Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni De antwoorden vast te stellen op de statenvragen van de PVV naar aanleiding van een ongeval in de Noordersluis te Lelystad; 2. In te stemmen met bijgaande brief aan Provinciale Staten. Op 8 juni 2015 heeft de Statenfractie van de PVV schriftelijke statenvragen gesteld naar aanleiding van een ongeval in de Noordersluis te Lelystad. Het college van Gedeputeerde Staten heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 30 juni Onderwerp: Intrekking subsidie en terugvordering voorschot TMI-project Multitask EPS snijlijn ; projectnummer TMI006 Appelman, J.N.J. 1. De subsidie in te trekken en de uitbetaalde subsidie terug te vorderen. Omdat Dutch EPS Building Solutions B.V. uit de provincie Flevoland is verhuisd, voldoet het project 'Multitask EPS snijlijn' niet aan de subsidievoorwaarden en vordert de provincie de reeds betaalde subsidie terug.

2 3 Onderwerp: Bestuursovereenkomst betreffende Infrastructuur Lelystad Airport 1. In te stemmen met de Bestuursovereenkomst Infrastructuur Lelystad Airport, waarin de provincie, gemeente Lelystad, Airport Garden City en N.V. Luchthaven Lelystad afspraken vastleggen over Infrastructurele Projecten waarvoor de regio verantwoordelijkheid is met betrekking tot Lelystad Airport; 2. In te stemmen met een Statenmededeling waarin de Staten worden geïnformeerd over de bestuursovereenkomst; 3. De portefeuillehouder te machtigen om redactionele wijzigingen door te voeren; 4. De portefeuillehouder te machtigen om de bestuursovereenkomst te tekenen. Onder leiding van de provincie zijn met de gemeente Lelystad, OMALA en Lelystad Airport gesprekken gevoerd om tot een totaalafspraak te komen over de Infrastructuur Projecten voor Amsterdam - Lelystad Airport. Met alle partijen zijn concrete afspraken vastgelegd over de bijdragen en de taakverdeling in een bestuursovereenkomst betreffende Infrastructuur Lelystad Airport 4 Onderwerp: Uitkering derde tranche subsidieproject Leren van Topsportmentaliteit Appelman, J.N.J. 1. Kennis te nemen van de verantwoordingsrapportage Leren van Topsportmentaliteit en Ontwikkeling Composietonderwijs maart 2015, waaruit blijkt dat het subsidieproject Leren van Topsportmentaliteit qua uitvoering goed loopt en dat wordt voldaan aan de gestelde subsidievoorwaarden; 2. De derde tranche van de toegekende subsidie, zijnde een bedrag van , uit te keren aan het ROC Flevoland; 3. Aan de uitkering van deze derde tranche de voorwaarde te verbinden dat de gemeente Lelystad als cofinancierder eveneens bereid is haar derde tranche van de subsidie aan Leren van Topsportmentaliteit uit te keren aan het ROC Flevoland; 4. De Staten door middel van bijgevoegde mededeling hierover te informeren. Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan het ROC Flevoland voor het schooljaar 2015/2016 de derde tranche van de toegekende subsidie uit te betalen voor het door het MBO college Lelystad te verzorgen onderwijsprogramma Leren van Topsport.

3 5 Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst 2015 Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Stuivenberg, A. 1. De dienstverleningsovereenkomst 2015 met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied vast te stellen. De provincie Flevoland actualiseert de Dienstverleningsovereenkomst met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied voor het jaar Deze omgevingsdienst voert voor de provincie vergunningverlening, toezicht en handhaving uit voor bedrijven die vallen onder het Besluit risico en zware ongevallen. 6 Onderwerp: Verlenen subsidie aan de OFGV in het kader van de Impuls Omgevingsveiligheid (IOV) 1. In te stemmen met het verlenen van aan subsidie aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), voor de uitvoering van externe veiligheidstaken in het kader van de Impuls Omgevingsveiligheid (IOV); 2. De wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie A; nr. GS 5) vast te stellen, en een bijdrage van ,00 van het Rijk ten behoeve van de Impuls Omgevingsveiligheid beschikbaar te stellen voor de bijdrage aan de OFGV in het kader van de uitvoering van externe veiligheidstaken; 3. Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) wordt een subsidie verleend van , voor de uitvoering van externe veiligheidstaken. Het betreft een door het Rijk beschikbaar gestelde bijdrage voor de uitvoering van taken in het kader van Impuls Omgevingsveiligheid 2015 (IOV). Aangezien de OFGV de uitvoerende organisatie is, worden deze middelen beschikbaar gesteld aan de OFGV.

4 7 Onderwerp: Kennisprogramma DuurzaamDoor Flevoland Stuivenberg, A. 1. In te stemmen met het verlenen van opdrachten aan: a) IVN Flevoland voor het uitvoeren van het project Scholier zoekt Waarde 2.0 voor , -; b) CAH Vilentum voor het uitvoeren van het project Sociale innovatie voor een duurzaam voedsellandschap voor , -; c) Natuur en Milieufederatie Flevoland voor het uitvoeren van het project Duurzame Energie, leren en stimuleren en Verbinden met de Bron 2 voor ,-; in het kader van het Kennisprogramma DuurzaamDoor; 2. In te stemmen met het afwijken van ons inkoop- en aanbestedingsbeleid; 3. In te stemmen met meerjarig aanbesteden; 4. De wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie A; nr. GS 6) vast te stellen waarmee de van de partners ontvangen bijdrage van ,00 (2015: en 2016: ) en de gewijzigde bijdrage van het Rijk (2015: -/ en ) ten behoeve van het programma Duurzaam Door te ramen en beschikbaar te stellen voor het programma Duurzaam Door; 5. Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging; 6. Provinciale Staten met een mededeling te Informeren over het Kennisprogramma DuurzaamDoor Flevoland De coalitie met de partijen IVN Flevoland, Natuur en Milieufederatie Flevoland, CAH Vilentum, Waterschap Zuiderzeeland, de gemeenten Almere, Zeewolde en Lelystad en de provincie Flevoland geeft een vervolg aan het Kennisprogramma DuurzaamDoor voor 2015 en Onder de noemer sociale innovatie voor een groene economie' werkt de coalitie aan het ontwikkelen van kennis, het versterken van competenties en het verbinden van partijen op de thema's energie, voedsel/(stads)landbouw en grondstoffen (biobased/ circulair economy). Partijen gaan voor een periode van anderhalf jaar met elkaar aan de slag in de projecten Scholier zoekt Waarde 2.0, Duurzame Energie, leren en stimuleren, Sociale innovatie in duurzame voedsellandschappen en Verbinden met de bron 2. Zie voor meer informatie.

5 8 Onderwerp: Cofinanciering INTERREG VA Deutschland - Nederland project: Kaderproject prioriteit II Rijsberman, M.A. 1. uit de cofinanciering voor Europese programma's voor de periode maximaal ,- ter beschikking te stellen voor de uitvoering van het INTERREG VA Deutschland - Nederland project Kaderproject prioriteit II EUREGIO; 2. de Bezirksregierung Münster (beschikkingsautoriteit van het INTERREG VA Deutschland - Nederland programma) te informeren over uw besluit om een financiële bijdrage aan het Kaderproject prioriteit II EUREGIO te verstrekken. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om maximaal , - toe te kennen aan een kaderproject binnen het Deutschland - Nederland programma. Het INTERREG VA Deutschland - Nederland programma biedt uitstekende kansen voor organisaties om grensoverschrijdend samen te werken. Meestal betreft het grote projecten met een omvang van enkele miljoenen euro's. Om het Duitsland - Nederland programma toegankelijk te maken voor kleinere grensoverschrijdende activiteiten is dit kaderproject ontwikkeld. Het project is bedoeld als overkoepelende structuur waarbinnen deze activiteiten relatief snel en eenvoudig kunnen worden uitgevoerd. De EUREGIO is de lead partner van dit kaderproject en assisteert bij het opstellen van aanvragen en neemt ook de meeste administratieve lasten over. 9 Onderwerp: Vertegenwoordiging provincie in het Algemeen Bestuur Erfgoedcentrum Nieuw Land (RE/ ) Rijsberman, M.A. 1. Provinciale Staten voor te stellen de heer M.A. Rijsberman aan te wijzen om namens de provincie in het Algemeen Bestuur van het Erfgoedcentrum Nieuw Land zitting te nemen. Gedeputeerde Staten hebben besloten de heer M.A. Rijsberman, gedeputeerde voor cultuur, voor te dragen bij Provinciale Staten als provinciale vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur van Nieuw Land Erfgoedcentrum. Provinciale Staten zullen de voordracht betrekken bij hun besluit tot aanwijzing van een nieuwe vertegenwoordiger.

6 10 Onderwerp: Beantwoording burgervragen dhr. E. Veldhuizen inzake Lelystad Airport 1. In te stemmen met bijgevoegde beantwoording van burgervragen van dhr. E. Veldhuizen inzake Lelystad Airport. Gedeputeerde Staten hebben de beantwoording op burgervragen van de heer E. Veldhuizen uit Dronten inzake de besluitvorming van het Luchthavenbesluit Lelystad Airport vastgesteld. 11 Onderwerp: Verkoop grond Dronterweg ten behoeve van het Mechanisch Erfgoed Centrum 1. In te stemmen met de verkoop van drie percelen grond van in totaal 852 m² voor een bedrag van 35,- per m2 k.k. aan de eigenaar van Dop Beheer BV, de heer D. Huisman ten behoeve van het Mechanisch Erfgoed Centrum; 2. Koopovereenkomst dient te worden ondertekend door de Commissaris van de Koning. De provincie Flevoland heeft besloten een gedeelte van een aantal percelen grond langs de Dronterweg en de Lage Vaart te verkopen ten behoeve van het Mechanisch Erfgoed Centrum.

7 12 Onderwerp: Verkennend onderzoek Glasvezel Buitengebied Rijsberman, M. 1. De wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie B; nr GS 1) vast te stellen waarmee programmaonderdeel 3.1 (Economische Structuurversterking) wordt verhoogd met , ter uitvoering van de motie van Provinciale Staten d.d. 17 september 2014 (HB ) 'Heel Flevoland op het snelle net' en deze conform de motie te onttrekken aan de reserve strategische ontwikkelingsprojecten; 2. Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Voor het definiëren van een programma van eisen waarmee marktpartijen een business case kunnen opstellen voor snel internet in het buitengebied van de provincie wordt beschikbaar gesteld. 13 Onderwerp: Afwijking inkoopbeleid inhuur Oly Advies Verbeek, L. 1. In te stemmen met een afwijking van het provinciale inkoopbeleid bij de inhuur van Oly Advies voor interim-werkzaamheden economie. Het college van Gedeputeerde Staten stemt in met een afwijking van het provinciale inkoopbeleid bij de procesbegeleiding om te komen tot een innovatief financieringsinstrumentarium en economische visie.

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 1 Onderwerp: Advies onderzoek voedselveiligheid omgeving Lelystad Airport 1. kennis te nemen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen Kern mededeling: De portefeuillehouder heeft op 11 november jl toegezegd (nr. B58) dat voor de evaluatie van de verbonden partijen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

COALITIE-AKKOORD oktober 2012

COALITIE-AKKOORD oktober 2012 Lelystad, 31 oktober 2012 Aan de leden van Provinciale Staten van Flevoland, In uw vergadering van 17 oktober 2012 heeft u aan de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie gevraagd een nieuwe

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 12 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 12 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 12 februari 2019 1 Onderwerp: Intentieverklaring duurzame gebiedsontwikkeling Flevokust Haven/Maxima-centrale. Appelman, J.N.J. 1. Instemmen met ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 4 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Garantstelling breedband Beemster 2. Wijzigingsbesluit Natura 2000 beheerplan IJsselmeer 3. Annotatie en agenda AB Twiske-Waterland 6 december 2018 Besluit Met betrekking tot de aanvragen

Nadere informatie

OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer - 3 FEB. 2016 IzeS^nd OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer 16001915» onderwerp ifc e>o 5 Cofinanciering van het project Blobased4SME in het l

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 22 november 2016 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

1 a mt 20U 1 Onderwerp Beantwoording statenvragen D66

1 a mt 20U 1 Onderwerp Beantwoording statenvragen D66 PROVINCIE FLEVOLAND Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de statengriffier mevrouw A. Kost Telefoon (0320)-265265 Fax (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland.nl Website

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016 1. Advies Initiatiefvoorstel SP Op weg naar een duurzaam evenementen en festivalbeleid 2. Voortgangsnotitie modernisering recreatieschappen 3. Stand van zaken actualisatie Noord-Hollands kustbeleid 4.

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 20327 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 1 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Hakbijl Beheer BV betreffende het opleggen van een last onder dwangsom. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015 BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 29 september 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 7 NOVEMBER 2017

AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 7 NOVEMBER 2017 AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 7 NOVEMBER 2017 Voor intern ambtelijk gebruik. Verspreiding buiten de organisatie is niet toegestaan. 10.00 11.00 uur: themaberaad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 27 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 27 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 27 MAART 2018 Onderwerp 1. Wijziging Verordening ambtelijke bijstand 2. Wob-verzoek Distriport beslissing op bezwaar

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015 Onderwerp 1. Verlengen termijn uitsluiting elektronisch ingediende Wob-verzoeken Informatie: Brauers cluster Juridische

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 PROVINCIE HM FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1617233 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) De dames R. Azarkan (PvdA), M.C.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 1. Wijziging Provinciale Milieu Verordening 10A 2. Beantwoording Statenvragen nr. 106 van dhr. D.J.

Nadere informatie

Helen Parkhurst RSG Slingerbos Levant Emelwerda

Helen Parkhurst RSG Slingerbos Levant Emelwerda Lelystad Technasiumscholieren uit heel Flevoland presenteerden op woensdag 29 juni en woensdag 6 juli op twee symposia hun ideeën en oplossingen voor vraagstukken van de Provincie Flevoland, Waterschap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 april 2018

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 april 2018 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 3 april 2018 Onderwerp 1. Werving nieuwe leden Adviescommissie bezwaarschriften Provincie Informatie: A.M.M. Hees-Peters cluster Juridische

Nadere informatie

Omgevingsvergunning activiteiten bouwen. EENDENKROOSVIJVER De Torenhoeve, Zeebiesweg 33 Biddinghuizen

Omgevingsvergunning activiteiten bouwen. EENDENKROOSVIJVER De Torenhoeve, Zeebiesweg 33 Biddinghuizen Omgevingsvergunning activiteiten bouwen EENDENKROOSVIJVER De Torenhoeve, Zeebiesweg 33 Biddinghuizen Aanvraagnummer: 3138123 Haro Milieuadvies De Stroom 21 9411 MB Beilen Locatie: De Torenhoeve Biogas

Nadere informatie

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019

Kennis te nemen van de agenda van de raadsvergadering van 15 februari 2019 Nummer. Voorstel Portefeuillehouder 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 29 januari 2019 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

Register. van gemeenschappelijke regelingen. als bedoeld in artikel 27. van de. Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr)

Register. van gemeenschappelijke regelingen. als bedoeld in artikel 27. van de. Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr) Register van regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet regelingen (Wgr) 1 Toelichting Provincies onderling, dan wel provincies en gemeenten en/of waterschappen gezamenlijk kunnen ter behartiging

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 18-12-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretaris W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, W. Heeg, J. Klink, J.J. de Kloet, F.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Overzicht Wet Markt en Overheid gemeente Lelystad

Overzicht Wet Markt en Overheid gemeente Lelystad Overzicht Wet Markt en Overheid gemeente Lelystad Organisatie Relatie met gemeente Toets aan Wet M&O Te nemen actie Gemeente Verhuur ruimte aan derden; (eigen organisatie) stadhuis, MFA s N.V. Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016 DATUM 28 januari 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 10:45 uur VOORZITTER R.G. Welten SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren R.G. Welten en H.M. Bolhaar (verslag) alsmede mevrouw G.J.M.

Nadere informatie

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Financieringsinstrumenten MKB: nieuwe TMI-regeling en Kredietfaciliteit Besluitvormingsronde Statendag 18 december 2013 (ov) / 15 januari 2014 Agendapunt 1. Beslispunten

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie

2.B.2 Statenmededeling Statenmededeling Informatievoorziening inzake omgevingsdiensten en uitvoering VTH-taken

2.B.2 Statenmededeling Statenmededeling Informatievoorziening inzake omgevingsdiensten en uitvoering VTH-taken Agenda Procedurevergadering Provinciale Staten Datum : 18 december 2017 Tijdstip : 18.00-18.45 uur Locatie : Hart der Provincie 4 1. Opening 2. Behandelvoorstellen Natuur en Milieu 2.A.1 Statenvoorstel

Nadere informatie

DE PROVINCIALE WEGWIJZER 2016

DE PROVINCIALE WEGWIJZER 2016 DE PROVINCIALE WEGWIJZER 2016 INHOUDSOPGAVE DIRECTIE Tjeerd van der Wal Provinciesecretaris / Algemeen directeur AFDELING BESTUURS- en DIRECTIE ONDERSTEUNING Maria Overmars Rutger Schuitemaker Gerbe de

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek Pittige Politiek 2. Wob-verzoek RTV NH 3. Wob-verzoek dhr. E. Geels 4. nr. 2 van dhr. J.M. Bruggeman en mw. C. Boelhouwer (SP) over het voortbestaan van de onafhankelijke regionale

Nadere informatie

PROVI NCI E FLEVOLAN D

PROVI NCI E FLEVOLAN D PROVI NCI E FLEVOLAN D Hamerlijst Gedeputeerde Staten Onderwerp GS Nota PMZFL11030 Beschikking- Scheiding verkeersstromen Flevoland Zuid Beslispunten 1. Vanuit het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk

Nadere informatie

afvalwater voor gemeente

afvalwater voor gemeente * EMGEVINEiEiDIENST FLEVoLAND & GOOI EN VEEHTSTREEK Ontheffing gemeentelijke zorgplicht afvalwater voor gemeente Zeewolde Ontheffing van de verplichting tot doelmatige inzameling en het doelmatig transport

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 5-12-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Severeijns,

Nadere informatie

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL Provinciale Staten Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag:,00 Financiële consequenties opdracht / uitbesteding: Kostensoort: Bedrag:,00 Gedeputeerde Vergadering PS: 29 juni 2018 belast

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling Mededeling Onderwerp Mededeling vaststelling ontwerp Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk gebied Flevoland 2017-2019 Kern mededeling: Op 9 november 2016 zijn de inhoudelijke en financiële kaders

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van staten aan de sector

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 29 MAART 2016 1. nr. 22 van dhr. L. van Raan (PvdD) vervolgvragen over Adventurepark in Geestmerambacht 2. Startnotitie Omgevingsvisie NH2050 3. Ontwerp ruimtelijke spelregels voor zon in het landelijk gebied, ontwerp

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie