Jaarverslag GMR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag GMR"

Transcriptie

1 Jaarverslag GMR Besproken items Voorzitter College van Bestuur (VCvB) - Er mag een afvaardiging meekomen naar de uitleg van de financiën in het kader van de 40-urige werkweek. Petra Vinkestijn gaat namens de GMR hieraan deelnemen. - Gemeentelijke fusie. - revitalisering is akkoord door de gemeenteraad. - Er worden nieuwe leden RvT gezocht. - De nieuwe VCvB vraagt om punten ter vebetering van het functioneren van de GMR en de relatie met de VCvB. Deze punten zijn opgenomen in de notulen. Kernwoorden,; transparantie, stukken graag vooraf aanleveren. - In de agenda van de GMR komt de VCvB nu iets later, zodat er direct gespard/overlegd kan worden over ingebrachte stukken. Jaarverslag Het jaarverslag van de GMR is d.d door de GMR goedgekeurd. Bestuurlijke verandering - Na de vergadering van staat de gmr niet negatief tegenover het plan om een raad van bestuur te gaan vormen, mits er een aantal zaken helder wordt uitgewerkt, één en ander staat uitgewerkt in een brief aan de bestuurder, kernpunten in de brief zijn: o Budgetneutraliteit, o Berekening fte van 1,6 naar 1,8 incl. onderbouwing, o Motivering van borging werkdruk op het stafbureau, o Formatie bij leerlingaantallen terugloop, o Taakomschrijvingen bestuursbureau met overlap/achtervang, o Taakverdeling nieuwe bestuursleden moet HRM en ICT toegevoegd worden. Het schrijven is te vinden op de y-schijf bij het betreffende jaar in de map terugkoppeling besluiten. Voorgenomen Fusie st. Fluvium-Spoenk De bestuurder geeft aan dat VOS/ABB het onderzoek afgerond heeft en dat het stuk spoedig naar de GMR komt. Om de gezette datum van 1 januari te halen moet er vaart achter zitten. - De GMR heeft d.d ingestemd met de voorgenomen fusie tussen onderwijsgroep Spoenk en stichting Fluvium. - Met de fusie van de stichtingen gaan ook de GMR-en fuseren, er wordt met behulp van het VOO gekeken en gezocht naar een mooie fusie-vorm. Er wordt een werkgroep gevormd, 2 van Spoenk en 2 van Fluvium. - VOS/ABB gaat het proces verder vorm geven om op daadwerkelijk gefuseerd te kunnen zijn. - De GMR-en Fluvium-Spoenk hebben een werkgroep opgericht die de fusie van de GMR-en onderzoekt, 2 leden Fluvium en 2 leden Spoenk. Zij gaan met Janny Arents van het VOO in overleg. - De werkgroep fusie heeft een voorstel neergelegd in de GMR. De GMR vindt het voorstel goed. Janny Arents gaat in overleg met Jeroen Goes over het voorstel.

2 Vacature bestuurder - Van de twaalf kandidaten die uit de voorselectie kwamen zijn er zes op gesprek geweest bij de Benoemingsadviescommissie (BAC). Hier zijn er twee naar voren gekomen die op een tweede gesprek mogen komen, bij dit gesprek worden verschillende casussen voorgelegd. - Vanuit de sollicitatieprocedure is Jeroen Goes voorgedragen als VCvB. De GMR heeft hiermee ingestemd. Begroting De GMR heeft op een positief advies op de begroting gegeven. - Vakantierooster 2018 De GMR heeft d.d ingestemd met vakantierooster Professionaliseringsplan st. Fluvium - De PGMR heeft bij meerderheid van stemmen op d.d ingestemd met het bestuurlijk professionaliseringsplan. Allocatiemodel Jaarverslag Fluvium - Het concept jaarverslag is ter informatie aangeboden op d.d In september wordt deze besproken in de vergadering. - De GMR heeft geadviseerd de teksten aangaande specifieke scholen aan te passen Het jaarverslag van Fluvium is ter kennisgeving aangenomen. In een mailing van aan de bestuurder heeft de GMR haar onvrede geuit over het feit dat er veel tijd en energie in een advies wordt gestoken, maar het bestuur daar weinig tot niets mee doet. De GMR heeft aangegeven daar in de toekomst graag verandering in te zien. Jaarrekening - De concept jaarrekening is ter informatie aangeboden op d.d In september wordt deze besproken in de vergadering. - Zie jaarverslag bullet drie. Jaarplan De GMR verbaast zich hogelijk over het feit dat het jaarplan 2017 in september 2017 (!) ter tafel komt. Redenen die hiervoor worden aangegeven zijn: afwezigheid van de bestuurder, de RvT wachtte op het jaarplan van Spoenk. De GMR heeft het jaarplan ter kennisgeving aangenomen op Het dringende advies is teruggekoppeld aan de bestuurder in een mailing dat het jaarplan voorafgaand aan het jaar waar het over gaat aangeleverd moet worden. Beleidsplan IB - In de vergadering van is het beleidsplan voor de interne Begeleiding (IB) in de GMR behandeld. Er is om advies gevraagd door de bestuurder is er een advies geformuleerd. Het advies vanuit de GMR luidt:

3 De GMR is van mening dat het een stuk is die in algemene zin redelijk klopt, maar het wel een stuk is dat van algemene aard is. De GMR zou graag willen zien dat het stuk meer naar stichting Fluvium toegeschreven wordt. Het advies luidt: schrijf het stuk toegespitst op de situatie bij stichting Fluvium, daarbij ook rekening houdend met de toekomstige (vanaf 1 januari 2018) bekostigingsstructuur en de daarbij horende criteria voor toewijzing. Er is een lijst met afkortingen toegevoegd, waarvan een deel niet in het stuk wordt gebruikt, dat bevreemdt de GMR enigszins. Advies: Geef alleen uitleg bij de gebruikte afkortingen in het stuk. Er is een beoordelingsformulier bijgevoegd. Hier wordt op generlei wijze in het stuk aan gerefereerd. Verder bij het formulier nog de vragen: Wie is de beoordelaar? Wie of wat is de informant? Wat zijn de eventuele gevolgen voor de beoordeelden? Advies: Verwijs in het stuk naar het beoordelingsformulier. Maak de intenties van het beoordelingsformulier duidelijk en zorg daarvoor helderheid. De GMR heeft begrepen dat er vanuit de werkgroep IB reeds een lijst met op- en aanmerkingen is gekomen. Het meest wegende advies namens de vergadering is als volgt: De GMR van stichting Fluvium is van mening dat het stuk door de mensen, die er mee moeten werken en er verantwoordelijk voor zijn (dat zijn in onze ogen de IB-ers en de directeuren), moet worden besproken en worden in- en/of aangevuld. Zo wordt er draagkracht bewerkstelligd voor de komende jaren. BAC RvT - Namens de GMR gaat Myria van Lith plaatsnemen in de benoemingsadviescommissie. - Er zijn vier leden voorgedragen. Myria van Lith is positief, GMR heeft hierin geen inbreng verder. Integraal Personeelsbeleid (IPB) De GMR heeft het eerste stuk IPB ontvangen en bekeken. Er zijn diverse opmerkingen/kanttekeningen meegegeven aan de VCvB. B-arrangement BePO Het stuk aangaand ede b-arrangementen BePO is in de GMR besproken. De kern lijkt dat er een zak met geld verdeeld wordt omdat er wat er verdelen is, maar de GMR is van mening dat het geld verdeeld moet worden om het beste onderwijs voor ieder kind te bewerkstelligen. - De VCvB neemt alle overwegingen mee in het (reeds) vernieuwde stuk. Kwaliteitsmedewerker Onderwijs Het stuk is aangeleverd, maar in het DO is gesproken of deze functie wel noodzakelijk is voor de organisatie. Waarschijnlijk worden de taken behorende bij de functie richting directies van de scholen geschoven. - Kwaliteitsmedewerker Personeel (HR adviseur) De GMR heeft dit besproken en wat punten aangeleverd om mee te nemen in het definitieve stuk. Bijvoorbeeld: opleiding HR management, Wat is de rol van de persoon tussen directeuren en VCvB, de teksten mogen iets scherper neergezet worden. PDCA Cyclus

4 Het aangeleverde stuk is een moeilijk leesbaar stuk, VCvB geeft aan dat er binnenkort een duidelijker en leesbaarder stuk gaat komen. - Volgend schooljaar (18-19) komt meer duidelijkheid. Werving en selectieprocedure directeur basisschool Het beschreven stuk lijkt genoegomvattend. Kleine aanvulling: laat een bepaalde ruimte in het proces om situatieafhankelijk een casus of iets dergelijks in te voegen, het is nu wat strak opgeschreven. - Tip: Maak de vacatures flitsender, meer van deze tijd. Nieuwe organisatiestructuur Fluvium-Spoenk SPGG - De VCvB heeft een notitie gemaakt aangaande de nieuwe organisatiestructuur. De GMR heeft vragen gesteld aangaande de invulling van de werkgroepen/kwaliteitskringen, er zijn groepen/kringen die wel degelijk goed werk hebben verricht. De GMR heeft positief geadviseerd, d.d Bestuursformatieplan - In de vergadering van is het bestuursformatieplan besproken. Dit soort documenten zijn al snel gedateerd. De salarisschalen zijn in de nieuwe CAO bijv. anders ingevuld. De VCvB heeft hier al vragen over gesteld bij het ministerie. VCvB gaat ook contact leggen met de heren van het platform PO inactie. PGMR stemt in met het bestuursformatieplan. Samenvoeging GMR Fluvium-Spoenk - De werkgroep heeft samen met Janny Arents van het VOO haar werk gedaan en is met een voorstel gekomen. - Voorstel: acht leden van Fluvium (4 OL en 4 PL) en vier van Spoenk (2OL en 2PL). Dus er wordt gestart met twaalf leden. Na twee jaar evalueren en kijken of het terug kan naar 10 GMR-leden. - De werkgroep raadt een ambtelijk secretaris aan die los opereert van GMR. Janny van VOO adviseerde een buitenstaander (dus geen ouder of PL). - In begroting gaat men uit van 8 uur per week voor de ambtelijk secretaris. - Per gaat de nieuwe vorm in, er wordt t.z.t. gekeken naar de invulling van de ambtelijk secretaris(a,b of C). De notuliste van de afgelopen jaren heeft zich aangeboden om meegenomen te worden in de sollicitatieprocedure. - De rol van de GMR wordt anders. Communicatie is nog belangrijker. Dus informeren en mensen moeten zich aan kunnen melden. Voorzitter GMR Kim van Dooijeweert neemt de voorzittershamer (tijdelijk) over. Jaarverslag GMR

5 Jurgen Lammertink

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Activiteitenplan MR schooljaar basisschool Den Doelhof

Activiteitenplan MR schooljaar basisschool Den Doelhof Activiteitenplan MR schooljaar 20162017 basisschool Den Doelhof Datum bijeenkomst: Onderwerpen: ()=bevoegdheid MR Wie: 15 september Jaarverslag MR (instemming MR) MR Activiteitenplan MR (instemming MR)

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR Datum: 20-11-2013 Onderwerp: Jaarverslag MR 1. Inleiding In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden die door de leden van de MR zijn verricht in de periode van september 2012 tot

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

Verslag van vergadering Maandag 6 maart 2017

Verslag van vergadering Maandag 6 maart 2017 Verslag van vergadering Maandag 6 maart 2017 Aanwezig: Lize, Edo, Lucien, Anneke, Janet, Jurgen, Esther, Suzanne, Annabel, José Janine ( VOS-ABB), Ivar Klaassen en Mirna Schouten ( MR Albatros), Rahana

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone

Rendierhof: Susan, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Notulen: 2862018 Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg: V01. Nieuw leden: Vanuit Driecant

Nadere informatie

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen.

3. Aanvullingen agenda Geen aanvullingen. Notulen MR vergadering 12 januari 2015 Aanwezig: Michiel, Ellen, Sanne, Joep, Natascha, Annet en Marielle. Afwezig: -- Ouders: Tamara Luiken en Michiel Dullaert Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord:

Nadere informatie

1. Opening vergadering, ingekomen stukken Patrick Bosman opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

1. Opening vergadering, ingekomen stukken Patrick Bosman opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. GMR-vergadering 19 maart 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: Wubbo Wever (CvB), Mieneke Wobbes (P&O), Patrick Bosman (voorzitter), Luiz Canalle, Tine van Caspel, Willy Cools, Chantal van Schuppen, Brit van

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD!-po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Wylrehofweg 11 5912 PM Venlo T (077) 8500029 E info@omnibus.akkoord-po.nl GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding pag. 3 Samenstelling GMR pag.

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel.

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Notulen van de GMR-vergadering van 15-12-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Afwezig: Hans van Geffen(voorzitter)

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015 KCR Kindcentrum THERESIA Kw Huishoudelijk Reglement KCR Kindcentrum Theresia Eindhoven gevormd door MR en LO (bijlage bij Reglement KCR voor SKPO scholen) VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Wijziging statuten Stichting openbaar onderwijs Marenland

Wijziging statuten Stichting openbaar onderwijs Marenland AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 24 februari 2016 Registratienummer: TB16.5527469 Agendapunt: 10 Onderwerp: Wijziging statuten Stichting openbaar onderwijs Marenland Voorstel: I.

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

Er wordt meer informatie gevraagd over de klacht van een groep ouders die aan de geschillencommissie is voorgelegd.

Er wordt meer informatie gevraagd over de klacht van een groep ouders die aan de geschillencommissie is voorgelegd. Concept notulen GMR vergadering Datum : 09 maart 2015 Aanvang : 19:30 uur Locatie : schoolgebouw van obs de Mienskip 1. Opening, aanvullen agenda De voorzitter opent de vergadering om 19:34 uur. De vaststelling

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld.

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld. Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-04-2018 Aanwezig: Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn, Liesbeth Schlicher (agendapunt 5c),

Nadere informatie

Activiteitenplan Schooljaar

Activiteitenplan Schooljaar Activiteitenplan Schooljaar 2017-2018 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën 1. Inleiding Waarom een activiteitenplan? Vanuit wet- en regelgeving en vanuit cao s blijkt al

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Pieter Brueghelschool 1. Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement MR is opgesteld als bedoeld in de Wet Medezeggenschap Onderwijs (artikel 16 eerste lid) voor

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Jaarverslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2015-2016 In dit verslag geeft de GMR een overzicht van de belangrijkste onderwerpen die in het schooljaar 2015-2016 aan de orde zijn geweest. Scholing

Nadere informatie

Jaarverslag en besluitenlijst MR Basisschool de Regenboog Schijndel concept

Jaarverslag en besluitenlijst MR Basisschool de Regenboog Schijndel concept Jaarverslag en besluitenlijst MR Basisschool de Regenboog Schijndel 2016-2017 concept 1. Samenstelling van de MR, taakverdeling en afvloeiingslijst; De MR bestond uit de volgende personen: Oudergeleding:

Nadere informatie

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013 WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014 Vastgesteld 26 juni 2013 2 Inhoud Inleiding... 3 GMR Visie en Missie... 4 Werkwijze GMR... 5 Werkwijze werkgroepen... 6 Werkwijze GMR-afgevaardigde(n) bij projectplannen...

Nadere informatie

Onderwerp: Statutenwijziging Stichting openbaar onderwijs Marenland.

Onderwerp: Statutenwijziging Stichting openbaar onderwijs Marenland. Raadsvergadering 22 februari 2016 Nr.: 10 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Statutenwijziging Stichting openbaar onderwijs Marenland. Portefeuillehouder: Wethouder B. Schollema. Ter inzage liggende stukken:

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 OPR

Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 3 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 5 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

Intern-extern jaarverslag

Intern-extern jaarverslag Onderwijsgroep Perspecto Intern-extern jaarverslag GMR 2016-2017 9-11-2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling GMR Onderwijsgroep Perspecto... 3 Wijzigingen... 3 Werkwijze GMR Onderwijsgroep Perspecto...

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Werkplan. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs

Werkplan. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs Werkplan Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad 2014-2015 Stichting Delta De Bilt voor Primair Onderwijs Inhoudsopgave 1. De functie van het werkplan.... 3 2. Missie en visie GMR... 3 Missie... 3 Visie...

Nadere informatie

VERSLAG GMR-VERGADERING PROLOOG. Datum: 1 juni 2010 Aanwezig/afwezig: zie presentielijst. acties/ besluitvorming

VERSLAG GMR-VERGADERING PROLOOG. Datum: 1 juni 2010 Aanwezig/afwezig: zie presentielijst. acties/ besluitvorming VERSLAG GMR-VERGADERING PROLOOG Datum: 1 juni 2010 Aanwezig/afwezig: zie presentielijst 1. Opening De voorzitter (Robert Kronenburg) is ziek, plaatsvervangend voorzitter (Huib-Jan Imbens) opent de vergadering

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Notulen Vaststellen notulen d.d. 5 december Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Notulen Vaststellen notulen d.d. 5 december Worden vastgesteld Datum: 12 december 2017 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester R.J. Helm, Wethouder H. Rotgans, Wethouder J. Krieger, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder M. Hegger, Wethouder G. Blom, Secretaris A. Hanekamp, Notulist

Nadere informatie

Planning & control cyclus

Planning & control cyclus Stichting Acis openbaar primair onderwijs Hoeksche Waard versie Planning & control cyclus Geschreven door: L.J. van Heeren Vastgesteld door het College van Bestuur d.d. 6 februari 2013, na goedkeuring

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 14-04-2010/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 14-04-2010/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 14-04-2010. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Erica Jacobs, Jeanette

Nadere informatie

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag

wat doel verantwoordelijk duur Opening -Welkom -Inventariseren rondvraag Notulen 8 e MR-vergadering, 22 mei 2017 Aanvang: 19.30 Eindtijd: 21.30 Voorzitter: Notulen: Rachelle Tijdbewaker: Martin Onderwerpbeperker: Marieke Afwezig: Anne & Astrid (i.v.m. sollicitatiegesprekken

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

GMR Vergadering 17 april 2018

GMR Vergadering 17 april 2018 GMR Vergadering 17 april 2018 Verslag vastgesteld d.d. 26 juni 2018 Aanvang: 19.30 uur. Locatie: Directiekantoor Aanwezig: Afwezig: A S. CvB: Directiekantoor: Hans Riemens, Angela Westerholt, Eli van Toledo,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Agenda GMR RESPONZ Datum : Tijd : uur Plaats : De Keerkring - Cesar Franckrode Aanwezig

Agenda GMR RESPONZ Datum : Tijd : uur Plaats : De Keerkring - Cesar Franckrode Aanwezig Agenda GMR RESPONZ Datum : 24-06-2015 Tijd : 20.00-22.00 uur Plaats : De Keerkring - Cesar Franckrode Aanwezig : Martijn Lasthuizen (voorzitter), Cristine Sijtsma, Monique van den Engh, Tom Trommel, Fleur

Nadere informatie

Inhou o ds d op o g p ave v 1. ALGEMEEN 2. BELEIDSDOCUMENTEN 3. BESTUUR 4. FINANCIËN

Inhou o ds d op o g p ave v 1. ALGEMEEN 2. BELEIDSDOCUMENTEN 3. BESTUUR 4. FINANCIËN Infomap Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 1.1. 10 jaar stichting 1.2. BestuursFormatiePlan 2014-2015 1.3. Identiteitsdocument 1.4. Uittreksel Kamer van Koophandel 1.5. Statuten oprichting Stichting 1.6. Statuten:

Nadere informatie

STICHTING PRIMAIR ONDERWIJS ZUNDERT. 4/11/2018 Vacature Bestuurder SPOZ

STICHTING PRIMAIR ONDERWIJS ZUNDERT. 4/11/2018 Vacature Bestuurder SPOZ STICHTING PRIMAIR ONDERWIJS ZUNDERT 4/11/2018 Vacature Bestuurder SPOZ Stichting Primair Onderwijs Zundert Voor meer Informatie over de functie Niek Flipse, interim-bestuurder Telefoon (06) 21 71 25 50

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1.

De samenstelling van de BBMR per december 2016 is opgenomen in bijlage 1. Jaarverslag 2016 BBMR-VO Almeerse Scholen Groep (ASG) Inleiding De BBMR VO van ASG (de bovenbestuurlijke medezeggenschapsraad voortgezet onderwijs) werkt met een eigen reglement, statuut en huishoudelijk

Nadere informatie

Verslag GMR vergadering op donderdag 23 november 2017 Margrietschool, Julianadorp, 19:30 uur

Verslag GMR vergadering op donderdag 23 november 2017 Margrietschool, Julianadorp, 19:30 uur Verslag GMR vergadering op donderdag 23 november 2017 Margrietschool, Julianadorp, 19:30 uur Aanwezig : Mirjam van der Linden, Bartha Schuiling, Nienke Lakeman, Denise van Veen (vz), Miranda Rommers, Henk

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

5. Concept raadsbesluit

5. Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 28 januari 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 22 januari 2013 Nummer : Onderwerp : Wijziging statuten Stichting Baasis als gevolg van oprichten samenwerkingsschool

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 016-017 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 1 Inhoudsopgave 1. Missie en visie 3 2. Samenstelling en taakverdeling 3 3. Communicatie 4 4. Vergadermomenten en agendapunten schooljaar 2008-2009 5 5. Begroting

Nadere informatie

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering.

Daarnaast nam de directeur deel aan (een gedeelte van) iedere vergadering. Jaarverslag MR 2016/2017 1. Inleiding Voor jullie ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool Los Hoes 2016-2017. In dit jaarverslag beschrijft de MR in hoofdlijnen waar zij zich

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen

Bestuursformatieplan VCO Midden- en Midden- en Oost-Groningen 2013-2014 BESTUURSFORMATIEPLAN. VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen BESTUURSFORMATIEPLAN VCO Midden- en Midden- en Oost- Groningen CURSUSJAAR 2013-2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Formatiebeleid 3. Lenen en / of sparen 4. Reservering 5. Weer Samen Naar School / leerlingengebonden

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool

Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool 2013-2014 Jaarverslag MR Dirk van Dijkschool 2013-2014 1 / 6 Inhoud 1 Voorwoord... 3 2 Samenstelling MR... 3 3 Analyse Cito-toets... 3 4 Schoolondersteuningsprofiel...

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Activiteitenplan. Schooljaar 2014-2015. Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën

Activiteitenplan. Schooljaar 2014-2015. Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën Activiteitenplan Schooljaar 2014-2015 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Jaarplan Hoofdstuk 3: Financiën 1. Inleiding Waarom een activiteitenplan? Vanuit wet- en regelgeving en vanuit cao s blijkt al

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 10-01-2018

Nadere informatie

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB

Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB Postbus 124 8080 AC ELBurg De Borchstee De Duif Het Octaaf De Petra De Regenboog De Wildemaet Sollicitatieprocedure Leraar basisonderwijs LB BELEIDSSTUK 43 Vaststelling door AB d.d 29 maart 2011 Instemming

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR - maandag 28 januari 2019 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR /M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR /M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 01-11-2011. Aanwezig: Els Boons, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica Jacobs, Heleen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Beoordelingsgesprekken binnen de Onderwijsgroep Galilei

Beoordelingsgesprekken binnen de Onderwijsgroep Galilei Beoordelingsgesprekken binnen de Onderwijsgroep Galilei Inleiding In de voorliggende notitie wordt het algemeen kader geschetst ten behoeve van de beoordelingsgesprekken van alle personeelsleden op alle

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

Aanwezig: Janet, Annabel, José, Edo. Jurgen, Lize, Chantal, Caren, Adriette, Janine, Suzanne Afwezig: Esther, Lucien, Mark, Anneke

Aanwezig: Janet, Annabel, José, Edo. Jurgen, Lize, Chantal, Caren, Adriette, Janine, Suzanne Afwezig: Esther, Lucien, Mark, Anneke Notulen GMR vergadering 31 mei 2017, 19.30 21.30, Stichting SchOOL Aanwezig: Janet, Annabel, José, Edo. Jurgen, Lize, Chantal, Caren, Adriette, Janine, Suzanne Afwezig: Esther, Lucien, Mark, Anneke 1.

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid WereldKidz, 2015

Kwaliteitsbeleid WereldKidz, 2015 Kwaliteitsbeleid WereldKidz, 2015 Elke leerling verdient een excellente leraar Elke medewerker verdient een excellente leidinggevende Met elkaar leren we elke dag, ieder kind verdient tenslotte het beste

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad 2018-2019 Inleiding Het jaarplan van de Medezeggenschapsraad van de Marinx is gebaseerd op het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van het afgelopen schooljaar. Middels

Nadere informatie

1. Opening en agenda 27 november 2014 PB opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Bericht van verhindering is ontvangen van MW, LS en BvS.

1. Opening en agenda 27 november 2014 PB opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Bericht van verhindering is ontvangen van MW, LS en BvS. GMR-vergadering 27 november 2014 Aanwezig: Afwezig: Wubbo J. Wever (CvB), Patrick Bosman (voorzitter), Tine van Caspel, Chantal van Schuppen, Ruth Ubbink, Sake Timmermans, Mieneke Wobbes (P&O), Louis Seuntjens,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Incidentele Beloning. Vastgesteld op 12 oktober 2009. met het oog op het kind 1

Incidentele Beloning. Vastgesteld op 12 oktober 2009. met het oog op het kind 1 Incidentele Beloning Vastgesteld op 12 oktober 2009 Handtekening Handtekening Bestuurder Algemeen directeur met het oog op het kind 1 Inleiding Bij de oprichting van de stichting is het beloningsbeleid

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie