Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek, L. 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de PVV van 9 oktober 2015; 2. in te stemmen met verzending van antwoordbrief aan de staten Op 9 oktober 2015 heeft de Statenfractie van de PVV schriftelijke statenvragen gesteld over de hoogte van de ambtenarensalarissen bij de provincie Flevoland. Het college heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 17 november 2015.

2 2 Onderwerp: Resultaten préverkenning N305/N301 Lodders, J. Instemmen met: 1. de constatering dat het vanuit verkeerskundig oogpunt niet logisch is om de route N305 (Gooiseweg) N301 (Nijkerkerweg/Berencamperweg) tussen de A27 en de A28 op te waarderen tot een directe doorgaande N30 verbinding en deze constatering te betrekken bij de afwegingen hierover in het kader van (de uitwerking van) de omgevingsvisie; 2. de constatering dat verdubbeling van de N301 (Nijkerkerweg) tussen de N705 (Spiekweg) en de A28 nodig is bij volledige realisatie van de schaalsprong Almere en deze constatering ook te betrekken bij de afwegingen in het kader van (de uitwerking van) de omgevingsvisie; 3. het opstarten van een vervolgtraject met Rijkswaterstaat om de impact van brugopeningen op de afwikkeling van het weg- en scheepvaartverkeer beter in beeld te brengen en gezamenlijk na te gaan hoe de doorstroming van het wegverkeer kan worden verbeterd door aanpassing van het brugregime rekening houdend met een goede afwikkeling van het scheepvaartverkeer door de randmeren; 4. de resultaten van de préverkenning aan te bieden aan de provincie Gelderland; 5. het presenteren van de resultaten van de préverkenning in de beeldvormingsbijeenkomst van de Statencommissie Economie ronde op 2 december 2015 Uit onderzoek is gebleken dat vanuit verkeerskundig oogpunt een directe doorgaande wegverbinding tussen de A27 en de A28 (een zogenaamde N30) niet voor de hand ligt. Dit komt omdat Almere aan de zuidoostzijde minder intensief wordt bebouwd dan eerder verondersteld, voor Almeerders de verbinding via de Nijkerkerbrug alleen aantrekkelijk is voor bestemmingen in Nijkerk en directe omgeving en omdat de verbinding via Harderwijk nog aantrekkelijker wordt door de verdubbeling van de N305 (Waterlandseweg-Gooiseweg) tussen de A6 en de N302 (Ganzenweg) en de ombouw van de rotonde bij Harderhaven tot een ongelijkvloers kruispunt. Uit het onderzoek blijkt ook dat op langere termijn bij volledige schaalsprong van Almere verdubbeling van de N301 tussen de Spiekweg en de A28 noodzakelijk is. Als vervolg op het onderzoek wordt er in samenwerking met betrokken partijen gekeken naar de impact van het brugopeningsregime op de doorstroming van het wegverkeer en welke verbetermogelijkheden er voor de doorstroming van het wegverkeer mogelijk zijn. De provincie Gelderland wordt verzocht om actie te ondernemen op het doorstromingsprobleem bij de rotonde Berencamperweg/Zeedijk en het verbeteren van de doorstroming bij de aansluiting met de A28 in het kader van de geplande verbreding van de A28.

3 3 Onderwerp: Bezwaar/beroepsprocedure BDU-index Lodders, J. 1. kennis te nemen van de uitspraak van de Rechtbank Den Haag van 18 oktober 2015 om het beroep dat het IPO namens Gedeputeerde Staten van provincies had aangespannen over de gewijzigde indexeringssystematiek voor de Brede Doeluitkering verkeer en vervoer, ongegrond te verklaren; 2. af te zien van het instellen van hoger beroep tegen deze uitspraak; 3. het door Gedeputeerde Staten bij de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu ingediende bezwaarschrift tegen het besluit van 13 juli 2015 inzake de indexering BDU Verkeer en Vervoer 2015, in te trekken Gedeputeerde Staten hebben besloten geen hoger beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag om het beroep dat het IPO namens Gedeputeerde Staten van provincies had aangespannen over de gewijzigde indexeringssystematiek voor de Brede Doeluitkering verkeer en vervoer, ongegrond te verklaren. 4 Onderwerp: Afwijking inkoop- en aanbestedingsbeleid Verbeek, L. 1. in te stemmen met afwijking van inkoop- en aanbestedingsbeleid voor de finale opdracht aan Grontmij voor Verkenning N307 Roggebot-Kampen Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een afwijking op het inkoop- en aanbestedingsbeleid bij de opdracht aan Grontmij voor de Verkenning N307 Roggebot-Kampen

4 5 Onderwerp: Lager vaststellen TMI subsidie Appelman, J.N.J. 1. De subsidie voor het TMI-project 21F Toepassing stoominjectie bij dieselmotoren van ALM Energy B.V. te Emmeloord in afwijking van het door haar gedeclareerde bedrag definitief vast te stellen op een bedrag van ,=. Gedeputeerde staten hebben besloten, een subsidie voor Technologische Milieu Innovaties lager vast te stellen dan de subsidieaanvrager heeft gedeclareerd. 6 Onderwerp: Ondertekening intentieovereenkomst Nieuwe Natuur project Nieuwe Natuur bij Schokland Appelman, J.N.J. 1. in te stemmen met de ondertekening van de intentieovereenkomst ter voorbereiding op de realisatie van het projectvoorstel 'Schokland' uit het programma Nieuwe Natuur en het leveren van een bijdrage in de voorbereidingskosten van maximaal het college stemt in met het opleggen van geheimhouding op de bijlage bij het Financieel haalbaarheidsonderzoek op grond van artikel 10 lid 1 sub c en lid 2 sub b Wet openbaarheid van bestuur. Provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder ondertekenen een intentieovereenkomst voor het project 'Schokland' in het kader van het programma Nieuwe Natuur. Hierin worden afspraken vastgelegd over de uitvoering en financiering van de voorbereidende werkzaamheden om te komen tot financierbaar en uitvoerbaar projectplan.

5 7 Onderwerp: Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) Flevoland (2023) Stuivenberg, A. 1. Het college stemt in met bijgevoegde ontwerp Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) Flevoland (2023) en het ter vaststelling voorleggen aan Provinciale Staten, met dien verstande dat het college uitsluitend uitvoering zal geven aan de regeling Jonge landbouwers indien de staatssecretaris van EZ op dit punt een openstellingsbesluit neemt. Het college zal niet zelf opteren voor het nemen van een openstellingsbesluit ter zake. 2. Portefeuillehouder mandaat te verlenen om het ontwerp gewijzigd vast te stellen, wanneer het gaat om wijzigingen van technische aard. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Deze subsidieverordening wordt ter vaststelling voorgelegd aan PS. Dit Europese programma is sterk gericht op de landbouw en bedoeld voor projecten die bijdragen aan innovatie en verduurzaming van het platteland. In 2016 zullen op grond van deze verordening openstellingsbesluiten vastgesteld worden. Daarna kunnen subsidieaanvragen worden ingediend. 8 Onderwerp: Restauratie Palenscherm Urk Rijsberman, M.A. 1. Provinciale Staten voor te stellen om voor een gedeeltelijke restauratie van het palenscherm op Urk in te onttrekken aan de reserve strategische ontwikkelingsprojecten met als oormerk Palenscherm Urk, en toe te voegen aan het programmaonderdeel 4.1 Cultuur Gedeputeerde Staten hebben besloten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Urk een subsidie van maximaal te verlenen voor de restauratie van een gedeelte van het palenscherm op Urk. Het palenscherm is een overblijfsel van de vroegere strijd tegen het water en de Zuiderzee en versterkt de cultuurhistorische waarde van het beschermd dorpsgezicht Urk.

6 9 Onderwerp: Richtlijnenbrief Jaarstukken 2015 Stuivenberg, A. 1. in te stemmen met de richtlijnenbrief voor de Jaarstukken 2015; 2. kennis te nemen van de aandachtspunten welke spelen in het jaarrekeningproces 2015; 3. de Directie opdracht te geven om, conform de richtlijnenbrief, de Jaarstukken 2015 op 23 maart 2016 aan te leveren aan Gedeputeerde Staten als start van het bestuurlijk traject Na kennisneming van de belangrijkste aandachtspunten hebben Gedeputeerde Staten ingestemd met de Richtlijnenbrief Jaarstukken 2015, waarin de organisatie rondom het proces om te komen tot de Jaarstukken 2015 is opgenomen. Gedeputeerde Staten geven opdracht aan de directie om, binnen de opgestelde planning en richtlijnen, de Jaarstukken 2015 op te leveren. 10 Onderwerp: Vaststellen collectieve roostervrije dagen 2016 Verbeek, L. 1. de volgende collectieve roostervrije dagen voor 2016 vast te stellen: - vrijdag 6 mei 2016, de dag na Hemelvaartsdag; - dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december 2016 Gedeputeerde Staten hebben op 24 november 2015 de collectieve roostervrije dagen in 2016 voor het personeel vastgesteld.

7 11 Onderwerp: Reis van gedeputeerde Stuivenberg naar Parijs Stuivenberg, A. 1. in te stemmen met een reis van gedeputeerde A. Stuivenberg naar Parijs (Frankrijk) op 28 november Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben ingestemd met een reis van gedeputeerde Stuivenberg naar de VN Klimaattop in Parijs. De VN Klimaattop staat in het teken van het bereiken van nieuw klimaatakkoord dat in 2020 in moet gaan, na het aflopen van het huidige Kyoto verdrag. De gedeputeerde neemt hierbij deel aan de Train to Paris 2015 op 28 november met mevrouw Dijksma, de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, en haar onderhandelingsdelegatie, directeuren van grote bedrijven, maatschappelijke organisaties en politieke stakeholders.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Mededeling *1638434* Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Doel van deze mededeling: U te informeren over het proces rond het ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport. Toezegging/motie/amendement:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 PROVINCIE HM FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1617233 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) De dames R. Azarkan (PvdA), M.C.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 december 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 december 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 4 december 2018 Onderwerp 1. Benoeming voorzitter en nieuw lid van de Kamer uit Gedeputeerde Staten voor de behandeling van administratieve

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar

Besluitenlijst Collegevergadering openbaar Datum 14-08-2018 Tijd 9:00-12:00 enlijst Collegevergadering openbaar Locatie Voorzitter Secretaris Aanwezig B&W kamer burgemeester Carol van Eert Hans Kettelerij wethouders Gea Hofstede, Marc Budel, Dorus

Nadere informatie

Van 14 oktober 2014 Openbaar

Van 14 oktober 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 07 oktober 2014 Akkoord. BW-007620 2 Onderwerp Aanwijzen van dagen ten behoeve van collectieve festiviteiten 2015 R 1) Het aanwijzen van dagen ten behoeve

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Mededeh'ng. In de bijlage zijn de toezeggingen opgenomen en voorzien van een antwoord. Het betreft de volgende toezeggingen:

Mededeh'ng. In de bijlage zijn de toezeggingen opgenomen en voorzien van een antwoord. Het betreft de volgende toezeggingen: Mededeh'ng Onderwerp Mededeling Programmabegroting 2016 Kern mededeling: In de commissievergaderingen van 14 oktober 2015 is de Programmabegroting 2016 besproken. Naar aanleiding van deze bespreking zijn

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

5 -minuten versie voor Provinciale Staten

5 -minuten versie voor Provinciale Staten 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-553033657 (DOS-2016-0003510) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 24 mei 2016

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

5 Hmlnuten verste Provincials

5 Hmlnuten verste Provincials 5 Hmlnuten verste Provincials Directie DRM Afdeling Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2008-474662 (DOS-2008-0005806) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum jj ^ jijlj 2, l)

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Verordening POP3-subsidies provincie Gelderland Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten conform het ontwerpbesluit

Nadere informatie

Van 11 maart 2014 openbaar

Van 11 maart 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 februari 2014. Akkoord. BW-006926 2 Onderwerp Subsidie aanvraag voor traject financiering Gilde Praktijk Opleidingen. I Voor het jaar 2013 maximaal 18

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 08/08/2017 week 32. 1. Domein Samenleving Subsidie Stichting Podia Harderwijk tbv Catharinakapel en Estrado 17.00455

Nadere informatie

*630176* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 augustus 2017, vastgesteld 22 augustus 2017

*630176* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 augustus 2017, vastgesteld 22 augustus 2017 *630176* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 augustus 2017, vastgesteld 22 augustus 2017 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 619708 Trefwoord: Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Mededeling. Wijzigingstabel Ja MededeUng RegeUng Jonge Landbouwers Ja. Datum ;;; : ^

Mededeling. Wijzigingstabel Ja MededeUng RegeUng Jonge Landbouwers Ja. Datum ;;; : ^ PROVINCIE FEVOAND Mededeling Onderwerp Vaststellen (eerste) wijziging op verordening P0P3 Kern mededeling: De Subsidieverordening PlattelandsontwikkeUngsprogramma 2014-2020 (PÓP3) wordt gewijzigd. Van

Nadere informatie

2015-686 HERZIEN. Spelregelkader EU-cofinanciering

2015-686 HERZIEN. Spelregelkader EU-cofinanciering 2015-686 HERZIEN Spelregelkader EU-cofinanciering Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie op 9 september 2015 - Provinciale Staten op 23 september 2015 - fatale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

Van 25 september 2012 openbaar

Van 25 september 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 september 2012. Advies Akkoord. BW-004707 2 Onderwerp Vrouwenhof, exploitatieovereenkomst met dhr. H.J.J. van de Kerkhof en mw. A.M.E. Clement. R Advies

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-534350511 Intrekken ondermandaat bij ODWH en ODMH voor het uitvoeren van de BRZO en RIE4 taken A2 Janssen PZH-2015-534351143 Provinciale uitvoeringstaken in de fusiegemeenten Alphen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 maart 2018 Onderwerp 1. Projectenlijst Grensoverschrijdende samenwerking Provincie Limburg 2018 Besluit Gedeputeerde Staten hebben

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 30 maart 2010 NUMMER :13 AANWEZIG: L.V. Elfers, burgemeester P.A. van der, wethouder H.J. Boxum, wethouder L.F.

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Statenvoorstel. Subsidieverlening TNO - Open Innovatie Centrum Well technology en Warmte

Statenvoorstel. Subsidieverlening TNO - Open Innovatie Centrum Well technology en Warmte Statenvoorstel Vergadering Februari 2019 Nummer 7172 Vergaderdatum GS: 22 januari 2019 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 20 februari 2019 Documentnummer: PZH-2019-677710616 Onderwerp

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010,

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010, 2014/13 Nummer 1641892 Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland maken, gelet op het bepaalde in art.

Nadere informatie

Intentieverklaring. Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw

Intentieverklaring. Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw Intentieverklaring Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw 19 november 2014 1 Partijen: 1. Royal HaskoningDHV Nederland B.V., vertegenwoordigd door mevrouw I. Siebrand-Oosterhuis, Business

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

P R O V I N C I E F L E V O L A N D

P R O V I N C I E F L E V O L A N D PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling PS bij voortgangsrapportage project 'N305 Gooiseweg fase 3' (peildatum december 2018) Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert

Nadere informatie

P-Besluitenlijst week 16 behorende bij de vergadering van burgemeester en wethouders

P-Besluitenlijst week 16 behorende bij de vergadering van burgemeester en wethouders 1 P-Besluitenlijst week 16 behorende bij de vergadering van burgemeester en wethouders DATUM: dinsdag 19 april 2016 = VOLGNR PORTEFEUILLE OMSCHRIJVING BESLISSING (P) 16 387 Arends Reserve Arbeidsmarktregio

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog Statenmededeling Onderwerp Militair erfgoed Tweede Wereldoorlog en Oorlogsmuseum Overloon Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Statenvoorstel. Concept advies Bestuurlijke Regiegroep RTHA over regionaal draagvlak ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport aan Staatssecretaris

Statenvoorstel. Concept advies Bestuurlijke Regiegroep RTHA over regionaal draagvlak ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport aan Staatssecretaris Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 april 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: 28 juni 2017 Behandeld ambtenaar : K. de Jong E-mailadres: k.de.jong@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding).

Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding). Ét Nieuwegein //#5f^Jfi' X- 2015-373 Gemeenteraad Onderwerp Wijziging grens bebouwde kom Wegenverkeerswet 1994 (Linielanding) Datum 27 augustus 2015 Raadsvoorstel Afdeling Ruimtelijk Domein Portefeuillehouder

Nadere informatie