Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein"

Transcriptie

1 Gele route (route 5), deel 1 Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein

2 Henri Dunantplein: slechte aansluiting wegdek vanaf het Henri Dunantplein naar Gageldijk.

3 Einsteindreef: Deze foto is vanaf het Henri Dunantplain genomen in de richting van de Einsteindreef, dus aan de linkerkant van de weg. Dit is een tweerichtingenfietspad, maar de middenmarkering houdt plotseling op.

4 Einsteindreef, nu gewoon aan de rechterkant van de weg: de middenmarkering houdt op, hoewel dit nog steeds een tweerichtingenfietspad is.

5 Einsteindreef: het verdwenen gras en de fietsbandensporen doen vermoeden dat hier een oversteekplaats gewenst is. Een overstekende fietser meldde ons dat hij hier overstak omdat het Henri Dunantplein aan de oostzijde is afgezet zonder omleiding voor de fietser.

6 Einsteindreef tussen Henri Dunantplein en Carnegiedreef: hobbel in het wegdek.

7 Einsteindreef, kruising met Oranjerivierdreef: rode licht van het verkeerslicht defect (15 maart 2009).

8 Tussen Paranadreef en Carnegiedreef is het fietspad eenrichtingsverkeer. Is daar een reden voor, en zo nee, kan hier een tweerichtingenfietspad van gemaakt worden? (De foto is achteruit genomen, dus terug in de richting van het Henri Dunantplein.)

9 Kruising ventweg Marnixlaan vlak na de Marnixbrug: de fietser moet hier voorrang verlenen aan de automobilist op de ventweg. Kan dat (op een veilige manier) veranderd worden ten gunste van de fietser?

10 Zie ook dia 9. Dit blijft een ventweg, en is dus geen fietspad.

11 Ook na de Van Hoornekade is er een ventweg zonder fietspad, geen asfalt.

12 Kruising Kenaustraat: de voorrang is geheel onduidelijk. Auto s uit de Kenaustraat moeten zich op de ventweg (lees: fietspad) opstellen als ze de Marnixlaan op willen rijden. Bovendien komen auto s van de Marnixlaan met een behoorlijke snelheid de ventweg opgereden (zoals de zwarte auto op de foto). Chaotisch kruispunt.

13 Kruising Van Egmondkade: kleine groene licht van verkeerslicht defect (15 maart 2009).

14 Kruising Amsterdamsestraatweg: is het hier mogelijk én veilig om ook een opstelstrook te maken voor fietsers die linksaf willen slaan (dus met de auto s mee linksaf slaan)? Nu moeten fietsers twee keer voor het rode licht wachten wanneer ze linksaf willen slaan.

15 Kruising Schaepmanstraat: de zijstraat heeft geen verleen-voorrangbord; tevens staan er geen haaientanden en/of blokmarkeringen aan weerszijden van het fietspad. Als dit een uitritconstructie is, is deze dan wel herkenbaar genoeg voor de automobilist die uit de zijstraat komt? Deze opmerking geldt ook voor de Leo XIII-straat vlak ervoor.

16 Ook in deze zijstraat (Haarmansstraat) staat geen verleen-voorrangbord en staan er geen haaientanden en/of blokmarkeringen langs het fietspad. Zie ook dia 15.

17 Ook in deze zijstraat (Jan Overdijkstraat) staat geen verleen-voorrangbord en staan er geen haaientanden en of blokmarkeringen langs het fietspad. Zie ook dia 15. In de Geraniumstraat aan de overkant staat wel een bord, maar staan geen haaientanden.

18 Station Zuilen: geen haaientanden aan weerszijden van het fietspad.

19 Esso: misschien zijn haaientanden aan de linkerkant van het fietspad wenselijk (vanwege auto s die naar het tankstation rijden).

20 Cartesiusweg: geen middenmarkering op tweerichtingenfietspad.

21 Joseph Haydnlaan / Hendrika van Tussenbroekplantsoen: hier begint een tweerichtingenfietspad, maar er is geen middenmarkering. (Geldt ook voor het fietspad aan de overkant!) Verder moeten fietsers uit de tegengestelde richting (vanuit Lunetten) die aan deze kant van de Joseph Haydnlaan fietsen, hier oversteken, omdat hun zonder duidelijke reden uitdrukkelijk wordt verboden om na het Hendrika van Tussenbroekplantsoen verder te fietsen over dit fietspad. Dat is jammer voor een hoofdfietsroute, en bovendien erg onhandig voor de bewoners van Halve Maan, die graag aan deze kant van de Joseph Haydnlaan en Lessinglaan blijven fietsen, bijvoorbeeld als ze van winkelcentrum Kanaleneiland komen.

22 24 Oktoberplein: weinig opstelruimte voor het verkeerslicht, terwijl zich hier door de lange roodtijd soms veel fietsers verzamelen (tot ergernis van het kruisend fietsverkeer dat dan over de stoep moet rijden).

23 Begin Beneluxlaan: tweerichtingenfietspad zonder middenmarkering.

24 Kruising met de Van Heuven Goedhartlaan: het rood loopt hier mooi door, maar het is onduidelijk hoe de voorrang geregeld is (in het geval dat de verkeerslichten uitstaan).

25 GEEN FOTO. Slecht wegdek tussen het 5 Meiplein en de Vasco da Gamalaan.

26 Socratesbrug: deze hinderlijke wegafzetting is er al erg lang (minstens driekwart jaar; misschien veel langer), maar de omleiding (nummer 2) is onduidelijk aangegeven. Zie ook dia 27.

27 Zie ook dia 26. Hier is het onduidelijk hoe de omleiding verdergaat. (Je moet linksaf, maar dat staat dus niet aangegeven.)

28 Socrateslaan zuid Prima fietsstraat, rood asfalt, een voorbeeld voor de andere stukjes ventweg!

29 Socrateslaan / Jutfaseweg (zuid) Rare belijning op kruispunt, maar opstelstrook voor auto's die links gaan is nodig. Bochtje voor brug vervelend.

30 't Goylaan / Snoekstraat Goede kruising met rechtsafslaande auto's Fietspad verderop opnieuw geasfalteerd mede n.a.v. Meldpunt Mijn slechtste fietspad.

31 't Goylaan / Julianaweg Waarom hier fietsstroken en geen fietsstraat? (erg vreemde overgang naar breed fietspad) Advies: fietsstraat maken.

32 't Goylaan / Julianaweg Redelijk goed doorgaand fietspad.

33 't Goylaan / Hooft Graaflandstraat Eigenlijk te smal voor 2- richtingsverkeer. Stoplicht staat te dicht op fietspad (te weinig opstelruimte zonder het rechtsafslaande fietsverkeer te hinderen). Te lange wachttijd. Idee: alle fietsrichtingen 2 keer groen per cyclus?

34 t Goylaan tussen Hooft Graaflandstraat en Linschotensingel: slecht wegdek.

35 t Goyplein: een wegwijsbord voor Lunetten zou hier prettig zijn (om verwarring over de te volgen richting, linksaf, te voorkomen). Verder sta je na het viaduct direct weer voor rood. Een groene golf zou handig zijn.

36 De volgende dia s beschrijven de terugweg: t Goyplein (Lunetten) Henri Dunantplein (Overvecht)

37 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Vaalserberg / t Goyplein Redelijke situatie, maar geen doorlopende fietsroute layout.

38 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Oud Wulvenlaan: Zijn de paaltjes echt nodig? (Paaltjes midden op de weg zijn gevaarlijk als je ze niet op tijd kunt zien, bijvoorbeeld doordat je achter andere fietsers fietst.) Verder zou het rode asfalt doorgetrokken kunnen worden over het kruispunt en zouden er haaientanden aan weerszijden van het fietspad kunnen komen.

39 t Goylaan Hooft Graaflandstraat/Constant Erzeijstraat De wachttijden voor de verkeerslichten op dit kruispunt zijn te lang, als gevolg van te veel groen voor aparte (auto-)verkeerstromen. Misschien is het een oplossing als alle fietsers 2 keer groen krijgen in de hele cyclus? Nog beter: autoverkeer beperken en de Constant Erzeijstraat- Vultostraat-Briljantlaan en de Jutphaseweg beide éénrichtingsverkeer maken.

40 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein t Goylaan / Constant Erzeijstraat Fietspad te smal Wachttijd te lang Wel doorlopend asfalt Aan overzijde gaat fietspad over in fietsstraat.

41 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein t Goylaan / Constant Erzeijstraat Waarom niet fietspad only? Alleen toegang voor auto s vanwege 4 parkeerplaatsen!

42 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein t Goylaan / Julianaweg (noord) Slecht asfalt, ondanks frezen. Opnieuw asfalteren.

43 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Socrateslaan / Jutfaseweg (noord) Mooi doorgaand rood asfalt. Bochtje na brug vervelend. Fietspad te smal voor 2- richtingsverkeer. Geen opstelruimte voor verkeerslicht. Zie ook dia 44.

44 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Jutfaseweg: geen plaats om op te stellen voor het verkeerslicht.

45 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Socrateslaan noord / Berkelstraat Geen fietspad, maar ventweg Slechte verkeersdrempels: veel trillingshinder Geen voorrang op Berkelstraat

46 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Socrateslaan / Rijnlaan Geen doorgaand rood asfalt

47 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Precieze locatie onbekend: Het rood van het fietspad loopt mooi door, maar er staan geen haaientanden aan de linkerkant van het fietspad (gevaar van afslaande auto s?). Misschien kunnen de afslaande auto s nog iets meer afgeremd worden door het fietspad hier hoger te leggen.

48 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Rond het 24 Oktoberplein: slecht wegdek, in het bijzonder bij de Texaco.

49 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein GEEN FOTO. Cartesiusweg: geen middenmarkering, maar wel een tweerichtingenfietspad.

50 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Kruising Amsterdamsestraatweg: deze foto is genomen in de omgekeerde richting (dus in de richting van Oog in Al). Het is hier altijd een beetje link om je tussen de rechts voorsorterende auto s te wurmen. Dit is doordeweeks een druk kruispunt! Blijkbaar heeft het fietspad hier plaats moeten maken voor de voorsorteerstroken van de auto s, maar er wordt geen alternatief voor de fietser geboden. Het fietspad houdt gewoon op! Verder is het onduidelijk waar je je op moet stellen. Een vooropstelstrook zou hier wenselijk zijn, net zoals aan de overkant van het kruispunt (zie ook dia 14). Waarschijnlijk is het de bedoeling dat je je op het kleine vakje van dia 52 opstelt, maar dat is beslist onduidelijk als je aan komt fietsen. Bovendien fiets je dan eerst de overstekende voetgangers omver (dia 51).

51 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Zie ook dia 50: de fietsers komen hier aanrijden over de voorsorteerstrook van de auto s, maar zij moeten nog verder het kruispunt oprijden om zich correct op te stellen. Daarbij moeten ze de overstekende voetgangers passeren, wat onlogisch is.

52 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Zie ook dia 50: Waarschijnlijk moeten de fietsers zich in het gebiedje met de geknikte pijl opstellen. (Eigenlijk zijn dit het opstelgebied en het stoplicht van de fietsers die op de Amsterdamsestraatweg zitten en links willen afslaan, maar waar moet je anders staan?) Deze foto is genomen vanaf de linkerkant, dus staand op de Amsterdamsestraatweg kijkend in de richting van het centrum. Wij kwamen op deze foto van rechts aanrijden.

53 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein Vlak bij Royaards van den Hamkade: slecht wegdek.

54 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein GEEN FOTO. Laan van Chartroise (verkeerslicht): het oranje licht, zowel het grote als het kleine, werkt niet (15 maart 2009).

55 TERUGWEG: t Goyplein Henri Dunantplein GEEN FOTO. Tussen Brailledreef en Esmoreitdreef: slecht wegdek.

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten. Hans Donck en Bart Horeman

Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten. Hans Donck en Bart Horeman Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten Hans Donck en Bart Horeman Amsterdamsestraatweg Kanaalzijde, bij sportvelden Zuilen Goed fietspad, maar waarom die wegdekovergangen (voorgaande foto) Laatste stuk tegels

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda West Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving 90 Ik woon sinds kort in lombok

Nadere informatie

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO 33 12 Trajecten Assen Vries en Assen - Tynaarlo De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar

Nadere informatie

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden)

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) Superfietser 2015 Belangrijkste regels -Volg de aanwijzingen van de politie. -Iedereen moet stoppen. -Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) -Je mag doorrijden. -STOP

Nadere informatie

Top vijf fietsroutes

Top vijf fietsroutes Top vijf fietsroutes Fietsroute Overvecht-Centrum aftakking richting Uithof Bedrijventerrein Overvecht St Laurensdreef Op de St laurensdreef wordt de hoofdfietsroute nu zichtbaar door fietssuggestie stroken.

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Praktische verkeersproef. Maasbracht

Praktische verkeersproef. Maasbracht Praktische verkeersproef Maasbracht Vertrek We vertrekken vanaf de parkeerplaats en slaan linksaf (Europlein). We fietsen langs de sportvelden Linksaf de Kruisweg in Dit is een voorrangskruising. Je moet

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Wethouder de heer F. Lintmeijer. Postbus 16200. 3500 CE Utrecht

Gemeente Utrecht. Wethouder de heer F. Lintmeijer. Postbus 16200. 3500 CE Utrecht Gemeente Utrecht Wethouder de heer F. Lintmeijer Postbus 16200 3500 CE Utrecht Onze referentie: 20131015c/Verkeer Vleuten, 15 oktober 2013. Betreft: Advies verkeersveiligheid Vleuten - de Meern Geachte

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Reactiedocument KRUISING ST. JOSEPHLAAN-AMSTERDAMSESTRAATWEG. Verbetering verkeersveiligheid kruispunt Amsterdamsestraatweg-St.

Reactiedocument KRUISING ST. JOSEPHLAAN-AMSTERDAMSESTRAATWEG. Verbetering verkeersveiligheid kruispunt Amsterdamsestraatweg-St. Reactiedocument Verbetering verkeersveiligheid kruispunt msterdamsestraatweg-st. Josephlaan Versie 30 december ember 2013 - definitief Dit document bevat de reacties, die zijn ontvangen op de plannen voor

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen:

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen: KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN 1. INTRO Door het drukke verkeer en de inrichting van de weg is het voor fietsers vaak moeilijk om aan kruispunten veilig over te steken of af te slaan. Verkeerslichten

Nadere informatie

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 WEGWIJS in Baarn Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 1 Beste ouders (en leerlingen van groep 7), Hierbij ontvangt u de fietsroute Wegwijs in Baarn voor het Verkeersexamen. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN 1. ROUTEBESCHRIJVING 1.1. Routekaart en omschrijving Lengte = 6,1 km De Looch Groene Kade Helsdingse Achtwerweg Burg.

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST Vertrek: bij garage Drijdijk. Vertrek vanaf dit punt in de richting van Heikant/Sint Jansteen. Kijk bij het opdraaien van de Emmabaan

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek

Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Een STREEPJE voor... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Wat betekenen al die strepen toch? In Nederland verplaatsen zich dagelijks miljoenen personen lopend, fietsend en rijdend in het verkeer.

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

Naderingssnelheid gelijkwaardig kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling Naderingssnelheid gevaarlijk kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling

Naderingssnelheid gelijkwaardig kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling Naderingssnelheid gevaarlijk kruispunt: Lage snelheid Tweede versnelling 19 Voorrangregel LES 3 Soorten Kruisingen Gelijkwaardige kruising Als je een gelijkwaardig kruispunt nadert, moet je je snelheid aanpassen en zorgen dat je het overzicht bewaart. Als er van rechts een

Nadere informatie

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Algemene opmerking: De gestelde vragen en gemaakte opmerkingen, in willekeurige volgorde en letterlijk overgenomen: 1. Reactie: Stoplichten/voetgangerslichten

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Vleuten. Van Vleuten naar Utrecht

Vleuten. Van Vleuten naar Utrecht Vleuten Van Vleuten naar Utrecht ( Uithof (en De Vleutensebaan, afslag Terweydesingel Slecht wegdek! De aansluiting naar De Meern- 't Zand Idem, er staat al wel een wegwijzer Parkeerstrook of fietspad?

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST TOTALE FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE-HULST VANUIT HENGSTDIJK Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting

Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting Eindverslag inspraakprocedure sterfietsroute Centrum Scheveningen Haven Visuele toelichting (bijlage bij DSO2015.747) Juli 2015 Dit document is een bijlage bij het eindverslag van de inspraakprocedure

Nadere informatie

Oefening voor het PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN

Oefening voor het PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN WEGWIJS in Baarn Oefening voor het PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN 1 Baarn, 31 maart 2015 Beste ouders (en leerlingen van groep 7), Hierbij ontvangt u de fietsroute Wegwijs in Baarn voor het Verkeersexamen. Het

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT HULST Vertrek: voor de school. Rijd via de Margrietstraat en de Schoolstraat naar de Vylainlaan. Goed uitkijken en achter elkaar rijden, want

Nadere informatie

Oversteken als voetganger via het zebrapad.

Oversteken als voetganger via het zebrapad. Oversteken als voetganger via het zebrapad. Fietstaak 1 Strepestraat Grote Baan Minder zijn snelheid en kijkt voor zich uit. Stopt voor de wegmarkeringen en verleent voorrang aan weggebruikers op het zebrapad.

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Een stilstaand voertuig voorbijrijden

Een stilstaand voertuig voorbijrijden Een stilstaand voertuig voorbijrijden Fietstaak 1 Strepestraat Mindert snelheid en kijkt voor zich uit. Kijkt naar weggebruikers voor hem en verleent eventueel voorrang. Kijkt links om of er verkeer nadert

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN HULST Vertrek: voor de kerk Volg de Hulsterloostraat richting Clinge, tot het eind. Hier kom je bij de zogenaamde rare kronkel. Kijk

Nadere informatie

Verkeersexamen. 16 mei 2017 Veilig op de fiets

Verkeersexamen. 16 mei 2017 Veilig op de fiets Verkeersexamen 2017 16 mei 2017 Veilig op de fiets Introductie Om exact 08:30 uur start het eerste kind bij de start op het Harmen Visserplein. Elk kind krijgt een hesje met een nummer. Dit nummer staat

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Onderzoek effectiviteit doorstromingsbevorderende verkeersmaatregelen

Onderzoek effectiviteit doorstromingsbevorderende verkeersmaatregelen Onderzoek effectiviteit doorstromingsbevorderende verkeersmaatregelen Gemeente Amersfoort Dorien de Bruijn, Ben van de Burgwal 4 juni 2015 In Amersfoort zijn op diverse trajecten maatregelen genomen om

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert presenteert Het fietsparcours Hallo zesdeklasser, Je zag daarnet het parcours voor het fietsexamen. Voor we het parcours samen eens overlopen, is het toch heel belangrijk om wat afspraken op een rijtje

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Westelijke stadsboulevard

Veelgestelde vragen Westelijke stadsboulevard Veelgestelde vragen Westelijke stadsboulevard Vraag Antwoord 1. Stadsboulevard Waarom wil de gemeente een stadsboulevard aanleggen? Staat de aanleg van de westelijke stadsboulevard al vast Hoe gaat de

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord

Aan: Gemeenteraad van de gemeente Haarlem per   Haarlem, 24 januari 2016 Onderwerp: Voorlopig Ontwerp HOV-Noord Wijkraad Delftwater Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt Wijkraad Indische Buurt Noord Wijkraad Kleverpark Wijkraad Sinnevelt Wijkraad Sterrenbuurt Wijkraad Vondelkwartier Fietsersbond Aan: Gemeenteraad van de

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. voetganger

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Kruispunt - opstellen. Situatie 1 FOUT GOED. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl

Kruispunt - opstellen. Situatie 1 FOUT GOED. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl Kruispunt - opstellen Situatie 1 Als je zo opstelt maak je niet voldoende gebruik van de ruimte die je geboden wordt. Het is hier onnodig om voor het fietspad op te stellen. Zo maak je goed gebruik van

Nadere informatie

Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen

Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten GOW s (bibeko) Presentatie Fietsberaad 2 december 2004 Otto van Boggelen Keuzeschema fietsvriendelijke kruispunten hulpmiddel voor ontwerpers en beleidsmakers

Nadere informatie

3 Traject Assen - Norg

3 Traject Assen - Norg DEEL B ASSEN NORG 9 3 Traject Assen - Norg De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar Norg. In dit deel leest u waarom

Nadere informatie

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren.

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren. Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be Voor een veilig en leefbaar Oostende! Op zoek naar goede fietspaden

Nadere informatie

Afdeling Hulst ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST

Afdeling Hulst ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST TOTALE FIETSROUTE KOEWACHT-HEIKANT-KAPELLEBRUG-ST.JANSTEEN-HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT-HEIKANT-KAPELLEBRUG-ST.JANSTEEN-HULST

Nadere informatie

Bijlage: Voorstel actualisatie alternatief Tracé Rode Loper Noord

Bijlage: Voorstel actualisatie alternatief Tracé Rode Loper Noord W i j k r a a d F r a n s H a l s P o s t b u s 2 2 7 9 2 0 0 2 C G H a a r l e m T E L : 0 2 3 5 2 7 4 4 8 1 Datum: 10 februari 2012 Het college van B&W van Haarlem Onderwerp: besluitvorming in februari

Nadere informatie

EVALUATIE HERINRICHTING T GOYLAAN

EVALUATIE HERINRICHTING T GOYLAAN Rapport EVALUATIE HERINRICHTING T GOYLAAN Gemeente Utrecht Februari 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563 7500 AN Enschede Rapportnummer 2017/concept Datum Februari

Nadere informatie

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Resultaten van een uitgebreide en representatieve verkeersenquête over verkeersveiligheid rond scholen en schoolroutes in de Bovenbuurt van Wageningen,

Nadere informatie

De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg)

De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg) Intergemeentelijke fietsroute Destelbergen Gent Fietsersbond augustus 2018 De huidige route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg - Dendermondsesteenweg) De voorgestelde route loopt via de N445 (Dendermondesteenweg),

Nadere informatie

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger.

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger. Verkeersbegrippen Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Bestuurder Je bent bestuurder: Als je fietst. Als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. Voetganger Je bent

Nadere informatie

Fietsroute Prinsentuin College Odenbosch

Fietsroute Prinsentuin College Odenbosch Fietsroute Prinsentuin College Odenbosch Fietsroute Prinsentuin College Oudenbosch De start van de route is de rotonde St. Janstraat / Noorderstraat / Rucphensebaan. Hier vandaan rijden we over het fietspad

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Routebeschrijving naar Marieke

Routebeschrijving naar Marieke Routebeschrijving naar Marieke Dollardstraat 70 3522 AM Utrecht 030-2892735/06-26176495 mariekeduijnhoven@planet.nl ekeiramm@hotmail.com Openbaar vervoer: Vanaf Utrecht Centraal: stadsbus lijn 1 richting

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

V o o r r a n g s a f s p r a k e n

V o o r r a n g s a f s p r a k e n V o o r r a n g s a f s p r a k e n Meer weten over voorrangsafspraken? Lees dan verder. Afspraken Je mag voorgaan als je te maken krijgt met iemand die achteruit rijdt. Je mag voorgaan als je te maken

Nadere informatie

Theorieles groep 5/6

Theorieles groep 5/6 Theorieles groep 5/6 Alles op een rij voor de leerkracht van groep 5/6 Met dit document kunt u een theorieles over het onderwerp verkeersveiligheid geven aan de groepen 5 en 6. Deze theorieles bestaat

Nadere informatie

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse Resultaten evaluatie uitgebreide analyse In juli 2016 is de reconstructie van de Touwlaan afgerond. Door de raad is een evaluatie gevraagd. Algemene evaluatie Doel In de programmabegroting staat dat de

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met auto s die de rotonde op en af willen gaan. Mogen ze voorgaan? Ja Nee Vraag 1.2 Sabine en Simone fietsen samen op één fiets. Wat is waar?

Nadere informatie

Leidsche Rijn. Kanaleneiland

Leidsche Rijn. Kanaleneiland Dienstregeling vanaf 14 december 2015 t/m 1 juli 2016 10 Leidsche Rijn Kanaleneiland Lunetten NS Welkom bij 10 van Lunetten naar Leidsche Rijn via Kanaleneiland Utrecht, Texel Utrecht, Brennerbaan Utrecht,

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Vraag 1.1 Wie mag of mogen hier voorgaan? De voetgangers. De fietser. Vraag 1.2 Mark en Rick lopen op de rijbaan, want er is hier geen voetpad. Welke zin is waar? Mark

Nadere informatie

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10 3512 XC Utrecht De Tuinzaal Nicolaasdwarsstraat 14 3512 XH Utrecht De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht Per auto (Centraal Museum,

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa. door Erik Aarts en Jan van Embden

Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa. door Erik Aarts en Jan van Embden Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa door Erik Aarts en Jan van Embden Smakkelaarsveld. Door werkzaamheden op het Smakkelaarsveld moeten fietsers onhandig omrijden en de tijdelijke voorzieningen

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

HOV Rijksstraatweg. WBO Mark Hunting, Jaap Moerman

HOV Rijksstraatweg. WBO Mark Hunting, Jaap Moerman HOV Rijksstraatweg 1) Kruispunt Zaanenlaan/straat 2) Bochtstraal fietspaden bij div. zijwegen 3) Jan Gijzenbrug, gevaarlijke deelconflicten kruispunt Planetenlaan en Jan Gijzenkade 4) Opstelvakken fietsers

Nadere informatie

Trekfietstracé. Raadsfractie Den Haag RIS149743AG2_27-NOV-2007

Trekfietstracé. Raadsfractie Den Haag RIS149743AG2_27-NOV-2007 GROEN LINKS Raadsfractie Den Haag RIS149743AG2_27-NOV-2007 Trekfietstracé notitie over aanleg en opwaarderen bestaande fietsvoorzieningen (fietspad Ypenburg centrum Den Haag) 1 1. Aanleiding Door de recente

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda Zuid/ Zuidwest Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het 105 A bit dangerous crossing

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met een tractor van links. Moeten de fietsers voorrang geven? Ja Nee Vraag 1.2 Milla en Rosan krijgen te maken met een auto die uit een uitrit

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 Kinderen leren van ouderen. Helaas geven ouderen in het verkeer niet altijd het juiste voorbeeld,

Nadere informatie