Zie antwoord vraag 1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zie antwoord vraag 1."

Transcriptie

1 1e Nota van Inlichtingen behorende bij de selectieleidraad Interieurarchitect Stadskantoor 1 & 2 d.d # blz punt vraag antwoord U stelt dat gegadigde zijn onvoorwaardelijke medewerking dient te Wij zullen nooit onaangekondigd op verlenen aan (onaangekondigde) referentiebezoeken. Hoewel wij al onze medewerking willen verlenen aan referentiebezoeken, kunnen wij voor onze referenties niet garanderen dat zij u onaangekondigd toegang geven tot hun locatie, vanwege verschillende (wettelijke) bezwaren. Is dit een probleem? referentiebezoek gaan. Indien de aanbestedende dienst op referentiebezoek wil gaan zal dit altijd in overleg met de referent gebeuren. Met de passage wordt bedoeld dat Gegadigde de medewerking moet verlenen. De reactie van een referent valt buiten de invloedsfeer van gegadige Wat wordt er van de inschrijvers gevraagd in de inschrijvingsronde? Kunt u aangeven wat de beoordelingscriteria zijn in die ronde (na inschrijving)? En wanneer wordt die outputspecificatie aan de inschrijvers meegedeeld, is dat al op 8 november of pas op 29 november? Dit wordt aan de selectecteerde gegadigden in de gunningsleidraad kenbaar gemaakt. Zoals u ook al uit de planning kunt opmaken zullen visiegesprekken hier onderdeel vanuit maken Na het indienen van deelneming via Smart Decision ontvangt de inschrijver een aanbiedingsbrief die, tesamen met de algemene verklaring B1, binnen twee werkdagen in het bezit dient te zijn van de Aanbestedende Dienst. Dit moet via de post worden verstuurd. De ervaring leert dat er geen garantie is dat verstuurde post binnen twee werkdagen bij de geadresseerde wordt bezorgd. De andere optie, het afgeven van de stukken in persoon, brengt hoge kosten met zich mee. Kunnen de brief en bijlage ook via de mail worden verstuurd? Indien de poststempel aantoont dat de B1 verklaring tijdig is verzonden is dit geen probleem. Als het stuk aangetekend wordt verzonden is het bijna altijd binnen 1 werkdag bij de ontvanger Is het correct dat er enkel een hardcopy van de ondertekend B1 Algemene verklaring (hashtotal) in combinatie met een begeleidend schrijven (aanbiedingsbrief) dient te worden ingeleverd bij aanbestedende dienst? (Alle overige stukken digitaal via Smart Decision) Ja, dit is correct.

2 Een onaangekondigd referentiebezoek is in veel gevallen niet wenselijk/mogelijk vanwege het feit dat vooraf een afspraak gemaakt moet worden om een gebouw te kunnen bezoeken en de bezoekers vooraf aangemeld moeten worden. Zie antwoord vraag Hoe oud mogen de bewijsstukken mbt uitsluitingsgronden maximaal zijn? Niet ouder dan 6 maanden. Deze zullen echter pas opgevraagd worden indien gegadigde geselecteerd is en in de aanbestedende dienst aanleiding ziet om de stukken ook daadwerkelijk op te vragen De gegadigde dient binnen 15 dagen na een verzoek om relevante bewijsstukken, deze te kunnen overleggen aan de Aanbestedende dienst. De bewijsstukken conform art Aanbestedingswet Hierin worden benoemd een 1. uittreksel uit het handelsregister, 2. een gedragsverklaring aanbesteden, 3. een verklaring van de belastingdienst. Het door u genoemde voorbeeld van de Verklaring omtrent het Gedrag is hier geen onderdeel van. Kunt u exact aangeven welke relevante bewijsstukken de Gegadigde in dit geval dient te overleggen, zodat wij de juiste documenten tijdig kunnen aanvragen. Hierbij is abusievelijk de tekst blijven staan over de VOG. Een gedragsverklaring aanbesteden volstaat, een VOG hoeft niet te worden overlegd U stelt dat de eigenverklaring in geen ander programma dan Adobe Reader mag worden geopend. Impliceert u hiermee dat u de eigen verklaring enkel digitaal getekend terug wil ontvangen? Is het toegestaan de Eigen verklaring te printen (vanuit Adobe Reader) en onderdelen handmatig in te vullen en de verklaring daarna te scannen? Ja dat is toegestaan Kunt u inzicht geven in het vervolg van de selectieprocedure? Wordt er behalve een offerte ook een ontwerp/visie gevraagd? Zie antwoord vraag 2,

3 10 29 '1-6 U bent voornemens de interieurarchitect voor Stadskantoor 1 een VO+ te laten opstellen, op basis hiervan zal een marktpartij worden 'ingekocht'. Onze ervaring leert dat op basis van een VO+ geen concurerende aanbesteding kan plaatsvinden vanwege het onvoldoende uitgedetailleerde ontwerp, in de huidige marktsituatie kan hiermee de prijs alle kanten op gaan er is onvoldoende grip op kwaliteit. Bij een DO+ heb je hier meer grip op gezien het feit dat de ontwerpfase is afgerond. Gezien het feit dat duurzaamheid en kwaliteit belangrijke trefwoorden zijn is onze vraag: zou U willen overwegen het VO+ te wijzigen naar een DO+? Vooralsnog niet De interieurarchitect, 1. Wordt er voor de uitwerking door een DB(M) partij een aparte aanbesteding opgestart of maakt dit onderdeel uit van deze aanbesteding? U stelt: "de gevraagde kerncompetenties dienen bij voorkeur aangetoond worden door een gecombineerde referentie." Klopt het dat deze voorkeur niet dmv punten wordt gewaardeerd? U vraagt dmv referenties aan te tonen ervaring te hebben met een 5-tal kerncompetenties. Is het opstellen van een eigen verklaring waarin per competentie wordt gesteld ervaring te hebben voldoende? zou U willen overwegen de referenties niet ouder dan 3 jaar op te rekken naar 5 jaar? Dit wordt een aparte aanbesteding Dit is correct. Nee dit is niet voldoende. De referenties moeten aangetoond worden middels het invullen van de B1 verklaring en de bijbehorende tevredenheidsverklaring (certificaat). Daarnaast moeten de referenties die ingediend worden ter beoordeling van de selectiecriteria dusdanig worden uitgewerkt dat de aanbestedende dienst deze ook kan beoordelen aan de hand van de aangegeven criteria. Nee, dit is niet mogelijk. De aanbestedingswet schrijft voor dat deze termijn niet langer mag zijn dan 3 jaar. Dit houdt niet in dat de opdracht niet eerder aangevangen mag zijn. De eindoplevering van de opdracht moet vallen in de termijn van 3 jaar.

4 Wat wordt onder punt 2 verstaan onder een baliefunctie? Betreft het hier een publieksbalie waar diensten worden aangeboden of volstaat een receptiebalie van een bedrijf ook? De referenties mogen niet ouder zijn dan 3 jaar. Bedoelt u dat het referentieproject in de afgelopen 3 jaar opgeleverd moet zijn? Mogen er ook referentieprojecten gebruikt worden die nog niet zijn opgeleverd? Mogen er ook referentieprojecten gebruikt worden die nog niet zijn opgeleverd? De referentieprojecten dienen te zijn voorzien van een tevredenheidsverklaring. Moet naast deze tevredenheidsverklaring ook nog het certificaat (pg 35) door onze opdrachtgever te worden ingevuld? Referenties Hier wordt minimaal 1 referentie gevraagd, terwijl onder "1.2 Selectiecriteria" nog een tweede referentie wordt gevraagd. Hoeft deze tweede niet te voldoen aan de onder genoemde kerncompetenties? U vraagt referenties niet ouder dan 3 jaar. Wij gaan er vanuit dat u bedoeld DO opgeleverd U gebruikt de woorden tevredenheidverklaring en certificaat, is dit een en hetzelfde? /1.2 Kunt u aangeven hoe de ervaring met referentieprojecten dient te worden aangetoond? Door middel van (hoeveel) beeld en/of tekst? Dit betreft een publieksbalie waar burgers, organisaties en bedrijven terecht kunnen voor dienstverlening van de referent. Een receptiebalie alleen is hiervoor niet voldoende. Ja, mits deze zich in de uitvoeringsfase bevinden. Let op; tenminste 1 referentie die betrekking heeft op "het nieuwe werken"dient uitgewerkt te worden voor de selectiecriteria. Zie hiervoor ook het antwoord op vraag 26! ja zie vraag 16 Indien Gegadigde zelf geen standaard heeft voor een tevredenheidsverklaring dan kan hiervoor het certificaat bij B1 worden gebruikt. Beide mag zolang deze maar door referent zijn ingevuld en ondertekend.. In geval dat een Gegadigde zijn geschiktheid kan aantonen middels 1 referentie is dit voor eis voldoende. Gegadigde dient echter voor de beoordeling wel 2 referenties in te dienen. Het is aan Gegadigde om in te schatten welke 2e referentie hier voor ingezet wordt om zo goed mogelijk aan alle beoordelingscriteria te voldoen. Deze 2e referentie hoeft dus niet aan alle kerncompetenties te voldoen maar moet wel opdracht zijn die enigszins te vergelijken is met onderhavige opdracht. Zie antwoord vraag 14. Zie antwoord vraag 18 Voor de kerncompetenties volstaat de tekst. Bij de uitwerking van de 2 referenties voor beoordeling van de selectiecriteria dient u beide te overleggen overeenkomstig de voorschriften onder 1,2.

5 Geldt voor de gevraagde refentieprojecten tbv de selectiecriteria dezelfde eisen ("leeftijd") als de referentie(s) tbv de technische bekwaamheid? Zijn wij vrij in maat en lay out waarin wij de referenties tbv de selectiecriteria uitwerken? U vraagt per gegadigde aan de opdrachtgevers van 2 referentieprojecten een zeer uitgebreide verklaring op te stellen. Als er 40 gegadigden zijn voor uw opgave betekent dat 80 opdrachtgevers alleen al voor deze aanbesteding minimaal een half dagdeel tijd moeten maken om gehoor te geven aan deze vraag. Wij begrijpen de achterliggende gedachte achter de vraag maar vragen ons wel af of het een redelijke vraag is. Wij hebben van onze referenties tevredenheidverklaringen door de opdrachtgever opgesteld en ondertekent. Het is ondoenlijk om voor elke aanbesteding (ca 70 per jaar!) opnieuw een tevredenheidsverklaring bij de opdrachtgever op te vragen. Wij verzoeken u daarom deze eis te laten vervallen. Ja dit is correct Ja daarin bent u vrij zolang het alle informatie op een heldere wijze conform voorschrift bevat bevat zodat wij het project op de 4 selectiecriteria kunnen beoordelen. De aanbestedende dienst is hiermee niet akkoord, het is voor de aanbestedende dienst belangrijk om te beoordelen of het opgeleverde eindresultaat ook in overeenstemming is met de opdracht en dat het eindresultaat ook daadwerkelijk functioneel en comfortabel is. Een Gegadigde zal dit altijd van zijn/haar ontwerp vinden anders had hij/zij hier niet voor gekozen. Wij begrijpen dat dit een inspanning vergt voor Gegadigde en haar referent maar zien dit niet als onoverkomelijk. Referent mag in een kort en bondig stuk aangeven hoe het eindresultaat is in relatie tot het gevraagde Selectiecriteria Mogen we naast gerealiseerde projecten ook nog niet gerealiseerde projecten insturen als referentie? Worden deze dan wel meegenomen in de beoordeling? Ja dit is toegestaan echter, afhankelijk van de fase kan het zijn dat bij niet gerealiseerde projecten, punt 3 en 4 van de in te dienen stukken niet (volledige) kunnen meenemen in de beoordeling van de 4 beoordelingscriteria. De punten 3 en 4 zijn echter wel minimale vormvoorschriften op basis waarop de aanbestedende dienst uw referentieproject gaat beoordelen.. Het ontbreken hiervan geeft geen volledig beeld van het gevraagde en zal onmiddellijk resulteren in een lagere score. Indien Gegadigde hier toch voor kiest is dit op eigen verantwoordelijkheid.

6 27 31 Bijlage "De gevraagde kerncompetenties dienen bij voorkeur aangetoond worden door een gecombineerde referentie". Het betreffen hier referenties voor de technische bekwaamheid; Betekent dit dat het aantal referenties (1-5) dat hier wordt aangeleverd geen invloed heeft op de puntenscore? Zoniet; Krijgen kandidaten meer punten krijgen als minder referenties worden aangeleverd? Nee, zie ook vraag Bijlage " De referenties mogen niet ouder zijn dan 3 jaar". Wordt hier de oplevering of het ontwerpproces bedoelt? Bijlage Hoe moeten de referenties mbt uitsluitingsgronden gepresenteerd/aangetoond worden? Zijn hier vormvereisten aan verbonden? Bijv. Staand/liggend, A4/A3, max./min. Aantal pagina's/woorden. Of is formulier 'B2 Referenties' voldoende? Bijlage Hoe moeten de referenties mbt selectiecriteria gepresenteerd/aangetoond worden? Zijn hier vormvereisten aan verbonden? Bijv. Staand/liggend, A4/A3, max./min. Aantal pagina's/woorden. Of is formulier 'B2 Referenties' voldoende? 31 31/ / 1.2 Mag voor de referenties ook gebruik worden gemaakt van projecten die onze interieurarchitecten in een eerder, ander dienstverband hebben gerealiseerd? Zie ook vraag 14. Voor de kerncompetenties zoals benoemd onder volstaat het invullen van de B2 verklaring inclusief de tevredenheidsverklaring (certificaat). Het moet voor de aanbestedende dienst echter wel duidelijk zijn voor welke kerncompetentie de referentie wordt ingediend. Hiervoor is formulier B2 niet voldoende. Tenminste een uitwerking van punt 1/tm 4 zoals genoemd onder 1.2 dienen hierbij ingediend te worden op een dusdanige manier dat de criteria A t/m D beoordeeld kunnen worden. Ontbreken van gegevens zal leiden tot een lagere score. Het is aan Gegadigde om in te schatten wat hij noodzakelijk vindt om in te dienen om voldoende informatie te verschaffen zodat de aanbestedende dienst de 4 elementen kan beoordelen. Hierbij dient Gegadigde wel uit te gaan van het strikt noodzakelijke hiervoor (less is more). Daarnaast moet het geen zoekplaatje worden voor de aanbestedende dienst. Daar waar de aanbestedende dienst uit hele lappen tekst de elementen ter beoordeling moet gaan opsporen kan dit leiden tot een lagere score. ja mits aantoonbaar het werk van de betreffende interieurarchitect die ook voor onderhavige opdracht wordt ingezet.

7 In het selectiedocument wordt gesproken over verklaring B1. Op de website SmartDecision wordt onder dit punt gesproken over bijlage E. Kunt u aangeven welke verklaring we onder punt 2 moeten uploaden? B1 Dient alleen bijlage 'B1 Algemene verklaring (Hashtotal)' als hardcopy te worden verstuurd aan de gemeente Tilburg? (zie ook opmerking p. 10 pt waarin wordt gesproken over een aanbiedingsbrief en eventuele bijlagen) B2 Referenties Dient het model B2 Referenties voor alle referenties zowel voor geschiktheidseisen als selectiecriteria te worden ingevuld en aangeleverd? B2 Referenties Wordt het cretificaat / tevredenheidsverklaring alleen gevraagd voor de referenties mbt de geschiktheidseisen of ook voor de referenties mbt de selectiecriteria? B2 Referenties Voldoen reeds opgemaakte en getekende tevredenheidsverklaringen ook als certificaat voor de referenties? (afwijkend van het aangeleverde model) Algemene vraag adviesovereenkomst Een specifieke regeling van aansprakelijkheid van de Adviseur ontbreekt in de adviesovereenkomst, maar er is wel een heldere verwijzing naar de DNR 2011 als toepasselijke voorwaarden op de voorliggende opdracht. Is hiermee duidelijk dat de regeling van aansprakelijkheid de DNR 2011 wordt aangehouden? Artikel 2 In het concept adviesovereenkomst staat in artikel 2 de volgordelijkheid van de Contractdocumenten A t/m G. In deze opsomming ontbreekt een verwijzing naar De algemene voorwaarden voor de uitvoering van diensten Gemeente Tilburg. Zijn deze abusievelijk niet vermeld en zo ja welke rangorde krijgen de algemene bepalingen als ze wel van toepassing zijn op de opdracht? Dit moet B1 verklaring zijn. Ja dat is correct. Nee alleen voor de geschiktheidseisen. Voor de selectiecriteria mag een eigen format worden gebruikt. De tevredenheidsverklaring is alleen voor de geschiktheid. Voor de selectiecriteria vragen we echter ook een verklaring van de referent maar die ziet niet uitsluitend toe op de tevredenheid. Zie punt 4 onder 1.2. van bijlage 2 van de selectieleidraad. Ja deze volstaan. De DNR 2011 is aanvullend op de adviesovereenkomst. Uw aanname is correct. De algemene inkoopvoorwaarden van de gemeente Tilburg worden gezien als aanvullend recht. In de volgorde is de adviesovereenkomst leidend, gevolgd door de DNR 2011 en de afwijkingen hierop en als laatste de algemene voorwaarden van gemeente Tilburg. Daar waar strijdigheden tussen voorwaarden zijn prevaleert de DNR Daar waar strijdigheden zijn tussen DNR 2011 en de overeenkomst prevaleert de

8 Adviesovereenkomst Artikel c Is het mogelijk reeds bijlage 2 - kruisjeslijst te verstrekken ten behoeve van een beter inzicht in de opgave? Artikel 6 Is het mogelijk reeds bijlage 6 - bouwkostenraming te verstrekken ten behoeve van een beter inzicht in de opgave? Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Kruisjeslijst ontbreekt, is het mogelijk deze op kort termijn te Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld ontvangen? Artikel 34 Het voelt ons inziens onredelijk dat, bij opzegging van de Ja, de aanbestedende dienst gaat hiermee overeenkomst door de opdrachtgever zonder grond, het advies van akkoord. de interieurarchitect gebruikt/uitgewerkt mag worden door een derde-interieurarchitect. Kan dit zodanig gewijzigd worden, dat wel opgaaf van reden door de opdrachtgever wordt opgenomen? Artikel 42-1 Klopt het dat het woord 'opdrachtgever' in de persoonsvorm hier onjuist is opgenomen en vervangen dient te worden door 'interieur architect'? Dit is correct. Het artikel moet zijn: "Heeft de opdrachtgever de overeenkomst opgezegd op een grond gelegen bij de interieurarchitect, dan mag de opdrachtgever het advies van de Interieur Architect gebruiken voor de verdere uitwerking en/of realisatie van het project zonder dat verder uitwerking en/of realisatie van het project op enigerlei wijze door de Interieur Architect mag worden belemmerd of beïnvloed en zonder dat opdrachtgever hiervoor enige vergoeding aan Interieur Architect verschuldigd is"

9 bijlage ontbreekt Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Programma van eisen ontbreekt, is het mogelijk deze op kort Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld termijn te ontvangen? bijlage ontbreekt Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Technisch PvE ontbreekt, is het mogelijk deze op kort termijn te Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld ontvangen? bijlage ontbreekt Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Planning ontbreekt, is het mogelijk deze op kort termijn te Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld ontvangen? bijlage ontbreekt Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Bouwkostenraming SK2 ontbreekt, is het mogelijk deze op kort Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld termijn te ontvangen? bijlage ontbreekt Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Bouwkostenraming SK1 ontbreekt, is het mogelijk deze op kort Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld termijn te ontvangen? bijlage ontbreekt Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Schema projectorganisatie sk1 en sk2 ontbreekt, is het mogelijk deze op kort termijn te ontvangen? Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Artikel 23 Indien de inkoopvoorwaarden Gemeente Tilburg eveneens komen De aanbestedende dienst is hiermee akkoord. te gelden staat in artikel 23 Geheimhouding een direct opeisbare boete. (Deze vraag is vanuit ons Compliance beleid ingegeven en de daaruit voortvloeiende wens om risico s inzichtelijk te hebben) Is het mogelijk om de direct opeisbaarheid van de penalty te schrappen en hiervoor in de plaatst te bepalen dat Opdrachtnemer de penalty verschuldigd is na een door Opdrachtgever hiertoe verkregen rechterlijk vonnis? 57 31/ / 1.2 Mag voor de referenties ook gebruik worden gemaakt van projecten die onze interieurarchitecten in een eerder, ander dienstverband hebben gerealiseerd? ja zie vraag 31

10 58 Aankondiging van de opdracht III.1.4 Is het document Eigenverklaring Interieurarchitect die op Tenderned staat de enige Eigenverklaring die we dienen in te vullen? Met andere woorden, is deze verklaring dekkend voor alle onderdelen waar een eigenverklaring wordt gevraagd? Ja dat is correct. 59 Aankondiging van de opdracht 60 Aankondiging van de opdracht 61 Aankondiging van de opdracht III.2.1 III.2.1 III.2.1 Is een Verklaring Omtrent het Gedrag voor Rechtspersonen (VOG- RP) wat er bedoeld wordt als bewijs Gedragsverklaring aanbesteden? We hebben een VOG-RP van , is deze recent genoeg? We hebben een non-faillisementsverklaring van de rechtbank van , is het akkoord als we deze verklaring meesturen ipv van een verklaring van het Handelsregister en is deze verklaring recent genoeg? We hebben een verklaring van van de Belastingdienst dat er voldaan is aan alle (sociale) premies. Voldoet deze of moeten we een recentere versie opvragen? Zie antwoord vraag 7 Zie antwoord vraag 6 Zie antwoord vraag 6 62 Algemeen Zijn er naast de documenten die op Tenderned staat, nog Nee. aanvullende documenten die we kunnen ontvangen? 63 Algemeen Ik kom in de stukken geen omzeteisen tegen, klopt het dat deze Dit is correct. ook niet gevraagd worden en onderdeel zijn van de selectiecriteria? 64 Algemeen Welke van de in "de aankondiging van de opdracht" gevraagde Slechts de stukken voor het aantonen van de bewijsstukken dienen we mee te sturen met de inschrijving? Of zijn kerncompetenties en de uitwerking van de deze allemaal op aanvraag van de aanbestedende dienst. referenties voor de beoordeling onder 1.2 alsmede de eigen verklaring en de B1 verklaring dienen ingediende te worden bij het verzoek tot deelnemingen. Andere stukken dienen pas overlegd te worden als gegadigde is geselecteerd en als de aanbestedende dienst hierom verzoekt. 65 Bijlage 1 bijlage 1 Kunt u aangeven wat het budget per m2 exclusief installaties exclusief BTW? En is er een apart budget beschikbaar voor losse inrichting? Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld en ja er is een apart budget voor inrichting.

11 66 Bijlage 1: Beschrijving van de opdracht De interieurarchitect Bij punt 6 wordt gesproken over het feit dat de architect de spil zal zijn tussen de markt, de opdrachtgever en de gebruikers. Betekent dit dat de architect ook gesprekken aangaat met de medewerkers over hun wensen en eisen over de werkomgeving? Ja, echter wel in coordinatie/begeleiding van projectleiding 67 bijlage Hoe stringent is de door u gestelde driejarige termijn voor de Zeer stringent. referentieprojecten? 68 bijlage 2 punt Wij verzoeken u geen beperkingen op te leggen t.a.v. de termijn Dit artikel is een opiniestuk. De wet hierin is waarop de referentieprojecten zijn uitgevoerd. De termijn van drie helder. Een referentie voor leveringen en diensten jaar is ten onrechte gebruikelijk geworden bij architectenselecties en wordt thans veelal gelegitimeerd door een onjuiste uitleg van mag niet ouder zijn dan 3 jaar. Uw verzoek wordt niet overgenomen. artikel 2.93 Aanbestedingswet. Gemakshalve verwijzen wij naar de link: 69 bijlage 2 punt Wanneer gevraagd wordt om referentieopdrachten, mag niet langer een bijbehorende tevredenheidsverklaring worden geëist (Richtsnoeren Leveringen & Diensten 28 en 60). In artikel 2.93, lid 2 Aanbestedingswet waren al beperkingen gesteld aan de tevredenheidsverklaringen voor leveringen en diensten. Dit artikel is nu dus uitgebreid met een in beginsel algeheel verbod op alle soorten tevredenheidsverklaringen. Dit laat onverlet dat een aanbesteder op eigen initiatief wel contact mag en kan opnemen met de opgegeven contactpersonen om informatie in te winnen. Deze interpretatie is niet correct. Slechts in geval van particuliere afnemers mag een eigen verklaring van Gegadigde volstaan (artikel 2.93 lid 2 AW) De richtsnoeren hebben geen verplichtend karakter maar zijn slechts bedoeld om uniformiteit te creëren. Een aanbestedende dienst is echter vrij om deze verklaring wel te vragen overeenkomstig artikel 2.93 van de aanbestedingswet. De eis om deze verklaring te overleggen blijft derhalve ook gehandhaafd. 70 bijlage 2 punt 1.2 Het is niet realistisch door een referent een zo uitgebreide verklaring op te laten stellen. Tevens wordt verwezen naar een 'ambitiedocument', wat veel opdrachtgevers niet hebben. Wij verzoeken u deze punten te schrappen. Zie ook vorige vraag. Zie antwoord vraag 25. NB bij "ambitiedocument"dan ook "visie" of "uitgangspunten" worden gelezen.

12 71 Bijlage 2: Invulblad B 2 referenties 72 Bijlage 2: Vragenlijst geschiktheid selectie 73 Bijlage 2: Vragenlijst geschiktheid selectie 74 Bijlage 2: Vragenlijst geschiktheid selectie Certificaat Wordt bij het invulblad B 2 Referenties met 'Certificaat' de tevredenheidsverklaring bedoeld? Dit is correct zie ook antwoord vraag Punt 2. Wat wordt er specifiek verstaan onder balie functie? Zie antwoord vraag Punt 4. Gaat het om een vergader-/ conferentieruimtes waarbij 1 ruimte een minimale capaciteit van 40 personen heeft of gaat het om een capaciteit van 40 personen voor het totaal aantal vergader/conferentieruimtes? en 1.2 Geldt invulblad 'B 2 Referenties' alleen voor referenties van punt in Bijlage 2 en niet voor referenties van punt 1.2 in Bijlage 2, aangezien bij 1.2 andere elementen worden gevraagd dan gegeven in invulblad 'B 2 Referenties'? 1 ruimte met een minimale capaciteit van 40 personen B2 dient gebruikt te worden voor eis De uitwerking voor 1.2 mag in eigen format. 75 Bijlage 2: Vragenlijst geschiktheid selectie 76 Bijlage 8: Algemene voorwaarden Aanbestedingen In alinea 2, eerste zin staat "treft u aan in bijlage..". Hier mist informatie. Kunt u dit specificeren/ aanvullen? 4.2 U stelt dat uitvoering van diensten plaats dient te vinden bij opdrachtgever op locatie. De aard van het werk en gebruik van middelen kan ons verplichten bepaald werk in ons kantoor uit te voeren. Natuurlijk zullen we dit zoveel mogelijk op locatie bij opdrachtgever doen. Is dit een probleem? Hiermee wordt bedoeld bijlage B1 en B2. Nee, u kunt ervan uitgaan dat er zeker een deel op uw eigen bureau plaats kan vinden 77 Eigenverklaring 5.3 Valt een inschrijving in het Architectenregister ook onder "beroepsorganisatie"? 78 nvt Smart Decision Is het correct dat de beschrijvingen; Antwoord en Referentie doorgaans niets genoemd hoeft te worden omdat het uploaden van bestanden voldoende is? Kunt u aangeven in welke velden u wel tekst verwacht? 79 nvt Smart Decision: 2 & 2.1 Er wordt hier verwezen naar Bijlage E; Moet dit niet zijn B1 Algemene verklaring (hashtotal)? Nee Dit is correct. In het veld referentie hoeft niets ingevuld te worden. In het antwoordveld kunt u steeds verwijzen naar de bijlagen die geupload zijn. Dit is correct

13 80 p. 31/35 Bijlage punt 4 Er wordt gevraagd om een door de referent opgestelde verklaring, die in bijlage B2 wordt aangeduid met certificaat en waar onder bijlage B2 ook een model voor is bijgevoegd. Dient dit model gevolgd te worden of volstaat ook een eerder door de opdrachtgever verstrekte opdrachtgeversverklaring? Zie ook vraag Bestand:Werkwijze Smart Decision, link registratie en inschrijven 2013 Opmerking: Link in het bestand verwijst naar een verkeerde loginpagina. De link in het document klopt wel (.id=471) Dit is correct en reeds via Tenderned gerectificeerd. 82 honorarium Voor hoeveel % zal het honorarium in de inschrijvingsfase meewegen in de beoordeling? 83 honorarium Kan er door de opdrachtgever een vast honorarium afgegeven worden? 84 Smart Decision - 2 Bij de beschrijving wordt verwezen naar Bijlage E. Wij nemen aan Algemene dat hier eigenlijk bijlage B1 dient te staan. Verklaring Deze wordt pas in de gunningsleidraad ingevuld Nee, de inschrijvers na de selectie dienen dit zelf in te vullen. Dit is correct.

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nota van Inlichtingen Selectieleidraad architect Colofon Opdrachtgever: Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Uitgegeven door: Onderwijsbureau Hollands Midden

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Status : definitief Datum : 9 april 2014 ALGEMEEN Voorliggend document maakt integraal

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1

Van Gemeente Haren Ref. P NVI-1 Nota van Inlichtingen I Betreft Nota van Inlichtingen Datum 18 juli 2014 Van Gemeente Haren Ref. P141027-NVI-1 Project Inhuur van flexibele arbeidskrachten Tekstwijziging 1: Deel A - Beschrijvend Document

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra definitief 02-09-2013 EA Onderhoud + Beheer E&W Installaties Geachte heer / mevrouw, Overeenkomstig

Nadere informatie

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606 Nota van Inlichtingen Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbesteding Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen.

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen. Nota van Inlichtingen VMBO Het Rijks Nijmegen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: VMBO Het Rijks Nijmegen Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen RIJKS201611 Omschrijving: Opdracht betreft

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger.

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger. Nota van Inlichtingen Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Stichting Regionaal Opleidingen Centrum

Nadere informatie

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting

Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Gemeente Den Haag Europees Openbare aanbesteding Busplatform Centraal Station Den Haag herinrichting Versie 1.0 Datum 03-05-2016 Referentie 150194 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3

VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord. Perceel 3 VRAGENLIJST SELECTIEPROCEDURE ONTWERP EN ADVIESDIENSTEN Parkeergarages, winkels en woningen Centrum Amsterdam Noord Perceel 3 ALGEMEEN Naam van de onderneming... Vestigingsadres Postcode en plaats Land

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. In Tenderned is een mogelijkheid gezamenlijk aan te melden op een uitvraag. Als wij als consortium willen deelnemen, dienen alle ondernemingen zich dan in te schrijven op Tenderned via deze optie? Of

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1 Niet-openbare Europese aanbesteding Selectiefase Schoonmaakdiensten diverse scholen voortgezet onderwijs

Nota van Inlichtingen 1 Niet-openbare Europese aanbesteding Selectiefase Schoonmaakdiensten diverse scholen voortgezet onderwijs Nota van Inlichtingen 1 Niet-openbare Europese aanbesteding Selectiefase Schoonmaakdiensten diverse scholen voortgezet onderwijs Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Definitief

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk 9 juli 2015 i b l a d 1 v a n 7 1 Inleiding Op 18 juni 2015 is de aankondiging voor de niet- openbare

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Vragen ter zake van deze selectieleidraad en het project kunnen uitsluitend per worden gesteld aan:

Vragen ter zake van deze selectieleidraad en het project kunnen uitsluitend per  worden gesteld aan: Advies 181 1. Feiten 1.1. Beklaagde is een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gestart voor een overheidsopdracht met betrekking tot het ontwerp van de nieuwbouw van een bibliotheek. Het ARW

Nadere informatie

Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen

Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen NOTA VAN INLICHTINGEN Aanbestedingsnaam: Aanbesteder/Opdrachtgever: Contactpersoon: Internet: Niet-openbare procedure Nieuwbouw zwembad Zutphen Gemeente Zutphen De heer A. Timmerman www.tenderned.nl Vraag

Nadere informatie

II.1.7 Opdracht valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) ja II.1.8 Verdeling in percelen neen

II.1.7 Opdracht valt onder de Overeenkomst inzake overheidsopdrachten (GPA) ja II.1.8 Verdeling in percelen neen 25/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Tilburg Stadhuisplein 130, 5038 TC Tilburg

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase. Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem

Nota van Inlichtingen Selectiefase. Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem Nota van Inlichtingen Selectiefase Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Bezoekadres Zijlvest 39 2011 VB Haarlem Document kenmerk: HLM525-1/15-019.220 Datum: 19 november

Nadere informatie

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018 Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Welk type bedrijven genieten de voorkeur binnen gemeente Dronten?... 4 2.1 Gemeente Dronten... 4 2.2 Kwaliteit en klanttevredenheid

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Gemeente Maassluis Referentie: Omschrijving: Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis. Toelichting:

Aanbestedende Dienst: Gemeente Maassluis Referentie: Omschrijving: Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis. Toelichting: Nota van Inlichtingen Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis Aanbesteding Nieuwbouw IKC Het Spectrum te Maassluis Aanbestedende Dienst: Gemeente Maassluis Referentie: 980074 Omschrijving: Nieuwbouw IKC

Nadere informatie

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald:

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald: Advies 184 1. Feiten 1.1. Beklaagde houdt een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure voor de selectie van de architect en constructeur voor een ten behoeve van de beklaagde te realiseren aanbouw

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Selectieleidraad Invul bijlage 1, 3, 4 en 5a/b Verbouw Gemeentehuis Boxtel 13 februari 2014 Nota van inlichtingen selectiefase

Selectieleidraad Invul bijlage 1, 3, 4 en 5a/b Verbouw Gemeentehuis Boxtel 13 februari 2014 Nota van inlichtingen selectiefase BIJLAGE 1: AANMELDINGSFORMULIER Gegevens Gegadigde Naam (volgens Handelsregister) Rechtsvorm Contactpersoon Kantooradres Postadres Telefoonnummer E-mailadres Ingeschreven in het Handelsregister van de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectiefase. Realisatie renovatie Hoofdgebouw

Nota van Inlichtingen. Selectiefase. Realisatie renovatie Hoofdgebouw Nota van Inlichtingen Selectiefase Aanbesteding Realisatie renovatie Hoofdgebouw voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1573693-1 Datum: 14 december 2015 Gehele of gedeeltelijke

Nadere informatie

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Nota van Inlichtingen Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Haarlem Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling

Nadere informatie

Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk,

Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, elektronisch of op welke wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding. Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties voor de gemeente Hoorn

Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding. Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties voor de gemeente Hoorn Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties 2014-2017 voor de gemeente Hoorn Zaaknummer: 1003580 Datum publicatie: 22 juli 2013 Afdeling:

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van aanbestedende diensten Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat aanbestedende diensten in eerste instantie aan

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting 2 juni 2017 Dit document is de Nota van Inlichtingen Selectieleidraad betreffende de Europese niet-openbare

Nadere informatie

Uitbreiding Copernicus SG. Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure. Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014

Uitbreiding Copernicus SG. Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure. Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014 Uitbreiding Copernicus SG Nota van Inlichtingen 001 niet-openbare nationale aanbestedingsprocedure Projectnummer 8317 Datum 6 maart 2014 Nota van Inlichtingen nummer 001 Opgesteld door Mevrouw ir. Y.A

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Architectenselectie voor de bouw van de Brede school Babberspolder Oost Gemeente Vlaardingen BI.2013.295 Datum: donderdag 4 juli 2013 Mededelingen:. Bijlagen: Vraag 1 selectieleidraad:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

Deelgebied 1 Trekvlietzone te Den Haag -

Deelgebied 1 Trekvlietzone te Den Haag - Deelgebied 1 Trekvlietzone te Den Haag - Verkoop kavel 1A Nota van Inlichtingen Versie DEF Datum 1-6-2017 Referentie 170063 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

BOUWTEAM AANPAK NIEUWBOUW WRZV-HALLEN (Werktuigbouwkundige installaties)

BOUWTEAM AANPAK NIEUWBOUW WRZV-HALLEN (Werktuigbouwkundige installaties) Algemeen Projecttitel BOUWTEAM AANPAK NIEUWBOUW WRZV-HALLEN (Werktuigbouwkundige installaties) Registratiecode WRZV Werktuigbouwkundig Deze registratiecode neemt u over op het aanmeldingsformulier Sluitingsdatum

Nadere informatie

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen

Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen Toelichting Eigen verklaring voor aanbestedingsprocedures van speciale-sectorbedrijven Algemeen In de Aanbestedingswet 2012 (hierna: de wet) is bepaald dat speciale-sectorbedrijven in eerste instantie

Nadere informatie

Groslijstmethodiek. IBOR gemeente Oss. Civiel- en cultuurtechnische werken

Groslijstmethodiek. IBOR gemeente Oss. Civiel- en cultuurtechnische werken Groslijstmethodiek IBOR gemeente Oss Civiel- en cultuurtechnische werken September 2015 1 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 GROSLIJST... 4 3 PROCEDURE... 5 3.1 TOETREDEN TOT DE GROSLIJST EN WACHTLIJST...

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor de serviceverlening van Smiling Gents Software B.V.

Algemene Voorwaarden voor de serviceverlening van Smiling Gents Software B.V. Algemene Voorwaarden voor de serviceverlening van Software B.V. Algemeen Deze Algemene Voorwaarden worden gehanteerd voor de serviceverlening van Software B.V. 1. Begripsbepalingen In deze Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad Ruimte voor naam en logo aanbesteder Model Eigen Verklaring behorende bij de openbare procedure (gele velden invullen door de aanbesteder, blauwe velden invullen door de inschrijver of gegadigde) Eigen

Nadere informatie

Model contract adviseurs 1

Model contract adviseurs 1 Model contract adviseurs 1 Naar aanleiding van uw inschrijvingsbiljet d.d.. met naam Inschrijvingsbiljet Ontwerp en adviesdiensten.xxxxxxxxxxxx..centrum Amsterdam Noord betreffende Perceel X, zal de heer,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting De Haagse Scholen, Postbus 61454, 2506 AL Den Haag (NL). t.a.v.: Mevr. D. Spaans.

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen.

Toelichting: Hierbij de nota van inlichtingen dd met daarin opgenomen de tot nu toe beantwoorde vragen. Nota van Inlichtingen DTP/Opmaak en Drukwerk Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: DTP/Opmaak en Drukwerk Fontys Hogescholen Omschrijving: Voor zowel DTP/Opmaak als Drukwerk afsluiten van overeenkomsten

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Eindhoven Stadhuisplein 1, 5611 EM Eindhoven ( Nederland ) Ter attentie van: M.J. van der Linden Email: aanbestedingen@eindhoven.nl,

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. De beoogde exploitant lukt het waarschijnlijk niet om uiterlijk 6 januari 2014 alle gegevens op een rij te hebben om ons te ondersteunen. Gezien de vakantie periode is er nauwelijks personeel aanwezig

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie:

Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: Nota van Inlichtingen Cassettes Aanbesteding Cassettes Aanbestedende Dienst: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Referentie: 201500114.088.002 Omschrijving: De Kanselarij der Nederlandse

Nadere informatie

2. Bij Aanmelding geeft de Gegadigde aan met welke programmatuur hij mogelijk zal Inschrijven na een eventuele selectie.

2. Bij Aanmelding geeft de Gegadigde aan met welke programmatuur hij mogelijk zal Inschrijven na een eventuele selectie. Nota van Inlichtingen behorend bij de Europese onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking: centralisatie markt faciliterende systemen Meetdata Periodiek, Allocatie & Reconciliatie en Meetdata

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl

Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl De digitale marktplaats van IGOM.nl is een hulpmiddel voor deelnemende organisaties om tot een rechtmatige en doelmatige inhuur van derden te komen. De

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster David de Wiedgebouw

Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster David de Wiedgebouw Nota van Inlichtingen Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster David de Wiedgebouw Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Integrale ontwerpdiensten vorming Life Sciences Cluster

Nadere informatie

Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen

Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen Notitie procedure shortlisten waterschap Scheldestromen Datum : donderdag 12 december 2013 Versie : 1.0 Registratienummer: 2013031633 Behandeld in db: 12-12-2013 Behandeld in commissie : - Behandeld in

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen d.d Nr. Leidraad of bijlage Pagina, paragraaf

Nota van Inlichtingen d.d Nr. Leidraad of bijlage Pagina, paragraaf Nota van Inlichtingen d.d. 21.10.2015 Nr. Leidraad of bijlage Pagina, Selectieleidraad: 1 Verkoop pag. 8, par. 3.3 Grondprijs aanbouw links (bekende kavel) bekend? 2 Verkoop pag. 8, par 3.3. Hoeveel m

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.3 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: december 2014 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad De digitale

Nadere informatie

AANBESTEDINGSWET 2012

AANBESTEDINGSWET 2012 VERANDERINGEN AANBESTEDINGSWET 2012 GEMEENTE NIJMEGEN MAART 2013 Bureau Inkoop Inleiding Met de inwerkingtreding van de Aanbestedingswet 2012 worden enkele veranderingen doorgevoerd in de diverse aanbestedingsprocedures.

Nadere informatie

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund

III.1.3 De vereiste rechtsvorm van de combinatie van ondernemers waaraan de opdracht wordt gegund AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 22/07/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1, 1620 AR Hoorn Ter attentie

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager

Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Nota van Inlichtingen nummer I Aanbesteding Pool HR-Manager Kenmerk: EA 2B/Pool HR-Manager/OM/2013 Aanbestedende dienst: Openbaar Ministerie Datum: 16-04-2013 versie 1 Nota van Inlichtingen nummer I Pool

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Omschrijving Toevoegen als:

Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Omschrijving Toevoegen als: Checklist (bijlage 1 bij ) Uw aanmelding bevat alle gevraagde bijlagen en documenten en is als volgt opgebouwd: Checklist Omschrijving Toevoegen als: Checklist (kan direct dienen als inhoudsopgave bij

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit Aanbestedingswet en Gids Prof. Mr J.M. Hebly Waardenburg, 12 april 2013 1 VOORGESCHIEDENIS Eigen nationaal wettelijk kader ontbreekt Europees kader (2004) Nationaal kader (2005) Rapport Parlementaire Enquête

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Barneveld

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Barneveld Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Barneveld Bouw, GWW en Cultuurtechniek 1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Welk type bedrijven genieten de voorkeur binnen gemeente Barneveld?... 4 2.1 Regio FoodValley...

Nadere informatie

1.1 Verstrek de naam, het adres (met eventueel postbusnummer), de plaats van vestiging, het telefoon- en faxnummer van gegadigde.

1.1 Verstrek de naam, het adres (met eventueel postbusnummer), de plaats van vestiging, het telefoon- en faxnummer van gegadigde. BIBOB-vragenformulier Provincie Utrecht bij aanbestedingen van overheidsopdrachten Deel I: Algemene vragen (artikel 30 lid 2 Wet Bibob) 1.1 Verstrek de naam, het adres (met eventueel postbusnummer), de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

1.2. In de Selectieleidraad is voor zover van belang het volgende bepaald:

1.2. In de Selectieleidraad is voor zover van belang het volgende bepaald: Advies 393 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 20 september 2016 een Europese niet-openbare procedure aangekondigd voor raamovereenkomsten met drie ondernemingen voor inhuur van projectmanagers en huisvestingsconsultants.

Nadere informatie

Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop"

Europese aanbesteding Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbesteding Europese aanbesteding "Mediadiensten, waaronder mediastrategie en mediainkoop" Aanbestedende

Nadere informatie

Bijlage 4. OPDRACHTBESCHRIJVING Servicepunten Techniek via Sectorplan Metalektro. 1 Inleiding en opdracht

Bijlage 4. OPDRACHTBESCHRIJVING Servicepunten Techniek via Sectorplan Metalektro. 1 Inleiding en opdracht Bijlage 4. OPDRACHTBESCHRIJVING Servicepunten Techniek via Sectorplan Metalektro 1 Inleiding en opdracht 1.1 Omschrijving en aard van het project Stichting A+O Metalektro heeft tot doel de employability

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor opdrachtgevers

Algemene voorwaarden voor opdrachtgevers Algemene voorwaarden voor opdrachtgevers 1. Toepasselijkheid algemene voorwaarden 1.1. Iedere opdrachtgever die gebruik maakt van de diensten die worden aangeboden via deze site is gebonden aan onderstaande

Nadere informatie