Functie-omschrijvingen technische zaken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Functie-omschrijvingen technische zaken"

Transcriptie

1 Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert als contactpersoon in het hoofdbestuur voor zaal en veteranen. - Samenstellen en continueren/verbeteren van het Technisch Beleidsplan (TB), onderdelen senioren, zaal en veteranen. - Opstellen van technische uitvoeringsregelingen op basis van het technisch beleidsplan. - Verantwoordelijk voor het evalueren, selecteren en voordragen aan het HB van de hoofdtrainer. - Werving en selectie overige technische functies senioren, inclusief fysio. - Voorzitter technische commissie senioren (TCS: bestuurslid met beide coördinatoren). - Eindverantwoordelijk voor de teamindelingen senioren. - Onderhouden van contacten technische zaken met de KNVB op bestuursniveau. Functie Coördinator senioren prestatief - Coördineert de voetbalzaken voor de selectie mannen (1 e elftal) en mannen 2. - Zorgdragen voor de uitvoering van het technisch beleidsplan, onderdeel mannen presatief. - Adviseren van het bestuurslid technische zaken over aanpassingen in het technisch beleid. - Zorgdragen voor het proces van teamindeling senioren (incl. kader) binnen de TCS. - Adviseren/ondersteunen bestuurslid technische zaken bij evaluatie, werving/selectie technische functies. - Lid technische commissie senioren (TCS: bestuurslid met beide coördinatoren) - Voorzitter van het technisch overleg prestatief (TOP: coördinator met alle technische functies prestatief). - Zorgdragen voor de wekelijkse bezetting van de elftallen mannen 1 en mannen 2. - Stelt in overleg met betrokkenen het oefenprogramma mannen 1 en mannen 2 samen. - Draagt zorg voor trainingsfaciliteiten selectie mannen en mannen 2, met name in de winterstop. - Heeft (bij voorkeur) geen andere technische functie binnen de senioren. Functie Coördinator senioren recreatief - Coördineert de voetbalzaken voor recreatieve teams senioren (mannen en vrouwen). - Zorgdragen voor de uitvoering van het technisch beleidsplan, onderdeel mannen recreatief en vrouwen. - Adviseren van het bestuurslid technische zaken senioren over aanpassingen in het technisch beleid. - Zorgdragen voor het proces van teamindeling senioren (incl. kader) binnen de TCS. - Lid technische commissie senioren (TCS: bestuurslid met beide coördinatoren) - Voeren van werkoverleg met leiders over de dagelijkse gang van zaken mannen recreatief en vrouwen - Zorgdragen voor de wekelijkse bezetting van de recreatieve elftallen. - Heeft (bij voorkeur) geen andere technische functie binnen de senioren.

2 Functie Hoofdtrainer selectie mannen (betaalde functie) - Training selectie mannen en coaching mannen 1. - Wekelijks selecteren en samenstellen mannen 1. - Adviseert de TCS over de definitieve teamindeling mannen selectie en mannen 2. Opleidingseis: minimaal TC II of III-senioren (afgestemd op klasse-indeling) Functie Trainer mannen 2 - Training en coaching mannen 2. - Adviseert de hoofdtrainer over de samenstelling mannen 1. - Adviseert de TCS over de definitieve teamindeling mannen selectie en mannen 2. Opleidingseis: KNVB-trainersopleiding senioren (of vergelijkbaar door ervaring, opleiding) Functie Assistent-trainer mannen 1 (een of twee personen, afhankelijk van wens hoofdtrainer) - Assisteert bij de trainingen van de selectie mannen. - Fungeert op wedstrijddagen als assistent-coach mannen 1. - Adviseert de hoofdtrainer mannen bij het wekelijks selecteren en samenstellen mannen 1. - Bijdragen aan het proces van teamindeling. Opleidingseis: KNVB-trainersopleiding (of vergelijkbaar door ervaring, opleiding) Functie Teammanager mannen 1 - Verzorgt (met name op wedstrijddagen) alle organisatorische zaken rondom mannen 1, waaronder ontvangst van de scheidsrechter en de tegenstander, invullen digitaal wedstrijdformulier, beheer kleding en materialen, vervoersschema, perscontacten, wedstrijdverslagen en contacten wedstrijdsecretariaat. - Draagt zorg voor de registratie van teamgegevens (gespeelde wedstrijden per speler, rode- en gele kaarten, schorsingen). Functie Keepertrainer mannen prestatief en A1 - Verzorgt wekelijks minimaal 45 min de training van de keepers mannen 1 en 2 en de A1-keeper. - Adviseert de technische commissie senioren (TSC) bij de teamindeling (onderdeel keepers). - Bezoekt regelmatig wedstrijden van mannen 1 en 2 en A1 om de juiste trainingen te kunnen vaststellen. Opleidingseis: KNVB-keeperstrainer (of vergelijkbaar door ervaring, opleiding)

3 Functie Teamleider senioren (mannen 2, mannen recreatief en vrouwen) - Begeleiding en eventueel training/coaching seniorenteam (mannen of vrouwen). - Neemt deel aan overleg van de sector. - Beheert de teammaterialen. - Draagt zorg voor het vervoers- en wasschema. - Fungeert waar nodig op wedstrijddagen als verzorger. Functie Fysiotherapeut/masseur (minimaal een, maximaal twee personen) (betaalde functie) - Verzorgt en coördineert de preventie/behandeling van blessures (primair mannen prestatief). - Verwijst spelers indien nodig en mogelijk door naar het reguliere zorgcircuit (huisarts, specialist). - Ondersteunt en adviseert spelers bij hersteltrainingen. - Adviseert de trainers over de medische inzetbaar van spelers. - Verzorgt de preventieve behandeling en de verzorging van spelers mannen 1 op wedstrijddagen. Opleidingseis: HBO-fysiotherapie of sportmassage AFDELING JEUGD Functie Bestuurslid Technische zaken jeugd - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling jeugd. - Samenstellen en continueren/verbeteren van het Technisch Beleidsplan (TB), onderdeel jeugd. - Opstellen van technische uitvoeringsregelingen op basis van het technisch beleidsplan. - Verantwoordelijk voor het evalueren, selecteren en voordragen aan het HB van (betaalde) hoofdtrainers. - Werving en selectie overige technische functies jeugd. - Voorzitter technische commissie jeugd (TCJ: bestuurslid met beide coördinatoren). - Eindverantwoordelijk voor de teamindelingen jeugd. - Coördineert de inzet van de keepertrainers jeugd. - Onderhouden van contacten technische zaken met de KNVB op bestuursniveau. Functie Coördinator junioren - Coördineert de voetbalzaken voor jeugdteams junioren (A-B-C). - Zorgdragen voor de uitvoering van het technisch beleidsplan, onderdeel junioren. - Adviseren van het bestuurslid technische zaken jeugd over aanpassingen in het technisch beleid. - Zorgdragen voor het proces van teamindeling junioren (incl. kader) binnen de TCJ. - Adviseren/ondersteunen bestuurslid technische zaken jeugd bij evaluatie, werving/selectie technische functies. - Lid technische commissie jeugd (TCJ: bestuurslid met beide coördinatoren) - Voorzitter van het technisch overleg junioren (TOJ: coördinator en de hoofdtrainers). - Zorgdragen voor de wekelijkse bezetting van de elftallen. - Organiseert 2 keer per jaar de jeugdleidersvergadering (samen met coördinator pupillen). - Verzorgt waar nodig de contacten met ouders en instanties. - Beslist bij uithelpverzoeken A-jeugd bij de mannen selectie en uithelpverzoeken naar hogere leeftijdsgroepen - Heeft (bij voorkeur) geen andere technische functie binnen de jeugd.

4 Functie Coördinator pupillen - Coördineert de voetbalzaken voor jeugdteams pupillen (D-E-F-mini F). - Zorgdragen voor de uitvoering van het technisch beleidsplan, onderdeel pupillen. - Adviseren van het bestuurslid technische zaken jeugd over aanpassingen in het technisch beleid. - Zorgdragen voor het proces van teamindeling pupillen (incl. kader) binnen de TCJ. - Adviseren/ondersteunen bestuurslid technische zaken jeugd bij evaluatie, werving/selectie technische functies. - Lid technische commissie jeugd (TCJ: bestuurslid met beide coördinatoren) - Voorzitter van het technisch overleg pupillen (TOP: coördinator en de hoofdtrainers). - Zorgdragen voor de wekelijkse bezetting van de elftallen. - Verzorgt waar nodig de contacten met ouders en instanties. - Beslist bij uithelpverzoeken A-jeugd bij de mannen selectie en uithelpverzoeken naar hogere leeftijdsgroepen. - Heeft (bij voorkeur) geen andere technische functie binnen de jeugd. Functie Trainer A1 (betaalde functie) - Training en coaching 1 e elftal leeftijdsgroep A. - Lid van het Technisch Overleg Junioren (TOJ). - Draagt bij aan het proces van teamindeling jeugd. - Adviseert de TCJ over de doorstroming van 2 e jaars A-spelers naar de senioren. - Verzorgt in december in overleg met de technische staf mannen selectie een concreet doorstromingsprogramma 2 e jaars. - Ondersteunt teamleiders/trainers binnen de leeftijdsgroep waar nodig en mogelijk met het opzetten van trainingen. Opleidingseis: KNVB-juniorentrainer (of vergelijkbaar) Functie Trainer selectieteam jeugd (betaalde functie voor jarige leden van de club) - Training en coaching 1 e elftal van een leeftijdsgroep (F1-E1-D1-C1-B1). - Lid van het Technisch Overleg Junioren of Pupillen (TOJ / TOP). - Draagt bij aan het proces van teamindeling jeugd (incl. kader) binnen de TCJ. - Ondersteunt teamleiders/trainers binnen de leeftijdsgroep waar nodig en mogelijk met het opzetten van trainingen. Opleidingseis: KNVB-pupillentrainer/juniorentrainer (of vergelijkbaar door ervaring, opleiding) Functie Trainer jeugd (betaalde functie voor jarige leden van de club) - Training (en eventueel coaching) van een team binnen een leeftijdsgroep. Functie Teamleider jeugdteam - Begeleiding en eventueel training/coaching jeugdteam. - Is verantwoordelijk voor alle organisatorische zaken van het jeugdteam. - Is eerste aanspreekpunt voor spelers/ouders binnen het team. - Neemt deel aan de jeugdleidersvergaderingen. - Beheert de teammaterialen. - Draagt zorg voor de wekelijkse bezetting van het team, het vervoers- en wasschema. - Adviseert over de samenstelling van de teams.

5 Functie Keepertrainer jeugd - Verzorgt de keeperstraining van een of meerdere leeftijdsgroepen. - Adviseert over de keepersindeling.

Beleidsplan Technische Zaken

Beleidsplan Technische Zaken Beleidsplan Technische Zaken 2015-2019 plezier én prestatie Augustus 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 4 2. De organisatie 5 3. Senioren 7 3.1. Mannen selectie 7 3.1.1. Samenstelling 7 3.1.2. Sportieve doelstellingen

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan

Technisch Beleidsplan Technisch Beleidsplan 2012-2015 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Prestatiegericht voetbal 4 2.1 Doelstelling 4 2.2 Selectiecriteria 4 2.3 Trainingsopkomst 4 2.4 Ontwikkeling en doorstroming 4 2.5 Elftal onder

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR

JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2018 TECHNISCH JEUGDCOORDINATOR SVN BTB/Consultancy 2018 Prestatie-indicatoren en hoofdtaken Prestatie-indicatoren Hoofdtaken Bezetting technisch kader Groei jeugdafdeling Gestreefd

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren MVV

Technisch beleidsplan senioren MVV Technisch beleidsplan senioren MVV 58 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding De leden van MVV 58 mogen van het bestuur verwachten dat men visie heeft voor de langere termijn. Derhalve heeft het bestuur reeds

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan VV Gorredijk

Technisch Beleidsplan VV Gorredijk Technisch Beleidsplan 2014 2017 VV Gorredijk v.v. Gorredijk 3-4-14 pag. 1 Inhoud Inhoudsopgave Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Prestatiegericht voetbal (eerste en tweede elftal)... 4 2.1 Doelstelling...

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit

Voetbalbeleidsplan. Senioren Enter Vooruit Voetbalbeleidsplan Senioren Enter Vooruit 12 september 2013 Inhoud 1 Inleiding 2 Doel en missie Enter Vooruit 2.1 Missie 2.2 Algemene doelstellingen vanaf 2013 2.3 Seniorenvoetbal Omvang 3 Prestatieteams

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan S.V. De Griffioen

Technisch Beleidsplan S.V. De Griffioen Technisch Beleidsplan S.V. De Griffioen 2015 2020 Document versie: final 1.0 Auteurs: Hendrik Hoogenkamp, Roel Offringa Datum: 2015-10-12 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Prestatiegericht voetbal (eerste

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan 2014 2017 VV Gorredijk

Technisch Beleidsplan 2014 2017 VV Gorredijk Technisch Beleidsplan 2014 2017 VV Gorredijk v.v. Gorredijk 20-11-14 pag. 1 Inhoud Inhoudsopgave Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Prestatiegericht voetbal (eerste en tweede elftal)... 4 2.1 Doelstelling...

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren

Technisch beleidsplan senioren Technisch beleidsplan senioren Versie 1.1 Inhoud 1. Uitgangspunten VC Trynwâlden 2. Doelstellingen 3. Organisatie TC 3.1 Samenstelling TC 4. Wedstrijden & Selecties 5. Overgang junioren naar senioren 1.

Nadere informatie

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0.

Jeugdplan BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD. van Henk Brink. telefoon versienummer 0. van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail henkpetra@ziggo.nl versienummer 0.1 datum 30-8-2017 ons kenmerk Jeugdplan 2017-2018 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Jeugdplan 2017-2018 Aanleiding

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke

Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke Technisch beleidsplan senioren VV Serooskerke 1. Algemeen 1.1 Inleiding Dit voetbaltechnisch beleidsplan maakt onderdeel uit van het algemene beleidsplan van de VV Serooskerke en is het raamwerk voor de

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015

Voetbaltechnisch beleidsplan senioren 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN SENIOREN 2012 2015 Inleiding Door het aanstellen van een Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken (BVZ) tijdens de Algemene Leden Vergadering van september 2009 is door de vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018

Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 Beleidsplan Senioren LRC Leerdam 2014-2018 LRC Leerdam december 2014 1 Inhoudsopgave Voorwoord en visie 1. Algemene doelstelling van het technisch beleid 1.1. Doelstelling selectie elftallen 1.2. Doelstelling

Nadere informatie

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV

BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE COV 5.1 HOOFD COV Kartrekker bij het ontwikkelen / innoveren van het technisch beleid Aanspreekpunt binnen de vereniging m.b.t. opleiding en vorming op voetbaltechnisch gebied

Nadere informatie

Ook iets doen voor VVO?

Ook iets doen voor VVO? Ook iets doen voor VVO? #meervrijwilligers Vrijwilligerswerk In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk, maar steeds minder mensen zetten zich in voor de lokale voetbalclub. Dat heeft onder meer

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan HDS

Technisch Beleidsplan HDS Technisch Beleidsplan HDS 2016-2019 Technisch Beleidsplan : versie 1.0 Datum opmaak : 22 september 2016 Opstellers : TC jeugd, TC senioren, trainer HDS 1 en sectiecoördinatoren 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan R.K.S.V. HBC 2011-2016 Afdeling Voetbal. Toekomstgericht

Jeugdbeleidsplan R.K.S.V. HBC 2011-2016 Afdeling Voetbal. Toekomstgericht Jeugdbeleidsplan R.K.S.V. HBC 2011-2016 Afdeling Voetbal Toekomstgericht 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Missie en visie...3 2.1 Missie...3 2.2 Visie...4 3. Doelstelling...4 3.1 Algemeen...4 3.2 Concretisering

Nadere informatie

Organisatie Jeugdafdeling

Organisatie Jeugdafdeling van Henk Brink telefoon 06-57326712 e-mail jeugd@vvroden.nl versienummer 1.0 datum 9-9-2018 ons kenmerk Organisatie Jeugdafdeling 2018-2019 BESTEMD VOOR ALLE BETROKKENEN BIJ DE JEUGD Organisatie Jeugdafdeling

Nadere informatie

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team)

Hoofdtrainer selectie (per selectiegroep) Selectietrainer + trainer overig team (per team) 2. De structuur 2.1 Organisatie De organisatie van de jeugdopleiding als volgt opgebouwd. De organisatorische aspecten zijn de verantwoordelijkheid van de jeugdcommissie. De jeugdcommissie valt onder het

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013.

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de technische commissie (TC) van de rksv Volkel. Jaarlijks

Nadere informatie

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC

Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie Seizoen Technisch Beleidsplan GDC Technisch Beleidsplan GDC 1 Inhoudsopgave. Technisch beleidsplan v.v. G.D.C. versie 2014-2017 1. Voorwoord Pag. 2 2. Technische commissie Pag. 3 2.1 Uitgangspunten TC Pag. 4 2.2 Organisatiestructuur TC

Nadere informatie

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland

Technisch Voetbal Beleidsplan. Sportvereniging Duiveland Technisch Voetbal Beleidsplan Sportvereniging Duiveland Technische commissie S.V. Duiveland. Doel commissie De technische commissie is verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vereniging voor

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan c.s.v. Be Quick Dokkum 2015

Seniorenbeleidsplan c.s.v. Be Quick Dokkum 2015 Seniorenbeleidsplan c.s.v. Be Quick Dokkum 2015 Seniorenbeleidsplan c.s.v. Be Quick Dokkum 2015 Inhoudsopgave I Algemeen 1. Inleiding 3 2. Algemene uitgangspunten 4 3. Doelstellingen Seniorenafdeling 4

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN

ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN ALGEMEEN TECHNISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 INHOUDSOPGAVE pagina 1. Inleiding 3 2. Onze club 3 3. Onze missie 4 4. Visie De Blesse (voetbaltechnisch) 4 5. Technisch Hart 5 6. Doelstelling technisch beleidsplan

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018

Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 Technisch Beleidsplan ST Beilen/Fit Boys 2018 1 Inhoud Voorwoord 1. ST Beilen/FitBoys 3 2. Technische Commissie 4 3. Visie 5 4. Het indelingsbeleid 7 4.1 ST. Dames 4.2 ST Meisjes 4.3 Selectiecriteria en

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2018-2019 3 September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda Opening Seizoenen in cijfers Jeugdvoetbalorganisatie Jeugdvoetbal - organisatorisch Jeugdvoetbal - technisch

Nadere informatie

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte)

Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Bruheze jeugdbeleidsplan 2011-2014 (organisatorische gedeelte) Afdeling: jeugd bruheze April 2011 Versie 1.1 ORGANISATORISCHE DEEL 1. Inleiding 2. Verantwoordelijkheden 3. Hoofddoelstelling 4. Subdoelen

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Seniorenbeleid voetbalvereniging Ropta Boys (Heren)

Seniorenbeleid voetbalvereniging Ropta Boys (Heren) Seniorenbeleid voetbalvereniging Ropta Boys (Heren) Versie 2.0 (23-09-2016) Beleidsplan Senioren (Heren) v.v. Ropta Boys 1/13 Versie Datum Laatste wijziging Auteur 2.0 23-09-2016 Aanvulling n.a.v. input

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5)

Bijlage 4 Inventarisatie van door jeugdbestuur uit te werken punten (hoofdstuk 5) De Commissie heeft vanuit de moederverenigingen op het gebied van de organisatie rondom voetbal de nodige informatie verzameld. Daarnaast heeft de Commissie intern op basis van discussie een aantal inzichten

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold

Plan van Aanpak. Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Jeugdbeleidsplan SV Steenwijkerwold Opdrachtgever : Bestuur SV Steenwijkerwold Versie : 1.0 Status : Definitief Datum : Oldemarktseweg 92 8341 SH Steenwijkerwold 0521 588 596 Telefoon info@svsteenwijkerwold.nl

Nadere informatie

Juli Reglement Senioren

Juli Reglement Senioren Juli 2016 Reglement Senioren 2016-2017 1.Algemeen Dit document geeft de werkwijze van de TC weer. Verder taakomschrijvingen van de diverse kaderfuncties binnen de vereniging. Dit beleidsdocument wordt

Nadere informatie

Technisch beleidsplan

Technisch beleidsplan Technisch beleidsplan FEBRUARI 2016 Voorwoord Voor u ligt het nieuwe technisch beleidsplan van v.v. Vivoo. Dit beleidsplan beschrijft de uitgangspunten voor het nieuwe beleid en de uitwerking hiervan.

Nadere informatie

Sportpark "De Starte" - Heufkesweg 29 - Telefoon kantine: (077) Rabobank: NL45RABO Hr. Roermond nr.:

Sportpark De Starte - Heufkesweg 29 - Telefoon kantine: (077) Rabobank: NL45RABO Hr. Roermond nr.: RKMSV MEIJEL Sportpark "De Starte" - Heufkesweg 29 - Telefoon kantine: (077) 466 2106 Rabobank: NL45RABO0133499375- Hr. Roermond nr.: 40175536 Opgericht 3 april 1921 Technisch beleidsplan jeugd 2016-2020

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN V.V. DIEREN 2015-2020 VTBP 2014-2019 Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door de commissie Voetbal Technische Zaken (VTZ) van v.v. Dieren. Jaarlijks wordt deze

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017

info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 s.v. A.W.C. Wijchen info avond Guus van Schijndel Augustus 2017 Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? Wie en wat is sv A.W.C. Wijchen? s.v. A.W.C. Wijchen 280 pupillen (31 teams) 240 junioren (16 teams) 180

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017

Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers. Woensdag 13 december 2017 Bijeenkomst Jeugdleiders en jeugdtrainers Woensdag 13 december AGENDA Opening welkom Visie Medisch beleid Missie RESPECT Rol leider / trainer; wanneer succesvol? Visie nieuwe Jeugdbestuur Visie Technische

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan HDS 2013-2018

Technisch Beleidsplan HDS 2013-2018 Technisch Beleidsplan HDS 2013-2018 Technisch Beleidsplan : versie 2 Datum opmaak : 27-04-2013 Opsteller : John van Spanje 1 27-04-2013 versie 2 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave bladzijde 2 2. Algemeen

Nadere informatie

ZCFC - het Zaans Oranje

ZCFC - het Zaans Oranje ZCFC - het Zaans Oranje Onze toekomstvisie Bouwen, Borgen en Betrokkenheid Algemene Ledenvergadering 1 oktober 2018 70 Stand van zaken Zaanse Voetbalclubs in aantallen teams 60 50 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN Versie 2.0 2012-2017 Voorwoord, Deze vernieuwde versie van het technische beleidsplan is een actualisatie van het oude beleid, dat wil zeggen dat er nieuwe elementen zijn toegevoegd

Nadere informatie

S.V. Gramsbergen Organisatorisch beleidsplan

S.V. Gramsbergen Organisatorisch beleidsplan S.V. Gramsbergen Organisatorisch beleidsplan 26-06-2012 Inleiding Een beleidsplan is binnen een organisatie het handboek waaraan ieder die zich binnen deze organisatie beweegt dient te houden. Dit klinkt

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32 BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE S.V. N.O.A.D. 32 WIJK EN AALBURG, OKTOBER 2017 Tel. 0416-691601 www.noad32.nl 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 1. Beschrijving s.v. N.O.A.D. 32 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka:

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functie omgeving: De werkzaamheden worden verricht binnen de jeugdopleiding van Rkvv Jeka. De Hoofdtrainer richt zich op het uitvoeren van het beleid

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Neptunus-Schiebroek Rotterdam

Jeugdbeleidsplan Neptunus-Schiebroek Rotterdam JEUGDBELEIDSPLAN NEPTUNUS-SCHIEBROEK ROTTERDAM 2016-2021 1 Page 23 oktober 2015 INHOUD 1. INLEIDING... PAGE 3 2. MISSIE EN VISIE. PAGE 4 2.1 MISSIE PAGE 4 2.2 VISIE PAGE 4 3. ALGEMEEN. PAGE 5 4. CONCRETISERING

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

SENIORENPLAN VV. LTC

SENIORENPLAN VV. LTC SENIORENPLAN VV. LTC 2007-2012 INHOUD 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Doelstellingen 4. Selectievoetbal 4.1 Samenstelling 4.2 Selectiecriteria 4.3 Wisselbeleid 4.4 Doorstroming 5. Basisafspraken selectie

Nadere informatie

Seniorenvoetbalbeleidsplan

Seniorenvoetbalbeleidsplan INHOUD 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Doelstellingen 4. Selectievoetbal 4.1 Samenstelling 4.2 Selectiecriteria 4.3 Wisselbeleid 4.4 Doorstroming 5. Basisafspraken selectie 6. Technische structuur 7.

Nadere informatie

Jeugdcommissie SDV Barneveld

Jeugdcommissie SDV Barneveld Jeugdcommissie SDV Barneveld Beleidsdocument Auteur: Jasper Dekker Functie: Jeugdvoorzitter Versie: 1.0 Definitief 1 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De Jeugdcommissie... 4 2.1 Doelstelling... 4

Nadere informatie

Technisch beleidsplan senioren GVV 63

Technisch beleidsplan senioren GVV 63 Scoren met GVV 63 in seizoen 2018/2019 Namens: Technische Commissie senioren Versie: 1.0 Datum: 01-04-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1.0 Inleiding 4 1.1 Waarom een technisch beleidsplan 4 2.0 Missie en

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Hoofdpunten Jeugdbeleid

Hoofdpunten Jeugdbeleid Hoofdpunten Jeugdbeleid 10-11-2015 Bestuur/Ben Schilder Context 1 Waarom? Onze jeugd = onze toekomst Voetbalteams (top én breedte) Kader (werving en behoud) (Toekomstige) sfeer, cultuur en identiteit van

Nadere informatie

Jeugd Beleidsplan. v.v. Nieuw Lekkerland

Jeugd Beleidsplan. v.v. Nieuw Lekkerland Jeugd Beleidsplan v.v. Nieuw Lekkerland 2011-2015 Ingangsdatum 1 augustus 2011 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding, voorwoord 3 2. Structuur jeugdcommissie 4 3. De jeugdcommissie 5 4. Technische commissie

Nadere informatie

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen.

De volgende teams worden benoemd als selectieteam: A1 B1 - C1 D1 D2. Hierbij zullen de 2 e teams in elke leeftijdscategorie de schaduwteams vormen. Selectiebeleid Bij RKSV Mierlo-Hout wordt onderscheid gemaakt tussen prestatieteams en recreatieteams. Voor de prestatieteams worden spelers geselecteerd. Achter de prestatieteams worden recreatieteams

Nadere informatie

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen

SENIOREN. Inleiding. Doelstellingen SENIOREN Inleiding In dit plan wordt de organisatie rondom het seniorenvoetbal van onze vereniging uitgewerkt, en is mede bedoeld om als leidraad voor zowel: bestuur, technische commissie, trainers, leiders,

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015

Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015 Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014-2015 Jeugdbeleidsplan GVV 63, versie 2014-2015 1 Technisch Jeugdbeleidsplan GVV 63 Gameren 2014 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling Jeugdopleiding

Nadere informatie

FUNCTIE - EN BEZETTINGSOVERZICHT SV COLMSCHATE '33

FUNCTIE - EN BEZETTINGSOVERZICHT SV COLMSCHATE '33 S. V. COLMSCHATE '33 DAGELIJKS BESTUUR 1.1 BS DB VOORZITTER (tvs Hfd Afd Maatschappelijke betrokkenheid) 1 J 1.2 BS DB SECRETARIS (tvs Hfd Afd Secretariaat) 1 J 1.3 BS DB PENNINGMEESTER 1 J BESTUURSONDERSTEUNING

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR

HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR HOOFDSTUK 3 BESTUURLIJKE STRUCTUUR INLEIDING In dit hoofdstuk wordt de taakverdeling in elk bestuur beschreven. De taakomschrijving per bestuurslid is in de bijlagen opgenomen. De bevoegdheden op hoofdlijnen

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 22 januari 2018 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 3- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 18 juli 2017 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- Organogram 3- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 4- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66

Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 Technische beleidsplan z.v.v. Blauw Wit 66 1 Inhoud 1 Algemene doelstelling 2 Doelstellingen senioren 2.1 Doelstelling selectie 2.2 Doelstellingen overige teams 3 Senioren beleidsplan 3.1 Senioren-selectie

Nadere informatie

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur Henri Wolf, versie 1.0, 21-03-2015 Agenda 1. Introductie 2. Seizoen 2015-2016 voor F-pupillen 3. Voetballen in de

Nadere informatie

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Informatie indeling jeugd seizoen 2014-2015 Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met respect en plezier.

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER

TRAININGSSCHEMA VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER TRAININGSSCHEMA 2016-2017 VV NIEUWERKERK DAG VELD VAN TOT TEAM TRAINER KL SPELERS VELD 1 17.30 18.45 D 1 - D 2 + KEEPERS tr VELD 1 18.45 20.15 B 1 - B 2 + KEEPERS 6-7 VELD 1 20.15 21.45 A1 + KEEPERS /

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE SPORTCLUB LOCHEM

BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE SPORTCLUB LOCHEM BELEIDSPLAN EN REGLEMENT TECHNISCHE COMMISSIE SPORTCLUB LOCHEM 2016-2017 LOCHEM, JUNI 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 3 2. Organigram 4 3. Aanleiding en opdracht 5 4. Samenstelling technische commissie

Nadere informatie

Technisch beleidsplan 2015-2020

Technisch beleidsplan 2015-2020 Technisch beleidsplan 2015-2020 Ton Heimerikx Hoofd opleiding CSV 28 Zwolle Kevin Diender Bestuurslid technische Zaken CSV 28 Zwolle Inleiding De jeugd van CSV 28 is het kloppend hart van de vereniging.

Nadere informatie

Technisch verenigingsplan

Technisch verenigingsplan Technisch verenigingsplan Keepers 41 Inhoudsopgave Voorwoord Groepenmodel Communicatie keeperstrainer/hoofdtrainer/keepers Keeperstraining Keepers in de teamtraining Keepers leerplan - Keepers 2 e jrs

Nadere informatie

Technisch beleidsplan. Van kwantiteit naar structurele kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en alle niveau s

Technisch beleidsplan. Van kwantiteit naar structurele kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en alle niveau s Technisch beleidsplan Van kwantiteit naar structurele kwaliteit voor alle leeftijdsgroepen en alle niveau s Versie: 19 januari 2014 1 Inhoud Versiebeheer Context Doelstellingen Technisch beleidsplan Relatie

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op , bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op

VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL. Door het algemeen bestuur geaccordeerd op , bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op VOETBALTECHNISCH BELEIDSPLAN RKSV VOLKEL Door het algemeen bestuur geaccordeerd op 06-05-2013, bijlage 4 geaccordeerd en toegevoegd op 02-02-2015. Dit voetbaltechnisch beleidsplan is samengesteld door

Nadere informatie

Handleiding Spelervolgsysteem Talento

Handleiding Spelervolgsysteem Talento Handleiding Spelervolgsysteem Talento M.V.V. 29 MARIAPAROCHIE HARBRINKHOEK 1 Inhoud Inleiding... 3 Autorisaties... 4 Overzicht... 5 Teamorganisatie... 6 Spelersportfolio... 7 Wedstrijden... 8 Trainingen...

Nadere informatie

Prestatief Voetbaltechnisch Beleid

Prestatief Voetbaltechnisch Beleid Prestatief Voetbaltechnisch Beleid scoren op 2 doelen 2013-2018 Werkgroep Prestatief Voetbaltechnisch Beleid Voorwoord Hoewel een Prestatief Voetbaltechnisch Beleid momenteel nog niet aanwezig is, zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF (2): Voetbalzaken GC-FC Olympia, Stand van Zaken

NIEUWSBRIEF (2): Voetbalzaken GC-FC Olympia, Stand van Zaken NIEUWSBRIEF (2): Voetbalzaken GC-FC Olympia, Stand van Zaken Beste mensen, Algemeen In navolging van de eerste nieuwsbrief hier dan het vervolg. Er zijn een flink aantal ontwikkelingen geweest en ook grote

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33

INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33 INFORMATIEGIDS JEUGDAFDELING GFC'33 Versie september 2015 Voorwoord We zijn verheugd je te mogen begroeten bij de jeugd van voetbalvereniging GFC 33. Als vereniging vinden wij het belangrijk om jou en

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe

Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Structuur Jeugdafdeling sv Die Haghe Vastgesteld door het bestuur en de jeugdcommissie, januari 2010 ALGEMEEN De eerste van de gestelde randvoorwaarden ter realisering van de doelstellingen is een goede

Nadere informatie