Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de PVV van 11 januari 2016 over het programma Nieuwe Natuur; 2. in te stemmen met bijgaande antwoordbrief aan de staten. Op 11 januari 2016 heeft de Statenfractie van de PVV schriftelijke statenvragen gesteld over het programma Nieuwe Natuur. het college van GS heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 2 februari Onderwerp: Beantwoording statenvragen SGP gemeente Urk Verbeek, L. 1. Kennis te nemen van bijgaande antwoorden op de schriftelijke statenvragen van de SGP aan de commissaris van de Koning naar aanleiding van diens uitspraken over het functioneren van het gemeentebestuur op Urk; 2. Kennis te nemen van de door de commissaris geuite zorg over het functioneren van het gemeentebestuur en evenals de commissaris open te staan om mee te denken over een slagvaardig en toekomstbestendig openbaar bestuur op Urk; 3. Kennis te nemen van bijgaande antwoordbrief aan de staten. Op 12 januari 2016 heeft de Statenfractie van de SGP schriftelijke statenvragen gesteld aan de commissaris van de Koning naar aanleiding van uitspraken over het functioneren van het gemeentebestuur op Urk. Het college van Gedeputeerde Staten heeft de beantwoording op 2 februari 2016 vastgesteld en Provinciale Staten hierover geïnformeerd.

2 3 Onderwerp: Mededeling PS: activiteiten Europese belangenbehartiging 1. kennis te nemen van de bijgevoegde mededeling aan PS. Het betreft een terugkoppeling en vooruitblik van activiteiten van de portefeuillehouder in het kader van de Europese belangenbehartiging; 2. in te stemmen met verzending van deze mededeling aan PS. Gedeputeerde Staten informeren Provinciale Staten met een mededeling over de activiteiten in het kader van Europese belangenbehartiging. 4 Onderwerp: Nadere afspraken administratieve afhandeling AROV-overeenkomst. Lodders, J. 1. met Rijkswaterstaat nadere afspraken te maken over de administratieve afhandeling van de door de Minister van Infrastructuur en Milieu aan de provincie Flevoland toegekende en toe te kennen financiële bijdrage ter uitvoering van het Actieprogramma Regionaal Openbaar Vervoer in de provincies Flevoland en Noord-Holland; 2. deze nadere afspraken vast te leggen in de bij deze oplegnota gevoegde brief; 3. deze brief ook door Rijkswaterstaat te laten ondertekenen. Tot 2020 vindt de aanleg plaats van een vrije busbaan tussen Almere en Amsterdam. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. De minister betaalt een rijksbijdrage aan de provincie voor de aanlag van het gedeelte van de vrije busbaan langs de A6 en A1 tussen Almere en de Googweg (bij Muiderberg, provincie Noord-Holland), inclusief de Hollandse Brug. Gedeputeerde Staten hebben nadere afspraken met Rijkswaterstaat gemaakt over de uitbetaling van deze rijksbijdrage aan Rijkswaterstaat.

3 5 Onderwerp: Ontwerp Derde wijziging Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 Lodders, J. 1. conform de bestuursopdracht van Provinciale Staten van 18 februari 2015 de Derde wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 (VFL 2012) in ontwerp vast te stellen; 2. het ontwerp van de Derde wijziging van de VFL 2012 vrij te geven voor inspraak; 3. Provinciale Staten middels een mededeling te informeren over de voorgestelde wijzigingen Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp van de Derde wijziging van de Verordening voor de fysieke leefomgeving Flevoland 2012 vastgesteld. Daarin zijn dereguleringsvoorstellen verwerkt die een verlaging van de regeldruk tot gevolg hebben. Zo is het onder meer de bedoeling dat meer aanvragen voor ontgrondingen met een korte procedure kunnen worden voorbereid, waardoor lastenverlichting bij aanvragers wordt bereikt. Ook zijn voorstellen opgenomen voortkomend uit reeds ingezette beleidsmatige koerswijzigingen. Daarnaast zijn redactionele en technische wijzigingen doorgevoerd. 6 Onderwerp: Masterplan CompoBouw Appelman, J.N.J. 1. kennis te nemen van het Masterplan CompoBouw, waarin een plan geschetst wordt voor de ontwikkeling van een innovatiecluster met composieten in de bouw; 2. uit te spreken dat het Masterplan CompoBouw geen aanleiding geeft voor verdere samenwerking en de provincie Flevoland niet deelneemt aan eventuele vervolgactiviteiten Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland hebben besloten niet deel te nemen aan vervolgactiviteiten voor de ontwikkeling van een innovatiecluster voor composieten in de bouw 'CompoBouw'. Het Masterplan CompoBouw geeft daartoe onvoldoende aanleiding.

4 7 Onderwerp: Batavialand Convenant met de samenwerkingspartners het Convenant Batavialand aan te gaan om er gezamenlijk voor zorgen Batavialand tot een succesvol levensvatbaar bedrijf te maken en er nadrukkelijk naartoe te werken om z.s.m. in praktische zin, maar uiterlijk per 1 januari 2017 formeel Batavialand van start te doen gaan; 2. mandaat te verlenen aan de Commissaris van de Koning om dit convenant namens Gedeputeerde Staten te ondertekenen; 3. Provinciale Staten via een mededeling op de hoogte te stellen van het aangaan van het convenant Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten met samenwerkingspartners Batavialand nadere afspraken te maken over de voortgang. 8 Onderwerp: Zienswijze ontwerp Programma van Eisen aanbesteding busvervoer Almere Stuivenberg, A. 1. een zienswijze in te dienen bij de gemeente Almere over het ontwerp van het Programma van Eisen voor de concessie busvervoer Almere , waarin aan de orde komt dat: a. de manier waarop R-net is verwerkt in het ontwerp ruimte biedt voor de doorontwikkeling van R-net vanaf 2020; b. de snelwegdienst Almere Blaricum Utrecht Uithof is opgenomen als onderdeel van de concessie busvervoer Almere, terwijl uw college nadrukkelijk heeft aangegeven hiervoor geen geld beschikbaar te stellen; c. dezelfde snelwegdienst als mogelijk maatwerk wordt aangemerkt en dat wordt geschetst dat daarvoor kan worden aangesloten bij de R-netformule of bij de huisstijl van het stadsvervoer, terwijl uw college heeft gesteld dat de R-netformule strikt moet worden nageleefd. Een lijn die slechts gedeeltelijk voldoet aan de R-netformule is onwenselijk; d. de verantwoordelijkheid voor de toegankelijkheid van de bussen voor mensen met een functiebeperking niet eenduidig bij de vervoerder wordt neergelegd. Gedeputeerde Staten hebben een zienswijze ingediend op het ontwerp van het Programma van eisen voor de concessie busvervoer Almere Zij bepleiten bij de gemeente Almere het opnemen van een verplichting voor de vervoerder om de toegankelijkheid van de bussen voor mensen met een fysieke beperking te garanderen. Daarnaast hebben GS benadrukt dat bus en spoor gezamenlijk één vervoerssysteem vormen en elkaar onderling niet moeten beconcurreren. Daarom moet duidelijk zijn dat de toekomstige vervoerder geen buslijnen exploiteert die concurreren met het spoor.

5 9 Onderwerp: Bestuurlijke uitspraak archeologie i.r.t. overslaghaven Flevokust 1. op bestuurlijk niveau een uitspraak te doen over het uit te voeren archeologisch onderzoek bij overslaghaven Flevokust en deze voor te leggen aan Rijkswaterstaat en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed Provincie Flevoland heeft aan Rijkswaterstaat en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed haar standpunt kenbaar gemaakt over hoe om te gaan met archeologisch onderzoek - in een onderwatersituatie voor de overslaghaven Flevokust. De provincie staat op het standpunt dat maatschappelijke kosten en baten in verhouding dienen te staan. Het archeologisch onderzoek bij Flevokust zou naar mening van de provincie een landschappelijke benadering moeten hebben en daarmee de mogelijkheden van voormalige bewoning in kaart brengen. 10 Onderwerp: Spitsmijden A27 Lodders, J. 1. in te stemmen met het plan van aanpak spitsmijden MRA, waarin is opgenomen dat de provincie maximaal bijdraagt aan het project spitsmijden A27 als cofinanciering; 2. de Commissaris van de Koning te verzoeken volmacht te geven aan het hoofd van de afdeling Ruimte en Economie om het plan van aanpak te ondertekenen; 3. in te stemmen met het beschikbaar stellen van een bedrag van , aanvullend aan een eerder gereserveerd bedrag van , via de tweede actualisatie van het BDU bestedingsplan 2015, dat in december 2015 aan u zal worden voorgelegd; 4. het hoofd Ruimte en Economie te mandateren om namens GS eventuele redactionele wijzigingen in het plan van aanpak vast te stellen; 5. PS door middel van bijgaande mededeling te informeren over de bijdrage van de provincie aan het project spitsmijden A27 De provincie heeft ingestemd met het project spitsmijden A27. De provincie draagt 50% bij in de financiering. Rijkswaterstaat heeft het project ontwikkeld op basis van een initiatief van de provincie Flevoland, in samenwerking met het gewest Gooi en Vechtstreek, Noord-Holland en de provincie Utrecht. Het spitsmijdenproject, dat uitgevoerd wordt in de periode , draagt bij aan een betere doorstroming op de A27 tussen knooppunt Eemnes en de aansluiting van de Waterlandseweg. Spitsmijden biedt een oplossing voor de korte termijn. Voor de langere termijn blijft de provincie bij het rijk aandringen op verbreding van het meest noordelijke deel van de A27, tussen de A6 en het knooppunt Eemnes.

6 11 Onderwerp: Uitvoering motie weidevogelbeheer Rivierduingebied Stuivenberg, A. 1. in te stemmen met de uitvoering van de motie weidevogelbeheer Rivierduingebied; 2. in afwijking van de motie de kosten ad per jaar voor 2016/2017 te dekken ten laste van de post nieuw beleid; 3. te voorzien in een evaluatie waarvan de uitkomst kan worden betrokken bij de afweging en besluitvorming over opname in het Natuurbeheerplan 2018; 4. Provinciale Staten middels bijgevoegde mededeling te informeren over het uitvoeren van de motie. Het college voert de motie weidevogelbeheer Rivierduingebied, die aangenomen is tijdens de behandeling van de begroting 2016, uit. 12 Onderwerp: Lidmaatschap AER Summer Academy Organisatie Comité. 1. Lid te worden van het Summer Academy Organisatie Comité van de Assembly of European Regions (AER) voor de duur van één kalenderjaar; 2. De incidentele bijdrage in de kosten voor het lidmaatschap, zijnde 5.000,- ten laste te brengen van het budget Technische Bijstand; 3. Het lidmaatschap van het AER Summer Academy Organisatie Comité eind 2016 te evalueren. Gedeputeerde Staten hebben besloten om voor het kalenderjaar 2016 lid te worden van het Summer Academy Organisatie Comité van de Assembly of European Regions. In augustus biedt de Summer Academy deelnemers (politici en politiek geëngageerde jongeren uit geheel Europa) de mogelijkheid om gedurende een week kennis uit te wisselen over jong ondernemerschap.

7 13 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ten behoeve van groot onderhoud Ganzenweg Stuivenberg, A. 1. Vast stellen van de antwoordnota ontwerpbesluit hogere grenswaarden Ganzenweg; 2. Vast stellen van hogere grenswaarden voor de maximale geluidbelasting vanwege verkeer op de Ganzenweg voor 4 woningen aan de Sternweg te Zeewolde. Dit jaar wordt op de Ganzenweg het oorspronkelijk geluid reducerend asfalt vervangen door normaal asfalt. Een geluidswal wordt aangelegd om de geluidstoename te voorkomen bij de woningen direct langs de Ganzenweg. Omdat een dergelijke maatregel niet doeltreffend is bij de woningen op grotere afstand, zijn voor vier woningen aan de Sternweg hogere grenswaarden voor de geluidbelasting vastgesteld. 14 Onderwerp: Studiereis Economie - Babson college Appelman, J.N.J In te stemmen met opleiding en dienstreis van gedeputeerde Appelman naar Boston, USA, voor deelname aan de training driving economic growth through entrepreneurship ecosystems aan Babson College. Gedeputeerde Appelman zal in het kader van de ontwikkeling van het nieuwe economische beleid van de provincie Flevoland een drie daagse cursus volgen bij Babson Executive Education, onderdeel van Babson College, in de Verenigde Staten.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer

Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer Convenant Versterking Samenwerking Verkeer en Vervoer 1 december 2014, eindversie ten behoeve van de ondertekening door de vertegenwoordigers van het het openbaar lichaam Stadsregio Amsterdam, de gemeenten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 1 Onderwerp: Advies onderzoek voedselveiligheid omgeving Lelystad Airport 1. kennis te nemen van

Nadere informatie

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede

Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Provinciale Staten van Noord Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: instellen provinciaal Jeugdsportfonds als invulling van de motie Armoede Bijlage: ontwerpbesluit 1. Inleiding Op 29 mei 2006 hebben PS

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie verzenddatum linksonder Aan Provinciale Staten Ons kenmerk Bijlagen

Nadere informatie

COALITIE-AKKOORD oktober 2012

COALITIE-AKKOORD oktober 2012 Lelystad, 31 oktober 2012 Aan de leden van Provinciale Staten van Flevoland, In uw vergadering van 17 oktober 2012 heeft u aan de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie gevraagd een nieuwe

Nadere informatie

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten,

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten, PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 7 oktober 2008 Nummer PS : PS2008BEM32 Afdeling : Financiën Commissie : alle Registratienummer : 2008INT228103 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden Stand

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld. 1 A1 Vermeulen PZH-2017-580411413 Overeenkomsten A16 Rotterdam 1. Aan te gaan de overeenkomsten inzake de A16 Rotterdam tussen de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat: - Bijlage 9 deel 5 Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-661124781 Behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening 1. Vast te stellen het Statenvoorstel behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening.

Nadere informatie

Agenda Gedeputeerde Staten

Agenda Gedeputeerde Staten Onderwerp Proces herijking cultuurbeleid vanaf 2013 Beslispunten 1. In te stemmen met de te nemen stappen en aanpak zoals omschreven in de bijlage voor de herijking van het provinciale cultuurbeleid voor

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Agenda Gedeputeerde Staten

Agenda Gedeputeerde Staten PROVINCIE FLEVOLAND Agenda Onderwerp Onderzoek naar aanvullende afmeervoorzieningen Beslispunten 1. Toe te staan dat bewoners van huizen langs provinciale vaarwegen hun vaartuigen afmeren onder voorwaarden.

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 2018MME22 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19 december 2017 NUMMER PS AFDELING Domein Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER Pauline Bredt DOORKIESNUMMER 06-22161118 DOCUMENTUMNUMMER 81C592AA

Nadere informatie

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris SML09-105 NGEKOMEN 0 3 DEC. 20119 5 -minuten versie voor Provinciale Staten P HOLLAND Directie DLB Afdeling (oud) Samenleving Registratienummer PZH-2009-142752985 (DOS-2009-0022939) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 11 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 11 DECEMBER 2018 Onderwerp 1. Verdere voortgang regiodeals 2. nr.142 van de voltallige fractie van de PVV over Stop muiterij islamknuffelende Halsema inzake boerkaverbod 3. Regionale Detailhandelsvisie Zuid-Kennemerland

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek Pittige Politiek 2. Wob-verzoek RTV NH 3. Wob-verzoek dhr. E. Geels 4. nr. 2 van dhr. J.M. Bruggeman en mw. C. Boelhouwer (SP) over het voortbestaan van de onafhankelijke regionale

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-646077549 Reactie accountantsverslag 2017 1. De GS-brief, als reactie op het accountantsverslag 2017, gericht aan Provinciale Staten, vast te stellen. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Mededeling. 17 december J. van der Perk. Onderwerp Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied.

Mededeling. 17 december J. van der Perk. Onderwerp Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied. Mededeling Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied. Doel van deze mededeling: Uw Staten te informeren over de brief die mede naar aanleiding van uw besluit op 27 november 2013

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten,

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2009MME12-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 8 september 2009 Nummer PS : PS2009MME12 Afdeling : MOB Commissie : MME Registratienummer : 2009int247334 Portefeuillehouder : Ekkers

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Aan het dagelijks bestuur ligt op 18 september het onderstaande voorstel voor:

Aan het dagelijks bestuur ligt op 18 september het onderstaande voorstel voor: NOTITIE agendapunt : 14 vergaderdatum : 18 september 2014 onderwerp : Uitgebreidere toelichting MRA-Elektrisch, en samenwerkingsovereenkomst Aan het dagelijks bestuur ligt op 18 september het onderstaande

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 Lijst nr. 47 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 VEILIGHEID EN RECHT Herbenoeming (commissie/kamer/plaatsvervangend)voorzitter(s)

Nadere informatie

A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten

A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten Agenda woordvoerdersoverleg thema 23 juni 2017 1. Opening en mededelingen 2. Bespreekpunten A. Door fracties en Gedeputeerde Staten (GS) aangedragen bespreekpunten Aanvrager(s) Korte motivatie / achtergrond

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

PS2011BEM College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

PS2011BEM College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2011BEM08-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 5 juli 2011 Nummer PS: PS2011BEM08 Afdeling : BJZ Commissie : BEM Steller : H. Koninkx-Schipper Portefeuillehouder : Pennarts-Pouw

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

PS2008WMC Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

PS2008WMC Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 PS2008WMC19-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 30 september 2008 Nummer PS : PS2008WMC19 Afdeling : ECV Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT229290 Portefeuillehouder : Raven

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 3 oktober 2002 Onderwerp: Verdeling Gebundelde DoelUitkering en Interim Besluit Duurzaam Veilig 2002. 1. Wij stellen u voor: a. de gelden op basis van de Gebundelde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-672342296 Aangaan Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland 1. Aan te gaan de Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland met de gemeente Westland.

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 05.0995 Vaststellen concept subsidieover-zicht 2006 voor inspraak. B&W heeft het subsidieoverzicht 2006 vastgesteld

Nadere informatie

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Mededeling *1638434* Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Doel van deze mededeling: U te informeren over het proces rond het ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport. Toezegging/motie/amendement:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 18 oktober 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 18 oktober 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 18 oktober 2016. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 2 juni 2015. P-Besluitenlijst week 24. 151 VB Uitwerken mogelijkheden pilot hennepteelt Bijgaande commissienotitie voorleggen aan raadscommissie F&B om

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 3 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 27 maart 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 3 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 27 maart 2018 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-643490725 Behandelvoorstel motie 781 GroenLinks over publiceren van provinciale kennisgevingen 1. Vast te stellen de brief aan PS over het behandelvoorstel motie 781. Daarin staat

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie