Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)"

Transcriptie

1 Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van zaken taakstellingen programma 2 per 1 juli 2016 (Poepjes) Maandelijks wordt er een financieel overzicht gemaakt dat inzicht geeft in de mogelijkheid om de financiële taakstelling op programma 2 (verkeer en vervoer) te realiseren. Het gaat om een restant van de taakstellingen die de afgelopen jaren zijn vastgesteld, en die voor een groot deel zijn ingelopen. Het nieuwste overzicht laat een negatief saldo zien van kennis te nemen van de rapportage programma 2 per 1 juli 2016.

2 - 2 - S&P (Schrier) B2. Verordening Kwaliteit Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht provincie Fryslân 2016 De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bepaalt dat het bevoegd gezag regels moet stellen om een goede kwaliteit van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) op het gebied van het omgevingsrecht te waarborgen. Voor wat betreft de zogenaamde basistaken (taken die door de FUMO moeten worden uitgevoerd) moeten deze regels in een verordening worden vastgesteld. Voor de overige taken (zogenaamde thuistaken) kunnen deze regels in een verordening, maar ook in beleid worden vastgesteld. GS wordt gevraagd in te stemmen met de voorliggende verordening en het voorstel aan Provinciale Staten om de verordening vast te stellen. 1. in te stemmen met de Verordening Kwaliteit Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht provincie Fryslân 2016; 2. voorstel aan Provinciale Staten te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Schrier het voorstel vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

3 - 3 - SOBD (meerdere) B3. Beantwoording schriftelijke vragen GS stellen de antwoorden op de schriftelijke vragen op grond van artikel 39 RvO vast. Het betreft: b. Beantwoording schriftelijke vragen van CDA/ mevr. W. Zuidema - Haans over veiligheid rijkswegen in onze provincie d.d. 22 juli 2016; c. Beäntwurding skriftlike fragen fan de FNP/ de hear W. Veenstra oer it provinsjaal bermbehear d.d. 30 juny 2016; d. Beäntwurding skriftlike fragen fan FNP/ de heer K. Fokkinga oer stremming bruggen Afsluitdijk d.d. 24 juny 2016; e. Beantwoording schriftelijke vragen van PvdA/ mevr. M. van der Meer en D66/ mevrouw M. Mulder over Dichter van Fryslân d.d. 14 juli 2016; f. Beantwoording schriftelijke vragen van de VVD/ mevr. M.A. Fokkens Kelder en de heer D. Pool over incidenten in de trein d.d. 11 juli de brieven onder c en d vast te stellen; 2. de brieven onder b en e te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Poepjes de brieven vast te stellen; 3. de brief onder f te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Kramer de brief vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten. SOBD (meerdere) B4. Brieven aan Provinciale Staten De brieven aan PS vast te stellen: b. Brief Behandeling aanpassing Gemeenschappelijke Regeling FUMO ( ) van de afdeling S&P. de brief aan PS vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

4 - 4 - HAMMERSTIKKEN SOBD H1. DG-lijsten van 13 juli t/m 23 augustus 2016 (Allen) de DG-lijsten vast te stellen. S&P H2. WRO-besluiten van 17 t/m 23 augustus 2016 (Kielstra) de WRO-besluiten vast te stellen. SOBD H3. Besluitvorming in de vakantieperiode zomer 2016 (meerdere) Conform de regeling besluitvorming in de vakantieperiodes worden GS op de hoogte gebracht van de besluiten die namens GS zijn genomen in het reces. kennis te nemen van de besluitvorming in de vakantieperiode zomer 2016: a. Beantwoording schriftelijke vragen GrienLinks inz. gaswinning Schiermonnikoog. b. Verzoek GrienLinks om opheldering over reorganisatie FUMO. c. WOB-verzoek Friesch Dagblad verkooptransactie. d. Beslissing op bezwaar IFG,VBN en NMV tegen vaststelling begrenzing foerageergebieden. e. IJsselmeervisserij (vissen op wolhandkrab). f. Beslissingen op bezwaren tegen lasten onder dwangsom REC Harlingen. g. Reaksje op beswier gunning Taalekspo Lân fan Taal h. Beslissing op bezwaar De Grie. i. Besluit op bezwaar inz. vergunningsaanvraag maatschap G. en S. Hofstra te Vrouwenparochie. j. Voornemen tot weigering ontheffingsaanvraag ex artikel 68 Flora- en Faunawet, Hanovers Hoeve, Schoterlandseweg 82 te Oudeschoot (Dassenoverlast) en beantwoording brief Van Schooten Advocatuur d.d. 15 juli k. Afwijzing vergunningaanvraag Dobbe v.o.f. te Makkinga, locatie Tjabbekamp 5 te Donkerbroek. l. Besluit op bezwaar Leistra-van der Zwaag te Wirdum. m. Besluit op bezwaar Melkfeebedriuw De Boer te Drachstercompagnie.

5 - 5 - SOBD (Jorritsma) H4. Verantwoording kosten GS voor representatie tweede kwartaal 2016 In Richtlijnen en toetsingskader voor vergoedingen en declaraties van representatiekosten is vastgelegd dat GS achteraf de uitgaven per kwartaal autoriseren. 1. in te stemmen met de verantwoording van het Totaaloverzicht Representatie tweede kwartaal 2016; 2. in te stemmen met de publicatie op de website van de Websiteversie Verzameloverzicht Representatie tweede kwartaal K&E (Kielstra) H5. Vaststelling gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling De Marrekrite Door middel van dit GS stuk wordt GS gevraagd de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling (GR) De Marrekrite, reeds in de GS vergadering van 12 april aan de orde geweest, vast te stellen. Voor deze wijziging moest PS toestemming aan GS verlenen en dat is inmiddels op 22 juni 2016 gedaan. de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling (GR) De Marrekrite vast te stellen.

6 - 6 - IGN (Kramer) H6. Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling Natuur en Landschapsbeheer provincie Fryslân 2016 Voor het uitvoeren van (agrarisch) natuurbeheer wordt subsidie verleend via de Subsidieregeling Natuur en Landschapsbeheer (SRNL). Het voorliggende stuk gaat over wijzigingen in deze regeling zodat het o.a. mogelijk is om jaarlijks wijzigingen in te dienen op de subsidieaanvraag en een efficiëntie slag te maken voor het natuurbeheer. de regeling tot wijziging van de Subsidieregeling natuur en landschapsbeheer provincie Fryslân 2016 vast te stellen. S&P (Kramer) H7. Openstelling Tijdelijke subsidieregeling weidevogelbeheer De Tijdelijke subsidieregeling weidevogelbeheer is in 2014 vastgesteld. Deze regeling is ten behoeve van weidevogelbeheer gericht op biotoopverbetering door middel van vernatting binnen de weidevogellandschappen. De regeling was opengesteld voor de periode 14 maart 2015 tot en met 1 november 2015 en voor de periode 21 november 2015 t/m 31 maart 2016 Voor de periode 27 augustus 2016 t/m 29 oktober dient de regeling opnieuw opengesteld te worden zodat nieuwe aanvragen gedaan kunnen worden. de tijdelijke subsidieregeling weidevogelbeheer open te stellen van 27 augustus 2016 tot en met 29 oktober 2016 met een subsidieplafond van , -.

7 - 7 - S&P (Poepjes) H8. Verlening incidentele subsidie Radboud Universiteit Nijmegen ten behoeve van onderzoek praktijkproeven Fryske veenweidegebied In februari van dit jaar is het Uitvoeringsprogramma Veenweidevisie door Gedeputeerde Staten vastgesteld. In het kader van dit programma worden diverse maatregelen uitgevoerd. Onder andere worden praktijkproeven met onderwaterdrainage uitgevoerd. In samenspraak met de betrokken agrariërs, Wetterskip Fryslân en Provincie Fryslân is door de Radboud Universiteit Nijmegen een onderzoeksvoorstel opgesteld. In dit document wordt voorgesteld om over een periode van ruim twee jaar bij de verschillende praktijkproeven onderzoek te verrichten naar onder andere de bodemkwaliteit, gewasopbrengst, grondwaterkwaliteit en uitstoot broeikasgassen (in het kader van het project Valuta voor Veen ). Voorgesteld wordt om hiervoor een incidentele subsidie te verlenen aan de Radboud Universiteit van ,= ten laste van het budget Uitvoeringsprogramma Veenweidevisie. 1. een incidentele subsidie te verlenen van ,= aan de Raboud Universiteit Nijmegen ten behoeve van het uitvoeren van onderzoek naar diverse innovatieve projecten in het Fryske feangreidegebiet voor de periode (in overeenstemming met het Uitvoeringsprogramma Veenweidevisie); 2. conform bijgevoegde brief te beschikken.

8 - 8 - K&E (Schrier) H9. Incidentele subsidie Sport Fryslȃn voor het project De duurzame sportvereniging In 2015 is er een pilot voor het verduurzamen van sportverengingen geweest. Deze is inmiddels met succes afgerond. Deze pilot is in samenwerking met meerdere partijen uitgevoerd door Sport Fryslân (project trekker), de zes ANNO gemeenten en de provincie Fryslân. Sport Fryslân wil graag met dezelfde aanpak in gezamenlijkheid dit over de andere gebiedsregio s uitrollen over de periode Hiermee worden alle sportverenigingen met een eigen gebouw / faciliteiten in Friesland benaderd. Hiervoor wordt over deze periode een eenmalige bijdrage gevraagd aan de provincie. Daarnaast zullen ook de gemeente bijdragen aan deze verduurzamingsaanpak. In dit GS-stuk wordt voorgesteld om een incidentele subsidie van ,- voor de jaren 2016 tot en met 2018 beschikbaar te stellen aan Sport Fryslân, om zo tot een gezamenlijke aanpak van het verduurzamen van sportverenigingen te komen. 1. in te stemmen met een incidentele subsidie van ,- aan Sport Fryslân voor het uitvoeren van het project De duurzame sportvereniging ten laste van het budget Duurzame Energie voor drie jaar ( ,- per jaar); 2. in te stemmen met dat deze subsidie vanaf 1 februari 2016 wordt aangevraagd, waarmee een uitzondering wordt gemaakt op artikel 2.7 lid 1 sub C van de Algemene Subsidieverordening 2013 in verband met het bijzonder belang van continuïteit; 3. de begrotingswijziging vast te stellen; 4. de bijgevoegde beschikkingsbrief aan Sport Fryslân vast te stellen. MEIDIELINGS a. Aankondiging NRK onderzoek openbaar vervoer in de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen : voor kennisgeving aangenomen.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. konsept Beslutelist Ofwêzich: sektaris 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2016 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 april 2016 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Concerncontrol

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 desimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Streekwurk (Kramer) B1. Stand van

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN 1 T.b.v. het statenvoorstel moet daar waar Raad is opgenomen dit vervangen worden door Provinciale Staten, daar waar het college van burgemeesters

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/853

Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Verordening dwangsom bij niet tijdig beslissen Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 06 november 2007 2007/0553532 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk, telefoon 038 499 87 92 ehp.stolk-jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. het presidium wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 10 juny

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries konsept Beslutelist Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 27 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 juny 2014 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

De ried hat in syn gearkomste fan 6 novimber 2014 de neikommende besluten naam:

De ried hat in syn gearkomste fan 6 novimber 2014 de neikommende besluten naam: Beslutelist Ried Gearkomste : 18 desimber 2014 Agindapunt : 21 Status : Beslútfoarmjend Stuknûmer : S2014-20951 Mei kundskip ôfwêzich : W.A. Meinema-Scheepsma (GrienLinks) en S.I. van der Meulen (PvdA)

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

PS-besluitenlijst nr. Groningen, 5 juli Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012

PS-besluitenlijst nr. Groningen, 5 juli Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012 Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012 Provinciale Staten hebben gesproken over de uitwerking van de sportnotitie, de financiële situatie van Noordbaak, de dienstregeling en tarieven 2013 van het busvervoer

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 16 juli 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 16 juli 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 16 juli 2019 1 VTH-beleid 2019-2022 Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied voert

Nadere informatie

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Steatemerk 3 juni: Steatemerk Jaarstukken en 1e Berap: 14.00 uur tot 15.30 uur Reguliere Steatemerk: 16.00 uur tot 18.00 uur Agindearringsfersiken kolleezje deputearre

Nadere informatie

Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht

Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 7 juli 2016 Agendanummer : Datum : 17 mei 2016 Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Aan de leden van de raad,

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

nummer 20 van 2009 agrarisch natuurbeheer Drenthe (bijlage 28c, onderdeel A)

nummer 20 van 2009 agrarisch natuurbeheer Drenthe (bijlage 28c, onderdeel A) nummer 20 van 2009 Vaststelling subsidiebedragen voor de jaren 2008 en 2009, subsidieplafond begrotingsjaar 2009, aanvraagperiode voor begrotingsjaar 2009 en de regelingswijzigingen in het kader van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 67285 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Gooise Meren

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 127 Groningen, 5 november 2015 Besluiten Provinciale Staten 4 november 2015 Provinciale

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

steaten PROVINSJALE Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat LA DRACHTEN Leeuwarden, 30 maart 2017 Verzonden,

steaten PROVINSJALE Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat LA DRACHTEN Leeuwarden, 30 maart 2017 Verzonden, Ons Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat 22 9204 LA DRACHTEN PROVINSJALE steaten postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 96 fax: (058) 292

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A.

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: Griffier: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, de heer O. Bijlsma. Afwezig:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 Gedeputeerde Staten van Limburg SUBSIDIES BEVORDERING PARTICULIER NATUURBEHEER VIA INTERMEDIAIREN 2006 BESLUIT van Gedeputeerde Staten d.d. 15 augustus 2006, Nadere

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 26 maaie 2010 Wurklistnûmer : 06H Beliedsprogramma : Bestjoer Ôfdieling : Steategriffy Behanneljend amtner : G. Kraak Tastel : 5618 Registraasjenûmer : 892187 Primêr

Nadere informatie

Paragraaf 1, Algemeen

Paragraaf 1, Algemeen Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer, Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer, Subsidieregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap en de provinciale Subsidieverordening Inrichting

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51.O (19-12-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

onderwerp: Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht gemeente Winterswijk

onderwerp: Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht gemeente Winterswijk Mirtfóiswjjk zaaknummer: 123090 blad: 1/7 datum nota: 6 oktober 2016 programma: 2. Vergunningveriening en handhaving werkdoel: 1526 - Advisering & Beleid Wabo onderwerp: Verordening kwaliteit vergunningverlening,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 6.2 No. 63/ 16 Dokkum, 11 oktober 2016. ONDERWERP: Verordening kwaliteit VTH Omgevingsrecht SAMENVATTING: De nieuwe Wet Vergunningen, Toezicht en Handhaving (Wet VTH) bepaalt dat het bevoegd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, onder a Wabo)

OMGEVINGSVERGUNNING. het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, onder a Wabo) OMGEVINGSVERGUNNING voor: het bouwen van een loods activiteit: het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, lid 1, onder a Wabo) verleend aan: Bouwkundig Bureau Juk locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum olo-nummer:

Nadere informatie

Behandeld in Commissie Omgeving. Telefoonnummer

Behandeld in Commissie Omgeving. Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR14.00190* GR14.00190 Behandeld in Commissie Omgeving Datum Commissie 28 januari 2015 Agendanummer 7 Datum Raad 11 februari 2015 Agendanummer 10 Opsteller H.

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld Datum: 19 november 2013 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester J. Krieger, Wethouder B. Daan, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder R.J. Helm, Wethouder M.J.H. Smulders, Secretaris A. Heiner, Adviseur/notulist B.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Het verhaal van de FUMO

Het verhaal van de FUMO Het verhaal van de FUMO Waarom zijn er omgevingsdiensten? Diverse rampen en incidenten in Nederland Rapport commissie Mans Verbetering uitvoering VTH-taken Snelle uniforme procedures Kostenbesparing Packagedeal

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 6 NOVEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 6 NOVEMBER 2018 1. Publiceren GS declaraties internet 3 e kwartaal 2018 2. Richtinggevende uitspraken bodemdaling veenweiden 3. Toezeggingen tijdens vergadering commissie M&F n.a.v. behandeling initiatiefvoorstel Anoniem

Nadere informatie

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum

Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING. veranderen koelinstallatie. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum Ontwerpbesluit OMGEVINGSVERGUNNING voor: veranderen koelinstallatie activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer:

Nadere informatie

FUMb VERZONDEN 20 MRT. De Kloostertuin Hoveniers De heer J. Veenstra Oosterboe ren TG GERKESKLOOSTER. Grou, 20maart2014

FUMb VERZONDEN 20 MRT. De Kloostertuin Hoveniers De heer J. Veenstra Oosterboe ren TG GERKESKLOOSTER. Grou, 20maart2014 FUMb De Kloostertuin Hoveniers De heer J. Veenstra Oosterboe ren 10 9873 TG GERKESKLOOSTER Grou, 20maart2014 VERZONDEN 20 MRT 201k Ons kenmerk : 2014-FUMO-0000538 Afdeling : Front- Midoffice Behandeld

Nadere informatie

Oprichting van een reststoffen energiecentrale (REC) te Harlingen door OMRIN

Oprichting van een reststoffen energiecentrale (REC) te Harlingen door OMRIN Oprichting van een reststoffen energiecentrale (REC) te Harlingen door OMRIN Aanvullend toetsingsadvies over de samenvatting van het milieueffectrapport 30 juli 2008 / rapportnummer 1840-230 OORDEEL OVER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Voor Zuid-Holland zijn deze beleidsdoelen vastgelegd in de Beleidsvisie Groen.

Voor Zuid-Holland zijn deze beleidsdoelen vastgelegd in de Beleidsvisie Groen. Was-Wordt tabel Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2019 (versie 17 jan18) Was Wordt tabel tekstuele wijzigingen Natuurbeheerplan Zuid-Holland 2019 Pagina Natuurbeheerplan 2018 Ontwerp Natuurbeheerplan 2019

Nadere informatie