Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa. door Erik Aarts en Jan van Embden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa. door Erik Aarts en Jan van Embden"

Transcriptie

1 Hoofdfietsroute CS naar de Uithof en vice versa door Erik Aarts en Jan van Embden

2 Smakkelaarsveld. Door werkzaamheden op het Smakkelaarsveld moeten fietsers onhandig omrijden en de tijdelijke voorzieningen zijn slecht evenals de bebording. De nieuwe fietsenstalling (1250 stalplekken) is perfect: gratis, 24 u/dag open en bewaakt!

3 Vredenburg. Tijdelijk fietspad tussen oude muziekcentrum en busbaan is te smal; vaak zijn er verdwaalde voetgangers op het fietspad

4 Start route op Neude. De verkeerslichten zijn in juni 2008 uitgeschakeld, zonder iets aan het wegprofiel en de markeringen te doen. Het plaveisel van het fietspad zou door moeten lopen lopen, zodat het voor het kruisende verkeer glashelder is dat er een fietspad gekruist wordt. Verder ontbreken er soms haaientanden.

5 Lange Jansstraat. Fietser kan niet uitwijken op voetpad wegens rechtopstaande rand.

6 Neude. Hier wel haaietanden.

7 Lange Jansstraat. Het fietspad wordt gescheiden van het voetpad door 3-6 cm hoge rechthoekige randen van een gladde niet vocht doorlatende steen. Als een fietser tegen dit randje rijdt verliest hij zijn evenwicht en valt. Advies: randen vervangen door ruwe schuine randjes of liever, helemaal geen hoogteverschil, zoals op sommige plaatsen (b.v. bij het Janskerhof).

8 Janskerkhof. Betonnen rand tussen ventweg en fietspad is gevaarlijk voor fietser en detoneert op dit verder zo fraaie plein. Bovendien is de rand flink versleten.

9 Janskerkhof. Close-up van versleten, gevaarlijke rand.

10 Janskerkhof. Oversteek fietspad over Korte Jansstraat. Plaveisel van de oversteek net als op de Neude vervangen door plaveisel dat fietspad-eigen is. Gladde randen verwijderen.

11 Janskerkhof. Oversteek fietspad over Korte Jansstraat. Plaveisel van de oversteek net als op de Neude vervangen door plaveisel dat fietspad-eigen is. Gladde randen verwijderen

12 Nobelstraat. Het bochtje van Janskerkhof naar Nobelstraat is onnodig hoekig: fietsers kunnen slechts ronde bewegingen maken. Advies verlies de hardstenen rand zodat er geen niveauverschil meer is met het plaveisel van fiets- en voetpad.

13 Nobelstraat. Het fietspad wordt zo smal dat uitwijken naar rechts vaak noodzakelijk is. Het afschuinen en ruwen van het hardstenen randje is hier het dringendst. Vaak staan ook auto s die laden en lossen op het fietspad en uitwijken naar de HOV-baan is gevaarlijk omdat de hoge randen terugfietsen naar het fietspad beletten.

14 Nobelstraat. Het fietspad wordt erg smal en de paaltjes en lantaarnpalen die te dicht langs het fietspad staan maken de effectieve breedte nog minder dan die al is. Dit geldt ook voor de hoekige, scherpe en gladde randen die fiets- en voetpad scheiden. Advies: waar mogelijk paaltjes en lantaarnpalen weghalen of verzetten.

15 Nobelstraat. Auto s kunnen alleen op het fietsstpad parkeren, maar fietsers kunnen niet uitwijken door gevaarlijke stoeprand met voetpad.

16 Nobelstraat. Tegenover het Lucas Bolwerk is het fietspad onnodig smal: er kan nog een stuk van de scheiding tussen autorijbaan en fietspad bij het fietspad getrokken worden.

17 Nobelstraat. Tegennover het Lucas Bolwerk is het fietspad onnodig smal: er kan nog een stuk van de scheiding tussen autorijbaan en fietspad bij het fietspad getrokken worden

18 Nobelstraat/Lucas Bolwerk. Het paaltje in het midden van de oversteek is gevaarlijk voor fietsers en onnodig: weghalen. De paaltjes aan weerszijden van de oversteekplaats dienen weggehaald te worden omdat fietsers de paaltjes gebruiken om hun fiets tegen te parkeren, waardoor de doorgang belemmerd wordt.

19 Nobelstraat/Lucas Bolwerk. Paal erg dicht bij het fietspad.

20 Lucasbrug. De opstelruimte voor fietsers voor het verkeerslicht op de Lucasbrug is te krap en er is voldoende ruimte om een OFOS voor de fietsers te maken. Advies: maak een OFOS.

21 Lucasbrug/Kruising Maliesingel. De markering van het fietspad met witte blokken bij kruisingen ligt vrijwel altijd midden op het fietspad i.p.v. er net buiten. Als er haaientanden zijn lijkt witte blokkenmarkering overbodig. Het weghalen van onnodige blokmarkeringen zou het straatbeeld rustiger en overzichtelijker maken.

22 Lucasbrug/Kruising Maliesingel. De markering van het fietspad met witte blokken bij kruisingen ligt vrijwel altijd midden op het fietspad i.p.v. er net buiten. Als er haaientanden zijn lijkt witte blokkenmarkering overbodig. Het weghalen van onnodige blokmarkeringen zou het straatbeeld rustiger en overzichtelijker maken.

23 Lucasbrug/Kruising Maliesingel. De markering van het fietspad met witte blokken bij kruisingen ligt vrijwel altijd midden op het fietspad i.p.v. er net buiten. Als er haaientanden zijn lijkt witte blokkenmarkering overbodig. Het weghalen van onnodige blokmarkeringen zou het straatbeeld rustiger en overzichtelijker maken.

24 Nachtegaalstraat. Vrachtauto s parkeren meestal deels op het fietspad waardoor fietsers alleen via het voetpad kunnen doorrijden. De opstaande randen die het fietspad en het voetpad scheiden zijn daardoor gevaarlijk. Evenals boven beschreven dienen deze schuin af te lopen en ruw te zijn of gelijkvloers met fietspad en voetpad te zijn. Paaltjes en opstakels dienen minstens 1 meter van het fietspad te staan.

25 Nachtegaalstraat. Deze randen zijn minder gevaarlijk dan de hardstenen randen, omdat ze ruw zijn en afgerond. Beter zou een schuine rand zijn zoals b.v. in De Bilt op de Hessenweg is toegepast (zie inzet)

26 Oversteek van de Maliebaan. De fietsstrook op de kruising wordt onnodig smal, temeer daar de witte blokmarkering midden op het fietspad ligt. Het wegdekbeeld is onnodig onrustig en verwarrend. Afstelling VRI is ongeloofwaardig, cyclustijd is te lang; alle voetgangerlichten staan geregeld op groen terwijl de doorgaande fietser rood licht heeft

27 B. Reigerstraat. De fietsstrook is onnodig smal direct na de Maliebaankruising: Fietsers worden gemangeld tussen bussen (en vrachtauto s) en de hoge trottoirrand. Advies: verbreden van de fietsstrook, verzetten van de fietsklemmen, verwijderen van enkele autoparkeerplaatsen en schuine troittoirranden zodat de fietser kan uitwijken in geval van nood..

28 B. Reigerstraat. Idem

29 B. Reigerstraat. Na de Maliebaankruising rijdt men een 30 km zone in, maar het bord hangt onduidelijk en de straat is niet ingericht als 30 km straat, waardoor auto s en bussen vaak te hard rijden. De fietsstrookmarkeringen zouden weggehaald kunnen worden en het plaveisel aangepast.

30 Kruising B. Reigerstraat/Oudwijkerdwarsstraat. De verkeerslichten kunnen weg: er is weinig kruisend verkeer (zie rapport Groener licht voor de fietser, juni 2006 ). Wel is een herinrichting van de kruising noodzakelijk i.v.m. de veiligheid (b.v. een plateau maken op de kruising).

31 Kruising B. Reigerstraat/Oudwijkerdwarsstraat. De markeringen op het plaveisel zijn versleten.

32 Kruising B. Reigerstraat/Oudwijkerdwarsstraat. Afstelling VRI ongeloofwaardig. Advies: VRI uitzetten en inrichting kruispunt aanpassen voor veilig oversteken van voetgangers (zie rapport Groener licht voor de fietser, 2006).

33 B. Reigertsraat. Na de kruising met de Oudwijkerdwarsstraat begint het 50 km gebied weer, terwijl 100 meter verderop een rotonde is, waar weer een 30 km regime is. Op dit stukje wordt vaak heel hard gereden. Advies maak er ook een 30 km gebied van en richt de straat als zodanig in. Alle straten in de buurt zijn tenslotte 30 km straten, ook de Oudwijkerdwarsstraat.

34 B. Reigerstraat. Advies: maak dit 50 km stukje ook 30 km straat.

35 Rotonde B. Reigerstraat/Wilhelminapark. De rotonde is 30 km gebied.

36 Rotonde B. Reigerstraat/Wilhelminapark, ingang Loolaantje.

37 Kruising Wilhelminapark/Loolaantje. Er is onnodig veel asfalt vlak voor het Loolaantje en er staat een nonfunctioneel paaltje midden op het fietspad.

38 Kruising Wilhelminaperk/Loolaantje. Fietsers moeten na de rotonde het Wilhelminapark oversteken. Dit is een gevaarlijke oversteek waar al meerdere ernstige ongelukken gebeurd zijn. Dit komt o.m. omdat de fietsroute niet duidelijk zichtbaar is op het plaveisel. Er zijn heel veel fietsers en auto s rijden betrekkelijk hard. Advies: Maak een stukje 2-richtingen fietspad (fysiek gescheiden van de rijweg) langs de parkzijde van het Wilhelminapark, zodat fietsers niet meer behoeven over te steken als zij het Loolaantje indraaien.

39 Kruising Wilhelminaperk/Loolaantje. Ongeluk van fietser die het Wilhelminapark overstak naar het Loolaantje.

40 Overteken van Wilhelminaperk naar het Loolaantje.

41 Het Loolaantje. In het plaveisel aan het begin van het Loolaanje liggen onnodige witte hobbelklinkers.

42 Kruising Wilhelminaperk/Loolaantje. Onnodig veel asfalt.

43 Het Loolaantje. De paaltjes aan het einde van het Loolaantje zijn gevaarlijk: fietsers die achter elkaar rijden kunnen het paaltje niet zien en kunnen er tegen botsen. Advies: weghalen.

44 Bruggetje op het Loolaantje. De paaltjes aan het einde van het Loolaantje zijn gevaarlijk: fietsers die achter elkaar rijden kunnen het paaltje niet zien en kunnen er tegen botsen. Advies: weghalen.

45 Bruggetje op het Loolaantje. Advies: paaltje weghalen.

46 Prins Hendriklaan. Dit punt is pas nog verbeterd. Vroeger liep het fietspad dood. Nog steeds niet ideaal: onnodig smal.

47 Prins Hendriklaan. Fietsstrook onnodig smal.

48 Kruising Prins Hendriklaan/Jan van Scorelstraat. Afstelling VRI ongeloofwaardig. Advies: maak wachtstaand groen voor hoofdfietsroute en beperk de cyclustijd (zie rapport Groener licht voor de fietser, 2006). Wijzig voorrang: fietser op hoofdfietsroute voorrang en pas het plaveisel aan.

49 Kruising Prins Hendriklaan/Jan van Scorelstraat. Fietspad in de voorrang leggen met rood asfalt.

50 Kruising Prins Hendriklaan/Jan van Scorelstraat. Idem.

51 Prins Hendriklaan. Advies: verander het type drempels en maak asfalt op de fietsroute. Voor fietsers zijn de beste drempels die van het type dat op de Karel Doorman ligt: Deze remmen de auto prima, zonder dat ze voor de fietser hinderlijk zijn.

52 Prins Hendriklaan/Onderdoorgaang Waterlinieweg. Dit spreekt voor zich...

53 Prins Hendriklaan/Onderdoorgaang Waterlinieweg. Idem.

54 Prins Hendriklaan/Onderdoorgaang Waterlinieweg. Fietsers verkiezen asfalt en vermijden scherpe, onnodige bocht verderop.

55 Prins Hendriklaan na de onderdoorgaang Waterlinieweg. Onnodige tegels en bochten, te smalle doorgang.

56 Prins Hendriklaan na de onderdoorgaang Waterlinieweg. Idem.

57 Prins Hendriklaan na de onderdoorgaang Waterlinieweg. Idem.

58 Prins Hendriklaan. Fietstroken onnodig smal.

59 Prins Hendriklaan. Fietstroken onnodig smal.

60 Prins Hendriklaan. Fietstroken onnodig smal.

61 Prins Hendriklaan. Fietstroken onnodig smal.

62 Platolaan. Afwatering matig.

63 Platolaan. Afwatering matig.

64 Kruising Weg tot de Wetenschap/Sorbonnelaan. VRI staat vaak uit om onbekende reden. Advies voor verbeterde afstelling: wachtstand groen voor de hoofdfietsroute en beperking van de cyclustijd tot 50 seconden.

65 Oxfordpad. Zojuist is tegelfietspaadje naast busbaan afgesloten. Situatie hoofdfietsroute op de Uithof is prima.

66 Route Uithof richting stad. Voor deze richting gelden veel dezelfde opmerkingen als voor de andere richting. Alléén enkele richting-specifieke zaken zijn vermeld.

67 Nachtegaalstraat. Lantaarnpalen staan te dicht op het fietspad. Omgevallen fietsen blokkkeren het fietspad. Omleidingsbord hangt deels over het fietspad.

68 Kruising Nachtegaalstraat op Lucasbrug. VRI heeft een te lange cyclustijd: tweemaal die voor de andere rijrichting. Advies: tweemaal groen in de cyclus en OFOS aanleggen. (Zie ook Groener licht voor de fietser 2006)

69 Kruising Nachtegaalstraat op Lucasbrug. In het midden van de kruising zijn verhogingen met scherpe opstaanden randen. Fietsers botsen hier tegen op met name als het donker is en vallen. Advies: schuine, ruwe randen maken of weghalen

70 Nobelstraat. Nogal veel hobbels in klinkerpad; hoge, recht stoeperanden maken uitwijken onmogelijk op dit te smalle fietspad. Advies nieuwe randen en onderhoud plaveisel.

71 Neude (gezien vanaf de Voorstraat zoals een automobilist de kruising ervaart). Advies: Profiel hoofdfietsroute doortrekken over de kruisingen.

72 Smakkelaarsveld. Tijdelijke omleiding is slordig. Fietsers moeten hier een hoek van 320 graden maken. Advies: maak bocht minder scherp en breng plaveisel aan. Paaltjes zijn onnodig en gevaarlijk. Broodjes naast ABNgebouw zijn onnodig en gevaarlijk.

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie

Top vijf fietsroutes

Top vijf fietsroutes Top vijf fietsroutes Fietsroute Overvecht-Centrum aftakking richting Uithof Bedrijventerrein Overvecht St Laurensdreef Op de St laurensdreef wordt de hoofdfietsroute nu zichtbaar door fietssuggestie stroken.

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein

Gele route (route 5), deel 1. Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Gele route (route 5), deel 1 Henri Dunantplein Overvecht Utrecht West Kanaleneiland t Goyplein Henri Dunantplein: slechte aansluiting wegdek vanaf het Henri Dunantplein naar Gageldijk. Einsteindreef: Deze

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek.

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. Lesbrief: vrachtverkeer en de dode hoek Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. N31 Harlingen: In november 2015 start Ballast

Nadere informatie

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek In oktober 2013 is bouwcombinatie Ballast Nedam Rohde Nielsen gestart met de uitvoering van Kustwerk Katwijk. Deze werkzaamheden zullen ruim een jaar duren

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST Vertrek: bij garage Drijdijk. Vertrek vanaf dit punt in de richting van Heikant/Sint Jansteen. Kijk bij het opdraaien van de Emmabaan

Nadere informatie

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1

THEMA 1 VERKEERSSTROMEN EN OVERSTEEKBAARHEID. Tafel 1, ronde 1 Tafel 1, ronde 1 Voorstraat als gedeelde ruimte, want het is het beste voor voetgangers en oversteekbaarheid Binnenstadstraat, want veel ruimte voor iedereen. Past bij binnenstadkarakter Mits snelheid

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO 33 12 Trajecten Assen Vries en Assen - Tynaarlo De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

- - - 11 12 Gevaarlijk kruispunt Onvoldoende kwaliteit snelle fietsroute Te smal profiel voor fietsstraat/fietspad Afstelling VRI onvoldoende voor snelle fietsroute Gevaarlijk kruispunt Onvoldoende

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Vernieuwd Rapport over de vernieuwde aanleg April 2009 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Kruispunt - opstellen. Situatie 1 FOUT GOED. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl

Kruispunt - opstellen. Situatie 1 FOUT GOED. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl Kruispunt - opstellen Situatie 1 Als je zo opstelt maak je niet voldoende gebruik van de ruimte die je geboden wordt. Het is hier onnodig om voor het fietspad op te stellen. Zo maak je goed gebruik van

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT HULST Vertrek: voor de school. Rijd via de Margrietstraat en de Schoolstraat naar de Vylainlaan. Goed uitkijken en achter elkaar rijden, want

Nadere informatie

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert presenteert Het fietsparcours Hallo zesdeklasser, Je zag daarnet het parcours voor het fietsexamen. Voor we het parcours samen eens overlopen, is het toch heel belangrijk om wat afspraken op een rijtje

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren.

Op zoek naar goede fietspaden Een fietstocht met en voor beleidsmensen 10 mei 2008 Dit document laat u toe om zelf of + opmerkingen te noteren. Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be Voor een veilig en leefbaar Oostende! Op zoek naar goede fietspaden

Nadere informatie

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 WEGWIJS in Baarn Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 1 Beste ouders (en leerlingen van groep 7), Hierbij ontvangt u de fietsroute Wegwijs in Baarn voor het Verkeersexamen. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Paaltjes in Almelo. november 2013

Paaltjes in Almelo. november 2013 november 2013 Paaltjes in Almelo Hier onze bevindingen rondom fietspaaltjes in Almelo. Wat vooral op valt is de enorme variatie, zowel in de vorm van paaltjes als de plaatsing ervan. Het is op geen twee

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015

WERKPUNTENNOTA. Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 WERKPUNTENNOTA Deel 2: FB Beveren / UPDATE 01 mei 2015 Fietsroute thv Pietje Waaspad / gemeentegrens St Niklaas - Beveren Perfecte aansluiting van de fietsroute over de gemeentegrenzen heen mits een kleine

Nadere informatie

Lunetten - Tolsteeg Utrecht CS Oudwijk

Lunetten - Tolsteeg Utrecht CS Oudwijk 18 Lunetten - Tolsteeg Utrecht CS Oudwijk 12.2016-I 1 8 OORSPRONGPARK PRINSESSELAAN NEUDE STADSSCHOUWBURG VREDENBURG JANSKERKHOF MALIEBAAN ROSARIUM UTRECHT CS JAARBEURSZIJDE BURGEMEESTER REIGERSTRAAT DILLENBURG

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

Oversteken als voetganger via het zebrapad.

Oversteken als voetganger via het zebrapad. Oversteken als voetganger via het zebrapad. Fietstaak 1 Strepestraat Grote Baan Minder zijn snelheid en kijkt voor zich uit. Stopt voor de wegmarkeringen en verleent voorrang aan weggebruikers op het zebrapad.

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse Resultaten evaluatie uitgebreide analyse In juli 2016 is de reconstructie van de Touwlaan afgerond. Door de raad is een evaluatie gevraagd. Algemene evaluatie Doel In de programmabegroting staat dat de

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Top 5: Groen Zuid verkend

Top 5: Groen Zuid verkend Top 5: Groen Zuid verkend Europalaan Zeehaenkade Kanaalweg Van Zijstweg Croeselaan Sijpesteinkade Smakkelaarsveld v.v. Ruwweg 1/2 van de route is in afwachting van projecten van buiten het fietsbeleid

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

Vernieuwing Dorpscentrum Veulen volgens DOP 2010 Conceptplan oktober 2010.

Vernieuwing Dorpscentrum Veulen volgens DOP 2010 Conceptplan oktober 2010. Vernieuwing Dorpscentrum Veulen volgens DOP 2010 Conceptplan oktober 2010. Speerpunten: Verkeersveiligheid, verfraaiing door aankleding met groen, bestrating en verlichting. 2011 Werkgroep Herinrichting

Nadere informatie

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger.

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger. Verkeersbegrippen Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Bestuurder Je bent bestuurder: Als je fietst. Als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. Voetganger Je bent

Nadere informatie

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN 1. ROUTEBESCHRIJVING 1.1. Routekaart en omschrijving Lengte = 6,1 km De Looch Groene Kade Helsdingse Achtwerweg Burg.

Nadere informatie

Een stilstaand voertuig voorbijrijden

Een stilstaand voertuig voorbijrijden Een stilstaand voertuig voorbijrijden Fietstaak 1 Strepestraat Mindert snelheid en kijkt voor zich uit. Kijkt naar weggebruikers voor hem en verleent eventueel voorrang. Kijkt links om of er verkeer nadert

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. voetganger

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN HULST Vertrek: voor de kerk Volg de Hulsterloostraat richting Clinge, tot het eind. Hier kom je bij de zogenaamde rare kronkel. Kijk

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

Afbeelding 1: onderzoeksgebied (ontwerp wijkt op enkele locaties af van de bestaande situatie)

Afbeelding 1: onderzoeksgebied (ontwerp wijkt op enkele locaties af van de bestaande situatie) Notitie Onderwerp: Review verkeersveiligheid herinrichting van de Kapteynlaan/Aartsbisschop Romerostraat (deel) in Utrecht Auteur: Erik Mansvelder en Martin de Haan Projectnummer: 357055 Datum: 05-07-2017

Nadere informatie

7 Manoeuvres en bewegingen

7 Manoeuvres en bewegingen 7 Manoeuvres en bewegingen 62 7.1 Manoeuvres Als je een manoeuvre uitvoert, zoals van rijstrook of van file veranderen, de rijbaan oversteken, een parkeerplaats verlaten of oprijden, uit een aangrenzend

Nadere informatie

Dr. E. Moreauxlaan N34

Dr. E. Moreauxlaan N34 Dr. E. Moreauxlaan N34 Rapport over de vernieuwde aanleg September 2008 Werkgroep Fietseling Leffingestraat 85 8400 Oostende tel./fax (059) 50.99.72 fietselingoostende@pandora.be www.fietselingoostende.be

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Griffensteijnselaan. Naar aanleiding hiervan

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

De Fietsersbond pleit voor kwaliteitsverhoging van de hoofdfietsroute Parc Rodenrijs - Noordersingel

De Fietsersbond pleit voor kwaliteitsverhoging van de hoofdfietsroute Parc Rodenrijs - Noordersingel Memo Berkel en Rodenrijs, 1 juni 2011 Kenmerk: FBLL-M20110601-01 Betreft: Hoogwaardige fietsroute door Berkel en Rodenrijs Opgesteld door: Piet Mazure De Fietsersbond pleit voor kwaliteitsverhoging van

Nadere informatie

Afdeling Hulst ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST

Afdeling Hulst ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HEIKANT - KAPELLEBRUG - ST.JANSTEEN - HULST TOTALE FIETSROUTE KOEWACHT-HEIKANT-KAPELLEBRUG-ST.JANSTEEN-HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT-HEIKANT-KAPELLEBRUG-ST.JANSTEEN-HULST

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts C om het even B links D beide kanten mogen 2 Wat moet je doen

Nadere informatie

Eigen terrein Het Utrechts Archief/De Rechtbank. Overzijde kerk, voor universiteitsgebouw, parallel aan fietspad 3

Eigen terrein Het Utrechts Archief/De Rechtbank. Overzijde kerk, voor universiteitsgebouw, parallel aan fietspad 3 Locatielijst Vlaggenmasten Binnenstad Nummer Naam locatie Beschrijving van de plek Aantal vlaggen Opmerkingen 1 Achter de Dom Langs de Domkerk 6 In 2 groepen van 3 2 Achter de Dom 3 Achter de Dom 4 Achter

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Resultaten van een uitgebreide en representatieve verkeersenquête over verkeersveiligheid rond scholen en schoolroutes in de Bovenbuurt van Wageningen,

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER 2017 1 Programma Welkom (Sushil Lachman, Sweco Nederland) Aanleiding herinrichting (Alma de Jong, gemeente Oegstgeest) Voorstel

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Vergaderverslag informatieavond kruising Schoolstraat Thematerweg en maatregelen Schoolstraat l l l

Vergaderverslag informatieavond kruising Schoolstraat Thematerweg en maatregelen Schoolstraat l l l Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Vergaderverslag informatieavond kruising Schoolstraat Thematerweg en maatregelen Schoolstraat l l l Bijeenkomst Informatieavond kruising

Nadere informatie

Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten. Hans Donck en Bart Horeman

Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten. Hans Donck en Bart Horeman Hoofdfietsroute Zuilen - Lunetten Hans Donck en Bart Horeman Amsterdamsestraatweg Kanaalzijde, bij sportvelden Zuilen Goed fietspad, maar waarom die wegdekovergangen (voorgaande foto) Laatste stuk tegels

Nadere informatie

Veilig je draai vinden...

Veilig je draai vinden... Veilig je draai vinden... op rotondes in Gelderland Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Rotondes in Gelderland Na hun introductie zo n 30 jaar geleden, zijn rotondes

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Fietsersbond Oegstgeest Presentatie gemeenteraadsleden

Fietsersbond Oegstgeest Presentatie gemeenteraadsleden Fietsersbond Oegstgeest Presentatie gemeenteraadsleden 19 juni 2012 Peter van Boxtel 19-6-2012 1 Verzoek aan de gemeente voor actief beleid: Verbetering fietsparkeermogelijkheden bij (lagere) scholen en

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsproject. Het Anker. Drachten

Verkeersveiligheidsproject. Het Anker. Drachten Verkeersveiligheidsproject Het Anker Drachten Margot Blaauw Veilig Verkeer Nederland, district Fryslân De Knobben 100 9202 XJ DRACHTEN (0512) 370 485 www.vvnfryslan.nl m.blaauw@vvn.nl Uitwerking Enquête

Nadere informatie

De verkeersborden voor kinderen

De verkeersborden voor kinderen De verkeersborden voor kinderen Veel kinderen verplaatsen zich vanaf de leeftijd van 10 à 11 jaar alleen en onafhankelijk als voetganger en fietser. Vanaf dat moment is het dus belangrijk dat zij de verkeerstekens

Nadere informatie

De verkeersborden voor kinderen

De verkeersborden voor kinderen De verkeersborden voor kinderen Veel kinderen verplaatsen zich vanaf de leeftijd van 10 à 11 jaar alleen en onafhankelijk als voetganger en fietser. Vanaf dat moment is het dus belangrijk dat zij de verkeerstekens

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Aanvulling vragen. borden inzicht diverse categorieën

Aanvulling vragen. borden inzicht diverse categorieën Aanvulling vragen borden inzicht diverse categorieën Niet alleen de betekenis van een bord maar ook wat er bedoeld wordt met dat verkeersbord is belangrijk om er goed naar te kunnen handelen. Hierna enkele

Nadere informatie