Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie van het project Kop van Horsterwold Appelman, J.N.J. 1. Staatsbosbeheer aan te wijzen als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie van het project Kop van het Horsterwold. Met de realisatie van het project Kop van het Horsterwold, als onderdeel van het programma Nieuwe Natuur, wordt invulling gegeven aan natuurcompensatie van minimaal 80 ha. Gedeputeerde Staten merken dit aan als algemeen belang. Daarom wordt Staatsbosbeheer door Gedeputeerde Staten specifiek voor dit project aangewezen als Dienst voor Algemeen en Economisch Belang (DAEB). Europese regelgeving op het gebied van mededinging, biedt met een DAEB de mogelijkheid om uitvoering te geven aan werk dat niet door de markt wordt opgepakt.

2 2 Onderwerp: Realisatieovereenkomst SBB-PNN project Kop van het Horsterwold Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de realisatieovereenkomst met Staatsbosbeheer voor het project Kop van het Horsterwold in het kader van programma Nieuwe Natuur en hiermee minstens 80 hectare boscompensatieverplichting te realiseren waarmee de provincie zich verplicht om: a) het eigendom Adelaarsweg 1-3 aan Staatsbosbeheer voor dit project te leveren, onder de voorwaarde dat het bestemmingsplan voor dit project onherroepelijk wordt, en de huidige boekwaarde (circa 2.500) af te boeken ten laste van het projectbudget Nieuwe Natuur; b) een maximale financiële bijdrage voor de inrichting te leveren aan Staatsbosbeheer van miljoen (inclusief BTW, voor zover van toepassing); c) een maximale bijdrage van voor het beheer voor de eerste tien jaar in een keer over te boeken aan Staatsbosbeheer na oplevering van het project; d) binnen het mandaat zoals meegegeven door PS (zijnde 5% van het projectbudget) een aanvullende bijdrage van te verstrekken in verband met de afkoop van het beheer van de compensatiegronden na tien jaar. 2. In te stemmen met verkoop van het woonperceel Adelaarsweg 1 en de opbrengst toe te voegen aan de financiële bijdrage voor de realisatie van het project Kop van het Horsterwold; 3. De wijziging van de begroting, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013 (categorie A; nr. GS 11), vast te stellen. Daarmee komen de van Rijkswaterstaat ontvangen compensatiegelden beschikbaar voor het projectbudget Nieuwe Natuur Kop van het Horsterwold. Het betreft een bedrag van voor de realisatie van compensatieverplichting; 4. De portefeuillehouder te machtigen om namens Gedeputeerde Staten redactionele wijzigingen aan te brengen in de overeenkomst; 5. De Commissaris van de Koning te verzoeken volmacht te verlenen voor het ondertekenen van de realisatieovereenkomst; 6. Kennis te nemen van de brief aan de huidige gebruiker over uw besluitvorming. Gedeputeerde Staten sluiten met Staatsbosbeheer een realisatieovereenkomst Kop van het Horsterwold in het kader van het programma Nieuwe Natuur. Naast bosrealisatie zal een deel van het project met een slenk uitgevoerd worden, en daarmee sluit dit project goed aan bij het herijkte natuurbeleid.

3 3 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD ganzen Stuivenberg, A. 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren van 8 oktober 2015; 2. in te stemmen met bijgaande antwoordbrief aan de staten Op 8 oktober 2015 heeft de Statenfractie van de Partij voor de Dieren schriftelijke statenvragen gesteld over de door de provincie verleende ontheffing voor het afschieten van ganzen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 10 november Onderwerp: Jaarrapport Openbaar Vervoer OV-Oost 2014 Stuivenberg, A. 1. kennis te nemen van het Jaarrapport Openbaar Vervoer OV-Oost 2014; 2. het Jaarrapport Openbaar Vervoer OV-Oost 2014 ter kennisneming aan te bieden aan Provinciale Staten 3. Het college stemt in met het opleggen van geheimhouding op de bijlage bij de jaarrapportage op grond van artikel 10 lid 1 sub c Wet openbaarheid van bestuur. Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het Jaarrapport Openbaar Vervoer OV-Oost Deze jaarrapportage geeft op hoofdlijnen weer hoe de uitvoering en kosten/opbrengsten ontwikkeling van het openbaar vervoer in 2014 zijn geweest. Het jaarrapport wordt ter kennisneming aangeboden aan Provinciale Staten.

4 5 Onderwerp: OV concessie IJsselmond dienstregeling 2016 Stuivenberg, A. 1. het door de OV Regio IJsselmond N.V. toegezonden vervoerplan 2016 goed te keuren, inclusief de daarin opgenomen dienstregeling zoals die met ingang van 13 december 2015 luidt; 2. kennis te nemen van de financiële gevolgen van de wijzigingen in de dienstregeling en deze te verwerken in de actualisatie van het BDU-bestedingsplan 2015; 3. Provinciale Staten te informeren over de gewijzigde dienstregeling van de concessie IJsselmond door middel van bijgevoegde mededeling (Edocs ). Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de dienstregeling 2016 voor de openbaar vervoerconcessie IJsselmond die door vervoerder OV Regio IJsselmond N.V. bij de provincie is ingediend.

5 6 Onderwerp: Plannen aan de Bosruiterweg 16 te Zeewolde inzake herhuisvesting arbeidsmigranten, vestiging AZC, een extra ontsluiting van het terrein en herbegrenzing EHS Lodders, J. / Stuivenberg, A. 1. concluderen dat de plannen op het voormalige recreatieterrein passen binnen de eerdere afwijking van provinciaal beleid en Verordening groenblauwe zone; 2. in te stemmen met een herbegrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) overeenkomstig het instrument 'herbegrenzing om andere dan ecologische redenen', voor een extra ontsluiting van het voormalige recreatieterrein; 3. gezien de maatschappelijke urgentie af te zien van inspraak op aanpassing van de EHSbegrenzing zodat de planologische besluiten en het besluit tot herbegrenzing gelijktijdig ter visie kunnen worden gelegd; 4. Provinciale Staten te informeren via een mededeling. De gemeente Zeewolde wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke opgave voor het huisvesten van asielzoekers aan de Bosruiterweg 16 te Zeewolde, een voormalig recreatieterrein. Voor deze ontwikkeling is een nieuwe ontsluitingsweg nodig die wordt gerealiseerd op gronden die vallen binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Herbegrenzing van de EHS is daardoor noodzakelijk. Dit is een bevoegdheid van Gedeputeerde Staten. Gedeputeerde Staten hebben, om het initiatief mogelijk te maken, daarom besloten een gebied van 3394 m2, grenzend aan het plangebied in het Horsterwold, te bestemmen als onderdeel van de EHS. Hierdoor wordt de Ecologische Hoofdstructuur vergroot met 849 m2. Gelet op het vluchtelingenvraagstuk is landelijk bezien hoe de procedures voor realisatie van opvang kan worden bekort. Met gebruik making van de Crisis en Herstel Wet is de wet aangepast. Hierdoor kan de ontwikkeling van een asielzoekerscentrum worden gerealiseerd door middel van een verkorte procedure. De provincie Flevoland wil bij dit spoor aansluiten zodat maximale transparantie wordt geboden. Dit heeft als consequentie dat wordt afgezien van inspraak vooraf op het besluit. Uiteraard kunnen belanghebbenden tegen dit besluit conform Awb ageren.

6 7 Onderwerp: Vaststellen Openbaar Vervoertarieven 2016 Stuivenberg, A. 1. de openbaar vervoertarieven voor de concessie IJsselmond 2016 vast te stellen volgens bijgaand overzicht, rekening houdend met een overeenkomstig de landelijke lijn toegepaste indexering van gemiddeld 1,20 %; 2. de tarieven van de retour-dagkaarten op de Walibi Express (lijn 247) afwijkend van de overige openbaar vervoertarieven vast te stellen op 8,00 voor volwassenen (ongewijzigd t.o.v. 2015) en 5,50 (verhoging met 0,50 t.o.v. 2015) voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65+ reizigers; 3. de financiële gevolgen van het vaststellen van de openbaar vervoertarieven te verwerken in de actualisatie van het BDU-bestedingsplan Gedeputeerde Staten hebben op 27 oktober 2015 besloten om de openbaar vervoertarieven per 1 januari 2016 vast te stellen en te indexeren met gemiddeld 1,2%. Dit is overeenkomstig de landelijke afspraken. De tarieven van de retour-dagkaartjes op de Walibi Flevo Express zijn voor 2016 vastgesteld op 8,00 voor volwassenen en 5,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65+ reizigers. 8 Onderwerp: Mutatie van Reserve personele frictiekosten naar Voorziening reorganisatie bedrijfsvoering Verbeek, L. 1. in te stemmen met het overhevelen van een bedrag van van de Reserve personele frictiekosten (nummer B003) naar de Voorziening reorganisatie bedrijfsvoering ( Nummer V039) voor de uitvoering van de verplichtingen terzake; 2. de wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7 lid 3a van de Financiële verordening 2013, (categorie C; nr. GS 5) vast te stellen; 3. Provinciale Staten, via de vastgestelde besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Ten behoeve van de uitvoering van de reorganisatie bedrijfsvoering zijn verplichtingen aangegaan, de benodigde gelden worden onttrokken aan de reserve en toegevoegd aan de voorziening.

7 9 Onderwerp: Vaststelling bestuursopdracht Masterplanfase Nationaal Park Oostvaardersplassen Rijsberman, M.A. 1. kennis te nemen van het rapport 'Nationaal Park Oostvaardersplassen; op weg naar het park van de 21 ste eeuw' (# ); 2. in te stemmen met de bestuursopdracht 'Uitwerkingsfase Nationaal Park Oostvaardersplassen' (# ); 3. Provinciale Staten kennis te laten nemen van het rapport 'Nationaal Park Oostvaardersplassen; op weg naar het park van de 21ste eeuw' en de bestuursopdracht 'Uitwerkingsfase Nationaal Park Oostvaardersplassen'; 4. Provinciale Staten instemming te vragen de begrote kosten ( euro) te onttrekken uit de reserve strategische en ontwikkelingsprojecten, middels de 3 e begrotingswijziging voor Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben ingestemd met de bestuursopdracht 'Uitwerkingsfase Nationaal Park Oostvaardersplassen'. Met deze opdracht geeft het College uitvoering aan de in het coalitieakkoord opgenomen ambitie om samen met Staatsbosbeheer een integrale toekomstagenda op te stellen voor de Oostvaardersplassen, gericht op de ontwikkeling tot Nationaal Park. Onderdeel van de toekomstagenda is het versterken van het toeristisch recreatief gebruik van de Oostvaardersplassen en eromheen gelegen bosgebieden. Het resultaat van de opdracht is het Masterplan dat globaal de ontwikkeling van het Nationaal Park Oostvaardersplassen beschrijft voor de komende jaren. Tegelijk is het Masterplan de onderbouwing bij de aanvraag voor de status Nationaal Park.

8 10 Onderwerp: Afwijking inkoopbeleid inhuur secretaresse directiesecretariaat Verbeek, L. 1. in te stemmen met het afwijken van de 50% regel binnen het geldende inkoop- en aanbestedingsbeleid voor wat betreft de inhuur van een secretaresse ten behoeve van het directiesecretariaat Het College van Gedeputeerde Staten stemt in met een afwijking van het provinciaal inkoopbeleid bij de verlenging van de inhuur van een medewerker ten behoeve van het directiesecretariaat. 11 Onderwerp: Verlenen van verlenging van een ontheffing voor het innemen van ligplaats met een woonark in de Urkervaart te Urk Lodders, J. 1. een verlenging van een ontheffing met voorschriften te verlenen conform art. 7.7 van de Verordening voor de fysieke leefomgeving 2012 aan de heer A. Bakker en mevrouw S. Bakker- Nentjes, beiden wonende te 8321 EB Urk, Industrierondweg 20-a, voor het innemen van een ligplaats met een woonark in de Urkervaart; 2. een huurovereenkomst te ondertekenen, waarin de verhuur en huur van de ligplaats is vastgelegd. Gedeputeerde Staten van Flevoland verlengen de ontheffing voor het innemen van een ligplaats met een woonark in de Urkervaart. De gemeente Urk heeft deze ligplaats opgenomen in het bestemmingsplan Havens (2013). Daarmee is het besluit van Gedeputeerde Staten een uitzondering op de algemene regel van het vastgestelde provinciaal beleid, waarin het innemen van een ligplaats langs de oevers van de provinciale vaarten niet is toegestaan.

9 12 Onderwerp: Jaarprogramma 2016 Fonds Verstedelijking Almere Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de stand van zaken in de voorbereiding van het Jaarprogramma 2016 voor het Fonds Verstedelijking Almere; 2. In te stemmen met de per projectvoorstel geadviseerde conclusies. Gedeputeerde Staten hebben enkele mogelijke projectvoorstellen voor het Jaarprogramma 2016 van het Fonds Verstedelijking Almere besproken. 13 Onderwerp: Actualisering samenwerkingsovereenkomst Financieringsafspraken Windesheim Flevoland 20 april 2010 Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met het aanbrengen van technische wijzigingen in de samenwerkingsovereenkomst 'Financieringsafspraken Windesheim Flevoland 20 april 2010'; 2. De geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst Financieringsafspraken Windesheim Flevoland 18 augustus 2015 aan te gaan; 3. Commissaris van de Koning te verzoeken volmacht te verlenen aan de portefeuillehouder om de geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst namens de provincie te ondertekenen. Gedeputeerde Staten hebben besloten om met de gemeenten Almere en Lelystad, ministerie van OCW, ministerie van IenM en de Christelijke Hogeschool Windesheim een geactualiseerde samenwerkingsovereenkomst 'Financieringsafspraken Windesheim Flevoland aan te gaan.

10 14 Onderwerp: Machtiging voor vertegenwoordigen van Gedeputeerde Staten in de beroepsprocedure UTR 15 / 3153 WRO VI3 Verbeek, L. 1. de heer Van Erk van SAOZ te machtigen om inzake de beroepsprocedure UTR 15 / 3153 WRO VI3 namens uw college het woord te voeren tijdens de (mondelinge)behandeling Gedeputeerde Staten machtigen de heer Van Erk van Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SOAZ) om hen te vertegenwoordigen in een beroepsprocedure die een agrariër uit het voormalig plangebied Oostvaarderwold heeft gestart inzake tegemoetkoming van gemaakte kosten. 15 Onderwerp: Reis van gedeputeerde Rijsberman naar Gronau (Duitsland) Rijsberman, M.A. 1. in te stemmen met een reis van gedeputeerde M.A. Rijsberman naar Gronau (Duitsland) op 20 november 2015 Flevoland is partner in het INTERREG VA Deutschland - Nederland programma. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben ingestemd met een reis van gedeputeerde Rijsberman naar Gronau (Duitsland). De gedeputeerde neemt daar deel aan de vergadering van het Comité van Toezicht van het Deutschland - Nederland programma. Het Comité ziet toe op de goede uitvoering van het programma.

11 16 Onderwerp: Vaststelling subsidie werkgeversaanpak Almere (BDU) Lodders, J. 1. de subsidie voor het Beter Benutten project 'Werkgeversaanpak Almere" voor 2015 toe te kennen op ,- voor 2016 op ,- en voor 2017 op ,-; 2. kennis te nemen van de financiële gevolgen van de subsidieverlening en de daarbij behorende administratieve wijziging te verwerken in de actualisatie van het BDU-bestedingsplan 2015 Het Ministerie van IenM, overheden in de Metropoolregio Amsterdam en het bedrijfsleven hebben in het kader van het Programma Beter Benutten afspraken gemaakt over maatregelen die de doorstroming van het verkeer op het wegennet in de regio Amsterdam moeten verbeteren. Eén van deze maatregelen is de werkgeversaanpak Almere. De provincie Flevoland stelt vanuit de Beter Benutten-bijdrage van het Rijk ,- beschikbaar voor dit project. Hiervoor worden maatregelen ontwikkeld die er toe moeten leiden dat er minder in de spits wordt gereisd, waardoor de bereikbaarheid van Almere verbetert. 17 Onderwerp: Startnotitie Cultuurbeleid Rijsberman, M.A. 1. in te stemmen met de startnotitie Cultuurbeleid ; 2. de startnotitie Cultuurbeleid ter vaststelling voor te leggen aan Provinciale Staten Gedeputeerde Staten hebben besloten te starten met de voorbereiding van nieuw cultuurbeleid voor de periode Culturele instellingen, gemeenten en andere partners zullen betrokken worden bij de totstandkoming hiervan.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 PROVINCIE HM FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1617233 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) De dames R. Azarkan (PvdA), M.C.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. RDvlnctaie Staten van Revoteu^ SSHZ'-'MSJULiaoi? Statenvoorstel. Gedeputeerde Staten stellen voor 5.2 OPF).

PROVINCIE FLEVOLAND. RDvlnctaie Staten van Revoteu^ SSHZ'-'MSJULiaoi? Statenvoorstel. Gedeputeerde Staten stellen voor 5.2 OPF). PROVINCIE FLEVOLAND Statenvoorstel RDvlnctaie Staten van Revoteu^ SSHZ'-'MSJULiaoi? Onderwerp Verlenging afwijking gebiedsontwikkeling Oosterwold Gedeputeerde Staten stellen voor 1. Beslispunten 1. Om

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 1 Onderwerp: Advies onderzoek voedselveiligheid omgeving Lelystad Airport 1. kennis te nemen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Mededeling. Datum. Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. Registratienummer

Mededeling. Datum. Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer. Registratienummer PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Convenant provincie Flevoland en Staatsbosbeheer Kern mededeling: Gedeputeerde Staten hebben met Staatsbosbeheer (werk)afspraken gemaakt over de uitvoering van

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten maken bekend dat zij in hun vergadering van 10 juli 2018 onder nummer het volgende besluit hebben genomen:

Gedeputeerde Staten maken bekend dat zij in hun vergadering van 10 juli 2018 onder nummer het volgende besluit hebben genomen: CVDR Officiële uitgave van Flevoland. Nr. CVDR612017_1 1 augustus 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent dienst van algemeen economisch belang (DAEB) inzake

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015 enlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 maart 2015 vastgesteld. Zie stukken

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

*748887* Statenvoorstel. Aan: Provinciale Staten. Onderwerp: Verordening Groenblauwe zone. 1. Beslispunten:

*748887* Statenvoorstel. Aan: Provinciale Staten. Onderwerp: Verordening Groenblauwe zone. 1. Beslispunten: ** Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Verordening Groenblauwe zone 1. Beslispunten: 1. De ontvangen 'opmerkingen' in behandeling te nemen. 2. De antwoordnota vast te stellen. 3. De Verordening groenblauwe

Nadere informatie

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer 1 december 2014, eindversie ten behoeve van de ondertekening door de vertegenwoordigers van het het openbaar lichaam Stadsregio Amsterdam, de gemeenten

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

DO C r QJ TD QJ. Mededeling

DO C r QJ TD QJ. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling II Onderwerp Benodigde Barro-ontheffing t.b.v. ontwikkeling MSNF is verleend Kern mededeling: Op 6 april 2016 hebben uw Staten besloten om te starten met de planologische

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016 Onderwerp 1. Samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt 2017 2020 en jaarprogramma De Kop Werkt 2017 2. Nieuw huur- en exploitatiecontract Huis van Hilde Besluit 1. met de colleges B&W van Hollands Kroon,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR609937_1

CVDR. Nr. CVDR609937_1 CVDR Officiële uitgave van Flevoland. Nr. CVDR609937_1 8 mei 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB)

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 2994 10 juli 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende Aanwijzing Dienst van Algemeen Economisch Belang

Nadere informatie

Mededeling. 17 december J. van der Perk. Onderwerp Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied.

Mededeling. 17 december J. van der Perk. Onderwerp Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied. Mededeling Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied. Doel van deze mededeling: Uw Staten te informeren over de brief die mede naar aanleiding van uw besluit op 27 november 2013

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht;

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht; ISSN 0920-105X Provinciaal blad 2013 / 40 Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van 16 juli 2013 Aanwezig Afwezig Aanvang : J.J. Luteijn, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder A.J. Herweijer, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 6 oktober 2015 Onderwerp 1. Verlengen termijn uitsluiting elektronisch ingediende Wob-verzoeken Informatie: Brauers cluster Juridische

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 29 november uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 29 november uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 29 november 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5869 18 december 2017 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling

Nadere informatie

Toelichting begrenzing EHS, kiekendieffoerageergebied en bosgebied

Toelichting begrenzing EHS, kiekendieffoerageergebied en bosgebied Toelichting begrenzing EHS, kiekendieffoerageergebied en bosgebied Met het vaststellen van het inpassingsplan wordt binnen OostvaardersWold ruimte gecreëerd voor natuur-, water- en recreatieopgaven. Binnen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland ^PROVINCIE FLEVOLAND /^o Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Tl SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MARITIEME SERVICEHAVEN NOORDELIJK

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Mandatering afdoening planschade Buijtenland aan provincie. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Mandatering afdoening planschade Buijtenland aan provincie. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1080545 Uw kenmerk: Contact: Ir. P. Wunderink Bijlage(n): Doorkiesnummer: 0105061742 E-mailadres: p.wunderink@albrandswaard.nl

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van staten aan de sector

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Overwegende dat bij de laatste wijziging abusievelijk een aantal bevoegdheden niet zijn opgenomen en dit hersteld moet worden;

Overwegende dat bij de laatste wijziging abusievelijk een aantal bevoegdheden niet zijn opgenomen en dit hersteld moet worden; Besluit van de commissaris van de Koning van 5 december 2017, 1016369/1016379, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging commissaris van de Koning van Noord-Holland De commissaris van

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt!

Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Samenwerkingsovereenkomst voor de uitvoering van het programma De Kop Werkt! Partijen bij deze overeenkomst zijn: - De gemeente Den Helder te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door. en handelend ter

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

BEVOEGDHEDENLIJST EENHEID PROJECT- EN PROGRAMMAMANAGEMENT

BEVOEGDHEDENLIJST EENHEID PROJECT- EN PROGRAMMAMANAGEMENT BEVOEGDHEDENLIJST EENHEID PROJECT- EN PROGRAMMAMANAGEMENT Laatstelijk vastgesteld door: Gedeputeerde Staten bij besluit van 16-12-2014 kenmerk 2014/0337622 Commissaris van de Koning bij besluit van 16-12-2014

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. De Besluitenlijst B&W BW2014/654. d.d. 2 december 2014

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. De Besluitenlijst B&W BW2014/654. d.d. 2 december 2014 Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 9 december 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer A.J.M. Walraven (wethouder) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer J.M.M. van

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld. 1 A1 Vermeulen PZH-2017-580411413 Overeenkomsten A16 Rotterdam 1. Aan te gaan de overeenkomsten inzake de A16 Rotterdam tussen de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat: - Bijlage 9 deel 5 Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

overwegende dat het noodzakelijk is dit besluit op onderdelen in verband met technische wijzigingen aan te passen;

overwegende dat het noodzakelijk is dit besluit op onderdelen in verband met technische wijzigingen aan te passen; Besluit van de commissaris van de Koning van 11 juli 2017, 966740/966754, tot vaststelling van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging commissaris van de Koning van Noord-Holland De commissaris van

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016 PROVINCIE FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1898701 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 6 april 2016 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) Mevrouw R. Azarkan (PvdA), mevrouw

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 27-11-2018 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

BESLUIT ONDERMANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING EL&I DIENST LANDELIJK GEBIED PROVINCIE DRENTHE 2012

BESLUIT ONDERMANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING EL&I DIENST LANDELIJK GEBIED PROVINCIE DRENTHE 2012 BESLUIT ONDERMANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING EL&I DIENST LANDELIJK GEBIED PROVINCIE DRENTHE 2012 De directeur Dienst Landelijk Gebied van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Gelet

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 26 januari 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 26 januari 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 26 januari 2016 Aanwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester M.J.M. Meijs, gemeentesecretaris E. Eerenberg (B)

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE

Mededeling. Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen. Registratienummer Datum 19 januari 2016 Auteur R.D.J. Bolmer Afdeling/Bureau RE PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Evaluatie Verbonden Partijen Kern mededeling: De portefeuillehouder heeft op 11 november jl toegezegd (nr. B58) dat voor de evaluatie van de verbonden partijen

Nadere informatie