Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 09-09-2015 Tijd: 19.31 uur 21.56 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d."

Transcriptie

1 Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d Presentielijst: Manon Abbink Aanwezig Lune Demandt Aanwezig Wiel Pieters Aanwezig Cilie Alfonso Aanwezig Freddy Emaus Aanwezig Ralf Raats Vanaf u Bert Andriolo Afgemeld Roel Frusch Afgemeld Donné van Roij Aanwezig Niek Bindels Aanwezig Paul Lenssen Aanwezig Arjan Tholen Afgemeld Namens het CvB: Yvon Prince, Peter Lemmens Namens School aan Zet: Wilmie Jenniskens. Agenda: 1. Opening 2. Bespreking met het CvB 3. Bespreken strategisch beleid 4. Terugkoppeling Wilmie Jenniskens 5. Activiteitenplan Bespreekpunten voor het overleg met de RvT 7. Invullen penningmeesterschap 8. Mededelingen 9. Vaststellen van het verslag van de vergadering van de GMR van Ingekomen stukken en ingekomen 11. Uitgaande stukken en uitgaande 12. Rondvraag 13. Sluiting 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom op deze eerste vergadering in het nieuwe schooljaar. 2. Bespreking met het CvB Yvon reikt een voorlegger met de bespreekpunten uit. Initiatiefvoorstel Seniorenbeleid (ingediend door GMR) Extra inzet voor GMR-taken Voorstel financiering cao-uren PGMR Voorlegger bespreekpunten + voorstel wijziging technische invulling/deelname CvB in GMR-vergadering

2 Onterechte melding in het jaarverslag dat de GMR geen gebruik heeft gemaakt van zijn instemmingsrecht op het reorganisatieplan Antwoord op de afwijzing van het taakbeleid Stand van zaken functieboek Bespreekpunten strategisch beleid De GMR-leden worden uitgenodigd vragen te stellen nu of op een later tijdstip. Enkele punten worden nader toegelicht: Correctie Jaarverslag wordt in de eerstvolgende overlegmomenten met directeuren en RvT besproken. Gemma gaat in de toekomst met de secretaris van de GMR overleggen over de bespreekpunten van het CvB. Het CvB stelt voor om op een avond een informeel overleg met de GMR te voeren over bespreekpunten die het CvB van belang vindt. Het CvB nodigt hiervoor uit. Op 30 september zal de RvT een toelichting geven op het toezichtkader. Er is toch enige vertraging in de afronding van het functieboek. Dit zal worden voorbesproken in het informele overleg met het DB. Deze voorbespreking staat los van het overleg in de werkgroep waar de GMR voor gevraagd is. Aan het bestuur (Gemma) zal gevraagd worden of het mogelijk is om de voorlegger met bespreekpunten voor de vergadering toe te sturen, zodat GMR-leden zich kunnen inlezen en voorbereiden. Dan is er ook geen leespauze meer nodig. [actie: Wiel] 3. Bespreken strategisch beleid Ter inleiding geeft het bestuur de volgende toelichting: Komende week heeft het bestuur overleg met alle opdrachtnemers. Er zal gevraagd worden om te zorgen dat er voor de kerstvakantie voorlopige producten liggen die in de organisatie breed besproken kunnen worden. Inzet is om te zorgen dat beleid met de teamleden besproken wordt. In de schoolplannen was op geen enkele plek een verwijzing naar het strategisch beleid te vinden. Het is de bedoeling dat directeuren dit ook bespreken met hun MR s. Daarna gaat het bestuur in op de vragen die tijdens de vorige vergadering van de GMR gesteld zijn en die vooraf aan het bestuur zijn toegezonden: Hoe gaat de uitvoering concreet vorm krijgen? Hoe gaat het bestuur zorgen dat het strategisch beleid in tegenstelling tot het vorige strategische beleidsplan nu wel bekend wordt in de organisatie? Zie de opmerking vooraf. Het is niet de bedoeling dat het alleen bekend wordt, maar ook samen gedragen wordt. Hoe ga je dit binnen de organisatie communiceren? Er wordt een balans gezocht tussen flexibiliteit en stabiliteit. De nieuwe communicatiemedewerkster krijgt hier ook een rol in. Zij zal de processen goed moeten ondersteunen. De GMR kan hier ook een rol in spelen. Wat is de rol van de leidinggevenden hierbij? Het bestuur gaat ook zelf stappen zetten om medewerkers te informeren en betrekken. Leidinggevenden worden erop aangesproken als de communicatie niet goed van de grond komt. Hoe ga je toetsen of je goed bezig bent?

3 Zie vorig antwoord. Zijn er speerpunten? Onderwijsbeleid, personeelsbeleid, clustervorming in het SO, clustervorming in het reguliere onderwijs, herinrichting van het bureau, rol van het CvB, leiderschap ontwikkelen, verantwoordelijkheden zo laag mogelijk de organisatie, ruimte geven aan teams om eigen keuzes te maken vanuit verantwoordelijkheid nemen en samen aanpakken. Geen cultuur van angst, maar een cultuur van vrijheid en ook van commitment. Prioriteit aan de mensen die het onderwijs uitvoeren. Dit zijn veel punten. Met de opdrachtnemers wordt gekeken naar prioritering en een tijdpad. We gaan strategisch beleid als vast agendapunt opnemen voor het overleg van CvB en GMR. [B] [actie: Wiel] Aanvullende vraag. Herkent het bestuur de commotie die de laatste tijd in het nieuws is over passend onderwijs. Bij schoolbezoeken komen bestuurders dit ook soms tegen. De vraag is ook soms of mensen durven te zeggen wat ze vinden. In het interne overleg van de GMR (na vertrek van het bestuur) kwam de concrete invulling aan de orde. Wat merken kinderen, ouders en mensen op de werkvloer nu van dit strategische beleid? Het kind staat centraal. Dit hoor je als er gesproken wordt met medewerkers over het maken van meer uren of dagen bovenop de normjaartaak van die medewerker. Dan moet die medewerker zich realiseren dat het kind centraal staat. Zo wordt dit ook aangehaald als het gaat over inzet van cao-uren voor het verrichten van MR of GMR taken. Dan komt de vraag of het niet met wat minder uren kan, omdat die uren uit het primaire proces komen en dat is niet in het belang van kinderen. Is dat wat we bedoelen met het kind staat centraal, of is er meer? 4. Terugkoppeling Wilmie Jenniskens Bij de communicatie met het CvB valt op: * dat er geen duidelijke bespreekpunten vooraf afgesproken zijn. En ook geen expliciete vragen aan het CVB gesteld worden. Deze zijn nu wel meegestuurd. Zorg dus dat je als GMR de regie houdt over je eigen vragen. Wat willen jullie in de 45 minuten met het CVB vragen of aan de orde hebben? Wat is het doel? * Tip: als het CvB weg is een rondje reacties. Tenslotte de voortgangsafspraken expliciet benoemen. * Proces: wie grijpt in als iemand te lang aan het woord is of herhaalt de vraag van de GMR of vat samen of benoemt afspraken? Wat verwacht je van elkaar? Is dat alleen de voorzittersrol? Tijdens het GMR-overleg zonder CvB: wie bewaakt de tijd? Er wordt veel gezegd, ook grapjes en de sfeer is gemoedelijk. Maar er wordt niet echt op elkaar gereageerd (bv dat je wilt aanvullen of iets toevoegen of een ander gezichtspunt inbrengen). Wat is de voortgangsafspraak per punt? De GMR-leden geven het volgende terug aan Wilmie: De secretaris heeft steun gehad aan de adviezen van Wilmie bij het voorbereiden van de vergaderingen.

4 De GMR-leden vragen aan Wilmie om ook tijdens de vergadering even in te breken als het proces onhandig verloopt. Naar aanleiding hiervan wordt opgemerkt dat Vergadertechniek een goed onderwerp is voor een MR-cursus (eventueel voorzittersoverleg). Er wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. [actie: DB] 5. Activiteitenplan 2016 Er worden enkele kleine aanvullingen en wijzigingen voorgesteld. De secretaris zal die verwerken en het aangepaste stuk nog een keer toezenden aan de leden van de GMR. [B] [actie: Wiel] Het stuk wordt vervolgens nog een keer op de agenda geplaatst. [actie: Wiel] 6. Bespreekpunten voor het overleg met de RvT Er zijn geen andere punten dan de bespreekpunten van de vorige keer die nog zijn blijven liggen. Dat zijn er eigenlijk al drie. Daarnaast heeft het CvB aangekondigd dat de RvT een toelichting wil geven op het nieuwe toezichtkader. Dan is het uur bespreektijd al snel vol. De secretaris geeft dit door aan Gemma. [actie: Wiel] Paul neemt volgende week contact op met Carla. [actie: Paul] 7. Invullen penningmeesterschap Paul probeert Fred nog te benaderen om de financiële stukken en de laptop terug te krijgen. Juridisch wordt het moeilijk zo niet onmogelijk om hier actie voor te nemen. Het DB bespreekt met het CvB of er tijd voor invulling van het penningmeesterschap beschikbaar gesteld kan worden. [actie: DB] Al sinds het uitvallen van Fred verzorgd Wiel het betalen van de rekeningen. Ook heeft hij enkele globale begrotingen gemaakt voor 2015 en Die zijn echter niet onderbouwd en ook niet gerelateerd aan exploitatiecijfers. Afgelopen week heeft Wiel de tussenstand van de exploitatierekening van de eerste acht maanden van 2015 opgemaakt. Hierbij valt op dat het echt wel nodig is om een bankboek en grootboek bij te houden om controle over de transacties te houden. Wiel stelt daarom voor om als nog de exploitatierekening over 2014 op te maken. Wiel zal zich beraden op verdere invulling van het penningmeesterschap. In de volgende vergadering komen we nog een keer op dit punt terug. [actie: Wiel] 8. Mededelingen Uit het informele overleg met het CvB van o Een kort verslag van de besproken punten staat op Google Drive. Uit het overleg met/over Lune van o Hier komen we op een later tijdstip op terug. Het blijkt dat niet alle leden over alle stukken beschikken. Ook kan niet iedereen op Google Drive. Anderen vinden het lastig dat stukken in een vroeg stadium worden toegezonden en zijn die dan kwijt als ze op de agenda staan. Anderen vinden het juist weer prettig als ze vroegtijdig worden toegezonden, want dan heb je meer tijd om te lezen en eventueel informatie in te winnen. Google Drive blijkt toch niet het medium waar iedereen alles per vergadering kan terug vinden. Net als voor het GMR-Platform wordt aan de secretaris gevraagd om bij de uitnodiging voor de vergadering nog een keer alle stukken toe te sturen. [B] [actie: Wiel]

5 9. Vaststellen van het verslag van de vergadering van de GMR van Het verslag wordt zonder op- of aanmerkingen vastgesteld met dank aan de secretaris. [B] Er staan nog enkele werkafspraken open. 10. Ingekomen stukken en ingekomen Bestuur Kindante Reactie op instemming bestuursformatieplan SDU Medezeggenschap in de praktijk nr Bestuur Kindante Vooraankondiging uitnodiging Informatieavond i.k.v. Transitieatlas Westelijke Mijnstreek Verzoek van Erik voor deelname aan werkgroep over functieboek. Mits op woensdagmiddag en niet teveel bijeenkomsten stellen zich hier voor twee personeelsleden beschikbaar. [B] [actie: Manon en Cilie] De secretaris geeft dit door aan Erik. [actie: Wiel] Rianne Meurders verzoekt om 20 taakuren (cao) voor de secretaris van de MR op te nemen in het Taakbeleid. Dat kan niet meer. Een beter idee is om het op te nemen in de FAQ-lijst. [B] [actie: Donné] 11. Uitgaande stukken en uitgaande Bestuur Kindante Extra inzet voor GMR-taken Bestuur Kindante Instemming bestuursformatieplan Bestuur Kindante Reactie op strategisch beleidsplan Bestuur Kindante Initiatiefvoorstel seniorenbeleid Rondvraag Routekaart fusie Sittard-noord agenderen voor volgende keer. [actie: Wiel] Is dit conform afspraken en moet het gecommuniceerd worden naar andere scholen? De secretaris stuurt de routekaart toe aan de leden van de GMR. [actie: Wiel] Er is de nodige onduidelijkheid rond de facilitering (conform cao) voor de secretaris van de GMR. Ook de afspraken die gemaakt zijn rond de solidariteitsafdracht van MR s voor caouren van PGMR-leden zijn niet duidelijk. Wil de GMR iets doen met deze constatering? In het activiteitenplan voor 2016 staat het correct verwoord. Problemen met continuroosters zoals aangekaart in een krantenartikel. Vraag aan CvB, hoeveel scholen van Kindante hebben dit? Hoe is de pauze voor personeel geregeld? [actie: Wiel] 13. Sluiting De voorzitter bedankt de aanwezigen voor hun inbrengen sluit de vergadering om uur.

6 WP: Besluitenlijst Datum Besluit Nummer Strategisch beleid wordt in de toekomst een vast agendapunt op de agenda van de GMR Na enkele kleine aanpassingen wordt het Activiteitenplan 2016 nog een keer aan de GMR-leden toegezonden en geagendeerd voor de volgende vergadering Bijlagen voor een vergadering van de GMR worden in de toekomst nog een keer meegestuurd met de uitnodiging voor die vergadering Het verslag van de vergadering van de GMR van wordt zonder op- of aanmerkingen vastgesteld Twee personeelsleden van de GMR nemen deel aan de werkgroep die aan de slag gaat met het functieboek Er wordt verzocht om in de FAQ-lijst op te nemen dat de secretaris van een MR 20 uur extra in de normjaartaak heeft als een ouder voorzitter is van de MR Werkafspraken Datum Taak Nummer Uit te voeren door: We moeten zorgen dat onze eigen ontwikkelingstrajecten vanuit Verbinden & Verdiepen gevalideerd worden, zodat ze meetellen voor het lerarenregister Het DB bespreekt de extra inzet van GMRleden in het informele overleg met het bestuur Het schema van aftreden van GMR-leden, taakverdeling binnen de GMR met specifiek het penningmeesterschap worden geagendeerd voor de eerste vergadering in het nieuwe schooljaar Aan het bestuur (Gemma) zal gevraagd worden of het mogelijk is om de voorlegger met bespreekpunten voor de vergadering toe te sturen, zodat GMR-leden zich kunnen inlezen en voorbereiden Strategisch beleid wordt in de toekomst een vast agendapunt op de agenda van de GMR Bekijken wat de mogelijkheden zijn van een MR-cursus over vergadertechniek Na enkele kleine aanpassingen wordt het Activiteitenplan 2016 nog een keer aan de Bestuur en GMR DB-leden Wiel Wiel Wiel DB Wiel

7 GMR-leden toegezonden en geagendeerd voor de volgende vergadering De secretaris deelt Gemma mee dat er geen andere bespreekpunten zijn voor de RvT dan de punten die er nog liggen van de vorige keer + het aangekondigde punt van het CvB De voorzitter stemt af met de voorzitter van de RvT Met het CvB wordt besproken of er tijd voor invulling van het penningmeesterschap beschikbaar gesteld kan worden Wiel beraad zich op het invullen van het penningmeesterschap. Daar komen we in de volgende vergadering op terug De secretaris stuurt bijlagen voor een vergadering in de toekomst nog een keer mee met de uitnodiging voor die vergadering Twee personeelsleden van de GMR nemen deel aan de werkgroep die aan de slag gaat met het functieboek De secretaris deelt aan Erik mee wie er zitting nemen in de werkgroep die aan de slag gaat met het functieboek Er wordt verzocht om in de FAQ-lijst op te nemen dat de secretaris van een MR 20 uur extra in de normjaartaak heeft als een ouder voorzitter is van de MR De routekaart fusie Sittard-noord wordt toegezonden aan de GMR-leden en geagendeerd voor de volgende vergadering Aan het CvB wordt gevraagd hoeveel scholen van Kindante werken met een continurooster en hoe de pauze voor het personeel op die scholen geregeld is Wiel Paul DB Wiel Wiel Cilie en Manon Wiel Donné Wiel Wiel Afspraken (ter herinnering) Datum Afspraak Nummer Uitvoerder GMR en bestuur zullen de omvang en inzet van de facilitering van de PGMR regelmatig evalueren en zo nodig/mogelijk aanpassen GMR en bestuur zullen het functioneren van de communicatie binnen de overlegstructuur regelmatig evalueren. Afspraken (met het bestuur) GMR en CvB GMR en CvB

8 Datum Afspraak Nummer Uitvoerder We moeten zorgen dat onze eigen ontwikkelingstrajecten vanuit Verbinden & Verdiepen gevalideerd worden, zodat ze meetellen voor het lerarenregister Bestuur en GMR

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-05-2015 Tijd: 19.34 uur 21.39 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-05-2015 Tijd: 19.34 uur 21.39 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-05-2015 Tijd: 19.34 uur 21.39 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 26-03-2014 Tijd: 19.32 uur 21.21 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 26-03-2014 Tijd: 19.32 uur 21.21 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 26-03-2014 Tijd: 19.32 uur 21.21 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 20-11-2013 Tijd: 19.32 uur 21.52 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 20-11-2013 Tijd: 19.32 uur 21.52 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 20-11-2013 Tijd: 19.32 uur 21.52 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 26-11-2014 Tijd: 19.30 uur 21.47uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 26-11-2014 Tijd: 19.30 uur 21.47uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 26-11-2014 Tijd: 19.30 uur 21.47uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-02-2014 Tijd: 19.33 uur 21.51 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-02-2014 Tijd: 19.33 uur 21.51 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-02-2014 Tijd: 19.33 uur 21.51 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 14-01-2015 Tijd: 19.30 uur 21.48 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 14-01-2015 Tijd: 19.30 uur 21.48 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 14-01-2015 Tijd: 19.30 uur 21.48 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 08-01-2014 Tijd: 19.32 uur 21.49 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 08-01-2014 Tijd: 19.32 uur 21.49 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 08-01-2014 Tijd: 19.32 uur 21.49 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d. Doctor Nolenslaan 138, 6136GV Sittard 06-46434523 (K.Dormans) gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 20-02-2019 Tijd: 19.30 uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. GMR Kindante. Het gaat niet zo snel, maar we komen er wel

Jaarverslag 2014. GMR Kindante. Het gaat niet zo snel, maar we komen er wel Jaarverslag 2014 GMR Kindante Het gaat niet zo snel, maar we komen er wel Wiel Pieters 24-2-2015 Bij het opstellen van een jaarverslag vraag je je af op welke manier je de lezers het beste kunt informeren

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Definitief d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Definitief d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 14-03-2018 Tijd: 19.30 uur 21.57 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Definitief

Nadere informatie

2. Gesprek Sjef Weijman - beeldvorming voor opstellen krimpbeleid

2. Gesprek Sjef Weijman - beeldvorming voor opstellen krimpbeleid Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-02-2018 Tijd: 19.30 uur 22.14 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

2.2 Andere onderwerpen komen incidenteel of eens in de zoveel jaar aan de orde.

2.2 Andere onderwerpen komen incidenteel of eens in de zoveel jaar aan de orde. 1. Inleiding In 2017 heeft de GMR van Kindante weer de nodige activiteiten mogen ontplooien. De agenda van de GMR was regelmatig voller dan was voorzien in het activiteitenplan. Dit toont aan dat medezeggenschap

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 11-04-2018 Tijd: 19.30 uur 21.56 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: vastgesteld

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter Donné van Roij opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

1. Opening De voorzitter Donné van Roij opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Doctor Nolenslaan 138, 6136GV Sittard 06-46434523 (K.Dormans) gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 05-09-2018 Tijd: 19.30 uur 21:30 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d. Doctor Nolenslaan 138, 6136GV Sittard 06-46434523 (K.Dormans) gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 24-10-2018 Tijd: 19.30 uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 22:00 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 22:00 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 27-06-2018 Tijd: 19.30 uur 22:00 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 17-01-2018 Tijd: 19.34 uur 21.54 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: Tijd: uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld d.d. Doctor Nolenslaan 138, 6136GV Sittard 06-46434523 (K.Dormans) gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-12-2018 Tijd: 19.30 uur 21:35 uur Locatie: Dr. Nolenslaan 138 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

31/1/2017 GMR KINDANTE JAARVERSLAG Samen op weg Wiel Pieters

31/1/2017 GMR KINDANTE JAARVERSLAG Samen op weg Wiel Pieters 31/1/2017 GMR KINDANTE JAARVERSLAG 2016 Samen op weg Wiel Pieters Jaarverslag 2016 Na een relatief rustig 2015 was 2016 voor de GMR weer een jaar van intensief aanpakken. Alle vanuit het oogpunt van medezeggenschap

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

GMR O2A5. Arkel, 18 mei Aan de leden van de GMR O2A5, Dames en heren,

GMR O2A5. Arkel, 18 mei Aan de leden van de GMR O2A5, Dames en heren, GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 18 mei 2016 Dames en heren, Het is niet mijn gewoonte, maar dit keer moet ik jullie een nagekomen agendapunt doen toekomen. Onze RvT is wederom toe aan een

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente wethouder ambtenaar Paul Voncken Echt-Susteren Peter Pustjens Ton van Eijk

Aanwezig: Gemeente wethouder ambtenaar Paul Voncken Echt-Susteren Peter Pustjens Ton van Eijk Concept Verslag van het informeel overleg van Stichting Kindante met de gemeenten, gehouden op 23 juni 2014 op het bureau van Kindante, Rijksweg Zuid 93 Sittard Aanwezig: Gemeente wethouder ambtenaar Paul

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 25 september 2013

Notulen MR vergadering 25 september 2013 Notulen MR vergadering 25 september 2013 Opening Ronald opent de vergadering om 19.15 uur en heet allen welkom. Aanwezigen: Mary Ann, Ronald, Rianne, Bo, Edwin, Noortje, Mieke en René Afwezig: Gemma is

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

01. Opening en welkom De plv. voorzitter opent de vergadering met een speciaal welkom aan Joyce en Lucie.

01. Opening en welkom De plv. voorzitter opent de vergadering met een speciaal welkom aan Joyce en Lucie. GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 23 januari 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: GMR: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Bram Schloesser Chantal Pijls, Melanie Verbeek, Petra Ozek

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 1 april 2015 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

Activiteitenplan GMR Stichting Speciaal Onderwijs Leiden e.o. (SSOL)

Activiteitenplan GMR Stichting Speciaal Onderwijs Leiden e.o. (SSOL) Activiteitenplan 2015-2016 GMR Stichting Speciaal Onderwijs Leiden e.o. (SSOL) 1. Inleiding Dit is het activiteitenplan van de Gemeenschappelijke Medezeggenschap Raad (GMR) van de stichting Speciaal Onderwijs

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst AGENDA GMR VERGADERING 06-05-2019 School: t Kofschip te Zeewolde Aanvang GMR leden: 19.45 uur (45 minuten vooroverleg) Aanvang CvB; Geurt Morren: 20.30 uur Aanwezig: Judith, Elja, Annemiek, Karin, Karin,

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad 2014-2015 O.B.S De Hobbitstee

Activiteitenplan Medezeggenschap Raad 2014-2015 O.B.S De Hobbitstee Activiteitenplan Medezeggenschap Raad 2014-2015 O.B.S De Hobbitstee Inleiding Juli 2015, Voor u ligt het activiteitenplan 2014-2015 van de Medezeggenschap Raad (MR) van OBS De Hobbitstee in Montfoort.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen.

Dit jaarplan bevat een overzicht van onderwerpen, die de GMR in het schooljaar 2019/2019 wil behandelen. Inleiding Voor u ligt het jaarplan van de GMR van Stichting Allure, het bevoegd gezag van de openbare scholen voor basisonderwijs in de gemeenten: Medemblik (cluster A), Koggeland (cluster B) en Opmeer

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR van STAIJ

Huishoudelijk reglement GMR van STAIJ Huishoudelijk reglement GMR van STAIJ Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter 1. De GMR kiest uit zijn midden een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter. 2. De voorzitter is belast met

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Wylrehofweg 11 5912 PM Venlo T (077) 8500029 E info@omnibus.akkoord-po.nl GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding pag. 3 Samenstelling GMR pag.

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013 WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014 Vastgesteld 26 juni 2013 2 Inhoud Inleiding... 3 GMR Visie en Missie... 4 Werkwijze GMR... 5 Werkwijze werkgroepen... 6 Werkwijze GMR-afgevaardigde(n) bij projectplannen...

Nadere informatie

Onder schooltijd Het is niet toegestaan dat onder schooltijd diensten (zoals fysiotherapie) worden aangeboden op de scholen.

Onder schooltijd Het is niet toegestaan dat onder schooltijd diensten (zoals fysiotherapie) worden aangeboden op de scholen. GMR-vergadering 9 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: Verslag: Wubbo J. Wever (CvB), Mieneke Wobbes (P&O) Rachel Heinemann (voorzitter), Dagmar Vervat (secretaris), Patrick Bosman, Tine van Caspel, Annet van

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2016-2017 5. Onderwerpen en prioriteiten

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Notulen GMR vergadering d.d. donderdag 25 januari 2018 VASTGESTELD 20 MAART 2018

Notulen GMR vergadering d.d. donderdag 25 januari 2018 VASTGESTELD 20 MAART 2018 Notulen GMR vergadering d.d. donderdag 25 januari 2018 VASTGESTELD 20 MAART 2018 Aanwezig: Ouders: mw. P. Nieuwhuis, dhr. Bonte, mw. Velthuis en mw. E. van den Bos (voorzitter), Leerkrachten: mw. Van Lith,

Nadere informatie

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018

GMR SVOL. Jaarverslag Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 GMR SVOL Jaarverslag 2017 2018 Vastgesteld en ondertekend door de leden in de GMR-vergadering van 14 juni 2018 Hoofdstuk 1 De visie en missie blz. 1 Hoofdstuk 2 De besproken thema s blz. 2 Hoofdstuk 3

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat

GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 18-05-2016 19.30-20.15

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad OBS Loedoes

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad OBS Loedoes Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad OBS Loedoes Inleiding Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2018-2019. De inhoud is in mei 2018 vastgesteld door de ouder- en de personeelsgeleding

Nadere informatie

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015 KCR Kindcentrum THERESIA Kw Huishoudelijk Reglement KCR Kindcentrum Theresia Eindhoven gevormd door MR en LO (bijlage bij Reglement KCR voor SKPO scholen) VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november

Nadere informatie

Afwezig Mw. Jolanda Doornenbal Revius Wijk JB Dhr. Harm Loman Christelijk College Zeist HL Mw. Nisrine Boughrara Leerling Revius Doorn NB Actie

Afwezig Mw. Jolanda Doornenbal Revius Wijk JB Dhr. Harm Loman Christelijk College Zeist HL Mw. Nisrine Boughrara Leerling Revius Doorn NB Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-03 Datum Maandag 15 april 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Noela

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad OBS Loedoes

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad OBS Loedoes Activiteitenplan 2017-2018 Medezeggenschapsraad OBS Loedoes Inleiding Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2017-2018. De inhoud is in mei 2017 vastgesteld door de ouder- en de personeelsgeleding

Nadere informatie

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs mei 2013 Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Cambium te Heerde Preambule Het bestuur van Stichting Cambium en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Notulen GMR 17 november 2014

Notulen GMR 17 november 2014 Voorzitter: Jeroen Boxsem Notulen: Martijn van Iersel Aanwezig: Leon van der Veen, Nico van der Hoeven, Laurens van Tilburg, Dorina van den Berg, André van der Velden, Hans Teegelbeckers, Patrick Berends,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren Handleiding Medezeggenschapsraad Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Scholing... 3 Positie MR... 4 Samenstelling MR... 5 Werkzaamheden MR -Verkiezingen...

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2018-2019 A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid. De MR wil

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON

Jaarverslag van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON Jaarverslag 2015-2016 van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad OPRON Veendam, september 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Samenstelling van de GMR... 3 3. GMR-vergaderingen... 4 4. Onderwerpen...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD INLEIDING De Wet Medezeggenschap Scholen schrijft niet voor dat de Medezeggenschapsraad een huishoudelijk reglement moet vaststellen. Binnen de Stichting Meer Primair is daar wel voor gekozen. Het huishoudelijke

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Platform Kindante i Datum: Tijd: uur uur Locatie: SBO De Blinker Status: Vastgesteld d.d.

Verslag vergadering GMR Platform Kindante i Datum: Tijd: uur uur Locatie: SBO De Blinker Status: Vastgesteld d.d. Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045 7074055 06 49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Platform Kindante i Datum: 04 10 2017 Tijd: 19.30 uur 21.14 uur Locatie: SBO De Blinker Status:

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

NOTULEN STAK FUNDA 2012

NOTULEN STAK FUNDA 2012 NOTULEN STAK FUNDA 2012 Notulen van de vergadering van Certificaathouders van Funda d.d. 23 april 2012 van 13.30-14.30 uur te Amsterdam, Wyndham Apollo Hotel Aanwezig namens Stichting Administratiekantoor

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut (vastgesteld door CvB d.d. 11-12-2013, na verkregen instemming GMR d.d. 6-12-2013)

Medezeggenschapsstatuut (vastgesteld door CvB d.d. 11-12-2013, na verkregen instemming GMR d.d. 6-12-2013) Medezeggenschapsstatuut (vastgesteld door CvB d.d. 11-12-2013, na verkregen instemming GMR d.d. 6-12-2013) Inhoudsopgave Preambule Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Aard en werkingsduur

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

VERSLAG van de 150e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 150e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 150e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool

Werk- en jaarplan. Medezeggenschapsraad. Julianaschool Werk- en jaarplan Medezeggenschapsraad Julianaschool 2013-2014 Inleiding In voorliggend plan blikt de medezeggenschapsraad van de Julianaschool vooruit op de dingen die gaan komen in het cursusjaar 2013/2014.

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Een ouder zegt dat de Dijnselburg/Praktikum school een chaotische start heeft gemaakt, maar dat de leerlingen snel hun weg hebben gevonden.

Een ouder zegt dat de Dijnselburg/Praktikum school een chaotische start heeft gemaakt, maar dat de leerlingen snel hun weg hebben gevonden. Vergadering GMR-vergadering 2015-06 Datum Maandag 21 september 2015 Plaats CB, Zeist Aanwezig Namens Code Mw. Jolanda Doornenbal, vz Revius Lyceum Wijk bij Duurstede JD Dhr. Mark Smeekes Christelijk Lyceum

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie