Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens inzake registratie van malware als Black Energy, het beleid en maatregelen die zijn genomen om dergelijke cyber aanvallen te voorkomen. Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afwijzing van het verzoek in de zin van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), om de gevraagde informatie niet openbaar maken. 2. De verzoeker het besluit digitaal toe te sturen. Naar aanleiding van een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), om openbaarmaking van documenten die betrekking hebben op registratie van malware als Black Energy en de maatregelen die door de provincie zijn genomen om dergelijke cyber aanvallen te voorkomen, heeft het college besloten de gevraagde informatie niet openbaar te maken aangezien het gevoelige informatie bevat m.b.t. de huidige stand van de technische beveiliging en de digitale infrastructuur van de provincie. 2 Onderwerp: Zienswijze Provincie Flevoland ontwerpbesluit tot wijziging van het luchthavenbesluit Lelystad en het MER Reus, J. de 1. In te stemmen met bijgevoegde zienswijze op het ontwerpbesluit tot wijziging van het luchthavenbesluit Lelystad Airport en het onderliggende (geactualiseerde) milieueffectrapport (MER) en deze digitaal in te dienen; 2. Gelijktijdig met het indienen van de zienswijze, bijgevoegd persbericht te versturen. Gedeputeerde Staten hebben besloten een zienswijze in te dienen op het ontwerpbesluit tot wijziging van het luchthavenbesluit Lelystad Airport en het onderliggende (geactualiseerde) milieueffectrapport (MER), om de voor de provincie belangrijkste punten te benadrukken. De provincie stemt in met het ontwerpbesluit, maar verzoekt de minister om in de communicatie over de uitbreiding

2 3 Onderwerp: Uitvoering Interbestuurlijk toezicht (IBT) inzake vergunningverlening, toezicht en handhaving van het omgevingsrecht over 2018 Fackeldey, J.A. 1. In te stemmen met de IBT-beoordelingen over de uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) van het omgevingsrecht over 2018 door de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde en het waterschap Zuiderzeeland. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de wettelijke taak om interbestuurlijk toezicht (IBT) te houden op onder andere de medebewindstaken vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) van het omgevingsrecht bij de Flevolandse gemeenten en het waterschap. De beoordeling van deze medebewindstaken over 2018 is voor de gemeenten en het waterschap afgerond. Hieruit volgt een kwalificatie van de uitvoering van deze taken. Met betrekking tot de VTH-taken van het omgevingsrecht over 2018 zijn de gemeente Noordoostpolder en het Waterschap Zuiderzeeland beoordeeld als adequaat, de gemeenten Lelystad, Dronten en Urk zijn beoordeeld als redelijk adequaat en de gemeenten Almere en Zeewolde als niet adequaat. Met de betreffende gemeenten wordt een verbetertraject ingezet. 4 Onderwerp: Interbestuurlijk toezicht inzake taakstelling huisvesting vergunninghouders 2 e helft 2018 Reus, J. de 1. Vast te stellen dat de Flevolandse gemeenten hun taak inzake het huisvesten van vergunninghouders in de 2e helft van 2018 adequaat hebben uitgevoerd; 2. Provinciale Staten met bijgevoegde mededeling te informeren over de stand van zaken op dit dossier. Elke gemeente moet op grond van de Huisvestingswet 2014 de aan hen toegewezen vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) voorzien van een passende woning. Deze taakstelling moeten gemeenten binnen een half jaar realiseren, met daarbij opgeteld eventueel eerder ontstane achterstanden. Tijdige realisatie van die vastgestelde taakstelling is belangrijk voor het bevorderen van snelle integratie in de Flevolandse samenleving en het optimaal kunnen blijven benutten van de centrale opvangcentra waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk de opvang van asielzoekers die nog in procedure zijn. Gedeputeerde Staten houden toezicht of de gemeenten zich aan de afspraken houden. Om de verschillen in de administraties van gemeenten en het COA door het zogenaamde 'na-ijleffect' enigszins te corrigeren, neemt Gedeputeerde Staten de geplaatste vergunninghouders en die vergunninghouders die in fase 3 (de verhuisfase, duur 2 weken) zitten tot en met 31 januari 2019 nog mee in de realisatiecijfers van de gemeente. Dat is bepaald door gebruik te maken van het Taakstelling Volg Systeem (TVS) van het COA. Gedeputeerde Staten hebben geconstateerd dat de Flevolandse gemeenten hun taakstelling over de 2 e helft van 2018 hebben gerealiseerd. De gemeenten zijn daarom beoordeeld als adequaat.

3 5 Onderwerp: Kandidaatstelling subsidieproject JIVE2 inzet 10 waterstofbussen Fackeldey, J.A. 1. Mede namens de colleges van gedeputeerde Staten van Gelderland en Overijssel de trekkersrol te vervullen in het gezamenlijke haalbaarheidsonderzoek naar de inzet van 10 waterstofbussen in de openbaar-vervoerconcessie IJssel-Vecht; 2. Bijgaande letter of intent te versturen zodat de Europese subsidiegelden voor de 10 waterstofbussen kunnen worden gereserveerd voor de drie provincies. De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel gaan de haalbaarheid onderzoeken van de inzet van 10 waterstofbussen in de nieuwe openbaar vervoerconcessie IJssel-Vecht. De provincies zien rijden op waterstof als een kansrijke optie voor de langere en druk gebruikte buslijnen vanwege de relatief grote afstanden die op één tank afgelegd kunnen worden. Omdat waterstofbussen vooralsnog duurder zijn dan diesel of elektrische bussen hopen de partijen gebruik te kunnen maken van het Europese subsidieproject JIVE2, dat ten doel heeft om de toepasbaarheid en doorontwikkeling van waterstofbussen te stimuleren. Gedeputeerde Staten van Flevoland treden in dit dossier op als penvoerder namens de drie provincies en hebben de provincies formeel als kandidaat voor het subsidieproject aangemeld.

4 6 Onderwerp: Besluitvorming uitvoering Economisch Programma Programmalijnen Cultuur en Human Capital Appelman, J.N.J. 1. De gemandateerde begrotingswijziging (categorie C) vast te stellen, inhoudende dat: aan de reserve Economisch Programma een bedrag van wordt onttrokken; dit bedrag wordt ingezet voor heropenen van de Nadere regels Subsidie Publiek Private Samenwerking Human Capital (PPS HC) en het verlenen van een subsidie voor de uitvoering van de programmalijn Cultuur van het Economisch Programma; Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, worden geïnformeerd over deze in mandaat genomen begrotingswijziging. 2. Artikel 9.1 van de Nadere regels Subsidie publiek-private Human Capital te wijzigen en het subsidieplafond te verhogen met 1,0 mln.; 3. Af te zien van ter inzage legging; 4. Middels publicatie in het provinciaal blad en gerichte berichtgeving aan de doelgroep bekend te maken dat het subsidieplafond van de Nadere regels Subsidie publiek-private Human Capital is verhoogd en daarmee de regeling per 1 maart 2019 wordt heropend. 5. Een subsidie ter hoogte van ter beschikking te stellen aan de OMFL voor het uitvoeringsprogramma Groeimakelaarschap en Groeibuzz , onder voorbehoud dat Provinciale Staten de begroting voor de jaren 2020 en 2021 vaststellen; 6. Provinciale Staten te informeren over de uitvoering van de programmalijnen Cultuur en Human Capital van het Economisch Programma. Gedeputeerde Staten stellen beschikbaar voor het heropenen van de provinciale regeling PPS Human Capital en voor de uitvoering van het uitvoeringsprogramma Groeimakelaarschap en Groeibuzz door de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Daarmee geven zij uitvoering aan de programmalijnen Cultuur en Human Capital van het Economisch Programma.

5 7 Onderwerp: Standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering TMI-POC Fonds Flevoland BV (hierna de Fonds BV) op 27 februari Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met: a. Het verslag van de vergadering van aandeelhouders van 18 juli b. Het Jaarplan 2019 van het TMI-POC Fonds Flevoland. c. De benoeming van mw. Krull-Maninelli als lid van de IC. d. Het Investeringscomité (IC) uit te breiden met een expertisepool. e. De voorgestelde verhoging van de vergoeding voor de leden van het IC. In de tweede vergadering van aandeelhouders van de TMI Proof of Concept Fonds BV heeft de provincie ingestemd met het Jaarplan 2019 en met de uitbreiding van het Investeringscomité. In het Jaarplan 2019 zijn de doelstellingen en de kernactiviteiten voor een adequaat fondsbeheer opgenomen. Het TMI Proof of Concept Fonds is een initiatief van de provincie Flevoland. Vanuit dit fonds kunnen leningen worden verstrekt aan Flevolandse ondernemers die willen innoveren. 8 Onderwerp: Maatwerkvoorschrift brijnlozing in de bodem door Hoogweg Luttelgeest BV Fackeldey, J.A. 1. Aan Hoogweg Luttelgeest BV, Nieuwlandseweg 9 te Luttelgeest, in afwijking van de Beleidsregel vergunningverlening milieuwetgeving 2011 bij maatwerkvoorschrift onder het stellen van voorwaar-den tot uiterlijk 30 juni 2020 toestemming te verlenen voor het lozen van brijn in de bodem. Hoogweg Luttelgeest BV, Nieuwlandseweg 9 te Luttelgeest, heeft een verzoek gedaan tot het verlengen van een maatwerkbesluit voor het lozen van brijn in de bodem. Brijn is afvalwater met een hoog gehalte aan zouten dat ontstaat bij het zuiveren van grondwater met behulp van de techniek "omgekeerde osmose". Het schone grondwater wordt ingezet als gietwater voor de gewassen. Het Activiteitenbesluit milieubeheer (Activiteitenbesluit) verbiedt het lozen van brijn in de bodem. De provincie onderzoekt met betrokkenen in het tuindersgebied Luttelgeest naar mogelijkheden voor een duurzame voorziening van gietwater. Hiervoor is meer tijd nodig dan vooraf gedacht. Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten aan Hoogweg Luttelgeest BV onder het stellen van voorwaarden bij maatwerkvoorschrift de brijnlozing in de bodem toe te staan tot en met 30 juni 2020.

6 9 Onderwerp: Maatregelen duurzame mobiliteit Reus, J. de 1. Bijgaande mededeling over maatregelen duurzame mobiliteit te verzenden aan Provinciale Staten. PS wordt geïnformeerd over de maatregelen die genomen voor het beperken van de CO2-uitstoot van het Flevolandse verkeer en vervoer. Daarnaast blikt GS vooruit op voorgenomen maatregelen, hoe de provincie zal aansluiten bij het Klimaatakkoord en op welke wijze PS bij de nog te maken keuzes betrokken wordt.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht 2017 Kern mededeling: Hierbij ontvangen de staten ter informatie het Jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht 2017. Op 17

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst - College van B&W

Openbare besluitenlijst - College van B&W Datum 23-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie B&W kamer Voorzitter B. Koelewijn Openbare besluitenlijst - College van B&W 1. Besluitenlijst van de vergadering burgemeester en wethouders van 16 april 2019 19INT00476

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

GEMEENTE BOX" PEL. kfífīō

GEMEENTE BOX PEL. kfífīō GEMEENTE BOX" PEL Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch 1 3 AUG 2015 Fax (073) 614 1 1 15 van de gemeente Boxtel Postbus 10000 kfífīō ovť kopie IBAN NL86INGB0674560043 Huisvesting vergunninghouders

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT)

Mededeling. Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) Mededeling Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert u vanuit zijn coördinerende rol voor het IBT. De nadruk ligt hierbij op het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 20327 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 1 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Hakbijl Beheer BV betreffende het opleggen van een last onder dwangsom. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Bijlagen: 1. Concept kadernotitie regionale luchthavens 2. Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Deze kaderstellende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017 1 Onderwerp: Verlenging afwijking gebiedsontwikkeling Oosterwold 1. In te stemmen met het voorstel aan Provinciale Staten om in te stemmen met de

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel.

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Vö/ZO\S/6& Dat. onto: Q*8 OKT 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@>overijssel. nl

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

nr^ Vanuit onze wettelijke rol als interbestuurlijk toezichthouder houden wij zicht op

nr^ Vanuit onze wettelijke rol als interbestuurlijk toezichthouder houden wij zicht op Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Het college van burgemeester en wethouder Fox (073) 614 11 15! :rntêasïm van Asten e'l.rrnpr: Postbus 290 5720 AG ASTEN www.brobant.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD Aanwezig: ) E. Deutekom-Muntjewerff (voorzitter), H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: G.J.A.M. Nijpels Volgnr: 001 Poststuk: 16.0005823 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

aan kopie van datum regioraad

aan kopie van datum regioraad Memo aan kopie van datum Gemeenteraad Vertegenwoordigers 5112014 regioraad betreft Regioraad 12 november 2014 Geachte raadsleden, Ten behoeve van de voorbereiding van de regioraadsvergadering op 12 november

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Financieringsinstrumenten MKB: nieuwe TMI-regeling en Kredietfaciliteit Besluitvormingsronde Statendag 18 december 2013 (ov) / 15 januari 2014 Agendapunt 1. Beslispunten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Mededeling: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Mededeling: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Mededeling Onderwerp Registratienummer Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2042801 2017-2019 Kern mededeling: Op 6 december 2016 bent u geïnformeerd over de ter inzage

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Titel : Huisvestingswet 2014 en intrekken beleidsregels bindingseisen woningmarkt Besluit pag. 3. Toelichting pag. 4

Titel : Huisvestingswet 2014 en intrekken beleidsregels bindingseisen woningmarkt Besluit pag. 3. Toelichting pag. 4 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 16 december 2014 NUMMER PS PS2015WMC01 AFDELING FLO COMMISSIE WMC STELLER I. Schartman DOORKIESNUMMER 030 2582486 DOCUMENTUMNUMMER 8110A627 PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5651 30 juli 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 17 juli 2018 tot vaststelling van de Beleidsregel openbaarmaking

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 21 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 21 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 21 mei 2019 1 Actualisatie 2019 van de Uitvoeringsovereenkomst 2017 2021 en VTHuitvoeringsprogramma 2019 Omgevingsdienst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Mededeling *1638434* Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Doel van deze mededeling: U te informeren over het proces rond het ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport. Toezegging/motie/amendement:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 27 januari 2004 Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Afwijzing Leader + aanvraag Nationaal Politiemuziekfestival

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

*1498262* Onderwerp Participatie provincie Flevoland in ontwikkelmaatschappij Flevokust

*1498262* Onderwerp Participatie provincie Flevoland in ontwikkelmaatschappij Flevokust ** Onderwerp Participatie provincie Flevoland in ontwikkelmaatschappij Flevokust Doel van deze mededeling: Invulling geven aan toezegging uit panoramaronde Flevokust d.d. 15 mei 2013 Toezegging/motie/amendement:

Nadere informatie

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) voor gemeenten

Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) voor gemeenten Handreiking Interbestuurlijk Toezicht (IBT) voor gemeenten Januari 2018 Toelichting en instructie bij het Format voor de Rapportage IBT over 2017 De provincie Zuid-Holland heeft in het afgelopen jaar in

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015

INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015 INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015 Provincie Flevoland Juni 2016 IBT 2015 1. Inleiding Op grond van de Gemeentewet houdt de provincie toezicht op de gemeenten. Dit jaaroverzicht heeft betrekking

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum

OMGEVINGSVERGUNNING. intrekking terreindeel Salt. gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning. Oosterhorn 4 te Farmsum OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AkzoNobelChemicals BV voor: intrekking terreindeel Salt activiteiten locatie: kenmerk bevoegd gezag: gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Oosterhorn 4 te Farmsum

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-661124781 Behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening 1. Vast te stellen het Statenvoorstel behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Mededeling. Registratienummer Datum 18 juni 2019 Afdeling/Bureau SENB. Onderwerp Ongevallencijfers Flevoland 2018

Mededeling. Registratienummer Datum 18 juni 2019 Afdeling/Bureau SENB. Onderwerp Ongevallencijfers Flevoland 2018 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Ongevallencijfers Flevoland 218 Kern mededeling: Jaarlijks worden in april de ongevallencijfers op landelijke schaal bekend gemaakt. Hierin is ook te zien hoeveel

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019 1 Kennisname concept Jaarstukken 2018 Deze eerste behandeling van de Jaarstukken 2018 door GS is ter kennisname.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 52 van de heer Bond (CDA) inzake tot stand komen van de Omgevingsverordening De heer

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling Mededeling Onderwerp Mededeling vaststelling ontwerp Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk gebied Flevoland 2017-2019 Kern mededeling: Op 9 november 2016 zijn de inhoudelijke en financiële kaders

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016 1. Advies Initiatiefvoorstel SP Op weg naar een duurzaam evenementen en festivalbeleid 2. Voortgangsnotitie modernisering recreatieschappen 3. Stand van zaken actualisatie Noord-Hollands kustbeleid 4.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-670833863 Voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk 1. In te stemmen met het ter hoogte van de Delftweg Zuid te Rijswijk afwijken van het vastgestelde

Nadere informatie