7-Series Heftrucks Elektrische heftrucks 1,5 tot 2,0 ton 3-wiels en 4-wiels Lifting Your Dreams

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.doosan-iv.eu 7-Series Heftrucks Elektrische heftrucks 1,5 tot 2,0 ton 3-wiels en 4-wiels Lifting Your Dreams"

Transcriptie

1 7-Series Heftrucks Elektrische heftrucks 1,5 tt 2,0 tn 3-wiels en 4-wiels Lifting Yur Dreams

2 ver Dsan Dsan Industrial Vehicle De waarden die nze grei stuwen Vraanstaande mndiale speler met een grtse geschiedenis Mensen zijn de basis van het succes van Dsan drheen de laatste eeuw. Bij Dsan kmen mensen steeds p de eerste plaats. Dit zit verweven in de managment filsfie. "Het bedrijfsleven bestaat niet m winst te maken, maar m mensen zich te laten ntwikkelen." (T Pyung Park, de eerste President). Dsan blijft in vlle ntwikkeling en verbetert haar glbale psitie vrtdurend dankzij haar menselijk kapitaal. Dsan, het udste maar snelstgreiende bedrijf k al kent Dsan reeds een lange geschiedenis sinds haar start in 1896, het zijn de laatste 100 jaar waarin ze haar snelste grei kent. nze geschiedenis start in 1937 met een bedrijfje dat Chsun Machinery heette. Het ntwikkelde zicht tt Dsan Industrial Vehicle, de grtste heftruckfabrikant van Krea, die een hfdrl speelt in de industriële ntwikkeling van Krea. Vandaag zijn we een multinatinal, die werkt vanuit grte prductielijnen en verkpskantren veral ter wereld. Engagement m te vernieuwen We blijven gedreven vruit denken: zwel vr nieuwe prductntwikkelingen als individueel talent pbuwen. Hierdr kunnen we snel en efficiënt reageren p de steeds sneller veranderende wereld in de 21ste eeuw. nze missie is m nze mndiale psitie te verstevigen zwel vandaag als naar de tekmst te. Dsan, het bedrijf vr de glbale Infrastructure Supprt Business (ISB) Dankzij drgedreven rerganisaties van haar prductaanbd sinds 1998, haalt Dsan meer dan 90% van de ttale mzet uit de ISB sectr. Vrheen kwam 70% van de mzet van cnsumentenprducten, maar Dsan met succes haar business DNA mgevrmd naar Infrastructure Supprt Business. Dsan, een mndiaal bedrijf Dankzij de hge kwaliteitsnrmen vr haar prducten en dienstverlening, is Dsan uitgegreid tt een mndiale speler. 60% van haar mzet haalt Dsan uit haar mndiale activiteiten buiten Krea. ngeveer de helft alle Dsanwerknemers bevinden zich dan k buiten Krea. Engagement naar nze klanten nze klanten kmen steeds p de eerste plaats: we nemen enkel genegen met de hgste kwaliteit vr nze prducten en een navenante dienstverlening. nze belfte Dsan Industrial Vehicle is de partner waarp u kan rekenen, ns engagement kent geen cmprmissen. Bekrnde technlgie Dsan is reeds meermaals bekrnd vr Design & Safety en heeft zelf al vijf maal de nderscheiding behaalt vr Design Excellence van de Frklift Truck Assciatin.

3 7-Series Elektrische heftrucks 1,5 tt 2,0 tn Innvatie vrp. Tnaangevende nieuwe 7-Series elektrische heftrucks van Dsan. De 7-Series 3- en 4-wiels elekrische heftrucks buwen verder p het basiscncept van Dsan: eenvudige, krachtige, perfrmante heftrucks die zwel g hebben vr de bestuurder als het budget. In de ergnmische bestuurdersplaats, hudt de bestuurder de vlledige cntrle, zdat hij de beste prestaties kan neerzetten met de geringste inspanning. Dankzij het duurzame design en het vernieuwe stabiliteitssysteem, vertreft de nieuwe Dsan 7-series zelfs de hgste eisen p het vlak van veiligheid. Langere nderhudsintervallen en vernieuwende technlgie reduceren de nderhudsksten significant. Het allernieuwste AC systeem geeft de ultieme cmbinatie van kracht, prestaties en betruwbaarheid. Elke parameter is afznderlijk instelbaar zdat de heftruck p maat van de gebruiker kan afgeregeld wrden m hem de maximale cntrle en nauwkeurigheid te geven. Dsan's wereldwijd servicenetwerk garandeert de hgst mgelijke beschikbaarheid vr uw heftruck en verlaagt de peratinele ksten.

4 Krachtige, betruwbare technlgie Dankzij de Curtis Cntrller met de allernieuwste wisselstrmtechnlgie, beschikt u ver een nnavlgbare cmbinatie van kracht, prestaties en functinaliteit. De Dsan 7-series is dé beste keuze vr elke bestuurder dr z'n neindige instelmgelijkheden, ptimale cntle en buitengewne betruwbaarheid. De wisselstrmaandrijfmtr en -hydraulische mtr zrgen vr een sepele en aangename gebruikservaring en tegelijk herleiden ze de energiecnsumptie tt het laagst mgelijke peil. Duurzame, hittebestendige strmkabels garanderen een stabiele werking, zelfs in de meest veeleisende mstandigheden. 7-Series Elektrische Heftrucks 1,5 tt 2,0 tn Tnaangevende prestaties Hge prestaties, zwel qua rijgedrag als hefvermgen, is wat u mag verwachten van de nieuwe Dsan 7-series. Hierdr zijn nze heftrucks ngeëvenaard in efficiëntie en prductiviteit. Zdra de bestuurder de stel verlaat, treedt autmatisch de electr-magnetische parkeerrem in werking. Deze vrkmt dat de heftruck ngecntrleerd achteruitrlt p laadperrns f hellingen en garandeert z de veiligheid van de bestuurder en z'n mgeving. Dankzij de instelmgelijkheden en werkprgramma's kan de bestuurder de heftruck aanpassen aan zijn werkmstandigheden en vereisten. De TL-versie vrziet daarenbven in een grtere batterij, waardr de heftruck langer kan gebruikt wrden znder de nd m ze aan de lader te leggen. Dsan's liebadremmen, die tevens standaard zijn p alle Dsan 7-series, zijn nageneg nderhudsvrij. Het vlledig geslten remsysteem vrkmt het binnendringen van nzuiverheden en verlengt z het nderhudsinterval tt 5 maal in vergelijking met cnventinele remtrmmels. ptimale prductiviteit in magazijnen Magazijnmanagers streven altijd een z hg mgelijk stckageefficiëntie na. Daarm zijn de 3-wielsheftrucks ntwrpen met een perfecte 90 stuurhek, zdat de heftrucks zelfs in de allersmalste ruimtes meitels kunnen draaien. De 4-wielsheftrucks beschikken ver een vernieuwde stuuras met 86 draaihek, speciaal ntwrpen m de draaicirkel z klein mgelijk te huden. Het afgernde cntragewicht zrgt ervr dat de bestuurder gemakkelijk in en uit smalle gangen kan rijden en vrkmt z eventuele schadeksten. Het zijdelingse batterijwisselsysteem (side-lift-in/lift-ut fwel SLI) herleidt de bendigde tijd m een batterij te wisselen tt een absluut minimum, zdat u maximaal gebruik kan maken van uw heftruck. Buitentepassingen De cntrller (cnfrm IP65), de elektrische mtrs (cnfrm IP43) en silicne-afdichting rnd de kabels en cnnectren zijn allen z ntwikkeld zdat de Dsan 7-series vlkmen beschermd zijn tegen stf, afval en water. Hierdr zijn de heftrucks uitermate geschikt m buiten te gebruiken. Betruwbare, stabiele Curtis Cntrller (cnfrm IP65) Geptimaliseerde stuurhek BT (3-wiels heftruck): 90 BX (4-wiels heftruck): 86 Afgernde cntragewicht design cncept Eenvudige, krachtige, geslten aandrijf- en hydrauliekmtr (cnfrm IP43)

5 Interieurdesign met fcus p ergnmie 7-Series Elektrische Heftrucks 1,5 tt 2,0 tn Bestuurders leveren hun beste prestaties wanneer de werkmstandigheden perfect zijn. De Dsan 7-series is ntwrpen m dit vr de bestuurder te realiseren. De traplze stuurklm, geveerde cmfrtstel, armleuning en ptinele hfdsteun zijn vlledig instelbaar, zdat de bestuurder ze kan aanpassen naar zijn persnlijke wensen. Het bedieningspaneel en alle bedieningselementen zijn gepsitineerd m het de bestuurder z makkelijk en cmfrtabel mgelijk te maken. Daarenbven kan de bestuurder p een eenvudige wijze via het bedieningspaneel het werkprgramma selecteren dat het beste past bij de taak die hij met uitveren. Makkelijk te bedienen Dankzij de elektrnische minihendels f standaard hydraulische hendels kan de bestuurder de heftruck meitels en accuraat bedienen. Het -dr Dsan ntwrpen- pbergvak cmbineert gekend cmfrt met nieuwe technlgiën m tegemet te kmen aan de wensen van de bestuurders. Z beschikt het pbergvak k ver een grte bekerhuder, USB prt, cnventinele 12v-aansluiting en klembrd. Hydraulische hendels: eenvudig, betruwbaar en vertruwd. De rijrichtingsschakelaar is geïntegreerd in de hydraulische hendel, zdat de bestuurder snel van rijrichting kan wisselen. Bvendien is het vlkmen veilig aangezien hij p geen enkel mment z'n handen van het stuur en de hendel heft te halen. Nieuwe Dsan elektrnische minihendels: ptimale ergnmie brengt ptimale prductiviteit. Het snelle en accurate minihendelsysteem zrgt ervr dat de bestuurder zijn nieuwe Dsan 7-series meitels en efficiënter dan it kan bedienen. Het cmpacte, ergnmische stuur (diameter 280mm) met stuurknp verhgt het gebruikscmfrt en prductiviteit. Het vergrt tevens de beweginsvrijheid van de bestuurder.. Makkelijk pstappen vr ultiem cmfrt Bestuurders meten vaak p- en afstappen tijdens hun dagtaak. Met dit in gedachte heeft Dsan een aantal systemen en functies ntwrpen m dit makkelijker en veiliger te maken dan it. - Grte pstaptrede met anti-slip patrn garandeert de veiligheid wanneer de bestuurder pstapt, zelfs met grte veiligheidsschenen - Makkelijke pstapbeugel geven de bestuurder een huvast bij het p- en afstappen - Grte vlerruimte biedt ptimaal cmfrt en bewegingsvrijheid - Schuine vlerplaat zrgt vr meer ergnmie vr de bestuurder dr de spanning p de enkels weg te nemen en de grte pedalen zrgen vr maximale veiligheid en gebruiksgemak.

6 ptimale veiligheid en zichtbaarheid 7 7-Series Electric Elektrische Frklifts Heftrucks 1 t 1,51.5 tt Tn 2,0 Series tn Net zals alle Dsan heftrucks is k de 7-series ntwikkeld met een duidelijk fcus p veiligheid en zichtbaarheid. nvldende zichtbaarheid ligt aan de basis van vele heftruck-gerelateerde ngevallen, daarenbven heeft het k een negatieve impact p de prductiviteit. Net daarm legt Dsan de nadruk p veiligheid en zichtbaarheid bij het ntwerpen van de heftrucks. Het ntwerp van het beschermdak nderlijnt dit: de dakprfielen staan nder een hek m een ptimale zicht te geven, maar tegelijk zijn de prfielen rbuust gemaakt m de ndige bescherming te bieden. De drdachte plaatsing van de hydraulische leidingen en kettingen in de mast zrgen dan weer vr een ged zicht drheen de mast naar de lading p de vrken. De achteruitkijkspiegels en panramische spiegel bieden zekerheid bij het achteruitrijden m ngevallen en beschadigingen aan de heftruck, de prducten en rekken te vrkmen. De LED f halgeen werklampen en vr- en achterverlichting zrgen dat de bestuur duidelijk kan zien en wrdt gezien, m z de werkplaats veiliger te maken. Design gericht p zichtbaarheid De mast en het beschermdak zijn z ntwrpen m een ptimaal zicht vrwaarts en naar bven te bieden vr de bestuurder. Brede panramische spiegel Geeft de bestuurder een duidelijk en breed zicht achterwaarts, m z de veiligheid en efficiëntie te verbeteren. LED lichten Helderder licht en langere levensduur in vergelijking met cnventinele lichten. Elektrmagnetische, autmatische parkeerrem De autmatische parkeerrem vervangt de traditinele mechanische handrem. Hij geeft een perfecte betruwbaarheid en z een maximale veiligheid. De autmatische par keer r em g ar andeer t een maximale betruwbaarheid, vral wanneer de bestuurder de heftruck achterlaat p een helling. Dankzij de bekrnde achteruitrijhandgreep (Frk Lift Truck Assciatin) met geïntegreerde claxn is achteruitrijden cmfrtabeler en veiliger. De handige greep vrziet bij het achteruitrijden een plaats vr de bestuurder m zijn hand te leggen in plaats van zijn hand rnd het beschermdak te meten leggen wat tt blessures aan vingers f handen kan leiden. Met de geïntegreerde claxn heft de bestuurder zijn hand niet van de handgreep te halen m p de claxn p het stuur te drukken. Hij blijft eenvudigweg achteruit kijken en gebruikt de claxn p de handgreep. De bestuurder kan veilig p- en afstappen dankzij de brede anti-slip pstapstrede. In ndsituaties is er een ndknp f claxn binnen handbereik m een ndstp uit te veren f mstaanders te alarmeren. Achteruitrijhandgreep met claxn Verhgt de veiligheid, cmfrt en gebruiksgemak bij het achteruitrijden. Anti-slip pstaptrede Het anti-slip patn verbetert de veiligheid bij het pstappen, zelfs bij regen f sneeuw. Ndstp Dankzij de integratie in de cnsle van de minihendels, is de ndstp zeer snel bereikbaar, zdat de bestuurder nmiddellijk kan reageren bij ndgevallen. Geïntegreerde claxn (minihendels) m maximale veiligheid te garanderen is het ndzakelijk m in een fractie van een secnde te kunnen reageren. Daarm is er in de minihendel cnsle een claxn ingebuwd, zdat de bestuurder snel kan reageren, zelfs znder zijn hand p te heffen.

7 Uitstekende stabiliteit ptimale Dienstverlening 7-Series Electric Elektrische Frklifts Heftrucks 1.5 1,5 tt 2.0 2,0 Tn tnseries Het Guardian Stability System (GSS) beschermt de bestuurder en de lading m ngevallen te vrkmen. Het vldet en vertreft zelfs alle veiligheids- en stabiliteitseisen die mmenteel in vege zijn f die zullen wrden geïmplementeerd. De cntrller, mtrs en alle andere cmpnenten zijn niet alleen duurzaam en rbuust, maar k ng eens gepsitineerd zdat nderhud snel en meitels kan gebeuren. Alle cmpnenten zijn ntwikkeld met het "Easy t Service" cncept in het achterhfd. Aut Hld Functie De elektrmagnetische, autmatische parkeerrem bezit een Aut Hld Functie, die vrkmt dat de heftruck wegrlt p een laadperrn f helling. De bestuurder kan eenvudig van de heftruck stappen, aangezien deze aut hld functie autmatisch wrdt geactiveerd. Lage batterijspanning Indien de batterijspanning te laag zu zijn, zu de heftruck kunnen stilvallen. m dit te vrkmen, wrdt de bestuurder gealarmeerd wanneer de batterijspanning te laag wrdt. De hefsnelheid wrdt p dat mment dan k beperkt m de batterij z veel mgelijk te sparen. Autmatische rijsnelheidsbegrenzing Bij het ingaan van een bcht, zal de stuursensr de scherpte van de bcht meten en in functie daarvan de maximale rijsnelheid begrenzen m ngelukken te vermijden. Mast Lwering Inter-Lck & Tilt Lck (IS3691) Het hydraulisch vergendelsysteem vrkmt het natuurlijk zakken en neigen van de mast. Het beschermt de mensen p werkvler, zelfs wanneer de bestuurder de heftruck nbeheerd achterlaat. Turtle Mde Dr de Turtle Mde te activeren, wrdt de maximale rijsnelheid begrensd tt een vraf ingestelde snelheid, znder evenwel de hefsnelheid aan te passen. Hierdr kan de bestuurder veilig maneuvreren wanneer hij in delicate mstandigheden met werken. Neutrale start Als de rijrichtingsschakelaar in vrwaartse f achterwaartse psitie staat bij het starten, zal het starten van de heftruck autmatisch wrden afgebrken. Wanneer de rijrichtingsschakelaar in neutraal wrdt gezet, zal het starten hervatten. Hierdr wrden ngelukken vermeden. Remvleistf Indicatr Indien het niveau van de remvleistf het minimumniveau bereikt, zal de bestuurder wrden gealarmeerd m hem erp te wijzen dat de remvleistf bijgevuld dient te wrden. SS (peratr Sensing System) Wanneer de bestuurder de stel verlaat, wrden rij- en heffuncties autmatisch geblkkeerd. Hierdr kan de heftruck niet per ngeluk bediend wrden. Veiligheidsriemindicatr p het bedieningspaneel zal een alarmsignaal verschijnen m de bestuurder er p te wijzen de veiligheidsriem aan te den. ptinele functies - Rijsnelheidsbegrenzer (50%) wanneer de mast is uitgeschven. - Vrwaartse neiging begrenzen tt 2 wanneer de mast is uitgeschven. - Alarmsignaal wanneer de mast wrdt uitgeschven en de neiging grter dan 2 is. - Aut Tilt Leveling: plaatst de mast terug in verticale psitie d.m.v. een neigheksensr. Wereldwijd service netwerk Dsan biedt een drgedreven ndersteuning aan dankzij een uitgebreid dealernetwerk. ngeacht waar u zich bevindt, ged-getrainde techniekers zijn steeds beschikbaar m u te helpen m z de allerhgste beschikbaarheid van uw heftrucks te garanderen. Zijpaneel verwijderen znder gereedschap Het zijpaneel kan eenvudig wrden verwijderd znder enig gereedschap, zelfs geen schrevendraaier. Hierdr wint de bestuurder f nderhudstechnieker kstbare tijd. De mtrkap gaat ver pen, zdat alle cmpnenten makkelijk bereikbaar zijn vr nderhud. riginele Dsan wisselstukken Het wisselstukkenmagazijn in België stelt nze dealers drheen Eurpa in staat u te ndersteunen met service en wisselstukken van de beste kwaliteit. Hierdr bent u zeker van een ptimale service vr uw heftrucks. Snelle tegang tt de cntrllerruimte Zelfs znder de mtrkap te penen, heb je tegang tt de cntrllerruimte m de instellingen te finetunen f diagnse uit te veren. LCD kleurenscherm Het grte LCD kleurenscherm geeft u permanent de staat van uw heftruck en infrmeert de bestuurder ver de aankmende nderhudsbeurt. Diagnse apparaat Met behulp van het diagnseapparaat kunnen de prestatieinstellingen snel en eenvudig wrden afgeregeld. De EasyViewer sftware werd speciaal dr Curtis ntwikkeld vr de Dsan 7-series m heftruck nauwkeurig af te kunnen regelen.

8 Standaarduitrusting en pties 7-Series Elektrische Heftrucks 1,5 tt 2,0 tn VEILIGHEID & PTIES STANDAARD PTIE Guardian Stability System (GSS) - SS (peratr Sensing System) - Neutrale start - Aut Hld Functie - Lage batterijspanningsindicatr - Remvleistf & Veiligheidsriemindicatr - (IS 3691) Mast Lwering Inter-Lck & Tilt Lck Ndstp Achteruitrijhandgreep met claxn Aut Tilt Leveling Extra ptie vr het Guardian Stability System (GSS) - Rijsnelheidbegrenzer (50%) wanneer de mast is uitgeschven - Vrwaartse neiging begrenzen tt 2 wanneer de mast is uitgeschven - Alarmsignaal wanneer de mast wrdt uitgeschven en de neiging grter is dan 2 PRDUCTIVITEIT STANDAARD PTIE Belangrijkste specificaties B15T-7 B18T-7 B18TL B20T-7 B20TL-7 B16X-7 B18X-7 B20X-7 Klasse 3-wiels elektrisch 4-wiels elektrisch Draagvermgen kg Lastzwaartepuntafstand mm 500 Wielbasis mm Draaicirkel mm Lastafstand mm Rijsnelheid km/u 17/17 17/17 17/17 17/17 17/17 17/17 17/17 17/17 Hefsnelheid m/s 0,4/0,6 0,4/0,6 0,4/0,6 0,4/0,6 0,4/0,6 0,4/0,6 0,4/0,6 0,4/0,6 Daalsnelheid m/s 0,5/0,45 0,5/0,45 0,5/0,45 0,5/0,45 0,5/0,45 0,5/0,45 0,5/0,45 0,5/0,45 Maximale helling (aan 1,6km/h, geladen) Maximale trekkracht (geladen) Gangpadbreedte bij pallet 1000 x 1200 dwars Gangpadbreedte bij pallet 800 x 1200 verlangs B18T-7 Series B15/18/20T-7, B18/20TL-7 48V, 3-wielsheftruck B18X-7 Series B16/18/20X-7 48V, 4-wielsheftruck % Kgf mm mm Stuurhek gr Wisselstrmsysteem Afgernde cntragewicht design Curtis Cntrller (cnfrm IP65) Geslten mtrs (cnfrm IP43) 86 (BX)/90 (BT) Stuurhek Elektrmagnetische, autmatische parkeerrem Hydraulisch gedempt ventiel in secundaire cilinder (FFL & FFT) Accessire vr installatie van batterij met DIN-afmeting Battery Lift In and ut System Keling: Ventilatr & Fin type cntrller Pakketten: Kel- & vrieskamers, Drankindustrie, Visserij GEBRUIKSGEMAK (ERGNMIE) STANDAARD PTIE pstapbeugel en anti-slip pstaptrede Ruime, schuine vlerruimte met rubber mat Afgernde mtrkap design Gemakkelijk leesbaar bedieningspaneel Trapls instelbare stuurklm & Easy Grip stuur (diameter 280mm) Hydraulische hendels met rijrichtingschakelaar Grte bekerhuder, USB-Prt & cnventinele 12v-aansluiting en klembrd Nieuw minihendelsysteem Stuur met stuurknp Premium stel: Grammer MSG65 serie Panramische spiegel LED lichten Aangepaste hgtes beschermkap Mnpedals Mdulaire cabines DUURZAAMHEID EN DIENSTVERLENING STANDAARD PTIE Rbuust chassis en beschermkap Snelle tegang tt de cntrller-en mtrruimte Brede pening mtrkap Zijpaneel verwijderen znder gereedschap liebadremmen (DB) Duurzame, hittebestendige strmkabels Easy Diagnstic & Fine-Tune pmerking: Deze lijst is gebaseerd p de algemene infrmatie van de fabrikant. Standaarduitrusting en pties kunnen verschillen in verschillende regi's.

9 Prductieafdeling Verkpsafdeling Filiaal Distributeur Wisselstukkenmagazijn Dsan Industrial Vehicle Eurpe nv Eurpark-Nrd 36A 9100 Sint-Niklaas Belgium Tel.: Fax: Website : DISTRIBUTEUR 2015 June

7-Series Heftrucks Elektrische heftrucks 2,2 tot 3,5 ton Lifting Your Dreams

7-Series Heftrucks Elektrische heftrucks 2,2 tot 3,5 ton Lifting Your Dreams www.dsan-iv.eu 7-Series Heftrucks Elektrische heftrucks 2,2 tt 3,5 tn Lifting Yur Dreams ver Dsan Dsan Industrial Vehicle De waarden die nze grei stuwen Vraanstaande mndiale speler met een grtse geschiedenis

Nadere informatie

Een goede toekomst voor uw administratie

Een goede toekomst voor uw administratie Een gede tekmst vr uw administratie Is dit uw situatie nu? Is dit uw situatie straks? De praktijk Bij het gebruik maken van nline- bekhuden, wrdt het vr u mgelijk m 24 uur per dag, 7 dagen in de week infrmatie

Nadere informatie

BBB BikeBoard: Zo hoort een fiets applicatie te werken

BBB BikeBoard: Zo hoort een fiets applicatie te werken BBB BikeBard app BBB BikeBard: Z hrt een fiets applicatie te werken Na het intrduceren van Bluetth sensren en een vernieuwende smartphnehuder vrig jaar, knden we eigenlijk niet anders dan k een fietsapplicatie

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat een unieke trendvlgend systeem heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a.

Nadere informatie

TSC3000. Product informatie

TSC3000. Product informatie TSC3000 - Pagina 1 TSC3000 Prduct infrmatie Inhud Technische beschrijving en specificaties 2 Levering, garantie, levertijd en bezrging 3 De techniek en de afmetingen 4 Cntact gegevens en CE certificering

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Web camera CAM44U/CAM55U/CAM66U. PC Camera

Web camera CAM44U/CAM55U/CAM66U. PC Camera CAM44U/CAM55U/CAM66U PC Camera Disclaimer Geen meite is gespaard m ervr te zrgen dat de infrmatie in deze handleiding crrect en cmpleet is. Er wrdt echter geen aansprakelijkheid aanvaard vr vergissingen

Nadere informatie

CONDAIR ME. Adiabatische luchtbevochtiger/koeler voor kanaalmontage Zeer energiezuinig. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

CONDAIR ME. Adiabatische luchtbevochtiger/koeler voor kanaalmontage Zeer energiezuinig. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling CONDAIR ME Adiabatische luchtbevchtiger/keler vr kanaalmntage Zeer energiezuinig Luchtbevchtiging en adiabatische keling Verdampingsmdule Leidingwater f mgekeerd smsewater wrdt naar de bvenkant van de

Nadere informatie

vaak jarenlange dienstverlening

vaak jarenlange dienstverlening INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

Soft Starters. esco drives & automation nv/sa. made by SOLCON. Kouterveld Culliganlaan,3 B 1831 Diegem Tel +32 2 717 64 30 Fax : +32 2 717 64 31

Soft Starters. esco drives & automation nv/sa. made by SOLCON. Kouterveld Culliganlaan,3 B 1831 Diegem Tel +32 2 717 64 30 Fax : +32 2 717 64 31 Sft Starters esc drives & autmatin nv/sa Kuterveld Culliganlaan,3 B 1831 Diegem Tel +32 2 717 64 30 Fax : +32 2 717 64 31 e-mail : inf@esc-da.be web site : www.esc-da.be made by SOLCON Sft starters Dn

Nadere informatie

EMEKO EMEKO REFINERY

EMEKO EMEKO REFINERY EMEKO REFINERY VERWERKING VAN UW EDELMETAAL MEER DAN 60 JAAR ERVARING INTRODUCTIE Emek werd gesticht in 1953 in de regi van Krtrijk, de bakermat van gudsmeden in België. Sinds haar prichting is de raffinaderij

Nadere informatie

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop. Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza

DentalPlaza. De complete dentale doelgroep onder uw muisknop.  Versie: 2.0 Datum: december 2008 Copyright DentalPlaza DentalPlaza www.dentalplaza.nl De cmplete dentale delgrep nder uw muisknp Versie: 2.0 Datum: december 2008 Cpyright 2008 - DentalPlaza DentalPlaza is een initiatief van de InterEstate Grep Inleiding DentalPlaza

Nadere informatie

Grand Prix Technology Save Weight, Gain Speed

Grand Prix Technology Save Weight, Gain Speed Grand Prix Technlgy Save Weight, Gain Speed Vlledig systeem: Het PwerLite systeem is de eerste vlledige staand want plssing. Alle cmpnenten van het staand want kunnen nu gemakkelijk mgezet wrden naar PBO

Nadere informatie

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753

Arbo Rapport. Darren Arendse M2a1 66753 Arb Rapprt Darren Arendse M2a1 66753 Inhudspgave Inleiding blz 3 Hfdstuk 1 Arb- wet blz 4 Hfdstuk 2 Nrmen en Richtlijnen vr beeldschermwerkplekken blz 5 Hfdstuk 3 Verbeterpunten werkplaats blz 6 Hfdstuk

Nadere informatie

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing

Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen. Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen Van uren factureren naar value added pricing Waarm en he accuntants hun verdienmdel meten aanpassen 2 Inhud Inleiding 3 De ntwikkelingen 4 Blijvende

Nadere informatie

Comfortlock BAS-425. Beschrijving. Bedrijfscondities. Afstandsbediening. Werking van de Comfort Lock

Comfortlock BAS-425. Beschrijving. Bedrijfscondities. Afstandsbediening. Werking van de Comfort Lock Cmfrtlck BAS-425 Beschrijving De BAS-425 Cmfrt Lck is een radigrafisch afstandsbedieningssysteem vr centrale prtiervergrendeling en cmfrtschakeling. De BAS-425 kan aangeslten wrden p de riginele centrale

Nadere informatie

DEWULF TORRO GETROKKEN 2-RIJIGE ZEEFBANDROOIER

DEWULF TORRO GETROKKEN 2-RIJIGE ZEEFBANDROOIER DEWULF TORRO GETROKKEN 2-RIJIGE ZEEFBANDROOIER SPECIALE AANDACHT VOOR DE PRODUCTKWALITEIT Hewel er veel aardappelen p kleigrnd greien, greit tweederde van de aardappelen wereldwijd p zandgrnd. Vr deze

Nadere informatie

Klantenservicebericht

Klantenservicebericht ONDERWERP: Cisc WebEx: Standaardpatch wrdt tegepast p [[DATE]] vr [[WEBEXURL]] Cisc WebEx: Standaardpatch p [[DATE]] Cisc WebEx stuurt dit bericht naar belangrijke zakelijke cntacten via https://[[webexurl]]

Nadere informatie

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw Heart4Wmen Duurzaam Bewgen Missinair Spnsr een vruw Vruwen in hun kracht Heart4Ghana is bewgen met de psitie van de vruw binnen de Dagmba en Nanumba cultuur. Deze vruwen hebben het niet altijd makkelijk

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

De denkstijltest. CompetenZa info@competenza.nu www.competenza.nu

De denkstijltest. CompetenZa info@competenza.nu www.competenza.nu De denkstijltest Wat is het? Uw manier van denken bepaalt in sterke mate he u zich velt en he u handelt. Dat geldt vr individuen, maar k vr teams en rganisaties. MindSnar is een methde waarmee denkstijlen

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Baan in Beeld. Outplacementprogramma Goud

Baan in Beeld. Outplacementprogramma Goud Baan in Beeld. Outplacementprgramma Gud De utplacementprgramma s van Baan in Beeld zijn bestemd vr medewerkers die een rganisatie gaan verlaten en nieuw werk zeken. Om aan de unieke behefte van uw medewerker

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ

GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ Bent u ndernemer en heeft u hart vr de makelaardij? Dan is HOUSEHUNTING p zek naar u! Vr uitbreiding van nze greiende franchiseketen zeken wij

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje Pedaggisch beleidsplan 2011-2013 Christelijke Peuterspeelzaal Ltje Inhudspgave 1. Inleiding 2. Visie 3. Delen 4. Uitwerking van de delen 4.1 Liefdevlle benadering 4.2 Bijbelse waarden en nrmen 4.3 Emtinele

Nadere informatie

HANDLEIDING ROBO ROBO

HANDLEIDING ROBO ROBO HANDLEIDING ROBO ROBO 1 Op vrhand 1.1 Materiaal klaarzetten 1 RbRb buwds per 2 kinderen Platen met parcurs vr RbRb Aut en dansvler vr RbRb Dancebt 1.2 Cmputers klaarmaken 1 cmputer per 2 kinderen met hierp

Nadere informatie

WORKFLOW4U. Voor transparante processen en voorspelbare kwaliteit

WORKFLOW4U. Voor transparante processen en voorspelbare kwaliteit WORKFLOW4U Vr transparante prcessen en vrspelbare kwaliteit U kunt zich er vast iets bij vrstellen: Bedrijfsprcessen l ijken een wirwar van afspraken en acties. W erkprcessen zijn vaak cmplexer dan ndig

Nadere informatie

Saxionstudent.nl CE 1

Saxionstudent.nl CE 1 Thema: Marktanalyse (semester 1) Prject: Desk en Fieldresearch 56357 Vrwrd Vr u ligt het plan van aanpak vr het prject Desk en Fieldresearch, vr het thema marktanalyse van semester 1. Het is de bedeling

Nadere informatie

Communicatieplan eindopdracht PD

Communicatieplan eindopdracht PD Cmmunicatieplan eindpdracht PD Een nieuwe identiteit Renée Krpraal, Patrick van Bxtel en Michel Janse INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12 Pagina

Nadere informatie

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN

CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN XCDC Trading & Cnsultancy B.V.B.A. B-8780 Ostrzebeke 1. Algemeen CPR305/2011/EU VERORDENING BOUWPRODUCTEN Vanaf 1 st juli 2014 is de CE MARKERING van buwprducten die nder een geharmniseerde nrm vallen,

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm).

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels (breedte = 600 mm). 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen van FINGO-welfsels.

Nadere informatie

Meer koopkracht door echte banen

Meer koopkracht door echte banen Meer kpkracht dr echte banen Centen en prcenten vr een gelijkwaardige samenleving Arbeidsvrwaardenagenda FNV in Beweging 2015 Een gelijkwaardige samenleving werkt beter. Een samenleving waarin de verschillen

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting -1-

Kenneth Smit Consulting -1- Versneld en cntinu verbeteren van de perfrmance en de resultaten van uw medewerkers en rganisatie. Perfrmance en rendementsverbetering van uw rganisatie is de fcus waarp de activiteiten van Kenneth Smit

Nadere informatie

Beleid Luisvrije School

Beleid Luisvrije School Beleid Luisvrije Schl Inleiding De Klankhf heeft de bestrijding van luizen mschreven in een beleidsstuk. Het wrd luizen en het hebben ervan betekent niet smerig en nverzrgd, maar is wel knap lastig en

Nadere informatie

5-IN-1-PROFIEL. Ordercode Foto Afmetingen Hoeveelheid per verpakking

5-IN-1-PROFIEL. Ordercode Foto Afmetingen Hoeveelheid per verpakking Ordercde Ft Afmetingen Heveelheid per verpakking PGWINCP(-)MD215 2150 x 16 x 54 mm 1 (mes + rail inbegrepen) Prductbeschrijving Het prfiel met Inciz -technlgie is een eenvudige plssing m uw Perg -vler

Nadere informatie

Document 77.v. Een d.d. 10 april 2017 van NLO aan de Kansspelautoriteit houdende voorinformatie over het akkoord met Stichting

Document 77.v. Een  d.d. 10 april 2017 van NLO aan de Kansspelautoriteit houdende voorinformatie over het akkoord met Stichting Q Kansspelautriteit [V Datum 18 September 2018 ns kenmerk 12558/ 01.04.688 Dcument 77.v. Een e-mail d.d. 10 april 2017 van NL aan de Kansspelautriteit hudende vrinfrmatie ver het akkrd met Stichting Staatslterijschadeclaim.

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 TypeWrld Pstbus 38 2410 AA Bdegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Prducten en prijzen 2012 TypeWrld Leren

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

Bureau-ergonomie. Werkhouding: een ergonomische werkomgeving

Bureau-ergonomie. Werkhouding: een ergonomische werkomgeving Bart Van Keymlen & Sfie Lagrin Bureau-ergnmie Werkhuding: een ergnmische werkmgeving Langdurig zitten is een belangrijke rzaak van rugklachten. We ntwaken, we zitten aan de ntbijttafel, p de trein f in

Nadere informatie

Drukhoudsystemen Serie DHS

Drukhoudsystemen Serie DHS www.kaeser.cm Drukhudsystemen Serie Aansluiting tt DN 400 www.kaeser.cm Serie Elektrnische drukhudsystemen De cmpnenten van de persluchtprductie van een persluchtsysteem zijn ntwrpen vr de drstrmsnelheden

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing THERMO-HYGROMETER LVT15-IR #071055

Gebruiksaanwijzing THERMO-HYGROMETER LVT15-IR #071055 Prduct mschrijving: Gebruiksaanwijzing THERMO-HYGROMETER LVT15-IR #071055 De cmpacte therm-hygrmeter LVT 15 wrdt gebruikt vr het meten van de luchttemperatuur en relatieve luchtvchtigheid (RH). Op basis

Nadere informatie

De eerste keus voor genieters en rekenaars

De eerste keus voor genieters en rekenaars Marktintrductie Oktber 2011 De eerste keus vr genieters en rekenaars Schaerer Cffee Prime Prducten vr fijnprevers met een druk p de knp Perfect vr de zelfbediening Kstenbesparend en milieuvriendelijk in

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Orderimport

Beschrijving S-Flex Orderimport Beschrijving S-Flex Orderimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 2.3 januari 2014 Het prgramma S-Flex Orderimprt is een prgramma

Nadere informatie

Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN HOE GEBRUIKT U DE DIENSTEN

Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN HOE GEBRUIKT U DE DIENSTEN Internet en Bellen met Interactieve TV van KPN HOE GEBRUIKT U DE DIENSTEN Inhud Interactieve TV van KPN... 3 Bellen... 4 Draadlze Pwerline-cnnectrs... 6 2 Interactieve TV van KPN He kan ik extra zenderpakketten

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering

Normalisatie van gevelelementen Actualiteit en vooruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenzonwering Nrmalisatie van gevelelementen Actualiteit en vruitblik Nieuwigheden veiligheidseisen kinderen en binnenznwering Achtergrnd nieuwe nrmering kinderveiligheid met binnenznwering Ongevallen gerapprteerd met

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Innovatie stimuleert concurrentie op kosten, gemak en transparantie, en brengt daarmee nieuwe keuzemogelijkheden voor consument en bedrijven.

Innovatie stimuleert concurrentie op kosten, gemak en transparantie, en brengt daarmee nieuwe keuzemogelijkheden voor consument en bedrijven. Hrzitting/Rndetafelgesprek Vaste Cmmissie vr Financiën Herziene Richtlijn Betaaldiensten (PSD 2) 15 nvember 2017 Inbreng namens Hlland FinTech Financiële innvatie is van grt belang vr cnsument en bedrijfsleven.

Nadere informatie

Eerstelijns ServicePunt B.V.

Eerstelijns ServicePunt B.V. WebsiteService 2015 Eerstelijns ServicePunt B.V. Eerstelijns ServicePunt B.V. Trenallee 20, Videlab Strijp-S 5617 BC Eindhven inf@eerstelijnsservicepunt.nl www.eerstelijnsservicepunt.nl De WebsiteService

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Draadloze deursensor

Draadloze deursensor Draadlze deursensr 1 Draadlze deursensr Draadlze deursensr (deurcntact DC-15) Inleiding... 2 Onderdelen... 2 Inbegrepen accessires... 4 Ingebuwde magneetschakelaar en uitbreidingscntact... 5 Cntrlelampje...

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

Het TOL-model Totale OntwikkelingsLoopis ontwikkeld vanuit 10 jaar begeleiding op het gebied van. zowel therapie als onderwijs.

Het TOL-model Totale OntwikkelingsLoopis ontwikkeld vanuit 10 jaar begeleiding op het gebied van. zowel therapie als onderwijs. Treen je Breen Integratief leren is meer dan het leren van kennis. Integratief leren gaat ver het integreren van sciaalemtinele grei en fysieke grei zdat er een ptimale balans is m tt cgnitieve grei te

Nadere informatie

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen*

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen* *** Enquête *** Inleidend Als student van de Universiteit Twente de ik in het kader van mijn masterstudie Public Safety een (klik hier vr definitie) afstudeerscriptie ver de huidige elektrnische verbindingen*

Nadere informatie

SolarSpeed. Montagehandleiding

SolarSpeed. Montagehandleiding STAP 1: Basis-units mnteren SlarSpeed Mntagehandleiding Plaats de basis-units p een vlak en stabiel dakppervlak. Cnnecteer de basis-units dr de vrzijde van de eerste basis-unit in het kppelstuk van de

Nadere informatie

re-integratie jobcaoching praktijkleerwerktraject De Pastorie diverse branches social return

re-integratie jobcaoching praktijkleerwerktraject De Pastorie diverse branches social return jbcaching praktijkleerwerktraject De Pastrie scial return Stichting MatchWinners Rermnd jbcaching praktijkleerwerktraject De Pastrie scial return Stichting Matchwinners Rermnd 1. Intr Sinds 2009 biedt

Nadere informatie

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn:

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn: Wie zijn we? Zrggrep Kans is een zrginstelling die ptimale zrg, begeleiding en huisvesting biedt aan zwel jngvlwassenen met psychiatrische strnissen en daarmee samenhangende gedragsprblematiek, als aan

Nadere informatie

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW

V-ICT-OR begeleidt besturen in hun informatiehuishouding voor optimaal verloop van samenvoeging gemeente en OCMW V-ICT-OR begeleidt besturen in hun infrmatiehuishuding vr ptimaal verlp van samenveging gemeente en OCMW De infrmatica in steden en gemeenten greide sinds de jaren 80 rganisch. Dat stapje bij stapje greien

Nadere informatie

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken.

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken. 5.2.7 Energie Wat is het thema en waarm is het belangrijk? Het thema energie gaat ver het gebruik van energie in de gebuwde mgeving vr verwarming, keling, verlichting en industriële en agrarische prcessen.

Nadere informatie

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m)

Instructie voor het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m) Instructie vr het gebruik van klemmen bij het plaatsen van welfsels. (breedte = 1200 mm, max. lengte = 4 m) 1. Algemene veiligheidsvrschriften Er mgen enkel klemmen van FINGO gebruikt wrden, vr het leggen

Nadere informatie

Handleiding. Gebrauchsanweisung. Instructions for use. Mode d emploi

Handleiding. Gebrauchsanweisung. Instructions for use. Mode d emploi Handleiding Gebrauchsanweisung Instructins fr use Mde d empli Fig. A Fig. B Fig. C Fig. D Fig. E 2 Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met uw aankp van een Azr E-bike! Het Azr E-bike systeem is een elektrische

Nadere informatie

Ict-puzzel voor het onderwijs

Ict-puzzel voor het onderwijs Ict-puzzel vr het nderwijs FAQ Algemeen Wat is de Ict-puzzel vr het nderwijs? De Ict-puzzel vr het nderwijs is een mdel dat bestaat uit drie pijlers (nderwijs, middelen, rganisatie) met elk acht buwstenen.

Nadere informatie

Documentatie. KERN Timemanagement

Documentatie. KERN Timemanagement Dcumentatie KERN Timemanagement Versie 2.0 28 mei 2010 Inhud KERN en Kerninfrmatie.nl... 3 Inleiding KERN uren... 3 KERN urenregistratie: de input... 5 Aanwezigheid van medewerkers bekijken... 10 Samenvatting...

Nadere informatie

BETER IN BEDRIJF. Voel je Beter in Bedrijf! Uw organisatie Beter in Bedrijf. Verzuimbegeleiding & Arboadvies

BETER IN BEDRIJF. Voel je Beter in Bedrijf! Uw organisatie Beter in Bedrijf. Verzuimbegeleiding & Arboadvies BETER IN BEDRIJF Vel je Beter in Bedrijf! Uw rganisatie Beter in Bedrijf Verzuimbegeleiding & Arbadvies Beter in Bedrijf levert, naast reguliere arbdienstverlening, vral maatwerk in verzuimbegeleiding

Nadere informatie

BIJLAGE: TLN_WRO_TA_G_S_PAAC

BIJLAGE: TLN_WRO_TA_G_S_PAAC TELENET N.V. Page 1 f 7 TLN_WRO_TA_G_S_PAAC_V1.1 BIJLAGE: TLN_WRO_TA_G_S_PAAC TOEPASSING VAN INSTALLATIE TELENET N.V. Page 2 f 7 TLN_WRO_TA_G_S_PAAC_V1.1 1 CONTENTS 2 DOCUMENT INHOUD... 3 3 DOEL VAN DIT

Nadere informatie

Wat is een besturingssysteem of operating system?

Wat is een besturingssysteem of operating system? Wat is een besturingssysteem f perating system? Het besturingssysteem is het hfdprgramma dat geïnstalleerd staat p je cmputer f smartphne. Regelmatig km je k de Engelse benaming perating system tegen f

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

Contract gedragsverandering

Contract gedragsverandering Cntract gedragsverandering Stappenplan m je delen te bereiken Tips m je delen te bereiken Cntract vr gedragsverandering (vrbeeld) Del/gedrag Om deel te nemen aan de Dam tt Dam lp met mijn vriendengrep

Nadere informatie

Brochure Samenwerking Opleidingen

Brochure Samenwerking Opleidingen 1 Brchure Samenwerking Opleidingen Online Effects BV Daniël Staal VergunningCuraca.cm HuisvestingCuraca.cm HrecaWerkCuraca.cm Cpyright 1 januari 2015 2 Beste stagecördinatr, Onze dank vr uw getnde interesse

Nadere informatie

EFG 535k/540k/540/545k/545/550/ S40/S50

EFG 535k/540k/540/545k/545/550/ S40/S50 Hoogproductieve heftruck met optimale energie-zuinigheid Uitvoering op maat met Efficiency en Drive&Lift Plus Elektrische besturing (optioneel) Zijdelingse accuwissel met SnapFit Individueel aan te passen

Nadere informatie

Productinformatie. Volvo FE hybride Volvo FE hybride. D7F-motor Euro 5. Specificatie D7F 300 pk 340 pk. Dieselmotor met parallelle hybride.

Productinformatie. Volvo FE hybride Volvo FE hybride. D7F-motor Euro 5. Specificatie D7F 300 pk 340 pk. Dieselmotor met parallelle hybride. Vlv FE hybride Vlv FE hybride Prductinfrmatie D7F-mtr Eur 5 Dieselmtr met parallelle hybride Kppel 3 2 1 TPM 1. Elektrmtr 2. Dieselmtr 3. Hybride stand Vergelijking Specificatie D7F 300 pk 340 pk distributie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Voorstelling gamma spuitpompen :

Voorstelling gamma spuitpompen : Vrstelling gamma spuitpmpen : Type T34 De T34L & T34L PCA spuitpmpen laten te p een veilige en ecnmische manier kleine dssissen medicatie te te dienen bij zwel gehspitaliseerde als ambulante patiënten.

Nadere informatie

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche Sturen p Cijfers in de vetverzrgingsbranche 2. Inrichten van uw bedrijfsadministratie U gaat deelnemen aan het prgramma Sturen p Cijfers van het HBA. Uw bedrijfsadministratie met daarp ingericht zijn.

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat t.a.v. de minister, mevrouw drs. C. van Nieuwenhuizen Postbus EX Den Haag

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat t.a.v. de minister, mevrouw drs. C. van Nieuwenhuizen Postbus EX Den Haag > Returadres Pstbus 20011 2500 EA Den Haag Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat t.a.v. de minister, mevruw drs. C. van Nieuwenhuizen Pstbus 20901 2500 EX Den Haag Bureau ICT-Tetsing Turfmarkt 147

Nadere informatie

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Transprtbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen 2014 2015 1 MVO Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen is de laatste jaren meer een vanzelfsprekendheid dan uitzndering gewrden.

Nadere informatie

Vaardig genoeg voor de 21ste eeuw?

Vaardig genoeg voor de 21ste eeuw? Cnferentie Vaardig geneg vr de 21ste eeuw? Samen aan de slag met de Vlaamse PIAAC resultaten! Ghislain De Bndt, stafmedewerker Centrum vr Basiseducatie Zuid-Ost-Vlaanderen Centra vr Basiseducatie Opleidingen

Nadere informatie

Informatiemap Hypotheken & Aankoopbemiddeling

Informatiemap Hypotheken & Aankoopbemiddeling Infrmatiemap Hyptheken & Aankpbemiddeling Cntactgegevens Van Lierp & Partners Haarsteegsestraat 3a 5254 JN Haarsteeg 073-511 91 38 www.lierp.nl inf@lierp.nl Pagina 1 Even vrstellen Willem van Lierp Gebren

Nadere informatie

Strategisch gelegen kantorencomplex met ondergrondse parking in Mechelen.

Strategisch gelegen kantorencomplex met ondergrondse parking in Mechelen. 1 Inf Strategisch gelegen kantrencmplex met ndergrndse parking in Mechelen. Het prject Pure M situeert zich in het stadsgedeelte van het Raghen-Park, dat mmenteel ntwikkeld wrdt. Het bevindt zich net ten

Nadere informatie

Red levens! Voorkom dat onbevoegden het spoorgebied betreden

Red levens! Voorkom dat onbevoegden het spoorgebied betreden Red levens! Vrkm dat nbevegden het sprgebied betreden Prijzengeld: 5000,- Deadline: zndag 26 augustus 2012 Intrductie PrRail is verantwrdelijk vr de aanleg, het nderhud, de veiligheid en het beheer van

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond KvK te s-gravenhage 40409378 Pstbus 600 Phne +31 (0)79 343 81 49 inf@knas.nl 2700 MD Zetermeer Fax +31 (0)79 343 81 50 www.knas.nl Kninklijke Van: KNAS Opleidingen Maitre AJ van der Weg Onderwerp: Tpcach

Nadere informatie

ADAPTIL HALSBAND. ADAPTIL HALSBAND (niet geneesmiddel) Ceva Santé Animale. Samenstelling

ADAPTIL HALSBAND. ADAPTIL HALSBAND (niet geneesmiddel) Ceva Santé Animale. Samenstelling ADAPTIL HALSBAND ADAPTIL HALSBAND (niet geneesmiddel) Ceva Santé Animale 17 Samenstelling Analg van geruststellend fermn van de hnd:...5% Excipients q.s.p. 1 halsband:...100% Farmaceutische vrm Halsband

Nadere informatie

Parsis V11. Release Notes

Parsis V11. Release Notes Parsis V11 Release Ntes Release Ntes Parsis V11 Mbile App Beschikbaar vr alle (mbiele) platfrmen,.a. Andrid, ios, Windws Phne etc. Zendinggegevens eenvudig te raadplegen via verschillende zekcriteria Wrdt

Nadere informatie

Duurzaamheid en innovatie bepalen de toekomst Asbestemmingen

Duurzaamheid en innovatie bepalen de toekomst Asbestemmingen Duurzaamheid en innvatie bepalen de tekmst Asbestemmingen Kunststf urnenkelder Den Ber Ecnrm heeft een uitgebreid assrtiment aan asbestemmingen. Dr de keuze aan deklagen, lessenaars en accessires kunt

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3

Inhoudsopgave... 1. 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. 2 Woningen beheren... 3. 2.1 Een nieuwe woning invoeren... 3 Inhudspgave Inhudspgave... 1 1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 2 Wningen beheren... 3 2.1 Een nieuwe wning inveren... 3 2.2 Wijzigen bjectgegevens... 5 2.3 Aanbdpagina eigen website...... 5 2.4 Eigen

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012

Stappenplan BTW-verhoging van 19 naar 21% per 1 oktober 2012 Stappenplan BTW-verhging van 19 naar 21% per 1 ktber 2012 Supprt ID: 57354 Versies: AccuntView Windws Dit stappenplan hebt u ndig m uw administraties in AccuntView gereed te maken vr het nieuwe BTW-percentage.

Nadere informatie

Preventie tegen chemische risico s in carrosseriebedrijven

Preventie tegen chemische risico s in carrosseriebedrijven Preventie tegen chemische risic s in carrsseriebedrijven Eind 2010 werd k een inspectiecampagne gehuden bij de carrsseriebedrijven. De campagne kaderde in een Eurpese SLIC-campagne Chemische agentia p

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Kwaliteit is altijd onze drijfveer geweest en de oprichting van Argon Audio is hier een logisch gevolg van.

Kwaliteit is altijd onze drijfveer geweest en de oprichting van Argon Audio is hier een logisch gevolg van. Beste klant, Kwaliteit is altijd nze drijfveer geweest en de prichting van Argn Audi is hier een lgisch gevlg van. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het ntwerpen en specificeren van prducten van

Nadere informatie

Wat 'cross-linking' betekent voor Rolling Stock

Wat 'cross-linking' betekent voor Rolling Stock Wat 'crss-linking' betekent vr Rlling Stck Crss-linking: het vernetten van kabels dr bestraling, kan veel betekenen vr Rlling Stck. Een paar pluspunten & klantvrdelen van dr bestraling vernette elektrische

Nadere informatie