Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)"

Transcriptie

1 Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. het presidium wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 10 juny 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (allen) B1. Beantwoording schriftelijke vragen GS stellen de antwoorden op de schriftelijke vragen op grond van artikel 39 RvO vast. Het betreft: a. Beantwoording schriftelijke vragen van PvdA/ dhr. J. van der Zee over duurzame treinen d.d. 27 maaie 2014; het antwoord vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

2 - 2 - SOBD (allen) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te stellen: a. Brief mer-procedure N358 De Skieding-informatie en uitnodiging ( ) van de afdeling IPA; b. Brief informatiedossier t.b.v. de provinciale verkiezingen in 2015 ( ) van de afdeling SOBD; c. Brief Deltaprogramma 2 e bestuurlijke consultatie ( ) van de afdeling S&P; d. Brief beantwoording vraag leeftijdscategorie F-top ( ) van de afdeling WfF. de brieven aan PS vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

3 - 3 - S&P B3. Fryske Guozzenoanpak 2014 (Kramer) Eind 2013 strandde het landelijke G7-akkoord dat ten doel had de ganzenproblematiek in Nederland beheersbaar te maken. Alle provincies moesten vervolgens met een eigen aanpak komen. Nadat op 8 mei 2014 gebleken is dat ook tussen de betrokken Friese partijen geen overeenstemming kon worden bereikt over een Frysk Gouzzenakkoart, wordt nu een provinciale beleidslijn aan GS voorgelegd ter vaststelling. De Fryske Guozzenoanpak is een verdere uitwerking van de nota Gans in Balans, waarmee de Staten in 2013 hebben ingestemd. Op enkele onderdelen worden er wijzigingen voorgesteld t.o.v. de nota Gans in Balans. Ook wordt voorgesteld de schadebestrijdingsverordening te wijzigen. De wijzigingen in de nota Gans in Balans en het aanpassen van de schadeverordening is een bevoegdheid van PS. Het voorstel voor PS is bijgevoegd. 1. de nota De Fryske Guozzenoanpak, het erratum op de nota Gans in Balans en het daarbij gevoegde Statenvoorstel, vast te stellen en aan PS toe te sturen met het verzoek dit vast te stellen in de vergadering van september 2014; 2. in te stemmen met de Verordening schadebestrijding dieren Fryslân 2014 en deze aan PS aan te bieden ter vaststelling; 3. gedeputeerde Kramer te mandateren redactionele wijzigingen in de nota De Fryske Guozzenoanpak en het PS voorstel aan te brengen; 4. vóór 1 augustus 2014 al het noodzakelijke te doen om duidelijkheid te verkrijgen over de vrijwillige deelname van de in te stellen foerageergebieden en dit samen met BoerenNatuur uit te werken binnen de lopende opdracht en waarbij voldaan wordt aan de aanbestedingsregels; 5. in te zetten op het nuttig aanwenden van de geschoten ganzen en daartoe, in overleg met de jagers en grondgebruikers, 4-5 grote koelkasten te plaatsen bij agrariërs en het beheer bij de jagers onder te brengen; 6. het bijgevoegde persbericht en de communicatieaanpak vaststellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

4 - 4 - Streekwurk (Kramer) B4. Evaluatie Samenwerking Agenda Netwerk Noordoost Fryslân (ANNO) De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân werken samen op sociaaleconomisch terrein in de Agenda Netwerk Noordoost (ANNO). In de samenwerkingsovereenkomst tussen deze partijen is afgesproken dat de samenwerking elke twee of drie jaar geëvalueerd zal worden. Eind 2013 is met een evaluatieonderzoek gestart en medio januari 2014 is met het opleveren van de onderzoeksrapportage deze eerste evaluatie afgerond. In het verlengde van de uitkomsten van dit onderzoek zijn de aanbevelingen verder uitgewerkt in de rapportage Van kernopgave naar ontwikkelingsagenda en ontwikkelingstraject. Middels dit GS stik worden beide hierboven genoemde rapportages aan het college voorgelegd. 1. kennis te nemen van de rapportage 'evaluatie samenwerking ANNO' en de in deze rapportage genoemde conclusies en aanbevelingen te onderschrijven; 2. er mee in te stemmen dat de Stuurgroep Agenda netwerk Noordoost (ANNO) de genoemde aanbevelingen zoals aangegeven in het plan van aanpak van kernopgave naar ontwikkelingsagenda en ontwikkelingstraject zo spoedig mogelijk oppakt en dat de Stuurgroep hiervoor opdracht geeft aan het Directeurenoverleg ANNO om dit verder uit te voeren; 3. in te stemmen met het continueren van de samenwerking ANNO; 4. de evaluatie ANNO en het plan van aanpak ter kennisname te sturen aan Provinciale Staten. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

5 - 5 - BRLG (Kramer) B5. Grien en Blau yn Noardeast (agenda stuurgroep ANNO 19 juni) Uw College heeft op 18 maart kennis genomen van het rapport Grien en Blau yn Noardeast. U heeft toen besloten om aan de groen-blauwe organisaties hierover een reactie te vragen. De reactietermijn is inmiddels verstreken. In het rapport `Grien en Blau yn Noardeast staan o.a. aanbevelingen om in de ANNO-structuur een themagroep groen-blauw op te richten voor de functies water, natuur, landbouw en landschap en om de groen-blauwe organisaties via deze themagroep te verbinden aan het Netwerk Noordoost en daarmee een belangrijke stap te zetten in het terugdringen van de ambtelijke en bestuurlijke drukte. Uw College wordt voorgesteld alle aanbevelingen, met inachtneming van de ingekomen opmerkingen van de groen-blauwe organisaties, over te nemen. 1. de aanbevelingen (zie bijlage) uit het rapport `Grien en Blau yn Noardeast over te nemen en uit te laten voeren en daarmee: a. In de ANNO-structuur een themagroep groen-blauw op te richten voor de functies water, natuur, landbouw en landschap. Dit in aanloop naar de Streekagenda NO; b. de groen-blauwe organisaties via deze themagroep te verbinden aan het Netwerk Noordoost en daarmee een belangrijke stap te zetten in het terugdringen van de bestuurlijke drukte; c. de aanpassingen die voortvloeien uit deze aanbevelingen voor te bereiden vanaf 1 juli as. door de Themagroep Groen-Blauw i.o. en alle aanpassingen in te laten gaan per 1 januari 2015 en hierbij zoveel mogelijk de binnengekomen reacties van de groen-blauwe organisaties te honoreren; d. met de bestuurscommissies Achtkarspelen en Alde Feanen z.s.m. een traject te starten over de wijze waarop zij aansluiting kunnen krijgen bij ANNO/ streekagenda NO; e. dit besluit in te brengen in de stuurgroep ANNO op 19 juni 2014; f. z.s.m. (in overleg met de partijen in NO) een ambtelijk secretaris van de themagroep aan te stellen die e.e.a. voorbereidt en uitvoert.

6 - 6 - S&P (Kramer, Poepjes) B6. Invulling van toezeggingen aan PS over biodiversiteit Het onderwerp biodiversiteit is de afgelopen tijd een aantal malen in Provinciale Staten aan de orde geweest. Bij de behandeling van het aangepaste Milieuprogramma in oktober 2013 heeft gedeputeerde Poepjes aan PS de toezegging gedaan: yn 2014 te kommen ta in konkreet en mjitber programma dat ynsjoch jout yn de besteande biodiversiteit en de te nimmen maatregels om dizze te ferbetterjen. In januari is bij de behandeling van het Natuurpact in Provinciale Staten door gedeputeerde Kramer de toezegging gedaan om biodiversiteit mee te nemen bij de uitwerking van het natuurpact. Om invulling te geven aan beide toezeggingen is een brief opgesteld waarin de provinciale inzet op het terrein van biodiversiteit tegen het licht is gehouden. Doordat de provinciale inzet op biodiversiteit verdeeld is over verschillende beleidsterreinen is de inzet mogelijk wel eens wat diffuus en kan worden ervaren als weinig concreet. Daarom wordt in de brief de provinciale inzet in zijn integraliteit belicht. Daartoe wordt eerst het begrip biodiversiteit toegelicht, daarna de toestand van de biodiversiteit in Fryslân en tot slot de verschillende provinciale inspanningen op dit terrein. In de brief wordt de conclusie getrokken dat biodiversiteit momenteel voldoende in de bestaande programma s is opgenomen. Ook het nieuwe in ontwikkeling zijnde beleid dat als een uitwerking van het Natuurpact kan worden beschouwd levert een duidelijke bijdrage aan de biodiversiteit. Op dit moment is er daarom geen aanleiding om een apart programma rondom biodiversiteit te ontwikkelen. 1. in te stemmen met de brief aan PS over de invulling van de toezeggingen 721 en 806 over biodiversiteit; 2. de brief te verzenden aan PS. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

7 - 7 - K&E B7. Marketingvisie brede regiomarketingorganisatie 2014 (De Vries) Sûnt 2010 wurdt wurke oan it ferbinen fan marketingynspannings yn Fryslân. No is it safier dat der in ynstelling is foar de toeristyske en net-toeristyske marketing. Dy ynstelling nimt de folsleine marketing op him, fan branding en promoasje ta stipe oan produktûntwikkeling. Produktûntwikkeling sil ynearsten yn de regio s plakfine. In earste marketingfisy fan de direkteur giet hjirby. De definitive mearjierrenfisy sil yn de hjerst presintearre wurde oan PS foar beslútfoarming. De nij ynstelde direkteur foar de brede regiomarketingsynstelling hat op fersyk fan de provinsje nei in moanne wurkje syn foarriedige fisy hjirmei buorkundich makke. 1. yn te stimmen mei de taheakke marketingfisy; 2. yn te stimmen mei de foardracht fan de hear Van Mourik as kandidaat foar de Rie fan Tafersjoch fanút de provinsje; 3. PS dy fisy ek ta te stjoeren mei taheakke brief Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

8 - 8 - Subsidiezaken (Kramer) B8. Beleid bij misbruik en oneigenlijk gebruik van subsidies van de provincie Fryslân Vertrouwen speelt een grote rol in het Uniform rijksbreed Subsidie Kader (USK). Het is van belang dat er voldoende checks en balances in het systeem zijn ingebouwd om te borgen dat deze aanpak niet leidt tot (verruiming van het) misbruik en of oneigenlijk gebruik (M&O) van subsidies. Het USK is gebaseerd op de uitgangspunten proportionaliteit, sturing op prestaties en hoofdlijnen, uniformering en vereenvoudiging, en verantwoord vertrouwen. De provincie Fryslân heeft er voor gekozen om het USK over te nemen in haar Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013 (hierna: ASV). De uitgangspunten en maatregelen van het USK vragen om nieuw beleid omtrent risicobeheersing bij subsidies. Bij de subsidieverlening wordt daarbij gebruik gemaakt van een subsidieprofiel om alle aspecten die hiermee samenhangen te analyseren. Dit betekent dat vooraf risico s goed geïnventariseerd worden, zorgvuldig gevalideerd zijn en dat hierop kan worden geanticipeerd. Bij misbruik moet consequent worden gehandhaafd. Hier kan ook een preventieve werking van uitgaan. De Rijksbrede leidraad voor het tegengaan van misbruik en oneigenlijk gebruik (M&O) bij subsidies is gebruikt als uitgangspunt voor onderhavig beleidsdocument en gaat uit van vijf handelingen die in samenhang misbruik en/of oneigenlijk gebruik tegengaan. 1. het Beleid bij misbruik en oneigenlijk gebruik van subsidies van de provincie Fryslân vast te stellen; 2. het Subsidieregister misbruik en oneigenlijk gebruik en het beleggen van de registratie uiterlijk in november 2014 vast te stellen; 3. het uitvoeren van de controles en de steekproeven uiterlijk voor 1 januari 2015 belegd en ingericht te hebben; 4. het onderdeel toezicht en handhaving uiterlijk voor 1 april 2015 vastgelegd en ingeregeld te hebben; 5. het Beleid bij misbruik en oneigenlijk gebruik van subsidies van de provincie Fryslân na één jaar (juni 2015) te evalueren en daar de instellingen bij te betrekken.

9 - 9 - K&E (Konst, Poepjes, De Vries) B9. Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân Op 18 december hebben provinciale staten de nieuwe Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013 (verder ASV 2013) vastgesteld. Deze ASV treedt op 1 juli 2014 in werking. De bestaande Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme is aangepast aan de bepalingen uit de ASV 2013 en wordt nu, met daarbij behorende formulieren en subsidieplafonds ter vaststelling voorgelegd. 1. de subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân met de bijbehorende bijlagen en toelichting vast te stellen; 2. de bij de subsidieregeling economie recreatie en toerisme Fryslân behorende aanvraagformulieren vast te stellen; 3. de subsidieplafonds van de subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân vast te stellen; 4. het subsidieplafond voor paragraaf 7.2 vast te stellen op ,=; 5. de algemeen directeur te mandateren om het aanvraagformulier behorende bij de paragraaf 3.1, het aanvraagformulier behorende bij paragraaf 4.1 (Onderhoudsbaggeren friese merenproject) en om het aanvraagformulier behorende bij paragraaf 7.2 vast te stellen. Streekwurk (Kramer) B10. Vaststelling Subsidieregeling plattelân Fryslân en Reglement Adviescommissie Leefbaarheidsinitiatieven fan ûnderen op met benoeming leden/ voorzitters van de commissies Op 20 mei jl. is de uitvoering plattelandsbeleid vastgesteld en van start gegaan. Voor de advisering van leefbaarheidsprojecten worden via dit stuk adviescommissies in het leven geroepen. Bovendien wordt de Subsidieregeling plattelân Frylân vastgesteld met daarin de paragrafen voor leefbaarheidinitiatieven die aanvankelijk in de Uitvoeringsregeling projectsubsidies ERT waren opgenomen, zodat deze m.i.v. 1 juli 2014 onder de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013 past. 1. in te stemmen met de Subsidieregeling plattelân Fryslân; 2. in te stemmen met het Reglement adviescommissie Leefbaarheidsinitiatieven fan ûnderen op ; 3. in te stemmen met de benoeming van de leden/voorzitters van de verschillende commissies.

10 SOBD (Jorritsma) B11. Aanwijzing leden en plaatsvervangende leden AB-SNN Naar nu blijkt is er in 2011 geen Statenbesluit geweest om de Commissaris van de Koning, gedeputeerden Poepjes en Konst lid te laten zijn van het AB SNN. Er is wel een Statenbesluit geweest om Statenleden lid te laten zijn van het AB SNN. De benoeming geldt met terugwerkende kracht vanaf 20 april Voor de Statenvergadering van 25 juni wordt het voorstel geagendeerd. De plaatsvervangers worden conform de gemeenschappelijke regeling SNN artikel 9 lid 2b benoemd. Het college heeft eerder, bij de portefeuilleverdeling, besloten om de gedeputeerden en Commissaris van de Koning lid te laten zijn van het AB SNN. Het college hoeft dit besluit niet opnieuw te nemen. 1. in te stemmen met het Statenvoorstel Aanwijzing leden en plaatsvervangende leden AB-SNN; 2. het Statenvoorstel door te geleiden naar Provinciale Staten. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

11 HAMMERSTIKKEN SOBD H1. SG-lijsten van 11 t/m 17 juni (Allen) de SG-lijsten vast te stellen. H2. WRO-besluiten geen K&E (Schokker) H3. Watercampus Talent Program Wetsus wil in samenwerking met acht bedrijven en organisaties het Watercampus Talent Program uitvoeren. Doel is het interesseren van jeugd (basisschool en voortgezet onderwijs) voor bèta-onderwijs en een watertechnologie-carrière, het versterken van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en jongeren de interessante loonbaanmogelijkheden van werken in de watersector laten zien en ervaren. Van de provincie wordt een bijdrage van ,- gevraagd. Een bijdrage te verlenen ten laste van budget Agenda Economie van maximaal ,- voor uitvoering van het Watercampus Talent Program, onder de voorwaarde dat de overige financiering wordt zeker gesteld.

12 BRLG (Kramer) H4. Samenwerkingsovereenkomst provincie Fryslân, gemeenten Harlingen en Franekeradeel maatschappelijke plus gebiedsontwikkeling Franekeradeel-Harlingen Op 2 juli 2013 hebben Gedeputeerde Staten het inrichtingsplan Franekeradeel-Harlingen vastgesteld. Hiervoor hebben Provinciale Staten in 2012 middelen beschikbaar gesteld. Het plan bevat twee hoofdonderdelen: - maatregelen t.b.v. de bodemdaling door zout- en gaswinning in het gebied met daarbij tevens maatregelen op het gebied van de waterhuishouding, landbouwstructuur en landschap. Daarnaast bevat het inrichtingsplan een maatschappelijke plus die bedoeld is om de leefbaarheid in de dorpen te vergroten. Voor de realisering van de maatschappelijke plus is besloten hiervoor een samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie en de twee gemeenten af te sluiten. De samenwerkingsovereenkomst ligt nu voor. Tevens worden de toezeggingen aan Provinciale Staten afgedaan middels de bijgevoegde brief. D.S. en KfdK beslute elts foar eigen foech: 1. tot het aangaan van bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst met de gemeenten Harlingen en Franekeradeel aangaande de uitvoering van de maatschappelijke plus; 2. gedeputeerde Kramer te machtigen om de samenwerkingsovereenkomst met de gemeenten Harlingen en Franekeradeel namens de provincie te ondertekenen; 3. in te stemmen met de afdoening van de gedane toezeggingen aan Provinciale Staten en deze brief aan Provinciale Staten te sturen; 4. gedeputeerde Kramer te machtigen redactionele aanpassingen in de brief aan Provinciale Staten af te doen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

13 S&P (Poepjes) H5. Herziening Nota Beheerbeleid voor provinciale vaarwegen, onderdeel vaarwegbewegwijzering en Informatieborden De nota Beheerbeleid voor provinciale vaarwegen is het beleidskader voor ontheffingverlening op basis van de Vaarwegenverordening Fryslân en de Scheepvaartverkeerswetgeving. De nota is in 2003 vastgesteld en behoeft actualisatie. Voor het onderdeel Bewegwijzering en aanduidingen wordt hierop vooruit gelopen, om beter in te kunnen spelen op de rol van de provincie vanuit het beleid voor Gastvrij Fryslân. Dit DS-stik omvat een aanvulling op dit onderdeel voor met name het duiden van specifieke toeristische routes en objecten. tot vaststelling van de Nota van wijzigingen 2014 voor de beleidsregel Beheerbeleid voor provinciale vaarwegen, onderdeel Vaarwegbewegwijzering en informatieborden.

14 K&E (Kramer) H6. Mandatering i.v.m. ondertekening aanpassing Convenant stimuleringsmaatregel asbestdak eraf, zonnepanelen erop IPO Voorzitter Remkes en Staatssecretaris Atsma van I&M hebben op 17 oktober 2012 het convenant IPO/ provincies stimuleringsmaatregel asbestdaken eraf, zonnepanelen erop gesloten. Doel van dat convenant is afspraken te maken met als resultaat dat provincies regelingen opstellen en uitvoeren om het saneren van asbestdaken bij agrarische ondernemers te subsidiëren in die gevallen waar ook zonnepanelen op de nieuwe daken worden geplaatst. De looptijd van het convenant eindigt op 31 december Artikel 7 van het convenant voorziet erin dat het convenant kan worden gewijzigd als zich de omstandigheid voordoet dat per 1 januari 2014 minder werd gesubsidieerd dan verwacht. Deze omstandigheid doet zich voor: - Partijen achten het gewenst dat de looptijd van het convenant wordt verlengd tot 31 december Partijen achten het gewenst dat de subsidiemogelijkheid wordt verruimd, o.a. door ook eigenaren van voormalige agrarische bedrijfsgebouwen en voormalige agrarische ondernemers in aanmerking te laten komen voor subsidie. - Partijen achten het gewenst dat de rapportage voor de beleidsverantwoording die in het convenant is afgesproken jaarlijks plaatsvindt in plaats van eenmalig. 1. in te stemmen met voorliggende aangepassingen van het Convenant tussen Rijk en IPO/provincies m.b.t. stimuleringsmaatregel asbestdak eraf, zonnepanelen erop; 2. de heer J. Remkes, voorzitter van de vereniging Interprovinciaal overleg te machtigen om namens de provincie Fryslân het Convenant "Stimuleringsmaatregel asbestdak eraf, zonnepanelen erop" te ondertekenen.

15 SOBD (Jorritsma) H7. Rapport van Feitelijke bevindingen representatie 2013 van PWC Jaarlijks wordt door een extern accountantsbureau een controle uitgevoerd op de post representatie van het college van GS. De overall conclusie is dat het college goed omgaat met haar uitgaven. Er zijn geen onoorbare zaken geconstateerd. Tijdens de bespreking van het rapport zijn door de accountant een aantal mondelinge aanbevelingen gedaan die wij nu ter besluitvorming voorleggen. Wij stellen het college voor om voor kleine bedragen onder de 25,- geen creditkaart meer te gebruiken. Dit levert veel administratieve lasten op. Daarnaast vragen we het college een expliciet besluit te nemen dat fooien voor eigen rekening zijn. 1. kennis te nemen van het Rapport van Feitelijke bevindingen 2013 van PWC; 2. geen kosten met de creditcard te voldoen bij bedragen van minder dan 25,-; 3. geen kleine onkosten voor chauffeurs te betalen met de creditcard; 4. voor het overige de bestendige lijn uit te voeren.

16 S&P (Schokker H8. Verzoek Water Natuurlijk over de geborgde zetels in de waterschapsbesturen Het landelijk bestuur van waterschapspartij Water Natuurlijk heeft de colleges van Gedeputeerde Staten van alle provincies benaderd met het verzoek om voor de aanstaande waterschapsverkiezingen in maart 2015 een wijzigingsvoorstel van de waterschapsreglementen aan Provinciale Staten voor te leggen, gericht op een gelijkmatiger verdeling van de geborgde zetels in het waterschapsbestuur. In de daartoe opgestelde ontwerp-brief delen Gedeputeerde Staten het bestuur van Water Natuurlijk mee dat een dergelijke wijziging voor het reglement van Wetterskip Fryslân niet nodig is omdat daarin al sprake is van een gelijkmatige verdeling. De beslissing over de reglementen van de waterschappen Zuiderzeeland en Noorderzijlvest wordt over gelaten aan Provinciale Staten van respectievelijk Flevoland en Groningen. 1. Water Natuurlijk met bijgevoegde brief mee te delen dat in het reglement van Wetterskip Fryslân inmiddels is gekozen voor het wettelijke minimum van 7 zetels en een gelijkmatige verdeling over de categorieën en dat de besluitvorming over de reglementen van waterschap Noorderzijlvest en Zuiderzeeland wordt overgelaten aan resp. de provincie Groningen en Flevoland; 2. Provinciale staten met bijgevoegde brief te informeren over het verzoek van Water Natuurlijk en het besluit onder 1. Subsidiezaken (Kramer) H9. Inwerkingtreding van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013 Op 18 december 2013 hebben Provinciale Staten de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013 (ASV) vastgesteld. Deze verordening treedt in werking op een door uw college te bepalen tijdstip. Met onderhavig GS-stuk bepaalt u dit tijdstip op 1 juli te bepalen dat de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013 in werking treedt op 1 juli 2014.

17 MEIDIELINGS geen

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Grien en Blau yn Noardeast Fryslan oplegnotitie colleges Netwerk Noordoost

Grien en Blau yn Noardeast Fryslan oplegnotitie colleges Netwerk Noordoost Grien en Blau yn Noardeast Fryslan oplegnotitie colleges Netwerk Noordoost Bestemd voor: Colleges van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Achtkarspelen, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel, Ferwerderadiel

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015

Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Behanneladvizen Presidium 13 mei 2015 Steatemerk 3 juni: Steatemerk Jaarstukken en 1e Berap: 14.00 uur tot 15.30 uur Reguliere Steatemerk: 16.00 uur tot 18.00 uur Agindearringsfersiken kolleezje deputearre

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Kaderverordening subsidies provincie Groningen Toelichting op de voordracht

Kaderverordening subsidies provincie Groningen Toelichting op de voordracht Kaderverordening subsidies provincie Groningen 2017 Toelichting op de voordracht Kaderverordening subsidies 2017 Toelichting gaat in op: Wat is subsidie? Welke rol hebben PS en GS? Wat wordt geregeld in

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Mandaatbesluit asbest eraf, zonnepanelen erop Meer Met Minder Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten: Uitgegeven: 25 oktober 2013 2013, nr. 67 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 26 maaie 2010 Wurklistnûmer : 06H Beliedsprogramma : Bestjoer Ôfdieling : Steategriffy Behanneljend amtner : G. Kraak Tastel : 5618 Registraasjenûmer : 892187 Primêr

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Kennis en Economy Ôfdieling : Het Friese Merenproject Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06 29246676 Registraasjenûmer :

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 july 2014 Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries konsept Beslutelist Ofwêzich: deputearren frou Poepjes en frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 27 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 juny 2014 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND

PROVINCIAAL BLAD BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1055 30 juni 2014 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN TOT WIJZIGING VAN DE SUBSIDIEREGELING ASBEST ERAF ZONNEPANELEN EROP ZUID-HOLLAND Gedeputeerde

Nadere informatie

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Besluit van Gedeputeerde Staten van [datum], [registratienummer/kenmerk], tot wijziging van de Subsidieregeling asbest eraf zonnepanelen erop Zuid- Holland Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland;

Nadere informatie

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013;

gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie Fryslân 2013; Subsidieregeling van 17 juni 2014, houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van plattelandsontwikkeling in de provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN,

GEDEPUTEERDE STATEN VAN FRYSLÂN EN DE COMMISSARIS VAN DE KONINGIN IN DE PROVINCIE FRYSLÂN, Uitgegeven: 2 april 2010 2010, no. 32 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân van 23 maart 2010 (nr 883832), houdende verlening van mandaat en machtiging aan het Dagelijks

Nadere informatie

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december 2015. ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Op 31 december 2015 eindigt de eerste samenwerkingsperiode van Netwerk Noordoost. De samenwerkende partners binnen dit

Nadere informatie

Planning PS-stukken 2015-2017

Planning PS-stukken 2015-2017 Planning PSstukken t.b.v. presidium 14 januari Planning PSstukken 2017 De ambtelijke organisatie kan deze onderwerpen op de voorgestelde datum aanleveren, het presidium bepaalt uiteraard wanneer onderwerpen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 1137

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 1137 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 1137 3 juli 2014 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 17 juni 2014, nr. 80FD2676, tot wijziging van Uitvoeringsverordening subsidie

Nadere informatie

gelet op artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012. BESLUITEN:

gelet op artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012. BESLUITEN: 2014-22 Nummer 1672144 Eerste wijziging Nadere regels subsidie asbest eraf zonnepanelen erop provincie Flevoland 2013 Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig artikel 136 van de Provinciewet

Nadere informatie

5 -minuten versie voor Provinciale Staten

5 -minuten versie voor Provinciale Staten 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2016-555658142 (DOS-2011-0005236) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

: Bijlage 1 Oplegnotitie ANNO II Colleges, raden en Staten Bijlage 2 Agenda Netwerk Noordoost

: Bijlage 1 Oplegnotitie ANNO II Colleges, raden en Staten Bijlage 2 Agenda Netwerk Noordoost Riedsútstel Ried : 10 december 2015 Agindapunt : Status : Opiniërend/Besluitvormend Program : Programma 6 - Ontwikkeling Eardere behandeling : Portefúljehâlder : G. Gerbrandy Amtner : M. Brouwer Taheakke

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de commissarissen van de Koning

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A.

Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010. de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Concept besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten op 26-05-2010 Aanvang: 10.00 uur. Voorzitter: Griffier: de commissaris van de Koningin, de heer J.A. Jorritsma, de heer O. Bijlsma. Afwezig:

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : , SG Dossiernummer: K2834

v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : , SG Dossiernummer: K2834 v o o r d r a c h t 22 mei 2019 Documentnummer : 2019-043727, SG Dossiernummer: K2834 Voordracht van het presidium aan provinciale staten van Groningen betreffende benoemen/aanwijzen/voordragen van statenleden

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011.

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011. Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011. Provinciale Staten van Noord-Holland; overwegende dat het

Nadere informatie

Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2008

Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2008 Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2008 De commissie ex artikel 6 van de Waterschapswet voor de voorbereiding van de besluitvorming

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. konsept Beslutelist Ofwêzich: sektaris 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2016 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 april 2016 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Concerncontrol

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Foar kundskip oannimme

Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Voor kennisgeving aannemen. Foar kundskip oannimme Ingekomen stukken week 13 2010 Advies Griffie Gemeente Ooststellingwerf over burgerinitiatief REC afschrift brief aan ministerie BZK over financieel toezicht (Kan betrokken worden bij behandeling jaarrekening

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 24 maart 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 24 maart 2016 DATUM 24 maart 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 16:30 uur VOORZITTER G.O. van Veldhuizen SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren G.O. van Veldhuizen, R.G. Welten, H.M. Bolhaar en mevrouw

Nadere informatie

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de wijziging van het Waterschapsreglement van het Wetterskip Fryslân.

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de wijziging van het Waterschapsreglement van het Wetterskip Fryslân. 13 mei 2014 Corr.nr. 2014-19.288, LGW Nummer 24/2014 Zaaknr. 516732 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de wijziging van het Waterschapsreglement van het Wetterskip

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 13 mei 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 6 mei 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. Van licht naar donker, reguleren van lichtemissie bij stallen en bewaken van donkerte in natuurgebieden.

Initiatiefvoorstel. Van licht naar donker, reguleren van lichtemissie bij stallen en bewaken van donkerte in natuurgebieden. Initiatiefvoorstel Van licht naar donker, reguleren van lichtemissie bij stallen en bewaken van donkerte in natuurgebieden Wietse Martens 20 juni 2014 (Foto gemeente Tytsjerksteradiel) Inleiding De nacht

Nadere informatie

Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân

Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 19-02-2015 Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân Paragraaf 1 Kleine maatschappelijke initiatieven Artikel 1.1 Subsidiabele activiteiten Gedeputeerde Staten kunnen ter bevordering van de leefbaarheid

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen Artikel 4 Waterschapswet juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht

Nota van Zienswijzen Artikel 4 Waterschapswet juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht Provincie Noord-Brabant Wijzigingsbesluiten van de Reglementen van de waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en de Dommel Nota van Zienswijzen Artikel 4 Waterschapswet juncto afdeling 3.4 Algemene wet

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 desimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Streekwurk (Kramer) B1. Stand van

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland T.a.v. het bestuur Bezuidenhoutseweg AW DEN HAAG

Gedeputeerde Staten. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland T.a.v. het bestuur Bezuidenhoutseweg AW DEN HAAG Gedeputeerde Staten Bureau Subsidies Contact Mw. L.M. van Os T 070-441 68 25 lm.van.os@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Natuur en Milieufederatie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten;

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 3311 19 juni 2015 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht van16 juni 2015 nr. 8150649C houdende verlening van mandaat en machtiging

Nadere informatie

Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008

Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008 Besluit tot vaststelling ontwerpbesluit tot wijziging Reglement van bestuur voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht 2008 De commissie ex artikel 6 van de Waterschapswet voor de voorbereiding van

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Wurkje foar Fryslân Ôfdieling : Wurkje foar Fryslân Behanneljend amtner : Z.R. Cazemier/5682 Tastel : 5682 Registraasjenûmer : 1120170

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH)

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Aan het Algemeen Bestuur Datum: 26-06-2013 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Voorstel in te stemmen met een tweetal wijzigingen in de tekst van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/ /A;

Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/ /A; CRU05.005 Provinciale Staten van Flevoland, Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/04.031361/A; Gelet op artikel 14 van de Wet op de waterkering en op de Provinciewet;

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe

Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe 2003-55 Verordening ambtelijke bijstand provinciale staten van Drenthe Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 23 april 2003 - fatale beslisdatum: n.v.t. Voorgestelde status: B-stuk Behandeld

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015 enlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 maart 2015 vastgesteld. Zie stukken

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2015-538305083 (DOS-2011-0005236) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

Subsidieregeling restauratie monumenten

Subsidieregeling restauratie monumenten Subsidieregeling restauratie monumenten (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2002 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie