De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:"

Transcriptie

1 Uitspraak Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening nr (mr. J.S.W. Hltrp, vrzitter, mr. A.M.T. Wigger en mr. J. van der Gren, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ntvangen p : 13 december 2017 Ingediend dr : Cnsument, Cnsument treedt p mede namens de verige erfgenamen (gezamenlijk de erfgenamen ) Tegen : ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, verder te nemen de Bank Datum uitspraak : 26 april 2019 Aard uitspraak : Bindend advies Samenvatting Cnsument heeft een klacht ingediend namens de (mede-)erfgenamen van de Om. De Om beschikte gedurende zijn leven ver een safelket bij de Bank. Dit safelket is p enig mment beëindigd. Bij het pruimen van de wning van de Om hebben de erfgenamen de sleutel van het safelket gevnden. Aangezien bepaalde erfstukken vermist zijn, heeft dit erte geleid dat de erfgenamen de Bank meerdere malen hebben verzcht m infrmatie ver het beëindigde safelket. De Cmmissie is van rdeel dat het p de weg van de Bank had gelegen m in het nderhavige geval veel eerder grndiger nderzek te den naar de verzchte infrmatie. De Cmmissie cncludeert daarmee dat de Bank nzrgvuldig is mgegaan met de verzeken van de erfgenamen m infrmatie. Niet is echter vast kmen te staan dat de erfstukken daadwerkelijk in het safelket hebben gelegen. De Bank kan zdende niet aansprakelijk wrden gesteld vr het verlies van de erfstukken. De Cmmissie maakt gebruik van haar bevegdheid uit artikel van het Reglement en wijst Cnsument die namens de erfgenamen heeft pgetreden een bedrag te van 250,-. 1. Prcesverlp De Cmmissie beslist met inachtneming van haar Reglement en p basis van de vlgende stukken met de daarbij behrende bijlagen: het dr Cnsument digitaal ingediende klachtfrmulier; het verweerschrift van de Bank; de repliek van Cnsument;

2 en na behandeling van de zaak p 6 juli 2018: de brief van de Bank van 12 juli 2018, inhudende: een schermafdruk van 2 januari 2014 van de administratieve beëindiging van het safelketcntract, een kpie van het huurcntract van het safelket, een kpie van de bezekerskaart van 9 januari 2014, een kpie van het pzeggingsfrmulier van het safelket en een kpie van het frmulier Identiteitsdcument van 9 januari 2014; de brief van Cnsument van 29 juli 2018; de brief van de Bank van 16 augustus 2018; de brief van Cnsument van 3 nvember 2018; de van de Bank van 11 december De Cmmissie stelt vast dat partijen hebben gekzen vr bindend advies. De bemiddeling is niet geslaagd p de zitting van 6 juli Daarm zijn partijen pgerepen vr een meervudige vervlghrzitting p 30 januari Aangezien Cnsument niet kn verschijnen, heeft de Cmmissie beslten de zitting buiten aanwezigheid van partijen p stukken te den. 2. Feiten De Cmmissie gaat uit van de vlgende feiten. 2.1 Op 6 september 1994 heeft de heer[x], m van Cnsument (hierna: de Om ), met de Bank een vereenkmst geslten vr de huur van een safelket. Op de vereenkmst zijn nder meer de Algemene Vrwaarden van tepassing. De Om is p [datum] 2015 verleden. 2.2 Op 27 nvember 2013 heeft de Bank de Om een brief gestuurd die, vr zver relevant, als vlgt luidt: Hierbij ntvangt u een afbeelding van een sleutel vr een safelket van ABN AMRO Bank. Zals u kan zien heeft de sleutel tanden aan beide kanten van de steel, dit is kenmerkend vr dit type sleutel. Zals afgesprken zal ik u in de lp van vlgende week bellen m vast te stellen welke vervlgstappen wij kunnen nemen. 2.3 Een ntitie in de bankadministratie van 4 december 2013 luidt als vlgt: Opheffen kluis Meneer heeft ft van kluissleutel ntvangen. Is ng p zek naar een sleutel maar is ng niet in alle kasten geweest. Sleutel ligt ged pgebrgen.

3 Wrdt vervlgd. 2.4 Op 2 juni 2016 is een verklaring van erfrecht pgesteld naar aanleiding van het verlijden van de Om. De verklaring van erfrecht vermeldt vier erfgenamen: mevruw [Naam 1], mevruw [Naam 2], de heer [Naam 3] (hierna: de Brer ) en Cnsument. Bij nderhandse akten van vlmacht hebben de erfgenamen vlmacht gegeven aan de Brer. 2.5 Op 9 nvember 2016 heeft de Bank een brief gestuurd aan de Brer: Met deze brief ntvangt u ns antwrd p uw navraag ver de inhud van het safelketnummer 495 p kantr [Plaats]. Wij hebben uw navraag ver dit safelket nderzcht. Het lket is pen gebrd p 9 januari 2014 in het bijzijn van de huurder van het safelket, [de Om]. Hier was geen ntaris bij aanwezig. Wij zijn niet p de hgte van de inhud van het safelket. 2.6 Op 11 december 2016 heeft de Brer de Bank per brief verzcht m schriftelijk bewijs waaruit blijkt dat de Om p 9 januari 2014 aanwezig was bij het penbren van het safelket, een kpie van de factuur van de daarbij gemaakte ksten, bewijs van betaling en klantinfrmatie ver nder meer de ksten van het penbren van het safelket. Daarbij heeft de Brer laten weten dat hij ng in het bezit was van de kluissleutel van het safelket. 2.7 Op 20 december 2016 heeft de Bank de erfgenamen van de Om een brief gestuurd die, vr zver relevant, als vlgt luidt: In uw brief van 11 december 2016 stelde u een aantal aanvullende vragen. Helaas beschikken wij niet ver deze infrmatie en is het vr ns niet mgelijk m uw vragen te beantwrden. De enige infrmatie die wij knden achterhalen gaven wij u in nze brief van 9 nvember Tussen 26 december 2016 en 12 nvember 2017 hebben de Brer en de Bank meerdere brieven uitgewisseld. Daarbij heeft de Bank nder meer aangegeven dat uit de bankadministratie is af te leiden dat de Om aanwezig was bij het penbren van het safelket en dat hij de inhud zelf in ntvangst heeft genmen. De Bank heeft verder gesteld geen redenen te zien m de verzchte infrmatie aan de erfgenamen te verstrekken. 2.9 Op 14 nvember 2017 heeft de Bank in een brief aan de erfgenamen herhaald dat de Om in leven was tijdens het penbren en beëindigen van het safelket.

4 Dit is de reden dat de erfgenamen geen infrmatie van dat mment van de Bank krijgen. Daarbij heeft de Bank benadrukt dat zij niet weet wat er in het safelket aan spullen zat. 3. Vrdering, klacht en verweer Vrdering van Cnsument 3.1 Cnsument vrdert een verklaring vr recht dat de Bank nzrgvuldig heeft gehandeld en een schadevergeding van ,-. Grndslagen en argumenten daarvr 3.2 Deze vrdering steunt, krt en zakelijk weergegeven, p de vlgende grndslag. De Bank is p nzrgvuldige wijze mgegaan met het infrmatieverzek van de erfgenamen. De erfgenamen hebben de Bank meerdere malen verzcht m infrmatie ver het safelket dat de Om huurde. De Bank heeft dit verzek geweigerd. Dr het gebrek aan infrmatie kan niet wrden gerecnstrueerd he de beëindiging van de huur van het safelket is verlpen. Dit heeft Cnsument en de mede- erfgenamen belemmerd in de zektcht naar erfstukken die verlren zijn gegaan. De aannames die de Bank heeft gedaan ver de beëindiging betreffende het safelket klppen niet en zijn tegenstrijdig. Het beëindigen van de service, en niet de beëindiging dr de Om, lijkt de reden te zijn geweest van de laatste afschrijving in januari Z blijkt uit een nieuwsbericht van de Bank dat p 4 september 2013 is beslten m te stppen met het aanbieden van safelketten p 125 kleinere kantren in Nederland. De Om had het safelket niet kunnen aanhuden. Ok zu een bevestiging van verrekening van de ksten vr het penbreken van de kluis ntbreken, maar deze wrden wel in de schermafdruk van de beëindiging genemd. Gelet p de duur van de crrespndentie ver het verzek m infrmatie en de werkwijze van de Bank hierin, velt Cnsument zich niet serieus genmen. Tijdens de mndelinge behandeling van de klacht had de Bank aangegeven dat zij er alles aan gedaan had m bewijs te leveren, maar dat geen andere infrmatie was gevnden dan enkel een nleesbare interne verzamelntitie. Een week na de mndelinge behandeling had de Bank tch nieuwe aanvullende infrmatie aangetrffen. De stukken die de Bank na de mndelinge behandeling van 6 juli 2018 heeft aangeleverd zijn niet te beschuwen als sluitend bewijs. De schermafdruk waaruit blijkt dat het huurcntract p 2 januari 2014 is kmen te vervallen, sluit niet uit dat de Om de vereenkmst heeft beëindigd.

5 Het pzeggingsfrmulier Safelket van 9 januari 2014, waarin de huurder wrdt verzcht te verklaren dat het gehuurde safelket vlledig leeg is gemaakt, is niet dr de Om ndertekend. De Bank heeft niet tegelicht waarm de administratieve beëindiging p 2 januari 2014 plaats vnd, terwijl het bezek van de Om p 9 januari 2014 was. De bezekerskaart geeft enkel het bezek van 9 januari 2014 van de Om weer. De verige bezeken zijn m nverklaarbare reden niet vastgelegd. De medewerkers die het pzeggingsfrmulier safelket hebben geparafeerd kmen niet vereen met de parafen van de medewerkers p het frmulier Identiteitsdcument. De Bank heeft nagelaten de algemene vrwaarden te verstrekken behrende bij het safelket huurcntract van 6 september Op het cntract staat aangegeven dat de algemene vrwaarden aan de mmezijde zijn pgenmen. Niet valt na te gaan wat de recht en plichten zijn van de erfgenamen. Verweer van de Bank 3.3 De Bank heeft de stellingen van Cnsument weersprken. Vr zver ndig zal de Cmmissie bij de berdeling daarp ingaan. 4. Berdeling 4.1 De Cmmissie ziet zich gesteld vr de vraag f de Bank tekrt is geschten in haar infrmatie- en zrgplicht en f de Bank aansprakelijk gehuden kan wrden vr de gevrderde schade. Infrmatie- en zrgplicht 4.2 De erfgenamen hebben na het verlijden van de Om een sleutel gevnden die behrde bij een safelket p diens naam bij de Bank. Aangezien kstbare erfstukken vermist waren, hebben de erfgenamen infrmatie pgevraagd bij de Bank ver het safelket. Naast de lange tijd die het heeft gekst m van de Bank inzage te verkrijgen van de gegevens van de beëindiging van het safelket van de Om, klaagt Cnsument erver dat de (naderhand) gegeven infrmatie tegenstrijdig en incmpleet is. Cnsument meent dat de Bank niet zrgvuldig heeft gehandeld. 4.3 Allereerst verweegt de Cmmissie dat de Brer de Bank in zijn brief van 9 april 2017 de vlgende vraag heeft gesteld: Is er wellicht in uw Algemene Vrwaarde die p dat mment van tepassing was een artikel pgenmen, dat erfgenamen f een gevlmachtigde van de erfgenamen wrden uitgeslten als er m infrmatie wrdt gevraagd?

6 Hierp heeft de Bank gereageerd dat zij niet gehuden is infrmatie aan de erfgenamen te verstrekken, mdat de beëindiging van het safelket plaats vnd ten de Om ng in leven was. Daarbij zu de Om aanwezig zijn geweest bij het penbren van het safelket. In artikel 4:182 lid 1 van het Burgerlijk Wetbek (BW) staat dat de erfgenamen in de rechten treden van de erflater (de Om). De Bank heeft, gelet p dit artikel, nvldende aangetnd dat de erfgenamen geen recht hebben p infrmatie ver de beëindiging van het safelket van de Om. 4.4 Naast de stelling dat de Bank niet verplicht kan wrden m infrmatie aan de erfgenamen te verstrekken en dat niet meer infrmatie beschikbaar zu zijn, heeft zij gesteld dat vldende duidelijkheid is gegeven he de beëindiging van het safelket van de Om is verlpen. Z staat vlgens de Bank vldende vast dat de Om zelf het safelket wilde pzeggen, dat 4 januari 2014 de laatste safehuur geïncasseerd is en dat het safelket p 9 januari 2014 in het bijzijn van de Om is pen gebrd. De Bank heeft dit gebaseerd p de brief van 27 nvember 2013 aan de Om en de dssierntitie van de Bank van 4 december 2013 (zie verwegingen 2.2 en 2.3). 4.5 Na de bemiddelzitting van 6 juli 2018 heeft de Bank pnieuw nderzek in het archief gedaan. Bij brief van 12 juli 2018 heeft zij de vlgende stukken vergelegd: het huurcntract van het safelket van 6 september 1994, een schermafdruk van 2 januari 2014 van de administratieve beëindiging van het safelket, het pzeggingsfrmulier van het safelket en het frmulier identiteitsdcument, en een bezekerskaart met daarp geregistreerd een bezek van de Om p 9 januari Cnsument heeft ver de verstrekte infrmatie vragen aan de Bank gesteld, mdat de verstrekte infrmatie geen sluitend bewijs bd vr de stellingen van de Bank. De vragen die Cnsument de Bank heeft gesteld zijn nbeantwrd gebleven. 4.6 In tegenstelling tt wat de Bank nder meer in haar brief aan de Brer van 20 december 2016 had geschreven, bleek p 12 juli 2018 dat wél meer infrmatie beschikbaar was. De erfgenamen hebben tegenver de Bank het belang benadrukt van de schriftelijke nderbuwing van de infrmatie ver het safelket. Uit de brief van 31 januari 2017 blijkt dat de Bank dit belang k had begrepen. De erfgenamen hebben nadien ng meerdere malen tevergeefs m infrmatie verzcht (zie verwegingen 2.8 en 2.9). De Cmmissie is van rdeel dat het p de weg van de Bank had gelegen m veel eerder grndiger nderzek te den naar de infrmatie ver het safelket, die zij uiteindelijk wel bleek te hebben.

7 Gevrderde schade 4.7 De schade van ,- die Cnsument van de Bank vrdert betreft de waarde van de erfstukken. Deze schade is vlgens Cnsument k emtineel, het gaat m guden sieraden van verleden familie. 4.8 Niet is vast kmen te staan dat de erfstukken daadwerkelijk in het safelket hebben gelegen. Hewel de Bank adequater had meten reageren p het verzek m infrmatie ver het safelket, is niet vast kmen te staan dat de Bank (hierdr) aansprakelijk is vr het verlies van de erfstukken. Emtinele schade ftewel immateriële schade kmt alleen vr vergeding in aanmerking, indien sprake is van één van de gevallen genemd in artikel 6:106 lid 1 BW. De erfgenamen hebben niet aangetnd dat zij vlgens dit wetsartikel aanspraak kunnen maken p de schade die zij vrderen. Niet is kmen vast te staan dat de Bank aansprakelijk is vr de gevrderde schade van ,-. Deze ksten zijn daarm niet tewijsbaar. Cnclusie 4.9 De Cmmissie cncludeert dat de Bank, gelet p de hiervr genemde gang van zaken, nzrgvuldig is mgegaan met de verzeken van de erfgenamen m infrmatie ver de beëindiging van het safelket van de Om. Dit brengt met zich mee dat de Cmmissie de klacht van Cnsument gegrnd verklaart. Gelet p de gang van zaken, acht de Cmmissie het redelijk dat de Bank een schadevergeding aan Cnsument betaalt van 250,-. Hiermee maakt de Cmmissie gebruik van haar bevegdheid uit artikel van het Reglement. 5. Beslissing De Cmmissie beslist dat de Bank binnen vier weken na de dag waarp een afschrift van deze beslissing aan partijen is verstuurd, een bedrag van 250,- vergedt aan Cnsument die namens de erfgenamen heeft ptreden. In artikel 2 van het Reglement van de Cmmissie van Berep Financiële Dienstverlening is bepaald in welke gevallen berep penstaat van bindende beslissingen van de Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening bij de Cmmissie van Berep Financiële Dienstverlening. Daarbij geldt een termijn van zes weken na verzending van deze uitspraak. Op de website van Kifid vindt u praktische infrmatie ver het instellen van berep. Zie hiervr bij-kifid. U kunt, binnen twee weken na de verzenddatum van deze uitspraak, bij de Vrzitter van de Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening schriftelijk een verzek indienen tt herstel van kennelijke vergissingen in de uitspraak. U met daarbij met name denken aan crrectie van reken- f schrijffuten en verbetering van namen en data. De vlledige prcedure met de termijnen die daarbij in acht meten wrden genmen staat beschreven in artikel 40 van het Reglement.

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken met de daarbij behorende bijlagen: Uitspraak Geschillencmmissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-192 (prf. mr. M.L. Hendrikse, vrzitter, mr. E.L.A. van Emden, mr. R.J. Paris, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ntvangen p : 24

Nadere informatie

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT)

Tevredenheidsenquete bezwarencommissie (CONCEPT) Lid Gedeputeerde Staten M. van Engelshven-Huls prvincie ZUID HLLAND NGEKUMLN Q g nv, 2010 Leden van de Statencmmissie Bestuur & Middelen Cntact T070-441 64 19 F 070-441 78 19 m.van.engelshvenhuls@pzh.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden

Aanvraagformulier vergoeding individueel gedupeerden Aanvraagfrmulier vergeding individueel gedupeerden Aanvraag vergeding in natura Met dit aanvraagfrmulier verzekt u de Stichting Bevrdering Kwaliteit Leefmgeving Schiphlregi (afgekrt: Stichting Leefmgeving

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

1. Definities. 2. Indienen van een klacht

1. Definities. 2. Indienen van een klacht Klachtenprcedure Bent u ndanks nze inspanningen m u z ged mgelijk van dienst te zijn, niet tevreden ver De Mensch, dan kunt u een klacht indienen. Wij zullen er alles aan den m uw klacht naar tevredenheid

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid

Reglement Geschillencommissie Wonen Zuid-Holland Zuid Reglement Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland Zuid DEFINITIES Artikel 1: Dit reglement verstaat nder: crpratie: de bij de Geschillencmmissie Wnen Zuid-Hlland zuid aangeslten rganisatie p wiens handelen

Nadere informatie

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies.

De Commissie stelt vast dat partijen hebben gekozen voor bindend advies. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-177 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger, mr. J. van der Groen, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot

Frans Halslaan 4, 1921EP Akersloot Privacy Verklaring Per 25 mei 2018 gelden er verscherpte regels vr alle rganisaties binnen de EU die persnsgegevens verwerken. Om deze reden is de privacy verklaring aangepast en vragen we u deze dr te

Nadere informatie

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE

10 DEC 2008. Postbus 90055, 5600 PH Eindhoven. Ecologisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rooij 't Achterom 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Pstbus 90055, 5600 PH Eindhven Eclgisch Kennis Centrum B.V. De heer Ing. A.M.L. van Rij 't Achterm 9 A 5491 XD SINT-OEDENRODE Van 10 DEC 2008 H.F.M.J. Verbeeten T (0900) 92 94, F (040) 265 1519 Ons kenmerk

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN

TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN TOELICHTING COLLEGEGELD 2016 2017, HOGESCHOOL LEIDEN Vr je inschrijving bij Hgeschl Leiden betaal je jaarlijks cllegegeld, dit is wettelijk verplicht. Hiernder lees je he Hgeschl Leiden het cllegegeld

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-309 (mr. A.M.T. Wigger, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 17 mei 2017 Ingediend door : Consument Tegen :

Nadere informatie

dat u van plan bent om van 9 mei 2008 tot en met 16 mei 2008 op

dat u van plan bent om van 9 mei 2008 tot en met 16 mei 2008 op Pstbus 10107, 1301 AC Almere Datum 4 april 2008 Van Mevr. T 0900-92 ~'+, F (036) 75062 70 Ons kenmerk WW AL Onderwerp WW-uitkering tijdens vakantie Geachte mevruw CORRECTIEBRIEF U heeft ns laten weten,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Wij hanteren dezelfde algemene voorwaarde als de Nederlandse thuiswinkel organisatie die tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond

Wij hanteren dezelfde algemene voorwaarde als de Nederlandse thuiswinkel organisatie die tot stand zijn gekomen in overleg met de Consumentenbond Vrwaarden Wij hanteren dezelfde algemene vrwaarde als de Nederlandse thuiswinkel rganisatie die tt stand zijn gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN

Klachtenreglement Zorgkantoor DWO/NWN Klachtenreglement Zrgkantr DWO/NWN Januari 2015 1. Algemene bepalingen De Wet langdurige zrg (Wlz) is vanaf 1 januari 2015 van kracht. Deze wet wrdt uitgeverd dr de zrgkantren. Deze kantren zijn vr smmige

Nadere informatie

Kracht door balans Biofeedback opleiding

Kracht door balans Biofeedback opleiding Algemene vrwaarden De algemene vrwaarden zijn van tepassing p iedere aanbieding en fferte van, alsmede elke vereenkmst tussen Kracht dr balans, vertegenwrdigd dr Mevr. drs. D.M. Matt, hierna te nemen:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Reglement voor Klachtenbehandeling

Reglement voor Klachtenbehandeling Reglement vr Klachtenbehandeling 1. Algemeen 1.1. Dit Reglement vr Klachtenbehandeling, verder te nemen het Reglement, is in vereenstemming met art. 1.7 sub d en artikel 7.2 van de Statuten als vastgesteld

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders, in zijn vergadering van 15 maart 2016,

Het college van burgemeester en wethouders, in zijn vergadering van 15 maart 2016, Het cllege van burgemeester en wethuders, in zijn vergadering van 15 maart 2016, gelet p artikel 4:81 Algemene wet bestuursrecht en artikel(en) 5 tt en met 12 van Bek 5 van het Burgerlijk Wetbek en 160,

Nadere informatie

Addendum stappenplan plaatsing

Addendum stappenplan plaatsing Addendum stappenplan plaatsing In het kader van de aangekndigde (vrgenmen) rerganisatie d.d. 4 december 2012 heeft er nader verleg plaatsgevnden tussen de betrkken vakbnden en de werkgever ver de inhud

Nadere informatie

Achternaam aanvrager:... Ongehuwd / Gehuwd / Geregistreerd partnerschap / Gescheiden / Samenwonend* Telefoonnummer:. . Beroep:.

Achternaam aanvrager:... Ongehuwd / Gehuwd / Geregistreerd partnerschap / Gescheiden / Samenwonend* Telefoonnummer:.  . Beroep:. 1. Persnalia aanvrager huurwning Achternaam aanvrager:... Vrnamen: Man/Vruw:* ngehuwd / Gehuwd / Geregistreerd partnerschap / Gescheiden / Samenwnend* Gebrteplaats en datum:.. Huidig adres:. Pstcde / Wnplaats:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Keurmerk Klantgericht Verzekeren Stappenplan en checklist eerste beoordeling Stichting toetsing verzekeraars

Keurmerk Klantgericht Verzekeren Stappenplan en checklist eerste beoordeling Stichting toetsing verzekeraars Keurmerk Klantgericht Verzekeren Stappenplan en checklist eerste berdeling Stichting tetsing verzekeraars In dit dcument vindt u meer infrmatie ver de stappen die u drlpt als u het Keurmerk Klantgericht

Nadere informatie

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers)

Privacy Statement andere betrokkenen (niet zijnde studenten of medewerkers) Privacy Statement andere betrkkenen (niet zijnde studenten f medewerkers) Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar bezekers en externe cntacten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met uw persnsgegevens.

Nadere informatie

Privacy Statement Studenten

Privacy Statement Studenten Privacy Statement Studenten Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar studenten en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene Verrdening

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

UITSPRAAK VAN DE COMMISSIE VAN BEROEP

UITSPRAAK VAN DE COMMISSIE VAN BEROEP UITSPRAAK VAN DE COMMISSIE VAN BEROEP Kamer : Dping Leden van de kamer : (kamervrzitter) : mr. M.A. Fierstra (lid) : mr. J.E. Brands (lid) : mr. J.M. van Wegen Zaaknummer : B 2018003/2018-68-01 In de zaak

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Algemene Vrwaarden Thuiswinkel vr de levering van diensten Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE Aanvraagfrmulier behrende bij de Prcedureverrdening planschade Deurne 2008 De Wet ruimtelijke rdening (Wr) geeft in afdeling 6.1 aan dat een belanghebbende

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen

Subsidieverordening isolatiemaatregelen bestaande eigen woningen Raadsvrstel AGENDAPUNT: 6 VERGADERDATUM: 16 FEBRUARI 2012 Onderwerp Datum cllegebesluit Subsidieverrdening islatiemaatregelen bestaande eigen wningen Cmmissie Vlkshuisvesting, Datum vergadering 08-02-2012

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene Vrwaarden Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018

HTW. Algemene Voorwaarden voor de webshop van HTW Catering 2018 HTW C A T E R I N G. N L Algemene Vrwaarden vr de webshp van HTW Catering 2018 Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de cnsument gebruik kan

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Rosedale Collections. Artikel 1 - Definities. - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden. Rosedale Collections. Artikel 1 - Definities. - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 - Definities - Identiteit van de ndernemer

Nadere informatie

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden )

Veenendaalse Atletiek Vereniging. Reglement Kantine-Commissie. ( doel / taken / bevoegdheden ) Veenendaalse Atletiek Vereniging Reglement Kantine-Cmmissie ( del / taken / bevegdheden ) Mei 2015 Reglement Kantine-Cmmissie VAV ( del / taken / bevegdheden ) Inleiding. In de Statuten van de Veenendaalse

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

T P B.V. h.o.d.n. D V NVM Makelaars, gevestigd te s-gravenhage, beklaagde

T P B.V. h.o.d.n. D V NVM Makelaars, gevestigd te s-gravenhage, beklaagde 13-13 RAAD VAN TOEZICHT s GRAVENHAGE Taxatierapprt te laat tegeznden. Beweerdelijk te lage waardering. Inschrijving bij VastgedCert. Taxateur aan twee ndernemingen verbnden. Onheuse bejegeningen? Klager

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

een klacht die niet op een bevredigende wijze is opgelost en als geschil moet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Mondzorg.

een klacht die niet op een bevredigende wijze is opgelost en als geschil moet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Mondzorg. Klachtenregeling NVM-mndhygiënisten Met inwerkingtreding van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zrg (Wkkgz) heeft de wetgever begd de kwaliteit van zrgverlening te verbeteren en beter te kunnen bewaken.

Nadere informatie

Wob-verzoek stemmachines

Wob-verzoek stemmachines Ij] KIESRAA Stichting "Wij vertruwen stemcmputers niet" t.a.v. de heren RV Gnggrijp en B.G.J. Wels Linneausparkweg 98 1098 EJ Amsterdam atum Inlichtingen L. Leber T (070) F Uw kenmerk Onderwerp Wb-verzek

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl Algemene Vrwaarden Taximetkrting.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie

Wat is een bevalplan Waarom dit bevalplan Locatie Wat is een bevalplan Een bevalplan is een beknpt dcument waarin je juw wensen en verwachtingen ver de bevalling pschrijft. Vr juw bevalling bespreek je dit dcument met juw zrgverleners en begeleiders.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengelo Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015

Huishoudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengelo Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015 Huishudelijk reglement van de Stichting Kamermuziek Hengel Vastgesteld in de bestuursvergadering dd 20 juli 2015 Begripsbepaling In dit reglement wrdt verstaan nder: de stichting: de Stichting Kamermuziek

Nadere informatie

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015

HART4DOORNENBURG. Presentatie café avond 28 november 2015 HART4DOORNENBURG Presentatie café avnd 28 nvember 2015 Een initiatief van zes drnenburgers Erik Feijen Gerard van Gemert Dirk Witjes Stef Huisman Hans Feijen Luuk Timmers Inhud presentatie Ontstaan van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Riemenfactry Inhudspgave: Artikel 1 Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 - Tepasselijkheid... 1 Artikel 4 - Het aanbd... 2 Artikel 5 - De vereenkmst...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene vrwaarden Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Toelichting op het Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen (Pensioenadvies Uitkering)

Toelichting op het Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen (Pensioenadvies Uitkering) Telichting p het Dienstverleningsdcument Vermgen pbuwen (Pensienadvies Uitkering) Inleiding. U heeft een dienstverleningsdcument (DVD) van ns ntvangen. Dit DVD is pgesteld cnfrm de vrschriften van de AFM;

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-132 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op : 7 mei 2018 Ingediend door : Consument Tegen : de

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Topbloemen Nederland BV handelend onder de naam/namen: Topbloemen.nl, Bestflowers.nl, Wijn-vandaag.

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Topbloemen Nederland BV handelend onder de naam/namen: Topbloemen.nl, Bestflowers.nl, Wijn-vandaag. Algemene Vrwaarden Thuiswinkel (vr cnsumenten) Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOOR WONING VAN WOONBEDRIJF IEDER1

AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOOR WONING VAN WOONBEDRIJF IEDER1 AANVRAAGFORMULIER WONINGRUIL VOOR WONING VAN WOONBEDRIJF IEDER1 U heeft een andere huurder gevnden die graag met u van wning wil ruilen en u heeft cntact gehad met Wnbedrijf ieder1 m te vragen f uw wning

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Topsport- Student Stenden Hogeschool Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Tpsprt- Student Stenden Hgeschl Prfileringsfnds

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015

Aanvraagformulier subsidieregeling isolatiemaatregelen woningen 2015 Aanvraagfrmulier subsidieregeling islatiemaatregelen wningen 2015 Raadhuisplein 2 Pstbus 500 3850 AM Ermel t 0341 56 73 21 Vul dit frmulier in, zet uw handtekening en stuur het p naar de Gemeente Ermel,

Nadere informatie

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen

Time-out, schorsing en verwijdering van kinderen Time-ut, schrsing en verwijdering van kinderen Psitief advies GMR d.d. Definitief vastgesteld CvB d.d. 1 Inleiding De kindcentra van CKC Drenthe staan middenin de samenleving. Dat betekent

Nadere informatie

Algemene beschrijving. Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene beschrijving. Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene beschrijving Sanitairwinkel.be richt zich p de Eurpese markt met wngerelateerde prducten. Sanitair en tegels vrmen de basis in het aanbd verdeeld ver bekende (inter)natinale merken en diverse

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Veilige Kluizen.cm Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 -

Nadere informatie

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN Met ik mijn kind aanmelden? Als u uw kind niet aanmeldt, kunt u het pas vanaf de eerste schldag van mei 2014 inschrijven vr het schljaar 2014-2015 in een Dilbeekse kleuter

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene vrwaarden Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument: de natuurlijke

Nadere informatie

Overgangsnormen Minkemalaan. cursusjaar 2015 2016

Overgangsnormen Minkemalaan. cursusjaar 2015 2016 Overgangsnrmen Minkemalaan cursusjaar 2015 2016 1 INHOUDSOPGAVE blz. Vrwrd 3 BEVORDERINGSNORMEN 1. Inleiding 4 2. Tetscijfers 5 3. Rapprtcijfers 5 4. Bevrderingsnrmen brugklas hav/vw 6 5. Bevrderingsnrmen

Nadere informatie

het door Consument digitaal ingediende klachtformulier; het verweerschrift van de Bank; de repliek van Consument; de dupliek van de Bank.

het door Consument digitaal ingediende klachtformulier; het verweerschrift van de Bank; de repliek van Consument; de dupliek van de Bank. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-534 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. A.M.T. Wigger, prof. mr. M.L. Hendrikse, leden en mr. D.W.Y. Sie, secretaris) Klacht ontvangen op

Nadere informatie

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds

Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzondere Omstandigheden Profileringsfonds AANVRAAGFORMULIER 1 studiefinancieringsvrm vr chrten vóór 1-9-2015 én studiefinancieringsvrm(en) vr chrten na 1-9-2015 Regeling Financiële Ondersteuning Overige Bijzndere Omstandigheden Prfileringsfnds

Nadere informatie

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers

Handreiking functionerings- en beoordelingsgesprekken griffiers Handreiking functinerings- en berdelingsgesprekken griffiers September 2014 Functineringsgesprek Als de griffier is aangesteld, is het verstandig m met elkaar te blijven reflecteren p het functineren.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie