Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25"

Transcriptie

1 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke vragen GS stellen de antwoorden op de schriftelijke vragen op grond van artikel 39 RvO vast. Het betreft: b. Beantwoording schriftelijke vragen van de ChristenUnie/ mevr. A. Haga over dienstregeling Arriva treinen ( ); c. Beantwoording schriftelijke vragen van de PvdA en D66/ de heren R. van Maurik en M. de Roo en mevr. W. Ottens over de belastingdienst ( ); d. Beantwoording schriftelijke vragen van de PvdA/ dhr. R. van Maurik over mogelijke misstanden buitenlandse werknemers bij de Fries infrastructurele projecten ( ). 1. de brief onder punt b gewijzigd vast te stellen; 2. de brief onder punt c te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde De Rouwe om de brief vast te stellen; 3. de brief onder punt d te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Poepjes om de brief vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

2 - 2 - SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De brieven aan PS vast te stellen: b. Brief Informeren onderzoek reizigersaantallen en capaciteit op het baanvak Sneek Leeuwarden ( ) van de afdeling S&P; c. Brief Uitvoeringsagenda en begroting ( ) van de afdeling communicatie de brief aan PS vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

3 - 3 - Subsidiezaken (Poepjes) B3. Toekennen REP-bijdrage voor het project Researchinfrastructuur Wetsus Op 24 september 2014 hebben PS voor het Uitvoeringskader Watertechnologie in het kader van het Regionaal REP 13 miljoen beschikbaar gesteld. De eerste aanvraag, die in dit kader nu van Wetsus is ontvangen, betreft de researchinfrastructuur Wetsus. Voorgesteld wordt een Regionale REP-bijdrage beschikbaar te stellen van ten laste van het budget RSP REP Provinciefonds Wetsus fase 1. voor het project Researchinfrastructuur Wetsus een Regionale REP-bijdrage beschikbaar te stellen van ten laste van het budget RSP REP Provinciefonds Wetsus fase 1 onder voorbehoud van financiering door de gemeente Leeuwarden van ,-. B4. Aangehouden

4 - 4 - S&P (Kramer) B5. Vaststellen en instemmen met ontwerp beheerplannen Natura 2000 Waddenzee en Noordzeekustzone Rijkswaterstaat heeft in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu beheerplannen opgesteld voor de Natura 2000-gebieden Waddenzee en Noordzeekustzone. Rijkswaterstraat vraagt nu aan het college van GS van Fryslân om de ontwerp-beheerplannen vast te stellen voor de particuliere terreinen (niet in eigendom of beheer van het Rijk), en in te stemmen met de ontwerp-plannen voor de overige terreinen. De vaststelling van de plannen gebeurt via een Awb procedure. Dat houdt in dat de beide ontwerp-plannen nog ter inzage worden gelegd conform art. 3:4 Awb voor ze definitief worden vastgesteld. De ter inzage legging gebeurt tegelijkertijd met de ter inzage legging van de ontwerp-natura 2000-beheerplannen van de Waddeneilanden en is gepland in het najaar van De uitvoering van de maatregelen uit de beheerplannen Waddenzee en Noordzeekustzone is deels een provinciale taak. De provincie Fryslân is hierin verantwoordelijk voor de uitvoering van een aantal maatregelen. De financiering van deze maatregelen komt uit de natuurpactmiddelen die de provincie van het Rijk ontvangt. De beheerplannen zijn ook een toetsingskader voor de provincie Fryslân voor toekomstige vergunningverlening in het kader van de Natuurbeschermingswet. 1. in te stemmen met de ontwerp-beheerplannen voor de Natura 2000-gebieden Noordzeekustzone en Waddenzee voor de gebiedsdelen die onder de verantwoordelijkheid van het rijk vallen (in eigendom of beheer van het rijk); 2. de ontwerp-beheerplannen voor de Natura 2000-gebieden Noordzeekustzone en Waddenzee vast te stellen voor de overige gebiedsdelen; 3. de brief aan Rijkswaterstaat met kenmerk te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Kramer om de brief vast te stellen; 4. in te stemmen met de voorgestelde werkwijze t.a.v. financiële risico s, namelijk: a. sturen op een kosteneffectieve uitvoering; b. zoveel mogelijk werk-met-werk maken en maatregelen gecombineerd op de markt te zetten en; c. daarnaast elders financiering te zoeken.

5 - 5 - FP&C B6. Normenkader 2015 (De Rouwe) Provinciale Staten dienen overeenkomstig de Provinciewet artikel 217 in het kader van de controle op de jaarrekening opdracht te geven tot een toets op de financiële rechtmatigheid. Het normenkader waarbinnen de accountant de toets moet uitvoeren dient vastgesteld te worden door Provinciale Staten en bestaat uit de voor het betreffende dienstjaar geactualiseerde lijst met externe en interne wet- en regelgeving. Hierbij wordt u het normenkader 2015 aangeboden. De afgelopen jaren is het normenkader steeds op verzoek van het Presidium in de auditcommissie behandeld en als hamerstuk in PS geweest. Het betreft een formele bevoegdheid van PS waarbij PS richting de accountant aangeeft wat de controlenorm is. Onderdeel van het normenkader zijn de controletoleranties. De controletoleranties komen overeen met het besluit accountantscontrole decentrale overheden. Het voorliggende stuk is feitelijk een (inhoudelijke) voortzetting van de gedragslijn van de afgelopen jaren en heeft een overwegend formeel karakter. Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat bij het opstellen van het normenkader rekening is gehouden met de meest actuele Kadernota Rechtmatigheid (september 2013). 1. kennis te nemen van de rapporterings- en goedkeuringstoleranties; 2. het normenkader 2015 ter vaststelling voor te leggen aan PS. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

6 - 6 - CIP (Poepjes) B7. Onderzoek misstanden buitenlandse werknemers De FNV heeft via een brief aan Gedeputeerde Staten (GS) een melding gedaan van misstanden omtrent de beloning van buitenlandse werknemers bij de Centrale As en de Drachtsterweg. Deze werknemers zijn formeel in dienst bij uitzendbureau Aelbers en worden gedetacheerd bij aannemer Heijmans. Provincie Fryslân is opdrachtgever van Heijmans bij deze bouwprojecten. Provinciale Staten hebben hierover vragen gesteld in de PS-vergadering van 18 februari jl. Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft Provinciale Staten toegezegd hier op korte termijn onafhankelijk onderzoek naar te doen en hierover binnen enkele maanden te rapporteren. Voorts is op 26 mei jl. een nieuwe brief van de FNV ontvangen waarin de FNV een melding doet van misstanden met buitenlandse werknemers die in dienst zijn bij AOK B.V. en ook gedetacheerd zijn op de Drachtsterweg. De Inspectie SZW heeft dit onderzoek gedaan. Naar aanleiding hiervan zijn vragen gesteld door de PvdA. Deze worden in een aparte brief volgens de daarvoor geldende procedure ook ter behandeling voorgelegd. 1. kennis te nemen van de rapportage van VRO (met daarin opgenomen de reacties van de FNV en Aelbers op de meldingen van de FNV) en het rapport van de Inspectie SZW; 2. het aanbestedingsbeleid aan te passen aan onderstaande punten en dit uiterlijk 31 december 2015 vast te stellen: a. controle op naleving van de CAO voor de Bouwnijverheid door opdrachtnemers van de provincie. b. de interpretatie van artikel 55 van de CAO voor de Bouwnijverheid conform de uitleg van de Inspectie SZW, de FNV en het Technisch Bureau Bouwnijverheid. c. de per 1 juli in werking tredende Wet Aanpak Schijnconstructies. 3. de controle op naleving van de CAO aan te scherpen en de lopende contracten met terugwerkende kracht controleren op naleving van de cao voor wat betreft inschaling en ADV. Bij geconstateerde afwijkingen eisen dat de aannemer met terugwerkende kracht alsnog zorgdraagt voor juiste beloning. Indien de aannemer de afwijkingen ter discussie stelt dan dient de kwestie voorgelegd te worden aan de, in dat geval, bevoegde instanties (Technisch Bureau Bouwnijverheid en/of de Inspectie SZW) met het verzoek om deze kwestie aan te pakken. Deze instanties zijn in het leven geroepen om de naleving van CAO en/of de wet te handhaven en eventueel via de rechter af te dwingen; 4. de informerende brief aan PS te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Poepjes om de brief vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

7 - 7 - HAMMERSTIKKEN SOBD H1. DG-lijsten van 10 t/m 16 juni 2015 (Allen) de DG-lijsten gewijzigd vast te stellen. S&P H2. WRO-besluiten van 10 t/m 16 juni 2015 (Konst) de WRO-besluiten vast te stellen. K&E (De Rouwe) H3. Regionaal Innovatieprogramma 'Fryslân Fernijt IV' Op 13 januari 2015 heeft het College de derde en tevens laatste tender in het kader van het Regionaal Innovatieprogramma Fryslân Fernijt IV opengesteld. Wij leggen u de ranking en honorering van de subsidieaanvragen van deze derde tender ter besluitvorming voor. Op 13 januari 2015 heeft uw College tevens besloten het subsidieplafond vast te stellen op Een gehonoreerd project uit de eerste tender is ingetrokken door de aanvrager. Hierdoor zal een bedrag ad niet besteed worden. Wij vragen het College dit bedrag aan te wenden voor de derde tender en het subsidieplafond van deze derde tender te verhogen naar in het kader van het regionaal innovatieprogramma Fryslân Fernijt IV het subsidieplafond van de derde tender vast te stellen op ; 2. in het kader van het regionaal innovatieprogramma Fryslân Fernijt IV in te stemmen met het honoreren van de gevraagde bijdragen t.b.v. de 15 hoogst gerankte projecten uit de derde tender voor een totaal bedrag van en de overige projecten af te wijzen; 3. in te stemmen met de bijgevoegde begrotingswijziging.

8 - 8 - K&M (Poepjes) H4. Subsidie Materiële Instandhouding Frysk 2015 primair en voortgezet onderwijs Op grond van artikel 134 van de Wet op het Primair Onderwijs (WPO) ontvangt de provincie Fryslân jaarlijks een bijdrage van het Rijk voor de bekostiging van de materiële instandhouding van het onderwijs in de Friese taal voor het primair onderwijs (MIF PO). In de nieuwe Bestuursafspraken Friese Taal en Cultuur (BFTC) met het Rijk is, vanaf het school jaar , nu ook een ruimte gegeven voor de bekostiging van de materiële instandhouding van het onderwijs in de Friese taal voor het voortgezet onderwijs (MIF VO). De provincie zorgt ervoor dat de bedragen voor het primair en voortgezet onderwijs over de scholen worden verdeeld. De verdeling over de scholen van het primair onderwijs vindt plaats aan de hand van een bedrag per leerling van vier jaar en ouder. Voor het schooljaar is dat bedrag vastgesteld op 6,48. De verdeling over de scholen van het voortgezet onderwijs vindt plaats aan de hand van een bedrag per leerling voor het vak Fries in de eerste klas. Voor het schooljaar is het bedrag vastgesteld op 12, de subsidies MIF PO over het schooljaar vast te stellen; 2. de basisscholen in Fryslân subsidie te verlenen voor de Materiële Instandhouding Frysk voor een bedrag van ,80; 3. de scholen in het voortgezet onderwijs subsidie te verlenen voor de Materiële Instandhouding Frysk voor een bedrag van ,--; 4. de subsidies MIF VO over het schooljaar en vast te stellen; 5. het afdelingshoofd van Kultuer en Mienskip te mandateren voor het ondertekenen van de uitvoeringsbrieven.

9 - 9 - K&M (Poepjes) H5. Vaststellen wijziging op de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân, bijbehorende aanvraagformulieren en subsidieplafond Per 1 juli 2014 is de nieuwe ASV van kracht. De uitvoeringsregeling projectsubsidies cultuur, taal en onderwijs is in dat kader ingetrokken en vervangen door de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân. Met dit GS-stuk wordt aan de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân van 1 juli 2014, houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van Kultuer & Mienskip paragraaf 4.2 Lesoeren Frysk yn it ûnderwiis toegevoegd. Dit betreft de vernieuwde regeling voor Fries in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Met de regeling wordt subsidie verstrekt binnen het voortgezet onderwijs in Fryslân voor lesuren die betrekking hebben op het aanbieden van het vak Fries vanaf de tweede klas tot en met de examenklas, voor de schooltypes VMBO, HAVO en VWO. Daarnaast wordt er met de regeling subsidie verstrekt voor lesuren die betrekking hebben op het aanbieden van het Fries in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) voor de Regionale Opleidingencentra (ROC) en Agrarische Opleidingscentra (AOC) en in het voorgezet onderwijs voor het schooltype praktijkonderwijs in Fryslân. Doel is om het aanbieden van het vak Fries na de eerste klas door scholen voor voortgezet onderwijs in Fryslân te stimuleren en het aantal examenkandidaten Fries te vergroten. Voor het MBO is het doel het gebruik van Fries in een beroepsgerichte context te stimuleren. Voor deze subsidieregeling wordt een subsidieplafond van ,-- voor het schooljaar beschikbaar gesteld. 1. de Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân vast te stellen; 2. de bij de Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân, hoofdstuk 4, paragraaf 4.2 horende aanvraagformulieren vast te stellen; 3. het subsidieplafond voor aanvragen die binnenkomen op grond van paragraaf 4.2 Lesoeren Frysk yn it ûnderwiis in het tijdvak 1 juli 2015 tot en met 30 september 2015 vaststellen op ,-.

10 SOBD (Jorritsma) H6. Jaarverslag adviescommissie bezwaar- en beroepschriften en klachten De adviescommissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten (hierna: de Commissie) heeft het Jaarverslag 2014 vastgesteld. Het verslag is op 4 juni jl. besproken met de CdK, als portefeuillehouder. Het verslag wordt ter kennisname aan GS en PS aangeboden. 1. kennis te nemen van het jaarverslag 2014 van de adviescommissie bezwaar- en beroepschriften en klachten; 2. in te stemmen met de aanbiedingsbrief aan Provinciale Staten; 3. in te stemmen met toezending van het Jaarverslag aan Gedeputeerde Staten van de overige provincies en de Nationale ombudsman. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

11 Vastgoed (Kielstra) H7. Vaststellen huurprijzen visrechten De dienst is op dit moment bezig om twee nieuwe huurcontracten op te stellen voor de verhuur van visrechten op de bij de provincie in eigendom zijnde (gedeelten van) boezemwateren. Het aalvisrecht (inclusief wolhandkrab, rivierkreeft en meegevangen zeelt) wordt verhuurd aan de Friese Bond van Binnenvissers (beroepsvissers). Het schubvisrecht wordt verhuurd aan Sportvisserij Fryslân. In het op 28 oktober 2014 door GS vastgestelde uitvoeringskader grondprijzen waren nog geen huurprijzen vastgesteld voor de uitgifte van de visrechten. Met voorliggend GS stuk wordt gevraagd de prijzen voor de visrechten vast te stellen. Voor de uitgifte van het schubvisrecht (aan de sportvissers) wordt voorgesteld tot de huidige huurprijs van 0,37 per ha te handhaven en vanaf ieder jaar een verhoging van 15% toe te passen tot het nieuwe getaxeerde markconforme tarief van 0,49 per ha is bereikt. Voor de uitgifte van het aalvisrecht (aan de beroepsvissers) wordt voorgesteld om de huidige huurprijs van 0,36 per ha vanaf ieder jaar met 15% te verhogen tot het nieuwe getaxeerde markconforme tarief van 1,21 per ha is bereikt. 1. de huurprijs voor het schubvisrecht (sportvissers) vast te stellen op het getaxeerde tarief van 0,49 per ha en voor de verhuur van het schubvisrecht een overgangsregeling toe te passen. Deze overgangsregeling houdt in dat het huidige huurtarief van 0,37 per ha wordt gehandhaafd tot en dat vanaf ieder jaar een verhoging van 15% wordt toegepast tot het nieuwe getaxeerde markconforme tarief van 0,49 per ha is bereikt; 2. de huurprijs van het aalvisrecht (beroepsvissers) vast te stellen op het getaxeerde tarief van 1,21 per ha en voor de verhuur van het aalvisrecht een overgangsregeling toe te passen. Deze overgangsregeling houdt in dat het huidige tarief van 0,36 per ha vanaf ieder jaar met 15% wordt verhoogd tot het nieuwe getaxeerde marktconforme tarief van 1,21 per ha is bereikt.

12 Subsidiezaken H8. Openbaar subsidieregister 2014 (Kielstra) Op 17 juli 2012 heeft u besloten een openbaar subsidieregister in te stellen binnen de grenzen van de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet bescherming persoonsgegevens. Het Openbaar subsidieregister (verder: OSR) wordt jaarlijks op onze website gepubliceerd. Voor u ligt het openbare subsidieregister over het kalenderjaar Dit systeem wordt gevoed door het subsidievolgsysteem 'ARK. Subsidies die verleend zijn namens de provincie door externe partijen (SNN, DLG) zijn niet meegenomen in dit overzicht. 1. kennis te nemen van het definitieve en geanonimiseerde register van de provinciale subsidieverlening in 2014 (getiteld "Subsidieregister 2014"); 2. in te stemmen om het thans voorliggende register van de provinciale subsidieverlening in 2014 als openbaar subsidieregister per 1 juli aanstaande op de provinciale website te zetten; 3. het subsidieregister 2014 ter kennisname aan PS te zenden; 4. PS met gewijzigde brief te informeren dat het openbare subsidieregister per 1 juli aanstaande op de website wordt geplaatst; 5. gedeputeerde Kielstra te mandateren voor het vaststellen van de brief aan PS. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

13 IGN H9. Vaststelling uitvoeringsplan Beekdal Linde (Kramer) Op 10 februari 2015 heeft de provincie het uitvoeringsplan van de landinrichtingscommissie beekdal Linde ontvangen. Het uitvoeringsplan is een onderdeel en de uitwerking van het raamplan Beekdal Linde, dat op 5 december 2006 door GS is vastgesteld. Dit uitvoeringsplan omvat de inrichting van een aantal natuurgebieden langs de Linde en de hermeandering van een deel van de Linde. Hiervoor moet het aangrenzende fietspad worden omgelegd en een tweetal fietsbruggen worden aangebracht. Met de realisatie van het voorliggende uitvoeringplan is een investering van gemoeid. Provincie wordt gevraagd het uitvoeringsplan vast te stellen en de benodigde provinciale bijdrage van beschikbaar te stellen. 1. het uitvoeringsplan beekdal Linde vast te stellen; 2. het benodigde budget van beschikbaar te stellen.

14 S&P (Kramer) H10. Vervoer bezoekers elfstedentocht Arriva Bus heeft op basis van afspraken in het bestek voor Noord- en Zuidwest Fryslân een plan gemaakt voor het vervoeren van bezoekers als er een Elfstedentocht plaatsvindt. Bezoekers kopen een dagkaart van 15,- waarmee zij zowel met de bus als met de trein kunnen reizen in het Elfstedentochtgebied. De kosten van dit vervoer bedragen in 2015 totaal ,00 als de Elfstedentocht op een door-de-weekse dag plaatsvindt. Om het vervoerplan kostendekkend uit te kunnen voeren moeten de vervoerders ongeveer kaartjes verkopen. Als er minder kaartjes worden verkocht staat de Provincie garant voor de kosten die niet worden gedekt met de verkoop van de kaartjes. Verder wordt er op de dag van de Elfstedentocht geen normale dienstregeling gereden in het Elfstedentochtgebied en er wordt gecommuniceerd dat in het Elfstedentochtgebied met het Elfstedentochtkaartje wordt gereisd. Qbuzz rijdt tot en met 10 december 2016 in Zuidoost Fryslân. Wij nemen in het bestek voor Zuidoost Fryslân op dat voor de nieuwe vervoerder dezelfde afspraken gelden als Qbuzz nu met Arriva Trein en Bus heeft gemaakt. Wij leggen deze afspraken vast in een brief. 1. op de dag van de Elfstedentocht wordt er in het Elfstedentochtgebied geen normale bus- en treindienstregeling gereden; 2. op de dag van de Elfstedentocht wordt gecommuniceerd dat in het Elfstedentochtgebied alleen met een Elfstedentochtdagkaart wordt gereisd; 3. de Provincie staat garant voor de kosten die niet worden gedekt met de verkoop van de kaartjes; 4. Arriva is verantwoordelijk voor de organisatie van het vervoer in het Elfstedentochtgebied; 5. Arriva heeft met Qbuzz afspraken gemaakt over vergoeding van kosten voor een mogelijke Elfstedentocht. Deze afspraken gelden ook voor een (eventueel) nieuwe vervoerder die in Zuidoost Fryslân gaat rijden per 11 december 2016.

15 MEIDIELINGS a. Konsept beslutelist PS gearkomsten 20 en 26 maaie: besprutsen.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 septimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. - 2 - BESPREKPUNTEN K&E (Kielstra) B1. Toekennen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur);

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur); bijlage 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST WE THE NORTH 1. provincie Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw F. Gräper; 2. de provincie Fryslân, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010,

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010, 2014/13 Nummer 1641892 Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland maken, gelet op het bepaalde in art.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries konsept Beslutelist Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 27 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 juny 2014 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber 2012. Ofwêzich: CdK, secretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 11 septimber 2012

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

Gelet op artikel 33a van het Besluit bekostiging WPO en artikel 42a van het Besluit bekostiging WEC;

Gelet op artikel 33a van het Besluit bekostiging WPO en artikel 42a van het Besluit bekostiging WEC; Regeling van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs, en Media van XXX 2018, nr. PO/1219075, houdende regels voor de subsidieverstrekking voor godsdienstonderwijs of levensbeschouwelijk vormingsonderwijs

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

2013, nr. 53. Gelet op artikel 158 van de Provinciewet en het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

2013, nr. 53. Gelet op artikel 158 van de Provinciewet en het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht; Uitgegeven: 5 september 2013 2013, nr. 53 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Mandaatbesluit Stelsel Natuur en Landschap 2013 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân van 20 augustus 2013, nr.

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1944 4 april 2016 Publicatie wijzigingsbesluit Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland, subsidieplafond 2016,

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten;

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 3311 19 juni 2015 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht van16 juni 2015 nr. 8150649C houdende verlening van mandaat en machtiging

Nadere informatie

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 2016 Artikel 1 Algemeen De provincie Groningen heeft een budget beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten in

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening van 23 maart, 13 en 20 april 2016 van Provinciale Staten van Drenthe, Fryslân en Groningen, houdende bepalingen met betrekking tot de verstrekking van subsidies van het Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17134 26 juni 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 13 juni 2013, nr. JOZ/499515,

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

ons kenmerk ECFD/U201500493 Lbr. 15/039

ons kenmerk ECFD/U201500493 Lbr. 15/039 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Green Deal "Openbaar Toegankelijke Elektrische Laadinfrastructuur uw kenmerk ons kenmerk ECFD/U201500493 Lbr.

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Kennis en Economy Ôfdieling : Het Friese Merenproject Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06 29246676 Registraasjenûmer :

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 22 maart 2016, nr. 760485/760492, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Noord-Holland 2016 Gedeputeerde

Nadere informatie

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015

FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 FAQ s tegemoetkoming kosten aspirant-opleidingsscholen Versie 21 augustus 2015 Deze FAQ s richten zich alleen op de uitbreiding van het aantal bekostigde opleidingsscholen en niet op de verlenging en/of

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs

Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs CVDR Officiële uitgave van Hoorn. Nr. CVDR20777_1 23 mei 2017 Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs VERORDENING MATERIëLE FINANCIëLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS. HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

PS2010BEM13-1 - Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM

PS2010BEM13-1 - Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM PS2010BEM13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM Registratienummer : 2010int263533 Portefeuillehouder : Haak-

Nadere informatie

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer

Handleiding en aanvraagformulier. Subsidie. Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer Handleiding en aanvraagformulier Subsidie Innovatieve particuliere initiatieven Aanvullend personenvervoer De Stadsregio Amsterdam kan subsidie verlenen voor kleinschalige initiatieven die fijnmazig aanvullend

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

GR 1 januari dat door samenwerking een eenduidige en consistente handhaving strategie kan worden gevolgd;

GR 1 januari dat door samenwerking een eenduidige en consistente handhaving strategie kan worden gevolgd; GR 1 januari 2014 overwegende: - dat het samenwerken op het gebied van de uitvoering van de Leerplichtwet 1969, gelet op het grensoverschrijdende karakter ervan, wenselijk, zo niet noodzakelijk, is geworden

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Mandaatbesluit asbest eraf, zonnepanelen erop Meer Met Minder Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 13 december 2016, nr. 841881/841887, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid Noord-Holland 2017

Nadere informatie

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard!

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! > www.vrom.nl Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender Waddenfonds 8 september tot en met 17 oktober 2008 Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender

Nadere informatie

Provinciale Normenkader Rechtmatigheid 2015(aangepast)

Provinciale Normenkader Rechtmatigheid 2015(aangepast) Provinciale Normenkader Rechtmatigheid 2015(aangepast) Inleiding Met ingang van 2004 moeten alle provinciale jaarrekeningen worden voorzien van een accountantsverklaring met betrekking tot de financiële

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Sociaal Beleid en Zorg Ôfdieling : Kultuer & Mienskip Behanneljend amtner : Y. Visser Tastel : 5244 Registraasjenûmer : 1124275 Primêr

Nadere informatie

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9

Controleprotocol. Accountantscontrole Jaarrekening Gemeente Berkelland Bijlage 1. Versie juni 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Controleprotocol Accountantscontrole Jaarrekening 2014 Controleprotocol pagina 1 van 9 Algemeen Doelstelling In dit controleprotocol staat waaraan de accountant zich moet houden bij de accountantscontrole.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst - College van B&W

Openbare besluitenlijst - College van B&W Datum 23-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie B&W kamer Voorzitter B. Koelewijn Openbare besluitenlijst - College van B&W 1. Besluitenlijst van de vergadering burgemeester en wethouders van 16 april 2019 19INT00476

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân PvdA De heer R. van Maurik Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden,

provinsje fryslân provincie fryslân PvdA De heer R. van Maurik Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden, postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon; (058) 292 59 25 telefax; (058) 292 51 25 PvdA De heer R. van Maurik www.fryslan.frl provincie @fryslan.frl Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden,

Nadere informatie

Controleprotocol subsidies gemeente Alkmaar voor verantwoording subsidies > 250.000

Controleprotocol subsidies gemeente Alkmaar voor verantwoording subsidies > 250.000 Controleprotocol subsidies gemeente Alkmaar voor verantwoording subsidies > 250.000 1 Algemeen Op grond van de Kaderverordening Subsidieverstrekking van de gemeente Alkmaar kunnen subsidies worden verstrekt.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 desimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Streekwurk (Kramer) B1. Stand van

Nadere informatie

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

- 1 - De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, - 1 - Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 3 augustus 2012, nr. JOZ/378065, houdende regels voor het verstrekken van aanvullende bekostiging ten behoeve van het stimuleren

Nadere informatie

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen provincie R o L L A N D ZUID SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2010-158483708 (DOS-2010-0003748)

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 37 Haarlem, 15 mei 2001 Onderwerp: Advies Plan van scholen voort gezet onderwijs 2002-2004 Bijlagen: 2 Inleiding De laatste jaren adviseren de provincies

Nadere informatie

Uitgegeven: 13 mei 2009

Uitgegeven: 13 mei 2009 Uitgegeven: 13 mei 2009 2009 no. 39 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Regeling van 12 mei 2009 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme, houdende regels betreffende

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE FLEVOLAND hierna te noemen: Gedeputeerde Staten;

GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE FLEVOLAND hierna te noemen: Gedeputeerde Staten; 2011/34 Nummer 1237273 Mandaat- en machtigingenbesluit Programma beheer en Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer 2011 Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 2 mei 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 2 mei 2017 2.1.2 Subsidie ESF project Actieve inclusie PRO-VSO jongeren Midden-Limburg 2016-2017 1 Dossier 1661 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1661 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 2 mei 2017 Agendapunt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Planning PS-stukken 2015-2017

Planning PS-stukken 2015-2017 Planning PSstukken t.b.v. presidium 14 januari Planning PSstukken 2017 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

rjj provinsje fryslîn provincie frys1n Provinciale Staten van Friesland Tweebaksmarkt 52 8900 HM LEEUWARDEN

rjj provinsje fryslîn provincie frys1n Provinciale Staten van Friesland Tweebaksmarkt 52 8900 HM LEEUWARDEN - 1 Ons provinsje fryslîn provincie frys1n postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 t rjj Provinciale Staten van Friesland Tweebaksmarkt 52 8900

Nadere informatie