konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber a. Aktiviteitenkalinder wike 51

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51"

Transcriptie

1 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 11 desimber 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere afdelingen (allen) B1. Statenvragen b. CU/ mevrouw Haga: vragen over MKB en Centrale As d.d. 21 novimber; c. CDA/ mevrouw Feitsma-Hazelhoff: vragen over verkweldering Noorderleech d.d. 30 novimber; d. FNP/ dhr. Visser: vragen over 380 Kv hoogspanningsleiding d.d. 4 desimber; e. CDA/ dhr. Ten Hoeve: vragen over inzet KvK bij aanbestedingen d.d. 5 desimber; f. SP/ dhr. Van der Horst; vragen over vliegbasis Leeuwarden d.d. 5 desimber; g. FK/ dhr. Hiemstra: vragen over busdienstregeling Arriva d.d. 10 desimber; h. VVD/ mevrouw De Vries: aanvullende vragen over het Meer van Oudega b. de antwoorden vast te stellen; c. de antwoorden aan te houden; d. de antwoorden vast te stellen; e. de antwoorden gewijzigd vast te stellen; f. de antwoorden gewijzigd vast te stellen; g. de antwoorden gewijzigd vast te stellen; h. de antwoorden gewijzigd vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

2 - 2 - S&P (Kramer) B2. Koersnotitie weidevogels Ondanks de grote inzet van boeren, natuurbeheerders en vrijwilligers gaat het over de hele linie gezien niet goed met de weidevogels in Fryslân; dat heeft diverse oorzaken. Daarom heeft de provincie beleid om de weidevogels in Fryslân te beschermen. Het huidige beleid staat in het Werkplan weidevogels (2010) en in het streekplan Fryslân Uit een tussenevaluatie van het weidevogelbeleid begin 2011 blijkt dat het huidige beleid onvoldoende effectief is. Bij ongewijzigd beleid zal de stand van kritische weidevogelsoorten als de grutto blijven afnemen. Daarnaast is de bestuurlijke en financiële context van het provinciale natuurbeleid gewijzigd. Met het Onderhandelingsakkoord Natuur uit 2011 zijn nieuwe verhoudingen ontstaan tussen provincies en rijk bij het beheer en de inrichting van het landelijk gebied. In de provinciale nota Natuer en lanlik gebiet van 2012 zijn de financiële kaders voor de verschillende onderdelen van het provinciale natuurbeleid gesteld. Een bijstelling van budgetten en daarmee ook van het weidevogelbeleid maakte daar onderdeel van uit. Provinciale Staten (PS) heeft bij motie gevraagd om nieuw weidevogelbeleid op te stellen. In deze koersnotitie worden de contouren voor zo n nieuw provinciaal weidevogelbeleid geschetst, met als doel voor PS inzichtelijk te maken welke keuzes en dilemma s spelen. Aan PS vervolgens de vraag om kaders te stellen en in te stemmen met het voorstel om ambitienievau 2 verder uit te werken. 1. in te stemmen met het nader uitwerken van ambitieniveau 2; 2. de koersnotitie weidevogels aan Provinciale Staten voor te leggen; 3. gedeputeerde Kramer te machtigen tekstuele aanpassingen vast te stellen; 4. het Statenvoorstel gewijzigd vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

3 - 3 - K&E (Konst) B3. Fûns Skjinne Fryske Enerzjy In hun vergaderingen van maart en oktober jl. hebben de staten er bij GS op aangedrongen haast te maken met de ontwikkeling van een Funs Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE). In het voorliggende statenstuk met bijbehorende Beslisdocument wordt voorgesteld een algemene kwantitatieve ambitie van 16% duurzame energie in 2020 vast te stellen. Vervolgens wordt voorgesteld het FSFE als voornaamste doelstelling mee te geven om daar een substantiële bijdrage aan te leveren. Aan PS wordt voorgesteld een fonds van 90 mln in te stellen en het beheer van dit fonds extern te zetten in de vorm van een BV. De looptijd van het fonds is in principe tot en met 2020, maar kan bij een evaluatie in 2018 verlengd worden, Onder de bestuurlijke aandachtspunten worden belangrijke besluitpunten afzonderlijk belicht, en in de toelichting wordt nog ingegaan op het verdere proces. 1. in te stemmen met bijgaand statenvoorstel; 2. in te stemmen met het indienen van een voorstel voor dekking van de benodigde 90 mln. bij de integrale afweging over besteding van NUON middelen in de Kadernota Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

4 - 4 - Proj.groep WMS (Kramer) B4. Concept nota subsidieverstrekking In het kader van het Coalitieakkoord is afgesproken dat het subsidiebeleid van de provincie bekeken wordt. Nu ligt een conceptnota voor, die na eerste vaststelling door uw College nog besproken zal worden met het bedrijfsleven en instellingen. Het subsidiebeleid wordt daarna voor vaststelling aan PS voorgelegd, ook in de vorm van aanpassing van de Algemene Subsidieverordening. 1. de conceptnota subsidieverstrekking vast te stellen; 2. gedeputeerde Kramer te machtigen de nota te wijzigen en vrij te geven voor externe raadpleging.; 3. kennis te nemen van het klantentevredenheidsonderzoek naar subsidie; 4. Nu nog geen statenvoorstel toevoegen, maar vervangen door een uitgebreide aanbiedingsbrief aan PS; 5. gedeputeerde Kramer te machtigen de brief vast te stellen. BRLG (Kramer) B5. Inrichtingsplan gebiedsontwikkeling N381 GS hebben op 3 april 2012 het Ontwerp Inrichtingsplan gebiedsontwikkeling N381 vastgesteld. Dit plan heeft van 18 april tot 30 mei 2012 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn hebben 11 belanghebbenden een zienswijze ingediend bij GS. De zienswijzen zijn verwerkt in een Reactienota. Het Inrichtingsplan is voorbereid door de Gebiedscommissie N de Reactienota ontwerp Inrichtingsplan vast te stellen; 2. het onderdeel over wettelijke herverkaveling niet in het Inrichtingenplan op te nemen; 3. het Inrichtingsplan Gebiedsontwikkeling N381 vast te stellen.

5 - 5 - SOBD B6. PS-vergadering 19 december 2012 (allen) Dit stuk betreft de voorbereiding op de PS-vergadering van 19 december. 1. kennis te nemen van de uitnodiging en de agenda; 2. kennis te nemen van eventuele mondelinge vragen; 3. kennis te nemen van eventuele interpellatieverzoeken; 4. CdK is woordvoerder t.a.v. het onderwerp behoud gevangenissen Noord-Nederland. IPA (Poepjes) B7. Informatie onderhoud provinciale wegen In de PS vergadering van 27 juni j.l. heeft gedeputeerde De Vries toegezegd dat voorstellen met betrekking tot het onderhoud van provinciale wegen in de herfst mogen worden verwacht. Bijgaande notitie met begeleidende brief geeft daar invulling aan. 1. de tekst van de conceptbrief vast te stellen; 2. gedeputeerde Poepjes te machtigen de tekst van de conceptbrief zo nodig aan te passen; 3. de brief met toelichting ter kennisname aan PS voor te leggen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

6 - 6 - HAMMERSTIKKEN SOBD H1. SG-lijsten van 11 t/m 18 desimber (Allen) de SG-lijsten gewijzigd vast te stellen. S&P H2. WRO-besluiten van 8 t/m 14 desimber (Konst) de WRO-besluiten vast te stellen. CIP (Poepjes) H3. N381 Drachten - Drentse grens, inhuur Soppe Gundelach Witbreuk advocaten Tegen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) en tegen het Besluit vaststelling hogere geluidsgrenswaarden N381 zijn respectievelijk tien en vier beroepen ingediend. Deze beroepen zijn op 23 augustus 2012 behandeld door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op 31 oktober jl. heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan en alle beroepen ongegrond of niet ontvankelijk verklaard. Hiermee zijn het PIP en Besluit vaststelling hogere grenswaarden onherroepelijk. Tijdens deze juridische procedures zijn we bijgestaan door Mr. Soppe en Mr. Gundelach van het kantoor Soppe Gundelach Witbreuk advocaten (Almelo). Deze partij is gekozen, omdat die ook de ondersteuning bij het PIP-DCA deed en de N381 zou kunnen profiteren van de aldaar opgedane kennis en ervaringen. Op voorhand was het bedrag niet goed in te schatten en was de verwachting onder ,- (aanbestedingsgrens van 1 op 1) te blijven. Achteraf is gebleken dat niet is voldaan aan het provinciale aanbestedingsprotocol. Daarnaast wordt geadviseerd om de bezwaarprocedure (en de eventueel daaruit voortvloeiende beroepsprocedure) in het kader gevelisolatie project N381 af te ronden met de juridische ondersteuning van Soppe Gundelach Witbreuk advocaten. 1. af te wijken van het provinciale aanbestedingsprotocol (IIB dienst) voor de inhuur van Soppe Gundelach Witbreuk advocaten (Almelo) voor het project N381 Drachten Drentse grens; 2. de bezwaarprocedure (en de eventueel daaruit voortvloeiende beroepsprocedure) in het kader van het gevelisolatie project N381af te ronden met de juridische ondersteuning van Soppe Gundelach Witbreuk advocaten.

7 - 7 - SOBD (Schokker) H4. Financiële positie Friese gemeenten De gemeentewet geeft aan dat Gedeputeerde Staten voor 1 januari van ieder jaar de toezichtsvorm van gemeenten moeten bepalen. Boarnsterhim staat wederom onder preventief toezicht om financiële redenen. De gemeenten Skarsterlân, Gaasterlân-Sleat en Lemsterland (Friese meren) en de gemeenten Heerenveen, Boarnsterhim en Leeuwarden staan van rechtswege onder preventief Arhi toezicht. De overige gemeenten staan onder repressief toezicht. besluiten dat Boarnsterhim voor het jaar 2013 onder preventief toezicht valt. BRLG (Kramer) H5. Openstellingbesluit van de subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) 2013 Het openstellingsbesluit Stelsel Natuur en Landschap (SNL) is op 25 september vastgesteld met plafonds van 0, 1 en vanwege onzekerheid over financiële afspraken in het ILG. Inmiddels is het afrondingsbesluit ILG getekend, weten wij hoeveel geld beschikbaar is voor natuurbeheer voor 2013 en kunnen de plafonds gewijzigd vastgesteld worden. 1. de subsidieplafonds zoals die zijn vastgesteld bij het besluit van 25 september jl., gewijzigd vast te stellen; 2. gedeputeerde Schokker onthoudt zich van de besluitvorming;

8 - 8 - FPC H6. Financiële verantwoording Waddenfonds periode 1 oktober 2011 tot 1 oktober 2012 (Schokker/ De Vries) Na de decentralisatie van het Waddenfonds naar de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland treedt de provincie Fryslân op als penvoerder tot het moment van de inwerkingtreding van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds. Overdracht van de middelen vindt plaats via de decentralisatieuitkering uit het provinciefonds aan de provincie Fryslân. Per 30 september 2012 is een balans en exploitatierekening voor de periode 1 oktober 2011 tot en met 30 september 2012 opgesteld voor de periode dat de provincie Fryslân optrad als penvoerder. De administratie van het Waddenfonds maakte gedurende deze tijd onderdeel uit van de Friese provinciale administratie. De financiële verantwoording over de periode 1 oktober 2011 tot en met 30 september 2012 is opgesteld ten behoeve van de overdracht van de Waddenfonds middelen per 1 oktober 2012 van de provincie Fryslân naar de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds. De externe accountant Ernst & Young heeft een accountantsverklaring bij de financiële verantwoording afgegeven. 1. de financiële verantwoording van de Waddenfonds-gelden over de periode 1 oktober 2011 tot en met 30 september 2012 vast te stellen; 2. kennis te nemen van de goedkeurende accountantsverklaring van Ernst & Young; 3. de activa en passiva volgens de balans per 30 september 2012 over te dragen aan de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds; 4. de financiële verantwoording en de accountantsverklaring aan te bieden aan het Dagelijks Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds ten behoeve van de formele overdracht van de gedecentraliseerde Waddenfonds-gelden per 1 oktober 2012.

9 - 9 - FPC (De Vries) H7. Begrotingswijziging onder mandaat GS In de nota uitvoering begroting is opgenomen dat het college een aantal wijzigingen onder hun mandaat in de Begroting mag verwerken. Het betreft hier nog niet begrote bijdrage van derden, schuiven binnen programma en nominaal toewijzing. Door het vaststellen van deze begrotingswijziging, worden de budgetten in de Begroting opgenomen. de begrotingswijziging vast te stellen FPC H8. Budgetautorisatie 2013 (De Vries) In de budgethoudersregeling die door uw college is vastgesteld, is het volgende opgenomen met betrekking tot de budgetautorisatie : - Gedeputeerde Staten wijzen de in de vastgestelde Begroting voor besteding vrijgegeven budgetten toe aan de algemeen directeur. - de algemeen directeur wijst de budgetten op voorstel van FPC toe aan de budgethouders. - FPC stelt jaarlijks voor de aanvang van het begrotingsjaar een lijst op van de in lid 1 bedoelde budgetten onder vermelding van de door de algemeen directeur aan te wijzen budgethouders. In de bijgevoegde budgetautorisatie zijn de in de meerjarenbegroting opgenomen budgetten weergegeven. Deze budgetten worden hiermee vrijgegeven aan de algemeen directeur met uitzondering van de in programma 10.7 overige algemene dekkingsmiddelen opgenomen budgetten die nog vrijgegeven moeten worden door enerzijds de Staten en anderzijds uw college. Hiervoor zullen afzonderlijke voorstellen worden ingediend. de budgetautorisatie 2013 vast te stellen.

10 BRLG H9. Openstellingsbesluit SKNL 2012/ 2 (Kramer) Als gevolg van rijksbezuinigingen zijn er diverse knelpunten particulier natuurbeheer ontstaan. Voor de oplossing van de zogenaamde schrijnende gevallen heeft u 4,6 miljoen gereserveerd in het jaarprogramma 2012/2013 van het pmjp. In de vergadering van 25 september 2012 is via het Openstellingsbesluit SKNL ,- beschikbaar gesteld. Thans blijkt dat een aanvullend openstellingsbesluit voor ,- noodzakelijk is. De subsidie van ,- past binnen het pmjpbudget. 1. het Openstellingbesluit SKNL 2012/ 2 vast te stellen; 2. gedeputeerde Schokker onthoudt zich van de besluitvorming. MEIDIELINGS a. Stand van zaken voorbereiding streekagenda s: besproken. b. Konsept-gearkomsteferslaggen B&M en LL&W d.d. 5 desimber: besproken.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 septimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. - 2 - BESPREKPUNTEN K&E (Kielstra) B1. Toekennen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber 2012. Ofwêzich: CdK, secretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 11 septimber 2012

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Steatemerk 3 juni: Steatemerk Jaarstukken en 1e Berap: 14.00 uur tot 15.30 uur Reguliere Steatemerk: 16.00 uur tot 18.00 uur Agindearringsfersiken kolleezje deputearre

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder. b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN OVT (Poepjes) B1. Beantwoording schriftelijke vragen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

Planning PS-stukken

Planning PS-stukken Planning PSstukken t.b.v. presidium 22 maart Planning PSstukken 2020 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 22 september 2015 Vragen nr. 87 Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over

Nadere informatie

Planning PS-stukken 2015-2017

Planning PS-stukken 2015-2017 Planning PSstukken t.b.v. presidium 14 januari Planning PSstukken 2017 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Begrotingswijziging 2011. Jaarstukken 2010

Begrotingswijziging 2011. Jaarstukken 2010 Bijlage IV Provincie Fryslân Begrotingswijziging 211 Jaarstukken 21 1 Behandeling bij Jaarstukken 21 Vaststelling bij 1 e Berap 211 Programma: 1. Algemene dekkingsmiddelen Onderdeel: 1. Decembercirculaire

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

1.10 Programma 10 Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien

1.10 Programma 10 Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien 1.10 Programma 10 Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien Portefeuillehouder: mevrouw J.A. de Vries Baten en lasten Bedragen x 1.000 Realisatie 2011 2012 2013 2014 2015 2016 - Baten 10.1 Provinciefonds

Nadere informatie

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten 180 ' 3428 viva Provincie ^Zeeland Voorzitter Provinciale Staten van Zeeland t.a.v. de statengriffier onderwerp Voorjaarsnota 2018, gewijzigd meerjarenperspectief en begrotingwijziging

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

De Begrotingscyclus. Planning en Control in Gelderland

De Begrotingscyclus. Planning en Control in Gelderland De Begrotingscyclus Planning en Control in Gelderland Wettelijk kader (verslaggevingsregels) Provinciewet Planning en Control documenten opstellen conform BBV BBV = Besluit begroting en verantwoording

Nadere informatie

Financiële begroting 2015 samengevat

Financiële begroting 2015 samengevat Financiële begroting 2015 samengevat Begrotingscyclus Het beleid en de financiën van de provincie komen op een aantal momenten in het jaar provinciebreed aan de orde. Dit wordt ook wel de begrotings- of

Nadere informatie

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 4 november Geplande datum commissie. aanlevering door GS

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 4 november Geplande datum commissie. aanlevering door GS Vierde kwartaal 2015 in de Vergadering Duurzame Ontwikkeling d.d. 4 november 2015 Begroting 2016 14 okt 2015 4 nov 2015 Bespreken Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en stand 14 okt 2015 4 nov

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0572 B.17.0572 Landgraaf, 4 april 2017 ONDERWERP: Eerste begrotingsbijstelling 2017 en begroting 2018 & meerjarenperspectief

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk Concept agenda woordvdersoverleg thema Ruimte 23 november 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden B. Door fracties

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds, gelet op artikel 5 van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds,

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds, gelet op artikel 5 van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds, Verordening van 30 maart 2015 van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds, houdende bepalingen tot wijziging van de Subsidieverordening Waddenfonds 2014; (2 e Wijzigingsverordening

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 25 september 2015 Nummer 15013794 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 25 september 2015 van 9.35

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016 Onderwerp Besluit 1. Samenwerkingsovereenkomst Waalenburg 2. nr. 127 van mw. R. Alberts- Oosterbaan en mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over vervuilde grond 3. Vergadering Dagelijks Bestuur Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

GWM SEP Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum 2 3, SEP.? Geheim 29 september 2009 Nee

GWM SEP Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum 2 3, SEP.? Geheim 29 september 2009 Nee GWM2009-215 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie 2 9 SEP. 2999 DLB Afdeling Groen Registratienummer Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum 2 3, SEP.? 0 9 9 Geheim 29 september

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH)

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Aan het Algemeen Bestuur Datum: 26-06-2013 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Voorstel in te stemmen met een tweetal wijzigingen in de tekst van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 12 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 12 december 2017 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2017-632132018 Zienswijze wetsvoorstel interprovinciale herindeling Vijfheerenlanden 1. Vast te stellen de brief aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerp-besluit pag. 4. Toelichting: pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerp-besluit pag. 4. Toelichting: pag. 5 2017MME151 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 26 september 2017 NUMMER PS AFDELING Managementondersteuning COMMISSIE Alle STELLER Alex van der Weij DOORKIESNUMMER 3992 DOCUMENTUMNUMMER

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland mmm < 3 2 0 1 6 Statengriffi Notitie voor MID/DIV: Uw contactpersoon na registratie Verseon graag doorsturen naar behandelend Claire Frijns ambte naar/sector. AD/STC Let opl Indien

Nadere informatie

Statenvoorstel 52/17A

Statenvoorstel 52/17A Statenvoorstel 52/17A Voorgestelde behandeling Procedurevergadering : 11 september 2017 PS-vergadering : Onderwerp Vaststelling PIP Nieuwe Verbinding Grenscorridor N69-1e herziening. Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 MEI

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 MEI A1 Janssen PZH-2018-645897730 Brief aan PS inzake uitvoering moties 749 bodemdaling en 762 zonneboeren 1. Vast te stellen de GS-brief aan PS waarmee een reactie wordt gegeven op moties 749 bodemdaling

Nadere informatie

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten,

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten, PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 7 oktober 2008 Nummer PS : PS2008BEM32 Afdeling : Financiën Commissie : alle Registratienummer : 2008INT228103 Portefeuillehouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017 1. Vaststelling subsidie Velsen Noord fase 1 2. Herziening landbouwartikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening 3. Auditopvolging per 1 september 2017 4. Midterm review van het Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit Programma

Voorstel raad en raadsbesluit Programma Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1763 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Landgraaf, 9 oktober 201 7 ONDERWERP: le en 2e begrotingswijziging 2018

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-511135845 (DOS-2014-0006785) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Agenda Provinciale Staten

Agenda Provinciale Staten Agenda Provinciale Staten Datum 01-03-2019 Tijd 9:30-19:00 Locatie Statenzaal Voorzitter Dhr. Han Polman AGENDA - 19003665 1 Opening 2 Mededelingen 3 Vaststellen agenda - 19003665 Afdoeningsvoorstel: vaststellen

Nadere informatie

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Nota voor : vergadering algemeen bestuur Datum : 1 juli 2015 Onderwerp : Jaarrekening 2014 en jaarverslag 2014 VNOG Agendapunt : Kenmerk : Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Inleiding De jaarrekening

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Wij stellen de volgende data voor de oplevering van de planning en controlproducten 2010:

Wij stellen de volgende data voor de oplevering van de planning en controlproducten 2010: Planning en controlcyclus 2010 Samenvatting In dit voorstel is de planning opgenomen van de planning- en controlproducten 2010: de jaarrekening 2009, de voorjaarsnota 2010, de kadernota 2011, de programmabegroting

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries konsept Beslutelist Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 27 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 juny 2014 wurdt ûnferoare

Nadere informatie