Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast te stellen voor de maximale geluidbelasting voor één bestaande woning en de geprojecteerde woningen in Villapark Overgooi te Almere voor de verbreding van de Waterlandseweg. Gedeputeerde Staten hebben ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg de maximale geluidbelasting van één bestaande woning aan de Kemphaanweg en voor geprojecteerde woningen in het Villapark Overgooi te Almere verhoogd. Maatregelen ter voorkoming van de toename van de geluidbelasting zijn niet doeltreffend en stuiten op bezwaren van landschappelijke en financiële aard. 2 Onderwerp: Gunning Europese aanbesteding Standaard Software licenties en Software Asset Management (SAM). Rijsberman, M.A. 1. het voornemen uit te spreken tot gunning aan Comparex Nederland B.V. te Amsterdam van de opdracht voor Software Asset management voor een bedrag van rond de per jaar, gebaseerd op het huidige aantal fysieke gebruikers en het doen van aanschaffingen van standaard Software, begroot op maximaal euro voor een periode van vier jaar en de overige inschrijver per brief te informeren over dit voornemen; 2. de opdracht aan de onder 1 vermelde partij te verstrekken voor de duur van maximaal vier jaar, gebaseerd op twee jaar met optionele verlengingen van twee maal 1 jaar elk, onder de opschortende voorwaarde dat niet binnen de gestelde termijn van 20 dagen een civiel kort geding wordt aangespannen tegen het voornemen tot gunning; Gedeputeerde Staten spreken het voornemen uit om de opdracht voor het leveren van standaard software en het voeren van Software Asset Management te gunnen aan Comparex Nederland B.V., onder de opschortende voorwaarde dat niet binnen de gestelde termijn van 20 dagen een civiel kort geding wordt aangespannen tegen het voornemen tot gunnen.

2 3 Onderwerp: Capaciteitsuitbreiding N702 Hogering Lodders, J. 1. de voorkeursvariant uit de verkenning N702 Hogering, met de uitbreiding naar 2 X 3 rijstroken en de aanleg van twee ongelijkvloerse kruisingen (Neonweg - Herman Gorterweg en Botterweg - Hollandsedreef) vast te stellen zodat met de planuitwerking kan worden gestart; 2. de realisatiedatum in het PMIRT van 2020 naar 2023 te verschuiven; 3. voor de uitvoering uit te gaan van het in het convenant genoemde budget van exclusief btw; 4. met de Stuurgroep Bereikbaarheid Almere in overleg te treden om het convenant en de daarin genoemde planning aan te passen aan de nieuwe planning, namelijk voor augustus 2020 een uitgewerkte planstudie en uiterlijk in 2023 de realisatie van de capaciteitsuitbreiding en de twee hngelijkvloerse kruisingen. 5. Het college legt op grond van artikel 10 lid 2 sub g Wet Openbaarheid van Bestuur geheimhouding op ten aanzien van de tabel op pagina 37 van het eindrapport de Verkenning Hogering en ten aanzien van bijlage 3 bij het eindrapport Gedeputeerde Staten hebben uitgewerkt hoe de capaciteitsuitbreiding van de Hoge Ring in Almere, vanaf de Audioweg-Elementendreef tot net voorbij de Hollandsedreef-Botterweg het beste kan worden vormgegeven. De Provincie Flevoland start nu met de planuitwerking daarvan. Het doel is om goede doorstroming van het verkeer op de Hogering te garanderen voor de langere termijn op het traject tussen de Elementendreef en de Hollandsedreef. Er komen op dit tracé tweemaal drie rijstroken en er worden ongelijkvloerse kruisingen aangelegd ter hoogte van de Neonweg-Herman Gorterweg en de Hollandsedreef-Botterweg. Deze verbetering van het wegennet is uiterlijk in 2023 gereed. Inwoners van Almere en andere belanghebbenden worden nog voor de zomervakantie 2016 nader over dit project geïnformeerd.

3 4 Onderwerp: Overdracht dierenwelzijn grote grazers Oostvaardersplassen 1. in te stemmen met bijgevoegd statenvoorstel waarin Provinciale Staten voorgesteld wordt de verantwoordelijkheid voor het dierenwelzijnsbeleid van de grote grazers in de Oostvaardersplassen over te nemen van het Ministerie van Economische Zaken (EZ); 2. met de Staatssecretaris van EZ bijgevoegd overdrachtsdocument Dierenwelzijn in de Oostvaardersplassen aan te gaan, wanneer Provinciale Staten hebben ingestemd met de overname van de beleidsverantwoordelijkheid dierenwelzijn grote grazers; 3. Gedeputeerde de heer A. Stuivenberg mandaat te verlenen voor het aanbrengen van redactionele wijzigingen in het overdrachtsdocument Gedeputeerde Staten adviseren Provinciale Staten akkoord te gaan met de overdracht van het rijk naar de provincie van de verantwoordelijkheid over het dierenwelzijn van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Op 13 oktober 2015 is in de Tweede Kamer de motie daarover aangenomen met het verzoek aan de regering het beheer en de verantwoordelijkheid voor het dierenwelzijn in de Oostvaardersplassen over te dragen aan de provincie Flevoland. Op deze manier komt alles wat Oostvaardersplassen betreft in één hand namelijk de provincie. In het meer dan 5000 hectare grote natuurgebied Oostvaardersplassen vormen de heckrunderen, konikpaarden en de edelherten een onlosmakelijk onderdeel in het natuurbeheer en de natuurbeleving van bezoekers en reizigers. 5 Onderwerp: Verduidelijking ontwerpbesluit delegatie OV Almere 1. in het ontwerpbesluit tot delegatie van het openbaar vervoer Almere 19 april 2016 toe te voegen in artikel 4, lid 8, dat bij een eventuele negatieve rente een rentepercentage wordt gehanteerd van 0%; 2. Provinciale Staten te informeren over deze aanvulling via bijgaande mededeling; 3. het gewijzigde ontwerpbesluit toe te zenden aan Provinciale Staten en aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Almere De Provincie Flevoland bereidt de delegatie voor van het openbaar vervoer Almere aan het college van burgemeester en wethouders van Almere. Het ontwerpbesluit hiertoe hebben Gedeputeerde Staten genomen op 19 april Dit ontwerpbesluit wordt behandeld door Provinciale Staten op 25 mei In het ontwerpbesluit is nog een technische verduidelijking verwerkt.

4 6 Onderwerp: Register gemeenschappelijke regelingen provincie Flevoland Verbeek, L. 1. vast te stellen het register gemeenschappelijke regelingen van de provincie Flevoland als bedoeld in artikel 27 van de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr). 2. het beheer van het register gemeenschappelijke regelingen van de provincie Flevoland onder te brengen bij het hoofd afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning. 3. het register voor een ieder kosteloos ter inzage te laten leggen en te publiceren op de website Het college van Gedeputeerde Staten heeft het register gemeenschappelijke regelingen van de provincie Flevoland vastgesteld. Het betreft een register waarin de gemeenschappelijke regelingen waaraan de provincie deelneemt wordt bijgehouden. Het register ligt voor een ieder kosteloos ter inzage. Het register wordt daarnaast gepubliceerd op de website. 7 Onderwerp: Ontwerp Economisch Programma 'Ondernemerschap en Groei' Appelman, J.N.J. 1. het Ontwerp Economisch Programma Ondernemerschap en Groei vast te stellen; 2. het Ontwerp Economisch Programma vrij te geven voor inspraak; 3. de inspraaktermijn vast te stellen op 4 weken; 4. de discussienota voor Provinciale Staten vast te stellen De provincie heeft haar Ontwerp Economisch Programma gereed en legt deze ter inzage, zodat schriftelijke zienswijzen hierop kunnen worden gegeven. In de commissie Economie van Provinciale Staten worden op 8 juni 2016 enkele dilemma s besproken die richting geven aan het definitieve Economisch Programma. Dat wordt na de zomer voor besluitvorming aan Provinciale Staten voorgelegd.

5 8 Onderwerp: Vaststelling statenvoorstel Derde wijziging VFL 2012 Lodders, J. 1. in te stemmen met het statenvoorstel waarin aan Provinciale Staten van Flevoland wordt voorgesteld de Derde wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 vast te stellen, zoals deze is komen te luiden na enkele ambtshalve wijzigingen Het ontwerp van de Derde wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 heeft in februari en maart 2016 ter inzage gelegen. In dit ontwerp zijn dereguleringsvoorstellen verwerkt die een verlaging van de regeldruk tot gevolg hebben. Zo is het onder meer de bedoeling dat meer aanvragen voor ontgrondingen met een korte procedure kunnen worden voorbereid, waardoor lastenverlichting bij aanvragers wordt bereikt. Ook zijn voorstellen opgenomen voortkomend uit reeds ingezette beleidsmatige koerswijzigingen. Op dit ontwerp zijn geen zienswijzen ingebracht. Gedeputeerde Staten hebben besloten de wijzigingsverordening ter vaststelling aan Provinciale Staten van Flevoland voor te leggen. 9 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CDA stopzetting buslijn de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van het CDA over de stopzetting van buslijn 150; 2. in te stemmen met bijgaande brief aan de staten. Op 4 mei 2016 heeft de Statenfractie van het CDA schriftelijke statenvragen gesteld over het besluit om buslijn 150 vanuit Almere via Blaricum naar Utrecht stop te zetten. Het college heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 17 mei 2016.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

lil Mededeling Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere

lil Mededeling Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling lil Onderwerp Mededeling PS Voortgangsrapportage Kern mededeling; Het college van Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote infrastructurele

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

* * Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere

* * Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbreding Hogering Almere 1 Mededeling *2249829* Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang van de grote infrastructurele projecten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

1. Inleiding. 2, De akoestische gevolgen van de verbreding van de weg

1. Inleiding. 2, De akoestische gevolgen van de verbreding van de weg BESLUIT INGEVOLGE ARTIKEL 110a, lid 2 en 3, VAN DE WET GELUIDHINDER TOT VASTSTELLING VAN HOGERE WAARDEN VOOR DE GELUIDSBELASTING VAN BESTAANDE EN GEPROJECTEERDE WONINGEN TE ALMERE VOOR DE VERBREDING VAN

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010 Steller : Joh. Werkman Telefoonnummer: 0343-565710 E-mailadres : johan.werkman@heuvelrug.nl Onderwerp : nieuwbouw gemeentekantoor Geachte leden van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 20.O (14-05-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 14-05-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Vastgesteld bestemmingsplan Villapark Overgooi, Almere Haven. Nr Wat houdt het plan in?

STAATSCOURANT. Vastgesteld bestemmingsplan Villapark Overgooi, Almere Haven. Nr Wat houdt het plan in? STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 28792 10 oktober 2014 Vastgesteld bestemmingsplan Villapark Overgooi, Almere Haven Burgemeester en wethouders maken bekend

Nadere informatie

STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 28792 10 oktober 2014 Vastgesteld bestemmingsplan Villapark Overgooi, Almere Haven Burgemeester en wethouders maken bekend

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

699 697 694 703 31 736 768 721 698 10 7 5 70 728 725 704 687 786 738 9 708 686 720 688 700 696 718 726 714 729 719 724 715 695 706 776 707 2 709 70 739 734 767 713 733 716 2 741 723 727 717 782 788 764

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 4.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 4.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 4.O (24-01-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week 3.O

Nadere informatie

Samenvatting. Besluit. Toelichting besluit OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 2 JULI Datum Aanwezigheid

Samenvatting. Besluit. Toelichting besluit OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 2 JULI Datum Aanwezigheid OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 2 JULI 2019 Orgaan Aanvang college 09:00 uur Datum 02-07-2019 Aanwezigheid Aanwezig Burgemeester Van Bennekom, wethouder Spil, wethouder Eijbersen, gemeentesecretaris Veenhof

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Voortgangsrapportage baanverdubbeling Waterlandseweg

Mededeling. Onderwerp Voortgangsrapportage baanverdubbeling Waterlandseweg PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage baanverdubbeling Waterlandseweg Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober 2015 is door

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen 'N12.02902 HU III IIIII III HUM ft Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur datum tijd locatie aanwezig afwezig 12 april 2012 10.00 uur -13.00 uur, kamer Jaap J. Modder, P. de Bruijn, M.

Nadere informatie

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen.

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Startbeslissing Verbreding A4 Vlietland N14 Datum 12 september 2013 Status Eindversie De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Inhoud 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Afbakening

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders J. de Jonge, A. Vader, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris

Nadere informatie

Doorkiesnummer Bijlage (n) 1. Uw kenmerk. Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling

Doorkiesnummer Bijlage (n) 1. Uw kenmerk. Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling S c h a d e s c h a p» luchthaven Schiphol Gemeente Haarlemmermeer T.a.v. de heer mr. A.Th.H. van Dijk Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP "ül: " 8 jan ' 2013 afschrift aarf: Afgedaan (paraaf) Postbus 716 2130

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

Datum OPENBAAR. Voorstelnummer / besluitdatum. Onderwerp / Advies / Besluit

Datum OPENBAAR. Voorstelnummer / besluitdatum. Onderwerp / Advies / Besluit VB/15/00933 Openbare besluitenlijst collegevergadering 10-11-2015 VB/15/00905 Gunning uitvoering bestek renovatie riolering Groesbeek 2015 Besluiten de opdracht voor uitvoering van het bestek renovatie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van 16 juli 2013 Aanwezig Afwezig Aanvang : J.J. Luteijn, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder A.J. Herweijer, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESCHIKKING D.D. 26 NOVEMBER 2012 NR. 2012-014986 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet geluidhinder Aanleg weg en reconstructie van de kruisende wegen 1 INLEIDING De provincie Gelderland is

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 12 FEBRUARI 2013 besluitenlijst Openbare besluitenlijst van de vergadering van Burgemeester en wethouders van de Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris)

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Wilma van de Werken, loco Carel van Gelder Jan Burger Algemeen Onderwerp

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. 11b Categorie. Agenda Gedeputeerde Staten

PROVINCIE FLEVOLAND. 11b Categorie. Agenda Gedeputeerde Staten PROVINCIE FLEVOLAND Agenda Gedeputeerde Staten Onderwerp Convenant voor de versnelde aanleg van de Passage Dronten Beslispunten 1. 4. Te besluiten om uitvoering te geven aan de motie door afspraken te

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 4 juni 2016-8 juli 2016 Burgerbrieven worden om privacy redenen niet gepubliceerd 001 Overzicht Ingekomen stukken en behandeladviezen periode 4

Nadere informatie

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken.

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken. nummer : onderwerp : Indienen zienswijze over de verbinding A8-A9. Aan de raad, Inleiding De provincie Noord-Holland heeft het eindrapport Plan MER Verbinding A8-A9 van 9 juni jongstleden en bijbehorende

Nadere informatie

Vergadering van B en W

Vergadering van B en W Vergadering van B en W DATUM TIJD PLAATS SECRETARIS NOTULIST AFWEZIG 12/08/2015 9:00 uur kamer 3 Mr. A.S. Meijer Drs. N.J. Verveen Wethouders Goldhoorn en Spil BESLUITENLIJST - OPENBAAR 001 Besluiten van

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/16/01627 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 19 april 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 1 Onderwerp: Advies onderzoek voedselveiligheid omgeving Lelystad Airport 1. kennis te nemen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar Datum 14-08-2018 Tijd 9:00-12:00 enlijst Collegevergadering openbaar Locatie Voorzitter Secretaris Aanwezig B&W kamer burgemeester Carol van Eert Hans Kettelerij wethouders Gea Hofstede, Marc Budel, Dorus

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018 1. Bestemmingsplan Zernike Campus Groningen 7043576 1. het voorontwerpbestemmingsplan Zernike Campus Groningen overeenkomstig

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Ruimte 23 november Opening en mededelingen. 1. Bespreekpunten. A. Doorkijk Concept agenda woordvdersoverleg thema Ruimte 23 november 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden B. Door fracties

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 13 februari 2018, Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 13 februari 2018, Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 20 februari 2018 Week 8 Aanwezig: L. Wagenaar-Kroon,, G. Bekhuis,, J. Kes en N. van Ginkel 1. Besluitenlijst van de

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016 Wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu Tom de Bruijn Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2015.1245 RIS 290600 8 janauri 2016 Stand van zaken maatregelen aan inprikkers

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 16-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen,Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie