Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland om het door de Vogel- en Natuurwacht Flevoland ingediende beroepschrift inzake afschot van overzomerende ganzen, deels gegrond te verklaren, het genomen besluit op bezwaar te vernietigen en de verleende ontheffing te schorsen; 2. met inachtneming van de uitspraak van de rechtbank: 2.1 een nieuw besluit op bezwaar te nemen waarbij het door de Vogelwacht ingediende bezwaarschrift gegrond wordt verklaard voor zover hierin naar voren wordt gebracht dat: - afschot van grauwe ganzen mogelijk leidt tot significante effecten op de instandhoudingsdoelstellingen van grauwe ganzen in de Oostvaardersplassen (bezwaargrond c); - het advies van het faunafonds niet mag dienen ter onderbouwing van de ontheffing (onderdeel van bezwaargrond e); - de gestelde voorwaarden deels onwettig, onvolledig zijn of ontbreken (bezwaargrond j); - met het verstoren van nesten en het schudden van eieren in de bebouwde kom geen schade aan gewassen wordt voorkomen (bezwaargrond l en m); 2.2 en voor het overige ongegrond te verklaren; 2.3 de verleende ontheffing van 24 september 2015, kenmerk te herroepen omdat de gedeeltelijke gegrondverklaring van het bezwaarschrift inhoudt dat deze ontheffing op onderdelen niet in stand kan blijven; 3. aan de Faunabeheereenheid (FBE) een nieuwe ontheffing af te geven. Gedeputeerde Staten verlenen aan de Faunabeheereenheid Flevoland een nieuwe ontheffing voor afschot van overzomerende grauwe ganzen ter voorkoming van belangrijke schade op agrarische percelen. Tegen de oorspronkelijke ontheffing is door de Vogel- en Natuurwacht Flevoland beroep ingediend en zij zijn door de Rechtbank Midden Nederland in het gelijk gesteld. In de nieuwe ontheffing hebben Gedeputeerde Staten rekening gehouden met de uitspraak van de Rechtbank Midden Nederland.

2 2 Onderwerp: Uitgangspunten bij Energiedoelstellingen 1. het college van Gedeputeerde Staten besluit de volgende uitgangpunten te hanteren bij de Energiedoelstellingen: 1. bij het invullen van de ambitie onder energieneutraal te verstaan: de productie van hernieuwbare energie in een jaar is gelijk aan het bruto finale gebruik in een jaar (beide uitgedrukt in Peta Joule, de eenheid waarin energie wordt uitgedrukt); 2. de definitie voor energieneutraal, waarbij "Peta Joule voor Peta Joule" wordt gehanteerd voor de doelstelling voor 2020 "Energieneutraal, exclusief mobiliteit" te gebruiken. Waardoor er een trendbreuk in de monitoring ontstaat; 3. het energieverbruik van de luchtvaart, behorende bij de vluchten vanaf Lelystad Airport, niet toe te rekenen aan de provincie. 2. Provinciale Staten te informeren over deze uitgangspunten met bijgevoegde mededeling aan de commissie Duurzaamheid. Gedeputeerde Staten hebben een aantal uitgangspunten bij hun Energiedoelstellingen voor 2020 en 2030 vastgelegd. Het betreft de definitie, de berekeningsmethode en de toedeling van het energieverbruik door sectoren. 3 Onderwerp: Algemene Vergadering van Aandeelhouders van OMALA N.V. schriftelijke ronde juni 2016 Lodders, J. 1. in te stemmen met het vaststellen van de jaarrekening van ontwikkeling maatschappij Airport Garden City C.V. 2015; 2. in te stemmen met het verlenen van decharge aan de directie en Raad van Commissarissen. Het College van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met het vaststellen van de jaarrekening 2015 van Airport Garden City C.V.

3 4 Onderwerp: Openstellingsbesluit POP3 Uitvoering LEADER-projecten provincie Flevoland de regeling uitvoering van LEADER-projecten uit de Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) per 1 september open te stellen tot een subsidieplafond van ; 2. Provinciale Staten over de openstelling te informeren met bijgevoegde mededeling. Gedeputeerde Staten hebben besloten de POP3-maatregel 'Uitvoering LEADER projecten' voor de periode van 1 september 2016 tot en met 31 december 2020 open te stellen tot een subsidieplafond van ,-. Hiervan is 50% afkomstig vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO). De overige 50% bestaat uit nationale cofinanciering door de zes Flevolandse gemeenten. Informatie over LEADER kunt u vinden op 5 Onderwerp: Vaststelling provinciale cofinanciering EFRO project "Energierijk" Appelman,J.N.J. 1. in te stemmen met de percentuele aanpassing van de toegekende provinciale cofinanciering bij de eindafrekening van het Kansen voor Flevoland-project "Energierijk" onder handhaving van het oorspronkelijke maximale bedrag van de provinciale cofinanciering van ,=; 2. de aanvrager van het project "Energierijk", Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. (WUR) met een vaststellingsbeschikking op de hoogte te brengen van het besluit. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten de provinciale bijdrage voor het project Energierijk vast te stellen op ,=. Dit bedrag werd in maart 2009 al bepaald vanuit het Europees subsidieprogramma Kansen voor West. Destijds kon de aanvrager niet voorzien dat bepaalde kosten niet gesubsidieerd konden worden. De regels hiervoor zijn tussentijds aangescherpt. Het bedrag van de provinciale bijdrage blijft gelijk, maar wordt nu procentueel meer.

4 6 Onderwerp: Realisatieovereenkomst Ontsluitingsweg Lelystad Airport Lodders, J. 1. in te stemmen met de realisatieovereenkomst Ontsluitingsweg Lelystad Airport; 2. bijlage 2 kostenraming, zijnde blz. 9 en 10, en het bijgevoegde addendum op grond van WOB artikel 10 lid 1 sub c. van de realisatieovereenkomst Ontsluitingsweg Lelystad Airport bijlage 2 geheim te verklaren. Vanaf september 2016 gaat de Ontsluitingsweg Lelystad Airport in uitvoering. Eerder zijn in de bestuursovereenkomst Lelystad Airport afspraken in hoofdlijn gemaakt. Deze realisatieovereenkomst tussen de provincie Flevoland, gemeente Lelystad en Airport Garden City regelt in aanvulling op deze overeenkomst het beheer en onderhoud en de betalingen tussen de partijen. 7 Onderwerp: Voortgang beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied 1. aan de ministeries EZ en IenM kenbaar te maken dat met Flevoland overleg is gevoerd over het ontwerp Beheerplan Natura 2000 IJsselmeergebied; 2. Provinciale Staten te informeren over het proces en de inhoud voor de formele tervisielegging van het plan Binnenkort stellen twee ministeries een wettelijk verplicht beheerplan Natura 2000 voor het IJsselmeergebied vast. Later dit jaar zal het plan ter visie worden gelegd. GS van Flevoland hebben tussen 2007 en 2012 meegedacht over dit plan dat de maatregelen voor het internationale natuurbehoud beschrijft en kaders bevat voor vergunningen onder de Natuurbeschermingswet. De ministeries hebben na jaren de financiën voor de uitvoering rond. Voor de provincie zijn er geen financiële of personele gevolgen. Het bestuur informeert de politieke fracties actief, nu het concept plan enige jaren uit beeld is geweest.

5 8 Onderwerp: Honoreren verzoek Arriva voor compensatie abonnementgebruik in 2014 en het verzoek van Openbaar vervoerbedrijf Arriva Personenvervoer Nederland B.V., om over 2014 een compensatie te ontvangen voor het gebruik van Flevolandse busabonnementen op een aantal lijnen van Arriva Personenvervoer Nederland B.V., te honoreren en in verband daarmee een bedrag van exclusief 6% BTW betaalbaar te stellen aan Arriva Personenvervoer Nederland B.V.; 2. het verzoek van Openbaar vervoerbedrijf Arriva Personenvervoer Nederland B.V., om over 2015 een compensatie te ontvangen voor het gebruik van Flevolandse busabonnementen op een aantal lijnen van Arriva Personenvervoer Nederland B.V., te honoreren en in verband daarmee een bedrag van exclusief 6% BTW betaalbaar te stellen aan Arriva Personenvervoer Nederland B.V.; 3. de wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie A; nr GS 4) vast te stellen waarmee de van het Rijk ontvangen bijdrage van ten behoeve van Brede Doeluitkering verkeer en vervoer wordt geraamd en beschikbaar wordt gesteld voor de compensatie van de gedorven inkomsten aan Arriva Personenvervoer Nederland. Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan Arriva een compensatie te verstrekken over de jaren 2014 en 2015 voor het gebruik van Flevolandse busabonnementen op lijnen van Arriva. 9 Onderwerp: Opdracht te verstrekken t.b.v. coördinator Regieraad. Appelman, J.N.J. 1. in te stemmen met de opdrachtverstrekking van aan Linking Brain voor de coördinatie van de Regieraad Techniek Flevoland voor 2016, 2017 en 2018; 2. in te stemmen met het afwijken van het inkoopbeleid en deze opdracht te verlenen aan Linking Brain en dit ten laste te brengen van begrotingspost Projecteninnovatie. Het college van Gedeputeerde Staten stelt de benodigde financiële middelen beschikbaar aan de Regieraad Techniek Flevoland voor de invulling van de coördinatierol voor 2016, 2017 en 2018.

6 10 Onderwerp: Subsidiebeschikking opwaardering Beukenlaantje gemeente Zeewolde 2016/2017 Lodders, J. 1. vast te stellen het door B&W van Zeewolde ingediende bestedingsplan dat leidt tot doelmatige en tijdige besteding van de niet bestede BDU middelen; 2. de opgeschorte mobiliteitsbijdrage voor 2016 en 2017 weer beschikbaar te stellen en het subsidieplafond van 2017 te verhogen tot een bedrag van en dit te verwerken in de begroting 2017; 3. subsidie te verlenen voor in totaal voor het project Opwaarderen fietsverbinding Beukenlaantje van de gemeente Zeewolde met toepassing van de hardheidsclausule op grond van artikel 30 ASF, waarbij in afwijking van artikel 10 lid 2 van de nadere regels subsidiering verkeer en vervoer voor 2 jaren subsidie wordt verleend. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten een subsidie te verlenen van ,- aan de gemeente Zeewolde voor het project Opwaarderen fietsverbinding Beukenlaantje. Deze schakel in het regionale fietsnetwerk maakt onderdeel uit van de regionale fietsverbinding tussen Zeewolde en Almere en ligt in het verlengde van de recreatieve fietsverbinding De Grote Trapper die in 2018 wordt gerealiseerd tussen het Horsterwold en de fietsbrug over de A6 bij Almere. 11 Onderwerp: Verlenging bestuursovereenkomst Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie 1. in te stemmen met verlenging van de Bestuursovereenkomst Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie en toetreding van de provincies Friesland en Limburg; 2. de Commissaris van de Koning verzoeken volmacht te verlenen aan gedeputeerde Stuivenberg om de verlengingsovereenkomst Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie namens de provincie Flevoland te ondertekenen. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met verlenging van de Bestuursovereenkomst Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie. Dit betekent dat zij samen met andere provincies werkt aan het verbeteren van reisinformatie op het terrein van openbaar vervoer.

7 12 Onderwerp: Onttrekking aan de reserve Doorgeschoven activiteiten ten behoeve van het project Integrale Veiligheid Flevoland Verbeek, L. 1. in te stemmen met in het bestemmingsvoorstel jaarrekening 2015 opgenomen raming ad voor het project Integrale Veiligheid Flevoland (2016); 2. in te stemmen met de onttrekking van middelen aan de reserve Doorgeschoven activiteiten en toe te voegen aan het decentrale bedrijfsvoerings-budget van BDO ad ; 3. akkoord te gaan met: de financiële verwerking van de begrotingswijziging binnen de begroting 2016 en vastlegging van de verplichting in de realisatie benoemd in de nota onder de financiële aspecten. De wijziging van de begroting van de provincie Flevoland, conform artikel 7, lid 3a van de Financiële Verordening 2013, (categorie C; nr. GS 4 ) vast te stellen; Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, in kennis te stellen van deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Het college van Gedeputeerde Staten heeft toestemming verleend tot de onttrekking van middelen aan de reserve Doorgeschoven activiteiten uit jaarrekening 2015 ten behoeve van het project Integrale Veiligheid Flevoland voor Doel van het project is om middels kennis en training de wettelijke rollen van de provincie en de CdK ten aanzien van de integrale veiligheid te identificeren en adequaat in te vullen.

8 13 Onderwerp: Gunning EA Raamovereenkomst Desktop Hardware Flevoland 2016 Rijsberman, M.A. 1. Het voornemen uit te spreken tot gunning aan ARP Nederland B.V., Infotheek Groep B.V. en Scholten Awater om binnen een raamovereenkomst de provincie te voorzien van Desktop hardware van diverse producten; 2. De opdracht aan de onder 1 vermelde partijen te verstrekken voor de duur van 2 jaar onder de opschortende voorwaarde dat niet binnen de gestelde termijn van 20 dagen een civiel kort geding wordt aangespannen tegen het voornemen tot gunning. 3. De algemeen directeur het mandaat te verlenen om onderhavige overeenkomst eventueel twee keer te verlengen met één jaar aan de onder 1 vermelde partijen. Gedeputeerde Staten spreken het voornemen uit om de opdracht voor het leveren van Desktop Hardware te gunnen aan ARP Nederland B.V., Infotheek Groep B.V. en Scholten Awater onder de opschortende voorwaarde dat niet binnen de gestelde termijn van 20 dagen een civiel kort geding wordt aangespannen tegen het voornemen tot gunnen. 14 Onderwerp: Beantwoording statenvragen D66 Brexit d.d. 4 juli 2016 Rijsberman, M.A. 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van D66 d.d. 4 juli 2016 over de gevolgen van Brexit; 2. in te stemmen met bijgaande antwoordbrief aan de staten. Op 4 juli 2016 heeft de Statenfractie van D66 schriftelijke statenvragen gesteld over de mogelijke negatieve of positieve gevolgen van Brexit voor de provincie Flevoland. Het college heeft de antwoorden op deze vragen vastgesteld op 12 juli 2016.

9 15 Onderwerp: Brief aan GS Noord-Holland over implementatie R-net 1. niet in te gaan op de schriftelijke uitnodiging van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om vooruitlopend op de discussie over de toekomst van R-net schriftelijk de visie kenbaar te maken en te antwoorden door middel van bijgaande brief Gedeputeerde Staten hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een brief gestuurd waarin zij meedelen dat zij zullen ingaan op het verzoek van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om te overleggen over de toekomst van R-net. R-net is een keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Gedeputeerde Staten zullen niet vooruitlopend op dat overleg schriftelijk hun visie kenbaar maken. 16 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 15 juni 2016 opvang dieren 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren van 15 juni 2016 over de financiering voor de opvang van (wilde) dieren; 2. in te stemmen met bijgaande antwoordbrief aan de staten. Op 15 juni 2016 heeft de Statenfractie van de Partij voor de Dieren schriftelijke statenvragen gesteld over de financiering voor de opvang van (wilde) dieren die verzorging nodig hebben. Het college van GS heeft de antwoorden op deze statenvragen vastgesteld op 12 juli 2016.

10 17 Onderwerp: Gedoogbeschikking Hoogweg Marknesse BV voor ontgronden t.b.v. aanleg waterbassins glastuinbouwbedrijf Nieuwlandseweg 10 te Marknesse 1. een gedoogbeschikking te verlenen aan Hoogweg Marknesse BV, Nieuwlandseweg 10 te Marknesse, voor het tot uiterlijk 1 oktober 2016 gedogen van ontgrondingen ten behoeve van de aanleg van twee waterbassins Hoogweg Marknesse BV heeft bij de provincie Flevoland een ontgrondingenvergunning aangevraagd voor de aanleg van waterbassins ten behoeve van een glastuinbouwbedrijf aan de Nieuwlandseweg 10 te Marknesse. Het bedrijf heeft aangegeven vanwege de start van het teeltseizoen 1 december 2016 niet te kunnen wachten op de definitieve ontgrondingenvergunning met de aanleg van de waterbassins. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben daarom aan Hoogweg Marknesse BV op hun verzoek een gedoogbeschikking onder voorwaarden verleend voor het ontgronden voor de aanleg van waterbassins op de locatie Nieuwlandseweg 10 te Marknesse. De gedoogbeschikking is geldig totdat de ontgrondingenvergunning is verleend danwel tot uiterlijk 1 oktober 2016.

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 december 2015 1 Onderwerp: Advies onderzoek voedselveiligheid omgeving Lelystad Airport 1. kennis te nemen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 27 januari 2004 Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Afwijzing Leader + aanvraag Nationaal Politiemuziekfestival

Nadere informatie

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 17 januari 2008, nr. 2008-4492 tot bekendmaking van de subsidieverordening reserve cofinanciering Europese projecten Noord-Holland

Nadere informatie

Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet 2015 147 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 30 november 2015, nr. 721556/726068 tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest Versie 30 mei 2017 Partijen, Provincie Groningen bij deze vertegenwoordigd door gedeputeerde

Nadere informatie

O) a. Mededeling. Onderwerp Monitor bezwaar en beroep Registratienummer Datum

O) a. Mededeling. Onderwerp Monitor bezwaar en beroep Registratienummer Datum PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Monitor bezwaar en beroep 2015 Kern mededeling: Naar aanleiding van de toezegging van de Commissaris van de Koning, in reactie op statenvragen van de Partij voor

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 september 2018 1 Onderwerp: Beëindiging lidmaatschap Peri Urban Regions Europe (PURPLE) Rijsberman, M.A. 1. Het lidmaatschap van de internationale vereniging

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland

BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland BESTUURSOVEREENKOMST Uitvoeringsregeling POP-3 subsidies Zuid-Holland DE ONDERGETEKENDEN: Waterschap Rivierenland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Bassa, lid van het Dagelijks Bestuur, hierna

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

PROVI NCI E FLEVOLAN D

PROVI NCI E FLEVOLAN D PROVI NCI E FLEVOLAN D Hamerlijst Gedeputeerde Staten Onderwerp GS Nota PMZFL11030 Beschikking- Scheiding verkeersstromen Flevoland Zuid Beslispunten 1. Vanuit het Provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-543213868 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 16 februari

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015 enlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 maart 2015 vastgesteld. Zie stukken

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

PROVINCIAAL BLAD. Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 6757 19 december 2016 Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit van gedeputeerde staten van Zeeland aan Algemeen Directeur van de Rijksdienst

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling Mededeling Onderwerp Mededeling vaststelling ontwerp Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk gebied Flevoland 2017-2019 Kern mededeling: Op 9 november 2016 zijn de inhoudelijke en financiële kaders

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 20327 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 april 2012 1 Onderwerp: Beslissing op bezwaar Hakbijl Beheer BV betreffende het opleggen van een last onder dwangsom. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Verzenddatum Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk 21 maart

Verzenddatum Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk 21 maart Postbus 55 8200 AB Lelystad Het bestuur van de Stichting Faunabeheereenheid Flevoland De heer Patroonsweg 10 3892 DB Zeewolde Telefoon (0320)-265265 Fax (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland.nl Website

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Nadere regels luchthavenfonds Kern mededeling: Middels deze mededeling informeren wij u dat nadere regels In ontwerp zijn vastgesteld voor de financiële middelen

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

I f HOV.2015 ^ Onderwerp Beantwoording statenvragen PvdD

I f HOV.2015 ^ Onderwerp Beantwoording statenvragen PvdD PROVINCIE FLEVOLAND Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Telefoon (03201-265265 Fax (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland.nl Website

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Grote Trap Ja. Datum. Onderwerp Voortgangsrapportage Recreatieve fietsroute de Grote Trap

Mededeling. Voortgangsrapportage Grote Trap Ja. Datum. Onderwerp Voortgangsrapportage Recreatieve fietsroute de Grote Trap PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Recreatieve fietsroute de Grote Trap Kern mededeling: Gedeputeerde Staten Informeert met regelmaat over de voortgang van de grote en reguliere

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Verordening POP3-subsidies provincie Gelderland Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten conform het ontwerpbesluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

Mededeling: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Mededeling: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Mededeling Onderwerp Registratienummer Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2042801 2017-2019 Kern mededeling: Op 6 december 2016 bent u geïnformeerd over de ter inzage

Nadere informatie

Van 29 mei 2012 Openbaar

Van 29 mei 2012 Openbaar 1. Onderwerp Notulen B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004672 2. Onderwerp Jaarverslag Gilde Opleidingen en verklaring rechtmatigheid en doelmatigheid 2011 I Advies Vaststellen van het

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016 Onderwerp 1. Samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt 2017 2020 en jaarprogramma De Kop Werkt 2017 2. Nieuw huur- en exploitatiecontract Huis van Hilde Besluit 1. met de colleges B&W van Hollands Kroon,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2015-519730398 Intentieovereenkomst N211 geeft energie 1. Aangegaan de Intentieovereenkomst Vormgeven gezamenlijke ambities Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland in het project

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016 Onderwerp Besluit 1. Samenwerkingsovereenkomst Waalenburg 2. nr. 127 van mw. R. Alberts- Oosterbaan en mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over vervuilde grond 3. Vergadering Dagelijks Bestuur Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR389166_1 31 december 2018 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND. Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Mededeling Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert met regelmaat over de voortgang

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 48. O (27-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 47.O

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 Provinciale Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 16

Nadere informatie

Van 4 november 2014 openbaar

Van 4 november 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 28 oktober 2014. Advies Akkoord. BW-007690 2 Onderwerp Melding en openbaarmaking nevenfuncties en (financiële) belangen in ondernemingen en organisaties

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Windmill Film Mevrouw A. van der Heil Amstel 266 101 7 AM AMSTERDAM Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon mw. M. van der Plas CZ/SI/SU Telefoonnummer +31235143463 plasm@noord-holland.nl

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017 Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017 Sfeervol Meerssen Regnr Onderwerp Besluit 1 301354 Vaststelling besluitenlijst B&Wvergadering d.d. 25 april 2017. 2 301356 Openbare besluitenlijsten van

Nadere informatie