Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat"

Transcriptie

1 Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Algemene opmerking: De gestelde vragen en gemaakte opmerkingen, in willekeurige volgorde en letterlijk overgenomen: 1. Reactie: Stoplichten/voetgangerslichten handhaven/bijplaatsen: a. Oversteekplaats vanaf de school richting Weeskinderendijk b. Viottakade bij Hugo de Grootflat c. Brouwersdijk d. V. Baerlestraat I.v.m. overstekende schoolkinderen. De huidige en toekomstige verkeersdrukte laat het toe dat de kruising zonder verkeerslichten geregeld kan worden. Ook voor voetgangers. Maar dan wel met de wegaanpassingen die worden voorgesteld. De route voor schoolkinderen heeft in de huidige situatie al meerdere zebrapaden die niet met verkeerslichten worden geregeld. De verwachting is dat de alle routes van en naar de school goed kunnen functioneren zonder verkeerslichten. 2. Reactie: Kan er nog gekeken worden naar: - fietspad bij school in de voorrang (drempel) zetten. - Alleen stoplichten bij de HdG-flat ri kerk laten staan ik steek daar vaak over met kleine kinderen ook buiten schoolbrengtijden. - Het omdraaien van de voorrang van de fietsers bij de school wordt onderzocht en met de Fietsersbond besproken. - Als de verkeerslichten worden weggehaald geldt dat voor alle verkeerslichten. De verwachting is dat de alle routes van en naar de school goed kunnen functioneren zonder verkeerslichten. 3. Reactie: Afkomstig vanuit Zwijndrecht Brugweg heeft aansluiting voor verkeer vanaf Diepenbrockweg. Dat verkeer is niet te zien vanaf de brugweg behalve als je ogen in je rug heb. Maar dat verkeer heeft wel voorrang komt van rechts. SVP Voorrangskruising van maken zodat verkeer op de brugweg richting Hugo de Grootplein voorrang heeft! Deze situatie wordt niet aangepast in dit ontwerp. Het valt buiten het project. De verkeerskundige is op de hoogte van het probleem. 4. Reactie: Het fietspad naast de school, kan dat 2-richtings worden? In theorie is en blijft het 1 richtingsverkeer maar in de praktijk blijkt dat hele volksstammen tegen het verkeer ingaan. Een tweerichtingsfietspad langs de school naar de Diepenbrockweg sluit niet aan op de overige rijrichtingen. Het fietspad blijft éénrichtingsverkeer. 5. Reactie: Fietspad iets veiliger, maar nog steeds vrij gevaarlijke punten bij afslag Viottakade en oversteek naar van Baerlestraat. Verkeerslichten weg met veel overstekend jeugd (scholen). Dit verwijderen van de lichten maakt het onveiliger. Nu worden zebrapaden en haaientanden al niet goed gebruikt door veel verkeer nu. Simpele afritten is duidelijker voor iedereen. Maar maakt het nog niet veiliger.

2 6. Reactie: Zoals het op tek staat prima!! Praktijk zal het uitwijzen enige puntje is de oversteek vanaf rotonde als je van brug komt en je wil naar v. Baerlestr. richting stad!! Lastige oversteek voor fietsen!! Autos s ook zeker punt v. aandacht ivm de vele kinderen ook. Voor de rest vooralsnog positief! 7. Reactie: Goed plan (ook namens een andere bewoners uit de Sweelinckstraat). Spannend punt: oversteek fietsers van fietspad v.a. rotonde naar van Baerlestraat! Succes 8. Reactie: Voor de fietser is het niet makkelijker dat zie ik zo niet meer zitten. Ik heb mijn twijfels ik ga de rotonde mijden en neem een ander weg of lopen. Ter kennisgeving aangenomen. 9. Reactie: Fietssluis tussen Hugo de Grootlaan en v Baerlestraat op wandelpad. Dat fietsers rondom een groot verkeersplein soms hun eigen weg kiezen is een feit. Vaak wordt het wel als hinderlijk ervaren, maar is het in feite niet echt een probleem. De maatregel die fietsverkeer op wandelpaden kan belemmeren hebben meer nadelen dan effect, bijvoorbeeld voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen. Het is dan ook onwenselijk om een fietssluis op het wandelpad te maken. 10. Reactie: Autoverkeer vanaf Diepenbrockwegkomen zo maar de brugweg op. Voor verkeer op brugweg totale verrassing! Gaarne brugweg voorrangsweg maken + verkeer vanaf Diepenbrockweg d.m.v. verkeerbord voorrang laten verlenen. Deze situatie wordt niet aangepast in dit ontwerp. Het valt buiten het project. De verkeerskundige is op de hoogte van het probleem. 11. Reactie: Oplossing om snel verkeer van en naar de rotonde te belemmeren is een strook van tot 50 meter te verhogen, zodat het verkeer belemmert wordt, voorbeeld: is een rotonde in Delft t.h.v. winkelcentrum Dehoven Papsaasenlaan. Hierdoor wordt het voor de fietser veiliger. Oversteek van Diepenbrockweg naar het centrum is voor fietsers in de spits niet handig als ze op de Brouwersdijk-Viottakade moeten blijven staan om over te steken. Dit moet 2 keer verkeer vanaf de rotonde naar de Brouwersdijk en verkeer Brouwersdijk naar de rotonde. Er komen geen verhogingen in het ontwerp, maar wel busdrempels. Daarmee wordt de snelheid van autoverkeer op de plaatsen waar dat nodig is verlaagd.

3 12. Reactie: Reactie is via een kaartje weergegeven, maar de vraag is of het niet mogelijk is om alle wegen op de rotonde aan te laten sluiten, dus ook de Viottakade bij de Hugo de Grootflat en de Van Baerlestraat. Dat is helaas niet mogelijk. Er is een mogelijkheid onderzocht om dit wel te kunnen doen, namelijk met een ovaal gevormde rotonde. Dat ontwerp heeft echter ook nadelen en is een stuk duurder in aanleg, wat niet past in de beschikbare budgetten. 13. Reactie: Fietsers komend vanuit de richting Viottakade/Hugo de Grootplein en de v. Baerlestraat ingaand, staan op het punt waar de oversteken op een gevaarlijk punt terhoogte van de kruising Viottakade/Brouwersdijk/v. Baerlestraat. Naar mijn idee moet hier duidelijke bewegwijzering op straat komen hoe en waar de fietsers zoch moeten opstellen. Ze worden nu aan de kant van de Brouwersdijk gepasseerd, maar tegelijkertijd staan ze klem voor aankomend verkeer vanuit de Viottakade. Verder lijkt het plan mij een verbetering. 14. Reactie: Gevaarlijke situatie bij fietspad vanaf brug bij rotonde/viottakade waar verschillende fietstromen in autoverkeer samenkomen: 1. fietsverkeer invoegend op rotonde 2. fietsverkeer dat verdergaat op rotonde 3. fietsverkeer dat vanaf rotonde afslaat naar Brouwersdijk 4. autoverkeer dat vanaf rotonde afslaat naar Brouwersdijk Gevaarlijke situatie voor fietsers komend vanaf rotonde die naar Brouwersdijk gaan en linksaf de v. Baerlestraat in willen: 1. auto/fietsverkeer vanaf Viottakade komt op dit punt op Brouwersdijk 2. autoverkeer vanaf Brouwersdijk naar rotonde en richting naar v. Baerlestraat. De aantakking van het fietspad vanaf de Viottakade en aftakking naar Brouwersdijk heeft meer ruimte gekregen in het aangepaste ontwerp. 15. Reactie: Na voltooiing van het ontwerp zou periodieke controle door politie/verkeershandhaving wenselijk zijn om iedereen erop te wijzen hoe er gereden moet worden. Dit zal aan de politie worden voorgelegd. 16. Reactie: a. Fietspad tussen Diepenbrockweg en Hugo de Grootplein 2 zijdig maken. b. Verkeerslichten kruising Hugo de Grootlaan/Weeskinderendijk-beneden afstelling wijzigen gezien de grote verkeersdrukte Brouwersdijk, klachten winkeliersomwonenden. c. Verder een goed duidelijk plan. d. De kruising H. de Gr laan/plein (afrit brug) verkeersdrempel aanleggen voor: de zebra, evenals Brouwersdijk/v. Baerlestraat. e. Uitrit Diepenbrockweg naar H de Grootlaan voorrangssituatie van maken. a. Een tweerichtingsfietspad langs de school naar de Diepenbrockweg sluit niet aan op de overige rijrichtingen. Het fietspad blijft éénrichtingsverkeer. b. Deze afstelling wordt niet aangepast in dit ontwerp, omdat het buiten het project valt. De verkeerskundige is op de hoogte van het probleem.

4 c. Bedankt. d. Busdrempels op deze plekken zijn opgenomen in het ontwerp. e. Deze situatie wordt niet aangepast in dit ontwerp. Het valt buiten het project. De verkeerskundige is op de hoogte van het probleem. 17. Reactie: Aansluiting naar de van Baerlestraat vanaf de rotonde wordt een punt van opstroppen. Auto s vanaf de brug van Zwijndrecht stroppen al op voor de rotonde want door het verdwijnen van de directe aansluiting op de Viottakade moet alle verkeer over dezelde aansluiting op de rotonde. Dan weer van de rotonde af de Brouwersdijk op, stoppen om linksaf te slaan -> weer een punt op te stroppen. De verkeersdoorstroom wordt steeds kleiner. Oversteken naar de van Baerlestraat vanuit de rotonde wordt er zeker niet veiliger op. Meer verkeer moet vaker stoppen Mijn voorstel: leg het fietspad bij de Prins Bernhardstraat naar de rotonde verhoogd (flinke drempel) en fietspad in de voorrang. Vervang de huidige stoplichten en laat het verder zoals het is. Het fietspad bij de school wordt niet verhoogd, maar er komt wel een busdrempel om het verkeer af te remmen. Over de voorrang zijn we in overleg met de Fietsersbond. 18. Reactie: Verkeer vanaf rotonde richting Brouwersdijk geen voorrang geven op verkeer dat van de Viottakade komt. Voordeel: Dosering verkeer richting Brouwersdijk. Veiliger voor fietser en voor verkeer dat richting de rotonde gaat op Van Baerlestraat. Gezien de hoeveelheid verkeer, de gewenste doorstroming en de leesbaarheid van de route blijft de voorrangssituatie ongewijzigd. 19. Reactie: Het is leuk om te zien dat bewoners erg betrokken zijn en hun mening geven. Aan de verschillende tafels zag ik dat ze weloverwogen vragen stelde en aanvullingen en opmerkingen maakten. De aanwezige mensen vd gemeente name enkele opmerkingen zeker serieus. Het wordt stukken veiliger, vooral voor de fietser. Ik ben veel wijzer geworden. Ter kennisgeving aangenomen. 20. Reactie: Het fietspad dat vanaf de Diepenbrockweg naar de rotonde leidt zou heel goed tweerichting gemaakt kunnen worden aangezien er al veel fietsers tegen de richting inrijden. Zeker nu de afslag naar de Viottakade eruit gehaald worden is dit eenvoudig te realiseren. Nog een tip die niet met de rotonde zelf te maken heeft maar er wel vlak bij ligt. De oprit vanuit de Diepenbrockweg die op de afrit van de brug aansluit heeft nu voorrang. Voor de automobiliste vanaf de brug is dat zeer verwarrend. Toen deze oprit gerealiseerd is vond ik het al onlogisch. Het zou veiliger zijn als de oprit vanaf de Diepenbrockweg voorrang zou moeten geven. Een tweerichtingsfietspad langs de school naar de Diepenbrockweg sluit niet aan op de overige rijrichtingen. Het fietspad blijft éénrichtingsverkeer. De situatie vanuit de Diepenbrockweg wordt niet aangepast in dit ontwerp. Het valt buiten het project. De verkeerskundige is op de hoogte van het probleem.

5 21. Reactie: a. Als je vanuit de stad fietst en je moet de rotonde verlaten richting Viottakade, is dit voor de automobilisten niet zichtbaar. Maak hier een rode fietsstrook, als is het maar tot aan het zebrapad van de Viottakade. b. Dat de afslag vanaf de brug richting Viottakade verdwijnt is een veilige beslissing! Niet handig voor auto s maar wel veilig. c. Wederom als fietser: vanaf de Viottakade richting centrum moet je in het nieuwe plan oversteken op de Brouwersdijk. Dit is in mijn ogen onveilig, auto s stoppen hier niet voor. Maak hier een fietsoversteekplaats met fietszebrablokken. d. I.v.m. de vele overstekende kinderen en de school aan de rotonde vind ik het zorgelijk dat de voetgangerslichten Brouwersijk verdwijnen. e. Algemene conclusie: goed dat de situatie aangepakt wordt. f. Tip: maak de Viottakade tot 30 km-zone. g. Compliment: goed dat de omwonenden betrokken worden! a. Dit is meegenomen in het aangepast ontwerp. b. Ter kennisgeving aangenomen. c. De oversteeksituatie voor fietsers vanaf de rotonde en de Viottakade naar de Van Baerlestraat is in het nieuwe ontwerp aangepast. Er komt ruimte om haaks op het verkeer van de Brouwersdijk op te stellen om zodoende oogcontact te kunnen maken. De wachtende (afslaande) fietser krijgt De voorrang blijft echter ongewijzigd. d. Ter kennisgeving aangenomen. e. Ter kennisgeving aangenomen. f. In de huidige verkeersstructuur is het niet passend om de Viottakade 30km te maken. g. Bedankt. 22. Reactie: Als fietser kom je van de rotonde (ga je de Brouwersdijk op) en moet je linksaf de v. Baerlestraat in. Doorgaand verkeer op de Brouwersdijk gaat met snelheid en als fietser moet je dan afstappen om over te steken naar de middenberm. Lijkt me niet veilig. Snelheidsbeperkende maatregel (drempel?) kan een oplossing zijn. Geen drempel op een busbaan? En in de v. Baerlestraat dan? Een (bus)drempel past daar niet goed ivm de bocht van rechtsafslaand verkeer van Viottakade naar Brouwersdijk 23. Reactie: a. Afstellen verkeerslichten brug zodat verkeer L.VN op gaat b. Verhogen zebra s c. 30 km zone Viottakade. Zo krijg je sluipverkeer uit wijk d. Afrit brug naar Viottakade voor bus, vrachtauto niet te maken. Hoeveel chauffeurs denkt u dat de rotonde nemen en dan Viottakade opgaan e. Oversteek met fiets Diepenbrockweg wordt nodeloos ingewikkeld met 2 rijbanen (Brouwersdijk) oversteken. a. Deze afstelling wordt niet aangepast in dit ontwerp, omdat het buiten het project valt. De verkeerskundige is op de hoogte van het probleem. b. De zebra's worden niet verhoogd, maar er worden wel op belangrijke plaatsen busdrempels aangelegd. c. In de huidige verkeersstructuur is het niet passend om de Viottakade 30km te maken. d. Helaas is het niet mogelijk om de bocht van de afrit naar de Viottakade geschikt te maken voor vrachtverkeer. Dit verkeer zal de rotonde rond moeten rijden, evenals auto's met aanhangers. Vanwege de veiligheid is op verzoek van bewoners de "bypass" naar de Viottakade verdwenen. e. De oversteeksituatie voor fietsers vanaf de rotonde en de Viottakade naar de Van Baerlestraat is in het nieuwe ontwerp aangepast. Er komt ruimte om haaks op het verkeer van de Brouwersdijk op te stellen om zodoende oogcontact te kunnen maken. De

6 wachtende (afslaande) fietser krijgt 2 rijbanen oversteken is niet ingewikkeld. 24. Reactie: a. Verkeer vanaf de Viottakade zal vast komen staan op het vernieuwde kruispunt door de constante stroming vanaf de rotonde. b. Graag zien wij waarschuwingsborden of zelfs verkeerslichten bij de zebrapaden omdat er vrijwel nooit wordt gestopt. Door de constante stroming zal het verkeer niet worden aangemoedigd om te stoppen. Dit kan voor vooral kinderen een zeer onveilige situatie opleveren. c. Voor de routes naar de school zal een klaar-over moeten komen. d. Er zal waarschijnlijk een verminderende doorstroming zijn door de scherpere bochten en zebrapaden. a. Het kan voorkomen dat bij drukte het verkeer vanaf de Viottakade moeite heeft om de Brouwersdijk te bereiken. De verwachting is wel dat acceptabel blijft. Overigens heeft een deel van dat verkeer alternatieve routes. b. Alle verkeerslichten worden verwijderd, ook bij de zebrapaden. Daar komen geen aparte verkeerslichten terug. Wel worden er op enkele punten busvriendelijke drempels aangelegd bij zebra's om het verkeer af te remmen. Verder blijft het stoppen voor zebrapaden samenhangen met gedrag. Op de schoolroutes komen waar nodig extra opvallende (fluogele) borden. c. Het beveiligen van oversteekvoorzieningen met klaarovers is een zaak van de school zelf. De gemeente stelt hier wel materialen (jassen etc) beschikbaar. d. Ter kennisgeving aangenomen. 25. Reactie: a. Kleine bocht hoewel misschien veiliger voor fietsverkeer zal continue kapot worden gereden. b. Bussen vanaf de Viottakade naar Van Baerlestraat gaan de Brouwersijk blokkeren bij druk verkeer en daarmee ook weer de rotonde en dus ook vanaf de Stadsbrug waar zeer veel verkeer vandaan komt. c. Maak ipv een ronde rotonde een ovaal ontwerp waarop alle aansluitingen komen. d. Twee maal oversteken voor afslaand fietsverkeer op de Brouwersdijk blijft gevaarlijk. e. Neem ook de situatie Weskinderendijk beneden Hugo de Grootlaan mee. Dit stroomt in de avond maar slecht door. a. Het is niet duidelijk welke bocht precies wordt bedoeld. Maar alle bochten worden ontworpen met de richtlijnen die daar voor gelden. b. Het kan voorkomen dat bij drukte de bussen vanaf de Viottakade moeite hebben om de Brouwersdijk over te steken. De verwachting is wel dat acceptabel blijft. Arriva is akkoord met de situatie. c. Dat model is onder andere naar aanleiding van deze reactie serieus onderzocht, maar niet haalbaar gebleken. d. De oversteeksituatie voor fietsers vanaf de rotonde en de Viottakade naar de Van Baerlestraat is in het nieuwe ontwerp aangepast. Er komt ruimte om haaks op het verkeer van de Brouwersdijk op te stellen om zodoende oogcontact te kunnen maken. De wachtende (afslaande) fietser krijgt e. Dit valt buiten het project en wordt niet meegenomen.

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden)

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) Superfietser 2015 Belangrijkste regels -Volg de aanwijzingen van de politie. -Iedereen moet stoppen. -Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) -Je mag doorrijden. -STOP

Nadere informatie

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert presenteert Het fietsparcours Hallo zesdeklasser, Je zag daarnet het parcours voor het fietsexamen. Voor we het parcours samen eens overlopen, is het toch heel belangrijk om wat afspraken op een rijtje

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse Resultaten evaluatie uitgebreide analyse In juli 2016 is de reconstructie van de Touwlaan afgerond. Door de raad is een evaluatie gevraagd. Algemene evaluatie Doel In de programmabegroting staat dat de

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 De route van het verkeersexamen 2 Recht door de parkeerplaats af Kijk uit voor geparkeerde auto

Nadere informatie

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per   Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord Wijkraad Delftwater Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt Wijkraad Indische Buurt Noord Wijkraad Kleverpark Wijkraad Sinnevelt Wijkraad Sterrenbuurt Wijkraad Vondelkwartier Fietsersbond Aan: Gemeenteraad van de

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Veilig je draai vinden...

Veilig je draai vinden... Veilig je draai vinden... op rotondes in Gelderland Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Rotondes in Gelderland Na hun introductie zo n 30 jaar geleden, zijn rotondes

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger.

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger. Verkeersbegrippen Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Bestuurder Je bent bestuurder: Als je fietst. Als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. Voetganger Je bent

Nadere informatie

Uitgangspunten Huidige situatie (zie bijlage)

Uitgangspunten Huidige situatie (zie bijlage) Van : Jasper de Vries en Jolanda van Oijen (XTNT), Marco Redeman (LinkedPeople) Datum : 16 januari 2013 Onderwerp : Rotonde Parkwijk, aangepast ontwerp Uitgangspunten Dit advies is gebaseerd op een snelle

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. voetganger

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Algemene opmerking: De gemeente heeft diverse reacties gekregen op het ontwerp van de kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat. Wij waarderen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met auto s die de rotonde op en af willen gaan. Mogen ze voorgaan? Ja Nee Vraag 1.2 Sabine en Simone fietsen samen op één fiets. Wat is waar?

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Vraag 1.1 Wie mag of mogen hier voorgaan? De voetgangers. De fietser. Vraag 1.2 Mark en Rick lopen op de rijbaan, want er is hier geen voetpad. Welke zin is waar? Mark

Nadere informatie

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Resultaten van een uitgebreide en representatieve verkeersenquête over verkeersveiligheid rond scholen en schoolroutes in de Bovenbuurt van Wageningen,

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met een tractor van links. Moeten de fietsers voorrang geven? Ja Nee Vraag 1.2 Milla en Rosan krijgen te maken met een auto die uit een uitrit

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT HULST Vertrek: voor de school. Rijd via de Margrietstraat en de Schoolstraat naar de Vylainlaan. Goed uitkijken en achter elkaar rijden, want

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Oversteken als voetganger via het zebrapad.

Oversteken als voetganger via het zebrapad. Oversteken als voetganger via het zebrapad. Fietstaak 1 Strepestraat Grote Baan Minder zijn snelheid en kijkt voor zich uit. Stopt voor de wegmarkeringen en verleent voorrang aan weggebruikers op het zebrapad.

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt?

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? 2 april 2009 initiatiefgroep raambuurt raam 62 2801 vm gouda t+f 0182.526925 initiatiefgroep@raambuurtgouda.nl Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? of de automobilist zich tenminste aan max.

Nadere informatie

Een stilstaand voertuig voorbijrijden

Een stilstaand voertuig voorbijrijden Een stilstaand voertuig voorbijrijden Fietstaak 1 Strepestraat Mindert snelheid en kijkt voor zich uit. Kijkt naar weggebruikers voor hem en verleent eventueel voorrang. Kijkt links om of er verkeer nadert

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN HULST Vertrek: voor de kerk Volg de Hulsterloostraat richting Clinge, tot het eind. Hier kom je bij de zogenaamde rare kronkel. Kijk

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 WERKPUNTENNOTA Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 Fietsroute thv Pietje Waaspad / gemeentegrens St Niklaas - Beveren Perfecte aansluiting van de fietsroute over de gemeentegrenzen heen mits een kleine

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts C om het even B links D beide kanten mogen 2 Wat moet je doen

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

VERKEER. Proeflessen. Handleiding THEMA 1

VERKEER. Proeflessen. Handleiding THEMA 1 6 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 6. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

FIETSEXAMEN WIJK STENE

FIETSEXAMEN WIJK STENE FIETSEXAMEN WIJK STENE INFOSLIDE (maakt geen deel uit van de route) UITLEG VERSCHIL FIETSOVERSTEEK / FIETSPAD Fietsoversteken: steeds met blokken Nooit voorrang aan een fietsoversteek, dus: *voorrang verlenen

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Wethouder de heer F. Lintmeijer. Postbus 16200. 3500 CE Utrecht

Gemeente Utrecht. Wethouder de heer F. Lintmeijer. Postbus 16200. 3500 CE Utrecht Gemeente Utrecht Wethouder de heer F. Lintmeijer Postbus 16200 3500 CE Utrecht Onze referentie: 20131015c/Verkeer Vleuten, 15 oktober 2013. Betreft: Advies verkeersveiligheid Vleuten - de Meern Geachte

Nadere informatie

Datum 25 november 2014 Gemeente Woerden

Datum 25 november 2014 Gemeente Woerden RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00532 ^ SJ Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum 25 november 2014 Portefeuillehouder(s) wethouder Schreurs Portefeuille(s)

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid dhr. F. Depla (PvdA) over rotonde Beemdstraat- Kasteellaaan

gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid dhr. F. Depla (PvdA) over rotonde Beemdstraat- Kasteellaaan gemeente Eindhoven Inboeknummer Beslisdatum B&W 2 september 2014 Dossiernummer 14.36.103 Raadsvragen van het raadslid dhr. F. Depla (PvdA) over rotonde Beemdstraat- Kasteellaaan Recentelijk is er weer

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

Houtplein huidige situatie. Houtplein, behoud de fietspaden!

Houtplein huidige situatie. Houtplein, behoud de fietspaden! Houtplein huidige situatie Houtplein, behoud de fietspaden! Huidige situatie (ingekleurd) Busbaan Rijbaan Fietspad of -strook Parkeervak Huidige situatie: verkeersruimte Voorstel Gemeente (ingekleurd)

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Hilversum

Verkeersveiligheid in Hilversum Verkeersveiligheid in Hilversum Inventarisatie onder inwoners van de plekken waar zij zich onveilig voelen in het verkeer Kruising Diependaalselaan/Bosdrift CDA Hilversum Februari 2017 De gemeente heeft

Nadere informatie

GROTE VERKEERSTOETS 2017

GROTE VERKEERSTOETS 2017 GROTE VERKEERSTOETS 2017 1. Beste en slechtst beantwoorde vragen Je stuurt een sms terwijl je aan het fietsen bent. Mag dat? A. Neen. B. Ja, sms'en mag maar telefoneren niet. C. Ja. Correct antwoord: A

Nadere informatie

Veilig fietsen en stappen

Veilig fietsen en stappen Veilig fietsen en stappen Wat komt aan bod? Achtergrond Kernpunt voor veilig verkeersgedrag Basisregels voor voetgangers Stappen in groep Basisregels voor fietsers Fietsen in groep 2 Hoe verplaatsen we

Nadere informatie

Utrecht. Busbaan Vleuterweide. Hoe kan het dat zo n nieuw aangelegde situatie niet veilig is? Kostbare misser! Wat steken we er van op?

Utrecht. Busbaan Vleuterweide. Hoe kan het dat zo n nieuw aangelegde situatie niet veilig is? Kostbare misser! Wat steken we er van op? Busbaan Vleuterweide Hoe kan het dat zo n nieuw aangelegde situatie niet veilig is? Kostbare misser! Wat steken we er van op? Waarmee is die daling bereikt? Voertuigniveau: Autogordels, ABS, airbag Regelgeving:

Nadere informatie

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan

Reactienota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan nota Aangepast ontwerp rotonde bij de Admiraal van Ghentlaan 12-8-2019 1 Inleiding In april 2019 hebben we de plannen voor de inrichting van de Prinses Irenelaan en de geplande rotonde ter hoogte van de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019

Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019 Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019 Route Situatie Aandachtspunten Zwembadtoegangsweg oversteken via fietspad richting Driehuis. Oversteken met Let op verkeerslicht.

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST Vertrek: bij garage Drijdijk. Vertrek vanaf dit punt in de richting van Heikant/Sint Jansteen. Kijk bij het opdraaien van de Emmabaan

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 Kinderen leren van ouderen. Helaas geven ouderen in het verkeer niet altijd het juiste voorbeeld,

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN 1. ROUTEBESCHRIJVING 1.1. Routekaart en omschrijving Lengte = 6,1 km De Looch Groene Kade Helsdingse Achtwerweg Burg.

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Fiets wijzer. examen. Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout FIETSWIJZER / FIETSEXAMEN

Fiets wijzer. examen. Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout FIETSWIJZER / FIETSEXAMEN Fiets wijzer examen Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout 1 Ik ken de betekenis van deze verkeersborden: voorkennis 2 Ik ken de betekenis van deze verkeersborden: voorkennis 3 Ik kan uitleggen

Nadere informatie

Informatieavond Heemsteedse Dreef - Camplaan Inhoud

Informatieavond Heemsteedse Dreef - Camplaan Inhoud Informatieavond Heemsteedse Dreef - Camplaan Inhoud Informatieavond Heemsteedse Dreef - Camplaan... 1 Tafel 1... 3 Tafel 2... 5 Tafel 3... 7 Tafel 4... 9 Tafel 5... 11 2019? Tafel 1 Persoonlijke reacties

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Hier komt tekst Maliebaan Klankbordgroep Hier komt ook tekst 12 januari 2016 Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Klankbordgroep 12 januari 2016 1 Doel van het project. Een kwaliteitsslag

Nadere informatie

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Gele route (route 5), deel 1 Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Henri Dunantplein: slechte aansluiting wegdek vanaf het Henri Dunantplein naar Gageldijk. Einsteindreef: Deze

Nadere informatie

Rol Veilig Verkeer Nederland. Algemeen. Situatie 3/7

Rol Veilig Verkeer Nederland. Algemeen. Situatie 3/7 Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Locatie: Heerde Brinklaan en Veerstraat Marktstraat Datum uitgifte advies: 3 februari 2016 2/7 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR Vertrekken op de parking van de school. We nemen het fietspad in de Kasteellaan in de richting van de kerk. Goed uitkijken bij het oversteken van de Holstraat.

Nadere informatie

V o o r r a n g s a f s p r a k e n

V o o r r a n g s a f s p r a k e n V o o r r a n g s a f s p r a k e n Meer weten over voorrangsafspraken? Lees dan verder. Afspraken Je mag voorgaan als je te maken krijgt met iemand die achteruit rijdt. Je mag voorgaan als je te maken

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Informatie praktisch verkeersexamen 2016

Informatie praktisch verkeersexamen 2016 Informatie praktisch verkeersexamen 2016 Oss, februari 2016 Geachte ouders/verzorgers In april 2016 (week 15 & 16) is het zover: uw kind gaat mee doen aan het praktisch verkeersexamen. Wij willen u graag

Nadere informatie

Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller)

Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller) Voorrangspleintje (Langzaam rijden gaat sneller) Principes: Beheerste snelheid Afwikkeling op basis van zelfregulering: Hoofdstroom (ook fietsers) logisch in de voorrang Oversteken (ook de auto) in etappes,

Nadere informatie

Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het

Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het politiebureel. HET GROOT FIETSEXAMEN Start Aankomst Parcours

Nadere informatie

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Wat betekenen al die strepen toch? In Nederland verplaatsen zich dagelijks miljoenen personen lopend, fietsend en rijdend in het verkeer.

Nadere informatie