Huishoudelijke regels en afspraken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijke regels en afspraken"

Transcriptie

1 Huishudelijke regels en afspraken ü Het zwembad is alleen tegankelijk met een geldig tegangsbewijs f abnnement. Deze zijn te kp bij de kassa. Een ls kaartje f een strip p de 10-badenkaart geeft 1 keer tegang. Met een dagkaart mag je p de betreffende dag meerdere keren naar binnen. Een dagkaart is persnsgebnden en dus niet verdraagbaar aan anderen. ü Abnnementen en 10-badenkaarten zijn 1 seizen geldig. ü Kinderen nder de 7 jaar hebben alleen tegang nder begeleiding van een vlwassene. ü Wie de instructies van het zwembadpersneel niet pvlgt f de regels bewust niet naleeft, krijgt van de tezichthuders een waarschuwing. Wie een tweede waarschuwing krijgt, wrdt van het bad gestuurd. Bij minderjarigen wrden, indien mgelijk, de uders geïnfrmeerd. In deze gevallen geldt het vlgende: Deze persn met tijdelijk het abnnement inleveren. Dit kan afhankelijk van de ernst van de vertreding de vlgende dag weer pgehaald wrden in het winkeltje. Hier wrdt in de agenda een aantekening van gemaakt. Persnen die een kaartje hebben gekcht, mgen drie dagen niet kmen zwemmen. Let p: stuur hen niet 5 minuten vr sluitingstijd weg, want dan hebben ze de ksten er tch al uit en velt de verwijdering van het bad niet als een straf. Raak de persnen die je waarschuwt nit aan! Blijf altijd rustig. Wanneer hun de tegang ntzegd is en zij verlaten het bad niet, bel dan de plitie. Zie k het reglement p het bad en achter p het abnnement. ü Persnen f grepen waarvan is gebleken dat zij de rde f rust p het zwembad verstren, kan znder pgaaf van reden de tegang wrden ntzegd. ü Als tezichthuders twijfels hebben ver de zwemvaardigheid van een bezeker, dan kunnen zij hem f haar vragen vóór te zwemmen. Bij weigering f nvldende zwemvaardigheid kunnen zij deze bezeker de tegang tt het diepe bad ntzeggen. ü Mensen die nder invled zijn van alchl en/f drugs, wrdt de tegang geweigerd. Zijn ze tch binnen, dan wrden ze weggestuurd. ü Het gebruik van speelmateriaal van het zwembad gaat in verleg met de tezichthuders. Indien mgelijk wrdt dit van tevren buiten klaargezet. Geen kinderen ngevraagd in de natte ruimte i.v.m. kattenkwaad!

2 Speelmateriaal vr het diepe bad hrt bij het diepe bad (vnl. de zwarte banden). De krat is vr het kleine bad (eigenlijk alles behalve de zwarte banden). De gele en rde bananen mgen in beide baden. Hier mag niet mee gegid wrden. Blauwe matjes mgen in beide baden, maar zrg vr veilige situaties. De dikke blauwe mat en de flexibeams zijn alleen vr eventuele zwemlessen. De gele mat (reddingsmat) is niet m te spelen. Dit is een EHBO-hulpmiddel. ü Waterpistlen, waterballnnen en ander speelmateriaal van thuis zijn niet tegestaan. Liefst geen eigen speelmateriaal, mdat het zwembad zelf materialen heeft aangeschaft. In verleg met TZH is er bij geringe drukte wel het een en ander mgelijk, maar medezwemmers denken al gauw dat het speelmateriaal vr algemeen gebruik is. Grte zwemvliezen in het kleine bad zijn te gevaarlijk vr de medezwemmers. Zwemvliezen bij drukte zijn in beide baden gevaarlijk en dus niet tegestaan. ü Balspelen zijn alleen tegestaan p het gras naast het pannaveld, niet p de ligweide Een bal vr het pannaveld is tegen een brg (eigen abnnement f schen) verkrijgbaar in het winkeltje, evenals duikbrilletjes, een tafeltennissetje, zachte balletjes, strandballen enz. Vr speelged uit de natte ruimte is dat niet ndig, maar dit mag niet mee het veld p. ü Rken mag alleen p de rkplek, in een hek van de ligweide. Dit geldt k vr het gebruik van een e-sigaret f andere prducten die p rkwaren lijken. ü Eten (en drinken) is alleen tegestaan p de ligweide en nder de pergla. ü Het gebruik van (eigen) geluidsapparatuur is niet tegestaan. ü Het is niet tegestaan ft s en filmpjes te maken van zwembadbezekers. ü Persnen met huidntstekingen, pen wnden f besmettelijke ziekten kunnen niet in het zwembad wrden tegelaten. ü Fysiek geweld en grve taal wrden niet getlereerd. Niet slaan met handdeken. Geen enkel agressief gedrag is gerlfd.

3 ü Plaats geen fietsen vr de uitgangen en het hek. De uitgangen meten vrij blijven bij calamiteiten. Alle vrijwilligers meten hierp letten en het drgeven aan de teamlead als er tch fietsen vr de uitgangen en het hek staan. Dan kan mensen via de geluidsinstallatie gevraagd wrden hun fietsen te verwijderen. De Stichting 'Zwembad t Mlengrs' is niet verantwrdelijk vr verlies, schade en/f diefstal van uw eigendmmen en/f lichamelijk letsel in en m het cmplex. Zij kan als zdanig niet aansprakelijk wrden gesteld.

4 Regels en afspraken rndm de baden ü De aanwijzingen van het zwembadpersneel meten wrden pgevlgd. Spreek kinderen (en andere bezekers) ALTIJD aan p niet-crrect gedrag. Ok naderhand, als de situatie weer nrmaal is en ze zich weer vlgens de regels gedragen. Benader kinderen (en andere bezekers) altijd rustig als je hen p iets wilt aanspreken. Wijs hen k p het reglement in het zwembad en achter p het abnnement, f p de regels die zijn meegegeven bij het krijgen van het tegangsbewijs! Ga niet in discussie met de kinderen ver regels en afspraken. ü Het dragen van gepaste badkleding is verplicht, k in het peuterbad. Als dat ndig is, dragen de kleinsten een zwemluier (verkrijgbaar in het winkeltje). ü Alleen kinderen met een zwemdiplma hebben tegang tt het diepe bad. Kinderen znder zwemdiplma meten een plsbandje (evt. wegwerpexemplaar) en zwemvleugels dragen. Deze zwemvleugels meten vlden aan de NEN-EN nrm. Ok andere drijfmiddelen die aan deze nrm vlden, zijn tegestaan. Zij mgen niet in het diepe bad, k niet nder begeleiding van uders! Uitzndering: bij vldende vraag en p een rustig mment kan er dr de TZH een glijbaan-kwartiertje wrden ingelast. Zie hiervr de regels ver de speelattracties. Zij mgen alleen in het ndiepe bad zwemmen/spelen waar ze stabiel staan, dus vr de lijn. Zij mgen alleen achter de lijn nder begeleiding van een vlwassene. Deze kinderen mgen k geen rnde luchtbandjes rnd de heupen gebruiken (dbber-effect). De allerkleinsten heven geen vleugeltjes als deze ng niet passen en ze ng niet kunnen lpen, en als een vlwassene hen strikt in de gaten hudt. Indien ndig maak je deze vlwassene erp attent dat hij/zij het kind bij zich hudt en niet uit het g verliest. ü Als kinderen znder zwemdiplma langer zijn dan 1.30 meter, mgen ze znder zwemvleugels in het ndiepe bad. Ze meten wel een plsbandje m. Zij mgen niet achter de lijn (zie beslissingsschema). Bij de ingang hangt een meetlint. ü Tegang vrbij de blauwe lijn (het perrn) mag alleen in badkleding en znder scheisel. Badslippers zijn wel tegestaan. Het is niet tegestaan p de perrns te zitten f te liggen met handdeken. De ingangen meten vrij blijven zdat deze verzichtelijk en vrij tegankelijk zijn vr de tezichthuders.

5 ü Rennen is niet tegestaan. Gewn lpen is veiliger. Ok is het niet tegestaan ver de hekken p de perrns te klimmen. ü Het peuterbad is bedeld vr de allerkleinsten.. De Stichting 'Zwembad t Mlengrs' is niet verantwrdelijk vr verlies, schade en/f diefstal van uw eigendmmen en/f lichamelijk letsel in en m het cmplex. Zij kan als zdanig niet aansprakelijk wrden gesteld.

6 Regels en afspraken speelattracties ü Glijbaan: Glij p je rug, met de veten naar beneden. Ga niet staan f lpen p de glijbaan. Spring er k niet áf. Leg geen banden, matten f andere attributen nder de glijbaan. De geen banden, matten f andere attributen in de glijbaan. Blijf niet nder aan de glijbaan kijken, maar zwem meteen weg. Als het niet te druk is, kan het zwembadpersneel een glijbaankwartiertje inlassen vr kinderen znder zwemdiplma. Zij mgen dan van de glijbaan af, als er uders zijn die hen uit het water helpen. ü Springkussen: Het springkussen is alleen bedeld vr kinderen tt 12 jaar. Je mag niet nat p het springkussen. Dus drg jezelf eerst af vrdat je gaat springen. Drg het springkussen af als het nat is. Je mag alleen met badkleding p het springkussen en zeker niet met schenen aan. Je mag alleen springen p het springkussen. Nuttig geen etenswaren (zals ijs en snep) p het springkussen. Leg tijdens het springen geen handdeken p het kussen. Er mgen maximaal 7 kinderen tegelijk p het springkussen. Bij drukte wrdt een timer ingezet en wrdt in grepen gesprngen. Het zwembadpersneel heeft het recht m kinderen van het springkussen te verwijderen f het springkussen uit te zetten. ü Regels pannaveld: Vetbal alleen met de bal van het zwembad. Speel alleen pannavetbal, dus met de bal laag bij de grnd. Je mag met blte veten f schenen het pannaveld betreden. Je mag geen etenswaren (zals ijs en snep) p het pannaveld nuttigen. Leg tijdens het vetballen geen handdeken p het pannaveld. Er mgen maximaal 8 kinderen tegelijk p het pannaveld vetballen. Bij drukte wrdt een timer ingezet en wrdt in grepen gevetbald. Het zwembadpersneel heeft het recht kinderen van het pannaveld te verwijderen en de bal in te nemen.

7 ü Zwarte autbanden: Kijk ged welke kinderen aan de (aut)banden/matten hangen. Niet in het ndiepe bad. Niet gien met de banden. De geen mat p f nder de band. Stapel de banden k niet p elkaar. Hierdr heb als TZH minder zicht p de zwemmers. Ga niet met zwemvliezen p de band. De TZH 1 bepaalt heveel banden tegelijk in het diepe bad mgen. Bij het niet naleven van regels, f bij grte drukte/nverzichtelijkheid, kan het aantal banden wrden teruggebracht, f wrden alle banden verwijderd. Na enige tijd kan wrden beslten weer (meer) banden in het bad te te staan. De Stichting 'Zwembad t Mlengrs' is niet verantwrdelijk vr verlies, schade en/f diefstal van uw eigendmmen en/f lichamelijk letsel in en m het cmplex. Zij kan als zdanig niet aansprakelijk wrden gesteld.

8 Overige afspraken en richtlijnen vr tezichthuders Er met altijd iemand p de TZH-pst zijn. Dit is bij de ingang van het hek tussen het diepe en ndiepe bad. Als er iemand een rndje m het bad wil lpen, verleg dan ged wie er achterblijft. Er met vlgens de wet altijd tezicht zijn, zwel bij de chtendgrepen als bij de middaggrepen. Wel mag het tezicht bij geefende zwemmers (zals in de chtendgrep) nderbrken wrden, bijvrbeeld vr tiletbezek f het halen van kffie, znder dat er vervanging geregeld met wrden. ü Algemene regels en afspraken: Zet bij drukke dagen een extra veldwacht in. Haal één keer per dag afval p van het veld. Bij mi weer en tijdens vakantiedagen met dit twee keer per dag. Kinderen kunnen zich hiervr melden in het winkeltje en krijgen na cntrle een speciaal hiervr gemaakt snepzakje als belning (maximaal twee zakjes per rnde). Stelen zijn alleen bedeld vr vlwassenen. Zij meten deze na gebruik k weer terugzetten p de plek waar ze stnden. ü Tips vr ged tezicht: Hu altijd de bdem in de gaten. Ken de kinderen, weet wie er zwemmen. Of je nu staat f zit, neem altijd een actieve huding aan. Lp z nu en dan een rndje m het bad en bekijk dan de bdem langs de randen. De hge stelen zijn vr de tezichthuders, maar je heft hier niet p te zitten. Met je even bij het bad weg (tiletbezek, drinken f iets anders), meld dit altijd aan je cllega( s) en draag je taak ver. Meld het k als je weer terug bent. Bij calamiteiten blijf je p je pst. Cmmuniceer en verleg met elkaar wie wat gaat den. Vrkm paniek! Zek bijvrbeeld niet allemaal peens naar één kind dat even kwijt is, en zrg ervr dat er altijd tezicht is. Als iemand je aanspreekt, blijf dan altijd naar het bad kijken en niet naar degene die je aanspreekt. Dit lijkt nbeleefd, maar het is veel veiliger. Blijf rustig. Ga nit rennen! Als de schittering van het water je teveel wrdt, neem dan even rust en laat een cllega even je plaats innemen. Ga dan niet dr! Heb je geen dienst, bemei je dan niet met de tezichthuders die wel dienst hebben. Tenzij zij er zelf m vragen. Je mag bij grte drukte uiteraard wel aanbieden m te helpen.

9 Vr vragen en/f pmerkingen kun je terecht bij het bestuur. Dat kan via het cntactfrmulier p de website f dr een te sturen naar inf@zwembadmlengrs.nl Dr het ndertekenen van dit dcument geef je aan regels, richtlijnen en afspraken te hebben begrepen en ga je ermee akkrd. Aantekeningen: Naam: Ondertekening: Datum: Plaats: Met vriendelijke gret, Het bestuur van Zwembad t Mlengrs. De Stichting 'Zwembad t Mlengrs' is niet verantwrdelijk vr verlies, schade en/f diefstal van uw eigendmmen en/f lichamelijk letsel in en m het cmplex. Zij kan als zdanig niet aansprakelijk wrden gesteld.

10

Huishoudelijke regels en afspraken

Huishoudelijke regels en afspraken Huishoudelijke regels en afspraken ü Het zwembad is alleen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs of abonnement. Deze zijn te koop bij de kassa. Een los kaartje of een strip op de 10-badenkaart geeft

Nadere informatie

Algemene regels. Toelichting voor vrijwilligers

Algemene regels. Toelichting voor vrijwilligers Algemene regels Toelichting voor vrijwilligers ü Het zwembad is alleen toegankelijk met een geldig toegangsbewijs of abonnement. Deze zijn te koop bij de kassa. Een los kaartje of een strip op de 10-badenkaart

Nadere informatie

Bibliotheekreglement

Bibliotheekreglement Biblitheekreglement 1-1-2015 Algemene bepalingen 1. Als in dit reglement gesprken wrdt ver de biblitheek, dan wrden alle vestigingen van de Biblitheek Haarlemmermeer bedeld. 2. De biblitheek is vrij tegankelijk

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5

toezichtsplan zwembad de Kloet versie 1 augustus 2008 Protocol toezichthouden voor huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Prtcl tezichthuden vr huurders 1 van 5 tezichtsplan zwembad de Klet Bij alle activiteiten van de huurders waarbij zich persnen in de zwemzaal bevinden, dienen er vldende en

Nadere informatie

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club!

KSK OOSTHOVEN. SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS. Onze jeugd, de toekomst van onze club! KSK OOSTHOVEN SPORTIEF CHARTER VOOR OUDERS en SPELERS Onze jeugd, de tekmst van nze club! KSK Osthven Sprtief Charter vr Ouders en Spelers Inhudstabel Inleiding... 3 Spelers... 3 Ouders... 4 KSKOsthven

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014

Informatiebrochure competitiezwemmers januari 2014 Infrmatiebrchure cmpetitiezwemmers januari 2014 TRAININGEN Maandag: - 18u tt 19u drgtraining - 19u tt 20u zwemtraining Wensdag: - 17u30 tt 18u30 drgtraining - 18u40 tt 19u30 zwemtraining Vrijdag: - 19u50

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm).

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen van FINGO-welfsels.

Nadere informatie

Beleid Paulusgroep Leiden 2018

Beleid Paulusgroep Leiden 2018 Beleid Paulusgrep Leiden 2018 Juniren - Therie + CWO Alle btsen en kwartieren zijn verplicht zich in te zetten vr het behalen van hun CWO KB III examen, zwel het theretische als het praktische examen.

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om?

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om? Het Grte Geldnderzek: he ga je met je geld m? Natinaal Instituut vr Budgetvrlichting (Nibud) Tijdsduur: één les Werkvrm: individueel met een discussie in de klas Niveau: bedeld vr alle leerlingen van klas

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen Time-ut, schrsing en verwijdering van kinderen Psitief advies GMR d.d. Definitief vastgesteld CvB d.d. 1 Inleiding De kindcentra van CKC Drenthe staan middenin de samenleving. Dat betekent

Nadere informatie

Verwijderen tanden en/of kiezen (kinderen)

Verwijderen tanden en/of kiezen (kinderen) Verwijderen tanden en/f kiezen (kinderen) Inleiding Binnenkrt kmt u met uw kind bij ns vr een ingreep dr de tandarts f de kaakchirurg. Daarbij zullen één f meer tanden f kiezen van uw kind verwijderd wrden.

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015

Verkoopsvoorwaarden Boekenbeurs dd. 1 september 2015 A. Ticketfrmules Bekenbeurs Verkpsvrwaarden Bekenbeurs dd. 1 september 2015 Wij bieden de vlgende ticketmgelijkheden aan: Dagticket nrmaal tarief; dit is het ticket dat je tegang geeft tt de bekenbeurs

Nadere informatie

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool

Zo doen wij het op de Koningin Julianaschool Regels en afspraken Eén van de uitgangspunten van nze schl is dat kinderen met plezier naar schl gaan. Vr een gede sfeer zijn er regels ndig en maken we afspraken met de kinderen en hun uders. Als we samen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

WEDSTRIJDSPELREGELS : VLAAMSE KUBB FEDERATIE

WEDSTRIJDSPELREGELS : VLAAMSE KUBB FEDERATIE OFFICIËLE KUBBSETS Er wrdt gespeeld met fficiële kubbsets. Hier vlgen de afmetingen en materiaalmschrijving 10 kubbs van 7 7 15 cm 6 werpstkken met drsnede 4,4 cm, lengte 30 cm 1 kning van 9 9 30 cm 6

Nadere informatie

PROTOCOL VROEDKUNDE. Techniek van de partus. Leerdoelen. Gebruik ook het protocol Algemeen werkschema. Na de geboorte van de placenta.

PROTOCOL VROEDKUNDE. Techniek van de partus. Leerdoelen. Gebruik ook het protocol Algemeen werkschema. Na de geboorte van de placenta. Gebruik k het prtcl Algemeen werkschema Leerdelen Na het practicum techniek van de met je De technieken aangeleerd in het practicum crrect kunnen uitveren Inzicht hebben in de principes van hygiëne en

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT SCHAAP ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN SPREEKBEURT SCHAAP l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET SCHAAP BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Goede afspraken maken goede vrienden

Goede afspraken maken goede vrienden Dag van de demcratie Gede afspraken maken gede vrienden Delstellingen Kinderen verkennen eigen standpunt ver klasafspraken. Kinderen verkennen de standpunten van klasgenten ver klasafspraken. De kinderen

Nadere informatie

Werkboek Bij mij is niets te halen!

Werkboek Bij mij is niets te halen! Werkbek Bij mij is niets te halen! Dit werkbek is van: Inhudspgave Uitleg werkbek 0. Bij mij is niets te halen! Uitleg werkbek blz. 4, 5, 6 A. Waar krijg jij mee te maken? blz. 8, 9 B. Waar wil je mee

Nadere informatie

Beleid voor Alcoholmatiging

Beleid voor Alcoholmatiging Beleid vr Alchlmatiging Hiernder vindt u verschillende tips & tls die kunnen bijdragen aan een Veilig Sprtklimaat p het gebied van alchlmatiging en alchlbewustzijn binnen sprtverenigingen. Overzicht wettelijk

Nadere informatie

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid

Bijlage 1. Gedragscode vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Bijlage 1 Gedragscde vrijwilligers en leden B.S.V. Amsterdam - Zuid Als B.S.V. vinden wij het belangrijk m afspraken te maken ver de manier waarp we met elkaar mgaan. Daarm hebben we een aantal mgangsregels

Nadere informatie

Hoe zet ik een tent op?

Hoe zet ik een tent op? He zet ik een tent p? 1. Een Gede plek vinden en vrbereiden Zek een plek die hger ligt dan de rest Ga als het mgelijk is niet nder lfbmen staan. Bij regen druppelen deze namelijk lang na. Hud rekening

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEWONE

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

VIOD E-F pupillen Voetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampboekje

VIOD E-F pupillen Voetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampboekje VIOD E-F pupillen Vetbalkamp 2 en 3 juli 2016 Kampbekje Waar is het vetbalkamp? - Op het terrein van het t Prathuus wrden tenten gebuwd, waar we slapen. - De rest van de activiteiten vinden plaats p het

Nadere informatie

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KONIJN ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET KONIJN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen

Voorbehouden en risicovolle handelingen binnen het primair onderwijs. Protocol Medisch Handelen Vrbehuden en risicvlle handelingen binnen het primair nderwijs Prtcl Medisch Handelen J.C. v.d. Wal September 2013 INHOUD Inleiding... 3 1 De leerling wrdt ziek p schl... 4 2 Het verstrekken van medicatie

Nadere informatie

Arthroscopie Informatie over de ingreep

Arthroscopie Informatie over de ingreep Arthrscpie Infrmatie ver de ingreep Inleiding In verleg met de rthpedisch chirurg is beslten een arthrscpie ( kijkperatie ) bij u uit te veren. In deze flder leest u infrmatie ver deze ingreep. De peratie

Nadere informatie

SPEURTOCHT THEMA OCEAN. voor groep 5 t/m 8

SPEURTOCHT THEMA OCEAN. voor groep 5 t/m 8 SPEURTOCHT THEMA OCEAN vr grep 5 t/m 8 Welkm in Burgers Ocean! Met deze nderwater-speurtcht leer je van alles ver de dieren die in de zee leven. De speurtcht begint al zdra je vanuit de Bush p het strand

Nadere informatie

Voor alle derdejaars leerlingen van het Montessori College Groesbeek organiseren wij een 4 daagse reis naar

Voor alle derdejaars leerlingen van het Montessori College Groesbeek organiseren wij een 4 daagse reis naar Gresbeek, 29 augustus 2014 Geachte uders/verzrgers, IN DEZE BRIEF: * Infrmatie ver de Lndenreis * Prgramma * Vrwaarden * Inschrijffrmulier * Checklist Vr alle derdejaars leerlingen van het Mntessri Cllege

Nadere informatie

Huisregelement opvang Kiddyzz

Huisregelement opvang Kiddyzz Huisregelement pvang Kiddyzz Deze huisregels gelden in cmbinatie met de vereenkmst van pdracht tussen uders/verzrgers en gastuder, welke dr beide partijen ndertekend zijn. Alle vraaguders dienen van deze

Nadere informatie

Jij bent de centrale contactpersoon en staat in contact met de permanentieverantwoordelijke van Rode Kruis-Vlaanderen.

Jij bent de centrale contactpersoon en staat in contact met de permanentieverantwoordelijke van Rode Kruis-Vlaanderen. CHECKLIST IN NOOD Jij bent de centrale cntactpersn en staat in cntact met de permanentieverantwrdelijke van Rde Kruis-Vlaanderen. Juw vrnaamste taak is dan k INFORMEREN de ndige infrmatie verzamelen en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RP WELLNESS

ALGEMENE VOORWAARDEN RP WELLNESS ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN RP WELLNESS Artikel 1 - Definities RP Wellness: Het nderdeel van Rmpt Vakanties dat zich bezig hud met de Wellness en Beauty centra p de Rmpt parken (de Parel

Nadere informatie

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot

Protocol Wiegendood. Gastouderbureau KoeKoeK. Anja Rijkens & Rianne Doeschot Gastuderbureau KeKeK Anja Rijkens & Rianne Descht 2 Helaas kmt het in Nederland wel eens vr, dat een baby verlijdt aan wiegendd. Dit zu dus k kunnen gebeuren tijdens de pvanguren. Gastuderbureau KeKeK

Nadere informatie

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk.

Gebruikersreglement Openbare Bibliotheek Genk. Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de Openbare Bibliotheek Genk. Gebruikersreglement Openbare Biblitheek Genk Artikel 1 Dit reglement is van tepassing in de Openbare Biblitheek Genk. Artikel 2 Iedereen is welkm in de biblitheek en mag gratis alle aanwezige dcumenten

Nadere informatie

Zo doen wij dat! Gedragsprotocol. Sint Walfridusschool. Bedum

Zo doen wij dat! Gedragsprotocol. Sint Walfridusschool. Bedum Z den wij dat! Gedragsprtcl Sint Walfridusschl Bedum 2015-2016 Inleiding Sfeer en cultuur zijn heel belangrijk vr nze Sint Walfridusschl. De wijze waarp leerkrachten met leerlingen mgaan, he leerlingen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE I. Tepasselijkheid 1. Het reglement van inwendige rde (hierna het Reglement ) is van tepassing in deze biscp, met name Kineplis Antwerpen, Grenendaallaan 394, 2030 Antwerpen, deel van de biscpgrep Kineplis

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

TripleM Design Vliehors 10 8223 CX Lelystad ALGEMENE VOORWAARDEN

TripleM Design Vliehors 10 8223 CX Lelystad ALGEMENE VOORWAARDEN Vliehrs 10 ALGEMENE VOORWAARDEN Acceptatie U accepteert deze algemene vrwaarden p het mment dat u akkrd gaat met een fferte. Wijziging TripleM Design heeft het recht m deze algemene vrwaarden te wijzigen

Nadere informatie

Reglement Dé Verlichte Optocht Berghem

Reglement Dé Verlichte Optocht Berghem Reglement Dé Verlichte Optcht Berghem Reglement Dé Verlichte Optcht, Berghem Seizen 2014-2015 Pagina 1 Inhud Vrwaarde tt deelname; 3 Veiligheid 3 Algemeen 3 Categrieën 3 Categrie jeugd; 3 Categrie vlwassenen;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERHUUR CAFETARIA/POLYVALENTE RUIMTEN HUIS DRIANE De beschikbare ruimten zijn gelegen in de grep van assistentiewningen en lkaal dienstencentrum Huis Driane, Mlenstraat 56 2270

Nadere informatie

Voetbalvereniging Leveroy

Voetbalvereniging Leveroy Vetbalvereniging Levery Huishudelijk Reglement Bijlage 5 - Gedragsregels Gedragsregels. 1. Inleiding. De vetbalvereniging Levery wil er aan bijdragen dat nze leden met plezier kunnen vetballen en zich

Nadere informatie

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF

Onze groep bezoekt de voorstelling op: LESBRIEF Onze grep bezekt de vrstelling p: LESBRIEF 1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geachte leerkracht, Deze lesbrief is bedeld

Nadere informatie

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op:

Privacy Policy. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: o de overeengekomen opdracht. Bijgewerkt op: Privacy Plicy Bijgewerkt p: 3.5.2018 Cmmn Affairs hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy Plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met

Nadere informatie

RIJDENDE MELKONTVANGST (RMO)

RIJDENDE MELKONTVANGST (RMO) RIJDENDE MELKONTVANGST (RMO) Wettelijke grndslag De maatregelen beschrijven p welke wijze werkgevers en werknemers invulling kunnen geven aan de wettelijke bepalingen uit de Arbwet. - Fysieke belasting

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

WZC Sint Isabella Vrijheid 100 2370 ARENDONK

WZC Sint Isabella Vrijheid 100 2370 ARENDONK WZC Sint Isabella Vrijheid 100 2370 ARENDONK Onthaalbrchure studenten Algemene afspraken stage WZC Sint Isabella - Arendnk: Huding van de studenten: we verwachten van de studenten een stijlvlle en crrecte

Nadere informatie

Het Coole Kikkerplan Binnen twee weken een klas vol vet coole kikkers Groep 4 tot en met 8

Het Coole Kikkerplan Binnen twee weken een klas vol vet coole kikkers Groep 4 tot en met 8 Het Cle Kikkerplan Binnen twee weken een klas vl vet cle kikkers Grep 4 tt en met 8 Anne Kijman, Kinderpsychlg NIP/Gz BIG i.s.m Christine de Jngh en Yvnne van der Zanden, leerkrachten Jhannesschl Pijnacker

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5 Release Ntes Three Ships MbileApp Three Ships N@Tschl! versie 11.5 13-6-2012 Aan de gebruiker Wij stellen uw terugkppeling zeer p prijs. Met uw vragen en pmerkingen ver het prduct Three Ships N@Tschl!

Nadere informatie

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin.

pgb-uitvoeringsplan Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van een pgb? Maakt u dan een uitvoeringsplan voor het hele gezin. pgb-uitveringsplan U wilt vr uzelf f vr een ander met een persnsgebnden budget (pgb) ndersteuning inkpen. Een van de vrwaarden m vr een pgb in aanmerking te kmen is dat u een uitveringsplan maakt. In het

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

SPREEKBEURT PAARD ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT PAARD ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT PAARD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ZOOGDIEREN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER HET PAARD BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Model-veiligheidsplan

Model-veiligheidsplan Mdel-veiligheidsplan Inleiding Vr evenementen waarbij meer dan 500 bezekers p hetzelfde mment aanwezig zijn en die plaatsvinden in de penlucht f een tent is een veiligheidsplan verplicht. Bij de verige

Nadere informatie

Yut-Nol-E 1 (Uit: Kinderrechtenspelen)

Yut-Nol-E 1 (Uit: Kinderrechtenspelen) Yut-Nl-E 1 (Uit: Kinderrechtenspelen) Yut-Nl-E is een eeuwenud Kreaans gezelschapsspel dat traditineel p udejaarsavnd gespeeld wrdt. Typisch zijn het specifieke spelbrd en de "dbbelsteen" die uit 4 huten,

Nadere informatie

Werpen en vangen. 1. Ballenoorlog. Duur: 10 tot 20 minuten. Aantal: 4 tot 20 leerlingen. Materiaal: Zoveel mogelijk ballen.

Werpen en vangen. 1. Ballenoorlog. Duur: 10 tot 20 minuten. Aantal: 4 tot 20 leerlingen. Materiaal: Zoveel mogelijk ballen. Werpen en vangen 1. Ballenrlg Duur: 10 tt 20 minuten Aantal: 4 tt 20 leerlingen Materiaal: Zveel mgelijk ballen Del: De minste ballen in het eigen veld hebben. Spelregels Bal werpen met één hand (ZIE NIVEAU)

Nadere informatie

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) hetergene grepen: kinderen uit diverse sciale milieus, een grte verscheidenheid aan rts. De schl gaat adequaat m met verschillen tussen leerlingen: gezien deze verschillen

Nadere informatie

Privacy statement GastouderCarola

Privacy statement GastouderCarola Privacy statement GastuderCarla Adres: Clenbranderstraat 79 Pstcde en wnplaats: 6921 NC Duiven Telefnnummer: 0316-847432 Website: www.gastudercarla.nl Facebk: https://www.facebk.cm/carlagastuder Inhud

Nadere informatie

Activeringsprotocol voor ouderen opgenomen in het ziekenhuis (multidisciplinair protocol)

Activeringsprotocol voor ouderen opgenomen in het ziekenhuis (multidisciplinair protocol) BEDGEBONDEN STEUN MET HULP DERDEN STAPPEN MET HULPMIDDEL STAPPEN ZONDER HULPMIDDEL Activeringsprtcl vr uderen pgenmen in het ziekenhuis (multidisciplinair prtcl) Naam patiënt: Leeftijd: jaar Geslacht:

Nadere informatie

Contract gedragsverandering

Contract gedragsverandering Cntract gedragsverandering Stappenplan m je delen te bereiken Tips m je delen te bereiken Cntract vr gedragsverandering (vrbeeld) Del/gedrag Om deel te nemen aan de Dam tt Dam lp met mijn vriendengrep

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Opruimen doe je zo! Tips & trucs om je thuis te organiseren. Tips & trucs om je thuis te organiseren

Opruimen doe je zo! Tips & trucs om je thuis te organiseren. Tips & trucs om je thuis te organiseren Opruimen de je z! Kleuterklasmdel He is het mgelijk dat in een kleuterklas met vaak minimaal 20 kleuters, het z gerdend is en, na het spelen, k z blijft? Maak het vr juw huisgenten net z aantrekkelijk

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be THAB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

BUDGETPLAN JEUGDHULP. Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon van de Toegang.

BUDGETPLAN JEUGDHULP. Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon van de Toegang. BUDGETPLAN JEUGDHULP Vr u ligt het budgetplan Jeugdhulp. U vult dit budgetplan in als u zelf de ndersteuning vr uw kind/een minderjarige wilt cördineren met een persnsgebnden budget (pgb). In dit budgetplan

Nadere informatie

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)

Toelichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Telichting bij het Criterium Vlaams-Brabant (CVB) Uitgangspunten Het Criterium Vlaams-Brabant (CVB)is de pvlger van het B-Circuit. De hfdredenen vr deze wijziging zijn: Het Prvinciaal Bestuur stelt vast

Nadere informatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie Wat is een bevalplan Een bevalplan is een beknpt dcument waarin je juw wensen en verwachtingen ver de bevalling pschrijft. Vr juw bevalling bespreek je dit dcument met juw zrgverleners en begeleiders.

Nadere informatie

Bureau-ergonomie. Werkhouding: een ergonomische werkomgeving

Bureau-ergonomie. Werkhouding: een ergonomische werkomgeving Bart Van Keymlen & Sfie Lagrin Bureau-ergnmie Werkhuding: een ergnmische werkmgeving Langdurig zitten is een belangrijke rzaak van rugklachten. We ntwaken, we zitten aan de ntbijttafel, p de trein f in

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Safety Regulations. 1. Wijzigingen t.o.v. vorige versie. 2. Toepassingsgebied. 3. Doel. 4. Definities. 5. Uitvoering

Safety Regulations. 1. Wijzigingen t.o.v. vorige versie. 2. Toepassingsgebied. 3. Doel. 4. Definities. 5. Uitvoering Pagina: 1 van 6 Safety Regulatins 1. Wijzigingen t..v. vrige versie Geen, eerste versie. 2. Tepassingsgebied Dit veiligheidsvrschrift is van tepassing p alle werkzaamheden die binnen de inrichtingsgrenzen

Nadere informatie

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website.

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website. E- mailadressen uit QBS exprteren naar uw website. STAP 1: Maak een crrect selectie van uw klanten die u wenst te benaderen (bv. Particulieren) A) Klik bvenaan p Selecties B) Selecteer hier als: Tabel:

Nadere informatie

Bijzondere Richtlijn Keuringen online webshops

Bijzondere Richtlijn Keuringen online webshops Bijzndere Richtlijn Keuringen nline webshps Telichting tetsing Keuringsraad t.b.v. nline webshps De Keuringsraad hanteert een aangepast tetsingssysteem t.b.v. nline webshps gezien de grtte (aantal prducten)

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9

Privacy Policy. Privacy Policy WO=MEN, Dutch Gender Platform april 2018 Pagina 1 van 9 Privacy Plicy WO=MEN, Dutch Gender Platfrm (WO=MEN) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Eerste Bossche Scootmobiel Club

Huishoudelijk reglement van de Eerste Bossche Scootmobiel Club Huishudelijk reglement van de Eerste Bssche Sctmbiel Club Vastgesteld in de bestuursvergadering 12 april 2014 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de Eerste Bssche Sctmbiel Club gevestigd

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen.

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen. PESTEN Deze flder is een hulpmiddel vr ju en je kind m samen te leren ver pesten en he je dit kan stppen. WAT IS PESTEN? Pesten is iemand anders bewust bedreigen, bang maken, uitdagen, uitschelden f pijn

Nadere informatie

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken.

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Handleiding snapp de ext Disclaimer vr gebruik: mmenteel werkt de app alleen nline, u heeft internetverbinding ndig m de app te kunnen gebruiken. Inhud De app installeren Machtigingen Aanmelden en registreren

Nadere informatie

SPREEKBEURT BAARDAGAME

SPREEKBEURT BAARDAGAME SPREEKBEURT BAARDAGAME l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE BAARDAGAME

Nadere informatie

Drugbeleid. Regels. Sancties. Voorlichting. Hulpverlening. tabak alcohol medicatie illegale drugs gamen gokken

Drugbeleid. Regels. Sancties. Voorlichting. Hulpverlening. tabak alcohol medicatie illegale drugs gamen gokken Drugbeleid s Sancties Vrlichting Hulpverlening tabak alchl medicatie illegale drugs gamen gkken inf@kasintniklaas.be l www.kasintniklaas.be INHOUDSTABEL INLEIDING... 3 TABAK... 4 ALCOHOL... 5 MEDICATIE...

Nadere informatie

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof

Voorschool De Menorah en Voorschool De Schoof Vrschl De Menrah en Vrschl De Schf Addendum Pedaggisch beleidsplan Versie 20160616 Addendum Pedaggisch beleid Vrschl De Menrah / Vrschl De Schf Versiedatum: 16-06-2016 Het vier-genprincipe in de praktijk

Nadere informatie

SPREEKBEURT BIDSPRINKHAAN

SPREEKBEURT BIDSPRINKHAAN SPREEKBEURT BIDSPRINKHAAN l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n ONGEWERVELDEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GRASMUIS

Nadere informatie

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:..

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:.. Leer / ntwikkelingslijnen Opleiding Helpende Zrg en Welzijn BOL en BBL NAAM SUDEN:.. 1 2 Uitleg van het leerlijnenbekje Vr je ligt het leerlijnenbekje van je pleiding Helpende Zrg & Welzijn niveau 2. ijdens

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

Activiteitenfiche timmerhoek 1. Nagels en schroeven. bronnen : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.

Activiteitenfiche timmerhoek 1. Nagels en schroeven. bronnen : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index. Activiteitenfiche timmerhek 1 Nagels en schreven brnnen : http://www.techniekinjeklas.nl/ http://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php/ogletsel Leeftijd : vierjarigen Aantal kinderen : maximaal 3 Lcatie

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Voeding.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Voeding. Criteria en vragenlijst themacertificaat Veding Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Veding. De vragenlijst is gebaseerd

Nadere informatie

Dag KLJ-vrienden en -vriendinnen!

Dag KLJ-vrienden en -vriendinnen! Dag KLJ-vrienden en -vriendinnen! Binnenkrt is het weer tijd m p kamp te vertrekken. Vrige zmer hielpen we de gekke prfessr met het maken van zijn tijdreismachine, z knden wij allemaal een kijkje nemen

Nadere informatie