Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob); 2. De verzoeker het Wob-besluit en opgevraagde documenten toe te sturen; 3. Het Wob- verzoek, het Wob-besluit en de opgevraagde documenten te publiceren. De heer Leijten heeft namens het NRC Handelsblad een verzoek gedaan in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur met betrekking tot integriteits/screeningsonderzoeken uitgevoerd binnen de provincie Flevoland vanaf 28 september De verzoeker ontvangt een bijlage bij het Wobbesluit met daarin informatie over de onderzoeken die in opdracht van de provincie hebben plaatsgevonden. 2 Onderwerp: Besluit op bezwaar Stichting Wijnbouw Lelystad 1. Het advies van de Commissie Bezwaar en Beroep Provincie Flevoland over te nemen en het door J.W. Rippen namens Stichting Wijnbouw Lelystad ingediende bezwaarschrift gegrond te verklaren en de geconstateerde motiveringsgebreken te herstellen; 2. Het door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland namens ons genomen besluit van 23 november 2017 ( ) in die zin te herroepen dat uitgebreider gemotiveerd wordt waarom de aanvraag 13 punten scoort in plaats van 16 en voor het overige de afwijzing in stand te laten. Stichting Wijnbouw Lelystad was het niet eens met het besluit van Gedeputeerde Staten om zijn subsidieaanvraag voor het project Bottom Up af te wijzen. Stichting Wijnbouw Lelystad heeft daarom een bezwaarschrift bij Gedeputeerde Staten ingediend. Naar aanleiding van dit bezwaarschrift heeft de Commissie bezwaar en beroep van de Provincie Flevoland aangegeven dat Gedeputeerde Staten hun besluit beter moeten motiveren en de score op een van de gehanteerde criteria moeten herzien. Gedeputeerde Staten hebben hieraan gehoor gegeven, echter heeft dit niet geleid tot een score die hoog genoeg is om subsidie te kunnen verlenen aan het project.

2 3 Onderwerp: Rectificatie Provinciaal Blad bij POP3 Maatregel "Samenwerking voor innovaties" (M7) 1. De, bij de rectificatie d.d. 18 januari 2018, gewijzigde kring van begunstigde terug te wijzigen naar de definitie volgens het gepubliceerde besluit d.d. 26 september 2017; 2. Deze wijziging in te laten gaan met terugwerkende kracht op 26 september Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het herstellen van de bij de openstelling van POP3 Maatregel 7 Samenwerking voor innovaties onjuiste opgenomen definitie van begunstigde. Door publicatie van deze aangepaste openstelling in het Provinciaal Blad kunnen de aanvragen die in het kader van deze subsidiemaatregel zijn gedaan worden behandeld in lijn met het oorspronkelijke besluit van 26 september Onderwerp: Verhogen subsidieplafond POP3 Samenwerking voor innovaties (M7) 1. Het bij besluit van 26 september 2017 vastgestelde subsidieplafond voor de regeling Samenwerking voor innovaties uit de Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) van , bestaande uit 50% ELFPO middelen en 50% provinciale cofinanciering, met terugwerkende kracht te wijzigen naar ; 2. Dit te doen door bijgevoegd 'Wijzigingsbesluit tot Openstelling van de regeling Samenwerking voor innovaties POP3' vast te stellen; 3. Provinciale Staten over deze wijziging van de openstelling te informeren door middel van bijgevoegde mededeling. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een verhoging van het subsidieplafond voor de POP3- maatregel 'Samenwerking voor innovaties' (maatregel 7) van naar De openstelling van deze maatregel (in de periode van 30 oktober tot en met 5 januari 2018) heeft 19 subsidieaanvragen opgeleverd. Met het oorspronkelijk ingestelde plafond zou slechts een beperkt aantal van de kwalitatief goede aanvragen toegewezen kunnen worden. De verhoging maakt het mogelijk om meer goede projectvoorstellen te honoreren. De ophoging van het subsidieplafond helpt de provincie Flevoland bovendien bij het tijdig in het gebied aanwenden van de door Europa beschikbaar gestelde middelen. Europa stelt eisen aan de periode waarin het geld aan de agrarische sector in het gebied moet worden besteed.

3 5 Onderwerp: Verhogen subsidieplafond POP3 Jonge Landbouwers 2017 (JOLA 2017) 1. Het bij besluit van 21 november 2017 vastgestelde subsidieplafond voor de regeling Jonge Landbouwers 2017 uit de Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) van , voor 50 % bestaande uit ELFPO-middelen en 50 % provinciale cofinanciering, met terugwerkende kracht te wijzigen naar ; 2. Dit te doen door bijgevoegd 'Wijzigingsbesluit tot Openstelling van de regeling Jonge Landbouwers 2017 POP3' vast te stellen; 3. Provinciale Staten over deze wijziging van de openstelling te informeren door middel van bijgevoegde mededeling. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een verhoging van het subsidieplafond voor de POP3- maatregel 'Jonge Landbouwers 2017' (JOLA 2017) van naar De openstelling van deze maatregel die liep van 4 december tot en met 15 januari 2018 heeft 29 subsidieaanvragen opgeleverd. Met het oorspronkelijk ingestelde plafond van zou slechts een deel van de aanvragen die aan de gestelde criteria voldoen toegewezen kunnen worden. De verhoging maakt het nu mogelijk om al deze aanvragen te honoreren. 6 Onderwerp: Openstelling POP3 Maatregel "Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur en landschap" (M5) 1. De maatregel "Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur en landschap" uit de Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) open te stellen in de periode 4 juni 2018 tot en met 7 september 2018 met een subsidieplafond van ; 2. De provinciale cofinanciering van deze Europese regeling, zijnde 50%, te dekken uit het budget Provinciale cofinanciering POP3 en de reserve p-mjp/pop; 3. Provinciale Staten over deze openstelling te informeren door middel van bijgevoegde mededeling. Gedeputeerde Staten stellen in de periode 4 juni tot en met 7 september 2018 de POP3-maatregel Niet-productieve investeringen voor biodiversiteit, natuur en landschap open. Een bedrag van is in de vorm van subsidies beschikbaar voorinrichtingsmaatregelen die de Flevolands biodiversiteit bevorderen. De te verlenen subsidie per ingediend project bedraagt minimaal en maximaal , bij een subsidiepercentage van 100% van de subsidiabele kosten.

4 7 Onderwerp: Verzoek ondersteuning Rijkswaterstaat mbt verkeersveiligheid tijdens werkzaamheden op de Markerwaarddijk Lodders, J. 1. Bijgevoegde brief ( ) als antwoord te versturen op het verzoek van Rijkswaterstaat om hen te ondersteunen bij een aankomende discussie waarin de provincie een belang wat betreft verkeersveiligheid heeft. Door Rijkswaterstaat is (inhoudelijke) ondersteuning gevraagd bij hun inspanningen om de werkzaamheden op en aan de Houtribdijk 's nachts te laten plaatsvinden vanuit het belang van verkeersveiligheid, waarbij rekening wordt gehouden met de migratieperiode van de beschermde Ruige Dwergvleermuis. 8 Onderwerp: Deelname Tweede fase Lelystad Next Level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de deelname van het college van Gedeputeerde Staten aan de tweede fase van het proces Lelystad Next Level zoals voorgesteld in de Notitie aanpak Lelystad Next Level ; 2. Daartoe de Bestuursovereenkomst Lelystad Next Level te ondertekenen onder voorbehoud van financiering (beslispunt 6) en de coördinerende gedeputeerde daartoe te machtigen; 3. Gedeputeerde Appelman als vertegenwoordiger van het college zitting te laten nemen in de Regietafel Lelystad Next Level en in deze een coördinerende rol te laten vervullen; 4. Deel te nemen in de deeltafels Sociaal Sterk, Next Level Economie, Onderscheidend Onderwijs en Natuur en Recreatie; 5. Vooruitlopend op de besluitvorming op de Zomernota 2018 een budget van euro te vragen voor de gezamenlijke proceskosten en de provinciale apparaatskosten; 6. De leden van Provinciale Staten te informeren over de deelname door middel van bijgevoegde mededeling. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten om samen met het bestuur van de gemeente Lelystad en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een strategische agenda te ontwikkelen: Lelystad Next Level. De agenda omvat een pakket van stimuleringsmaatregelen die leiden tot een aantrekkelijk en vitaal Lelystad dat financieel gezond en zelfstandig is. De agenda is naar verwachting over 8 maanden klaar, waarna de uitvoering start.

5 9 Onderwerp: Rapportage Interbestuurlijk Toezicht door ILT Fackeldey, J.A. 1. Kennis te nemen van het oordeel van het interbestuurlijk onderzoek dat de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft uitgevoerd op de uitvoering van de milieutaken die de provincie in medebewind uitvoert; 2. De rapportage Interbestuurlijk Toezicht ter kennisname aan Provinciale Staten te doen toekomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het interbestuurlijk toezicht uitgevoerd op de uitvoering van de milieutaken die aan de provincie zijn opgedragen in medebewind. De ILT is tot de conclusie gekomen dat de provincie Flevoland in hoofdzaak voldoet aan de uitvoering van de milieutaken en op één onderdeel minder toereikend is, te weten een beschrijving van het aantal keren dat de termijnen voor vergunningverlening zijn overschreden met de oorzaken van de overschrijding en maatregelen om dit te voorkomen. Deze aanbeveling wordt direct door Gedeputeerde Staten van Flevoland opgepakt, zodat de provincie Flevoland op alle onderdelen toereikend voldoet aan de uitvoering van de milieutaken die zij in medebewind uitvoert. 10 Onderwerp: Zevende wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland Hoofdstuk windenergie Fackeldey, J.A. 1. Aan Provinciale Staten voor te stellen in te stemmen met het ontwerp van de Zevende wijziging van de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland 2012 en deze voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage te leggen. Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan Provinciale Staten voor te stellen om het hoofdstuk over windenergie van de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving (VFL) op onderdelen te wijzigen. Tijdens de beroepsprocedure over windpark Zeewolde is gebleken dat een voorwaarde uit het Regioplan Windenergie en met name de juridische vertaling ervan naar de VFL risico s met zich meebrengt voor toekomstige (rijks)inpassingsplannen voor windenergieprojecten. Het gaat daarbij om de voorwaarde dat in elk van de aangewezen projectgebieden één initiatiefnemer (of alliantie van initiatiefnemers) een plan mag ontwikkelen voor het opschalen en saneren van de windmolens Om dit risico zoveel mogelijk te beperken hebben Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten gevraagd in te stemmen met de voorgestelde wijziging van de VFL en deze voor een periode van zes weken ter inzage te leggen.

6 11 Onderwerp: Beleidskader beheer Oostvaardersplassen 1. Instemmen met het advies Beleidskader beheer Oostvaardersplassen. 2. Aan Provinciale Staten voorstellen om: a. het advies van de externe begeleidingscommissie vast te stellen als beleidskader voor het beheer van de Oostvaardersplassen. Dit beleidskader vervangt daarmee het eerder gevoerde beleid op basis van het adviesrapport ICMO2; b. Gedeputeerde Staten de opdracht te geven om conform de afspraken met het Rijk uitvoering te geven aan het beleidskader; c. gelet op de benodigde financiële middelen, zoals opgenomen in het adviesrapport van de commissie Van Geel, een substantiële claim neer te leggen bij de Rijksoverheid als voorwaarde om de investeringen die voortvloeien uit het adviesrapport en daarmee de in het rapport bedoelde effecten te kunnen realiseren; d. vooruitlopend op duidelijkheid over het volledige dekkingsplan alvast te starten met de meest noodzakelijk maatregelen en hiervoor een bedrag van 3,2 mln. beschikbaar te stellen. Het gaat om de volgende uitgaven, die van start moeten gaan in 2018: o het realiseren van beschuttingsmogelijkheden van 300 hectare voor een bedrag van maximaal 2,0 mln.; o de reset van de begrazingsdruk tot dieren, gedifferentieerd naar soorten voor een bedrag van maximaal 1,0 mln.; o de inrichting van de monitoring van ontwikkelingen in het gebied in 2018 voor een bedrag van maximaal 0,1 mln., vooruitlopend op het structurele bedrag dat de commissie Van Geel voorstelt onder de noemer Monitoring ontwikkelingen in het gebied, bedrag per jaar in tabel 1 van het advies; o alsmede een bedrag van 0,1 mln. voor proceskosten voor 2018 voor de nadere uitwerking van onderdelen van het beleidskader na vaststelling van het beleidskader in Provinciale Staten; o en deze kosten te dekken uit de reserve Strategische Projecten; e. de 6e begrotingswijziging van 2018 vast te stellen; f. bij ontwikkelingen in de aankomende periode Provinciale Staten te informeren tijdens de uitwerking en invulling van het beleidskader; g. jaarlijks voor 1 augustus over de voortgang van het gevoerde beheer in de Oostvaardersplassen te rapporteren aan de hand van het vast te stellen beleidskader beheer Oostvaarderplassen, voor het eerst nadat 2019 als een volledig jaar is verstreken en vóór de door Provinciale Staten gevraagde datum van 1 augustus (2020). Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor om het advies van de commissie Van Geel vast te stellen als beleidskader voor het beheer van de Oostvaarderplassen.

7 12 Onderwerp: Start onteigening t.b.v. de realisatie van één saneringslocatie in windpark Zeewolde. Fackeldey, J.A. 1. Aan Provinciale Staten voor te stellen de onteigeningsprocedure te starten voor een saneringslocatie in het projectgebied van windpark Zeewolde; 2. Aan Provinciale Staten voor te stellen ter uitvoering van het bestemmingsplan Buitengebied 2016 (gemeente Zeewolde) de Kroon te verzoeken om ten name van de provincie Flevoland en op de grondslag van de artikelen 78 en 79 van de Onteigeningswet over te gaan tot de aanwijzing ter onteigening van de gedeelten van de onroerende zaken, zoals deze zijn weergegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte grondtekening en zoals deze zijn omschreven in de eveneens bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte lijst van ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken; 3. Geheimhouding op te leggen op de bijlagen genoemd in de beslispunten 4 en 5 op basis van artikel 10 lid 1b van de Wet openbaarheid bestuur; 4. De Overeenkomst Voorfinanciering saneringsopgave Windpark Zeewolde (opgenomen in bijlage 1) aan te gaan welke de financiële dekking voor de beoogde schadeloosstelling borgt; 5. De gemandateerde begrotingswijziging (categorie A; nr GS. 3) vast te stellen, inhoudende dat: de van Windpark Zeewolde B.V. ontvangen bijdrage genoemd in de bijlage 2 van dit voorstel wordt geraamd; deze bijdrage beschikbaar wordt gesteld voor de schadeloosstelling aan de eigenaar van het perceel; Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, worden geïnformeerd over deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten voorgesteld om een onteigeningsprocedure te starten voor één saneringslocatie in het projectgebied van windpark Zeewolde. Op deze locatie is men nog niet tot overeenstemming gekomen over de sanering van de betreffende windmolen. De sanering van de windmolen is een voorwaarde voor de bouw van nieuwe windmolens in het gebied. Om de tijdige sanering van de windmolen te realiseren moet de onteigeningsprocedure worden gestart. Het minnelijk verwerven van de gronden blijft het uitgangspunt.

8 13 Onderwerp: Vaststelling besluiten aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met de besluiten aanpassing schutlengtes en breedtes van provinciale sluizen en schutten met open brug ; 2. In te stemmen met de antwoordnota en deze vervolgens toe te sturen naar de degene die een zienswijze hebben ingediend; 3. De betrokken schippers te informeren over de aangepaste beleidsregels. Gedeputeerde Staten hebben de besluiten 'Aanpassing schutlengtes en breedtes van provinciale sluizen' en 'Schutten met open brug' vastgesteld. Deze besluiten hebben betrekking op de toegelaten scheepslengte en breedte in de provinciale sluizen en de voorwaarden die aan het schutten met open brug worden gesteld. Tevens is de antwoordnota vastgesteld, die is opgesteld naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen over dit onderwerp. De besluiten zullen per 1 januari 2019 ingaan. 14 Onderwerp: Voortgang Agenda Vitaal Platteland (voorjaar 2018) 1. In te stemmen met de halfjaarlijkse voortgangsrapportage Agenda Vitaal Platteland (voorjaar 2018) en de notitie over de inhoudelijke samenhang binnen die agenda, en deze ter bespreking voor te leggen aan de commissie Duurzaamheid van 6 juni Het college van Gedeputeerde Staten heeft de eerste voortgangsrapportage 2018 van de Agenda Vitaal Platteland vastgesteld. Op veel agendapunten is ten opzichte van de vorige rapportage (oktober 2017) goede voortgang geboekt. De voortgangsrapportage wordt besproken in de commissie Duurzaamheid van 6 juni In die vergadering wordt ook de notitie besproken waarin de onderlinge samenhang tussen de agendapunten is beschreven.

9 15 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 25 mei 2018 Fackeldey, J.A. 1. Gedeputeerde Fackeldey ten behoeve van de algemene aandeelhoudersvergadering als standpunt mee te geven dat de provincie als aandeelhouder van NV Afvalzorg: 1.1 De jaarrekening vaststelt; 1.2 Decharge verleent aan de Raad van Commissarissen en directie; 1.3 Winstuitkering, in de vorm van afgesproken dividend, laat uitkeren; 1.4 Voorgedragen kandidaten (her)benoemt als leden van de Raad van Commissarissen. Het bedrijf Afvalzorg beheert en exploiteert de stortplaatsen in Flevoland. De provincie Flevoland is aandeelhouder van NV Afvalzorg. Gedeputeerde Fackeldey brengt op de halfjaarlijkse aandeelhoudersvergadering de standpunten in namens de provincie. Op de agenda staan het vaststellen van de jaarrekening 2017 en de (her)benoeming van leden van de Raad van Commissarissen.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Nota besluitvorming * * Agenda Gedeputeerde Staten -

Nota besluitvorming * * Agenda Gedeputeerde Staten - 1 Agenda - ** Nota besluitvorming Onderwerp GS-nota Beleidskader beheer Oostvaardersplassen Beslispunten 1. Instemmen met het advies Beleidskader beheer Oostvaardersplassen. 2. Aan Provinciale Staten voorstellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

PROVINCIAAL BLAD. Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 6757 19 december 2016 Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit van gedeputeerde staten van Zeeland aan Algemeen Directeur van de Rijksdienst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-543213868 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 16 februari

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Mededeling. Datum. Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. Registratienummer

Mededeling. Datum. Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. Registratienummer PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer Kern mededeling: Gedeputeerde Staten hebben met Staatsbosbeheer (werk)afspraken gemaakt over de uitvoering van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018 1. Monitor OV-knooppunten 2017 1. de Monitor OV-knooppunten 2017 vast te stellen; 2. Provinciale Staten via brief te informeren; 2. Aangepaste beleidsregels voor de toetsing van nazorgplannen van stortplaatsen

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2125 21 maart 2019 Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie

Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie Beleidsregels subsidieverlening arbeidsmarkt - onderwijs - sociale innovatie (geconsolideerde versie, geldend vanaf 29-4-2010 tot 1-1-2011) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden.

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 4 maart 2008 Nummer PS : PS2008MME10 Afdeling : Economie, Cultuur en Vrije Tijd Commissie : MME Registratienummer : 2008int218775 Portefeuillehouder : J.H. Ekkers Titel

Nadere informatie

ONTEIGENING TEN BEHOEVE VAN DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJVENTERREIN BPMAA

ONTEIGENING TEN BEHOEVE VAN DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJVENTERREIN BPMAA Gemeente Beek IIIIIllll 09vra00139 Volgno. : 6 Afdeling : ROBW Datum : 26 mei 2009 Raadscie : GGZ Corr.no. : 25 juni 2009 Steller : T. Louis ONTEIGENING TEN BEHOEVE VAN DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJVENTERREIN

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten;

PROVINCIAAL BLAD. GEDEPUTEERDE STATEN VAN PROVINCIE UTRECHT, hierna te noemen: Gedeputeerde Staten; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 3311 19 juni 2015 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht van16 juni 2015 nr. 8150649C houdende verlening van mandaat en machtiging

Nadere informatie

2013, nr. 53. Gelet op artikel 158 van de Provinciewet en het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht;

2013, nr. 53. Gelet op artikel 158 van de Provinciewet en het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene Wet Bestuursrecht; Uitgegeven: 5 september 2013 2013, nr. 53 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Mandaatbesluit Stelsel Natuur en Landschap 2013 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân van 20 augustus 2013, nr.

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19019149 *19019149* onderwerp voorgesteld besluit Wijziging en openstelling Subsidieregeling cofinanciering voor het Operationeel Programma

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 127 Groningen, 5 november 2015 Besluiten Provinciale Staten 4 november 2015 Provinciale

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest Versie 30 mei 2017 Partijen, Provincie Groningen bij deze vertegenwoordigd door gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 20 maart 2018, nr. 930841/ 1055631, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie Water als Economische Drager, waterrecreatie, Noord-Holland 2017

Nadere informatie

Datum : 16 oktober 2007 Nummer PS : PS2007WMC03 Afdeling : ECV Commissie : WMC Registratienummer : 2007INT Portefeuillehouder : A.

Datum : 16 oktober 2007 Nummer PS : PS2007WMC03 Afdeling : ECV Commissie : WMC Registratienummer : 2007INT Portefeuillehouder : A. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 16 oktober 2007 Nummer PS : PS2007WMC03 Afdeling : ECV Commissie : WMC Registratienummer : 2007INT201390 Portefeuillehouder : A. Raven Titel : Kadernotitie Erfgoedparels

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit Programma

Voorstel raad en raadsbesluit Programma Voorstel raad en raadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1763 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Landgraaf, 9 oktober 201 7 ONDERWERP: le en 2e begrotingswijziging 2018

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

G E N N E P. : Verzoek aan Kroon tot onteigening. Geachte raad,

G E N N E P. : Verzoek aan Kroon tot onteigening. Geachte raad, G E N N E P VERGADERING GEMEENTERAAD Datum : 19 september 2016 Agenda nr : n.n.b. Datum : 23 augustus 2016 Zaaknummer : 220177 Onderwerp : Verzoek aan Kroon tot onteigening Geachte raad, Het bestemmingsplan

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Verordening POP3-subsidies provincie Gelderland Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten conform het ontwerpbesluit

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, 21 mei 2019, kenmerk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, 21 mei 2019, kenmerk Afbouwregeling bergboeren provincie Fryslân 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, 21 mei 2019, kenmerk 01665358 Overwegende dat natuurlijke omstandigheden, zoals een uitgesproken reliëf, hoge

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 10 mei Steller Documentnummer Afdeling. G. van Dijk z Ruimte. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder

Burgemeester en Wethouders 10 mei Steller Documentnummer Afdeling. G. van Dijk z Ruimte. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling G. van Dijk z160020251 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229492 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de

Parafering besluit PFO Mid B - Geparafeerd door: Boer, G. de D&H Geparafeerd door: Boer, G. de agendapunt 3.a.7 1256497 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden POP3 SUBSIDIEPROGRAMMA Portefeuillehouder Middendorp, A.J. Datum 24 mei 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming BDV/FIN CTL/MCTL

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Bijlagen: 1. Concept kadernotitie regionale luchthavens 2. Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Deze kaderstellende

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019 1 Kennisname concept Jaarstukken 2018 Deze eerste behandeling van de Jaarstukken 2018 door GS is ter kennisname.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010,

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010, 2014/13 Nummer 1641892 Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland maken, gelet op het bepaalde in art.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten op 3 september 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 52 van de heer Bond (CDA) inzake tot stand komen van de Omgevingsverordening De heer

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND D» «, «^,OOI DI,^ Provinciaal Blad

PROVINCIE FLEVOLAND D» «, «^,OOI DI,^ Provinciaal Blad PROVINCIE FLEVOLAND D» «, «^,OOI DI,^ Provinciaal Blad 2011/06 Nummer 1123452 Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Randstedelijke Rekenkamer Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat Provinciale

Nadere informatie

Mededeling: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Mededeling: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Mededeling Onderwerp Registratienummer Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2042801 2017-2019 Kern mededeling: Op 6 december 2016 bent u geïnformeerd over de ter inzage

Nadere informatie

Subsidieregeling restauratie monumenten

Subsidieregeling restauratie monumenten Subsidieregeling restauratie monumenten (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2002 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

Bijlagen: Ondertekende brief met verzoek om bijdrage uit het Provinciaal Herstructurerings Programma. Brief Gedeputeerde Staten van 21 maart 2012

Bijlagen: Ondertekende brief met verzoek om bijdrage uit het Provinciaal Herstructurerings Programma. Brief Gedeputeerde Staten van 21 maart 2012 svoorstel jaar stuknr. Onderwerp: Herstructurering bedrijventerrein De Tweeling Portefeuillehouder: B.R. Arends Beleid en Regie D. van Heteren, telefoon ((0591)68 93 13) Team Ruimtelijk Beleid Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. maar minder dan maar minder dan maar minder dan

PROVINCIAAL BLAD. maar minder dan maar minder dan maar minder dan PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Utrecht Nr. 1819 24 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 11 april 2017, nr. 81AB37E1, tot publicatie van de Beleidsregel bestuurlijke

Nadere informatie

Paragraaf 1, Algemeen

Paragraaf 1, Algemeen Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer, Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer, Subsidieregeling kwaliteitsimpuls natuur en landschap en de provinciale Subsidieverordening Inrichting

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

pikiekw,en O 3 NOV Paraaf Provinciesecretaris h-- Onderwerp start onteigening t.b.v. verlegging N456 en aansluiting A20 in de gemeente Zuidplas

pikiekw,en O 3 NOV Paraaf Provinciesecretaris h-- Onderwerp start onteigening t.b.v. verlegging N456 en aansluiting A20 in de gemeente Zuidplas provincie ZUID HOLLAND pikiekw,en O 3 NOV. 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DCZ Afdeling Ontwikkeling en Grondzaken Registratienummer PZH-2010-214515391 (DOS-2010- O001 369) Datum

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: dhr. M.J. Sol 070-441 66 93 mj.sol@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie