Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen op de statenvragen van de PVV van 23 februari 2015 over het Fonds Verstedelijking Almere; 2. in te stemmen met verzending van antwoordbrief aan de staten. De Statenfractie van de PVV heeft op 21 februari 2015 schriftelijke statenvragen gesteld over de provinciale bijdrage aan het Fonds Verstedelijking Almere (FVA). Het college heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 10 maart Onderwerp: Openstelling LEADER in het kader van EU Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) Gijsberts, A. 1. het besluit tot openstelling voor het indien van Lokale ontwikkelingsstrategie (LOS) in het kader van LEADER vast te stellen (call for proposals); 2. het bijgevoegde besluit tot het instellen van een selectiecomité LEADER vast te stellen Gedeputeerde Staten besluiten tot openstelling voor het indienen van Lokale ontwikkelingsstrategieën in het kader van LEADER en stellen daarvoor een selectiecomité LEADER in.

2 3 Onderwerp: Tekenen Green Deal Grassen en Gewassen 1. in te stemmen met het addendum dat hoort bij de Green Deal Grassen en Gewassen van de Amsterdam Economic Board voor de pijler 'Bermgras'; 2. Gedeputeerde Lodders te machtigen om dit addendum namens GS te ondertekenen; 3. Provinciale Staten via een mededeling te informeren over de ondertekening Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de Green Deal Grassen en Gewassen van de Amsterdam Economic Board ondertekend voor de pijler 'Bermgras: verwerking tot hoogwaardige producten' 4 Onderwerp: Subsidieverlening Organisatie Oude Muziek 'Nieuw Land - Oude Muziek' 1. aan Organisatie Oude Muziek voor de jaren 2015 tot en met 2019 een subsidie te verlenen van maximaal , onder de voorwaarde dat hiervoor voor de betreffende jaren door Provinciale Staten voldoende middelen op de begroting beschikbaar worden gesteld; 2. daarbij met toepassing van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Flevoland 2012 af te wijken van de maximale subsidietermijn van 4 jaar; 3. deze subsidie in vijf jaarlijkse termijnen aan de Organisatie Oude Muziek te verstrekken, indien de Organisatie Oude Muziek voldoet aan de voorwaarden die zijn opgenomen in de beschikking; 4. in juni 2017 deze subsidie te evalueren; 5. Provinciale Staten via een mededeling hierover informeren De provincie heeft een meerjarensubsidie verleend van maximaal aan de Organisatie Oude Muziek voor activiteiten in het kader van de Investeringsimpuls Klassieke Muziek in de periode 2015 t/m In het plan van de Organisatie Oude Muziek, dat samen met vier theaters in Flevoland, het festival Who s Next en het Festival Klassieke Muziek op Schokland i.o. tot stand is gekomen, wordt voor 2015 voorzien in vier concerten en drie evenementen. In de navolgende jaren wordt hierop verder gebouwd, met meer concerten en evenementen en meer Flevolandse samenwerkingspartners.

3 5 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Stichting Wandelnet Appelman, J.N.J. 1. de bezwaren van de Stichting Wandelnet gegrond te verklaren voor zover dit betrekking heeft op een motiveringsgebrek in het besluit d.d. 2 juli 2014 (nr ); 2. het besluit van 2 juli 2014 in stand te laten en aan te vullen met een extra motivering o.a. met betrekking tot het niet toepassen van de hardheidsclausule Door de Stichting Wandelnet is een bezwaarschrift ingediend tegen de weigering van de aangevraagde subsidie. Dit besluit is door Gedeputeerde Staten in stand gelaten onder aanvulling van de motivering van het besluit. 6 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Stichting Landelijk Fietsplatform Appelman, J.N.J. 1. de bezwaren van de Stichting Landelijk Fietsplatform gegrond te verklaren voor zover dit betrekking heeft op een motiveringsgebrek in het besluit d.d. 2 juli 2014 (nr ); 2. het besluit van 2 juli 2014 in stand te laten en aan te vullen met een extra motivering o.a. met betrekking tot het niet toepassen van de hardheidsclausule Door de Stichting Landelijk Fietsplatform te Amersfoort is een bezwaarschrift ingediend tegen de weigering van de aangevraagde subsidie. Dit besluit is door Gedeputeerde Staten in stand gelaten onder aanvulling van de motivering van het besluit.

4 7 Onderwerp: Nadeelcompensatie vissers Zwarte Meer voor Pier en Horizon 1. drie vissers uit Genemuiden te compenseren voor het economische nadeel door de bouw van het Zevende Landschapskunstwerk Pier en Horizon in hun viswater in het Zwarte Meer; 2. brieven met individueel aanbod te verzenden aan de drie vissers Beroepsvissers van het Zwarte Meer krijgen van provincie Flevoland een compensatievergoeding voor de vermindering van de visvangst die zal optreden als gevolg van de bouw van het Zevende Landschapskunstwerk Pier en Horizon van kunstenaar Paul de Kort in het Zwarte Meer. 8 Onderwerp: Afsprakenkader extra onderhoudsmiddelen door wijzigingen in omvang beheerareaal. 1. in te stemmen met het afsprakenkader voor het bepalen van de hoeveelheid benodigde extra onderhoudsmiddelen als gevolg van wijzigingen in de omvang van het beheerareaal infrastructuur; 2. in het vervolg bij het opstellen van het PMIRT bij investeringsprojecten met nieuw areaal ook het benodigde extra jaarlijkse onderhoudsbudget op te nemen en de effecten hiervan te betrekken bij de eerstvolgende Perspectiefnota; 3. bij het opstellen van de Perspectiefnota de benodigde extra onderhoudsmiddelen van in totaal 0,7 mln. te betrekken; 4. Provinciale Staten via een mededeling te informeren over het afsprakenkader extra onderhoudsmiddelen. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben een afsprakenkader vastgesteld voor het bepalen van de hoeveelheid benodigde extra onderhoudsmiddelen als gevolg van nieuwe infrastructuur. Op basis hiervan is berekend dat er in de periode ongeveer 0,7 mln. nodig is om deze nieuwe infrastructuur te onderhouden.

5 9 Onderwerp: Letter of intent - uitwisseling data openbaar vervoer 1. in te stemmen met de ondertekening van de Letter of intent Noordvleugel OV- en Spoortafels ; 2. de voorzitter van het Platform Bereikbaarheid Metropoolregio Amsterdam (PBMA) te machtigen om namens uw college deze Letter of intent te ondertekenen. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om de voorzitter van het Platform Bereikbaarheid Metropoolregio Amsterdam te machtigen om de 'Letter of intent Noordvleugel OVen Spoortafels te ondertekenen. Hierin spreken de OV-concessie verlenende overheden in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland de intentie uit om de beschikbare informatie over het openbaar vervoer onderling en met het rijk te delen. Het gaat daarbij zowel om het bus- als treinvervoer. 10 Onderwerp: Gewijzigde overeenkomst en instellingsbesluit Adviescommissie Schade Grondwater. Gijsberts, A. 1. in te stemmen met de Overeenkomst Adviescommissie Schade Grondwater (ACSG) 2015 en het daarbij behorende Instellingsbesluit Adviescommissie Schade Grondwater 2015 waarin de overgang van het secretariaat van de ACSG van Dienst Landelijk Gebied naar BIJ12 en de herziene kostenverdeling van de ACSG is vastgelegd; 2. het Afdelingshoofd Ruimte en Economie volmacht en machtiging te verlenen om namens de provincie respectievelijk namens Gedeputeerde Staten de hiervoor genoemde overeenkomst en het instellingsbesluit te ondertekenen De provincies hebben in 2010 gezamenlijk een Adviescommissie Schade Grondwater (ACSG) opgericht die desgevraagd adviseert bij een schadeclaim in verband met een watervergunning voor grondwateronttrekkingen/-infiltraties. De opheffing van Dienst Landelijk Gebied (DLG) per 1 maart 2015 heeft geleid tot overplaatsing van het secretariaat van de ACSG van DLG naar BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de 12 provincies. Ook is tussen provincies een andere kostenverdeling afgesproken. Om dit te regelen zijn de overeenkomst en het instellingsbesluit met betrekking tot de ACSG aangepast.

6 11 Onderwerp: Addendum samenwerkingsovereenkomst BOR-Regionet 1. in te stemmen met het aangaan van het addendum bij de samenwerkingsovereenkomst tussen het Platform Bereikbaarheid Noordvleugel en de spoorsector De provincie heeft ingestemd met het aangaan van het addendum bij de samenwerkingsovereenkomst inzake de verbetering van het regionaal spoorvervoer in de noordelijk Randstad. Hiermee kunnen de resterende middelen in dit programma ingezet worden voor een aantal spoorprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. 12 Onderwerp: Bekrachtigen voornemen Landelijk Portfolio OV-Productgroepen 1. in te stemmen met de door-ontwikkeling van landelijke afspraken voor het Portfolio OV- Productgroepen voor de OV-chipkaart Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten om in te stemmen met de doorontwikkeling van landelijke afspraken voor het Portfolio OV-Productgroepen voor de OVchipkaart. Het landelijk afsprakenkader dient bij te dragen aan oplossingen van knelpunten die reizigers kunnen ondervinden bij het overstappen tussen vervoersvormen (bijv. van bus naar trein) en bij het reizen met meerdere vervoerders over concessiegrenzen heen. De Staatssecretaris, provincies, vervoersregio s en vervoerders, verenigd in het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB), hebben afgesproken om toe te werken naar meer landelijke uniformiteit in OV-tarieven en producten, waardoor het gebruiksgemak voor de reiziger bij grensoverschrijdend reizen en overstappen tussen bus (tram, metro) en trein, toeneemt.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Statenvoorstel. Toetreding tot Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A.

Statenvoorstel. Toetreding tot Coöperatie Samenwerkingsverband Decentrale Openbaar Vervoer Autoriteiten U.A. Statenvoorstel Vergadering Februari 2019 Nummer 7170 Vergaderdatum GS: 27 november 2018 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH 2018-671006061 Onderwerp Toetreding

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009

Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 PARTIJ bij het Convenant Landelijk Tarievenkader OV-chipkaart 2009 A) Het regionaal openbaar lichaam ---------------, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 MAART 2018 1. Kwaliteitsbeeld Noord- Holland 2050 2. Annotatie agenda algemeen bestuur ODIJ d.d. 14 maart 3. Adviezen Mijnbouwwet Slootdorp en Middenmeer 4. Annotatie en agenda besloten AB Recreatieschap Spaarnwoude

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld. A1 Weber PZH-2018-662645692 GS-brief aan Provinciale Staten over het beheer van het regionaal hoofdnet voor warmtetransport 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten, waarin zij worden geïnformeerd

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Adviescommissie bezwaar en beroep bij Provinciale Staten Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Beroepschrift op grond van artikel 32, eerste lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 1999 ingediend

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 12 september 2017 Onderwerp 1. Ondersteuning Coöperatie Verbindend Leiden Informatie: B.J.M. Meijers cluster Subsidies tel. (043)

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM AEB Exploitatie B.V. De heer B. Berkhout Postbus 58292 1 040 HG Amsterdam Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr EJ. Bos CZ/SI/SU Telefoonnummer +31235144678 bose@noord-holland.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016 Onderwerp 1. Samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt 2017 2020 en jaarprogramma De Kop Werkt 2017 2. Nieuw huur- en exploitatiecontract Huis van Hilde Besluit 1. met de colleges B&W van Hollands Kroon,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 28 augustus 2007

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 28 augustus 2007 1 1. Startnotitie herziening algemene subsidieverordening 2. van het statenlid de heer M. Schraal (CDA) inzake Kunst voor Leven (nr. 61) 3. Wachtlijst AMK 4. Bibliotheekvernieuwing; Bibliobus en kleine

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

BM NGEKOMFN 1 9 OKT Verzenddatum 1.J. UiVi. I. U -J - Geheim Nee. Paraaf Provinciesecretaris

BM NGEKOMFN 1 9 OKT Verzenddatum 1.J. UiVi. I. U -J - Geheim Nee. Paraaf Provinciesecretaris HOLLAND BM2009-139 NGEKOMFN 1 9 OKT. 2009 5 -minuten versie voor Provinciate Staten Directie DLB Afdeling Samenleving/Economie Reg istratien ummer PZH-2009-132160188 (DOS-2009-0015080) Datum vergadering

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS Ï007 2001 DA HAARLEM Stichting tot Beheer en Instandhouding van Teylersmuseum Mevrouw M. Naber Spaarne 16 2011 CH HAARLEM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon Hélène Box-de Jong CZ/SI/SU Doorkiesnummer

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36393 20 december 2013 Besluit van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu van 18 december 2013, nr. IENM/ILT-2013/74125,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest Versie 30 mei 2017 Partijen, Provincie Groningen bij deze vertegenwoordigd door gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Mandaatbesluit asbest eraf, zonnepanelen erop Meer Met Minder Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Stichting Holland Health De heer T.G.V. van Veen Delaunay Postbus 68 1800 AB ALKMAAR

Gedeputeerde Staten. Stichting Holland Health De heer T.G.V. van Veen Delaunay Postbus 68 1800 AB ALKMAAR POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Stichting Holland Health De heer T.G.V. van Veen Delaunay Postbus 68 1800 AB ALKMAAR Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M. Lindeman SHV/SUB/A Doorkiesnummer (023) 514 4138

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-534350511 Intrekken ondermandaat bij ODWH en ODMH voor het uitvoeren van de BRZO en RIE4 taken A2 Janssen PZH-2015-534351143 Provinciale uitvoeringstaken in de fusiegemeenten Alphen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 april 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 april 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 april 2018 Onderwerp 1. Werving nieuwe leden Adviescommissie bezwaarschriften Provincie Informatie: A.M.M. Hees-Peters cluster Juridische

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 18932633 *18932633* onderwerp Subsidie opruimen drugsafvaldumpingen Waterschap Scheldestromen (project Bronbestrijding Zeeland

Nadere informatie

Van 4 november 2014 openbaar

Van 4 november 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 28 oktober 2014. Advies Akkoord. BW-007690 2 Onderwerp Melding en openbaarmaking nevenfuncties en (financiële) belangen in ondernemingen en organisaties

Nadere informatie

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen provincie R o L L A N D ZUID SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2010-158483708 (DOS-2010-0003748)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Datum: Adviserend. Datum: Informerend

Datum: Adviserend. Datum: Informerend Oplegvel 1. Onderwerp Informatienota Leader Holland Rijnland 2015-2020 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Voor de periode 2015-2020 is er 1,6 miljoen aan

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 13 november 2018 Onderwerp 1. Samenstelling hoofdstembureaus voor de verkiezing van de leden van Provinciale Staten voor de periode

Nadere informatie

Mededeling. Dotum. Onderwerp P3-samenwerking. Registratienummer 1405330. 9 Oktober 2012 Auteur mr. E.M. Straling Afdelingl Bureau KBJZ

Mededeling. Dotum. Onderwerp P3-samenwerking. Registratienummer 1405330. 9 Oktober 2012 Auteur mr. E.M. Straling Afdelingl Bureau KBJZ PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp P3-samenwerking Doel van deze mededeling: Ter informatie. Toezegging/ motie/ amendement: Niet van toepassing. Inleiding: Deze mededeling is een vervolg op de mededeling

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 Gedeputeerde Staten van Limburg SUBSIDIES BEVORDERING PARTICULIER NATUURBEHEER VIA INTERMEDIAIREN 2006 BESLUIT van Gedeputeerde Staten d.d. 15 augustus 2006, Nadere

Nadere informatie

Aan: Bio Energy Hartlief-Lammers B.V. Roozand TD DONDEREN 9497 TD1

Aan: Bio Energy Hartlief-Lammers B.V. Roozand TD DONDEREN 9497 TD1 Aan: Bio Energy Hartlief-Lammers B.V. Roozand 1 9497 TD DONDEREN 9497 TD1 project 'Innovatie in de vergistingsketen' ihkv de Drentse Green Deal dt_poststempel Roozand 1 9497 TD 201501728-00590263 9497

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 MAART 2016 1. nr. 22 van dhr. L. van Raan (PvdD) vervolgvragen over Adventurepark in Geestmerambacht 2. Startnotitie Omgevingsvisie NH2050 3. Ontwerp ruimtelijke spelregels voor zon in het landelijk gebied, ontwerp

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Stichting Arq De heerj. Schaart Nienoord 5 1 1 12 XE DIEMEN Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M. Lindeman SHV/SUB/A Doorkiesnummer (023) 514 41 38 lindemanm@noord-holland.nl

Nadere informatie

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009 1 7 SEP, 2009 GWM2009-217 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DO Afdeling Milieu Registratienummer PZH-2009-425256 (DOS-2009-0007800) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Geptember 2009

Nadere informatie

OPENBAAR (15ini00777) Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders

OPENBAAR (15ini00777) Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders OPENBAAR (15ini00777) Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Alberse, Finkenflügel, Van de Wardt en Kuster Secretaris : Mevrouw Tamminga Afwezig : Datum: 24 maart 2015

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 1 mei 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 1 mei 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 1 mei 2018 Onderwerp 1. Omvorming van de Euregio Maas-Rijn naar een EGTS Informatie: E.W.G. Lemmens tel. (043) 389 74 69 ewg.lemmens@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 januari 2017

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 januari 2017 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 24 januari 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek inzake Fooddrome Informatie: E.H.H. Antonides- Spronck cluster Economische Zaken tel. (043)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Afwezig - Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-578487242 (DOS-2013-0002208) Contact B. Groenen 070-441 6781 mmj.suderee@pzh.nl Behandelend ambtenaar: H. van Alphen Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 20 juni 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 20 juni 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-605489288 Memorandum of Understanding regeneratieve geneeskunde RegMed XB 1. Vast te stellen de Memorandum of Understanding RegMed XB 2. Te bepalen dat gedeputeerde Bom-Lemstra

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 01 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 01 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 15.0016393 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W d.d. 22-12-2015

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Garantstelling breedband Beemster 2. Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeer 3. Annotatie en agenda AB Twiske-Waterland 6 december 2018 Besluit Met betrekking tot de aanvragen

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

Omschrijving taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden en beperkingen van het mandaat/machtiging/volmacht

Omschrijving taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden en beperkingen van het mandaat/machtiging/volmacht in I ALGEMEEN DEEL I.1 Gemeentesecretaris/ I.2 Gemeentesecretaris/ is onder De bevoegdheid om personeel te benoemen alsmede om personeel te ontslaan met uitzondering van de, afdelingshoofden en teamleiders

Nadere informatie