CASE STUDIE. Hoe de conversational chatbot de verbinding maakt met klanten van energieleverancier.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CASE STUDIE. Hoe de conversational chatbot de verbinding maakt met klanten van energieleverancier."

Transcriptie

1 CASE STUDIE Hoe de conversational chatbot de verbinding maakt met klanten van energieleverancier.

2 CASE STUDY Ditzo 3 De conversational chatbot is het kloppende hart van de app. Met zowel proactieve, als reactieve dialogen veranderen we ons contact met klanten. En CX Company helpt ons bij iedere stap. Product Owner, energieleverancier In de digitale wereld van tegenwoordig, is gegevensbescherming een groeiende zorg voor veel bedrijven. Naast het werken met veel spraakmakende namen - KLM, Missguided en congstar, om er een aantal te noemen streven we er actief na om onze klantenportfolio uit te breiden. Het is daarom onze topprioriteit om de gevoelige informatie van onze klanten en hun klanten te beschermen. Daarom maskeren we alle gevoelige gegevens. Dit omvat gegevens die intern via onze platformen binnenkomen en gegevens die extern worden vrijgegeven. In de volgende use case hebben we geen bedrijfsspecifieke informatie genoemd die onze klant zou kunnen blootstellen, bijvoorbeeld een bedrijfsnaam of namen van werknemers.

3 Belangrijkste Probleem Oplossing Resultaten Energieleveranciers zijn De energieleverancier Hierdoor wisten klanten de app ook steeds beter doorgaans onaantrekkelijk zag de oplossing in een te vinden voor het stellen van servicevragen. Niet te vergeten dat het gebruik van de app een > Aantal calls zijn gehalveerd voor klanten. conversational chatbot voor laagdrempelige manier is om in contact te komen. > Selfservice is verdubbeld service en proactief advies. Daarom hebben we de conversational chatbot uitgebreid met servicevragen. De klant kan de chatbot > Klantcontact is persoonlijk en relevant Velen van ons denken niet maandelijks aan onze energieleverancier. Zolang het fornuis en de lichten in huis of op de zaak branden, is er niet echt een De sleutel tot meer klantcontact bleek een app te zijn. vragen stellen. En als ze er samen niet uitkomen, dan kunnen ze altijd contact opnemen met onze livechat. (Product owner, energieleverancier). > Proactief advies voor gebruikers aanleiding om aan je energieleverancier te denken. Dit verandert vaak als het op de energienota aankomt. De resultaten voor het app- gebruik van klanten zijn indrukwekkend. Verreweg de meest makkelijke manier om (energie)zaken te regelen en/of in contact te komen Deze service strategie bleek al snel succesvol. Het aantal telefoontjes naar het callcenter werden > Interne transformatie De contactmomenten met klanten die er wél plaatsvinden, zullen daarom doorgaans negatief met de energieleverancier. gereduceerd met 50%. van aard zijn. Nota s die niet kloppen, storingen, producten die niet (naar behoren) werken. Het is We zijn klein begonnen. In de eerste versie kon je alleen je verbruik van je slimme meter checken. Tot We zijn klein begonnen. hierdoor niet makkelijk om de loyaliteit van klanten te vergroten. onze verrassing maakten klanten daar veel gebruik van. Het was daarom een logische stap om steeds In de eerste versie kon je De energieleverancier in deze use case wilde daarom meer functionaliteit toe te voegen. (Product owner, energieleverancier). alleen je verbruik van je een andere rol gaan spelen in het leven van haar klanten. Onder andere door klanten te betrekken bij het besparen van energie op een leuke en eenvoudige manier. Dé manier om loyaliteit en een Pro- actieve conversaties slimme meter checken. Tot onze verrassing maakten onderscheidende positie op de energiemarkt op te bouwen. Je hoeft niet steeds in te loggen om wat te regelen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de website. klanten daar veel gebruik Daarbij loop je makkelijk met je telefoon naar de meterkast om de standen door te geven. Bij een van. laptop is dat toch onhandiger. (Product owner, energieleverancier).

4 Pro-actieve conversaties en personalisatie Mogelijk gemaakt door DigitalCX, een converstational platform. Relevant, proactief en persoonlijk contact door hulp We wilden onze klanten een persoonlijke en relevante Veel bedrijven vinden de (over)stap naar een bij het beheren van de energienota. Zo ontvangen ervaring in de app geven. Daarom zijn we begonnen intelligente en conversational chatbot spannend. klanten o.a. bespaartips en een notificatie wanneer met de conversational chatbot, om op basis van je Echter, voor deze energieleverancier was het een er meer energie verbruikt wordt dan gemiddeld. Dit verbruik en app-gebruik, relevante analyses en content logische stap. Klanten lieten duidelijk zien dat Doordat DigitalCX makkelijk integreert met de app voorkomt onaangename verrassingen op de jaar- en/of te delen. er behoefte was aan een chatbot. Ze wilden meer van de energieleverancier, zijn de gesprekken altijd eindafrekening. zelfredzaamheid en laagdrempeliger contact. gepersonaliseerd en hierdoor ook altijd relevant. De chatbot geeft dus proactief advies, zodat een klant die elke dag inlogt nog steeds verrast wordt door de CX Company was en is hét bedrijf dat hier een De chatbot is een combinatie van proactieve berichten app. (Product owner, energieleverancier). oplossing in biedt. DigitalCX, het platform van CX en reactieve service dialogen, een unieke combinatie. Company, maakt geautomatiseerde gesprekken voor Hierin onderscheidt het platform zich van de klanten mogelijk. concurrentie.

5 Mensenwerk Een chatbot weet helaas niet alles. Als de zelfservice niet volstaat, kunnen klanten via live-chat direct contact opnemen met de energieleverancier voor hulp. Ook kunnen ze een afspraak maken voor een belafspraak. De energieleverancier belt dan terug op een moment dat het de klant uitkomt. Optimalisatie van content De volgende stap is het verbeteren van de content binnen de chatbot, voor het optimaliseren van de klantervaringen. Personalisatie is key. Er zit een groot verschil tussen actieve app-gebruikers met zonnepanelen die dagelijks willen kijken hoe ze ervoor staan en de gebruiker die eens per maand inlogt om te kijken of er geen overmatig verbruik is. Om beide type klanten te bedienen, is het belangrijk om beide klanten een goede en persoonlijke ervaring te geven. (Product owner, energieleverancier). Dit gebeurd niet vanzelf, maar vergt een continu proces. We blijven content continu optimaliseren en we baseren alles op klantdata en feedback. Zo wordt de chatbot steeds persoonlijker en slimmer. (Product owner, energieleverancier). De energieleverancier werkt in dit proces samen met CX Company. Samen verkennen we doorlopend nieuwe manieren om de converstational chatbot nog effectiever te maken. De chatbot is natuurlijk een leuk en innovatief project, maar het slaagt alleen wanneer de klant centraal staat en zijn ervaring het allerbelangrijkste is. (Product owner, energieleverancier).

6 CASE STUDY Ditzo 11 Resultaten De converstational chatbot zorgt voor tevreden klanten en betrekt de hele organisatie. De chatbot heeft de energieleverancier op een andere manier in de markt gezet. Naast simpelweg energieleverancier, is het nu een dynamisch en innovatief bedrijf geworden. Daarnaast heeft het succes van de chatbot ervoor gezorgd dat deze door de hele organisatie omarmd wordt. Medewerkers voelen zich persoonlijk betrokken bij het optimaliseren van de chatbot. Samen denken ze na over hoe ze de chatbot nog beter kunnen maken. Er zijn zelfs klanten die online reacties en screenshots van gesprekken met de chatbot delen. Dat is behoorlijk uniek voor een energieleverancier. (Product owner, energieleverancier). Die gratis publiciteit is mooi meegenomen. De conversational chatbot is een belangrijk onderdeel van de transformatie waar de energieleverancier middenin zit. Een transformatie van energieleverancier naar innovatieve en klantgerichte organisatie. Samen met chatbot legt iedereen bij de energieleverancier zich nu toe op een persoonlijke en onderscheidende klantervaring. Er zijn zelfs klanten die online reacties en screenshots van gesprekken met de chatbot delen. Dat is behoorlijk uniek voor een energieleverancier.

7 Bij CX Company staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Als je meer wilt weten over ons of over de extra voordelen die de bovenstaande klant heeft verkregen na implementatie van onze technologie, neem dan contact met ons op!

CASE STUDY. Hoe OHRA zijn online conversie met 35% verhoogde

CASE STUDY. Hoe OHRA zijn online conversie met 35% verhoogde CASE STUDY Hoe OHRA zijn online conversie met 35% verhoogde 2 CX Company CASE STUDY Conversie Verhoging 3 In de digitale wereld van tegenwoordig, is gegevensbescherming een groeiende zorg voor veel bedrijven.

Nadere informatie

CASE STUDIE. Telecomaanbieder biedt innovatieve klantenservice aan met hulp van CX Company

CASE STUDIE. Telecomaanbieder biedt innovatieve klantenservice aan met hulp van CX Company CASE STUDIE Telecomaanbieder biedt innovatieve klantenservice aan met hulp van CASE STUDY Ditzo 3 Dankzij de chatbot is onze Net Promoter Score hoger geworden. Bovendien geeft de Intelligent Chatbot van

Nadere informatie

CASE STUDY. Modemerk reduceert het aantal live contacten en de kosten met 14%

CASE STUDY. Modemerk reduceert het aantal live contacten en de kosten met 14% CASE STUDY Modemerk reduceert het aantal live contacten en de kosten met 14% 2 CX Company CASE STUDY Gereduceerde live contacten 3 In de digitale wereld van tegenwoordig, is gegevensbescherming een groeiende

Nadere informatie

CASE STUDY. Verzekeraar verminderd via een intelligent assistant van CX Company het live klantcontact met 50%

CASE STUDY. Verzekeraar verminderd via een intelligent assistant van CX Company het live klantcontact met 50% CASE STUDY Verzekeraar verminderd via een intelligent assistant van CX Company het live klantcontact met 50% 2 CX Company USECASE Slimme Klantenservice 3 DigitalCX heeft onze klantenservice getransformeerd.

Nadere informatie

Waarom en hoe a.s.r. een conversatie gerichte website bouwde. Nick Aanraad

Waarom en hoe a.s.r. een conversatie gerichte website bouwde. Nick Aanraad Waarom en hoe a.s.r. een conversatie gerichte website bouwde Nick Aanraad Een chatbot was nooit ons doel We gaan het niet hebben over AI of Machine Learning De vragen die ik in deze presentatie ga beantwoorden

Nadere informatie

Klantenservice via Facebook Messenger

Klantenservice via Facebook Messenger Klantenservice via Facebook Messenger Klantenservice via Facebook Messenger 1 Klantenservice via Facebook Messenger Facebook Messenger is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ruim 10,4

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

De chatbot van Vet Fit

De chatbot van Vet Fit De chatbot van Vet Fit 1 INLEIDING WATERMELON 1 Jonge startup uit Utrecht SOFTWARE 2 Content management systeem voor bedrijven TALPA CASE 3 Een van onze klanten met een populaire chatbot VRAGEN? 4 Vraag

Nadere informatie

Achter de schermen bij een chatbot selectie en implementatie. Muriël Serrurier Schepper

Achter de schermen bij een chatbot selectie en implementatie. Muriël Serrurier Schepper Achter de schermen bij een chatbot selectie en implementatie Muriël Serrurier Schepper www.appliedai.nl Applied AI Trainingen/Workshops: Introductie in Artificial Intelligence voor het bedrijfsleven Leiden

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

NCCA Award Customer Service Online Digitale Transformatie van Robeco Retail

NCCA Award Customer Service Online Digitale Transformatie van Robeco Retail NCCA Award Customer Service Online Digitale Transformatie van Robeco Retail Inhoud Aanleiding Visie Uitwerking Resultaten 3 Aanleiding 1: dalende markt én resultaten Declining market (source Retail investor)

Nadere informatie

Webcare: hoe kan het werken? Door: Robin Albregt

Webcare: hoe kan het werken? Door: Robin Albregt Webcare: hoe kan het werken? Door: Robin Albregt Sociale media nemen de overhand op het gebied van informatievoorziening en zijn op weg om het belangrijkste communicatiekanaal te worden. De alsmaar toenemende

Nadere informatie

Bereikbaarheid binnen bereik

Bereikbaarheid binnen bereik Bereikbaarheid binnen bereik W I L RO FFRE ITS M A C A S E ST UDY: B LO KW EG FIN A NC IE E L A DVISEUR S WilroffReitsma & Blokweg 1 Samenvatting Inhoud Voor een organisatie als Blokweg Financieel Adviseurs

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering?

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering? Welkom bij Oxxio! Uw overstap naar Oxxio: een slimme keuze Welkom bij Oxxio. Net als u hebben al vele particuliere en zakelijke klanten inmiddels ontdekt dat overstappen naar Oxxio een slimme keuze is.

Nadere informatie

De slimme meter Meer inzicht, meer gemak

De slimme meter Meer inzicht, meer gemak De slimme meter Meer inzicht, meer gemak www.enduris.nl De slimme meter Meer inzicht, meer gemak De slimme meter is een nieuwe generatie energiemeter voor elektriciteit en gas. Deze meter kan meterstanden

Nadere informatie

Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool. Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things

Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool. Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things Wat is een WiFi-gastnetwerk? De kans is groot dat je de vraag wel eens hebt gehad,

Nadere informatie

DE SLIMME METER Slim, bewust en Duurzaam

DE SLIMME METER Slim, bewust en Duurzaam DE SLIMME METER DE SLIMME METER Slim, bewust en Duurzaam Slim, Bewust en Duurzaam Wat is een slimme meter? Slimme meters vervangen de huidige gas- en elektriciteitsmeters. Deze digitale meter meet net

Nadere informatie

Whitepaper Livechat en leasemaatschappijen. The plus for your company

Whitepaper Livechat en leasemaatschappijen. The plus for your company Whitepaper Livechat en leasemaatschappijen The plus for your company Whitepaper Livechat en Lease- Maatschappijen De leasemarkt neemt ontzettend toe in volume. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer

Nadere informatie

Klanten beleven VGZ als zorgorganisator

Klanten beleven VGZ als zorgorganisator Klanten beleven VGZ als zorgorganisator Klantcontactstrategie Van uitgangspunten naar de dagelijkse praktijk Inhoud Coöperatie VGZ Klantcontactstrategie voor het merk VGZ De uitwerking Dagelijkse praktijk

Nadere informatie

HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE

HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE #VACATURE HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE Online retail is volop in ontwikkeling. Iedere retailer investeert maximaal in het neerzetten van de ultieme customer journey. Toch heeft nog niemand de silver bullet

Nadere informatie

4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen

4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen whitepaper video call SKYPE FOR BUSINESS 4 vragen die customer contact- verantwoordelijken zich stellen whitepaper Wat is Skype for Business (SfB)? SfB is een Microsoft-platform dat al uw business-communicatie

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide

Ready Finance Tech Guide Ready Finance Tech Guide Verzekeringen KORTING ONTGRENDELD! The future is exciting. Ready? 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen in het kort Hoofdstuk 2 Case: Behulpzame verzekeraars worden marktleiders Hoofdstuk

Nadere informatie

De Bots nemen het over! Outsourcing Congres - 29 september 2017

De Bots nemen het over! Outsourcing Congres - 29 september 2017 Hello. De Bots nemen het over! Outsourcing Congres - 29 september 2017 Hallo, ik ben Dirk Stuip Partnerships @CXCompany 20 jaar ervaring in Customer Experience, Contactcenters & Outsourcing en Sportcommentator

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

WHITEPAPER. #IoT #Zorgprocessen HOE INTERNET OF THINGS INVLOED HEEFT OP ZORGPROCESSEN

WHITEPAPER. #IoT #Zorgprocessen HOE INTERNET OF THINGS INVLOED HEEFT OP ZORGPROCESSEN WHITEPAPER #IoT #Zorgprocessen HOE INTERNET OF THINGS INVLOED HEEFT OP ZORGPROCESSEN Zorgkwaliteit verhogen en kosten verlagen. De (on)mogelijke spagaat? Internet is tegenwoordig één van de belangrijkste

Nadere informatie

Inschrijving RBB-AWARD 2017

Inschrijving RBB-AWARD 2017 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Anneloes Brand E-mail adres: anneloes.brand@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 5511 6315 Akkoord lid Raad van Participanten

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

U en Oxxio: een goede zaak

U en Oxxio: een goede zaak U en Oxxio: een goede zaak Uw perfecte partner voor duurzame energie U doet graag zaken met professionele partners. Want u wilt ervan opaan kunnen dat ze doen wat ze beloven en een toegevoegde waarde leveren.

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Informatiefolder Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Wij houden van de zon. In deze folder

Nadere informatie

WEBCARE, SOCIAL MEDIA MONITORING & BRANDMANAGEMENT

WEBCARE, SOCIAL MEDIA MONITORING & BRANDMANAGEMENT WEBCARE, SOCIAL MEDIA MONITORING & BRANDMANAGEMENT HOE IS JOUW ONLINE REPUTATIE? Wat zegt jouw klant over jou op social media? Zijn ze positief, negatief of neutraal? En misschien nog belangrijker: wat

Nadere informatie

Start Onze doelen Het nieuwe itslearning Wanneer Wat Wie Waarom

Start Onze doelen Het nieuwe itslearning Wanneer Wat Wie Waarom Wij starten om 15.00 Achter de schermen wordt al geruime tijd gewerkt om het vertrouwde leerplatform op cruciale punten te verbeteren en klaar te stomen voor de toekomst. De verbeterpunten zijn een direct

Nadere informatie

T-Mobile zet social media in voor klantcontact.

T-Mobile zet social media in voor klantcontact. T-Mobile zet social media in voor klantcontact. Henny van der Heiden, Directeur Corporate Communications, 9 april 2010. Social media & T-Mobile 9 april 2010Social Media & T-Mobile 1 Agenda. Waarom zet

Nadere informatie

E-diensten Klantcontact Zaak & Document Integraties

E-diensten Klantcontact Zaak & Document Integraties 3 E-diensten Klantcontact Zaak & Document Integraties Bedien uw klanten 24/7 per dag via web/app Geef uw klanten eenvoudig en direct antwoord op hun vragen Optimale samenwerking met betrouwbare informatie

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

SALTO CLOUD-BASED TOEGANGSCONTROLE

SALTO CLOUD-BASED TOEGANGSCONTROLE SALTO CLOUD-BASED TOEGANGSCONTROLE SALTO KS SALTO KS IS DE OPLOSSING VOOR SLIM BEHEER VAN TOEGANG VOOR HET MIDDEN- EN KLEINBEDRIJF. De wireless online sluitoplossing heeft haar betrouwbaarheid en stabiliteit

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

Omnichannel Strategie & Implementatieplan Management Samenvatting. The Next Level in dienstverlening

Omnichannel Strategie & Implementatieplan Management Samenvatting. The Next Level in dienstverlening Omnichannel Strategie & Implementatieplan Management Samenvatting The Next Level in dienstverlening 1 Waarom is omnichannel klantbediening zo belangrijk? Meer contact mogelijkheden Burgers kunnen nu contact

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide

Ready Finance Tech Guide Ready Finance Tech Guide Investeringsbanken The future is exciting. Ready? 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen samengevat Hoofdstuk 2 Use case: Inspirerende veranderingen in de traditionele sector investeringsbanken

Nadere informatie

In vier stappen naar een betere klantenservice. Hoe zet je met innovatie een nieuwe customer service experience neer?

In vier stappen naar een betere klantenservice. Hoe zet je met innovatie een nieuwe customer service experience neer? In vier stappen naar een betere klantenservice Hoe zet je met innovatie een nieuwe customer service experience neer? 2 Customer Care op een keerpunt De kosten moeten omlaag, de klant verwacht steeds meer

Nadere informatie

Klanten binnen bol.com. Wat betekent dat voor de klantenservice binnen bol.com. Wat voor ontwikkelingen komen op ons af?

Klanten binnen bol.com. Wat betekent dat voor de klantenservice binnen bol.com. Wat voor ontwikkelingen komen op ons af? 26 September 2018 1 Klanten binnen bol.com Wat betekent dat voor de klantenservice binnen bol.com Wat voor ontwikkelingen komen op ons af? Hoe werken we samen met onze partners? Wat kunnen we nog meer

Nadere informatie

Kanaalsturing & praktijk cases bij Nuon. Sept 2013, Leusden Bas Touw, Daniëlle Scheers

Kanaalsturing & praktijk cases bij Nuon. Sept 2013, Leusden Bas Touw, Daniëlle Scheers Kanaalsturing & praktijk cases bij Nuon Sept 2013, Leusden Bas Touw, Daniëlle Scheers Agenda 1 2 3 4 5 6 Luisteren naar onze klant Wat zegt onze klant Kanaal inzet Case: E-mail afhandeling via telefonie

Nadere informatie

Kennis Management. Tele Train. Grensverleggend klantcontact

Kennis Management. Tele Train. Grensverleggend klantcontact Kennis Management Tele Train Grensverleggend klantcontact Tele Train Tele Train is dé specialist in performance verbetering van het één op één klantcontact van organisaties. Uitgangspunt hierbij is operational

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk Bewust met energie omgaan De slimme meter maakt het makkelijk Waarom krijg ik een slimme meter? Makkelijk en klaar voor de toekomst. Enexis brengt gas en elektriciteit van uw energieleverancier veilig

Nadere informatie

Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit

Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit Proactief en voorspellend beheer Beheer kan effi ciënter en met hogere kwaliteit Beheer kan efficiënter en met hogere kwaliteit Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen

Nadere informatie

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE SNELLERE INZICHTEN MET DATAVISUALISATIE Met de uitdrukking een beeld zegt meer dan duizend woorden bent u wellicht bekend. Beelden vertellen

Nadere informatie

Onderhoudsafspraken. Klant: Voorbeeld Document: Voorbeeld Overeenkomst Datum: 19/08/11 Document versie: 1.0

Onderhoudsafspraken. Klant: Voorbeeld Document: Voorbeeld Overeenkomst Datum: 19/08/11 Document versie: 1.0 Onderhoudsafspraken Klant: Voorbeeld Document: Voorbeeld Overeenkomst Datum: 19/08/11 Document versie: 1.0 Inhoudsopgave 1 De vormen van onderhoud... 3 1.1 Constructief: Uw systeem up-to-date... 3 1.2

Nadere informatie

Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning ZONNEPANELEN

Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning Wilt u goedkoper wonen en bijdragen aan een beter milieu? Maak gebruik van de zon! Intermaris biedt u de mogelijkheid om te

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Consumenten spenderen per dag 180 minuten op hun smartphone. Van deze 180 minuten besteden ze gemiddeld

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Autobranche speelt in op online en 24/7 behoefte klant met slimme klantcontact oplossingen

Autobranche speelt in op online en 24/7 behoefte klant met slimme klantcontact oplossingen Autobranche speelt in op online en 24/7 behoefte klant met slimme klantcontact oplossingen Hoe kunt uw autodealer de volgende generatie klantbeleving leveren? Het probleem Uw klanten willen een digitale

Nadere informatie

MetaScope CRM-software met rendement

MetaScope CRM-software met rendement MetaScope CRM-software met rendement voor een efficiënte, servicegerichte organisatie houdt de organisatie op koers geeft grip op complexe organisaties en processen gebruiksvriendelijk snel operationeel

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

Masterproeven 2012-2013 Wireless & Cable Research Group (WiCa)

Masterproeven 2012-2013 Wireless & Cable Research Group (WiCa) Masterproeven 2012-2013 Wireless & Cable Research Group (WiCa) Aanbevelingssystemen Vakgroep Informatietechnologie Onderzoeksgroep WiCa WiCa Wireless 13 onderzoekers Cable 3 onderzoekers Fysische laag

Nadere informatie

Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries

Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries OVER-gemeenten, de samengevoegde serviceorganisatie van de gemeenten Wormerland en Oostzaan, is begin 2012 gestart met een webcareteam in het

Nadere informatie

Customer Experience Management

Customer Experience Management Klantwaarde en klantentrouw als strategische stuurvariabelen (KPI s) Van klanttevredenheid naar -waarde en loyaliteit Gebruik waardevolle feedback van klanten om bedrijfsresultaten verder te verbeteren

Nadere informatie

IKTO 2018 opmerkingen en suggesties

IKTO 2018 opmerkingen en suggesties Gebruikersondersteuning Inhoudelijk Techniek Randvoorwaarden klik op een symbool om de toelichting te lezen. Kennisniveau Gebruikers hebben verschillen in het kennisniveau tussen de medewerkers van het

Nadere informatie

24/7 klantcontact in automotive Stappenplan naar hogere klanttevredenheid

24/7 klantcontact in automotive Stappenplan naar hogere klanttevredenheid 24/7 klantcontact in automotive Stappenplan naar hogere klanttevredenheid Introductie: Veranderende klantbeleving in automotive Het probleem De uitdaging De oplossing Klanten willen een digitale showroom

Nadere informatie

ViewsCast. De mening en ervaring van de klant. Van productgericht naar klantgericht. Synovate 0

ViewsCast. De mening en ervaring van de klant. Van productgericht naar klantgericht. Synovate 0 ViewsCast De mening en ervaring van de klant. Van productgericht naar klantgericht. Synovate 0 Wat houdt u s nachts wakker? Hoe loyaal zijn mij klanten? Hoe goed performen mijn kanalen? Wat levert een

Nadere informatie

Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten

Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten UXkids case study: Een gebruiksvriendelijk dashboard voor leerlingen en docenten Keywords: Muiswerk, Oefensoftware, User tests, Focusgroepen, Usability, UX, Leerlingen 13-15 jaar, Docenten. Het onderwijslandschap

Nadere informatie

Inzicht in je energie opwek en verbruik. Kan makkelijk. Inzicht & Opwek

Inzicht in je energie opwek en verbruik. Kan makkelijk. Inzicht & Opwek Inzicht in je energie opwek en verbruik. Kan makkelijk. Inzicht & Opwek Wat kan ik met Inzicht & Opwek? Het meeste uit je zonnepanelen halen en tot 10% besparen Even checken of je zonnepanelen het goed

Nadere informatie

De agility die elke marketeer nodig heeft

De agility die elke marketeer nodig heeft De agility die elke marketeer nodig heeft MIS GEEN ENKELE OPPORTUNITEIT TIJDENS DE CUSTOMER JOURNEY Definieer triggers in de levenscyclus van de klant en stuur datagestuurde, gepersonaliseerde campagnes

Nadere informatie

UITNODIGING RIFF RENDEZ-VOUS KENNISEVENT OVER DE CUSTOMER JOURNEY

UITNODIGING RIFF RENDEZ-VOUS KENNISEVENT OVER DE CUSTOMER JOURNEY UITNODIGING RIFF RENDEZ-VOUS KENNISEVENT OVER DE CUSTOMER JOURNEY 9 mei 2019 13:00 18:00 Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel UITNODIGING 9 mei 2019 - live kennisevent over alle fases van de Customer-Journey

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Informatiefolder Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Wij houden van de zon. In deze folder

Nadere informatie

SAMENWERKEN TO THE MAX. Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians

SAMENWERKEN TO THE MAX. Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians SAMENWERKEN TO THE MAX Derk-Jan Hilberding Lead UC Cloud & Managed Services bij Axians 1 GARTNER UC TRENDS 2016 DELIVERY MODEL INTEGRATIE BEREIKBAARHEID FUNCTIONEEL UC is commodity Broken promise S4B Gevaren

Nadere informatie

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog

Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog Etiquette op social media voor een goede persoonlijke online dialoog voor de (zelfstandig) professional Wat doe je wel en niet op: Online Strategie *beta* Etiquette op social media voor een goede persoonlijke

Nadere informatie

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Werk aan de winkel wat betreft openheid, onderscheidingsvermogen en communicatiekanalen from Accenture and Microsoft 1 Werk aan de winkel wat betreft

Nadere informatie

Customer Experience Management

Customer Experience Management Customer Experience Tele Train Grensverleggend klantcontact Tele Train. Grensverleggend klantcontact. Rendementsverbetering door optimale klantinteractie Een greep uit vragen die bij onze klanten leven

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Voor retailers zijn het uitdagende tijden. Het is daarom nu hét moment om de basis op orde te hebben, door te pakken, en te bouwen aan de toekomst.

Nadere informatie

Maak de klant onderdeel van het bedrijfsproces

Maak de klant onderdeel van het bedrijfsproces Whitepaper Dialoogmanagement Maak de klant onderdeel van het bedrijfsproces The future is exciting Ready? Wanneer klanten klagen over een organisatie heeft dat in veel gevallen te maken met gebrekkige

Nadere informatie

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne.

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. Toen het in kaart brengen van bezoekersgedrag op websites nog in de kinderschoenen stond, beperkten marketeers zich tot

Nadere informatie

Wat kan er nog meer Chatbots? Endre Davids

Wat kan er nog meer Chatbots? Endre Davids Wat kan er nog meer Chatbots? Endre Davids 1 We helpen organisaties en hun klanten om klantvragen sneller en beter te beantwoorden. 2 Bedenken, doen en maken 3 4 FASES Prevent Automate Prepare Handover

Nadere informatie

Van een familiebedrijf naar een bedrijf dat werkt als één familie. ETTU Case Study: Feenstra

Van een familiebedrijf naar een bedrijf dat werkt als één familie. ETTU Case Study: Feenstra Van een familiebedrijf naar een bedrijf dat werkt als één familie ETTU Case Study: Feenstra Innovation At Work powered by Microsoft 2 Vraag Feenstra: Niet van gisteren 3 Oplossing Van samenwerkende applicaties

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

KLAAR VOOR DE TOEKOMST KLAAR VOOR DE TOEKOMST met Advisie totaaloplossingen voor het onderwijs Maak het verschil: gebruik de technieken van morgen vandáág nog! VOORDELEN ADVISIE TOTAALOPLOSSING Het automatiseren van de financiële-

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

In een bedrijf gaat het uiteindelijk om één ding: de klant gelukkig maken!

In een bedrijf gaat het uiteindelijk om één ding: de klant gelukkig maken! In een bedrijf gaat het uiteindelijk om één ding: de klant gelukkig maken! Herkenbaar? Lange wachttijden wanneer u naar een contact center belt? Keuzemenu s waar geen eind aan lijkt te komen? En dan heeft

Nadere informatie

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Inleiding Het Radboudumc is een vooruitstrevend en innovatief universitair

Nadere informatie

Customer relationship management

Customer relationship management Customer relationship management Overheid versus bedrijfsleven Dr. Marije L. Teerling 2 CRM versus CiRM Customer relationship management (Schellong, 2008) Holistisch management concept Mogelijk gemaakt

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

internationaal web-based platform Flexiciel: de route naar digitale dienstverlening

internationaal web-based platform Flexiciel: de route naar digitale dienstverlening internationaal web-based platform Flexiciel: de route naar digitale dienstverlening Het vergroten van de efficiency is momenteel een belangrijk issue bij corporaties. Digitale dienstverlening is een van

Nadere informatie

HEB JE GENOEG GELEERD VANDAAG?

HEB JE GENOEG GELEERD VANDAAG? HJGGV HEB JE GENOEG GELEERD VANDAAG? Dé kwaliteitscyclus voor onderwijsteams in het MBO Heb je genoeg geleerd vandaag? Heb je genoeg geleerd vandaag? Merk je dat docenten aan de slag gegaan zijn met jullie

Nadere informatie

Naast kwaliteit, kijken we ook altijd naar kosten. Arjan Dogterom Head of IT. Vast Mobiel VastMobiel

Naast kwaliteit, kijken we ook altijd naar kosten. Arjan Dogterom Head of IT. Vast Mobiel VastMobiel Naast kwaliteit, kijken we ook altijd naar kosten Arjan Dogterom Head of IT Partner Logistics is altijd bereikbaar en bespaart op telefoonkosten met Intercity Zakelijk Partner Logistics is een bedrijf

Nadere informatie

Samen voor duurzaam. Jaarverslag 2013 Eneco Holding N.V.

Samen voor duurzaam. Jaarverslag 2013 Eneco Holding N.V. Samen voor duurzaam Jaarverslag 2013 Eneco Holding N.V. Voortgang Klant eerst Verbinding met de klant De klant staat centraal in ons doen en denken. Wij gaan de verbinding aan met de klant omdat we een

Nadere informatie

Kostenverlaging voor IT-beveiliging

Kostenverlaging voor IT-beveiliging Het effect van effectievere beveiliging van endpoints, betere prestaties en een geringere belasting Als gevolg van het voortdurende streven naar meer productiviteit en kosteneffectiviteit, wordt ondernemingen

Nadere informatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Beheer en segmenteer uw contacten Beheer online uw eigen mediabibliotheek Creëer gepersonaliseerde berichten met dynamische inhoud Ontwerp uw bericht met onze

Nadere informatie

In deze brochure ontdekt u, hoe de voordelen van tablets voor uw organisatie kunnen worden gebruikt.

In deze brochure ontdekt u, hoe de voordelen van tablets voor uw organisatie kunnen worden gebruikt. Hoe tablets uw organisatie kunnen ondersteunen bij het behalen van betere sales resultaten Organisaties over de hele wereld maken gebruik van de kracht van de tablet om hun sales team efficiënter en effectiever

Nadere informatie

Prijzen zijn geldig van 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 en zijn onder voorbehoud van type- en drukfouten. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Prijzen zijn geldig van 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 en zijn onder voorbehoud van type- en drukfouten. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Prijzen zijn geldig van 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 en zijn onder voorbehoud van type- en drukfouten. Alle prijzen zijn exclusief BTW. 1. MailPlus Mailer Creëer en verstuur professionele e-mailings

Nadere informatie