konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries"

Transcriptie

1 konsept Beslutelist Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 27 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 juny 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (allen) B1. Beantwoording schriftelijke vragen GS stellen de antwoorden op de schriftelijke vragen op grond van artikel 39 RvO vast. Het betreft: a. Beantwoording schriftelijke vragen van FK/ dhr. J. Hiemstra over zeilscholen.nl van 16 juni 2014; b. Beantwoording schriftelijke vragen van SP/dhr. J.W. van der Hoek over zoutwinning in de Waddenzee van 5 juni 2014 c. Beantwoording schriftelijke vragen van PvdA//dhr. T. Voigt over de winkelruimtes provinciehuis van 11 juni 2014; d. Beantwoording schriftelijke vragen van PvdA//dhr. T. Voigt over de landelijke Waddentoets van 11 juni de antwoorden vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

2 - 2 - SOBD (allen) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te stellen: a. Brief Beëindiging herindelingsprocedure Noordvleugelprovincie van de afdeling SOBD ( ); b. Brief Afhandeling amendement lokale en kleinschalige initiatieven duurzame energie van de afdeling K&E ( ); c. Brief afhandeling motie 4 bij het agendapunt 07B Aanvalsplan Woningmarkt van de afdeling WfF ( ); d. Brief tevredenheidsonderzoek van de afdeling SOBD ( ); e. Brief Advies concept notitie reikwijdte en detailniveau schaliegas van de afdeling S&P ( ); f. Brief Rollen en verantwoordelijkheden Grutsk op e Romte van de afdeling S&P ( ). de brieven aan PS vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten. Streekwurk (Kramer) B3. Financiering Streekagendaproject Aldtsjerk Foarút Op 4 februari 2014 heeft het College besloten om ook voor het project Aldtsjerk Foarut, als één van streekagendaprojecten (ook wel quick win projecten genoemd) in Noordoost Fryslân geld beschikbaar te stellen. Gedacht was om dat geld beschikbaar te stellen uit het budget/ programma Wurkje foar Fryslân -Aanvalsplan Woningmarkt. Het gaat hierbij o.a. om geld t.b.v. de financiering van de voorbereidingskosten voor dit project. Omdat financiering vanuit Wurkje foar Fryslân -Aanvalsplan Woningmarkt van deze voorbereidingskosten bij nader inzien niet mogelijk blijkt te zijn, wordt in dit DS- stik voorgesteld de financiering van de toegezegde financiële bijdrage, niet uit dit budget te halen maar te dekken uit de bestaande budgetten Plattelânsbeleid en Leader technische hulp. in te stemmen om de eerder toegezegde provinciale bijdrage voor het project Aldtsjerk foarut ( ,-)- te dekken uit bestaande budgetten te weten Plattelânsbeleid en Provinciale middelen Technische hulp Leader Noordoost Fryslân.

3 - 3 - B4. Aangehouden Streekwurk (Kramer) B5. Kar Fryske Leader-gebieten Yn DS fan 28 jannewaris 2014 is al in meidieling west oer de kar fan de Fryske Leader-gebieten foar de perioade Yn dit DS-stik wurdt de kar fierder útwurke en wurdt yngien op in ferskaat oan rânekondysjes om Leader hinne. 1. yn te stimmen mei it útstel om Noardeast en Noardwest as Fryske Leader-gebieten te beneamen; 2. PS te informeren per brief; 3. de gemeenten te informeren per brief. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

4 - 4 - K&E (De Vries) B7. Provinciale bijdrage Zeilscholen Onlangs is het faillissement uitgesproken van Zeilscholen.nl. Deze organisatie vormde in feite een boekingskantoor voor zeilkampen in Fryslân. Circa 1850 leerlingen hadden via deze organisatie een zeilkamp geboekt. Als gevolg van het faillisement kunnen de leerlingen geen zeilkampen meer volgen, hetgeen een teleurstelling betekent en tevens een financiële aderlating voor de zeilscholen in Fryslân en bovendien een ernstige imagoschade voor onze provincie. Ruim 10 zeilscholen hebben zich verenigd in een collectieve actie en hebben het initiatief genomen om de leerlingen toch op te kunnen vangen en een onvergetelijke vakantie in Fryslân aan te bieden. In de afgelopen week hebben onderhandelingen plaatsgevonden om een en ander mogelijk te maken, hetgeen heeft geresulteerd in een afspraak op hoofdlijnen. Een aantal zaken zal echter nader uitgewerkt moeten worden in afspraken met zeilscholen en Beleef Friesland. Afhankelijk van de uitkomst van deze uitwerking zal de gevraagde provinciale bijdrage daadwerkelijk uitgekeerd kunnen worden. Er wordt een totale overheidsinspanning gevraagd van ,00 waarvan ,00 van de provincie. 1. een bijdrage van ,- ter beschikking te stellen t.l.v. budget Topattractie aan Beleef Friesland onder de voorwaarden dat er nadere uitwerking tot stand komt van de afspraken met de zeilscholen en Beleef Friesland; 2. pas na de beoordeling van de uitkomst van deze nadere uitwerking zal de gevraagde provinciale bijdrage daadwerkelijk uitgekeerd kunnen worden; 3. de algemeen directeur te machtigen tot de verdere uitwerking en afwikkeling hiervan.

5 - 5 - S&P (Konst) B8. Brief aan minister Economische Zaken over windenergie De minister van Economische Zaken heeft naar aanleiding van een motie die door de Tweede Kamer is aangenomen de provincie Fryslân tot 1 juli 2014 de tijd gegeven om met alternatieven te komen voor de invulling van de 530,5 MW windenergie die Fryslân bijdraagt aan de landelijke doelstelling van 6000 MW. Provinciale Staten hebben op 18 juni 2014 besloten de structuurvisie Fryslân Windstreek 2014, IJsselmeer vooralsnog niet vast te stellen en eerst de resultaten van Fryslân foar de Wyn af te wachten om zo een integrale afweging te kunnen maken tussen windmolens in het IJsselmeer en windmolens op het vaste land van Fryslân. De minister van Economische Zaken wordt schriftelijk op de hoogte gebracht van de wijze waarop Fryslân invulling wil geven aan de 530,5 MW. 1. in te stemmen met de gewijzigde brief aan de minister van Economische Zaken; 2. gedeputeerde Konst te machtigen tot redactionele aanpassingen; 3. de brief ter kennisname naar Provinciale Staten te zenden. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

6 - 6 - Programma KH18 (De Vries) B9. Deelname Creative Clash Creative Clash is een internationaal project met 14 partners dat innovatietrajecten bij bedrijven begeleidt op een nieuwe manier met creatieve interventies. In totaal zullen er zo'n 400 bedrijven over Europa deelnemen aan dit project en zullen naar verwachting zo'n 20 Friese bedrijven deelnemen. Daarnaast wordt er in 2018 een internationale conferentie georganiseerd in Friesland. Wij zijn door de Zweedse leading partner gevraagd deel te nemen aan dit project, waarbij in totaal 14 Europese partners betrokken zijn. Voordelen voor de provincie zijn: * In Fryslân wordt ervaring opgedaan met innovatiebevorderende trajecten, dat heeft een positief effect op het innovatief vermogen van het bedrijfsleven; * We verstevigen ons netwerk en doen daarmee ons voordeel voor nieuwe aanvragen, waarbij het hebben van een gezamenlijke samenwerkingshistorie een belangrijke pré is. * We doen mee aan een project dat bijdraagt aan de doelstellingen uit het bidbook én dit project draagt bij aan de belofte dat 15% van de financiering van de projecten uit het Bidbook uit Europa afkomstig moet zijn. * Door deelname doen wij ervaring op met één van de belangrijkste Europese financieringsbronnen, Creative Europe. 1. in te stemmen met deelname van de provincie/ kh2018 in het project Creative Europe; ,- beschikbaar te stellen voor het project Creative Europe uit het budget cofinanciering waddenfonds efro etc.; 3. in te stemmen met bijgevoegde begrotingswijziging.

7 - 7 - S&P (Konst) B10. Herijking van de krimp- en anticipeergebieden Het ministerie van BZK heeft in het kader van haar beleid inzake de bevolkingsontwikkelingen: het Actieplan Bevolkingsdaling 2009, krimpgebieden en anticipeergebieden aangewezen. Op dit moment vindt een herijking plaats van het rijksbeleid en wordt naar aanleiding van "Motie de Vries' en voorstellen uit de Initiatiefnota de Vries de kwantificering om gebieden aan te wijzen nader ingevuld. Op basis hiervan wordt een aanpassing voorgesteld van de gebiedsindeling. Naast de twee huidige anticipeerregio's Noordoost en Noordwest Fyslân wordt op basis van de criteria voorgesteld om ook de regio s de Wadden en Zuidoost aan te wijzen. Evenals bij de vaststelling van de topkrimpregio s en anticipeerregio s in 2011 wordt aan de provincies een bestuurlijke reactie gevraagd. Tevens is gevraagd om de reactie met de desbetreffende regio s af stemmen. Er wordt reactie gevraagd op de volgende vragen: I. Bent u het eens met de gevolgde redeneerlijn, de analyse en de voorgestelde criteria? II. Willen de betrokken provincies expliciet aangeven of de nieuwe gebieden die op grond van het criteria van 2,5% bevolkingsdaling tot 2040 wel of niet de status van Anticipeerregio willen krijgen? III. Kan nog expliciet worden aangegeven op welke wijze en met welke ondersteuning het actieve partnership tussen de anticipeerregio s en het rijk bij voorkeur nog verder ingevuld kan worden? De Minister wil naar aanleiding van de initiatiefnota van kamerlid de Vries (PvdA) in een brief de Tweede kamer informeren over de herijking van de krimp en anticipeergebieden, hierin worden de reacties van de provincies meegenomen. De Minister wil de Kamer nog voor het zomerreces informeren; de provincies krijgen tot 1 juli a.s. de gelegenheid om reactie te geven die meegenomen wordt in de brief. 1. in te stemmen met de reactie aan het ministerie, zoals in de toelichting is geformuleerd, inclusief de opname van de reacties uit de regio's (zie hiervoor punt 13 neiere taljochting); 2. in te stemmen met de brief aan het ministerie van BZK; 3. in te stemmen met de informerende brief aan PS. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

8 - 8 - HAMMERSTIKKEN SOBD H1. SG-lijsten van 25 juni t/m 1 juni (Allen) de SG-lijsten gewijzigd vast te stellen. S&P H2. WRO-besluiten van 21 t/m 27 juni (Konst) de WRO-besluiten vast te stellen. SOBD (Jorritsma) H3. Scan Risicokaart van de Inspectie Veiligheid en Justitie Op verzoek van de Kring van Commissarissen van de Koning heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie een scan uitgevoerd naar de Risicokaart. Het rapport, de aanbiedingsbrief en de gezamenlijke provinciale acties zijn besproken in het overleg van de Kring op 27 januari Aangezien de productie en het beheer van de Risicokaart een verantwoordelijkheid van GS is, ontvangt u hierbij het rapport en de brief. In het rapport en met de brief benoemt de Inspectie verschillende problemen. Het gaat hierbij om een gebrek aan afstemming en regie, de betrouwbaarheid van de getoonde gegevens en de constatering dat de risicokaart in haar huidige vorm geen effectief communicatie-instrument richting burgers is. Zij doet ook aanbevelingen. Door de kring van commissarissen is aan het landelijk overleg risicokaartcoördinatoren opdracht gegeven tot het opstellen van een verbeterprogramma. De bedoeling van dit GS-stik is om Gedeputeerde Staten kennis te laten nemen van de scan en de acties die de Kring van Commissarissen heeft genomen om tot verbeteringen te komen. 1. kennis te nemen van de Scan Risicokaart; 2. kennis te nemen van de verbetervoorstellen en de acties die in opdracht van de Kring van Commissarissen landelijk worden uitgevoerd;

9 - 9 - S&P (Konst) H4. Subsidieregeling Ruimte Fryslân Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de nieuwe Algemene Subsidieverordening provincie Fryslân(ASV) per 1 juli 2014 en de daarin vertaalde beleidsuitgangspunten van de Nota subsidieverstrekking Wiis mei Subsydzjes (WMS) en de daarmee samenhangende invoering van het Rijksbreedsubsidiekader (RSK), moeten de onderliggende provinciale subsidieregelingen en gekoppelde verordeningen aangepast worden. Dit voorstel strekt ertoe de Subsieregeling Ruimte geheel af te stemmen op de nieuwe ASV en de daarin vervatte belangrijke procedurele spelregels. Tevens heeft uniformering plaatsgevonden en is een vereenvoudigingsslag gemaakt. De Subsidieregeling Ruimte omvat momenteel de volgende thema's / onderwerpen waarvoor subsidie kan worden verstrekt: Investeringsbudget Stedelijke vernieuwing (ISV III), Stimulering Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, Monumenten (eerder apart vastgesteld door GS) en de Stimuleringsregeling voor Funderingsherstel. 1. de Subsidieregeling Ruimte Fryslân vast te stellen; 2. de in Bijlage 1 opgenomen subsidieplafonds van overeenkomstige toepassing te verklaren op de Subsidieregeling Ruimte Fryslân; 3. de algemeen directeur te mandateren om de aanvraagformulieren behorende bij de Subsidieregeling Ruimte Fryslân vast te stellen.

10 PW (Poepjes) H5. Ferfanging fan oanfarbefeiliging (remmingswurken en begeliedingswurken) fan brêgen oer en slûzen yn provinsjale farwegen op grûn fan it deistich gebrûk dêrfan De oanfarbefeiliging (remmingswurken en begeliedingswurken) fan ferskate brêgen oer en slûzen yn provinsjale farwegen foldocht net troch hoe t dy hjoed-de-dei brûkt wurde. Wy jouwe de beropsfeart mear romte en steane fanwegen de skaalfergrutting yn de skipfeart swierdere skippen ta. Om dy reden foldogge de remmingswurken yn in soad gefallen net (mear) oan de hjoeddeistige easken. Okkerdeis hawwe der in pear oanfarrings west. Dêrby binne keunstwurken skansearre rekke, fan dy gefolgen dat flinke maatskiplike en bedriuwsekonomyske skea ûntstien is. Om de gefolgen fan it oanfarren fan brêgen en slûzen lytser te meitsjen, is it needsaaklik om de oanfarbefeiliging fan de brêgen en slûzen op te wurdearjen en te ferfangen. Mei dat doel stelt de tsjinst út om dêrta te besluten op grûn fan tafoege plenning. 1. de oanfarbefeiliging by it stellen fan de prioriteiten yn it Mearjierreprogramma Keunstwurken en it programma VHK yn fazen yn de jierren 2014 oant en mei 2021 op te nimmen; 2. de oanfarbefeiliging fan de brêgen en slûzen yn de provinsjale farwegen mei beropsfeart yn oerienstimming te bringen mei de maksimale ôfmjittings fan de skippen dy t op grûn fan it besteande tapaste belied mei farfergunning en ûnder betingsten talitten wurde; 3. de oanfarbefeiliging fan de brêgen oer en fan de slûzen yn de rekreaasjefarwegen Johan Frisokanaal (Azm) en Jonkers- of Helomavaort, Follegeasleat (Bzm), Dokkumer Ie en Dokkumer Grutdjip yn oerienstimming te bringen mei wat tastien wurdt.

11 K&E (Konst) H6. benoeming leden RvC FSFE BV Op 18 feburari jl. heeft GS de Profielschets voor oa de Raad van Commissarissen voor het FSFE vastgesteld en om met ondersteuning van een werving- en selectiebureau de werving van de RvC ter hand te nemen. In april heeft GS de voorzitter benoemd. Samen met hem en in overleg met gedeputeerde Konst heeft de selectiecommissie o.l.v. directeur Bijlsma inmiddels de overige leden geselecteerd. Deze worden thans ter beneoeming voorgedragen. 1. bij de formele oprichting van FSFE BV als leden van de RvC te benoemen mevrouw J. Cramer te Arnhem, dhr. H.J. Gorter te Oldemarkt en dhr. G.P.J. Dijkema te Voorburg; 2. de bezoldiging van de voorzitter en leden van de RvC vast te stellen conform de systematiek van de Wet Normering Topinkomens, waarbij wordt uitgegaan van de maximaal toegestane vergoedingen van 7,5% van het directeursalaris voor de voorzitter en 5% voor de leden; 3. de bijgevoegde gewijzigde concept-statuten van FSFE BV vast te stellen.

12 S&P (Schokker) H7. Ondertekening Memorandum of Understanding (MoU) met de stad Beira binnen het projectverband Schoon water voor Mozambique Op 2 juli vertrekt gedeputeerde Schokker naar Mozambique voor een werkbezoek aan het project "Schoon water voor Mozambique". Doel van dit werkbezoek is het versterken van de samenwerking met de nieuw gekozen bestuurders van de lokale overheden. Tijdens dit bezoek wordt het Memorandum of Understanding (MoU) met de stad Beira getekend. Dit MoU is het kader voor de wijze van uitvoering van de vastgestelde plannen in de stad Beira. Hiermee wordt de betrokkenheid van de bestuurders in Mozambique bij het lopende uitvoeringsplan versterkt (Bijlage 1 en 2). Er worden geen nieuwe financiële verplichtingen aangegaan. D.S. en KfdK beslute elts foar eigen foech: 1. in te stemmen met het aangaan van de overeenkomst tussen provincie en gemeente Beira inzake Memorandum of Understanding voor sanitatieprogramma; 2. gedeputeerde mevrouw C. Schokker volmacht te verlenen de overeenkomst namens de provincie te ondertekenen.

13 FPC H8. Meicirculaire provinciefonds 2014 (De Vries) In de meicirculaire provinciefonds 2014 zijn een aantal nieuwe mutaties opgenomen. Voor wat betreft de algemene uitkering is voor de jaren per jaar opgenomen voor Friese taal in voortgezet onderwijs. Daarnaast is de accresraming 2014 en verder wederom aangepast. Vanwege de rijksuitgaven fluctueert het reële deel van het accres en sinds het laatste jaar zijn deze fluctuaties fors. Vandaar dat wordt voorgesteld om voorzichtigheidshalve alleen het nominale accres te ramen conform het financieel kader van de kadernota Op basis van de septembercirculaire zal het jaar 2014 worden aangepast, voor de jaren 2015 en verder zullen wij bij voor de kadernota 2016 een nieuwe raming opstellen op basis van de dan meest actuele gegevens. De totale raming algemene uitkering in 2014 bedraagt daarmee 70,3 miljoen. Bij de decentralisatie uitkeringen is in 2014 de rijksbijdrage RSP opgenomen. Aangezien deze niet in 2013 is aangevraagd, ontvangen wij nu het dubbele bedrag namelijk 10,4 miljoen. Voor het jaar 2015 is de decentralisatie uitkering natuur van 25,6 miljoen toegevoegd. Deze is conform 2014 in afwachting van de opname van natuur in het verdeelmodel provinciefonds. 1. Kennis te nemen van de meicirculaire provinciefonds 2014; 2. De bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen; 3. De brief aan de Staten vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

14 YPA (Poepjes) H9. Ondertekening overeenkomst met de gemeente Tytsjerksteradiel inzake de bijdrage aan herinrichting kruispunten N361 te Oentsjerk De provincie voert een infrastructureel project uit in samenwerking met gemeente Tytsjerksteradiel om tot herinrichting te komen van kruispunten aan de N361 te Oentsjerk: de Dr. Kijlstraweg en de Rengersweg (nabij Staniastate). De overeenkomst is in nauw overleg met Gemeente Tytsjerksteradiel opgesteld. Het wordt beschouwd als een vervolgovereenkomst op onze eerdere overeenkomst met kenmerk ten behoeve van de traverse Trynwâlden door Oentsjerk en Gietsjerk. Deze traverse was opgenomen in het contract van de Centrale As. De nog niet geïnvesteerde provinciale budget wordt door de gemeente aangevuld om tot herinrichting van bovengenoemde kruispunten over te kunnen gaan. 1. tot het aangaan van bijgevoegde overeenkomst met de gemeente Tytsjerksteradiel; 2. het begeleidend schrijven vast te stellen en aan B&W Tytsjerksteradiel te versturen; 3. gedeputeerde Poepjes te machtigen in de tekst van de conceptovereenkomst en het begeleidend schrijven in concept eventuele wijzigingen van ondergeschikte aard door te voeren; 4. in te stemmen met de voorgestelde begrotingswijziging.

15 K&M (De Vries) H10. Vaststellen Uitvoeringsregeling projectsubsidies Kultuer & Mienskip en bijbehorende aanvraagformulieren, openstelling tenders en vaststellen subsidieplafonds Per 1 juli 2014 is de nieuwe ASV van kracht. De uitvoeringsregeling projectsubsidies cultuur, taal en onderwijs moet hieraan worden aangepast. Omdat er sinds 2013 een nieuwe nota cultuur, taal en onderwijs is, was dit ook een goede gelegenheid om de bestaande regelingen te toetsen aan het nieuwe beleid. Een en ander heeft geleid tot aan de nieuwe ASV aangepaste regelingen ( wasstraat ), sterk gewijzigde regelingen en een enkele nieuwe regeling. De nieuwe regeling is een regeling op het op het gebied van het schrijven van Friestalige literatuur (skriuwersbeurzen), overeenkomstig het nieuwe letterenbeleid zoals geformuleerd in Grinzen oer. Gelet op het bovenstaande zullen daarom nu de gewijzigde uitvoeringsregeling projectsubsidies Kultuer & Mienskip, de bijbehorende aanvraagformulieren en daarbij behorende subsidieprofielen moeten worden vastgesteld zodat vanaf 8 juli 2014 het beleid overeenkomstig de nieuwe ASV kan worden uitgevoerd. (i.v.m. publicatie subsidieplafonds en openstellen regelingen en tenders tussen 1 en 8 juli) 1. de Uitvoeringsregeling van 1 juli 2014 houdende regels betreffende de subsidiëring van acitiviteiten op het terrein van Kultuer & Mienskip vast te stellen; 2. de bijbehorende aanvraagformulieren vast te stellen, te weten: a) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.1 Friestalige literatuur. b) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.2 Vertalen van literatuur. c) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.3 Fries Mediafonds. d) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.4 Promotie Friestalige boeken. e) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.5 Fries Taalgebruik. f) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 2, Paragraaf 2.6 Uitgeven Friestalige literatuur. g) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, Paragraaf 3.1 Brûsfûns. h) Aanvraagformulier Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 4, Paragraaf 4.1 Meertaligheid in het onderwijs. - vervolg besluit H10 staat op de volgende pagina -

16 vervolg besluit H10 van de vorige pagina - 3. de bijbehorende subsidieprofielen vast te stellen, te weten: a) Subsidieprofiel letteren (met betrekking tot regelingen uitgeven, promotie, vertaling en schrijversbeurzen Friese literatuur); b) Subsidieprofiel bevorderen Fries taalgebruik (met betrekking tot regeling Fries taalgebruik). 4. met betrekking tot de subsidieplafonds vanaf 8 juli 2014: a) het subsidieplafond van 2.1 Schrijven Friestalige literatuur vast te stellen op ,00. b) het subsidieplafond van 2.2 Vertalen van literatuur vast te stellen op ,00. c) het subsidieplafond van 2.3 Fries Mediafonds vast te stellen op ,00. d) het subsidieplafond van 2.4 Promotie Friestalige boeken vast te stellen op 4.404,00. e) het subsidieplafond van 2.5 Fries Taalgebruik vast te stellen op ,--. f) het subsidieplafond van 2.6 Uitgeven Friestalige literatuur vast te stellen op ,00. g) het subsidieplafond van 4.1 Meertaligheid in het onderwijs vast te stellen op , met betrekking tot de open te stellen tenders of subsidieplafonds van de regelingen, dat: a) de tender van 2.1 Friestalige literatuur (skriuwersbeurzen) opengesteld wordt van 8 juli tot en met 1 oktober 2014; b) de aanvraagperiode voor 2.2 Vertalen van literatuur loopt van 8 juli tot en met 1 oktober 2014; c) de tender van 2.3 Fries Mediafonds opengesteld wordt van 15 augustus tot en met 15 oktober 2014; d) de aanvraagperiode voor 2.4 Promotie Friestalige boeken loopt wordt van 8 juli tot en met 1 oktober 2014; e) de aanvraagperiode voor 2.5 Fries Taalgebruik opengesteld loopt van 8 juli tot en met 31 december 2014; f) de aanvraagperiode voor 2.6 Uitgeven Friestalige literatuur opengesteld loopt van 8 juli tot en met 1 oktober 2014; g) de aanvraagperiode van 4.1 Meertaligheid in het onderwijs loopt van 8 juli tot en met 31 december 2014; h) de openstelling van de tender voor 3.1 Brûsfûns wordt gewijzigd en loopt van 8 juli tot en met 1 september 2014.

17 BRLG H11. Vaststelling projectvoorstel en -plan Wolvega Zuid Zicht op de Linde (Kramer) Samen met de gemeente Weststellingwerf, Wetterskip Fryslân, It Fryske Gea en provincie Fryslân heeft DLG een verkenning uitgevoerd naar de ontwikkelingsmogelijkheden ten zuiden van Wolvega. Het resultaat van deze verkenning is vastgelegd in het projectplan Wolvega Zuid Zicht op de Linde. Het projectplan bevat voorstellen voor de opvang van hemelwater uit Wolvega en waterberging, de inrichting van natuurgebieden, de versterking van het beekdallandschap en recreatief medegebruik. Voor de integrale opzet en samenhang verwijzen wij u naar het bijgevoegde projectplan. Naast het projectplan liggen de volgende stukken ter belsuitvorming voor: Vaststelling van projectvoorstel (plan van aanpak) Wolvega Zuid; Afhandeling van twee zienswijzen op het projectplan Wolvega Zuid Zicht op de Linde. De zienswijzen geven geen aanleiding om het projectplan aan te passen. 1. het projectplan Wolvega Zuid Zicht op de Linde vast te stellen; 2. het projectvoorstel (plan van aanpak) Wolvega Zuid vast te stellen; 3. het benodigde budget ( in 2014, in 2015 en in 2016) beschikbaar te stellen; 4. de brieven aan indieners zienswijzen vast te stellen; 5. de brief aan DLG om projectplan conform projectvoorstel uit te voeren vast te stellen.

18 K&E (Kramer) H12. Samenwerkingsovereenkomst project Watersportkern Dokkum en Súd Ie Op 24 april 2013 is door de Staten besloten om een bedrag van 9,15 miljoen toe te voegen aan het cofinancieringsfonds voor de Súd Ie en Watersportstad Dokkum. Dongeradeel heeft daarna subsidie gevraagd bij het Waddenfonds en dit verzoek is deels gehonoreerd. Het project Súd Ie is om die reden opgeknipt in fasen. De financiering en voorbereiding voor fase 1 is gereed voor realisatie. Het gaat om een projectomvang van ,-. Behoudens de provinciale REP en CoREP middelen zijn alle overige bedragen reeds toegezegd of beschikt. Om de samenwerking vast te leggen is een Samenwerkingsovereenkomst opgesteld en kunnen ook de REP en CoREP middelen worden toegezegd. 1. kennis te nemen van fase 1 van het integrale project Súd Ie en Watersportkern Dokkum; 2. in te stemmen met de Samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de Súd Ie; 3. in te stemmen met een REP-bijdrage van in totaal ,-, te weten ,- uit het budget RSP REP Nuon FMP en ,- cofinanciering REP t.l.v. het budget RSP REP prov.fonds; 4. in te stemmen met de bijgaande brief, met de afspraken over het vaarwegbeheer (incl. de daaraan gekoppelde voorwaarden) en de reservering van de cofinanciering Waddenfonds; 5. gedeputeerde Kramer te mandateren de Samenwerkingsovereenkomst tussen provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en gemeente Dongeradeel namens de provincie te ondertekenen. SOBD (Jorritsma) H13. Besluitvorming in de vakantieperiodes (gewijzigd) Jaarlijks stellen GS voor het volgend kalenderjaar de recesperiodes vast. Op basis daarvan wordt dan ook vastgesteld gedurende welke periode de besluitvorming moet worden aangepast. Er zijn voor de periode juli/augustus enkele wijzigingen de gewijzigde regeling Besluitvorming in de vakantieperiodes gewijzigd vast te stellen.

19 MEIDIELINGS a. Korte afsprakenlijst RCW 8 mei: voor kennisgeving aangenomen. b. Plan van aanpak beheer Waddenzee 2014: voor kennisgeving aangenomen. c. Werkbezoek EZ DG Leeftink: voor kennisgeving aangenomen. d. Veteranendag: voor kennisgeving aangenomen. e. Stân fan saken quick-wins/ streekagendaprojekten: besproken. f. Ter inzage legging advies en MER Droge Voeten 2050: voor kennisgeving aangenomen. g. Actualiteit FUMO: besproken. h. Bezoek PV EU aan Noord-Nederland: voor kennisgeving aangenomen. i. Verslag Statenvergadering 25 juni 2014: besproken.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 septimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. - 2 - BESPREKPUNTEN K&E (Kielstra) B1. Toekennen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder. b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN OVT (Poepjes) B1. Beantwoording schriftelijke vragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber 2012. Ofwêzich: CdK, secretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 11 septimber 2012

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Kennis en Economy Ôfdieling : Het Friese Merenproject Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06 29246676 Registraasjenûmer :

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 19 septimber 2012 Wurklistnûmer : 04B Beliedsprogramma : Stêd en Plattelân Ôfdieling : S&P Behanneljend amtner : C. Dijkman Tastel : 5624 Registraasjenûmer : Primêr

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 26 maaie 2010 Wurklistnûmer : 06H Beliedsprogramma : Bestjoer Ôfdieling : Steategriffy Behanneljend amtner : G. Kraak Tastel : 5618 Registraasjenûmer : 892187 Primêr

Nadere informatie

Planning PS-stukken 2014-2016

Planning PS-stukken 2014-2016 Planning PSstukken t.b.v. presidium 12 februari Planning PSstukken 2016 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

1.10 Programma 10 Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien

1.10 Programma 10 Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien 1.10 Programma 10 Algemene dekkingsmiddelen en onvoorzien Portefeuillehouder: mevrouw J.A. de Vries Baten en lasten Bedragen x 1.000 Realisatie 2011 2012 2013 2014 2015 2016 - Baten 10.1 Provinciefonds

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Planning PS-stukken 2015-2017

Planning PS-stukken 2015-2017 Planning PSstukken t.b.v. presidium 14 januari Planning PSstukken 2017 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. het presidium wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 10 juny

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. konsept Beslutelist Ofwêzich: sektaris 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2016 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 april 2016 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Concerncontrol

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Houtskoolschets Windstreek 2011

Houtskoolschets Windstreek 2011 Windenergie in Fryslân, voorgeschiedenis Bij de evaluatie van Windstreek 2000 in 2008 hebben Provinciale Staten Gedeputeerde Staten gevraagd om nieuw beleid voor windenergie op te stellen. Houtskoolschets

Nadere informatie

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard!

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! > www.vrom.nl Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender Waddenfonds 8 september tot en met 17 oktober 2008 Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender

Nadere informatie

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0

Besluitvorming. Plafond/streefbedrag 10.000.000. Minimumbedrag 0 Criteria Naam en nummer Soort Instellingsdatum Besluitvorming Nut en noodzaak Functie Doel Ambtelijk beheerder Voeding Toelichting B0442003 Reserve Cofinancieringsfonds Kennis en innovatie Bestemmingsreserve

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A.

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: Griffier: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, de heer O. Bijlsma. Afwezig:

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Wurkje foar Fryslân Ôfdieling : Wurkje foar Fryslân Behanneljend amtner : Z.R. Cazemier/5682 Tastel : 5682 Registraasjenûmer : 1120170

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Sociaal Beleid en Zorg Ôfdieling : Kultuer & Mienskip Behanneljend amtner : Y. Visser Tastel : 5244 Registraasjenûmer : 1124275 Primêr

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : 5 Lanlik Gebiet Ôfdieling : Stêd en Plattelân Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06-29246676 Registraasjenûmer : 1092934

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016 1. Advies Initiatiefvoorstel SP Op weg naar een duurzaam evenementen en festivalbeleid 2. Voortgangsnotitie modernisering recreatieschappen 3. Stand van zaken actualisatie Noord-Hollands kustbeleid 4.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

PS2010BEM13-1 - Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM

PS2010BEM13-1 - Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM PS2010BEM13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM Registratienummer : 2010int263533 Portefeuillehouder : Haak-

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011.

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011. Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011. Provinciale Staten van Noord-Holland; overwegende dat het

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerp-besluit pag. 4. Toelichting: pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerp-besluit pag. 4. Toelichting: pag. 5 2017MME151 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 26 september 2017 NUMMER PS AFDELING Managementondersteuning COMMISSIE Alle STELLER Alex van der Weij DOORKIESNUMMER 3992 DOCUMENTUMNUMMER

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning en ruimte 2020 2040 2 november 2011 Een bereikbare toekomst begint vandaag 1/11 Colofon MIRT Verkenning Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Voorjaarsnota 2017 en Kadernota 2018-2021; begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2018 voor

Nadere informatie

Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit, 23 september, De Kanselarij

Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit, 23 september, De Kanselarij Ingekomen stukken week 35, 2015 26 augustus 2015 Motie actieplan schone bodem 26 augustus 2015 Stân fan saken ynfiering Wet natuerbeskerming 27 augustus 2015 Afhandeling motie 1006 jongerenparticipatie

Nadere informatie

Internationale contacten

Internationale contacten Aanvraagformulier Internationale contacten Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Internationale contacten Formulier retour

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : ERT Behanneljend amtner : M.D. Ledegang Tastel : 5947 Registraasjenûmer : 940163 Primêr nûmer : Ûnderwerp : Scenariokeuze

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND Directie DCZ Afdeling Financiële en Juridische Zaken Registratienummer PZH-2013- Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten: Uitgegeven: 25 oktober 2013 2013, nr. 67 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel.

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Vö/ZO\S/6& Dat. onto: Q*8 OKT 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@>overijssel. nl

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

PVDA PLUS. ChristenUnie. kjf. Fnjslâ n. MOTIE, ex artikel 29 Reglement van orde. In te vullen door de griffier. Motie nr. Paraaf. Agendapunt.

PVDA PLUS. ChristenUnie. kjf. Fnjslâ n. MOTIE, ex artikel 29 Reglement van orde. In te vullen door de griffier. Motie nr. Paraaf. Agendapunt. PLUS PVDA Indiener(s) overwegende dat constaterende dat PS betrekken bij vormgeven Social Return 04. Ynkommen stikken Statenvergadering 28 oktober 2015 MOTIE, ex artikel 29 Reglement van orde In te vullen

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de agendapunt 3.a.7 1256497 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden POP3 SUBSIDIEPROGRAMMA Portefeuillehouder Middendorp, A.J. Datum 24 mei 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming BDV/FIN CTL/MCTL

Nadere informatie

: Economie, Landbouw en Europa. : 14:00 uur : Jos Beemsterboer : Menno Horjus : / holland.nl

: Economie, Landbouw en Europa. : 14:00 uur : Jos Beemsterboer : Menno Horjus : / holland.nl Provinciale Staten Agenda ELE Commissie : Economie, Landbouw en Europa Datum commissievergadering : Maandag 5 september 2005 Vergaderlocatie : Dreef 3, koffiekamer 2 Aanvangstijd Voorzitter Commissiegriffier

Nadere informatie

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Aan de Raadscommissie Agendapunt: 5 Onderwerp: Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / FK Informerend Kollum, 11 januari 2011 Samenvatting

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017 1. Ontwerpverklaring van geen bedenkingen bij omgevingsvergunning dijkversterking Markermeerdijken 2. Vrijgeven voortgangsrapportage N23 Westfrisiaweg, 2e tertiaal 2017 3. Memorie van Antwoord bij de Begroting

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 16 februari 2011

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 16 februari 2011 Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 16 februari 2011 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, Griffier: mevrouw G. Kraak,

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn

Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn 1998 Kabinet - Verslag Algemeen Overleg 16-4-1998, kamerstuk 25017, nr. 9 Naar aanleiding van aanbeveling van Commissie Langman om de mogelijkheden van

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr.

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Projectplan Eigen Kracht 1- Notagegevens Notanummer 713271 Datum 14-5-2012 Programma: 08. Meedoen Portefeuillehouder Weth. De Jager 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie