Top vijf fietsroutes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Top vijf fietsroutes"

Transcriptie

1 Top vijf fietsroutes

2 Fietsroute Overvecht-Centrum aftakking richting Uithof

3

4 Bedrijventerrein Overvecht St Laurensdreef Op de St laurensdreef wordt de hoofdfietsroute nu zichtbaar door fietssuggestie stroken. Met de voorgenomen wijzigingen in het bestemmingsplan en het vele vrachtverkeer bevelen we aan hier de route hier te verbeteren door fietspaden te realiseren. Vanaf de St Laurensdreef komen de fietsers 2 verkeerslichten tegen. Fietsroute zou in de voorrang moeten tov de parallelweg en opstellen voor de oversteek Franciscusdreef. Vooraanmelding voor fietsers en korte wachttijd. Snelheid op de parallelwegen terug naar 30 km/uur

5 Rio Branco Zwakkepunten Goed punt

6 Rio Brancodreef Bushokje bij bushalte voldoende ver naar achteren gezet. Overstekende fietsers hebben zicht en kunnen gezien worden Deze uitrit is dichtgezet met een paaltje. Minder uitritten betekent dat een fietser beter kan door fietsen dat is prettig. Zo staat het paaltje langs de hoofdfietsroute en niet in de route waar het een obstakel vormt.

7 Rio Brancodreef Het fietspad langs de Rio Brancodreef volledig asfalteren in rood asfalt Kruising met Japura- en Tigrisdreef: fietsroute in de voorrang en in rood asfalt doorzetten. In de toekomst als rotonde uitvoeren met fietsers in de voorrang. Bij eindhalte bussen de fietsroute in rood asfalt doorzetten fiets expliciet in de voorrang, haaietanden toevoegen. Bij de kruising met de Franciscus dreef ligt het fietspad langs de Franciscusdreef in de voorrang t.o.v. De hoofdfietsroute dit is niet wenselijk. Verkeerslicht gunstig afstellen voor fietsers Oversteken voor afslaande fietsers consequent uitvoeren. Voorrangsbord plus haaietanden

8 Rio Branco brug over de klopvaart Deze brug is te smal en moet op termijn verbreed worden voor een hoofdfietsroute. Op korte termijn is rood asfalt en onderhoud voor een vlak wegdek noodzakelijk Overstekende fietsers langs de klopvaart moeten voldoende ruimte krijgen.

9 Carnegiedreef rotonde naar Rio Brancodreef mooi aangelegd ruime fietspaden 2,5 meter breed, in de voorrang, zebra. Fietspaden en geen brom/fietspaden Alleen de bocht naar rechts naar de Gangesdreef is wel erg scherp. Rotonde zelf had kleiner gemogen om meer snelheid te remmen.

10 Carnegiedreef

11 Carnegiedreef Op termijn zou de carnegiedreef zoals aanbevolen in het verkeersplan voor Overvecht autovrij moeten worden een prachtige parkroute voor OV, fiets en lopen met zo min mogelijk verkeersgeluid. Langs de Carnegiedreef door park de Gagel liggen nu goede fietspaden Vanaf de Gambiadreef naar de Einsteindreef moet de kwaliteit van de route drastisch omhoog. De route loopt aan éénzijde over de parallelweg en heeft veel zijstraten. Door de auto onstluiting anders te regelen kan de route verbeterd worden. Afsluiten: Okapi-, Zebra-, Antilope- en Tafelbergdreef.Auto ontsluiting kan via de Klipslingerdreef. Net als bij de Rio Brancodreef kunnen de paaltjes aan de zijkant van de route. Er blijven een paar korte stukjes fietsstraat over. Op het zuidelijke deel kan de sociale veiligheid op de route verbeteren door voordeuren langs de route te bouwen. (auto onstluiting aan de achterzijde)

12 Zamenhofdreef Westzijde parallel structuur Oversteek Einsteindreef afstelling VRI gunstig voor fietsers Oversteek Zamenhofdreef: fietsers moeten makkelijk (frequent) Zamenhofdreef kunnen oversteken om op de hoofdfietsroute te komen. Gloriantdreef: Hier komt nieuwe afslag naar GWC Overvecht. Fietsers in de voorrang, geen VRI, geen rare kronkel zoals nu bij de Thamesdreef. Minder urgent op de parallel route Oversteek over de Zamenhofdreef Kruispunt Thamesdreef zonder VRI fietspad in de voorrang. Op termijn kronkel eruit. Autokruising verdwijnt op termijn fietsoversteek handhaven. Parallelstructuur twee-richtingen fietspad voor de ontsluiting van het winkelcentrum aan de zuidzijde door zetten tot aan de Brailledreef. Fietspad in de voorrang op autoverkeer naar en van het winkelcentrum. Oostzijde: De hoofdfietsroute Parallelweg autovrij maken eventueel alleen bij Apotheek fietsstraat. Wijkautoverkeer afwikkelen via Korfoedreef naar Einsteindreef (de primaire auto route) Eventueel aanvullende bebouwing met vorodeur naar de hoofdfietsroute. Autoontsluiting via achterzijde. T-splitsing Marnedreef: op termijn fietsroute rechtdoor en via Dorbeendreef en Charmantdreef naar Brailledreef. Autoluw en sociaal veilig langs voordeuren. Dorbeen- en Charmantdreef inrichten als fietsstraat, kruising met Rhonedreef fietsstraat in de Voorrang. Rijrichting autoverkeer Dorbeendreef en Charmantdreef tegengesteld aan elkaar. Autoparkeren volgens ontwerpwijzer fiets. Vanaf Dorbeendreef hoofdfietsroute naar Uithof ontwikkelen De keuze hoofdfietsroute oostzijde wordt mede ingegeven vanwege de fietstunnel op het salvador allendeplein. Eisen aan de parallel route mogen iets lager zijn er van uit gaande dat het dan vooral bestemmingsverkeer betreft.

13 Kruising Zamenhofdreef Thamesdreef voor de auto loopt de weg mooi recht door. fietser op hoofdfietsroute rare slinger indien nodig kruissnelheid 30 km per uur, maar liever fietser rechtdoor. Hoofdfietsroute in de voorrang. Voorrangsbord en haaietanden fietspad verhoogd en doorlopend rood asfalt. VRI gunstig afstellen voor fietsers 2 keer groen en vooraanmelding.

14 Afslag naar Gloriantdreef 50 km weg zonder fiets voorziening De afslag naar rechts naar winkelcentrum, verblijfsgebied, moet leiden naar 30 km- gebied. Ook op nieuwe locatie Nu bij 50 km straat en voldoet niet aan duurzaamveilig. Samen met het fietspad dat in de voorrang ligt een voetgangers oversteek plaats aanbrengen (zebra) Bereikbaarheid wijk bibliotheek zou even veilig moeten als een basisschool (Utrechts Veiligheids Label) De bibliotheek en andere bestemmingen langs de route hebben te weinig fietsparkeervoorzieningen. Bovendien zijn de beperkte bestaande voorzieningen vaak van zeer slechte kwaliteit.

15 2-richtingen fietspad langs de Zamenhofdreef Fietspad op drempel, voorrangsbord, mooi in de voorrang tov uitrit winkelcentrum Haaietanden toevoegen tekens op het wegdek worden veel beter gezien. Hier moet een goede aansluiting komen op een fietsroute naar de Uithof

16 Wandel route Lemnosdreef - winkelcentrum Hier ook een fietsoversteek maken. Fietsroute herkenbaar doortrekken naar fietsparkeer locaties (bestemming) Goede aansluitingen vanuit de wijk op de hoofdfietsroute stimuleren het gebruik Dit geld ook voor de andere dreven die op de Zamenhofdreef uitkomen: Androsdreef, Chiosdreef, Theemsdreef, Kosdreff en Patmosdreef en de Rhonedreef. Vanaf de hoofd fietsroute moet het winkelcentrum op de kruisingen met deze dreven goed bereikbaar zijn. Aangezien het winkelcentrum één van de hoofd doelbestemmingen is.

17 Uitrit naar parkeerplaats Rode asfalt doortrekken en fietspad verhoogd aanleggen. Trotoir doortrekken (uitrit constructie) bij voorkeur met een zebra Blokken en haaietanden bij voorkeur naast het fietspad of fiets strook. Fietspad als 2-richtingen fietspad doortrekken naar de Brailledreef.

18 Zamenhofdreef - Seinedreef Fietspad als 2-richtingen fietspad tot aan Brailledreef doortrekken. (ook nodig voor de nieuwe woonwijk bij de Rode brug en de toekomstige woningbouw op de waterzuivering. VRI gunstiger afstemmen voor fietsers en voetgangers: vooraanmelding fietsers en 2 keer groen voor fietsers en voetgangers in de cyclus. Markering op het fietspad rechtsaf ook haaietanden voor afslaand verkeer, middenmarkering op fietspad ontbreekt. Drempel constructie verbeteren: voetpad loopt niet door of zebra aanbrengen. Fietspad naar GWC loopt niet door en de weg blijft 50km straat. Vanwege auto intensiteit en wachtrij fiets scheiden van het autoverkeer ook in 30 km zone

19 Zicht op de molen Stedenbouwkundigen denken in zichtassen. Bij auto ontsluiting wordt hier goed op gelet. Bij fietsroutes wordt het vaak vergeten Dit is belangrijk voor de orientatie. Met meerdere markante punten lijkt een route korter. Hoe kan dit zoveel mogelijk behouden blijven. De tunnel uit het plan schone lucht juichen wij toe. Hoe kan deze sociaal veilig ontworpen worden. Minder bochten in het traject spoorviaduct tot aan de Troelstralaan. Meenemen als ontwerpeis voor de toekomstige tunnel

20 Troelstralaan Autoluwe 30 km weg in een hoofdfietsroute die opnieuw moet worden ingericht. Voorkeur inrichten als fietsstraat zonder autoparkeren. Fietsers bij voorkeur in het midden. Autoparkeren kan onder de nieuwbouw. Voor de auto eenrichtingsweg niet de zelfde rijrichting over de hele lengte.

21 Troelstralaan naar Merelstraat Hoofdfietsroute in de voorrang! In de voorrang betekent voorrangsbord en haaietanden en verhoogd aanleggen. Voor voetgangers een zebra aanleggen langs de hoofd fietsroute voor verbeteren veiligheid. Hoh afstand paaltjes is kleiner dan 1,5 meter erg hinderlijk in een hoofdfietsroute. Zijwegen 30 km wegen maken het gaat om woon- en winkelgebieden beide zijn verblijfsgebied. Veel sluipverkeer tegen de richting in naar de Talmalaan. Handhaving noodzakelijk Een tweerichtingen fietsroute kruist de Draaiweg. Het autoverkeer wordt hier niet op geattendeerd. De huidige verwarrende situatie duurt al bijzonder lang.

22 Merelstraat Ofos/ welke richting krijgt voorrang Einde dertig km gebied begint met een plateau Fietsstroken zijn te smal horen 2 meter te zijn. Rammelstrook voor auto s kan smaller. Bij voorkeur zonder langsparkeren. Indien toch langsparkeren dan moet een uitstapstrook worden toegepast. Ofos bij het verkeerslicht. Fietsers kunnen zich dan voor de auto opstellen. Maak rechtsaf voor fietsers vrij Op de kruising met de Adelaarsstraat fietsroute in de voorrang aangezien het een primaire fietsroute betreft. Ook rijden er meer fietsers op deze fietsroute dan op de Adelaarsstraat. Dit kan ook een oplossing zijn om sluipverkeer op de Adelaarsstraat te remmen.

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Gele route (route 5), deel 1 Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Henri Dunantplein: slechte aansluiting wegdek vanaf het Henri Dunantplein naar Gageldijk. Einsteindreef: Deze

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

- - - 11 12 Gevaarlijk kruispunt Onvoldoende kwaliteit snelle fietsroute Te smal profiel voor fietsstraat/fietspad Afstelling VRI onvoldoende voor snelle fietsroute Gevaarlijk kruispunt Onvoldoende

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten. Hans Donck en Bart Horeman

Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten. Hans Donck en Bart Horeman Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten Hans Donck en Bart Horeman Amsterdamsestraatweg Kanaalzijde, bij sportvelden Zuilen Goed fietspad, maar waarom die wegdekovergangen (voorgaande foto) Laatste stuk tegels

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 VERBINDEN MET DE FIETS Bijlagen RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 SAMENHANG 1. Herkenbaarheid als doorgaande Fietsroute Plus, bijvoorbeeld door minimaal twee continu toe te passen 2. Zo veel mogelijk eenduidigheid

Nadere informatie

Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen

Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten hulpmiddel voor ontwerpers en beleidsmakers

Nadere informatie

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO 33 12 Trajecten Assen Vries en Assen - Tynaarlo De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

3 Traject Assen - Norg

3 Traject Assen - Norg DEEL B ASSEN NORG 9 3 Traject Assen - Norg De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar Norg. In dit deel leest u waarom

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27768 17 mei 2018 VERKEERSBESLUIT Nummer besluit: 17.013 Datum besluit: 17 mei 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks 3-6-2016 1 Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks BAM Infra Wegen, 2-6-2016 1 Agenda Inleiding - Vragen? Verkeersmaatregelen - Langevliet - Vragen? - Van Foreestweg - Vragen? - Breewijd - Vragen?

Nadere informatie

Houtplein huidige situatie. Houtplein, behoud de fietspaden!

Houtplein huidige situatie. Houtplein, behoud de fietspaden! Houtplein huidige situatie Houtplein, behoud de fietspaden! Huidige situatie (ingekleurd) Busbaan Rijbaan Fietspad of -strook Parkeervak Huidige situatie: verkeersruimte Voorstel Gemeente (ingekleurd)

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

De Fietsersbond pleit voor kwaliteitsverhoging van de hoofdfietsroute Parc Rodenrijs - Noordersingel

De Fietsersbond pleit voor kwaliteitsverhoging van de hoofdfietsroute Parc Rodenrijs - Noordersingel Memo Berkel en Rodenrijs, 1 juni 2011 Kenmerk: FBLL-M20110601-01 Betreft: Hoogwaardige fietsroute door Berkel en Rodenrijs Opgesteld door: Piet Mazure De Fietsersbond pleit voor kwaliteitsverhoging van

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda West Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving 90 Ik woon sinds kort in lombok

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Fietsers voorrang! De fietsroutes in het Dorpsplan en de Westvariant met gesloten Tuindorpweg. 19 januari 2017

Fietsers voorrang! De fietsroutes in het Dorpsplan en de Westvariant met gesloten Tuindorpweg. 19 januari 2017 Fietsers voorrang! De fietsroutes in het Dorpsplan en de Westvariant met gesloten Tuindorpweg. 19 januari 2017 Fietsverkeer op de Utrechtse Heuvelrug Belangrijkste doelgroepen: 1. Schoolgaande jeugd van

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 65387 november 2017 Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten Kampen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per   Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord Wijkraad Delftwater Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt Wijkraad Indische Buurt Noord Wijkraad Kleverpark Wijkraad Sinnevelt Wijkraad Sterrenbuurt Wijkraad Vondelkwartier Fietsersbond Aan: Gemeenteraad van de

Nadere informatie

HOV Rijksstraatweg. WBO Mark Hunting, Jaap Moerman

HOV Rijksstraatweg. WBO Mark Hunting, Jaap Moerman HOV Rijksstraatweg 1) Kruispunt Zaanenlaan/straat 2) Bochtstraal fietspaden bij div. zijwegen 3) Jan Gijzenbrug, gevaarlijke deelconflicten kruispunt Planetenlaan en Jan Gijzenkade 4) Opstelvakken fietsers

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

#sterkfietsbeleid. Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid

#sterkfietsbeleid. Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid #sterkfietsbeleid Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid Wat is een fietsstraat? Belgie Begrip fietsstraat is verankerd in wegcode 2.61. «fietsstraat» : een straat die is ingericht als fietsroute,

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 1254 20 februari 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12-02-2019, nr. 1098062/1173310, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT HULST Vertrek: voor de school. Rijd via de Margrietstraat en de Schoolstraat naar de Vylainlaan. Goed uitkijken en achter elkaar rijden, want

Nadere informatie

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners

Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tarthorst Fietsoplossingen voor en door gebruikers en bewoners Tweede brede werksessie, 7 juli 2015 Arno Jonker, Paul van den Bosch en Natalie Veenkamp DTV Consultants fietsen en lopen innovatie internationaal

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER 2017 1 Programma Welkom (Sushil Lachman, Sweco Nederland) Aanleiding herinrichting (Alma de Jong, gemeente Oegstgeest) Voorstel

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Informatiebijeenkomst 9 maart Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Informatiebijeenkomst 9 maart Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst Informatiebijeenkomst 9 maart 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Welkom Presentatie: Terugblik: wat is er vooraf gegaan? Ons beeld van

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. voetganger

Nadere informatie

Rol Veilig Verkeer Nederland. Algemeen. Situatie 3/7

Rol Veilig Verkeer Nederland. Algemeen. Situatie 3/7 Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Locatie: Heerde Brinklaan en Veerstraat Marktstraat Datum uitgifte advies: 3 februari 2016 2/7 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Nagtzaamstraat. Voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid. Wijkraad Amsterdamsebuurten Fietsersbond. September 2014

Nagtzaamstraat. Voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid. Wijkraad Amsterdamsebuurten Fietsersbond. September 2014 Nagtzaamstraat Voorstel tot verbetering van de verkeersveiligheid Wijkraad Amsterdamsebuurten Fietsersbond September 2014 Huidige situatie Functies: Verblijfsgebied, straat door woonwijk Basisschool Park,

Nadere informatie

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Algemene opmerking: De gestelde vragen en gemaakte opmerkingen, in willekeurige volgorde en letterlijk overgenomen: 1. Reactie: Stoplichten/voetgangerslichten

Nadere informatie

Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels

Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels Wijken voor de Fiets: PRACHTwijken: PRACHTplekken en PRACHTverbindingen als Parels Klapstoelconcert Koekoeksplein, Utrecht Ineke Spapé, SOAB adviseurs Lector NHTV/CROW Verkeer en Stedenbouw 1. Waarom aandacht

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST Vertrek: bij garage Drijdijk. Vertrek vanaf dit punt in de richting van Heikant/Sint Jansteen. Kijk bij het opdraaien van de Emmabaan

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa. door Erik Aarts en Jan van Embden

Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa. door Erik Aarts en Jan van Embden Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa door Erik Aarts en Jan van Embden Smakkelaarsveld. Door werkzaamheden op het Smakkelaarsveld moeten fietsers onhandig omrijden en de tijdelijke voorzieningen

Nadere informatie

Afdeling Haagse regio

Afdeling Haagse regio OVERWEG INGEN VAN DE FIETSERSBOND BIJ HET HERINRICHTINGSPLAN VOOR HET STATIONSPLEIN HS EN VOORSTELLEN OM DE VEILIGHEID VAN DE FIETSERS TE VERGROTEN Afdeling Haagse regio Het gebied rond station Hollands

Nadere informatie

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN MIDDEN-ZUID EINDBEELDSTUDIE, R E S U LT A A T V E R K E N N I N G S F A S E FIETSSNELWEG ASSEN/ GRONINGEN 3 NOVEMBER 217 II. DEELGEBIED MIDDEN-ZUID 4 MIDDEN-ZUID GRONINGEN

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

V o o r r a n g s a f s p r a k e n

V o o r r a n g s a f s p r a k e n V o o r r a n g s a f s p r a k e n Meer weten over voorrangsafspraken? Lees dan verder. Afspraken Je mag voorgaan als je te maken krijgt met iemand die achteruit rijdt. Je mag voorgaan als je te maken

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN HULST Vertrek: voor de kerk Volg de Hulsterloostraat richting Clinge, tot het eind. Hier kom je bij de zogenaamde rare kronkel. Kijk

Nadere informatie

1. Totaal. Fietsbalans totaal. figuur 1.1

1. Totaal. Fietsbalans totaal. figuur 1.1 1. Totaal figuur 1.1 Fietsbalans totaal tabel 1.1 ZwolleZwolle Referentie Norm Referentie directheid 4goed goed 4 0 comfort (hinder) 5zeer goed goed 4 0 comfort (wegdek) 4goed goed 4 0 aantrekkelijkheid

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019

Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019 Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019 Route Situatie Aandachtspunten Zwembadtoegangsweg oversteken via fietspad richting Driehuis. Oversteken met Let op verkeerslicht.

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1 Tafel 1, ronde 1 Voorstraat als gedeelde ruimte, want het is het beste voor voetgangers en oversteekbaarheid Binnenstadstraat, want veel ruimte voor iedereen. Past bij binnenstadkarakter Mits snelheid

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Vergaderverslag. Agendapunten

Vergaderverslag. Agendapunten Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 Fax 030-286 00 00 www.utrecht.nl Vergaderverslag Bijeenkomst Vervolgbijeenkomst Amazonedreef Verslag door M. Kassing Datum verslag Tijdstip

Nadere informatie

Bouwfonds. Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer

Bouwfonds. Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer Bouwfonds Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer Bouwfonds Loovelden Uitwerkingskader verkeer en vervoer Datum 6 februari 2007 Kenmerk BWW007/Adr/0087 Eerste versie 4 mei 2006 Documentatiepagina

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

Overvecht wordt 30. inspiratieboek

Overvecht wordt 30. inspiratieboek Overvecht wordt 30 inspiratieboek Het Rijk heeft in 1991 de term Duurzaam Veilig geïntroduceerd. Duurzaam Veilig staat voor een andere, nieuwe benadering in de aanpak van verkeersonveiligheid. De essentie

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Vleuten. Van Vleuten naar Utrecht

Vleuten. Van Vleuten naar Utrecht Vleuten Van Vleuten naar Utrecht ( Uithof (en De Vleutensebaan, afslag Terweydesingel Slecht wegdek! De aansluiting naar De Meern- 't Zand Idem, er staat al wel een wegwijzer Parkeerstrook of fietspad?

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard. Visie Zuidtangent. Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent

Gemeente Heerhugowaard. Visie Zuidtangent. Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent Gemeente Heerhugowaard Visie Zuidtangent Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent Gemeente Heerhugowaard Visie Zuidtangent Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent Datum 2 mei 2012 Kenmerk HHW036/Mmj/0186

Nadere informatie

Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting

Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting (bijlage bij DSO2015.747) Juli 2015 Dit document is een bijlage bij het eindverslag van de inspraakprocedure

Nadere informatie

Uitgangspunten Huidige situatie (zie bijlage)

Uitgangspunten Huidige situatie (zie bijlage) Van : Jasper de Vries en Jolanda van Oijen (XTNT), Marco Redeman (LinkedPeople) Datum : 16 januari 2013 Onderwerp : Rotonde Parkwijk, aangepast ontwerp Uitgangspunten Dit advies is gebaseerd op een snelle

Nadere informatie

Situatie 1. Binnenkomst via rotonde noordzijde van Eefde De rotonde is snelheidsbeperkend. De afslag naar Eefde is merkbaar door van asfalt naar stenen te gaan; de markering 50 km en het bord bebouwde

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 Kinderen leren van ouderen. Helaas geven ouderen in het verkeer niet altijd het juiste voorbeeld,

Nadere informatie

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Aanleiding Tijdens de raadsbehandeling van de nota Fietsen in Lelystad op 15 maart 2016 is door het college

Nadere informatie

Top 5: Groen Zuid verkend

Top 5: Groen Zuid verkend Top 5: Groen Zuid verkend Europalaan Zeehaenkade Kanaalweg Van Zijstweg Croeselaan Sijpesteinkade Smakkelaarsveld v.v. Ruwweg 1/2 van de route is in afwachting van projecten van buiten het fietsbeleid

Nadere informatie

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 WEGWIJS in Baarn Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 1 Beste ouders (en leerlingen van groep 7), Hierbij ontvangt u de fietsroute Wegwijs in Baarn voor het Verkeersexamen. Het is de bedoeling

Nadere informatie