BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld."

Transcriptie

1 A1 Janssen PZH Intrekken ondermandaat bij ODWH en ODMH voor het uitvoeren van de BRZO en RIE4 taken A2 Janssen PZH Provinciale uitvoeringstaken in de fusiegemeenten Alphen aan den Rijn mandateren aan ODMH Voorgenomen het mandaatbesluit voor de omgevingsdienst DCMR te wijzigen waarbij de bevoegdheid tot het verlenen van ondermandaat met betrekking tot BRZO/RIE4 inrichtingen alleen wordt toegestaan voor de directeur van de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Voorgenomen de uitvoering van de provinciale omgevingstaken in de gemeente Alphen aan den Rijn per 1 januari 2016 op te dragen aan de Omgevingsdienst Midden Holland en dit dienovereenkomstig in het mandaatbesluit voor de omgevingsdiensten Midden Holland en West Holland aan te passen. A3 Van der Sande PZH Ondertekening Green Deal Circulair Inkoop 1. Door ondertekening van het deelnameformulier aangegaan de samenwerkingsovereenkomst Green deal circulair inkopen met Nevi, PIANOo, RWS Leefomgeving, Circle Economy, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, MVO Nederland en Kirkman Company, waarbij de provincie zich zal inspannen om haar inkopen verder te verduurzamen op basis van circulair en biobased inkopen. NB: De Commissaris van de Koning is, na rechtsgeldige besluitvorming door GS, bevoegd de juridische binding aan te gaan. Hij machtigt daartoe de heer R.A.M. van der Sande, gedeputeerde, om de samenwerkingsovereenkomst Green deal circulair inkopen met Nevi, PIANOo, RWS Leefomgeving, Circle Economy, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, MVO Nederland en Kirkman Company te ondertekenen.

2 A4 Weber PZH Voortgangsrapportage realisatie windenergie Zuid-Holland 2015 A5 Weber PZH Horen gemeenteraad in het kader van het provinciaal inpassingsplan windpark Spui te Korendijk A6 Vermeulen PZH Ondertekening intentieovereenkomst Nieuwbouw Sint Sebastiaansbrug 1. Vastgesteld de Voortgangsrapportage realisatie windenergie Zuid-Holland Vastgesteld de 5-minutenversie waarmee de voortgangsrapportage ter kennisname wordt aangeboden aan PS Tekstueel mandaat gegeven aan de portefeuillehouder voor de tekst in de voortgangsrapportage. 1. Vastgesteld het verslag van het horen van de gemeenteraad van Korendijk op 16 september 2015 door gedeputeerde Weber ihkv het provinciaal inpassingsplan Windpark Spui. 2. Vastgesteld de 5-minutenversie voor PS waarin het verslag ter kennis aan PS wordt aangeboden 1. Aangegaan de intentieovereenkomst - met de gemeente Delft en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) - waarin het voornemen wordt vastgelegd voor de gezamenlijke vervanging van de St. Sebastiaansbrug te Delft. 2. Vastgesteld het voornemen om bij Kaderbesluit Infra 2017 de eerder door mw. De Bondt toegezegde extra 1 mln. beschikbaar te stellen. NB. De Commissaris van de Koning gaat, na rechtsgeldige besluitvorming door GS, de juridische binding aan en machtigt gedeputeerde Verkeer en Vervoer, de heer F. Vermeulen, de intentieovereenkomst met de gemeente Delft en MRDH te ondertekenen.

3 A7 Janssen PZH Initiatiefvoorstel 50Plus Monitoring Zorg-Wonen- Werk en Welzijn Brief vastgesteld waarin de zienswijze van GS is verwoord t.a.v. het initiatiefvoorstel van fractie 50PLUS inzake monitoring, zorg, wonen, werk en welzijn. GS bepleiten daarin om het initiatiefvoorstel aan te houden en te betrekken bij de notitie Borging van kennis en kunde sociaal domein in relatie tot kerntaken. A8 Weber PZH Wijziging van de Uitvoeringsregeling Groen 2014 Nav.Het Voorstel tot Wijziging van de Uitvoeringsregeling Groen 2014 (GS 10 november 2015, PZH ) wordt besloten de publicatie te rectificeren voor wat betreft onderdeel A van artikel I (wijziging van artikel 85) en artikel III ( inwerkingtreding). CF1 Janssen PZH Wijziging voordracht PS voor het vaststellen van de verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en Handhaving CF2 Van der Sande PZH Uitgangspuntenbrief Financieel kader 2017 gemeenschappelijke regelingen Gewijzigde voordracht vastgesteld 1. Vastgesteld de uitgangspuntenbrieven financieel kader 2017 conform inliggende concepten aan: a. DCMR; b. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid; c. Omgevingsdienst Haaglanden; d. Omgevingsdienst Midden-Holland; e. Omgevingsdienst West-Holland; f. Grondbank RZG Zuidplas; g. Natuur- en Recreatieschap Groenalliantie Midden- Holland e.o.; h. Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta; i. Parkschap Nationaal Park De Biesbosch; 2. Vastgesteld de 5-minutenversie waarmee aan

4 (vervolg CF2) CF3 Vermeulen PZH Reactie op brieven gemeente Bodegraven- Reeuwijk mbt Rotonde N207 Gouwedreef en Randweg Reeuwijk-Brug CF4 Weber PZH Vaststelling definitief beheerplan N2000 De Wilck CF5 Weber PZH Vaststelling definitief beheerplan Natura 2000 Donkse Laagten Provinciale Staten de uitgangspuntenbrieven Financieel kader 2017 genoemd onder 1 ter kennisname worden aangeboden. Reactie op brieven gemeente Bodegraven-Reeuwijk mbt Rotonde Gouwedreef/N207 en Randweg Reeuwijk-Brug vastgesteld conform concept 1. Vastgesteld het beheerplan Natura 2000 De Wilck voor ons deel, zijnde de gronden in de provincie Zuid- Holland die niet in eigendom en/of beheer zijn bij het Rijk en ingestemd met de overige delen van het ontwerp beheerplan. 2. Vastgesteld de brief aan de Staatssecretaris van Economische Zaken (EZ), waarin wordt ingestemd met het Natura 2000 beheerplan De Wilck en de terinzagelegging voor beroep daarvan. 3. Vastgesteld de 5-minutenversie, waarmee het beheerplan Natura 2000 De Wilck en de onder 2 genoemde brief ter kennisname aan PS worden aangeboden 1. Vastgesteld het beheerplan Natura 2000 Donkse Laagten voor ons deel, zijnde de gronden in de provincie Zuid-Holland die niet in eigendom en/of beheer zijn bij het Rijk en ingestemd met de overige delen van het ontwerp beheerplan. 2. Vastgesteld de brief aan de Staatssecretaris van Economische Zaken (EZ), waarin wordt ingestemd met het Natura 2000 beheerplan Donkse Laagten en de terinzagelegging voor beroep daarvan.

5 (vervolg CF5) 3. Vastgesteld de 5-minutenversie, waarmee het beheerplan Natura 2000 Donkse Laagten en de onder 2 genoemde brief ter kennisname aan PS worden aangeboden. CF6 Weber PZH Beschikking op bezwaar van Weidevogelgroep Zoeterwoude inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer CF7 Weber PZH Beschikking op bezwaar van de heer Mooren inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer CF8 Weber PZH Beschikking op bezwaar van de heer Van der Geest inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer 1. Niet-ontvankelijk verklaard het bezwaarschrift van de Weidevogelgroep Zoeterwoude, tegen het besluit van 14 april 2015, op grond waarvan het doden van verwilderde katten met het geweer niet langer is toegestaan, conform het advies van de bezwaarschriftencommissie. 2. Brief vastgesteld conform concept 1. Het bezwaarschrift van de heer Mooren, tegen het besluit van 14 april 2015, op grond waarvan het doden van verwilderde katten met het geweer niet langer is toegestaan, ongegrond verklaard onder aanvulling van de motivering, contrair aan het advies van de bezwarencommissie 2. Brief vastgesteld conform concept 1. Het bezwaarschrift van de heer Van der Geest, tegen het besluit van 14 april 2015, op grond waarvan het doden van verwilderde katten met het geweer niet langer is toegestaan, ongegrond verklaard, contrair aan het advies van de bezwarencommissie en onder aanvulling van de motivering. 2. Brief vastgesteld conform concept. CF9 Van der Sande PZH Nota Kapitaalgoederen deel 1. Vastgesteld het Beheerplan gebouwen

6 (vervolg CF9) gebouwen en Beheerplannen gebouwen CF10 Vermeulen PZH Verlengen geldigheidsduur Nota onderhoud kapitaalgoederen - deel infrastructuur, wegen en vaarwegen inhoudende een plan op tactisch niveau betreffende de provinciale gebouwen, dat de vertaalslag maakt van beleid en wet- en regelgeving naar operationeel beheer en onderhoud. 2. Vastgesteld de voordracht aan Provinciale Staten waarin aan PS wordt voorgesteld de Nota Onderhoud Kapitaalgoederen deel gebouwen vast te stellen 3. Vastgesteld de 5 minuten versie voor Provinciale Staten, waarbij de voordracht waarmee de Nota Onderhoud Kapitaalgoederen deel gebouwen ter vaststelling aan PS wordt aangeboden en het Beheerplan gebouwen ter kennisname wordt aangeboden aan PS. 1. Vastgesteld de voordracht aan Provinciale Staten waarin aan PS wordt voorgesteld de geldigheidsduur van de Nota onderhoud kapitaalgoederen - onderdeel infrastructuur, wegen en vaarwegen , inhoudende het beleidskader voor de inrichting van het beheer en onderhoud en het beoogde onderhoudsniveau van de provinciale wegen, vaarwegen en kunstwerken, en het Beheerplan wegen en vaarwegen te verlengen tot en met 2017; 2. Vastgesteld de 5-minutenversie voor Provinciale Staten, waarbij de verlenging van de geldigheidsduur Nota onderhoud kapitaalgoederen - onderdeel infrastructuur, wegen en vaarwegen en het Beheerplan wegen en vaarwegen tot en met 2017, ter vaststelling zal worden aangeboden aan PS.

7 CF11 Janssen PZH Ophoging en vaststelling subsidieplafond en vaststelling wijziging Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 CF12 Vermeulen PZH Besluit incidentele subsidie pilot kleinschalig vervoer Goeree-Overflakkee 1. Vastgesteld het besluit van Gedeputeerde Staten van 17 november 2015, PZH tot wijziging van Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013; 2. Vastgesteld de voordracht aan Provinciale Staten waarin is opgenomen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 17 november 2015, PZH , tot ophoging en vaststelling van het subsidieplafond 2016 op ,00 ten behoeve van Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013; 3. Vastgesteld de 5-minutenversie waarin Provinciale Staten wordt voorgesteld om het subsidieplafond 2016 voor de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland op te hogen tot en vast te stellen op ,00 en waarin Provinciale Staten het besluit tot wijziging van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 ter kennisgeving wordt aangeboden. 4. Bepaald dat het besluit van Gedeputeerde Staten van 17 november 2015, PZH , tot wijziging van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 wordt gepubliceerd in het Provinciaal Blad. 1. Incidentele subsidie verleend van maximaal ,00 aan gemeente Goeree-Overflakkee voor de pilot kleinschalig vervoer Goeree-Overflakkee onder de voorwaarde dat de gemeente Goeree- Overflakkee uiterlijk

8 (vervolg CF12) CF13 Weber PZH Beantwoording statenvragen 3073 Statenfractie PvdD Ontheffing doden vos en schade van wortelen CF14 Smit PZH Beantwoording statenvragen 3095 Statenfractie PVV Duidelijkheid rol provincie bij opvang asielzoekers CF15 Vermeulen PZH Beantwoording statenvragen 3096 Statenfractie GL Openbaar Vervoer Hoeksche Waard Goeree Overflakkee 1 januari 2017 naast de reeds uitgewerkte maatregelen, in overleg met de provincie andere maatregelen nader uitwerkt in een projectplan en voorziet van een begroting conform de indieningsvereisten in de Asv. 2. Voorschot verleend van ,00 in twee termijnen op basis van de liquiditeitsbehoefte van gemeente Goeree-Overflakkee voor de pilot kleinschalig vervoer Goeree-Overflakkee. 3. Brief vastgesteld waarmee aan gemeente Goeree- Overflakkee het besluit meegedeeld wordt over de subsidieaanvraag voor incidentele subsidie voor de pilot kleinschalig vervoer Goeree- Overflakkee Antwoorden vastgesteld conform concept Antwoorden vastgesteld conform concept Nagegaan wordt of de termen asielzoekers en vluchtelingen op de juiste wijze zijn gebruikt. Na eventuele aanpassing hiervan wordt de beantwoording verzonden. Antwoorden vastgesteld conform concept Tekstueel mandaat gegeven aan de portefeuillehouder voor het aanvullen van de beantwoording met een passage over positieve ontwikkelingen op dit terrein.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-531054374 Beschikking op bezwaar van de heer Van der Geest inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer A2 Weber PZH-2015-531024540 Beschikking op bezwaar van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2015-519730398 Intentieovereenkomst N211 geeft energie 1. Aangegaan de Intentieovereenkomst Vormgeven gezamenlijke ambities Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland in het project

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 1 december 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 1 december 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-536006938 Uitvoeringsprogramma s regionale waterkeringen 1. Kennisgenomen van de uitvoeringsprogramma s regionale waterkeringen 2015-2024 van het waterschap Rivierenland, het waterschap

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 MEI Besluitenlijst van de vergadering 18 april 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 MEI Besluitenlijst van de vergadering 18 april 2017 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2017-583362226 Kaderbesluit Infrastructuur 2017 (1e lezing) 1. Vast te stellen het statenvoorstel met daarin het Kaderbesluit Infrastructuur 2017 en de beoogde verdeling van financiële

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015 enlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 maart 2015 vastgesteld. Zie stukken

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-528536545 GS-standpunt inzake Scenariostudie Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas A2 Weber PZH-2015-528046963 Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en informeren PS over stand

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 18 december 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 18 december 2018 vastgesteld. A1 Weber PZH-2018-672289471 Vaststelling Visie Rijke Groenblauwe Leefomgeving en Nota van Beantwoording 1. Vast te stellen de Visie Rijke Groenblauwe Leefomgeving welke in samenwerking met de maatschappelijke

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-646077549 Reactie accountantsverslag 2017 1. De GS-brief, als reactie op het accountantsverslag 2017, gericht aan Provinciale Staten, vast te stellen. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 OKTOBER Besluitenlijst van de vergadering 2 oktober 2018 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-661124781 Behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening 1. Vast te stellen het Statenvoorstel behandelvoorstel motie 813, Versterking uitvoering Vergunningverlening.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 20 JUNI Besluitenlijst van de vergadering van 13 juni 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 20 JUNI Besluitenlijst van de vergadering van 13 juni 2017 vastgesteld. A1 Weber PZH-2017-585501314 Gebiedsprogramma Hoeksche Waard 2017-2020 1. Vast te stellen het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard voor de periode 2017 2020; 2. In te stemmen met de financiering van het benodigde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 16 januari 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 16 januari 2018 vastgesteld. CF1 Bom-Lemstra PZH-2018-634911649 Convenant Shell, Gemeente Rijswijk, Gemeente Den Haag, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (Vertrek van Shell uit Rijswijk en de toekomstige invulling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 MEI

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 MEI A1 Janssen PZH-2018-645897730 Brief aan PS inzake uitvoering moties 749 bodemdaling en 762 zonneboeren 1. Vast te stellen de GS-brief aan PS waarmee een reactie wordt gegeven op moties 749 bodemdaling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 12 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 12 december 2017 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2017-632132018 Zienswijze wetsvoorstel interprovinciale herindeling Vijfheerenlanden 1. Vast te stellen de brief aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 21 juni vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 21 juni vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2016-556216965 Brief van de gemeente Brielle over knelpunten i.v.m. de sociale sector woningmarkt en huisvesting van vergunninghouders 1. Vastgesteld de brief aan de gemeente Brielle

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 20 juni 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 20 juni 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-605489288 Memorandum of Understanding regeneratieve geneeskunde RegMed XB 1. Vast te stellen de Memorandum of Understanding RegMed XB 2. Te bepalen dat gedeputeerde Bom-Lemstra

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 25 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 18 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 25 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 18 september 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-662490201 Beslissing op bezwaar van Tank Depot Europoort B.V. van 1 februari 2018 tegen aanwijzingsbesluit van 4 januari 2018 1. In afwijking van het advies van de bezwarencommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-670833863 Voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk 1. In te stemmen met het ter hoogte van de Delftweg Zuid te Rijswijk afwijken van het vastgestelde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 december 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 december 2018 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-671403917 Bedrijventerreinenbeleid Zuid-Holland - terugblik 2018, vooruitblik 2019 1. Vast te stellen de notitie: Bedrijventerreinenbeleid Zuid-Holland: Terugblik 2018, vooruitblik

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld. 1 A1 Vermeulen PZH-2017-580411413 Overeenkomsten A16 Rotterdam 1. Aan te gaan de overeenkomsten inzake de A16 Rotterdam tussen de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat: - Bijlage 9 deel 5 Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 13 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 7 november 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 13 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 7 november 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-667923154 Bestuursakkoord Klimaatadaptatie 1. In te stemmen met het "Bestuursakkoord Klimaatadaptatie" tussen de minister van Infrastructuur en Waterstaat ("het Rijk"), de Vereniging

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld. A1 Weber PZH-2018-662645692 GS-brief aan Provinciale Staten over het beheer van het regionaal hoofdnet voor warmtetransport 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten, waarin zij worden geïnformeerd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-672342296 Aangaan Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland 1. Aan te gaan de Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland met de gemeente Westland.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 10 juli 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 10 juli 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-657037409 Green Deal Energierijk Den Haag (ERDH) 1. Aan te gaan de Green Deal Energierijk Den Haag voor de duur van het project met de volgende deelnemers: het Rijk, de gemeente Den

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 16 JULI Besluitenlijst van de vergadering 9 juli 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 16 JULI Besluitenlijst van de vergadering 9 juli 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-697178768 Warmte Leiding door het Midden 1. Vast te stellen de brief met bijlagen "Informatie over het project Leiding door het midden" aan Provinciale Staten waarmee zij worden

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 4 september Besluitenlijst van de vergadering 28 augustus vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 4 september Besluitenlijst van de vergadering 28 augustus vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-659300010 Beslissing op bezwaar Chemours Netherlands B.V. van 25 mei 2018 tegen besluit van 16 april 2018 tot het opleggen van een last onder dwangsom 1. Conform het advies van de bezwarencommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-647778289 Implementatie Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) 1. Kennis te nemen van de door de provinciesecretaris vastgestelde Privacyverklaring en Procedurebeschrijving verzoeken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 11 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 3 december 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 11 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 3 december 2018 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-671959595 Informeren Statenleden samenwerkingsagenda Rotterdam The Hague Airport 1. In te stemmen met de Notitie Stand van zaken samenwerkingsagenda RTHA van de Bestuurlijke Regiegroep

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-578487242 (DOS-2013-0002208) Contact B. Groenen 070-441 6781 mmj.suderee@pzh.nl Behandelend ambtenaar: H. van Alphen Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende:

Nadere informatie

A2 Van der Sande PZH Jaarstukken 2016 Provinciaal Fonds Nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland

A2 Van der Sande PZH Jaarstukken 2016 Provinciaal Fonds Nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland A1 Janssen/Vermeulen PZH-2017-582881398 Impuls Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) 1. In te stemmen met de doelen en opgaven van de Impuls Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 3 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 27 maart 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 3 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 27 maart 2018 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-643490725 Behandelvoorstel motie 781 GroenLinks over publiceren van provinciale kennisgevingen 1. Vast te stellen de brief aan PS over het behandelvoorstel motie 781. Daarin staat

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 15 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 15 januari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-675266531 Subsidievaststelling Stichting Kenniscentrum Plantenstoffen - Kenniscentrum Plantenstoffen 2.0 1. Vast te stellen de begroting-projectsubsidie 2017 op 72.869,00 voor het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 21 november vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 21 november vastgesteld. 1 A1 Baljeu PZH-2017-623188986 Rapportage Doeltreffendheid subsidies 1. Vast te stellen de Hoofdlijnenrapportage evaluatie doeltreffendheid subsidies inclusief bijlage Beleidstheorieën; 2. Vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 12 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 12 februari 2019 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2019-679575003 Europa en China Jaarplan 2019 1. Vast te stellen het Europa Jaarplan 2019. 2. Vast te stellen het China Jaarplan 2019. 3. Vast te stellen de GS brief aan PS over het Europa

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 18 juni 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 18 juni 2018 vastgesteld. A1 PZH-2018-651692967 Ontwikkeling Omgevingsbeleid zomer 2018 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten over de ontwikkeling van het Omgevingsbeleid, die ingaat op de stappen die we in deze

Nadere informatie

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer;

GEWIJZIGD. Gelet op: Artikel 2.2 van de Wro en artikel 5 van de Planwet Verkeer en Vervoer; GEWIJZIGD Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Juli 2014 Nummer 6721 Onderwerp Visie ruimte en mobiliteit 2014 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 9 april 2019 1 Kennisname concept Jaarstukken 2018 Deze eerste behandeling van de Jaarstukken 2018 door GS is ter kennisname.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 1 oktober 2019 1 Beantwoording Statenvragen nr. 72 van mevrouw R. Alberts-Oosterbaan over Gezondheidsrisico Randstad

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 17 APRIL 2018 1. Monitor OV-knooppunten 2017 1. de Monitor OV-knooppunten 2017 vast te stellen; 2. Provinciale Staten via brief te informeren; 2. Aangepaste beleidsregels voor de toetsing van nazorgplannen van stortplaatsen

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016 1. Advies Initiatiefvoorstel SP Op weg naar een duurzaam evenementen en festivalbeleid 2. Voortgangsnotitie modernisering recreatieschappen 3. Stand van zaken actualisatie Noord-Hollands kustbeleid 4.

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

B. Verkleinen takenpakket Provincie Zuid-Holland

B. Verkleinen takenpakket Provincie Zuid-Holland Aanbiedingsformulier voor AB Bijlage bij agendapunt 3 Datum 14 maart 2016 Onderwerp Eerste begrotingswijziging 2016 Verseon: 2015015836 Vertrouwelijk Nee Doel van agendering Besluitvormend Toelichting

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 JULI 2018 1. Wijziging Mandaatbesluit Compensatieregeling ganzenrustgebieden en ganzenfoerageergebieden Noord-Holland 2015 2. Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1711 1 april 2015 Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland Provinciale Staten, Gelet op: Artikel 4:25 en 4:26 van de Awb; Artikel

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017 1. Ontwerpverklaring van geen bedenkingen bij omgevingsvergunning dijkversterking Markermeerdijken 2. Vrijgeven voortgangsrapportage N23 Westfrisiaweg, 2e tertiaal 2017 3. Memorie van Antwoord bij de Begroting

Nadere informatie

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND Directie DCZ Afdeling Financiële en Juridische Zaken Registratienummer PZH-2013- Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016 Onderwerp Besluit 1. Verkenningen NH2050 2. UNESCO nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam 3. Voordracht Minor Boundary Modification Stelling van Amsterdam 4.

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Ruimte en Leefomgeving en Bestuur en Middelen, nummer 6787;

gelezen de voordracht van de statencommissies Ruimte en Leefomgeving en Bestuur en Middelen, nummer 6787; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2015 Nummer 6787 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 OKTOBER 2018 1. Wijziging Provinciale Milieu Verordening 10A 2. Beantwoording Statenvragen nr. 106 van dhr. D.J.

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Mandaatbesluit asbest eraf, zonnepanelen erop Meer Met Minder Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 9 november 2016 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Nieuwe Wet natuurbescherming (6949 6950) en Burgerinitiatief Stop de hobbyjacht (6952) sc

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 oktober 2016

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 oktober 2016 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 26 oktober 2016 Agendapunt Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop-van Leussen,

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

I gemeenten ook de Regionale Agenda Samenleving nieuwe stijl geleidelijk af te bouwen.

I gemeenten ook de Regionale Agenda Samenleving nieuwe stijl geleidelijk af te bouwen. Ons kenmerk provincie ZUID HOLLAND Erratum Vanwege de ontwikkelingen rond het vervolg van het RAS-beleid 2009-2012 stellen wij voor het beleidskader Jeugdzorg te wijzigen. De gevolgen hiervan zijn met

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 MAART

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 MAART A1 Bom-Lemstra PZH-2018-639351449 Bidboek Integrale ontwikkeling Zuidplas gemeente Zuidplas 1. Vast te stellen de brief aan Gemeente Zuidplas waarin wordt ingestemd met het aanbod om de dialoog aan te

Nadere informatie

BM NGEKOMFN 1 9 OKT Verzenddatum 1.J. UiVi. I. U -J - Geheim Nee. Paraaf Provinciesecretaris

BM NGEKOMFN 1 9 OKT Verzenddatum 1.J. UiVi. I. U -J - Geheim Nee. Paraaf Provinciesecretaris HOLLAND BM2009-139 NGEKOMFN 1 9 OKT. 2009 5 -minuten versie voor Provinciate Staten Directie DLB Afdeling Samenleving/Economie Reg istratien ummer PZH-2009-132160188 (DOS-2009-0015080) Datum vergadering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00638 Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname Beknopte samenvatting Het college wordt voorgesteld

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek Pittige Politiek 2. Wob-verzoek RTV NH 3. Wob-verzoek dhr. E. Geels 4. nr. 2 van dhr. J.M. Bruggeman en mw. C. Boelhouwer (SP) over het voortbestaan van de onafhankelijke regionale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 20 DECEMBER 2016 Onderwerp 1. Samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt 2017 2020 en jaarprogramma De Kop Werkt 2017 2. Nieuw huur- en exploitatiecontract Huis van Hilde Besluit 1. met de colleges B&W van Hollands Kroon,

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente )

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente ) Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente PM/het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van

Nadere informatie

Verzenddatum - 4 SEP 20. Onderwerp zienswijze op concept ontwikkelstrategiekader Oude Rijnzone

Verzenddatum - 4 SEP 20. Onderwerp zienswijze op concept ontwikkelstrategiekader Oude Rijnzone 5 -minuten versie voor Provinciale Staten HOLLAND ZUID Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-419337565 (DOS-2007-0002927) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 3 september

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Regionale uitvoeringsdienst Zeeland. Nr. 399 15 augustus 2016 Besluit ondermandaat directeur RUD Zeeland 2016 Besluit

Nadere informatie

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Voorjaarsnota 2017 en Kadernota 2018-2021; begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2018 voor

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 17 juni 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 17 juni 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 17 juni 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 10 juni 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 13.096955 No. 47 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2019-676717827 (DOS-2017-0009747) Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari 2019 - Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst logistieke hotspot

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de commissaris van de Koning van Zuid-Holland;

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de commissaris van de Koning van Zuid-Holland; Besluit van Gedeputeerde Staten en de commissaris de Koning van Zuid-Holland van 12 december 2017, PZH-2017-623173333 (DOS-2015-0007878) inzake het toekennen van mandaat en volmacht aan de directeur Staatsbosbeheer

Nadere informatie

Gelet op: de bepalingen zoals vermeld in de Algemene Subsidieverordening van de provincie Zuid-Holland

Gelet op: de bepalingen zoals vermeld in de Algemene Subsidieverordening van de provincie Zuid-Holland Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering 2010 Nummer 6164 onderwerp bijdrage realisatie projecten Ondergedompeld in de Biesbosch 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

Toelichting op gemeenschappelijke regeling

Toelichting op gemeenschappelijke regeling Toelichting op gemeenschappelijke regeling Artikelsgewijze toelichting Artikel 1 Algemene bepalingen Dit artikel bevat enkele begripsbepalingen die in de gemeenschappelijke regeling gehanteerd worden.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 6 NOVEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 6 NOVEMBER 2018 1. Publiceren GS declaraties internet 3 e kwartaal 2018 2. Richtinggevende uitspraken bodemdaling veenweiden 3. Toezeggingen tijdens vergadering commissie M&F n.a.v. behandeling initiatiefvoorstel Anoniem

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016 Onderwerp Besluit 1. Samenwerkingsovereenkomst Waalenburg 2. nr. 127 van mw. R. Alberts- Oosterbaan en mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over vervuilde grond 3. Vergadering Dagelijks Bestuur Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

Ingekomen stukken. In bijgevoegde brief van de provincie Zuid-Holland is het (financieel) kader voor 2015 als uitgangspunt meegegeven

Ingekomen stukken. In bijgevoegde brief van de provincie Zuid-Holland is het (financieel) kader voor 2015 als uitgangspunt meegegeven AB 18 DECEMBER 2014 GA/2014-487371545 Ingekomen stukken Nr. Datum Afzender Onderwerp in het kort Beschouwing en advies 1. 26 augustus 2013 Gemeente Gouda Gemeenschappelijke regelingen: Financieel kader

Nadere informatie

2 6 JUN Paraaf Provinciesep^éj^rts

2 6 JUN Paraaf Provinciesep^éj^rts 5 -minuten versie voor Provineiale Staten provincie f^qlland ZUID Directie DRM Afdeling Projecten en Programma's Registratienummer PZH-2013-377616569 (DOS-2007-0002927) Dalum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond. Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten: Uitgegeven: 25 oktober 2013 2013, nr. 67 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Openstelling Friese Energiepremie 2013-2015 en bekendmaking subsidieplafond Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben besloten:

Nadere informatie

Statenvoorstel. Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening)

Statenvoorstel. Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening) Statenvoorstel Vergadering Juli 2019 Nummer 7196 Onderwerp Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening) Vergaderdatum GS: 6 juni 2019 Portefeuillehouder:

Nadere informatie