Wat voor een club wil je zijn in 2020? Erik Gerritsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat voor een club wil je zijn in 2020? Erik Gerritsen"

Transcriptie

1 Wat voor een club wil je zijn in 2020? Erik Gerritsen

2 Context 1. Zowel de samenleving als de sport zijn in transitie. 2. De hockeysport staat er goed voor. 3. Toch zal ook de hockeysport moeten veranderen.

3 Input vanuit 3 trajecten 1) Gestructureerd (samen)werken aan succes 10 vragen die hockeybestuurders bezighouden: Ten Have & KNHB, ) Groeistrategieën hockeyclubs en sport Maarten van Bottenburg & KNHB, ) NOC*NSF en de (georganiseerde) sport in transitie NOC*NSF & sportbonden,

4 transitie in de sport (2016) Sporters willen en kunnen, o.a. via technologie, steeds meer zelf bepalen op welke manier en op welk tijdstip ze de sport(en) van hun voorkeur doen. De sport is niet van ons (de instituties), de sport is van iedereen. De wereld van de sport is een rijke wereld vol passie en verhalen. We leven in een veranderende wereld, die wordt bepaald door snelle & technologische ontwikkelingen.

5 Wij zijn trots op ons cultureel erfgoed met verenigingen en 1.2 miljoen vrijwilligers

6 Wat het traject NOC*NSF en sportbonden leert Stel de behoefte van de sporter centraal; het gaat om de sport en niet om de organisaties (NOC*NSF, bonden, verenigingen). Draai de piramide om. Geef betekenis aan de waarde van sport in de samenleving en realiseer maatschappelijke impact. Werk samen voor dat wat de (specifieke) sport overstijgt; deel kennis en ervaring. Durf los te laten en buiten de gebaande paden te gaan. Geef vertrouwen en geef ruimte voor bottom-up ideeën. Gebruik humor, maak het leuk en inspireer.

7 Kernbegrippen van de tijdsgeest: Passie, oorsprong, idealisme, creativiteit, onvoorwaardelijk, open, vertrouwen, doen, zoek de dialoog, nieuwe verbanden, ontbundel, maatschappelijk verbeteren, maak veel lol

8 Het kan toch niet waar zijn dat in 2020 Wij niet iedereen toegang hebben gegeven tot zijn of haar sport Wij onze potentie (faciliteiten, expertise, aanbod) niet hebben benut waardoor mensen kansen hebben gemist om te doen/te ontdekken wat bij hen paste Wij dachten dat de sport van ons was (gaat over onze systeemwereld, onze verkokerde wereld) Wij niet zijn gaan delen, samenwerken en elkaar zijn gaan versterken.

9 In 2020 handelen we vanuit de overtuiging dat Sport mensen gelukkig maakt Sport mensen bij elkaar en met elkaar in verbinding brengt Sport voor persoonlijke ontwikkeling zorgt Sport mensen in beweging brengt

10 Wij hebben onze rol en principes bepaald Mensen willen toegang tot de sportervaring die een meerwaarde geeft aan zijn of haar persoonlijk leven Dan wordt het in 2020 onze rol om iedereen naadloos en zorgeloos toegang te geven tot zijn of haar sportervaring En zijn onze principes 1. We zijn dienstbaar aan de sporter (van vrije tijds sporter tot top sporter, van jr) 2. We delen kennis en ervaring en brengen deze te gelde (materieel en immaterieel) 3. We stimuleren idealisme en creativiteit.

11 Zet in 2020 in op een leven lang sporten met speciale aandacht voor Onze jeugd We bieden kinderen de kans om meerdere sporten te beoefenen o Plezier, avontuur en energie naast prestatie. Aging Sporten tegen veroudering en voor gelukkig oud worden Zorgen voor sociale verbinding. o Motorische - en sociale ontwikkeling. o Het mogelijk maken van betere topprestaties en een hogere sportparticipatie. Kinderen kunnen zo ontdekken waar hun talent echt zit En we maken het mogelijk voor kansarme kinderen om te sporten We zijn hiervoor intensief gaan samenwerken met het onderwijs en verenigingen.

12 Verwerpen Versterken Verwerven Huidige structuren en systeemdenken: bestuursstructuur, alv s + commissies, ledenraden. Elkaar drempels opwerpen Tijdverspilling. Ontsluiten van expertise; kennis van de sport (inhoud en aanbod). Inclusiviteit: voor iedereen is sport toegankelijk. Ondernemerschap Fijn vertakte sport infrastructuur. Persoonlijke betrokkenheid vrijwilligers. Inzetten op maatschappelijke waarde. Sporter is betrokken. Idealisme, creativiteit en innovatie. Persoonlijke groei + ontwikkeling van mensen die werkzaam zijn in de sport (vrijwillig en professioneel): vakmanschap. Landelijke inzet van multisport voor de jeugd in samenwerking met het onderwijs.

13 De vertaalslag naar hockey De uitgangspositie van de hockeysport is goed: Clubs hebben groei laten zien en zijn sterk. Een leven lang hockey krijgt al aandacht. Voorloper op het gebied van maatschappelijke impact. Clubs zijn veelal communities. Accommodatie is een familiebasis of thuis. Is het besef van de urgentie er? Hebben we door door dat veranderen nodig is?

14 Enkele burning issues in het hockey Door capaciteitsgebrek kunnen veel kinderen niet op hockey. Onevenredige verdeling jeugd en senioren. Onevenredige verdeling jongens en meisjes jarigen en jarigen lopen weg. Kwaliteit technisch kader jeugd (kan/kon groei niet bijhouden). De groei vlakt af, komt het keerpunt er aan? Wat gaan we hieraan doen? Gezamenlijke focus KNHB en clubs?

15 Ontwikkeling ledenbestand volgens huidige strategie is gericht op absolute groei, wat kan leiden tot problemen op langere termijn We hebben onszelf eerder gewaarschuwd 0-12 jaar jaar jaar jaar jaar > 45 jaar 0-12 jaar jaar jaar jaar jaar > 45 jaar 2005: Brede basis binnen jeugd leidt tot een aantal problemen. Om problemen te voorkomen en op te lossen moet een evenwichtige opbouw van het ledenbestand worden nagestreefd jaar jaar jaar jaar jaar > 45 jaar

16 Clubs zullen keuzes moeten maken Wat voor een club wil je zijn in 2020? Voor wie, welke doelgroepen wil je er zijn in 2020? Hoe ga je als club daarin onderscheidend zijn? Geen keuzes maken is de slechtste keuze. Kom los van de waan van de dag en bepaal ambitie & missie. Besef dat je niet alles 100% kunt doen. Besef dat je niet op elke doelgroep kunt focussen. Vraag leden en potentiële leden wat ze willen.

17 Context van de club speelt belangrijke rol Stedelijke of dorpse omgeving. Bevolkingsopbouw en -verandering. Concurrentie in de (nabije) omgeving. (of groot gebrek er aan) Ledenopbouw. Grootte van de club. (Historisch en huidig) hockeyniveau. Verbinding met de lokale gemeenschap. Locatie en accommodatie. Context levert input, de goede keuze maak je zelf.

18 Maak een keuze op minimaal de volgende terreinen 1. Bedienen van en focussen op doelgroepen. 2. Kwaliteit en variëteit van hockeyaanbod. 3. Tophockey versus breedtehockey. 4. Kwaliteit en breedte van dienstverlening. 5. Maatschappelijke impact. Mix keuzes leidt tot herkenbaar & onderscheidend profiel

19 Doelgroepen enkele voorbeeldkeuzes Wij focussen op aantrekken van jongens. O.a. doordat we ook voetbal, judo en schaken aanbieden en ze zo meerdere dingen kunnen doen. Tegelijk kunnen de ouders fitnessen of werken met Wifi en na afloop kan er in het restaurant gegeten worden. De onbalans tussen jeugd en senioren dringen wij terug door in te zetten op a) niet hockeyende ouders en b) toernooivormen voor jarigen. Op de zondag worden wij een studentenclub en kiezen wij niet primair voor families.

20 Hockeyaanbod enkele voorbeeldkeuzes De hele zomer door is ons complex open en worden de velden bespeeld. Door wachtlijstkinderen, jongens die normaal voetballen, jarigen in avondcompetities, en reünietoernooien van oude jeugdteams. Kwaliteit is voor ons belangrijker dan groei of grootte van de club. Elk team heeft bij ons een opgeleide en begeleide trainer. Wij proberen jarigen, jarigen en 55-plussers op maat te bedienen. Voor elke groep hebben we minimaal 2 competitievormen.

21 Top vs. breedte enkele voorbeeldkeuzes De leden, ouders en betrokkenen steunen de ambitie om betaald tophockey in de hoofdklasse te spelen. En zijn bereid daarvoor te betalen. Een goede jeugdopleiding betekent bij ons evenveel trainingstijd en aandacht voor alle kinderen. En dus ook een goede trainer op de C3 of B5. Wij kiezen voor prestatiehockey bij de jeugd met focus op onze eigen jeugd. Tot en met de B nemen wij geen kinderen van buiten aan, in de A alleen als hij/zij bij de beste 3 van de A1 hoort. Bij ons heeft heren 17 ook recht op een goede trainer en trainingstijd.

22 Dienstverlening enkele voorbeeldkeuzes Wij zien onze leden als klanten. Zij willen ook zo behandeld worden en zijn bereid daarvoor te betalen. M.i.v werken wij met alleen professionals. De contributie is dan verdubbeld in de afgelopen 5 jaar. Wij zijn en blijven een familieclub. Iedereen woont dichtbij, kent elkaar en helpt mee op de club. Zaterdag en zondag zijn we er allemaal de hele dag en door de week zo n 2 avonden. Bij ons heb je verschillende soorten lidmaatschappen en bijbehorende tarieven. Hoe meer je op vrijwillige basis voor de club doet, hoe lager de contributie.

23 Maatschappelijke impact enkele voorbeeldkeuzes Onze accommodatie is overdag volledig bezet. Alle scholen geven hun klassen 1 dag in de week hier les, er worden o.a. ouderen en probleemjongeren opgevangen. De gemeente heeft dat beloond met 2 nieuwe velden. Wij zijn primair een hockeyclub en doen verder niet veel maatschappelijk relevante dingen. Wel steunen we hockeyprojecten in derde wereld landen. Gezondheid en duurzaamheid zijn belangrijk en dat zie je overal terug op de accommodatie en het in voedingsaanbod in het clubhuis. Twee middagen in de week zorgen trainers van ons dat er gehockeyd kan worden op het Cruyff Court in de wijk door kinderen die niet of nauwelijks met sport in aanraking komen. Dat doen wij graag voor hen en de gemeente.

24 Kortom, Maak keuzes langs de lijnen van de strategie 2020 Strategie 2020 leidend voor KNHB

25 Is een andere visie of strategie voor jouw club in 2020 nodig om succesvol te zijn?

Hockey & Rugby klaar voor de toekomst? Presentatie Erik Gerritsen, Rugby Congres 12 januari 2019

Hockey & Rugby klaar voor de toekomst? Presentatie Erik Gerritsen, Rugby Congres 12 januari 2019 Hockey & Rugby klaar voor de toekomst? Presentatie Erik Gerritsen, Rugby Congres 12 januari 2019 Agenda Wie ben ik en waarom doe ik dit? Centrale boodschap Transitie in de samenleving en de sport Stand

Nadere informatie

Bestuurderscongres The next step. Welkom en introductie. Filmpje All that we share. Guido Davio & Frank Berteling: The next step

Bestuurderscongres The next step. Welkom en introductie. Filmpje All that we share. Guido Davio & Frank Berteling: The next step Bestuurderscongres The next step Welkom en introductie Post mee! #samensterk Volg @nevobo en @BasketballBond Wifi: Wachtwoord: kloosterhotel welkom01 Filmpje All that we share Guido Davio & Frank Berteling:

Nadere informatie

De vrijwilliger in de hockeyvereniging

De vrijwilliger in de hockeyvereniging Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk Johan Wakkie Nieuwegein, november 2010 Inhoud Strategische Visie Ontwikkeling De vrijwilliger in de hockeyvereniging Strategische visie ontwikkeling

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018

Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Jaarplan en Begroting 2019 Toelichting Erik Gerritsen 28 november 2018 Speerpunten 2019 Jaarplan en begroting 2019 KNHB Bondsbureau: dat zijn wij! Strategie 2020 Strategie 2020 vertrekpunt. Voor de 4 thema

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Welkom Bijeenkomst Vitaal Verenigen. Rabobank Eindhoven-Veldhoven Gemeente Eindhoven

Welkom Bijeenkomst Vitaal Verenigen. Rabobank Eindhoven-Veldhoven Gemeente Eindhoven Welkom Bijeenkomst Vitaal Verenigen Rabobank Eindhoven-Veldhoven Gemeente Eindhoven Programma 19.30 uur 19.45 uur 20.30 uur 21.30 uur 21.45 uur Opening Presentatie Vitaal Verenigen Werksessie Pitchen Afsluiting

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Ewout Schröder Positief Enthousiast Gedreven Theoretische kaders Wat is het doel van talentontwikkeling binnen jouw vereniging? Het te allen tijde (vroeg)tijdig

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Sponsorcommissie Bas Arentsen Joey Neeteson E sponsoring@hcamvj.nl W www.hcamvj.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verhogen sportparticipatie Een leven lang genieten van sport. Richard Kaper Roeidag, 15 januari

Verhogen sportparticipatie Een leven lang genieten van sport. Richard Kaper Roeidag, 15 januari Verhogen sportparticipatie Een leven lang genieten van sport Richard Kaper Roeidag, 15 januari Onze ambitie De sportbonden en NOC*NSF hebben de ambitie om iedereen de mogelijkheid te geven een leven lang

Nadere informatie

MHCL uitwerking. Missie Visie Doelen Strategie

MHCL uitwerking. Missie Visie Doelen Strategie MHCL uitwerking Missie Visie Doelen Strategie 2016-2020 Missie doelgroep MHC Leusden is een familie club met spor9eve ambi9es! product = hockey Ambi

Nadere informatie

Jouw club klaar voor de

Jouw club klaar voor de Jouw club klaar voor de toekomst?! Watersportverbond, 6 maart 2019 www.academievoorsportkader.nl De omgeving van clubs verandert, beweegt jouw club mee? Sport in cijfers 74 sportbonden 23.000

Nadere informatie

Informatie opzet opleiding E8-1/2/3 en D1/2, seizoen

Informatie opzet opleiding E8-1/2/3 en D1/2, seizoen Informatie opzet opleiding E8-1/2/3 en D1/2, seizoen 2019-2020 1. Inleiding De KNHB heeft enige tijd geleden haar Strategische visie 2020 opgesteld. In deze visie zijn 4 thema s benoemd om de toekomstige

Nadere informatie

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN Beleidsplan 2016-2020 SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV Slikkerveer is een vereniging. En zoals bij iedere

Nadere informatie

WELKOM BIJ HV ABCOUDE

WELKOM BIJ HV ABCOUDE WELKOM BIJ HV ABCOUDE Een levendige familieclub waar plezier, sporeviteit en ambiee hand in hand gaan. De Hockey Vereniging Abcoude (HVA) bestaat sinds 1975 en viert dit jaar het 40 jarig bestaan. In afgelopen

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Sponsorinformatie BHV Push. November 2011

Sponsorinformatie BHV Push. November 2011 Sponsorinformatie BHV Push November 2011 Waarom sponsoren? Hockey is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een sport voor het hele gezin met toenemende media aandacht. Het hockeypubliek is niet elitair

Nadere informatie

BESTUREN WORDT ANDERS?

BESTUREN WORDT ANDERS? VERANDERENDE SPORT BESTUREN WORDT ANDERS? Jan-Willem van der Roest 16 december 2017 Jan-Willem van der Roest Onderzoeker Voorzitter Inhoud Maatschappelijke ontwikkelingen Trends in vrijwilligerswerk Wat

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zuidland

Voetbalvereniging Zuidland Missie en Visie 2017-2020 Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk TABLE OF CONTENTS 1. INLEIDING 3 2. Missie voetbalvereniging Zuidland 4 3. Visie voetbalvereniging Zuidland 4 P. 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

sponsorinformatie BHV Push sept 2014

sponsorinformatie BHV Push sept 2014 sponsorinformatie BHV Push sept 2014 Waarom hockey sponsoren? Hockey is de snelst groeiende teamsport in Nederland. Een sport voor het hele gezin met toenemende media aandacht. Het hockeypubliek is niet

Nadere informatie

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF NOC*NSF Nederlandse Olympisch team Topsport en talentontwikkeling

Nadere informatie

De weg naar groei! We laten meer ruiters genieten van de paardensport. Implementatie Meerjarenstrategie Van hand veranderen

De weg naar groei! We laten meer ruiters genieten van de paardensport. Implementatie Meerjarenstrategie Van hand veranderen De weg naar groei! We laten meer ruiters genieten van de paardensport Implementatie Meerjarenstrategie Van hand veranderen Onze visie De paardensporter centraal! Van verplichten naar verleiden! Van bezuinigen

Nadere informatie

Forum: 13.15 14.45 uur

Forum: 13.15 14.45 uur Forum: Peter de Vries, principal consultant CPS Hans Christiaanse, Projectleider ExpertisePunt Ouderbetrokkenheid Gerda Op het Veld, Jeugd, sport en onderwijs NOC*NSF Gerard van Uunen, Sylvia Visser en

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Bestuurlid PR & Sponsoring Susan Leerkes E: pr@hcamvj.nl www.hcamvj.nl Inhoudsopgave Hockeyclub

Nadere informatie

Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat

Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat Ontwikkelen van lerende omgeving en uitdagend prestatieklimaat Het talentvolle meisje centraal Dit is waar elke ambitieuze speelster van droomt: ooit uitkomen voor Nederland, liefst natuurlijk op een groot

Nadere informatie

Jaarplan Keuzes hebben consequenties.

Jaarplan Keuzes hebben consequenties. Keuzes hebben consequenties Voorwoord KEUZES HEBBEN CONSEQUENTIES Vanuit het meerjarenbeleidsplan 2017 e.v. vloeien de jaarplannen voort. Voor u ligt het jaarplan 2017. Er zijn keuzes gemaakt waar de Judo

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

Ambitie document GKV Enomics

Ambitie document GKV Enomics Ambitie document GKV Enomics 2017-2021 Beleid ontwikkelen is dromen die je hebt vertalen naar concrete doelen. die je stelt zijn die zaken die nog in de toekomst liggen. Het zijn de punten op de horizon

Nadere informatie

SPONSOR MANUAL Seizoen 2013-2014

SPONSOR MANUAL Seizoen 2013-2014 SPONSOR MANUAL Seizoen 2013-2014 Inhoud 1. Hockeyclub Magnus 2. Sponsoring 3. Beleid 4. Doelgroepen & Bereik 5. Sponsoropties 6. Club van 50, 100 en 150 Sponsor Manual Seizoen 2013-2014 SMHC MAGNUS Pagina

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 Waarom een beleidsplan? Steeds meer mensen werken aan gezamenlijke ambities Geïntegreerd werken in plaats van gefragmenteerd Ongeschreven regels

Nadere informatie

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Datum: maart 2015 Versie: 1 Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Inhoudsopgave: 1. O-meting: analyse van de vereniging 2. Doelstelling 3. Inventariseren 4. Werven 5. Behouden 6. Andere

Nadere informatie

Jong Volwassenen. Een behoud voor de hockeysport. De samenvatting

Jong Volwassenen. Een behoud voor de hockeysport. De samenvatting Jong Volwassenen Een behoud voor de hockeysport De samenvatting Sophie Benus Universiteit Utrecht Faculteit : Bestuurs- en Organisatiewetenschappen Utrecht, 2008 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAAR HEBBEN WE HET OVER GEHAD. 19.00 UUR WELKOM EN TERUGBLIKKEN 19.15 UUR BETEKENIS GEVEN AAN: - IDENTITEIT - KERNWAARDEN 20.00 UUR

Nadere informatie

Handleiding beleidsplan verenigingen

Handleiding beleidsplan verenigingen Handleiding beleidsplan verenigingen Inhoud Inleiding ---------------------------------------------------------------------------------------------------3 Opzet van een beleidsplan -----------------------------------------------------------------------------4

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 2018+

STRATEGISCH PLAN 2018+ STRATEGISCH PLAN 2018+ EEN CO-CREATIE ONZE AMBITIES VOOR DE KOMENDE JAREN IEDEREEN BETROKKEN Het Strategisch plan 2018+ is een creatie van de leden van het KNKV. Eerst werd door het bondsbestuur in samenwerking

Nadere informatie

Waar gaan we

Waar gaan we Waar gaan we voor? @MHCLeusden Wat willen we in 2022 met elkaar bereikt hebben? De onderwerpen met een hebben prioriteit Visie 2022 d.d. 10/05/2018 Identiteit (hoe zijn we?) en imago (hoe worden we gezien?)

Nadere informatie

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn?

DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN. Wat voor organisatie willen we zijn? KOERSPLAN 2018-2022 DE 2 BELANGRIJKSTE VRAGEN Wat voor organisatie willen we zijn? En welke cultuur past daarbij? De basis hiervoor vormen de kernwaarden en het gedrag dat daarbij hoort. RESULTAAT: We

Nadere informatie

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum

De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum De opleiding tot topsporter en het waterpolo opleidingscentrum HET WATERPOLO OPLEIDINGSCENTRUM: DE OPLEIDING TOT TOPSPORTER Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) streeft er naar spelers en speelsters in

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken.

SDOB Jeugdopleiding. SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. Missie, Visie & Doelstellingen Missie SDOB is een vooruitstrevende en toonaangevende voetbalopleiding voor de regio Waterland en omstreken. SDOB is vooruitstrevend op het gebied van: Trainingsmethodes

Nadere informatie

Duurzame sportinfrastructuur

Duurzame sportinfrastructuur Duurzame sportinfrastructuur A. Sportaccommodaties B. Openbare ruimte C. Verduurzaming Voor Hilversum: - Wat zijn de kansen/uitdagingen? - Welke drempels ervaren jullie? - Intensiever & bredere inzet accommodaties

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek

Haalbaarheidsonderzoek KNHB/Gemeente Haarlem Haalbaarheidsonderzoek Haarlem Onderzoek naar haalbaarheid extra hockeyvereniging in Haarlem Haalbaarheidsonderzoek Haarlem Onderzoek naar haalbaarheid extra hockeyvereniging in Haarlem

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering ALTB Visie 2015-2018: Trots op tennissen bij Molenbeke Algemene Ledenvergadering 27-11-2015 Speerpunten 2015 Ledenwerving- en behoud Doelgroepenbeleid voor jeugd- en senioren Gezonde financiën, zowel in

Nadere informatie

Sponsoring kledinglijn 2010 2013 WMHC. Wageningsche Mixed Hockey Club

Sponsoring kledinglijn 2010 2013 WMHC. Wageningsche Mixed Hockey Club Sponsoring kledinglijn 2010 2013 WMHC Wageningsche Mixed Hockey Club Voorwoord Voor u ligt de sponsorbrochure waarin u als sponsor kennis maakt met de kledinglijn van de Wageningsche Mixed Hockey Club

Nadere informatie

Sporting Almere. Koers op kwaliteit. Algemeen beleidsplan

Sporting Almere. Koers op kwaliteit. Algemeen beleidsplan Sporting Almere Koers op kwaliteit Algemeen beleidsplan 2014-2019 Inhoud Koers op kwaliteit, missie en visie 3 Speerpunten 4 Professionaliteit 5 Voetbal 6 Vrijwilligers 7 Boeien en binden 8 Samenwerken

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom

Welzijn voor iedereen. Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, , Welcom Welzijn voor iedereen Meerjarenperspectief Basis Infrastructuur Welzijn, 2019-2023, Welcom Welzijn voor iedereen 1 Fijn dat je belangstelling hebt voor ons Meerjarenperspectief, ons beleidsplan voor de

Nadere informatie

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Jeugd beleidsplan 2013-2018 Versie september 2008 3 1. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK BLZ INHOUDSOPGAVE 1 1. INLEIDING 2 2. ANALYSE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 2 2.1 Stand

Nadere informatie

Sport in Transitie. Feiten achter een verhaal

Sport in Transitie. Feiten achter een verhaal Sport in Transitie Feiten achter een verhaal Yesterdays Home Runs don t win today s Games. Babe Ruth Over de hele Totale sport gerelateerde bestedingen 12,7 miljard (1,3%) in 2010 Bestedingen huishoudens

Nadere informatie

Algemene Vergadering KNHB. 22 november 2017

Algemene Vergadering KNHB. 22 november 2017 Algemene Vergadering KNHB 22 november 2017 Agendapunten 1. Opening 2. Notulen Algemene Vergadering 16 juni 2017 3. Jaarplan 2018 4. Benoeming Financiële Commissie 5. Rondvraag 6. Sluiting 1. Opening Nationaal

Nadere informatie

Strategie- en visiedocument HCH

Strategie- en visiedocument HCH Strategie- en visiedocument HCH 2012-2015 Plan van Aanpak en Strategie- en visiedocument vormen samen de leidraad voor Hockeyclub Hilvarenbeek de komende 3 jaar. Bestuur HCH april 2012 Pagina 1 Aanleiding

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Nieuwbouw HCH GO / NO GO BESLUIT. Extra algemene ledenvergadering

Nieuwbouw HCH GO / NO GO BESLUIT. Extra algemene ledenvergadering 1 Nieuwbouw HCH GO / NO GO BESLUIT 29 maart 2011 Extra algemene ledenvergadering Inhoud presentatie 2 Ambitie HCH Besluitvorming Toekomstbeeld (fysiek, juridisch en financieel) Risico s Kansen Vervolgstappen

Nadere informatie

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF

SPORTDEELNAME MAANDMEETING. Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF SPORTDEELNAME MAANDMEETING Meting 9 September In opdracht van NOC*NSF 1 Inhoudsopgave 1 Sportdeelname afgelopen maand 2 Sportdeelname afgelopen 12 maanden 3 Sportdeelname per tak van sport Maandvraag September

Nadere informatie

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen:

Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Verenigingen en welzijnswerk voor ouderen Organisatie: NOC*NSF Contactpersoon: Diederik Meijntjes Contactpersoon 2: Diederik Meijntjes Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting Samenwerking

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIE

SPONSORINFORMATIE SPONSORINFORMATIE 2017-2018 MHC Leusden MHC Leusden is een club waar families al jaren samen komen om te hockeyen, plezier te hebben en te genieten. Het is een club met clubgevoel. Kernwoord? Gezelligheid!

Nadere informatie

SAMEN WERKT VISIE STICHTING JEUGDBELANGEN MALDEN

SAMEN WERKT VISIE STICHTING JEUGDBELANGEN MALDEN SAMEN WERKT VISIE 2014-2018 STICHTING JEUGDBELANGEN MALDEN Inhoud Inleiding... 2 Leefomgeving jongeren... 3 De SJeM (het jongerencentrum)... 4 Samenwerking... 5 Bestuur... 7 Voorwaarden... 8 1 Inleiding

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

Factsheet Sportparticipatie in Utrecht

Factsheet Sportparticipatie in Utrecht Factsheet Sportparticipatie in Utrecht mei 2015 Overzicht Deze factsheet geeft op hoofdlijnen een beeld van sporten en bewegen in de stad en maakt deel uit van Utrecht Sport, de Utrechtse sportvisie op

Nadere informatie

Rabo Versterkt. HV Bleiswijk

Rabo Versterkt. HV Bleiswijk Rabo Versterkt HV Bleiswijk Voorstel ondersteuningstraject 2017-2018 Inleiding Rabo Versterkt In samenwerking met sportkoepel NOC*NSF is Rabobank een pilot gestart om sportverenigingen in Nederland naast

Nadere informatie

KNHB Expertisecentrum. Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters

KNHB Expertisecentrum. Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters KNHB Expertisecentrum Opleidingen voor Trainers, Coaches, Technisch Managers & Scheidsrechters VOORSTELRONDE: Wie ben ik? Van welke team ben je trainer/coach? Hoeveel jaar ervaring als trainer of coach

Nadere informatie

GEMEENTE GENNEP GENNEP,

GEMEENTE GENNEP GENNEP, GEMEENTE GENNEP GENNEP, 26-04-2018 EVEN VOORSTELLEN DROMER HANDBAL FANTASY / S-F 13 SPELLEN YES, WE GAAN OP EXPEDITIE! WAT EN WAAROM ACTIVATIE VAN MENSEN LETTERLIJK EN FIGUURLIJK IN BEWEGING MENSEN ACTIVEREN

Nadere informatie

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS

NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS NTB JEUGDVERENIGING PLEZIER ALS BASIS 1. JEUGDBELEID 2. TRAININGSAANBOD 3. EEN LEVENDIGE CLUB EEN STERKE JEUGDVERENIGING 1. JEUGDBELEID 1.1 Coördinatie Planmatig werken 1.2 Blijvende ontwikkeling 1.3 Talentidentificatie

Nadere informatie

Beleidsplan Mixed Hockey Club Almelo 2016

Beleidsplan Mixed Hockey Club Almelo 2016 Beleidsplan Mixed Hockey Club Almelo 2016 Versie: 1.0 Datum: 17-4-2016 Vastgesteld: Ja, ALV 23-06-2016 Pagina 1 van 12 Inhoud 1. Achtergrond... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Historie... 3 1.3 Groei... 4 1.4

Nadere informatie

Tips voor verenigingen

Tips voor verenigingen Tips voor verenigingen Tips voor sportverenigingen die meer leden willen: levensfase gepensioneerden (zo ongeveer vanaf 60 jaar en ouder) Ook als je als club al 60plus leden hebt! Er zijn nog zoveel 60plussers

Nadere informatie

HU GERICHT IN BEWEGING

HU GERICHT IN BEWEGING HU GERICHT IN BEWEGING Organisatieontwikkeling HU het verhaal - versie maart 2016 - Agenda Waar komen we vandaan? Waarom gaan we veranderen? Wie willen we zijn? Hoe gaan we dit bereiken? Wat verandert

Nadere informatie

Multisport voor een levenlang sportplezier

Multisport voor een levenlang sportplezier Multisport voor een levenlang sportplezier Dayenne L abée (Kenniscentrum Sport) Gerda Op het Veld (NOC*NSF) VSG Congres 25 januari 2018, Almere Opzet Waarom multisport? Wat is multisport? Verschillende

Nadere informatie

Tech c nie i k k A c A ad a e d m e i m e FOOTBALL CLUB

Tech c nie i k k A c A ad a e d m e i m e FOOTBALL CLUB Techniek Academie FOOTBALL CLUB 2010-2011 FOOTBALL CLUB ACADEMIE Football Club is een organisatie die staat voor een methode in opleiden waarin het proces zorg draagt voor plezier en voetbal naar ieder

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar

Meerjarenbeleidsplan VV Dongen op weg naar 100 jaar Meerjarenbeleidsplan 2014-2023 VV Dongen op weg naar 100 jaar Inhoudsopgave 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Inleiding Beschrijving van de vereniging 2.1 Historie 2.2 Organisatiestructuur 2.3 Vereniging

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK ONDER SPELERS EN OUDERS VAN FC WEESP EERSTE RESULTATEN

TEVREDENHEIDSONDERZOEK ONDER SPELERS EN OUDERS VAN FC WEESP EERSTE RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK ONDER SPELERS EN OUDERS VAN FC WEESP EERSTE RESULTATEN juni 2016 Wie hebben er aan het onderzoek meegedaan? Begin april is aan alle spelende leden en ouders van jeugdspelers een

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Samen groeien naar de top vanuit plezier, passie en ambitie: Door het beoefenen en faciliteren van de korfbalsport voor alle leden (en op alle korfbalniveau s); Rekening houdend met

Nadere informatie

Polyvalent podiumtechnicus Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw Team Jongeren

Polyvalent podiumtechnicus Cultuur & Samenleven Dilbeek vzw Team Jongeren 1. Doel van de functie Organseren en uitvoeren van verschillende operationele technische taken waaronder decoropbouw, belichting, geluidsversterking, projectie, binnen het team Jongeren van de stroom Vrije

Nadere informatie

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen!

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen! 1 Agenda Waarom Kalinko? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko? Kalinko! Wat we niet gaan doen! 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 10-09-2016

Nadere informatie

Samen met de klant. Strategieplan

Samen met de klant. Strategieplan Samen met de klant Strategieplan 2019-2021 Aan het verhaal van Blijf Groep wordt iedere dag geschreven Veiligheid, betrokkenheid en het duurzaam stoppen van geweld: dat is waar Blijf Groep al meer dan

Nadere informatie

Alle uitspraken/ antwoorden van ouders op onderwijscafé OPONOA, 26/10. Per vraag in volgorde van belangrijkheid (antwoorden zijn gewogen).

Alle uitspraken/ antwoorden van ouders op onderwijscafé OPONOA, 26/10. Per vraag in volgorde van belangrijkheid (antwoorden zijn gewogen). Bijlage bij verslag oudercafé OPONOA 26 oktober 2016 Aan : CvB, klankbordgroep (verspreiding bepalen in klankbordgroep) Betreft : Impressie en uitkomsten oudercafé 26 oktober 2016 Datum: : 28 oktober 2016

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Str ategie

Str ategie Strategie Onze Visie Wij zijn Pieter van Foreest Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Het leven leiden dat je zelf wilt. Gelukkig zijn zoals je daar zelf of samen naar streeft. Dat is de

Nadere informatie

Sport. novacollege.nl/cios. Bewegen en. Gezondheid CIOS 2017/2018

Sport. novacollege.nl/cios. Bewegen en. Gezondheid CIOS 2017/2018 novacollege.nl/cios Sport Bewegen en Gezondheid CIOS 2017/2018 Op het Nova College geniet ik van de sfeer. De studenten en docenten zijn positief en vrolijk. Iedereen is gedreven. Het is fijn om te midden

Nadere informatie

BESTE VOORDANERS, Juli 2019

BESTE VOORDANERS, Juli 2019 BESTE VOORDANERS, Juli 2019 Er is alweer een periode van bijna 3 maanden verstreken na het laatste kwartaalbericht. In deze periode is er zeer veel gebeurd. Het bestuur is behoorlijk geconfronteerd met

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

Samenwerkingscommissie MHV Forcial / HC Voorne

Samenwerkingscommissie MHV Forcial / HC Voorne Eindrapport Samenwerkingscommissie MHV Forcial / HC Voorne Commissieleden: Marc Hinskens (HC Voorne) Pieter Thomassen (MHV Forcial) Marianne Veenbergen (HC Voorne) Remco Schouten (MHV Forcial) Hans Troost

Nadere informatie

AMBITION IS THE PATH TO SUCCESS

AMBITION IS THE PATH TO SUCCESS AMBITION IS THE PATH TO SUCCESS De toekomst van Rapid INTRODUCTIE De Gorinchemse hockeyclub Rapid is een echte familieclub met ruim 700 leden. Opgericht in 1933, als kleine club op de uiterwaarden ter

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

4 inzichten voor bestuurders. Hikmet Weeling

4 inzichten voor bestuurders. Hikmet Weeling 4 inzichten voor bestuurders Hikmet Weeling Aanleiding.. maar het ontbrak nog aan een praktische tool voor verenigingsbestuurders. Naast theorie en cursussen gebrek aan een eenvoudig instrument dat ingaat

Nadere informatie

Kortom; VV Actief is een club die het de moeite waard maakt om de naam van uw bedrijf aan te verbinden!

Kortom; VV Actief is een club die het de moeite waard maakt om de naam van uw bedrijf aan te verbinden! Wij zijn!! Wij zijn trots op VV Actief! VV Actief bestaat al bijna 100 jaar en heeft een zeer goede naam in het dorp en in de wijde omgeving! Ons eerste team speelt zondag 2e klasse en heeft de ambitie

Nadere informatie

Ouders corrigeren met een knipoog

Ouders corrigeren met een knipoog Marijke Fleuren, adjunct-directeur hockeybond Ouders corrigeren met een knipoog Sommige ouders droppen hun kind op de parkeerplaats van de hockeyclub en rijden daarna snel weg. Andere ouders raken langs

Nadere informatie

WELKOM BIJ. sponsorbrochure

WELKOM BIJ. sponsorbrochure WELKOM BIJ sponsorbrochure We l k o m b i j h o c k e y v e re n i g i n g A b c o u d e Een levendige familieclub waar plezier, sportiviteit en ambitie hand in hand gaan. HVA bestaat sinds 1975 en is

Nadere informatie

Directeur / Bestuurder

Directeur / Bestuurder Vacature Stichting Rijnstad is op zoek naar een Directeur / Bestuurder Directeur / Bestuurder Stichting Rijnstad is per 1 januari 2020 opzoek naar een bestuurder. De bestuurder stelt als eindverantwoordelijke

Nadere informatie