We bouwen door op de Sportagenda transitie in de sport (maart 2016)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We bouwen door op de Sportagenda transitie in de sport (maart 2016)"

Transcriptie

1 Het verhaal van

2 We buwen dr p de Sprtagenda transitie in de sprt (maart 2016) De sprt is niet van ns, de sprt is van iedereen De wereld van de sprt is een rijke wereld vl passie en verhalen In de veranderende wereld wil en kan de sprter van vandaag veel meer dingen zelf rganiseren, k znder tussenkmst van bnden en verenigingen, waardr de bestaande sprtinfrastructuur gemderniseerd en verrijkt met wrden 3 actielijnen Het vergrten van het bereik van sprtcnsumenten Duurzame financiering sprt Netwerk van flexibele sprtrganisaties/samenwerkingsverbanden.

3 We zijn ns zeer bewust van nze burning issues We zijn niet transparant De systeemwereld zrgt vr verspilling van tijd, geld en energie Er is een schaarste aan middelen p basis van de huidige businessmdellen Integriteit van de sprt is in het geding Mensen die niet (meer) mee kunnen den vanuit hun situatie: fysiek, mentaal, financieel (we zijn exclusief) We velen de huidige tijdsgeest nvldende aan als het gaat m mentaliteit, technlgische ntwikkelingen en wijze van verbinden De macht verplaatst zich van het cllectief naar het individu.

4 Wij zijn trts p ns cultureel erfged met verenigingen en 1.2 miljen vrijwilligers

5 We lieten ns inspireren dr > 150 mensen vanuit N*N, Jng Oranje, bnden en dr 5 frisse denkers

6 En wat zij ns meegaven Stel de behefte van de sprter centraal; de sprt staat bvenaan en niet de bnden. Draai de piramide m Neem afscheid van de hkjes, denk buiten de huidige structuren en financieringsstrmen Geef betekenis aan de waarde van sprt in de samenleving en realiseer maatschappelijke impact. Maak sprt en daarmee sprtplezier vr iedereen tegankelijk Maak de impact en het effect van sprt meetbaar; kppel daar financiering aan Stimuleer sprt nder jngeren; laat ze sprt ntdekken Zrg vr pgeleide mensen die werkzaam zijn in de sprt Werk samen vr al datgene wat de specifieke sprt verstijgt; deel kennis en ervaring Durf ls te laten en buiten de gebaande paden te gaan Verlies je niet in plannen, maar ga gewn den Geef vertruwen en geef ruimte vr bttm-up ideeën Gebruik humr, maak het leuk en inspireer.

7 En we maakten kennis met de tijdsgeest: passie, rsprng, idealisme, creativiteit, nvrwaardelijk, pen, vertruwen, den, zek de dialg, nieuwe verbanden, ntbundel, maatschappelijk verbeteren en maak heel veel ll

8 Het is 2021 en we kijken terug

9 In 2016 hebben wij nze verntwaardiging met elkaar gedeeld Het kan tch niet waar zijn dat in 2021 Wij niet iedereen tegang hebben gegeven tt zijn f haar sprt (gaat ver exclusiviteit en betaalbaarheid) Wij nze ptentie (faciliteiten, expertise, aanbd) niet hebben benut waardr mensen kansen hebben gemist m te den/te ntdekken wat bij hen paste (gaat ver tegankelijkheid) Wij dachten dat de sprt van ns was (gaat ver nze systeemwereld, nze verkkerde wereld) Wij niet zijn gaan delen, samenwerken en elkaar zijn gaan versterken.

10 Wij zijn gestart vanuit de vertuiging dat Sprt mensen gelukkig maakt Sprt mensen bij elkaar brengt en met elkaar in verbinding Sprt vr persnlijke ntwikkeling zrgt Sprt mensen in beweging brengt.

11 Wij hebben nze rl en principes bepaald Mensen willen tegang tt de sprtervaring die een meerwaarde geeft aan zijn f haar persnlijk leven Dan wrdt het nze rl m iedereen naadls en zrgels tegang te geven tt zijn f haar sprtervaring En zijn nze principes 1. We zijn dienstbaar aan de sprter (van vrije tijds sprter tt tp sprter, van jaar) 2. We delen nze kennis en ervaring en brengen deze te gelde (materieel en inmaterieel) 3. We stimuleren idealisme en creativiteit.

12 En zijn wij in 2016 als N*N en bnden samen een nieuw initiatief gestart

13 richt zich p Sprters Verenigingen

14 En zet zich in p een leven lang sprten met speciale aandacht vr Onze jeugd We investeren in multisprtntwikkeling ten beheve van Plezier, avntuur en energie naast prestatie Mtrische - en sciale ntwikkeling Het mgelijk maken van betere tpprestaties en een hgere sprtparticipatie Kinderen kunnen z ntdekken waar hun talent echt zit En we maken het mgelijk vr kansarmen kinderen m te sprten We zijn hiervr intensief gaan samenwerken met het nderwijs en verenigingen En Aging Sprten tegen verudering en vr gelukkig ud wrden Zrgen vr sciale verbinding.

15 We hebben veel gerealiseerd m invulling te geven aan nze rl: 6 wapenfeiten die gaan ver 1. Shared services Het Sprt Shared Service Center 2. Tegang tt juw sprt Sprtify 3. Kennis en ntwikkeling Open Sprt University 4. De zichtbaarheid en inzet van de beste sprters en caches van Nederland TeamNL 5. Innvatiekracht Sprt Innvatin Playgrund. 6. De lbby vr NLsprt.

16 1. Shared services: Sprt Shared Service Center Services HRM, Legal, ICT, Reizen, Verenigingsndersteuning en Accuntmanagement, Tucht, Arbitrage, Cmpetitie, Verzekeringen, Administratie Nte: sluit naadls aan p het initiatief Nederland sprt van de 20 kleine bnden Data Sprt Data Platfrm Nederland: geeft inzicht in de beheften, gedrag en situatie van de sprter, fan, vrijwilliger Stimuleren van sprtparticipatie + het bieden van relevantie vr de sprter, fan, vrijwilliger en vereniging Cntent: media O.a. inkp en prductie cmmunicatiemiddelen Cntent: events Maatschappelijke impact en fun van de sprt vergrten Organiseren en ticketing O.a. Olympic Experience, WK s, EK s, lancering OS 28/32, maar k breedtesprt evenementen zals de Master Games, de Wereld Gymnastrada, de Eurpean Cmpany Sprt Games.

17 2. Tegang: Sprtify Kmt vraag en aanbd van sprt, gerganiseerd en ngerganiseerd samen Vraag Aanbd t cnsumer: sprters, teams, t business: verenigingen, sprt aanbieders. Speelt in p de beheften van de klant en maakt gebruik van de data uit het Sprt Data Platfrm Nederland Is juw persnlijke cach en is tegankelijk p alle devices Biedt tegang tt alle sprten en is persnlijk en p maat dr 76 sprt specifieke cmmunities aangevuld met andere sprten (fitness,..) En aangevuld waar relevant dr de services van het sprt shared service center Betalen Naar behefte: abnnement / pre paid.

18 3. Kennis en ntwikkeling: Open Sprt University De Open Sprt University gaat ver het ntsluiten van kennis en ervaring, den van nderzek en het ntwikkelen (educatie en pleiden) van mensen: pen inschrijving In samenwerking met (internatinale) universiteiten/netwerken + inzet ervaring en kennis TeamNL Vr diverse delgrepen: (tp) sprters, caches, bestuurders, medewerkers, vrijwilligers Prgramma lijnen (eerste aanzet) Tp specialisaties: sprt en veding, sprt en levensstijl, sprt en bewegen High perfrmance prgramma Natinal caching center Sprtkader pleidingen, pleidingen medewerkers / (internatinale) bestuurders Samenwerken met bestaande instituten, kenniscentra Vermarkten van kennis, k als exprt prduct (ndernemerschap).

19 4. De beste sprters en caches: TeamNL Sprtieve en kwalitatieve ntwikkeling van TeamNL Cllectieve trts p de beste sprters van Nederland die strijden m de pdiumplaatsen p (internatinale) ternien Vergrten van de zichtbaarheid in de samenleving dr het initiatief, het gevel, het merk TeamNL Verbindt zich met de fans TeamNL levert een actieve bijdrage aan Events, Open Sprt University, verenigingen Sciaal-maatschappelijke prjecten in Nederland, het buitenland f bij handelsmissies.

20 5. De innvatiekamer: Sprt Innvatin Playgrund Ontwikkelplek in een creatieve mgeving vr vernieuwing in de sprt; de innvatiekamer van de sprt Vlp ruimte geven aan idealisme en creativiteit, met name k met mensen van buiten de sprt Samenwerking met MIT- en Ggle-achtige rganisaties Stimuleren van ndernemerschap Faciliteren/ Opzetten Start UP s, Exprteren van innvaties naar het buitenland Nederland neerzetten als preftuin vr internatinale ambities van IOC, IF s, EU waardr innvatie versterkt wrdt en mede gefinancierd kan wrden Binden (buitenlandse) investeerders + aantrekken van cmmerciële financieringsbrnnen/event spnsren als Tyta en Red Bull Risic kapitaal vrijmaken / investeringsfnds pzetten.

21 6. Lbby vr NLsprt Natinale Sprt akkrd in het te maken calitie akkrd na maart 2017 Intrede van Brut Natinaal Sprtgeluk Multisprt prpsitie vr kinderen in samenwerking met VWS en OC&W Status als Tpsectr Sprt Het benutten van het gede van de Nederlandse sprt (tpsprters, kennis, ranjegevel) helpt derden, waarnder de G4, het Nederlandse bedrijfsleven en de Ministeries van BuiZa en EZ, m hun internatinale delen te bereiken Creëren van nieuwe geldstrmen.

22 Het vrdeel van Vr de sprter Is blij dat we de sprt tegankelijk en betaalbaarder hebben gemaakt vr iedereen Is trts p de prestaties die zijn behaald p het natinale en internatinale pdium Is blij met de feestjes die wij rganiseren Vr de vereniging Is blij met de services die wij hem aanbieden Is blij dat wij hem helpen in zijn ntwikkeling en ndernemerschap Is blij dat hij zich kan cncentreren p de sprters en vrijwilligers Vr de bnd Is blij dat hij zich dr gebruik te maken van de sprt shared services weer vlledig kan cncentreren p de ntwikkeling van zijn sprtgebied Dat hij zijn specifieke sprtkennis kan inzetten in de ndersteuning van verenigingen en sprters met specifieke vragen; waar mgelijk samen met andere (cmmerciële) partijen Is blij met de reductie van tijd en geld en energie vr alle randzaken.

23 en he wij samenwerken Sprt Shared Services center TeamNL Sprter Sprtify Sprt Innvatin Playgrund Vereniging Lbby Open Sprt University NLsprt Is een gezamenlijk initiatief van N*N en de bnden Wij werken vanuit vertruwen, in een pen mgeving en zijn transparant in wat we den Wat ns bindt is nze gemeenschappelijke vertuiging en ambitie Wij zijn dienstbaar aan de sprters, fans, vrijwilligers en de verenigingen Wij zrgen in alles wat we den vr directe betrkkenheid van sprters, fans, vrijwilligers en verenigingen Leden zijn medeverantwrdelijk (wij kennen geen wij en zij) Wij stimuleren ndernemerschap.

24 En we drukken nze maatschappelijke impact uit in een index, namelijk Brut Natinaal Sprtgeluk en dat gaat ver mensen bij elkaar en met elkaar in verbinding brengen persnlijke ntwikkeling mensen in beweging brengen

25 Wat gaan we anders den?

26 Verwerpen Versterken Verwerven Huidige structuren en systeemdenken: bestuursstructuur, alv s + cmmissies, ledenraden Financieringsstructuur p basis van leden Klmmenstructuur: rdening p basis van bnden Taal: wrden als bnd/unie/gremia Elkaar drempels pwerpen Tijdverspilling Ontsluiten van expertise; kennis van de sprt (inhud en aanbd) Inclusiviteit: vr iedereen is sprt tegankelijk Ondernemerschap Fijn vertakte sprt infrastructuur Persnlijke betrkkenheid vrijwilligers Inzetten p maatschappelijke waarde Sprter is betrkken Ons initiatief NLsprt Financiering p basis van sprtgeluk Idealisme en creativiteit + Sprt Innvatin Playgrund Open Sprt University Persnlijke grei + ntwikkeling van mensen die werkzaam zijn in de sprt (vrijwillig en prfessineel): vakmanschap Landelijke inzet van multisprt vr de jeugd in samenwerking met het nderwijs Sprt Shared Service Center Sprtify Brut Natinaal Sprtgeluk.

27 Onze impact En bieden wij een antwrd p nze burning issue en is de sprt echt van iedereen Brut Natinaal Sprtgeluk ambitie huidige situatie tijd

28 Business Mdel Canvas (Strategische) partners Klantsegmenten Waardeprpsitie Klantrelaties Kernactiviteiten Naadls en zrgels tegang bieden tt juw sprtervaring Dienstbaar Alle sprters Iedereen die wil delen en wil samenwerken m daarmee bij te dragen aan nze vertuiging en rl Kstenstructuur Sprt innvatin playgrund Sprt Shared service Belangrijkste resurces Shared services Data Kennis Vrijwilligers Open Sprt University TeamNL TeamNL Platfrm sprtify Sprtify Lbby Brut Natinaal Sprtgeluk Kanalen Inkmstenstrmen Lidmaatschap Verenigingen Events TeamNL Opbrengsten vanuit efficiency Sprtify.cm University Opbrengsten vanuit ndernemerschap Subsidie Alle verenigingen Pre Paid

29

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

Bestuurderscongres The next step. Welkom en introductie. Filmpje All that we share. Guido Davio & Frank Berteling: The next step

Bestuurderscongres The next step. Welkom en introductie. Filmpje All that we share. Guido Davio & Frank Berteling: The next step Bestuurderscongres The next step Welkom en introductie Post mee! #samensterk Volg @nevobo en @BasketballBond Wifi: Wachtwoord: kloosterhotel welkom01 Filmpje All that we share Guido Davio & Frank Berteling:

Nadere informatie

Handleiding TechFinder: gebruikers

Handleiding TechFinder: gebruikers Handleiding TechFinder: gebruikers Wetenschap- en techniekaanbd p maat Inhud Wat is TechFinder?... 1 Vr wie?... 1 Registreren... 1 Inlggen... 2 Prduct zeken... 3 Resultaat zekpdracht... 6 Prduct aanvragen...

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

Wat voor een club wil je zijn in 2020? Erik Gerritsen

Wat voor een club wil je zijn in 2020? Erik Gerritsen Wat voor een club wil je zijn in 2020? Erik Gerritsen Context 1. Zowel de samenleving als de sport zijn in transitie. 2. De hockeysport staat er goed voor. 3. Toch zal ook de hockeysport moeten veranderen.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond KvK te s-gravenhage 40409378 Pstbus 600 Phne +31 (0)79 343 81 49 inf@knas.nl 2700 MD Zetermeer Fax +31 (0)79 343 81 50 www.knas.nl Kninklijke Van: KNAS Opleidingen Maitre AJ van der Weg Onderwerp: Tpcach

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VERTEGENWOORDIGER RETAIL

FUNCTIEBESCHRIJVING VERTEGENWOORDIGER RETAIL 1. Functietitel : FUNCTIEBESCHRIJVING VERTEGENWOORDIGER RETAIL Vertegenwrdiger retail 2. Afdeling in de rganisatie : Sales departement unit retail 3. Psitinering binnen het bedrijf : De vertegenwrdiger

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen

VGSO Nieuwsbrief extra editie over komende gemeenteraadsverkiezingen VGSO Nieuwsbrief extra editie ver kmende gemeenteraadsverkiezingen Hierbij ntvangt u een extra nieuwsbrief van de VGSO. Deze nieuwsbrief staat vrijwel geheel in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Het project wisselt de gehanteerde methodieken, expertise en ervaring uit met de andere gemeenschapscentra.

Het project wisselt de gehanteerde methodieken, expertise en ervaring uit met de andere gemeenschapscentra. BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel prject: Caleidscp Initiatiefnemer: GC De Vaartkapen Prjectmschrijving Caleidscp is een zelfrganisatie die is ingebed in het gemeenschapscentrum. Het draagvlak wrdt gevrmd

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

Voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstaligen. Functieprofiel: Leerondersteuner Voorbereidingsjaar Hoger Onderwijs voor Anderstaligen

Voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstaligen. Functieprofiel: Leerondersteuner Voorbereidingsjaar Hoger Onderwijs voor Anderstaligen Vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstaligen Prvincieplein 1 Cntact: Functieprfiel: Leerndersteuner Vrbereidingsjaar Hger Onderwijs vr Anderstaligen Samenvatting Als leerndersteuner begeleid en ndersteun

Nadere informatie

Solliciteren bij bnr. Selectiecriteria juniormedewerker

Solliciteren bij bnr. Selectiecriteria juniormedewerker Slliciteren bij bnr Fijn dat je wilt slliciteren p de functie van junirmedewerker bnr. Dat kan dr nderstaande vragen te beantwrden, die gebaseerd zijn p de selectiecriteria vr junirmedewerkers. Het eindprfiel

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Derde Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Derde Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Derde Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Ondersteuning gericht op kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie van personen met een beperking. Een wetenschappelijke stand van zaken.

Ondersteuning gericht op kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie van personen met een beperking. Een wetenschappelijke stand van zaken. Ondersteuning gericht p kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie van persnen met een beperking. Een wetenschappelijke stand van zaken. Bea Maes KU Leuven Een veld in beweging Vlwaardig burgerschap

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhud 1. Wat is MAS? 1.1 MAS algemeen. 1.2 MAS p het Gren van Prinstererlyceum 1.3 Deadlines 2. Stage zeken 2.1 De stage cördinatr p schl. 2.2 Masactief 3. De frmulieren 3.1 Aanvraagfrmulier

Nadere informatie

Chemelot, directeur Marketing en Business Development

Chemelot, directeur Marketing en Business Development Verslag achtste bijeenkmst NSI Denktank 14 nvember 2012 Lcatie: Service Science Factry, Universiteit Maastricht, Tngersestraat 6 Deelnemers: Jchen Barth Maurice Benneker Lex Brghans Hetty van Emmerik Anita

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie

Samenvatting van de Jaarrapportage Welzijn 2014. AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en organisatie Samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 AKROS: ISO gecertificeerd Kwaliteit in dienstverlening en rganisatie Maart 2015 Algemeen Dit is de samenvatting van de Jaarrapprtage Welzijn 2014 van Stichting

Nadere informatie

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen

Hoe kan uw overheidsorganisatie professionalisering en verduurzaming van het inkoopproces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen He kan uw verheidsrganisatie prfessinalisering en verduurzaming van het inkpprces bewerkstelligen UITWERKING

Nadere informatie

Naam van de organisatie: Uw naam: Wat is uw functie? Tot welke sector behoort uw organisatie? Wat is de omvang van uw organisatie?

Naam van de organisatie: Uw naam: Wat is uw functie? Tot welke sector behoort uw organisatie? Wat is de omvang van uw organisatie? Naam van de rganisatie: Uw naam: Wat is uw functie? Directeur/hfd van een Academie Directeur/hfd afdeling Opleidingen Senir Learning Cnsultant/ Senir Onderwijskundige Learning cnsultant/ Onderwijskundige

Nadere informatie

Van analoog via dialoog naar digitaal. Proteion Thuis: Paraat voor de toekomst

Van analoog via dialoog naar digitaal. Proteion Thuis: Paraat voor de toekomst Van analg via dialg naar digitaal Prtein Thuis: Paraat vr de tekmst 1 Inleiding Prtein Thuis stelt zich als del ged vrbereid de uitdagingen van de tekmst aan te gaan. De uitdagingen p het gebied van de

Nadere informatie

KENNISBANK - PROJECTPLANNEN

KENNISBANK - PROJECTPLANNEN KENNISBANK - PROJECTPLANNEN BIJEENKOMST OPEN CLUB STICHTING MEER DAN VOETBAL Samenvatting De afgelpen jaren rganiseerde Meer dan Vetbal samen met een BVO en de KNVB diverse Open Club-bijeenkmsten. Del

Nadere informatie

1. Een wereld te winnen!

1. Een wereld te winnen! 1. Een wereld te winnen! We hebben als KWBN een wereld te winnen. Wandelen is znder twijfel een van de meest tegankelijke vrmen van bewegen en daarmee bereikbaar vr velen. Ruim 10 miljen mensen in Nederland

Nadere informatie

OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016

OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016 OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016 INHOUDSOPGAVE Inhudspgave...pag. 1 1. Inleiding...pag. 2 1.1 Kernachtig cultuurbeleid.pag. 2 1.2

Nadere informatie

Samen de schouders eronder! Wij zijn als generatie aan zet om voor de komende 2 generaties iets neer te zetten voor Beringe

Samen de schouders eronder! Wij zijn als generatie aan zet om voor de komende 2 generaties iets neer te zetten voor Beringe Samen de schuders ernder! Wij zijn als generatie aan zet m vr de kmende 2 generaties iets neer te zetten vr Beringe Samen de schuders ernder! Wij zijn als generatie aan zet m vr de kmende 2 generaties

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020

Openbare raadpleging over de evaluatie van de Europese strategie inzake handicaps 2010/2020 Openbare raadpleging ver de evaluatie van de Eurpese strategie inzake handicaps 2010/2020 Er zijn in de EU ngeveer 80 miljen mensen met een handicap. Vr deze mensen is het, dr allerlei belemmeringen, vaak

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw Heart4Wmen Duurzaam Bewgen Missinair Spnsr een vruw Vruwen in hun kracht Heart4Ghana is bewgen met de psitie van de vruw binnen de Dagmba en Nanumba cultuur. Deze vruwen hebben het niet altijd makkelijk

Nadere informatie

Ouderen en cultuur. Dit convenant komt voort uit de overtuiging van de ondertekenaars dat:

Ouderen en cultuur. Dit convenant komt voort uit de overtuiging van de ondertekenaars dat: Ouderen en cultuur Cnvenant Ministerie van OCW, Ministerie van VW, tichting RCOAK, Fnds luyterman van L, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fnds vr Cultuurparticipatie (FCP),

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste halfjaar 2017

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste halfjaar 2017 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste halfjaar 2017 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Talent aan Zet. Een Talent Ontwikkel Programma (TOP) van Talentroom

Talent aan Zet. Een Talent Ontwikkel Programma (TOP) van Talentroom Talent aan Zet Een Talent Ontwikkel Prgramma (TOP) van Talentrm Een prgramma vr mensen met kennis en ervaring, mensen met deskundigheid die tegelijkertijd het idee hebben dat er veel meer uit henzelf te

Nadere informatie

re-integratie jobcaoching praktijkleerwerktraject De Pastorie diverse branches social return

re-integratie jobcaoching praktijkleerwerktraject De Pastorie diverse branches social return jbcaching praktijkleerwerktraject De Pastrie scial return Stichting MatchWinners Rermnd jbcaching praktijkleerwerktraject De Pastrie scial return Stichting Matchwinners Rermnd 1. Intr Sinds 2009 biedt

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

Leden & Vrijwilligers

Leden & Vrijwilligers Leden & Vrijwilligers 2018 1 Visie en missie IIA NL wil een sterke waarde prpsitie bieden aan huidige, tekmstige en vrmalige internal auditrs, zdat zij hun lidmaatschap ervaren als een must have. Verder

Nadere informatie

Aanbod inspiratie en introductie workshops

Aanbod inspiratie en introductie workshops Aanbd inspiratie en intrductie wrkshps Overzicht van de inspiratie en intrductie wrkshps Inspiratie en kennismaking met systeemdenken en duurzaam ndernemen Deze reeks wrkshps belicht een reeks aspecten

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Derde kwartaal 2017

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Derde kwartaal 2017 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Derde kwartaal 2017 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Bibliotheek & Onderwijs. Uitdagingen

Bibliotheek & Onderwijs. Uitdagingen Biblitheek & Onderwijs Uitdagingen Inhud Situering binnen strategisch plan UB Strategisch plan nderwijs Plan van aanpak Feedback 10/02/2014 P. Verbist Biblitheek & Onderwijs: uitdagingen 2 Situering binnen

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Eerste Kwartaal 2015 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Eerste Kwartaal 2015 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Keukentaal Spreken is zilver, eten is goud

Keukentaal Spreken is zilver, eten is goud Keukentaal Spreken is zilver, eten is gud Wat vragen wij? Tafelvanzeven vraagt Citylab010 m haar in 2018 financieel te ndersteunen bij het ntwikkelen en uitveren van haar nieuwe leer-werkprgramma Keukentaal.

Nadere informatie

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING Beste drpsgent, Vr u ligt een enquête ver de ntwikkeling van ns drp in de kmende jaren. Deze enquête is een initiatief van de Drpsvereniging Heilig Landstichting,

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Noord-Holland Noord: één grote proeftuin voor (duurzame) energie en energie innovatie

Noord-Holland Noord: één grote proeftuin voor (duurzame) energie en energie innovatie Nrd-Hlland Nrd: één grte preftuin vr (duurzame) energie en energie innvatie Waarm? Energie en duurzaamheid als Banenmtr Hgwaardige werkgelegenheid Oude en nieuwe energie: USP s Kansen: Aanleg Optimale

Nadere informatie

van Samen werken naar Samenwerken Kernteam Platform Water Vallei en Eem

van Samen werken naar Samenwerken Kernteam Platform Water Vallei en Eem van Samen werken naar Samenwerken Kernteam Platfrm Water Vallei en Eem Del & Opbuw presentatie! Infrmeren ver de stand van zaken van de factsheet drntwikkeling rganisatie. Terugblik - parapluplan Factsheet

Nadere informatie

Startbijeenkomst regio Zeeland- Zuid-Holland NVTZ

Startbijeenkomst regio Zeeland- Zuid-Holland NVTZ Startbijeenkmst regi Zeeland- Zuid-Hlland NVTZ De wensen van de patiënt en rganisatie-verstijgende samenwerking V.A.J. Slenter Drdrecht, 3 december 2015 Cmmissie Tekmstige Zrg Zeeland 1. Prces en visie

Nadere informatie

Situatie: Aanzet casebeschrijving Molenwaard. Inleiding

Situatie: Aanzet casebeschrijving Molenwaard. Inleiding Aanzet casebeschrijving Mlenwaard Situatie: Inleiding In het nrden van de Alblasserwaard, nder de rk van de gemeente Rtterdam, ligt de gemeente Mlenwaard. Een gemeente die zich kenmerkt dr uitgestrekte

Nadere informatie

Beleidsnotitie 2013-2016. 100, uw welzijns- en zorgnetwerk. Vastgesteld op 26 april 2013

Beleidsnotitie 2013-2016. 100, uw welzijns- en zorgnetwerk. Vastgesteld op 26 april 2013 Beleidsntitie 2013-2016 100, uw welzijns- en zrgnetwerk Vastgesteld p 26 april 2013 1 1 Inleiding Begin 2012 maakte 100, uw welzijns- en zrgnetwerk een drstart, na vier jaar nder de naam Zwel NN vanuit

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Belang van cliënten- en inwonersparticipatie en onderlinge samenwerking

Belang van cliënten- en inwonersparticipatie en onderlinge samenwerking Belang van cliënten- en inwnersparticipatie en nderlinge samenwerking Petra van der Hrst, directeur Kepel 11 april 2019 Prgramma Huidige situatie adviesraden sciaal dmein De Kepel in het krt Wat betekent

Nadere informatie

Excellente werving, Excellente studenten. Studentenwerving

Excellente werving, Excellente studenten. Studentenwerving Excellente werving, Excellente studenten Studentenwerving Ondersteuningstraject werving Vraag vanuit de Centres en Centra Gebaseerd p ndersteuningsvraag Individuele benadering, inzichten vr iedereen 2

Nadere informatie

De Taskforce 10 voor innovatie. Toon lef, durf en trots!

De Taskforce 10 voor innovatie. Toon lef, durf en trots! De Taskfrce 10 vr innvatie Tn lef, durf en trts! Onderdeel van Tpsectr Water & Maritiem www.taskfrcedeltatechnlgie.nl Jelke Jan de With Guden Driehekbijeenkmst 27 Innvatie is een middel en geen del! 2

Nadere informatie

Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 nog steeds met heel veel plezier en passie!

Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 nog steeds met heel veel plezier en passie! Vrzitter Jhn Reinerie Ik ben 62 jaar, gehuwd met Anne en (grt)vader van 3 dchters en 6 kleinkinderen. Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 ng

Nadere informatie

Haren mei Initiatiefvoorstel Sociaal Platform. Initiatiefvoorstel. Sociaal Platform in de gemeente Haren. Haren, 27 mei 2015 AAN DE RAAD

Haren mei Initiatiefvoorstel Sociaal Platform. Initiatiefvoorstel. Sociaal Platform in de gemeente Haren. Haren, 27 mei 2015 AAN DE RAAD Haren mei 2015 Initiatiefvrstel Sciaal Platfrm Initiatiefvrstel Onderwerp: Sciaal Platfrm in de gemeente Haren Haren, 27 mei 2015 AAN DE RAAD 1. Samenvatting Dit vrstel is een pleidi vr het pzetten van

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 6.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 6.4. Coöperatie Baronije UA nr. 6.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

SMASHTGMEE PROJECT

SMASHTGMEE PROJECT PROJECT SMASHTGMEE Vlley Vlaanderen wil inzetten p inclusie van G-sprters binnen de vlleybalclub. We willen de clubs ndersteunen die via bijzndere initiaties p evenementen, in instellingen f revalidatiecentra

Nadere informatie

Visietekst sociale functie in de kinderopvang in Genk

Visietekst sociale functie in de kinderopvang in Genk Visietekst sciale functie in de kinderpvang in Genk Tt stand gekmen binnen de stedelijke adviesraad kinderpvang Genk Ter inspiratie en ndersteuning vr de pvangrganisatren en partners binnen de sar k Visie

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld

De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld De Wet maatschappelijke ndersteuning eenvudig verteld Met de Wm det iedereen gewn mee VCP Zichtbare invled van mensen met een beperking p lkaal beleid Inleiding Dit bekje met infrmatie ver de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Visie op de webpresentatie. gemeente Eindhoven

Visie op de webpresentatie. gemeente Eindhoven Visie p de webpresentatie gemeente Eindhven Inhud 1 Inleiding 3 2 Basisgedachte beheften ntvanger centraal 3 2.1 Onderscheidende kwaliteiten websites 3 2.2 Verbinding essentieel 4 2.2.1 Verbinding extern

Nadere informatie

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R

M A R I J E D E G R O O T G R O O T I N H R Pauline Siebers Caching A A N M E L D I N G H E R F S T A C T I E 2 0 1 5 Dank vr je interesse in nze aanbieding! We willen startende ndernemers niet alleen fcus maar k slagkracht meegeven. Daarm wrdt

Nadere informatie

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan

Handleiding. Het opstellen van een diaconaal beleidsplan Handleiding Het pstellen van een diacnaal beleidsplan Versie 1.0 Generale diacnale cmmissie Datum: augustus 2015 Generale diacnale cmmissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefn (0318) 505541 Website:

Nadere informatie

Tjalling de Vries Gemeente Enschede. #TwenteM2S

Tjalling de Vries Gemeente Enschede.  #TwenteM2S Tjalling de Vries Gemeente Enschede www.twentemve2scial.nl #TwenteM2S Versnellen sciale ndernemingen Wij helpen innva

Nadere informatie

AGE Algemene Vergadering 2013 Declaratie 17 May 2013

AGE Algemene Vergadering 2013 Declaratie 17 May 2013 AGE Algemene Vergadering 2013 Declaratie 17 May 2013 De Eurpese Unie is p een cruciaal mment gekmen en nderzekt de hervrming van haar visie en haar bij vrrang belangrijkste dmeinen, in het licht van de

Nadere informatie

Missie, visie en strategie Informatievoorziening veiligheidsregio s Definitief RBC 5/11/14

Missie, visie en strategie Informatievoorziening veiligheidsregio s Definitief RBC 5/11/14 Missie, visie en strategie Infrmatievrziening veiligheidsregi s Definitief RBC 5/11/14 Inleiding Relatie met prgrammaplan en werkplannen Deze missie, visie en strategie vrmen de basis vr het Prgramma Infrmatievrziening

Nadere informatie

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde

VZW Think out-of-the-box Maatschappelijke zetel Alfons Van den Sandelaan 2A, 2970 Schilde Think ut-f-the-bx Je kind een mi tekmstperspectief bieden. Welke uder drmt daar niet van? Alleen is deze drm iets meilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we

Nadere informatie

Toespraak voorzitter College van Bestuur, Jan Bogerd bij Jaaropening Hogeschool Utrecht 2018

Toespraak voorzitter College van Bestuur, Jan Bogerd bij Jaaropening Hogeschool Utrecht 2018 Tespraak vrzitter Cllege van Bestuur, Jan Bgerd bij Jaarpening Hgeschl Utrecht 2018 23 augustus 2018 Welkm gasten, studenten, medewerkers en sprekers bij de Jaarpening van Hgeschl Utrecht. De jaarpening

Nadere informatie

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen Infrmatie vr schlen Niet alleen studenten, maar k schlen kunnen rekenen p een gede samenwerking met Travel2Cnnect als partner. Dr nze jarenlange persnlijke ervaring met stagiaires, vrijwilligers en lkale

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

ENQUÊTE GIETHOORN. Beste meneer/mevrouw,

ENQUÊTE GIETHOORN. Beste meneer/mevrouw, ENQUÊTE GIETHOORN Beste meneer/mevruw, Welkm bij de enquête van dit nderzek, wat de eerste stap met wrden naar een tekmstprf Giethrn. Dit nderzek gaat ver het waarbrgen van de leefbaarheid en kwaliteit

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

Lokale ketensamenwerking

Lokale ketensamenwerking Lkale ketensamenwerking Lkale ketensamenwerking He kunnen we de ketensamenwerking een (kwaliteits) impuls geven? Wat is ndig? Wat heb jij ndig en kan jij als buurtsprtcach de (kwaliteit van) samenwerking

Nadere informatie

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap Verantwrding Lpbaan en Burgerschap Opleiding: Apthekersassistent BOL Chrt: 2013-2016 Creb: 91300 Waar gaat het m? Wat is daarvr ndig? Kennis elementen Peride en afrnding Activiteiten/begeleiding Betrkkenen

Nadere informatie

MEERJAREN BELEIDSPLAN STICHTING EXPOPLU

MEERJAREN BELEIDSPLAN STICHTING EXPOPLU MEERJAREN BELEIDSPLAN STICHTING EXPOPLU 2016-2018 Inhudspgave Hfdst. Titel Blz. 1.0 Wat is de Expplu? 3 1.1 Expplu missin statement 3 1.2 Visie van de Expplu 4 1.3 Delstelling van de Expplu 4 2.0 Delgrep

Nadere informatie

Participatie van het Publiek

Participatie van het Publiek Participatie van het Publiek KU Leuven Prf. Dr. Frankie Schram Frankie.schram@sc.kuleuven.be Ideeën Cmmissie Versnelling Maatschappelijk Belangrijke Investeringsprjecten (Cmmissie Sauwens) Te ruime inspraak-

Nadere informatie

Van cliëntenparticipatie naar ervaringsdeskundigheid binnen vzw Walden. Dromen van een recovery college

Van cliëntenparticipatie naar ervaringsdeskundigheid binnen vzw Walden. Dromen van een recovery college Van cliëntenparticipatie naar ervaringsdeskundigheid binnen vzw Walden. Drmen van een recvery cllege Filip Abts, Ervaringswerker Grace Verween, SRH cach Sciaal verpleegkundige NVKVV 25/03/15 Wnen Fenix

Nadere informatie

Meer koopkracht door echte banen

Meer koopkracht door echte banen Meer kpkracht dr echte banen Centen en prcenten vr een gelijkwaardige samenleving Arbeidsvrwaardenagenda FNV in Beweging 2015 Een gelijkwaardige samenleving werkt beter. Een samenleving waarin de verschillen

Nadere informatie

Marketing Management Prof. dr. Yves Van Vaerenbergh

Marketing Management Prof. dr. Yves Van Vaerenbergh Marketing Management Prf. dr. Yves Van Vaerenbergh 1. Marketing? 2. Vrstelling van de afstudeerrichting 3. De student aan het wrd 1. Marketing? 2. Vrstelling van de afstudeerrichting 3. De student aan

Nadere informatie

OO: het aanbod lokale, seizoen- en bio producten in de distributiesector vergroten

OO: het aanbod lokale, seizoen- en bio producten in de distributiesector vergroten OO: het aanbd lkale, seizen- en bi prducten in de distributiesectr vergrten Onder 'distributiesectr' verstaat men alle handelszaken van het intermediaire aanbd (grthandel) en het eindaanbd (grtdistributie,

Nadere informatie

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting

Communicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting Cmmunicatieplan Gemeente Overijse Samenvatting 1 Cmmunicatieplan gemeente Overijse Analyse Dit cmmunicatieplan en alle adviezen die er in staan zijn het resultaat van uitverig vrafgaand nderzek. De vlgende

Nadere informatie

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk

Onderwerp Vervolg Programma Eigen Kracht - het stimuleren van laagopgeleide vrouwen naar werk Cllegevrstel Openbaar Onderwerp Vervlg Prgramma Eigen Kracht - het stimuleren van laagpgeleide vruwen naar werk Prgramma / Prgrammanummer Werk & Inkmen / 1061 BW-nummer Prtefeuillehuder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA Trainingsinfrmatieblad nr. 5.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER 2016

ACTIVITEITENKALENDER 2016 ACTIVITEITENKALENDER 2016 ALGEMENE HULP, CRISIS- EN SPOEDHULP In 2016 zijn er veel verzeken binnengekmen m.b.t. het zeken van hulp en ndersteuning naar aanleiding van pesten. Individuele hulpvragen. Hulpzekenden

Nadere informatie

Handleiding TechFinder: gebruikers

Handleiding TechFinder: gebruikers Handleiding TechFinder: gebruikers Wetenschap- en technlgieaanbd p maat Inhud Wat is TechFinder?... 1 Vr wie?... 1 Registreren... 1 Inlggen... 2 Prduct zeken... 3 Resultaat zekpdracht... 6 Prduct aanvragen...

Nadere informatie

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap

Verantwoording Loopbaan en Burgerschap Verantwrding Lpbaan en Burgerschap Opleiding: Apthekersassistent dt-bol BBL Chrt: 2013-2015 Creb: 91300 Waar gaat het m? Wat is daarvr ndig? Kennis elementen Peride en afrnding Activiteiten/begeleiding

Nadere informatie

Intensief voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstalige nieuwkomers

Intensief voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstalige nieuwkomers Intensief vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstalige nieuwkmers Prvincieplein 1 Cntact: Functieprfiel: studiecach intensief vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstalige nieuwkmers Samenvatting L4-Vlwassenennderwijs

Nadere informatie

aan carine.callemin@ocmwkortrijk.be of OCMW Kortrijk, t.a.v. Carine Callemin, Budastraat 27 te 8500 Kortrijk

aan carine.callemin@ocmwkortrijk.be of OCMW Kortrijk, t.a.v. Carine Callemin, Budastraat 27 te 8500 Kortrijk SELECTIE ADMINISTRATIEF MEDEWERKER OKTOBER - NOVEMBER 2013 VERLOOP VAN DE SELECTIEPROCEDURE 1. indienen van de kandidaturen tegen uiterlijk 11 ktber 2013 mtivatiebrief uitgebreid CV - afschrift diplma

Nadere informatie

Biontica Workshop Zelfredzaamheid & Zelfsturing

Biontica Workshop Zelfredzaamheid & Zelfsturing Bintica Wrkshp Zelfredzaamheid & Zelfsturing Visie p Zelfredzaamheid & Zelfsturing Lgica van het gevel, Arnld Crnelis, 1998, ISBN 90-72258- 02-9 Het verbrgen prgramma vr het menselijk leren is aangebren

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Ondernemingscmmunicatie Mdule MarketingManagement Cde A2 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte ttale studiebelasting (in uren) 1 Mgelijkheid tt JA aanvragen

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Office 365 in het nderwijs Masterclass SharePint Online Masterclass Office 365 - SharePint Online in het nderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Micrsft Office 365 in het nderwijs Micrsft Office 365 biedt nderwijsinstellingen

Nadere informatie

Mogelijkheden Brede Impuls Buurtsportcoaches Gemeente Doesburg

Mogelijkheden Brede Impuls Buurtsportcoaches Gemeente Doesburg Mgelijkheden Brede Impuls Buurtsprtcaches Gemeente Desburg Gelderse Sprt Federatie Gemeente Desburg 1 e versie 16-04-2014 2 e versie 10-6-2014 3 e versie 4-7-2014 Ward Terpstra en Larisa Lentjes Cluster

Nadere informatie

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) hetergene grepen: kinderen uit diverse sciale milieus, een grte verscheidenheid aan rts. De schl gaat adequaat m met verschillen tussen leerlingen: gezien deze verschillen

Nadere informatie

Groundbreaking Innovative Financing of Training in a European Dimension. D2.1 GIFTED MODEL November 2012

Groundbreaking Innovative Financing of Training in a European Dimension. D2.1 GIFTED MODEL November 2012 Grundbreaking Innvative Financing f Training in a Eurpean Dimensin D2.1 GIFTED MODEL Nvember 2012 Prject Reference n. 517624-LLP-1-2011-1-AT-GRUNDTVIG-GMP Wrkpackage n. WP 2 Mdelling Deliverable n. D 2.1

Nadere informatie

Certificeringstraining Competentietest de Wave

Certificeringstraining Competentietest de Wave AUTUMN BUSINESS SCHOOL Certificeringstraining Cmpetentietest de Wave 11 en 25 september 8 en 22 ktber 6 en 20 nvember Leer talenten te matchen Dit is het einde Waarm certificeren? Er kmt steeds meer behefte

Nadere informatie

Themadag 'Agrocomplex Scheldemond: samen een wereld te winnen?!' Verslag

Themadag 'Agrocomplex Scheldemond: samen een wereld te winnen?!' Verslag Themadag 'Agrcmplex Scheldemnd: samen een wereld te winnen?!' 27 nvember 2009, IJzendijke Vr inleidingen zie handuts. Verslag Vragenrnde na inleidingen Langs beide kanten van de grens zijn verschillende

Nadere informatie

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica

Programma Welzijn en Zorg. Nieuwe Zorg en Domotica Prgramma Welzijn en Zrg Nieuwe Zrg en Dmtica Aanleiding De mgelijkheden vr het langer zelfstandig thuis blijven wnen, meten wrden verbreed. Technlgische ntwikkelingen die zrg p afstand en het participeren

Nadere informatie