Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes"

Transcriptie

1 Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M B1. Vaststelling definitieve GR bijdrage 2015 Tresoar (Poepjes) Op 30 maart 2016 heeft het bestuur van Tresoar het jaarverslag en de jaarrekening over 2015 ingediend. Conform de gemeenschappelijke regeling Letterhoeke moeten Provinciale Staten op grond van het ingediende jaarverslag en de jaarrekening 2015 de definitieve bijdrage van de provincie vaststellen. De door het bestuur van Tresoar in het jaarverslag 2015 genoemde resultaten komen overeen met de in het activiteitenplan 2015 genoemde activiteiten en zijn conform afspraken met de provincie uitgevoerd. kennis te nemen van het jaarverslag en de jaarrekening 2015 en deze met bijgevoegd PS-voorstel te verzenden aan Provinciale Staten en daarbij: a. Provinciale Staten voor te stellen de bijdrage voor 2015 vast te stellen op ,-; b. het bestuur van Tresoar middels brief met nr op de hoogte te brengen van het PS-besluit. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten. B2. Aangehouden

2 - 2 - SOBD B3. Beantwoording schriftelijke vragen (meerdere) GS stellen de antwoorden op de schriftelijke vragen op grond van artikel 39 RvO vast. Het betreft: b. Beantwoording schriftelijk vragen van D66/ de heer M. de Roo over loket schade bij bodemdaling d.d. 13 april 2016; c. Beäntwurding skriftlike fragen fan de FNP/ de hear S. Posthumus oer hege kosten parkeargaraazje d.d. 28 april 2016; d. Beantwoording schriftelijke vragen van de PvdA/ de heer R. van Maurik over het bieden van kansen aan gezinnen die in armoede leven d.d. 11 mei 2016; e. Beantwoording schriftelijke vragen van GrienLinks/ de heer R. van der Honing over gronddeal, wijze van communiceren/ besluiten d.d. 12 mei 2016 (reeds verzonden). De brieven vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten. SOBD (meerdere) B4. Brieven aan Provinciale Staten De brieven aan PS vast te stellen: b. De Brief Toezending werkplan Fryslân en Europa ( ) van de afdeling SOBD (reeds verzonden); c. De Brief Benoeming raad van commissarissen Breedbandfonds Fryslân BV ( ) van de afdeling K&E; d. De brief Stand van zaken beheerplan Natura 2000 Lauwersmeer, de rietproef en een uitnodiging voor een werkbezoek ( ) van de afdeling S&P. 1. de brieven aan PS onder punt b en c vast te stellen; 2. de brief aan PS onder punt d gewijzigd vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

3 - 3 - HAMMERSTIKKEN SOBD H1. DG-lijsten van 18 t/m 24 mei 2016 (Allen) de DG-lijsten vast te stellen. S&P H2. WRO-besluiten van 18 t/m 24 mei 2016 (Kielstra) de WRO-besluiten vast te stellen. PLG H3. Vaststellen openstellingsbesluit POP3-maatregel investeringen in infrastructuur (Kramer) Op 16 februari 2016 hebben Gedeputeerde Staten de Subsidieregeling Plattelands-ontwikkelingsprogramma (POP3) Fryslân vastgesteld. Onderdeel hiervan is de maatregel investeringen in infrastructuur (kavelruil). Deze maatregel is gericht op investeringen in het landelijk gebied die bijdragen aan de verbetering van de verkaveling van de landbouwbedrijven en de daarbij behorende toegankelijkheid, bodemgesteldheid, waterhuishouding. Voorgesteld wordt om deze per 30 mei open te stellen. Het Samenwerkingsverband Noord Nederland verzorgt de uitvoering van de regeling. 1. het openstellingsbesluit voor de POP3-maatregel investeringen in infrastructuur vast te stellen en deze te openen op 6 juni 2016 en sluiten op 18 juli 2016; 2. het subsidieplafond voor het indienen van aanvragen vast te stellen op , samengesteld uit Europese middelen en provinciale middelen; 3. deze provinciale middelen te dekken uit de budgetten voor landbouwstructuurverbetering, weidevogels, EHS en De Centrale As; 4. voor de uitvoeringskosten van SNN en RVO provinciale middelen beschikbaar te stellen, samengesteld uit uit de natuurpact-middelen en uit middelen van De Centrale As.

4 - 4 - K&E H4. Duurzaam Door 2016, subsidieplafond (Schrier) Op 17 september 2013 heeft u het Noordelijk Ambitiestatement (NAS) Duurzaam Door vastgesteld inclusief de provinciale cofinanciering. De subsidies worden verleend op basis van de subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân, paragraaf 5.1, Duurzaam door, vastgesteld op 17 juni Op grond van artikel 1.5 van de ASV 2013 kunnen GS voor subsidieregelingen het subsidieplafond vaststellen. Voor 2016 wordt voorgesteld het plafond voor paragraaf 5.1 Duurzaam door van de subsidieregeling economie, recreatie en toerisme vast te stellen op ,--. De hoogte van het plafond is afgestemd op de beschikbare middelen voor het subsidieplafond voor paragraaf 5.1, Duurzaam Door van de subsidieregeling economie, recreatie en toerisme voor het jaar 2016 vast te stellen op

5 - 5 - WfF H5. Aangaan leningsovereenkomst met Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum voor het project Dekemahiem (Kielstra) Op 31 maart 2015 heeft GS onder opschortende voorwaarden ingestemd met de financiering van één van de vijf projecten in het kader van de financieringsregeling sociale huur (10 eenheden of meer) in het kader van het Aanvalsplan woningmarkt. Het betrof het project van de Vereniging Dorpscoöperatie Jirnsum voor de renovatie van 25 sociale huurwoningen in Jirnsum. Voor dit project ligt nu een leningsovereenkomst voor. De leningsovereenkomst betreft een geldlening ter hoogte van , aan Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum ten behoeve van de realisatie/renovatie van 25 sociale huurwoningen (overname van corporatiebezit Elkien) met een looptijd van 15 jaar, tegen een rentepercentage van 4.5% op jaarbasis en een lineaire aflossing. Nu de leningsovereenkomst kan worden getekend kan de beschikking onder opschortende voorwaarden worden aangepast. D.S. en KfdK beslute, elts foar eigen foech: 1. tot het verlenen van een kredietsubsidie van maximaal aan Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum; 2. tot het door de provincie aangaan van de bijgevoegde overeenkomst van geldlening met Vereniging Doarpskorporaasje Jirnsum ter uitvoering van de onder 1 genoemde beschikking; 3. tot het ten behoeve van de Provincie vestigen van een hypothecaire inschrijving op het volgende registergoed: het gebouw met ondergrond, erf, tuin, en verder aanbehoren, staande en gelegen te 9011 WE te Jirnsum, kadastraal bekend GROUW L 330, GROUW L 331, GROUW L 1322; 4. tot het verlenen van een volmacht met het recht van ondervolmacht aan een of meer medewerkers van het notariskantoor dat de daartoe benodigde notariële acte zal verlijden, aan de heer S.M. Vrieswijk, programmamanager Wurkje foar Fryslân; 5. tot het door de provincie aangaan van een crediteurenovereenkomst met Rabobank Zuidoost Friesland, die als bijlage is toegevoegd; 6. de overeenkomst van geldlening namens de provincie te ondertekenen; 7. tot het vaststellen van bijgevoegde begrotingswijziging; 8. in te stemmen met de voorgestelde wijziging van de beschikking van 31 maart 2015 (kenmerk ).

6 - 6 - S&P H6. Iepenbier ferfier yn Fryslân Jierferslach 2015 (Kramer) In het verslag Jiersifers Iepenbier ferfier yn Fryslân 2015 worden de belangrijkste ontwikkelingen van het openbaar vervoer in Fryslân beschreven. Ingegaan wordt op het aanbod en gebruik van het openbaar vervoer in Fryslân en de uitvoeringskwaliteit. 1. het verslag Jiersifers Iepenbier ferfier yn Fryslân 2015 vast te stellen; 2. het verslag Jiersifers Iepenbier ferfier yn Fryslân 2015 ter informatie aan provinciale staten en overige geadresseerden toe te zenden middels de brieven met kenmerken en H7. Aangehouden

7 - 7 - S&P H8. Vaststellen aangepaste begrenzing soort specifiek ganzenfoerageergebied (Kramer) PS heeft de Fryske Guozzenoanpak in september 2014 vastgesteld. Omdat de trekganzen beschermd zijn is een onderdeel van de aanpak dat er foerageergebieden worden vastgesteld. In deze gebieden worden de ganzen niet verjaagd en kunnen er rusten en foerageren. Buiten deze gebieden worden de ganzen wel verjaagd met ondersteunend afschot. Er is discussie ontstaan over de omvang, functionaliteit en robuustheid van de soort specifieke foerageergebieden. Dit heeft geleid tot bezwaren. Om die reden zijn de gebieden opnieuw bekeken en is er aanvullende actie ondernomen om meer grondeigenaren te bewegen om gebied ter beschikking te stellen als foerageergebied. Dat heeft geleid tot ruim 8900 ha. 1. het besluit van 27 oktober 2014 en de bijbehorende kaart met betrekking tot de vaststelling van de soort specifieke foerageergebieden in te trekken; 2. de begrenzing van de soortspecifieke foerageergebieden vast te stellen zoals aangegeven (bijlage; Algemeen en Soortspecifiek Gebied mei 2016) op bijgaande tekeningen.

8 - 8 - MEIDIELINGS a. Proses ûntwerpoanfraach Taalexpo Lân fan Taal: foar kundskip oannommen. b. Backbone Afsluitdijk: besproken. c. Start open proces provinciale omgevingsvisie: voor kennisgeving aangenomen.

9 - 9 -

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. konsept Beslutelist Ofwêzich: sektaris 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2016 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 april 2016 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Concerncontrol

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 desimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Streekwurk (Kramer) B1. Stand van

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Wurkje foar Fryslân Ôfdieling : Wurkje foar Fryslân Behanneljend amtner : Z.R. Cazemier/5682 Tastel : 5682 Registraasjenûmer : 1120170

Nadere informatie

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Steatemerk 3 juni: Steatemerk Jaarstukken en 1e Berap: 14.00 uur tot 15.30 uur Reguliere Steatemerk: 16.00 uur tot 18.00 uur Agindearringsfersiken kolleezje deputearre

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. het presidium wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 10 juny

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries konsept Beslutelist Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 27 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 juny 2014 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

De ried hat in syn gearkomste fan 6 novimber 2014 de neikommende besluten naam:

De ried hat in syn gearkomste fan 6 novimber 2014 de neikommende besluten naam: Beslutelist Ried Gearkomste : 18 desimber 2014 Agindapunt : 21 Status : Beslútfoarmjend Stuknûmer : S2014-20951 Mei kundskip ôfwêzich : W.A. Meinema-Scheepsma (GrienLinks) en S.I. van der Meulen (PvdA)

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

Toelichting op Financieringsregeling sociale huur

Toelichting op Financieringsregeling sociale huur Toelichting op Financieringsregeling sociale huur Onderdeel van de maatregelen uit het Aanvalsplan Woningmarkt is de Financieringsregeling sociale huur, waarvoor een bedrag van 20 miljoen voorwaardelijk

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Kennis en Economy Ôfdieling : Het Friese Merenproject Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06 29246676 Registraasjenûmer :

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-647778289 Implementatie Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) 1. Kennis te nemen van de door de provinciesecretaris vastgestelde Privacyverklaring en Procedurebeschrijving verzoeken

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A.

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: Griffier: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, de heer O. Bijlsma. Afwezig:

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 13 mei 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

steaten PROVINSJALE Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat LA DRACHTEN Leeuwarden, 30 maart 2017 Verzonden,

steaten PROVINSJALE Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat LA DRACHTEN Leeuwarden, 30 maart 2017 Verzonden, Ons Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat 22 9204 LA DRACHTEN PROVINSJALE steaten postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 96 fax: (058) 292

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 26 maaie 2010 Wurklistnûmer : 06H Beliedsprogramma : Bestjoer Ôfdieling : Steategriffy Behanneljend amtner : G. Kraak Tastel : 5618 Registraasjenûmer : 892187 Primêr

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Regeling van 28 oktober 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân.

Regeling van 28 oktober 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân. Regeling van 28 oktober 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân. Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Grip op Regionale Samenwerking! Provinciale Staten Friesland. Rob de Greef en Roeland Stolk

Grip op Regionale Samenwerking! Provinciale Staten Friesland. Rob de Greef en Roeland Stolk Grip op Regionale Samenwerking! Provinciale Staten Friesland Rob de Greef en Roeland Stolk Doelstelling en agenda Doelstelling Zicht krijgen op wat gemeenschappelijke regelingen zijn Zicht krijgen op hoe

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 24 juli 2012 Besluitenlijst van de paraafstukken

B&W-vergadering d.d. 24 juli 2012 Besluitenlijst van de paraafstukken B&W-vergadering d.d. 24 juli 2012 Besluitenlijst van de paraafstukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van17 juli 2012. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018 1. Monitor OV-knooppunten 2017 1. de Monitor OV-knooppunten 2017 vast te stellen; 2. Provinciale Staten via brief te informeren; 2. Aangepaste beleidsregels voor de toetsing van nazorgplannen van stortplaatsen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 1. Wijziging Provinciale Milieu Verordening 10A 2. Beantwoording Statenvragen nr. 106 van dhr. D.J.

Nadere informatie

Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied. Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen, motie 6-6

Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied. Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen, motie 6-6 Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 8 september 2014 Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen,

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016 Onderwerp 1. Samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt 2017 2020 en jaarprogramma De Kop Werkt 2017 2. Nieuw huur- en exploitatiecontract Huis van Hilde Besluit 1. met de colleges B&W van Hollands Kroon,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

PVDA PLUS. ChristenUnie. kjf. Fnjslâ n. MOTIE, ex artikel 29 Reglement van orde. In te vullen door de griffier. Motie nr. Paraaf. Agendapunt.

PVDA PLUS. ChristenUnie. kjf. Fnjslâ n. MOTIE, ex artikel 29 Reglement van orde. In te vullen door de griffier. Motie nr. Paraaf. Agendapunt. PLUS PVDA Indiener(s) overwegende dat constaterende dat PS betrekken bij vormgeven Social Return 04. Ynkommen stikken Statenvergadering 28 oktober 2015 MOTIE, ex artikel 29 Reglement van orde In te vullen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

Steatekommisje Lan, Loft en Wetter

Steatekommisje Lan, Loft en Wetter Steatekommisje Lan, Loft en Wetter Te behanneljen yn gearkomste: 8 jannewaris 2014 Wurklistpunt: 10 STEATEKOMMISJE LAN, LOFT EN WETTER Ferslach fan de gearkomste op 4 desimber 2013 yn it Provinsjehûs 20

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : ERT Behanneljend amtner : M.D. Ledegang Tastel : 5947 Registraasjenûmer : 940163 Primêr nûmer : Ûnderwerp : Scenariokeuze

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Garantstelling breedband Beemster 2. Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeer 3. Annotatie en agenda AB Twiske-Waterland 6 december 2018 Besluit Met betrekking tot de aanvragen

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 febrewaris 2015 Wurklistnûmer : 09 Ûnderwerp : Verstrekken van Hybride Kapitaal aan de Nederlandse Waterschapsbank Beliedsprogramma : Algemene dekkingsmiddelen,

Nadere informatie

Planning PS-stukken

Planning PS-stukken Planning PSstukken t.b.v. presidium 22 maart Planning PSstukken 2020 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 MAART 2018 1. Kwaliteitsbeeld Noord- Holland 2050 2. Annotatie agenda algemeen bestuur ODIJ d.d. 14 maart 3. Adviezen Mijnbouwwet Slootdorp en Middenmeer 4. Annotatie en agenda besloten AB Recreatieschap Spaarnwoude

Nadere informatie

de Wet natuurbescherming op 1 januari 2017 inwerking is getreden;

de Wet natuurbescherming op 1 januari 2017 inwerking is getreden; Wijziging Verordening Wet natuurbescherming Fryslân 2017 Provinciale staten van Fryslân; Gelezen het voorstel van gedeputeerde staten van 18 april 2017, nummer., inzake het gewijzigd vaststellen van de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017 1. Ontwerpverklaring van geen bedenkingen bij omgevingsvergunning dijkversterking Markermeerdijken 2. Vrijgeven voortgangsrapportage N23 Westfrisiaweg, 2e tertiaal 2017 3. Memorie van Antwoord bij de Begroting

Nadere informatie

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014.

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Besluitenlijst Algemeen Bestuur Bleizo Digitale besluitvorming van 6 november 2014 Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Digitale besluitvorming van 1 juli 2014 Het AB Bleizo stemt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Bekijk deze nieuwsbrief online

Bekijk deze nieuwsbrief online Bekijk deze nieuwsbrief online #2-26 maart 2018 Via deze nieuwsbrief informeren de provincie Fryslân en de Faunabeheereenheid u over de stand van zaken rondom het Friese ganzenbeleid. In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016 1. Advies Initiatiefvoorstel SP Op weg naar een duurzaam evenementen en festivalbeleid 2. Voortgangsnotitie modernisering recreatieschappen 3. Stand van zaken actualisatie Noord-Hollands kustbeleid 4.

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

Agenda. Periode: april 2010 april 2014 Nummer: 134

Agenda. Periode: april 2010 april 2014 Nummer: 134 Agenda Periode: april 2010 april 2014 Nummer: 134 Datum en tijd: Plaats: Aanwezig: 1. Opening maandag 29 april 2013, 13.00 uur Gemeentehuis Damwâld, Benw-kamer vergadering van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

3b. fragen fan de PvdA-fraksje oer it ôfsjitten fan guozzen. De fragen fan mefrou Van der Vlugt wurde beäntwurde troch deputearre Konst.

3b. fragen fan de PvdA-fraksje oer it ôfsjitten fan guozzen. De fragen fan mefrou Van der Vlugt wurde beäntwurde troch deputearre Konst. Bsluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 17 maart 2010 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, Griffier: de heer O. Bijlsma. Afwezig: De

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46.O (15-11-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 investeringen in infrastructuur landbouwbedrijven 2018 Drenthe

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 investeringen in infrastructuur landbouwbedrijven 2018 Drenthe PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 4160 8 juni 2018 Openstellingsbesluit POP3 investeringen in infrastructuur landbouwbedrijven 2018 Drenthe Besluit van Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 november 2011

B&W-vergadering d.d. 8 november 2011 B&W-vergadering d.d. 8 november 2011 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 november 2011. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 16 februari 2011

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 16 februari 2011 Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 16 februari 2011 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, Griffier: mevrouw G. Kraak,

Nadere informatie

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Machtigingsformulier Fryslân Fernijt IV Tweede Tender 2014 Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Dit formulier is bedoeld voor de partners in een samenwerkingsverband

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie