Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) Reus, J. de 1. In het PMIRT de volgende nieuwe projecten te programmeren: a. Verbetering ontsluiting Flevokust Haven door als eerste de aansluiting IJsselmeerdijk op de Houtribweg te verbeteren( ) ten laste van de middelen voor bereikbaarheid Flevokust Haven in 2019; b. Plaatsing geluidschermen Almere conform het Actieprogramma Geluid ( ) in 2021; c. Aanleg rotonde Biddingringweg X Dronterweg ( ) in In het PMIRT de uitgangspunten te verwerken waartoe is besloten in de collegevergadering van 17 juli 2018 (scopewijzigingen kruispunten Gooiseweg X Nijkerkerweg en Ganzenweg X Knardijk en de wijziging naar een zwaarconstructieve aanpak voor wegverbredingen die in 2019 worden doorgevoerd); 3. Kennis te nemen van ontwikkelingen die (mogelijk) vanaf 2019 invloed hebben op het programma Mobiliteit & Ruimte en het PMIRT; 4. Het PMIRT vast te stellen als provinciaal uitvoeringsprogramma voor ruimte en infrastructuur als addendum op het PMIRT ; 5. Het PMIRT ter informatie als bijlage bij de Programmabegroting 2019 te verzenden aan Provinciale Staten. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben een provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport vastgesteld voor de periode In het PMIRT staat waar en wanneer de schop in de grond gaat en waar de financiële middelen aan besteed worden. Het zijn provinciale projecten voor de inrichting van Flevoland, zoals de verdubbeling van wegen, exploitatie van openbaar vervoer en projecten ter verbetering van de verkeersveiligheid, maar ook bijvoorbeeld aanleg van natuurvriendelijke oevers of geluidschermen. Het PMIRT vormt een bijlage bij de begroting 2019 die door Provinciale Staten in november wordt vastgesteld. Het PMIRT is na de besluitvorming door Provinciale Staten digitaal beschikbaar op

2 2 Onderwerp: Reactie staten op MRA werkplan en begroting 2019 Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met bijgaande conceptbrief als reactie van Provinciale Staten op het concept werkplan en de concept begroting van de MRA voor De Metropoolregio Amsterdam, waar de provincie Flevoland ook aan deelneemt, heeft een werkplan en een begroting opgesteld voor Provinciale Staten van Flevoland zijn in de gelegenheid gesteld hier hun reactie op te geven. De staten hebben het werkplan en de begroting behandeld in hun vergadering van 19 september jl. De staten vragen aandacht voor de gevolgde procedure, het functioneren van de agendacommissie van de MRA en hebben aangegeven dat als er over 2019 (net als over 2018) budget overblijft, het resterende bedrag wordt teruggegeven aan de deelnemend overheden. Inhoudelijk hebben de staten verder geen opmerkingen bij het werkplan en de begroting. 3 Onderwerp: Verantwoordingsinformatie GS tweede kwartaal 2018 Verbeek, L. 1. Na kennisneming in te stemmen met het publiceren op internet van het verantwoordingsoverzicht declaraties en kosten van Gedeputeerde Staten over het tweede kwartaal Gedeputeerde Staten hebben de verantwoordingsinformatie over het tweede kwartaal 2018 vrijgegeven voor publicatie op internet. De overzichten bevatten informatie over dienstreizen binnen- en buitenland, verblijfskosten, alsmede ontvangen relatiegeschenken. De informatie is te raadplegen via de volgende link:

3 4 Onderwerp: Besluit op bezwaar mw. Maas-Cooymans van het advocatenkantoor Ploum Verbeek, L. 1. Het advies van de Commissie Bezwaar en Beroep Provincie Flevoland over te nemen en het door ingediende bezwaarschrift gedeeltelijk gegrond te verklaren; 2. Het besluit van 15 februari 2018 te herroepen voor zover dit besluit betrekking heeft op de informatie uit het saneringsplan die alsnog openbaar kan worden gemaakt (1 document). De Wob-verzoeker, mevrouw Maas-Cooymans van de advocatenkantoor Ploum, Lodders en Princen was niet eens met onder meer integrale weigering om een document openbaar te maken. Tegen de afwijzende beslissing op het Wob-verzoek heeft verzoeker een bezwaarschrift bij de Gedeputeerde Staten ingediend. Naar aanleiding van dit bezwaarschrift heeft de Commissie bezwaar en beroep van de Provincie Flevoland aangegeven dat het document gedeeltelijk openbaar moet worden gemaakt. Gedeputeerde Staten hebben hieraan gehoor gegeven en het bezwaarschrift voor dit onderdeel gegrond verklaard. 5 Onderwerp: Reactie nabij wonende jonge agrariërs Nieuwe Natuur-project Oostkant Dronten Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met het versturen van een brief naar aanleiding van de van enkele jonge agrariërs over het Nieuwe Natuur-project Oostkant Dronten. Provincie Flevoland stuurt een reactie naar agrariërs in de omgeving van het Nieuwe Natuur-project Oostkant Dronten. In de reactie is aangegeven welke processtappen het project heeft doorlopen binnen het programma Nieuwe Natuur en voor de inhoudelijke vragen wordt verwezen naar de reactie van gemeente Dronten d.d. 28 augustus 2018.

4 6 Onderwerp: Overeenkomst gebiedsgebonden bijdrage Zuidermeerdijk. Fackeldey, J.A. 1. Met Innogy Windpower Netherlands B.V. en de gemeente Noordoostpolder bijgevoegde Overeenkomst gebiedsgebonden bijdrage Zuidermeerdijk aan te gaan waarin wordt geregeld dat Innogy voortaan de door haar verschuldigde gebiedsgebonden bijdrage jaarlijks rechtstreeks overmaakt op het rekeningnummer van de gemeente Noordoostpolder. Niet direct publiceren. Opname op openbare besluitenlijst op een later moment, door steller aan te geven. Op 15 juni 2010 heeft de provincie Flevoland met Innogy Windpower Netherlands B.V. de Exploitatieovereenkomst Zuidermeerdijk gesloten. Hierin is onder meer afgesproken dat Innogy gedurende de exploitatie van dit windpark, een bedrag van per jaar aan de gemeente Noordoostpolder beschikbaar stelt voor gebiedsgebonden projecten en/of activiteiten in de gemeente Noordoostpolder. Omdat in deze exploitatieovereenkomst geen afspraken zijn opgenomen over de wijze waarop Innogy deze bijdrage aan de gemeente beschikbaar stelt, is dit nu in een aparte overeenkomst vastgelegd. 7 Onderwerp: Nieuwe overeenkomst CCV Holland B.V. voor distributie-apparatuur OV chipkaart Fackeldey, J.A. 1. Met CCV Holland B.V. een nieuwe overeenkomst voor een bedrag van aan te gaan voor het onderhoud en reparatie van de distributie-apparatuur voor de OV-Chipkaart voor de periode van 1 mei 2019 tot en met 12 december 2020, met een eventuele optie tot verlenging tot ten minste 30 april 2022, indien de aanbesteding van de OV-concessie IJssel-Vecht vertraging oploopt of niet slaagt; 2. Aan CCV Holland B.V. opdracht voor een bedrag van te verstrekken voor de ombouw van de bestaande distributie-apparatuur voor de OV-Chipkaart die ten tijde van de nieuwe overeenkomst zal worden uitgevoerd; 3. De onder beslispunt 1 en 2 genoemde opdrachten met afwijking van de 3-offerte-regel van het provinciale inkoop- en aanbestedingsbeleid enkelvoudig onderhands te gunnen aan CCV. Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan CCV Holland B.V. opdracht te verlenen voor ombouw, onderhoud en reparatie van de OV-chipkaart apparatuur in winkels en buiten automaten tot en met 12 december 2020.

5 8 Onderwerp: Ondertekening Nationale Bijenstrategie Hofstra, H.J. 1. In te stemmen met de doelstellingen van de Nationale Bijenstrategie en zich daaraan te verbinden door deze te ondertekenen. Direct publiceren. Gedeputeerde Staten hebben besloten invulling te geven aan een motie van Provinciale Staten door de Nationale Bijenstrategie te ondertekenen en hebben daartoe de pilot bij-vriendelijk bermbeheer bij de Gooiseweg als eerste initiatief aangemeld. 9 Onderwerp: Maatregelenlijst beheer, onderhoud en vervanging infrastructuur en Meerjarenprogramma Beheer en Vervangingsinvesteringen Infrastructuur 2019 (MBVI) Reus, J. de 1. In te stemmen met de Maatregelenlijst beheer, onderhoud en vervanging infrastructuur De voorziening NJO voor het jaar 2022 te betrekken bij de besluitvorming over het nieuwe Strategische uitvoeringsprogramma (SUP 2.0). 3. Geheimhouding op te leggen op de Maatregelenlijst beheer, onderhoud en vervanging infrastructuur (ed ) op grond van artikel 10 lid 2 sub b van de Wet openbaarheid van bestuur. 4. Het Meerjarenprogramma Beheer en Vervanging Infrastructuur 2019 vast te stellen (MBVI). 5. Het vastgestelde MBVI 2019 ter informatie als bijlage bij de Programmabegroting 2019 te verzenden aan Provinciale Staten. GS hebben het Meerjarenprogramma en de Maatregelenlijst beheer, onderhoud en vervanging infrastructuur vastgesteld. In deze periode wordt een groot aantal onderhoudsmaatregelen uitgevoerd aan de Flevolandse infrastructuur.

6 10 Onderwerp: Vaststellen besluit goedkeuren Projectplan Windplan Blauw en aanpassing Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 (hierna: VFL). Fackeldey, J.A. 1. In te stemmen met bijgevoegde Nota van Antwoord op de ingediende zienswijzen tegen het ontwerp-besluit van Gedeputeerde Staten tot aanpassing van de plaatsingszones in de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland; 2. Het ontwerp-besluit tot aanpassing van de plaatsingszones langs de Rivierduintocht en de Klokbekertocht in de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland ongewijzigd vast te stellen. Op 22 mei 2018 hebben Gedeputeerde Staten besloten het Projectplan Windplan Blauw goed te keuren en daarmee samenhangend twee plaatsingszones in de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Flevoland te gaan verlengen. Het ontwerp-besluit tot aanpassing van de plaatsingszones heeft samen met het ontwerp inpassingsplan Windplan Blauw ter inzage gelegen van 22 juni t/m 8 augustus De zienswijzen die in deze periode zijn ingediend tegen dit ontwerpbesluit geven geen aanleiding om het ontwerp-besluit te wijzigen. Gedeputeerde Staten hebben daarom besloten de plaatsingszones langs de Rivierduintocht en de Klokbekertocht aan te passen conform het ontwerp-besluit van 22 mei Het vastgestelde besluit tot aanpassing van de plaatsingszones wordt gepubliceerd.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

INVESTERINGEN km. p-mirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport ZWOLLE LELYSTAD AMSTERDAM ALMERE

INVESTERINGEN km. p-mirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport ZWOLLE LELYSTAD AMSTERDAM ALMERE p-mirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport INVESTERINGEN 2019 I J s s e l m e e r Emmeloord 1 Urk 2 3 M a r k e r m e e r 9 18 4 5 6 ZWOLLE AMSTERDAM LELYSTAD Dronten 18

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA. Infrastructuur, Ruimte en Transport

PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA. Infrastructuur, Ruimte en Transport PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA Infrastructuur, Ruimte en Transport INHOUD 1. en 3 2. wegen 8 3. en in nieuwe provinciale infrastructuur 13 2 1. INVESTERINGEN p-mirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Registratienummer Datum 4 juli 2019 Afdeling/Bureau INFRA

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling. Registratienummer Datum 4 juli 2019 Afdeling/Bureau INFRA PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling voortgangsrapportage regioprojecten Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert Provinciale Staten met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 3 oktober 2002 Onderwerp: Verdeling Gebundelde DoelUitkering en Interim Besluit Duurzaam Veilig 2002. 1. Wij stellen u voor: a. de gelden op basis van de Gebundelde

Nadere informatie

Aan de fractievoorzitters in de Raad van Dronten Onderwerp: geluidhinder door het verkeer op de Biddingringweg. Datum: 25 september 2018 Geachte fract

Aan de fractievoorzitters in de Raad van Dronten Onderwerp: geluidhinder door het verkeer op de Biddingringweg. Datum: 25 september 2018 Geachte fract Aan de fractievoorzitters in de Raad van Dronten Onderwerp: geluidhinder door het verkeer op de Biddingringweg. Datum: 25 september 2018 Geachte fractievoorzitters, Namens een groot aantal bewoners, wier

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 30 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 30 OKTOBER 2018 1. Voortgangsrapportage Uitvoeringsprogramma Smart Mobility 2018-2019 2. Beantwoording Statenvragen nr.103 van mw. J.F.L. Kaamer van Hoegee (VVD) over oude chroom-6 verf op infrastructurele objecten 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017 1. Vaststelling subsidie Velsen Noord fase 1 2. Herziening landbouwartikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening 3. Auditopvolging per 1 september 2017 4. Midterm review van het Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Edocs INVESTERINGEN km. p-mirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport ZWOLLE LELYSTAD AMSTERDAM ALMERE

Edocs INVESTERINGEN km. p-mirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport ZWOLLE LELYSTAD AMSTERDAM ALMERE Edocs 2091853 pmirt Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport INVESTERINGEN 2018 I J s s e l m e e r 3 1 Emmeloord 2 Urk 6 4 5 7 8 M a r k e r m e e r LELYSTAD 10 11 21 Dronten

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16 februari 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16 februari 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 16 februari 2012 Aanwezig: Afwezig: J.B. Uit den Boogaard, H.B. Eenhoorn, L.A.W. de Lange,, E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Netten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 februari Akkoord met voorstel

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 februari Akkoord met voorstel BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 28 februari 2013 Aanwezig: Afwezig: C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Gelderen, H.B. Eenhoorn, J.B. Uit den Boogaard R. van Netten (secretaris) C. van Schayk (teamleider

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Verbeek. drs T. van der Wal. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN

PROVINCIE FLEVOLAND. Verbeek. drs T. van der Wal. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost Telefoon (0320)-265265 Fox (0320)-265260 E-ma;7 provincie@flevoland.nl Website www.flevoland.nl INTERN Verzenddafum

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 28 augustus 2007

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 28 augustus 2007 1 1. Startnotitie herziening algemene subsidieverordening 2. van het statenlid de heer M. Schraal (CDA) inzake Kunst voor Leven (nr. 61) 3. Wachtlijst AMK 4. Bibliotheekvernieuwing; Bibliobus en kleine

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 MEI 2018 AGENDA 1. Ontwerp provinciaal inpassingsplan N241 A.C. de Graafweg ter inzage leggen 2. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot NNN, strandzonering en kleinschalige ontwikkeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

GEMEENTE ALBRANDSWAARD

GEMEENTE ALBRANDSWAARD AGENDA OPENBARE COLLEGEVERGADERING D.D. 27 AUGUSTUS 2013 Aanwezig: De heer H. Wagner burgemeester De heer B.G. Euser Mevrouw M. Rombout De heer R. van Praag Mevrouw M. van Ginkel De heer J.C.M. Cats Afwezig:

Nadere informatie

Nieuwsbrief over Windplan Groen

Nieuwsbrief over Windplan Groen 18 juli 2018 Nieuwsbrief over Windplan Groen Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij Windkoepel Groen - u de nieuwsbrief over Windplan Groen. In deze nieuwsbrief gaat het over het conceptvoorkeursalternatief

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Oplegvel. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad

Oplegvel. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad Oplegvel 1. Onderwerp Verdeling van subsidie voor regionale infrastructurele projecten en voor projecten Duurzaam Veilig voor het subsidiejaar 2017 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak

Nadere informatie

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer;

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer; GEWIJZIGD Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Juli 2014 Nummer 6721 Onderwerp Visie ruimte en mobiliteit 2014 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 19 JANUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 19 JANUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 19 JANUARI 2016 1. Gewijzigde Uitvoeringsregeling subsidie Businesscase Zeevang en Groene Uitweggebied 2. Omgang

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 MEI 2017

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 MEI 2017 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 MEI 2017 1. Vaststelling bestemmingsplan Selwerderhof e.o. 6350803 I. de overwegingen en motiveringen overeenkomstig dit voorstel over

Nadere informatie

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009.

Collegevoorstel. Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. College V200900379 Onderwerp: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Vaststellen van de besluitenlijst van 7 april 2009. Advies: Wij stellen u voor bijgaand

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Zaaknummer: Z - 15023437 Documentnummer: INT - 1513235 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 januari 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Samenvatting 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 13 januari

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19010408 *19010408* onderwerp Wob-verzoek inzake hulp, steun of sponsoring aan mediaorganisaties of individuele journalisten in

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 september 2011 Aanwezig: wethouders Luchtenveld (voorzitter), Fackeldey, De Jager, Jansen en Jacobs, alsmede secretaris Versteeg. Afwezig: burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Garantstelling breedband Beemster 2. Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeer 3. Annotatie en agenda AB Twiske-Waterland 6 december 2018 Besluit Met betrekking tot de aanvragen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013. commissie 0 MBH (8 mei 2013)

DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013. commissie 0 MBH (8 mei 2013) 3ATUM VERGADERING 23 IT)eİ 2013 BULAGE(N) 2 DATUM BEHANDELING IN D&H 23 apfil 2013 \GENDAPUNTNUMMER I I commissie 0 MBH (8 mei 2013) AAN DE VERENIGDE VERGADERING B1300195 waterschap Hollandse Delta VERORDENING

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2009/738

Statenvoorstel nr. PS/2009/738 Statenvoorstel nr. PS/2009/738 N 377 provinciale weg gedeelte Hasselt grens Drenthe ter hoogte van de kruising met de A28. Onttrekken twee fietsoversteken aan het openbare verkeer. Datum GS-kenmerk Inlichtingen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 06 mei 2014

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 06 mei 2014 Nr. 14031668 Casenr. 2014-07812 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 06 mei 2014 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer A. Nederveen, wethouder De heer A.L. Klappe,

Nadere informatie

*1518441* Statenvoorstel

*1518441* Statenvoorstel Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Zomernota 2013 Besluitvormingsronde Statendag 25 september 2013 (ov) / 16 oktober 2013 Agendapunt 1. Beslispunten 1. De Zomernota 2013 vast te stellen;

Nadere informatie

P R O V I N C I E F L E V O L A N D

P R O V I N C I E F L E V O L A N D PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling PS bij voortgangsrapportage project 'N305 Gooiseweg fase 3' (peildatum december 2018) Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten informeert

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 6 NOVEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 6 NOVEMBER 2018 1. Publiceren GS declaraties internet 3 e kwartaal 2018 2. Richtinggevende uitspraken bodemdaling veenweiden 3. Toezeggingen tijdens vergadering commissie M&F n.a.v. behandeling initiatiefvoorstel Anoniem

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 21-05-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 10 mei 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 22 maart 2017

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 22 maart 2017 PROVINCIE FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 2050478 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 22 maart 2017 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) Statengriffier: Mevrouw A. Kost WD:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016 Onderwerp Besluit 1. Verkenningen NH2050 2. UNESCO nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam 3. Voordracht Minor Boundary Modification Stelling van Amsterdam 4.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie