Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma Floriade aan Provinciale Staten aan te bieden; 2. de agendacommissie van de Commissie Economie voor te stellen de voortgangsrapportage in de beeldvormende ronde van 30 november te behandelen Gedeputeerde Staten hebben de 1 e voortgangsrapportage 2016 van het Uitvoeringsprogramma Floriade aan Provinciale Staten aangeboden. In het Uitvoeringsprogramma Floriade, in december 2015 vastgesteld door GS, zijn de provinciale inbreng en activiteiten voor de Floriade 2022 in Almere opgenomen. De voortgangsrapportage geeft weer welke activiteiten in de eerste helft van 2016 zijn opgepakt en uitgevoerd. 2 Onderwerp: Mandaat/machtigingenbesluit verlenen tegemoetkoming faunaschade BIJ12 1. bijgevoegd ontwerp Mandaat/machtigingenbesluit verlenen tegemoetkoming faunaschade Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland aan BIJ12'' vast te stellen waarmee: a. aan de directeur van BIJ12 of diens waarnemer de bevoegdheid wordt toegekend om de benodigde besluiten te nemen en voorbereidende en uitvoeringshandelingen te verrichten in het kader van ingediende verzoeken om tegemoetkoming faunaschade; b. aan de directeur de bevoegdheid wordt toegekend om daarbij ondermandaat te verlenen; c. aan de directeur de bevoegdheid wordt toegekend om te beslissen op ingediende bezwaarschriften, zonder dat daarbij het advies van de Commissie bezwaar en beroep provincie Flevoland wordt ingewonnen; 2. aan de directeur BIJ12 en het bestuur van IPO verzoeken om met dit ontwerp in te stemmen. Gedeputeerde Staten hebben een ontwerp Mandaat/machtigingenbesluit verlenen tegemoetkoming faunaschade Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland aan BIJ12'' vastgesteld. Dit betekent dat de directeur van BIJ12 of diens waarnemer namens Gedeputeerde Staten een besluit mag nemen op ingediende verzoeken om tegemoetkoming faunaschade die zich in de provincie Flevoland voordoet. Gedeputeerde Staten hebben dit ontwerp aan de directeur van BIJ12 en het bestuur van het IPO gezonden omdat zij hiermee moeten instemmen.

2 3 Onderwerp: Mandaatbesluit heffingsambtenaar provincie Flevoland inzake heffing leges bij aanvraag tegemoetkoming faunaschade 1. in te stemmen met het door de heffingsambtenaar te nemen besluit om aan de directeur van BIJ12 mandaat te verlenen om namens hem leges te heffen voor het in behandeling nemen van een aanvraag om tegemoetkoming faunaschade Na instemming door Gedeputeerde Staten wordt het door de heffingsambtenaar vastgestelde ontwerp mandaatbesluit voor instemming aan de directeur van BIJ12 en het bestuur van het IPO gezonden. Op grond van artikel 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht moet zowel de directeur als het IPO met het mandaatbesluit instemmen. 4 Onderwerp: Aanwijzing directeur BIJ12 tot vereffenaar van het Faunafonds 1. de directeur van BIJ12 aan te wijzen tot vereffenaar van het Faunafonds Het Faunafonds houdt zich bezig met het afhandelen van aanvragen om tegemoetkoming faunaschade. Wanneer de Wet natuurbescherming in werking treedt, wordt het Faunafonds opgeheven. Omdat het Faunafonds wordt opgeheven is het nodig dat het geld dat nu op de rekening van het Faunafonds staat wordt overgeschreven naar een rekening bij BIJ12. Daarom hebben Gedeputeerde Staten de directeur van BIJ12 aangewezen als degene die hiervoor de werkzaamheden gaat verrichten.

3 5 Onderwerp: Eerste wijziging Mandaat/machtigingenbesluit Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek de eerste wijziging van het Mandaat/machtigingenbesluit Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek 2015 in ontwerp vast te stellen, waarmee a. de termen Natuurbeschermingswet 1998 en Flora- en faunawet worden vervangen door Wet natuurbescherming; b. aan de directeur van de OFGV de bevoegdheid wordt toegekend om handhaving en toezicht uit te oefenen in het kader van de herplantplicht van houtopstanden; 2. het ontwerp voor instemming voor te leggen aan het bestuur en de directeur van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek. Gedeputeerde Staten hebben besloten een eerste wijziging van het Mandaat/machtigingenbesluit Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek 2015 in ontwerp vast te stellen. De wijziging komt er op neer dat in dit mandaatbesluit voortaan gesproken wordt van Wet natuurbescherming in plaats van Natuurbeschermingswet 1998 en Flora- en faunawet. Het ontwerp wordt aan het bestuur en de directeur van de Omgevingsdienst Flevoland toegezonden met het verzoek hiermee in te stemmen. 6 Onderwerp: Transformatie CMO in 2016 en in te stemmen met de mededeling aan Provinciale Staten inzake de transformatie van Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland (CMO) Het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) transformeert van dienstencentrum naar expertisecentrum. Het CMO onderneemt in 2016 en 2017 stappen om in het sociale domein als expertisecentrum maatschappelijke vraagstukken op te pakken samen met gemeenten en maatschappelijke organisaties.

4 7 Onderwerp: Afwijzen verzoek aanwijzing Waterschap Zuiderzeeland vislood Lodders, J. 1. kennis te nemen van het verzoek van de heer Lobée om een aanwijzing te geven aan Waterschap Zuiderzeeland inzake het niet opereren ten aanzien van vislood; 2. afwijzend te reageren op het verzoek. Gedeputeerde Staten van Flevoland gaan het waterschap op het verzoek van een derde geen aanwijzing geven ten aanzien van loodverlies door sportvissers. In Flevoland is lood geen probleemstof en zijn op grond van de Kaderrichtlijn Water geen maatregelen nodig. Gedeputeerde Staten zijn van mening dat visloodproblematiek op nationaal niveau moet worden aangepakt en dat daar momenteel voldoende actie wordt ondernomen om de loodverontreiniging te verminderen. 8 Onderwerp: Toezicht huisvesting vergunninghouders eerste helft 2016 Lodders, J. 1. vast te stellen dat de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde hun taak ten aanzien van het huisvesten van vergunninghouders in de eerste helft van 2016 adequaat hebben uitgevoerd; 2. vast te stellen dat de gemeente Noordoostpolder haar taak ten aanzien van het huisvesten van vergunninghouders in de eerste helft van 2016 redelijk adequaat heeft uitgevoerd; 3. vast te stellen dat de gemeente Almere haar taak ten aanzien van het huisvesten van vergunninghouders in de eerste helft van 2016 redelijk adequaat heeft uitgevoerd; 4. het verslag van het bestuurlijk overleg met de gemeente Almere d.d. 8 juli 2016 vast te stellen als onderdeel van de bestuurlijke afspraken in het kader van het actieve interbestuurlijke toezicht op de gemeente Almere; 5. Provinciale Staten met bijgevoegde mededeling te informeren over de stand van zaken op dit dossier. Gedeputeerde Staten van Flevoland houden toezicht op de gemeenten voor wat betreft het huisvesten van vergunninghouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). Iedere gemeente moet de door het COA aan hen toegewezen vergunninghouders voorzien van een passende woning. De provincie heeft geconstateerd dat de gemeenten Lelystad, Urk en Zeewolde de taakstelling op 1 juli 2016 hebben gerealiseerd. Deze gemeenten zijn allen beoordeeld als 'adequaat'. De gemeente Dronten heeft de taakstelling niet gehaald, maar deze achterstand is niet geheel aan de gemeente te wijten. Dronten is daarom ook beoordeeld als 'adequaat'. De gemeenten Noordoostpolder en Almere hebben op 1 juli een achterstand in het realiseren van de taakstelling. Om die reden zijn deze gemeenten beoordeeld als 'redelijk adequaat'.

5 9 Onderwerp: Milieueffectrapport en ontwerp-inpassingsplan Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J 1. kennis te nemen van de visie van de gemeente Urk op de toekomstige ontwikkeling van de bestaande haven; 2. kennis te nemen van de Nota van beantwoording (op de ontvangen reacties op de Uitgangspuntennotitie en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD)), het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage op de NRD, het Milieueffectrapport en het ontwerpinpassingsplan ten behoeve van de ontwikkeling van de Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland; 3. Provinciale Staten, middels bijgevoegd Statenvoorstel, voor te stellen om: A. kennis te nemen van de visie van de gemeente Urk op de toekomstige ontwikkeling van de bestaande haven; B. de Nota van beantwoording op de ontvangen reacties op de Uitgangspuntennotitie Provinciaal Inpassingsplan en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau vast te stellen; C. kennis te nemen van het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau; D. het Milieueffectrapport vast te stellen; E. in te stemmen met de terinzagelegging van het ontwerp-inpassingsplan Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland en het ontwerp-vaststellingsbesluit, waarbij tevens wordt besloten dat: a) het Inpassingsplan de gronden binnen het plangebied een nieuwe bestemming geeft die de huidige, ingevolge de vigerende bestemmingsplannen geldende, bestemmingen vervangt; b) de uitvoering van het Inpassingsplan bij de gemeenten komt te liggen en dat die bevoegdheden niet overgaan naar de provincie; c) voor wat betreft de looptijd van het Inpassingsplan wordt aangesloten bij de wettelijke standaardtermijn van 10 jaar. De desbetreffende gemeenteraad verkrijgt zodoende 10 jaar na vaststelling van het Inpassingsplan weer de bevoegdheid een bestemmingsplan vast te stellen voor de gronden die in het Inpassingsplan zijn opgenomen; 4. de gemeenteraden van Noordoostpolder, Dronten en Urk schriftelijk te informeren dat zij de mogelijkheid krijgen om te worden gehoord door Provinciale Staten over het provinciale voornemen om een inpassingsplan op of nabij hun grondgebied vast te stellen voor de realisatie van een buitendijkse haven en deze brief delen met Provinciale Staten; 5. de portefeuillehouder te machtigen om voor de ontsluitingsweg voor de MSNF een flexibel zoekgebied op te nemen op de kaart en tevens tot het doen van redactionele aanpassingen. Gedeputeerde Staten leggen Provinciale Staten het besluit voor om het ontwerp-inpassingsplan Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland ter inzage te leggen. Na positieve besluitvorming op 26 oktober 2016 door Provinciale Staten wordt het ontwerp-inpassingsplan inclusief het bijbehorende Milieueffectrapport en ontwerp-vaststellingsbesluit ter inzage gelegd

6 10 Onderwerp: Convenant Landelijk Meldpunt Afvalstoffen 1. kennis te nemen van het nieuwe convenant Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA); 2. in te stemmen met mandatering van de voorzitter van het IPO, commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten, tot tekening van het convenant; 3. goedkeuring te verlenen aan ontbinding van de Stichting Landelijk Meldpunt Afvalstoffen door het bestuur per 1 januari 2017 Gedeputeerde Staten stemmen in met het nieuwe convenant voor het registreren van alle meldingen van binnenlandse transporten van afval. Afgesproken is dat er per 1 januari 2017 Rijkswaterstaat wordt aangewezen als landelijke meldinstantie en de Stichting Landelijk Meldpunt Afvalstoffen die datum kan worden ontbonden. 11 Onderwerp: Vaststellen Programmabegroting de concept Programmabegroting 2017 inclusief bijlagen en Productenraming 2017 vast te stellen; 2. het bijbehorend concept-statenvoorstel, inclusief de 1e begrotingswijziging 2017, vast te stellen; 3. de tweede wijziging van de Verordening op de heffing van opcenten op de hoofdsom van de motorrijtuigenbelasting Flevoland vast te stellen; 4. het Jaarprogramma Fonds verstedelijking Almere en het Meerjarenprogramma Fonds verstedelijking Almere toe voegen bij de ontwerp begroting 2017; 5. de portefeuillehouder te machtigen tot het aanbrengen van redactionele aanpassingen. 6. de statengriffie te verzoeken om de begrotingsstukken beschikbaar te stellen aan Provinciale Staten. Het College van Gedeputeerde Staten heeft de conceptbegroting 2017 besproken en vastgesteld. Het College biedt voor 2017 een sluitende begroting aan aan Provinciale Staten, waarin de doelen en activiteiten die gepland staan voor 2017 zijn terug te vinden, alsmede een overzicht van de daartoe benodigde middelen. Deze begroting dient vastgesteld te worden door Provinciale Staten.

7 12 Onderwerp: Vaststellen inpassingsplan Verbindingsweg en Halve aansluiting op de A6 Lodders, J. 1. Provinciale Staten conform bijgevoegd Statenvoorstel voor te stellen: 1.1 de zienswijzen in behandeling te nemen en deze te beantwoorden conform bijgevoegd Nota van Beantwoording; 1.2 in te stemmen met de conclusies op grond van het MER en de aanvulling daarop; 1.3 het Inpassingsplan vast te stellen, waarbij het voorgenomen besluit wordt genomen onder de volgende voorwaarde: a. Op grond van het bepaalde in artikel 3.26 Wro, lid 5 de gemeenteraad van Lelystad tot en met het jaar 2020 uit te sluiten van de bevoegdheid om voor hetzelfde plangebied een bestemmingsplan vast te stellen; b. Geen gebruik te maken van de bevoegdheid, ex artikel 3.26 Wro, lid 4a, om te bepalen dat de bevoegdheden en verplichting van de flexibiliteitsbepalingen als bedoeld in artikel 3.6 Wro, lid 1, in het inpassingsplan worden overgenomen door GS van het college van B en W van de gemeente Lelystad; c. Geen gebruik te maken van de bevoegdheid, ex artikel 3.26 Wro, lid 4b, om te bepalen dat GS als bevoegd gezag beslist op een aanvraag om een omgevingsvergunning voor een activiteit in artikel 2.1, eerste lid, onder a,b,c of g van de Wet algemene Bepalingen omgevingsrecht (WABO). 1.4 te besluiten tot het ter inzage leggen van het Inpassingsplan met het MER, de aanvulling daarop en overige stukken ter inzage te leggen voor beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de realisatie van een verbindingsweg en halve aansluiting op de A6 stelt de provincie een inpassingsplan op. Het ontwerp-inpassingsplan heeft deze zomer ter inzage gelegen. Provinciale Staten wordt voorgesteld een Nota van beantwoording vast te stellen waarin wordt ingegaan op de ontvangen reacties. Verder wordt Provinciale Staten voorgesteld om het inpassingsplan gewijzigd vast te stellen en in te stemmen met de conclusies in het bijbehorende MER en de aanvulling daarop.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016 PROVINCIE FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1898701 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) Mevrouw R. Azarkan (PvdA), mevrouw

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden

Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden Datum Februari 2012 Status Definitief in opdracht van Agentschap NL Colofon Projectnaam Projectnummer Versienummer Publicatienummer Locatie Projectleider Contactpersoon

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland ^PROVINCIE FLEVOLAND /^o Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Tl SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MARITIEME SERVICEHAVEN NOORDELIJK

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

DO C r QJ TD QJ. Mededeling

DO C r QJ TD QJ. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling II Onderwerp Benodigde Barro-ontheffing t.b.v. ontwikkeling MSNF is verleend Kern mededeling: Op 6 april 2016 hebben uw Staten besloten om te starten met de planologische

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT)

Mededeling. Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) Mededeling Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert u vanuit zijn coördinerende rol voor het IBT. De nadruk ligt hierbij op het

Nadere informatie

MANDAATBESLUIT MILIEUTAKEN DIRECTEUR REGIONALE UITVOERINGSDIENST DRENTHE

MANDAATBESLUIT MILIEUTAKEN DIRECTEUR REGIONALE UITVOERINGSDIENST DRENTHE MANDAATBESLUIT MILIEUTAKEN DIRECTEUR REGIONALE UITVOERINGSDIENST DRENTHE Artikel 1,Begripsbepalingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. mandaat: de bevoegdheid om in naam van een bestuursorgaan besluiten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 *Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Besluitnummer Onderwerp Besluit Z.47161/D.2347 Overeenkomsten arbeidsontwikkeling en werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten

Omgevingsvergunning. O M G E VI N G S D i E N S T. Plaatsing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten O M G E VI N G S D i E N S T FLEVOLAND & GOOf EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning ing van een stalen damwand Baggerdepot IJsseloog IJsseloog 1 Dronten Kenmerk aanvraag: OLO 1615505 van 2 februari 2015 Aanvrager:

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

De Minister van Economische. Zaken en. De Minister van Infrastructuur en Milieu. Overwegende dat:

De Minister van Economische. Zaken en. De Minister van Infrastructuur en Milieu. Overwegende dat: De Minister van Economische Zaken en De Minister van Infrastructuur en Milieu Overwegende dat: - het wenselijk is te voorkomen dat zich in het gebied dat bestemd zal worden voor het Windpark Zeewolde en

Nadere informatie

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten

Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Proces Provinciaal Inpassingsplan N279 Veghel-Asten Waarom dit project? Een toekomstbestendige N279 Veghel-Asten is essentieel voor de economische kracht van Zuidoost-Brabant. Ook is de weg belangrijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-661124781 Behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening 1. Vast te stellen het Statenvoorstel behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening.

Nadere informatie

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel;

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Mandaatbesluit Omgevingsdienst Brabant Noord 2014 De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; gelet op afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende

Nadere informatie

Provinciaal Inpassingsplan verbindingsweg en halve aansluiting op de A6

Provinciaal Inpassingsplan verbindingsweg en halve aansluiting op de A6 Uitgangspuntennotitie Provinciaal Inpassingsplan verbindingsweg en halve aansluiting op de A6 3 september 2015 DOCUVITP#1776274-V10 Pagina 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 1.1. Aanleiding... 5 1.2. Leeswijzer...

Nadere informatie

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente Nieuwegein RUIM MANDAAT Bijlage bij mandaatbesluit RUD Utrecht gemeente Nieuwegein

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente Nieuwegein RUIM MANDAAT Bijlage bij mandaatbesluit RUD Utrecht gemeente Nieuwegein Mandaten voor combi Basis- en Plustaken Mandaten voor Basistaken Mandaten voor Plustaken MANDAATLIJST Gemeente Nieuwegein RUIM MANDAAT Bijlage bij mandaatbesluit RUD Utrecht gemeente Nieuwegein Algemeen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

(BPL) Datum inwerkingtreding: met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2013

(BPL) Datum inwerkingtreding: met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2013 PROVINCIAAL Blad Jaargang: 2014 NR: 039 Officiële naam regeling: Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten vergunningverlening Buitenring Parkstad Limburg (BPL) Citeertitel: Naam ingetrokken regeling: Besloten

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK 1 0 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 141106/MvSC/mlu-001 Kenmerk aanvraag: OLO 1496803, dd. 15 oktober

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014

Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 B en W voorstel 13INT02879 Onderwerp Notitie reikwijdte en detailniveau plan-m.e.r. bestemmingsplan Buitengebied 2014 Samenvatting voorstel Het te actualiseren bestemmingsplan Buitengebied 2014 is kaderstellend

Nadere informatie

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht;

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht; ISSN 0920-105X Provinciaal blad 2013 / 40 Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van staten aan de sector

Nadere informatie

26 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK BESCHIKKING. Activiteit bouwen Mortelstraat 4 in Lelystad

26 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK BESCHIKKING. Activiteit bouwen Mortelstraat 4 in Lelystad 26 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK BESCHIKKING Activiteit bouwen Mortelstraat 4 in Inhoud A. OMGEVINGSVERGUNNING BESLUIT 2 1. Onderwerp 2 2. Inhoud aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015

INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015 INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015 Provincie Flevoland Juni 2016 IBT 2015 1. Inleiding Op grond van de Gemeentewet houdt de provincie toezicht op de gemeenten. Dit jaaroverzicht heeft betrekking

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Onderdeel Bouwen. Van Peperzeel BV James Wattlaan 6 Lelystad

Omgevingsvergunning Onderdeel Bouwen. Van Peperzeel BV James Wattlaan 6 Lelystad Omgevingsvergunning Onderdeel Bouwen Van Peperzeel BV James Wattlaan 6 Lelystad Aanvraagnummer: OLO-2327103 Locatie: James Wattlaan 6 8218 MB Lelystad Onderwerp: Bouwen van een opslagruimte voor verpakkingsmateriaal

Nadere informatie

bijlage vast te stellen; 2 BKWI in te lichten.

bijlage vast te stellen; 2 BKWI in te lichten. Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 3 juli 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. MDV Vaststelling Beveiligingsplan Suwinet 2018 Op 27 juni 2017 heeft uw college het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten)

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten) Agendapunt: 8 No. 94/'10 Dokkum, 8 november 2010 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Ee-Skieppereed 26 SAMENVATTING: Zoals u weet zijn de twee vigerende bestemmingsplannen voor het buitengebied sterk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5869 18 december 2017 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Mandatering afdoening planschade Buijtenland aan provincie. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Mandatering afdoening planschade Buijtenland aan provincie. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1080545 Uw kenmerk: Contact: Ir. P. Wunderink Bijlage(n): Doorkiesnummer: 0105061742 E-mailadres: p.wunderink@albrandswaard.nl

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen Kern mededeling: De portefeuillehouder heeft op 11 november jl toegezegd (nr. B58) dat voor de evaluatie van de verbonden partijen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Portefeuillehouder

Begrotingswijziging. Portefeuillehouder Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Woongebieden Rijsbergen" Algemene gegevens Programma/ Paragraaf 3. Ontwikkeling openbare ruimte Product Ruimtelijke ontwikkeling Begrotingswijziging Portefeuillehouder

Nadere informatie

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN 1 T.b.v. het statenvoorstel moet daar waar Raad is opgenomen dit vervangen worden door Provinciale Staten, daar waar het college van burgemeesters

Nadere informatie

Besluit Milieuneutraal veranderen. Farm Dairy, Kaapstanderweg 50 Lelystad

Besluit Milieuneutraal veranderen. Farm Dairy, Kaapstanderweg 50 Lelystad Besluit Milieuneutraal veranderen Farm Dairy, Aanvrager: Farm Dairy Kaapstanderweg 50 8243 RB LELYSTAD Correspondentieadres: Farm Dairy Postbus 520 8200 AM LELYSTAD Locatie: Kaapstanderweg 50 8243 RB LELYSTAD

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken.

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken. nummer : onderwerp : Indienen zienswijze over de verbinding A8-A9. Aan de raad, Inleiding De provincie Noord-Holland heeft het eindrapport Plan MER Verbinding A8-A9 van 9 juni jongstleden en bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen RECTIFICATIE In onderstaande publicatie van 31 december 2015 stonden onjuiste kadastrale nummers van het perceel. In deze versie de correcte kadastrale nummers.

Nadere informatie

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015 Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM gemeente Maassluis zaaknummer Z-12-05216 registratienummer opsteller advies Directeur/afdelingshoofd mevrouw mr. A.G.M. Hewitt de heer ir. J.A. Freie doorkiesnummer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/59

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/59 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/59 Officiële naam regeling: Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten aan Directeur Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg Citeertitel: Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten aan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning activiteit bouwen

Omgevingsvergunning activiteit bouwen Omgevingsvergunning activiteit bouwen Het renoveren en versterken van een steiger (wijzigingsaanvraag) op het terrein van de Maximacentrale, Aanvraagnummer: De aanvraag is via het Omgevingsloket ingediend

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Legesverordening provincie Flevoland 2016

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Legesverordening provincie Flevoland 2016 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Flevoland. Nr. 6705 16 december 2016 Wijziging Legesverordening provincie Flevoland 2016 Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig het bepaalde

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Besluit Milieuneutraal veranderen. Vecozuivel B.V., Werktuigenweg 37 Zeewolde

Besluit Milieuneutraal veranderen. Vecozuivel B.V., Werktuigenweg 37 Zeewolde Milieuneutraal veranderen Vecozuivel B.V., Werktuigenweg 37 Zeewolde Gemachtigde: Bk Bouw- & Milieuadvies B.V. Dokweg 17a 1976 CA IJMUIDEN Correspondentieadres: Vecozuivel B.V. Werktuigweg 37 3899 AN ZEEWOLDE

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad 16-10- Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Regenboogbuurt en Eilandenbuurt' Beleidsveld Beheer en Leefomgeving Portefeuillehouder Ed Anker Vragen bij T. de Bruijn- van der Wilt/E. Weijnen Dienst Dienst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING Mandaten voor combi Basis en Plustaken Mandaten voor Basistaken Mandaten voor Plustaken MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT Algemeen A01 Besluiten op grond van: A02 A03 a. art. 4:5 en 4:6 Awb (vereenvoudigde

Nadere informatie

MANDAAT- VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT inzake het Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Gooi en Vechtstreek

MANDAAT- VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT inzake het Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Gooi en Vechtstreek Nr.14.0008493 MANDAAT- VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT inzake het Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Gooi en Vechtstreek Het dagelijks bestuur van het openbaar lichaam Regio Gooi

Nadere informatie

Besluit Wabo intrekking omgevingsvergunning Oliehandel Klaas de Boer B.V. Klifweg 11 Urk

Besluit Wabo intrekking omgevingsvergunning Oliehandel Klaas de Boer B.V. Klifweg 11 Urk Wabo intrekking omgevingsvergunning Oliehandel Klaas de Boer B.V. Klifweg 11 Urk Zaaknummer: HZ_WABO-51666 Oliehandel Klaas de Boer B.V. Klifweg 11 8321 EH Urk Locatie: Klifweg 11 8321 EH Urk Onderwerp:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

Provinciaal Blad. Ie wijziging legesverordening 2016 provincie Flevoland

Provinciaal Blad. Ie wijziging legesverordening 2016 provincie Flevoland 2016-70 Nummer 1978143 Ie wijziging legesverordening 2016 provincie Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 36 Provinciewet bekend dat Provinciale Staten

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie