2 e Inkooptafel Maandag 29 oktober 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 e Inkooptafel Maandag 29 oktober 2018"

Transcriptie

1 2 e Inkooptafel 2019 Maandag 29 oktober 2018

2 Agenda Welkom en opening Stand van zaken Website Toegang en Gezin Mondelinge toelichting door Jalmar Pfeiffer Wat is de rol van de inkooptafel Mondelinge toelichting door Jacky Wolters Aanpassingen op de raamovereenkomst en bijlagen RET Raamovereenkomst met toelichting van Jacky Wolters Administratieprotocol met toelichting van Mathilde Bruinenberg Tarieven en overige specifieke voorwaarden met toelichting van Jacky Wolters Mondelinge toelichting door Esther vd Broeke Stand van zaken Monitoring Mondelinge toelichting door Gert Luisman Stand van zaken zelf facturatie Mondelinge toelichting door Marcel Schuring

3 Stand van zaken Website

4 Voortgang website toegang & gezin Zie bijgaande link

5 Wat is de rol van de Inkooptafel Inkooptafel Procedure

6 Aanpassingen Raamovereenkomst

7 Raamovereenkomst (1) Toevoeging van de volgende definities bij Artikel 1 Begrippen Crisis (aanpassing tekst): Er is sprake van een Crisis als een acute situatie direct ingrijpen noodzakelijk maakt teneinde direct gevaar voor de Jeugdige, of de omgeving af te wenden, dan wel om ernstige overlast te beëindigen. Crisisopvolging: Crisisopvolging (profiel 11) is de hulp die na een crisisinterventie wordt ingezet op verzoek van Opdrachtgever of van de crisisdienst. Direct cliëntgebonden tijd: Face to face contact of contact via telefoon, mail of internet met de Jeugdige individueel of met de Jeugdige en\of het netwerk. Indirect cliëntgebonden tijd: cliëntgebonden overleg, cliëntgebonden registratie, waaronder het Elektronisch cliëntdossier en de Routine Outcome Monitoring, reistijd naar de Jeugdige. Niet-cliëntgebonden-tijd: verlof, ziekte en ander verzuim, algemeen (werk)overleg, overige registratie en communicatie, opleiding, reistijd overig. No-show: de Jeugdige zegt niet, of minder dan vierentwintig uur voor aanvang van een afspraak, af.

8 Raamovereenkomst (2) Artikel 6.8 Verwijderen laatste zin, nieuwe tekst wordt: Indien tijdens het opstellen van en/of het uitvoeren van het Behandelplan blijkt dat de Jeugdige onder een ander Ondersteuningsprofiel valt, om welke reden dan ook, stemt de Opdrachtnemer dit af met het Gezin en de Lokale toegang.

9 Raamovereenkomst (3) Toevoeging nieuw Artikel Crisis, onder Artikel 8: 1. De gemeenten in de regio IJsselland willen komen tot een regionale crisisdienst waarin de bereikbaarheid en beschikbaarheid bij Crises wordt belegd. Het streven van de gemeenten is om dit per 1 januari 2019 te realiseren voor in eerste instantie Jeugdigen onder de 18 jaar. De crisisdienst wordt belegd bij Veilig Thuis en Dimence. 2. Opdrachtnemer draagt zorg voor de 24/7 bereikbaarheid en beschikbaarheid voor eigen Jeugdigen ten aanzien waarvan is vastgesteld dat er gegronde redenen zijn om aan te nemen dat er een Crisis kan ontstaan en deze Crisis zich vervolgens daadwerkelijk voordoet. Opdrachtnemer kan dit vorm geven door afspraken met of inzet van andere organisaties. Opdrachtnemer informeert de Jeugdige over de wijze waarop de verplichte 24/7 bereikbaarheid buiten kantooruren is geregeld (met uitzondering van de dyslexie). Hiermee worden de volgende artikelen vanaf 8 doorgenummerd en aangepast naar het volgende nummer, dus 8 wordt 9, 9 wordt 10 etc.

10 Raamovereenkomst (4) Artikel 32 (wordt 33), bijlage 5: Aanpassing tekst profiel 11, deze wordt: Profiel 11 betreft de Crisisopvolging van onbekende Jeugdigen, de eerst volgende werkdag. De Crisisopvolging wordt ingezet op verzoek van Opdrachtgever of van de crisisdienst. De in te zetten Jeugdhulp is afhankelijk van de situatie, in ieder geval maximaal 4 weken (28 dagen) en betreft de toe-/terugleiding naar reguliere zorg (profiel 1 t/m/ 10). Het kan gaan om ambulante spoedhulp, een crisisplaatsing in het eigen netwerk, in de crisispleegzorg of in een residentiële instelling (crisisbedden). Uitgangspunt is de inzet van reguliere Jeugdhulp bij gecontracteerde Jeugdhulpaanbieders. Profiel 11 kan niet ingezet worden voor Jeugdigen die reeds in zorg zijn bij de betreffende Jeugdhulpaanbieder. Indien de intensiteit of het resultaat wijzigt, vindt er afstemming plaats met de toegang.

11 Raamovereenkomst (5) Huidige Artikel 13.8 (wordt 14.8): Tekstuele wijzigingen in de artikelen a t/m c, d blijft ongewijzigd. Opdrachtnemer draagt in ieder geval zorg voor: a. het ter beschikking hebben van een protocol waarin het afwegingskader van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is verwerkt; b. het in te zetten personeel zich houdt aan de meldplicht voor calamiteiten en de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling; c. dat iedere meldingswaardige calamiteit en geweldsincident (volgens de definitie van meldingswaardige calamiteit en geweld die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hanteert) dat zich heeft voorgedaan bij de Ondersteuning onverwijld worden gemeld bij de IGJ, de Lokale toegang van de Gemeente waar de Jeugdige die de calamiteit betreft woonachtig is en/of waar het woonplaatsbeginsel van toepassing is en de Opdrachtgever; d. Ingeval de Inspectie besluit tot (tijdelijke) sluiting van een instelling van Opdrachtnemer, garandeert Opdrachtnemer vanwege het belang van de Jeugdige en de continuïteit van Hulp alle medewerking te verlenen die Opdrachtgever nodig acht, voor een goede en vlotte overgang van de Jeugdige naar de door de Opdrachtgever daartoe aangewezen Opdrachtnemer en voor de ononderbroken voortzetting daar van de Hulp.

12 Raamovereenkomst (6) Huidige artikel (wordt 14.11): Deze tekst wordt niet gewijzigd. Vaktherapeuten kunnen op basis van de tenzij bepaling uit de jeugdwet ingezet worden door opdrachtnemer. De mogelijkheid voor vaktherapeuten om SKJ geregistreerd te zijn vervalt per De consequenties voor huidige gecontracteerde vaktherapeuten wordt onderzocht en besproken met desbetreffende.

13 Aanpassingen Administratieprotocol

14 Administratieprotocol (1) Voorstel wijzigingen per januari 2019 Par Controle op Verzoek om Toewijzing - naar (pag. 11) Aanpassing: 1) Bij een crisissituatie kan er tijdelijk naast een lopend traject extra Crisisopvolging (profiel 11) geboden worden. Dit geldt alleen voor Jeugdhulpaanbieders die zich ingeschreven hebben op Profiel 11 en als de Jeugdige nog niet bij de betreffende Jeugdhulpaanbieder in zorg is (zie raamovereenkomst art.8). 3) De intensiteit duurzaam kan binnen hetzelfde Profiel worden afgegeven naast een andere intensiteit in Segment midden en naast Segment top. 4) Er kunnen meerdere trajecten duurzaam naast elkaar worden afgegeven (bijvoorbeeld medicijncontrole naast respijtzorg).

15 Administratieprotocol (2) Voorstel wijzigingen per januari 2019 Par Toegewezen zorg naar 3.4 Toewijzing (pag. 12) Voor het Segment top geldt dat indien het Gezinsplan niet binnen 15 werkdagen door de Toegang is beoordeeld dan wordt de Toewijzing (JW301) alvast verstuurd zodat de Jeugdhulpaanbieder wel kan starten met de zorg.

16 Administratieprotocol (3) Voorstel wijzigingen per januari Onderaannemerschap Segment top en overgangscliënten in 2018 Alinea overgangscliënten eruit (niet meer van toepassing) Onderaannemerschap segment Top - naar 3.6 (pag. 13) Nieuwe tekst: In 2019 geldt voor nieuwe cliënten in Segment top de volgende afspraak voor het hoofd- en onderaannemerschap: Voor deze trajecten wordt administratief niet gewerkt met hoofd- en onderaannemerschap in administratieve zin. Dit betekent dat bij één Jeugdige meerdere toewijzingen aan meerdere Jeugdhulpaanbieders mogelijk zijn. Elke Jeugdhulpaanbieder stuurt het Verzoek om Toewijzing rechtstreeks naar de gemeente ter beoordeling. Dit geldt voor de situatie als er meerdere vormen van Hulp zijn toegewezen of dat naar aanleiding van een verwijzing van een wettelijke Verwijzer een nieuw Verzoek om Toewijzing wordt ingestuurd.

17 Administratieprotocol (4) Voorstel wijzigingen per januari (pag. 16) toegevoegd: Voorbeelden Berichtenverkeer Segment midden herstel Voorbeeld berichtenverkeer Segment top Beveiliging van het berichtenverkeer We hebben afgesproken dat binnen de regio IJsselland persoonsgegevens beveiligd worden verzonden. Hierbij worden persoonsgegevens waar mogelijk geanonimiseerd.

18 Administratieprotocol (5a) Voorstel wijzigingen per januari Betaling van inspanningsgerichte financiering (Segment top) (pag.21) Toegevoegd nieuwe tekst paragraaf Declarabele en nietdeclarabele tijd. Bij de LVB-producten mag alleen Direct cliëntgebonden tijd worden gefactureerd. Bij de J&O-Jeugdhulpproducten en de GGZ-Jeugdhulpproducten mag Direct - en Indirect cliëntgebonden tijd worden gefactureerd. De Niet-cliëntgebonden tijd is bij alle Jeugdhulpproducten niet declarabel.

19 Administratieprotocol (5b) Voorstel wijzigingen per januari 2019 De volgende norm geldt met betrekking tot facturatie van no-show: Voor J&O en LVB inspanningsgerichte financiering geldt: dat no-show maximaal twee maal mag worden gefactureerd als het gaat om afspraken die niet of minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd. De Jeugdhulpaanbieder maakt hierover afspraken met de Jeugdige. Bij de overige financiering (inspanningsgerichte financiering GGZ en Segment Midden) kan no-show niet worden gefactureerd omdat het in de trajectprijs of het tarief verdisconteerd is.

20 Administratieprotocol (5c) Voorstel wijzigingen per januari 2019 Aandachtspunten hierbij zijn: Scherpe resultaatbepaling is belangrijk om no-show te voorkomen. Beoordelen van de motivatie van de Jeugdige bepaalt mede het verloop van het traject. Als de Jeugdhulpaanbieder zorgmijding (inschatting motivatie Jeugdige) en daardoor veel no-show verwacht, dan overlegt de Jeugdhulpaanbieder met de Lokale toegang. Als de veiligheid van de Jeugdige in het geding is, overlegt de Jeugdhulpaanbieder met de Lokale toegang. Er wordt een inschatting gemaakt of drang/dwangbehandeling nodig is. No-show moet voor de accountant controleerbaar zijn en het moet dus aantoonbaar zijn dat het binnen 24 uur is afgezegd.

21 Administratieprotocol (6) Voorstel wijzigingen per januari Declaratie en Factuur - Verplaatst naar 5.5 (pag 23) Wijziging tekst: Factuur (JW303F) De regio IJsselland accepteert met ingang van 2019 alleen het Factuurbericht JW303F. NB een factuur kent een betaaltermijn; een factuur kent een betaalplicht; een factuur kent vormvereisten; een factuur geldt als eindafrekening; voor een afgekeurde factuurregel moet een creditregel gestuurd worden.

22 Administratieprotocol (7) Voorstel wijzigingen per januari 2019 Tekstwijziging bijlage 1 (pag. 29) profiel 11: De crisisopvolging van onbekende jeugdigen, de eerstvolgende werkdag, ingezet op verzoek van de Opdrachtgever of van de crisisdienst.

23 Wijzigingen Bijlage 2 Tarieven en overige specifieke voorwaarden

24 Voorstel wijzigingen per Tarieven en overige specifieke voorwaarden Productcode Productnaam Cat.c ode Declaratie Eenheid Tarief 2018* Tarief Ambulante begeleiding Licht groep 32 Uur 10,27 10, Ambulante begeleiding Midden groep 32 Uur 15,92 16, Ambulante begeleiding Zwaar groep 32 Uur 23,10 23, Ambulante begeleiding en behandeling 32 Uur 94,47 94, Ambulante begeleiding Licht individueel 34 Uur 49,29 49, Ambulante begeleiding Midden individueel 34 Uur 54,42 54, Ambulante begeleiding Zwaar individueel 34 Uur 77,01 77, Ambulante verzorging Nacht en persoonlijk 34 Uur 44,15 44,40 IJ100 Therapie (Mixtarief) 32 Uur 87,00 87,00 IJ110 Diagnostiek en observatiediagnostiek 32 Uur 92,00 92,40 45A48 Jeugdhulp ambulant regulier (individueel) 45 Uur 81,94 82,20 45A49 Jeugdhulp ambulant regulier (groep) 45 Uur 31,45 31,80 45A53 Jeugdhulp ambulant specialistisch (individueel) 45 Uur 81,94 82,20 46A01 Jeugdhulp crisis ambulant 46 Uur 81,94 82,20

25 Voorstel wijzigingen per Segment midden herstel Intensiteit/ Profiel Herstel Licht Herstel Midden Herstel Zwaar Diagnose Behandeling

26 Voorstel wijzigingen per Segment midden duurzaam Intensiteit/ Profiel Duurzaam Licht Duurzaam Licht plus Duurzaam Midden Duurzaam Zwaar Duurzaam Zwaar plus Bovenstaande trajecten kunnen ingezet worden naast andere intensiteiten

27 Stand van zaken RET

28 Stand van zaken RET Besloten is om de pilot RET in 2019 door te zetten, gedurende pilot in 2018 is er onvoldoende informatie beschikbaar gekomen om dit onderdeel op te nemen in de Raamovereenkomst per

29 Stand van zaken Monitoring

30 Stand van zaken Monitoring Gestart april 2018: opdracht vastgesteld Stand van Zaken Oriëntatie naar diverse systemen. Na uitgebreid onderzoek is gekozen en besloten om naar voorbeeld van WBW een IJssellandse monitor te ontwikkelen, die op inzage geeft in kwantitatieve zaken zoals aantallen in zorg, kosten, uitval; regio breed en per gemeente. De kwantitatieve KPI s zijn vastgesteld. Implementatieplan is gereed en wordt nu verder uitgerold. Proefversie gereed eind oktober Ronde langs de gemeenten voor ophalen van gegevens, planning is gereed en een aanvang is gemaakt. Nadat de Monitor is gevuld met de kwantitatieve gegevens waarover gemeenten al beschikken, zal uitbreiding naar het beschikbaar krijgen van de kwalitatieve gegevens, zoals cliënttevredenheid en doelrealisatie, plaatvinden.

31 Stand van zaken Zelf facturatie

32 Stand van zaken Zelf facturatie Evaluatie 4 zelf facturerende gemeenten is positief, Bestuurlijk Overleg besluit op 26 september 2018: volledige decentralisatie van factuurverwerking vanaf boekjaar 1 januari 2019 (niet meer RSJ), Implementatieplan is opgesteld o.b.v. 2 scenario s: per 1 januari 2019 alle declaraties decentraal (dus ook afwikkeling 2018 en nieuw 2019) per 1 mei 2019 alle declaraties decentraal

33 Stand van zaken Zelf facturatie Overgangsperiode, afhankelijk van het scenario: - Declaraties en betalingen 2018 met RSJ, 2019 met gemeenten, - Declaraties 2018 en 2019 met RSJ en betalingen 2019 via gemeenten, - Declaraties (zowel 2018 / 2019) en betalingen (2018/2019) gaan via gemeenten, Gevolgen voor zorgaanbieder: Declaratieverkeer blijft via Vecozo/ GGK, 1 gemeente voor toewijzingen / declaraties (i.p.v. RSJ / Gemeente / ZAB), 1 administratieprotocol met regiobrede afspraken voor borging uniformiteit,

34 Sluiting

Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag

Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag ALGEMEEN Aantal aanpassingen in bewoording en indeling zonder inhoudelijk effect Leesbaarheid en taalgebruik, logische

Nadere informatie

1. Tarieven Segment midden

1. Tarieven Segment midden Bijlage 2 Tarieven en overige specifiek voorwaarden 1. Tarieven Segment midden Intensiteit/ Profiel Licht Midden Zwaar Diagnose Behandeling 1 450 1.800 4.500 2 940 2.200 4.400 3 850 2.750 5.200 4 950 2.700

Nadere informatie

Verslag 2 e inkooptafel Datum: 29 oktober 2018 Tijd: uur Locatie: Raadzaal, Stadhuis te Zwolle

Verslag 2 e inkooptafel Datum: 29 oktober 2018 Tijd: uur Locatie: Raadzaal, Stadhuis te Zwolle Verslag 2 e inkooptafel Datum: 29 oktober 2018 Tijd: 13.00-15.00 uur Locatie: Raadzaal, Stadhuis te Zwolle Aanwezige deelnemers fysieke overlegtafel: Braams Tjerk Riemersma Cosis (Promens Care) Ridder

Nadere informatie

Administratieprotocol Jeugdhulpregio IJsselland 2019

Administratieprotocol Jeugdhulpregio IJsselland 2019 Administratieprotocol Jeugdhulpregio IJsselland 2019 1 Disclaimer: Het administratieprotocol Jeugdhulpregio IJsselland 2019, is een werkdocument. Dit betekent dat het document nog in ontwikkeling is. Op

Nadere informatie

Regionaal Administratieprotocol

Regionaal Administratieprotocol Regionaal Administratieprotocol WMO en Jeugdhulp 2019 Januari 2019 versie 2 Inhoudsopgave 1 Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd? 3 2 Globaal administratief proces Wmo- en Jeugdhulp

Nadere informatie

Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018

Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018 Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018 Raamovereenkomst individuele voorzieningen Jeugd Artikel Motivering wijziging Nieuwe artikel Artikel 5. Acceptatieplicht Artikel 8. Facturatie en betaling Doorvoeren

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

Memo tarieven inkoop 2018

Memo tarieven inkoop 2018 Memo tarieven inkoop 2018 Door Werkgroep Contractering Datum 17 juli 2017 Versie 1 Aanleiding Het voorstel is om de implementatie van het bekostigen via het nieuwe inkoopmodel v.w.b. topsegment een jaar

Nadere informatie

Titel: Toelichting crisisroute binnen kantoortijden in de regio IJsselland Van: Werkgroep crisisroute Datum: Vastgesteld op 20 maart 2019

Titel: Toelichting crisisroute binnen kantoortijden in de regio IJsselland Van: Werkgroep crisisroute Datum: Vastgesteld op 20 maart 2019 Titel: Van: Werkgroep crisisroute Datum: Vastgesteld op 20 maart 2019 Inleiding In de regio IJsselland 1 is samen met jeugdhulpaanbieders een crisisroute voor jeugdigen uitgewerkt. In deze toelichting

Nadere informatie

ANNEX 4 REGIONAAL ADMINISTRATIEPROTOCOL. Datum 16 mei 2018 Versie Definitief

ANNEX 4 REGIONAAL ADMINISTRATIEPROTOCOL. Datum 16 mei 2018 Versie Definitief ANNEX 4 REGIONAAL ADMINISTRATIEPROTOCOL Datum 16 mei 2018 Versie Definitief INHOUDSOPGAVE Begrippenkader... 4 1. Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd?... 5 2. Globaal administratief

Nadere informatie

Conversie DBC naar uitvoeringsvariant

Conversie DBC naar uitvoeringsvariant Conversie DBC naar uitvoeringsvariant Handleiding zorgaanbieder - 1 - Inhoud Aanleiding... - 3 - Planning & Uitvoering conversie... - 4 - B-JGGZ... - 4 - Uitvoeringsvariant... - 4 - Productcode & tarief...

Nadere informatie

Inleiding. jeugdhulp regio IJsselland. Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland

Inleiding. jeugdhulp regio IJsselland. Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland Inleiding Het (RSJ IJsselland) is als aankoopcentrale verantwoordelijk voor de uitvoering van de inkoopstrategie specialistische met oog voor de rechtmatigheid en doelmatigheid. Het RSJ IJsselland betrekt

Nadere informatie

Administratieprotocol jeugdhulpregio IJsselland 2018 en verder

Administratieprotocol jeugdhulpregio IJsselland 2018 en verder Administratieprotocol jeugdhulpregio IJsselland 2018 en verder 1 Disclaimer: Het administratieprotocol Jeugdhulpregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder, is een werkdocument. Dit betekent dat het

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Purmerend Nr. 23948 5 februari 2018 Nadere regels jeugdhulp Purmerend 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend; gelet op

Nadere informatie

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hard afsluiten basis-ggz behandeltrajecten... 4 3. Richtlijnen hard afsluiten

Nadere informatie

Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder. Administratieprotocol jeugdhulpzorgregio IJsselland 2018 en verder

Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder. Administratieprotocol jeugdhulpzorgregio IJsselland 2018 en verder Administratieprotocol jeugdhulpzorgregio IJsselland 2018 en verder 1 Disclaimer: Het administratieprotocol Jeugdhulpregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder, is in deze versie een werkdocument. Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 Beste zorgaanbieders, Dit is de zevende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Jeugdhulp en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie)

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Algemeen Dit document beschrijft op welke wijze zorgaanbieders een Jeugd-GGZ toewijzing dienen aan te vragen. De wijze van het aanvragen van een toewijzing voor

Nadere informatie

ANNEX 4 Regionaal Administratieprotocol Wmo- en jeugdhulp Versie 1.0

ANNEX 4 Regionaal Administratieprotocol Wmo- en jeugdhulp Versie 1.0 ANNEX 4 Regionaal Administratieprotocol Wmo- en jeugdhulp 2019 16-01-2018 Versie 1.0 Inhoudsopgave Begrippenkader...3 1. Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd?... 4 Deel A: de algemene

Nadere informatie

Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder

Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder 1 Disclaimer: Het administratieprotocol Jeugdregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder, is in deze versie een werkdocument. Dit betekent

Nadere informatie

Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017

Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017 Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017 Een kind dat jeugdhulp nodig heeft bepaalt samen met de ouder(s)

Nadere informatie

ANNEX 4 REGIONAAL ADMINISTRATIEPROTOCOL. Datum 29 juni 2018 Versie Definitief

ANNEX 4 REGIONAAL ADMINISTRATIEPROTOCOL. Datum 29 juni 2018 Versie Definitief ANNEX 4 REGIONAAL ADMINISTRATIEPROTOCOL Datum 29 juni 2018 Versie Definitief INHOUDSOPGAVE Begrippenkader... 4 1. Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd?... 5 2. Globaal administratief

Nadere informatie

Welke opdracht krijgen de aanbieders mee.

Welke opdracht krijgen de aanbieders mee. Verslag themagroep: procesafspraken informatie-uitwisseling Ervaringen van De Viersprong met hoofd- en onderaannemerschap Tijdens bijeenkomst voor jeugdhulpaanbieders segment B en C Regio Amsterdam-Amstelland

Nadere informatie

Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC.

Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC. Contourenvoorstel ontwikkeltafel jeugd (werkgroep DBC s) Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC. huidige situatie / op

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

Resultaatovereenkomst Ambulante Jeugdhulp tussen De gemeenten in Holland Rijnland en De opdrachtnemers jeugdhulp

Resultaatovereenkomst Ambulante Jeugdhulp tussen De gemeenten in Holland Rijnland en De opdrachtnemers jeugdhulp Ambulante Jeugdhulp tussen De gemeenten in Holland Rijnland en De opdrachtnemers jeugdhulp Disclaimer: De bijeenkomsten met jeugdhulpaanbieders en een eventuele sluiting van een of meer overeenkomsten

Nadere informatie

Werkinstructies SPIC-wissel

Werkinstructies SPIC-wissel Werkinstructies SPIC-wissel In dit document treft u de werkinstructies voor een SPIC-wissel. De werkinstructies zijn gericht op gecontracteerde aanbieders, lokale teams, Gecertificeerde Instellingen (GI

Nadere informatie

Administratieprotocol Hoogspecialistische Jeugdhulp 2018 en verder

Administratieprotocol Hoogspecialistische Jeugdhulp 2018 en verder Postbus 21000 (058) 233 83 88 8900 JA info@sdfryslan.nl Leeuwarden www.sdfryslan.nl Administratieprotocol Hoogspecialistische Jeugdhulp 2018 en verder Versie 1.3. Procesbeschrijving toewijzing en declaratie

Nadere informatie

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018 Administratieprotocol Twents Model Samen 14 november/december 2018 Programma 29 november 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) 10 december 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) RK november 2018 2

Nadere informatie

Voostel aanpassing deelovereenkomst Jeugdhulp m.i.v c

Voostel aanpassing deelovereenkomst Jeugdhulp m.i.v c Nr. Ovk. Betrekking op Reden Voorstel Juridische verwoording 1 Jeugd Algemeen - Inkoopkader 2018-2010 - Aanvulling op overwegingen Aanvulling op overwegingen: Overeenkomsten met - Aanpassing diverse artikelen

Nadere informatie

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding:...3 2. Beschrijving collegiale toets...4 3. Administratief proces...8 Inzet gecontracteerde aanbieder

Nadere informatie

Contractmutaties overeenkomsten jeugd voor 2017

Contractmutaties overeenkomsten jeugd voor 2017 Contractmutaties overeenkomsten jeugd voor 2017 Voorgaande Fysieke Overlegtafel zijn de destijds voorgestelde contractmutaties geagendeerd. Per mail heeft u de mogelijkheid gehad te reageren op het voorstel,

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

Samenwerkingsafspraken crisisinterventie Jeugd in de Gelderse jeugdhulpregio s

Samenwerkingsafspraken crisisinterventie Jeugd in de Gelderse jeugdhulpregio s CONVENANT DEEL 1 ALGEMEEN 1. Aanleiding Door de decentralisatie van de jeugdzorg in 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk geworden voor de crisishulp aan jeugdigen en hun ouders. Voor het maken van een

Nadere informatie

Paragraaf Vraag Antwoord

Paragraaf Vraag Antwoord Vragen/input administratieprotocol van versie 2 naar 3 aanbieders 1 Ambiq alg Bij de start declareren we 70% en aan het einde 30%, mits het resultaat is behaald. Is er al meer bekend welke resultaten gemeten

Nadere informatie

Jeugdhulp Regio FoodValley. 25 januari 2016

Jeugdhulp Regio FoodValley. 25 januari 2016 Informatiebijeenkomst 2016 Jeugdhulp Regio FoodValley 25 januari 2016 Gastheren Bedrijfsvoering en Administratie Lauran van Kaam Guido Uland Monitoring John Stevens Veilige Email Peter Paffen Agenda 1.

Nadere informatie

Bijlage 1: Voorgestelde wijzigingen Raamovereenkomst per artikel

Bijlage 1: Voorgestelde wijzigingen Raamovereenkomst per artikel Bijlage 1: Voorgestelde wijzigingen Raamovereenkomst per artikel (Versie 15 juli 2019) Artikel Motivering wijziging Nieuw artikel Tarieven: Productbladen + productcodetabel: Gemeenten kunnen volgens Annex

Nadere informatie

Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle

Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle - 1 december 2015 - Deze factsheet is voor jeugdaanbieders GGZ Zwolle. In deze factsheet zijn een processchema, beschrijving en veel gestelde vragen met antwoorden

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorgaanbieders. Dinsdag 22 mei 2018

Informatiebijeenkomst zorgaanbieders. Dinsdag 22 mei 2018 Informatiebijeenkomst zorgaanbieders Dinsdag 22 mei 2018 Agenda o Welkom en inleiding (Inger) o Contractering/ raamovereenkomst (Jacky) o Website (Jacky) o Administratieprotocol (Edwin) o Pauze 14.30-14.45

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst zorgaanbieders. Dinsdag 27 november 2018

Informatiebijeenkomst zorgaanbieders. Dinsdag 27 november 2018 Informatiebijeenkomst zorgaanbieders Dinsdag 27 november 2018 Agenda Welkom en inleiding (Jacky) Contractering/ raamovereenkomst (Jacky) Website (Jacky) Administratieprotocol (Mathilde) Pauze 15.30-15.45

Nadere informatie

Consultatiedocument. Ombouw DBC JGGZ 2018

Consultatiedocument. Ombouw DBC JGGZ 2018 Consultatiedocument Ombouw DBC JGGZ 2018 Naar een nieuwe bekostigingsvariant 3 Reikwijdte wijzigingen 2018 3 Keuze uitvoeringsvariant 2018 3 Wijzigingen in producten en tarieven. 4 Product en tarief 4

Nadere informatie

Voorstellen ontwikkeltafel Praktische knelpunten

Voorstellen ontwikkeltafel Praktische knelpunten Bijlage 1 Voorstellen ontwikkeltafel Praktische knelpunten Voorstel 1: Termijnen voor backoffices Probleem: Probleem dat is aangekaart, is dat verwachtingen tussen aanbieders en gemeenten over termijnen

Nadere informatie

Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder

Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder 1 Disclaimer: Het administratieprotocol Jeugdregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder, is in deze versie een werkdocument. Dit betekent

Nadere informatie

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw 15 november 2017 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 2.0 15 november 2017 Deze versie omschrijft het algemene

Nadere informatie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie 1. Inleiding Per 1-1-2018 is een nieuwe declaratiesytematiek ingevoerd in de Jeugdzorg. De oude systematiek die gebaseerd is op registratie van behandelingen als

Nadere informatie

Inkoopstrategie Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland

Inkoopstrategie Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland Inkoopstrategie Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland Vraag- en Antwoordlijst Principes en uitgangspunten 1. Wat zijn de principes die de regio hanteert bij het inrichten van de nieuwe inkoopstrategie?

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN MARKTCONSULTATIE ADMINISTRATIEPROTOCOL EN IMPLEMENTATIE

NOTA VAN INLICHTINGEN MARKTCONSULTATIE ADMINISTRATIEPROTOCOL EN IMPLEMENTATIE NOTA VAN INLICHTINGEN MARKTCONSULTATIE ADMINISTRATIEPROTOCOL EN IMPLEMENTATIE Datum overlegtafel: 5 februari 2018 Publicatiedatum: 27 februari 2018 INHOUDSOPGAVE Fysieke Overlegtafel 5 februari 2018...3

Nadere informatie

factureren zorgaanbieders bij het ontbreken van een overeenkomst met de gemeente

factureren zorgaanbieders bij het ontbreken van een overeenkomst met de gemeente Collegevoorstel Inleiding Gemeenten zijn volgens het overgangsrecht 1 verantwoordelijk voor de continuïteit van zorg voor overgangscliënten. Overgangscliënten zijn cliënten die voor de transitie al zorg

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

College ijw-berichtenverkeer. Marten Horjus Praktijk Zonnepad & AKJP Marco Smit Regionaal Ondersteuningsteam

College ijw-berichtenverkeer. Marten Horjus Praktijk Zonnepad & AKJP Marco Smit Regionaal Ondersteuningsteam College ijw-berichtenverkeer Marten Horjus Praktijk Zonnepad & AKJP Marco Smit Regionaal Ondersteuningsteam College berichtenverkeer Wat gaan we wel doen: Toelichting op de basis van het berichtenverkeer

Nadere informatie

Bekostiging Jeugd-GGZ Inspanningsgericht

Bekostiging Jeugd-GGZ Inspanningsgericht Bekostiging Jeugd-GGZ Inspanningsgericht Een alternatief voor DBC s met ingang van 2018 Coby Peeters (Significant i.o.v. VNG) Inhoud - Context en doel - Inspanningsgerichte contractafspraken: 1) Een model

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE RAALTE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Raalte Adres Zwolsestraat 16 E-mailadres info@raalte.nl Telefoonnummer 0572-347799 Declaratieformat

Nadere informatie

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+ Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen begeleiding 18+ Ingangsdatum protocol: 1 januari 2018 Inleiding Zorgaanbieders dienen voor gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016/2017

Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016/2017 Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016/2017 In dit protocol wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: 1. Definities 2. Algemeen 3. Geen overeenkomst met regio FoodValley 4. Jeugd-Ned 5. E-mailverkeer via

Nadere informatie

Bijlage 3: Duiding financiële risico s nieuw jeugdstelsel en conversie

Bijlage 3: Duiding financiële risico s nieuw jeugdstelsel en conversie Bijlage 3: Duiding financiële risico s nieuw jeugdstelsel en conversie Risicobeheersingstabel FINANCIEEL Middel Hoog Afkeurende verklaring van de accountant; voor onderdeel Jeugdhulp en voor onderdeel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Nadere regels Jeugdhulp Ouder-Amstel december Officiële uitgave van de gemeente Ouder-Amstel

GEMEENTEBLAD. Nr Nadere regels Jeugdhulp Ouder-Amstel december Officiële uitgave van de gemeente Ouder-Amstel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Ouder-Amstel Nr. 219226 13 december 2017 Nadere regels Jeugdhulp Ouder-Amstel 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel;

Nadere informatie

Vragen bijeenkomst Administratieprotocol. ijw315:

Vragen bijeenkomst Administratieprotocol. ijw315: Vragen bijeenkomst Administratieprotocol ijw315: De meeste ouders gaan met een verwijzing naar één zorgaanbieder en die levert de zorg. Het komt ook voor dat ouders kennis willen maken met meerdere zorgaanbieders

Nadere informatie

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp

Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Protocol meldingen calamiteiten / geweld Jeugdhulp Gelderland-Zuid en Mook en Middelaar 1. Inleiding Dit protocol bevat proces- en communicatieafspraken tussen jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen

Nadere informatie

Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd

Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/producten-diensten/diensten/declaratie-jeugd 17 november Het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Het Gemeentelijk

Nadere informatie

Dynamische NOTA VAN INLICHTINGEN. Regio Rivierenland. Inkoop in kader van Wmo en Jeugdwet 2018

Dynamische NOTA VAN INLICHTINGEN. Regio Rivierenland. Inkoop in kader van Wmo en Jeugdwet 2018 Dynamische NOTA VAN INLICHTINGEN Regio Rivierenland Inkoop in kader van Wmo en Jeugdwet 2018 Vanaf 1 oktober 2017 1 Deze dynamische Nota van Inlichtingen maakt integraal onderdeel uit van de Aanbesteding

Nadere informatie

WIJZIGINGSOVERZICHT. Datum 29 juni 2018 Versie 1.0

WIJZIGINGSOVERZICHT. Datum 29 juni 2018 Versie 1.0 WIJZIGINGSOVERZICHT Naar aanleiding van de Nota van Inlichtingen, behorende bij de aanbesteding individuele voorzieningen voor jeugdigen en maatwerkvoorzieningen voor volwassenen in het kader van de Jeugdwet,

Nadere informatie

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE WMO303 Inleiding De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gaan ervan uit dat gecontracteerde aanbieders van ondersteuning

Nadere informatie

Programma van Eisen 2017 (PvE) Domein 6 Maatwerkdiensten Participatie

Programma van Eisen 2017 (PvE) Domein 6 Maatwerkdiensten Participatie Programma van Eisen 2017 (PvE) Domein 6 Maatwerkdiensten Participatie A. Harde Algemene eisen B. Algemene eisen waarvan beargumenteerd afgeweken kan worden Toelichting en instructie Iedere aanbieder conformeert

Nadere informatie

Postbus JA

Postbus JA Postbus 21000 058-2338388 8900 JA info@sdfryslan.nl Leeuwarden www.sdfryslan.nl Werkprocessen 2017 Versie 1.1 Februari 2017 Inhoud Jeugdzorg en Beschermd Wonen... 2 Contractverlenging 2017... 2 Onderaannemerschap...

Nadere informatie

1 e Inkooptafel Dinsdag 9 juli 2019

1 e Inkooptafel Dinsdag 9 juli 2019 1 e Inkooptafel 2019 Dinsdag 9 juli 2019 Agenda 13.00-13.10 Welkom en opening 13.10-13.20 Wat is de rol van de inkooptafel Mondelinge toelichting door Jacky Wolters (Inkoopadviseur RSJ IJsselland) 13.20-13.30

Nadere informatie

Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen. Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen. Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen

Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen. Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen. Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen Beschermd wonen Centrum gemeente Nijmegen Versie 25 oktober

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Wmo 2015 en Jeugdwet Regio Amersfoort Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 A. Gebruik maken van het landelijk berichtenstelsel... 4 B. Inspanningsgerichte uitvoering

Nadere informatie

Administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder

Administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder Administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder Disclaimer Het administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder. Het document is de komende periode

Nadere informatie

Administratieprotocol jeugdregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder. Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder

Administratieprotocol jeugdregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder. Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder Administratieprotocol jeugdzorgregio IJsselland 2018 en verder 1 Disclaimer: Het administratieprotocol Jeugdregio IJsselland voor het jaar 2018 en verder, is in deze versie een werkdocument. Dit betekent

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

BIJLAGE 2: BOUWSTENEN EN TARIEVEN JEUGD GGZ

BIJLAGE 2: BOUWSTENEN EN TARIEVEN JEUGD GGZ BIJLAGE 2: BOUWSTENEN EN TARIEVEN JEUGD GGZ 2.1 BOUWSTENEN JEUGD GGZ BOUWSTENEN JEUGD Nr. Product Code Doelgroep Omschrijving Doelstelling/resultaat Minimum Personeelseisen 1 20 Casemanagement Jeugd Jw

Nadere informatie

Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 30 november 2014

Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 30 november 2014 Calamiteitenprotocol Wmo en Jeugdwet Rivierenland 2015 30 november 2014 Dit calamiteitenprotocol Wmo/Jeugdwet bevat proces- en communicatieafspraken wanneer zich een calamiteit of geweldsincident voordoet

Nadere informatie

Profielen 150,00 380,00 665,00 Maand

Profielen 150,00 380,00 665,00 Maand BIJLAGE 7 Tarievenblad Jeugdhulp Profielen Jeugd met Beperking Basis Aanvullend Intens Eenheden Profielen 150,00 380,00 665,00 Maand Circa 80% van alle ambulante hulpverlening voor Jeugd met een Beperking

Nadere informatie

Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd

Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd Inhoud 1 Wmo Casus A: Mevrouw Van Castricum Toegang via Gemeente... 3 Beschikking en toewijzing Wmo-ondersteuning... 3 Start Wmo-ondersteuning... 3 Corrigeren

Nadere informatie

Voorstel aanpassing deelovereenkomst Wmo maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden c2 27 juni 2017

Voorstel aanpassing deelovereenkomst Wmo maatwerkvoorziening hulp bij het huishouden c2 27 juni 2017 Nr. Ovk. Betrekking op Reden Voorstel Juridische verwoording 1 Wmo hulp bij het huishouden Algemeen - Inkoopkader 2018-2010 Overeenkomsten met zorg geregeld ; en - Landelijk berichtenstelsel - Actualiseren

Nadere informatie

Aanvullingen en Uitwerking Declaratieprotocol

Aanvullingen en Uitwerking Declaratieprotocol Aanvullingen en Uitwerking Declaratieprotocol Versie 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanwijzingen met betrekking tot het regulier proces... 4 2.1 315-berichten... 4 2.2 303-berichten... 4 3 Tussentijds

Nadere informatie

Communicatieprotocol bij persvragen en calamiteiten

Communicatieprotocol bij persvragen en calamiteiten Communicatieprotocol bij persvragen en calamiteiten Vastgesteld in Bestuurlijk Overleg d.d 13 februari 2019 Inhoud communicatieprotocol Het communicatieprotocol bestaat uit twee hoofdstukken: 1. Communicatie

Nadere informatie

Resultaatovereenkomst Jeugdhulp met verblijf tussen De gemeenten in Holland Rijnland en De opdrachtnemers jeugdhulp

Resultaatovereenkomst Jeugdhulp met verblijf tussen De gemeenten in Holland Rijnland en De opdrachtnemers jeugdhulp Jeugdhulp met verblijf tussen De gemeenten in Holland Rijnland en De opdrachtnemers jeugdhulp BIJLAGE 7 NIEUWE BEKOSTIGINGSSYSTEMATIEK Opdrachtgever heeft met het beleidsstuk Hart voor de jeugd de visie

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Wijziging bekostigingssystematiek ambulante jeugdhulp individueel per 1-1-2018 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Notitie aspecifiek toewijzen, meervoudig factureren

Notitie aspecifiek toewijzen, meervoudig factureren Notitie aspecifiek toewijzen, meervoudig factureren Aanvullende toelichting (OP266) bij bijgewerkte specificaties iwmo 2.2 en ijw 2.2 2 oktober 2017 Versiebeheer 2 oktober 2017 Versie 1.0 Notitie bij de

Nadere informatie

Implementatie jeugdhulp zonder verblijf

Implementatie jeugdhulp zonder verblijf Implementatie jeugdhulp zonder verblijf Berichtenverkeer Huidige indeling en berichten Productindeling en berichten 2019 Percelen en codes JW315: Verzoek om Toewijzing JW301: Toewijzing JW303-D: Declaratie

Nadere informatie

BERICHTENVERKEER IJW 2.0

BERICHTENVERKEER IJW 2.0 BERICHTENVERKEER IJW 2.0 Aanbiedersbijeenkomst Jeugd, 28 + 29 september 2016 Stadhuis Apeldoorn Aanpak implementatie berichtenverkeer Samenwerking Landelijk en regionale aansluiting Software afhankelijk

Nadere informatie

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw. 13 juli 2017

Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw. 13 juli 2017 Protocol: omgaan met productcodelijstwijzigingen en de informatie-uitwisseling in iwmo en ijw 13 juli 2017 Inhoud Inleiding 4 1 Randvoorwaarden 5 1.1 Uitgangspunten 1.1.1 Geen conversie 1.1.2 Continuïteit

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Súdwest-Fryslân Adres Marktstraat 15, Sneek Telefoonnummer 14 0515 Declaratieformat Wmo

Nadere informatie

Vragen Producten inkoop 2016

Vragen Producten inkoop 2016 Vragen Producten inkoop 2016 Vraag Antwoord 1 Wie is vanuit de inkoop organisatie Eindhoven contactpersoon voor vragen over het PDC Inhoudelijke vragen specifiek over de Jeugdzorg: contracteringjeugdzorg@eindhoven.nl

Nadere informatie

Administratieprotocol Jeugdhulp 2018 en verder

Administratieprotocol Jeugdhulp 2018 en verder Administratieprotocol Jeugdhulp 2018 en verder Versie 2.0, juli 2018 V e r s i e 2, j u l i 2 0 1 8 P a g i n a 1 v a n 29 Inhoudsopgave WIJZIGINGSBEHEER 4 BEGRIPPENKADER 5 1. WAAROM DIT PROTOCOL EN VOOR

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland. Programma van Eisen. Perceel Ondersteuning op locatie

Inkoop Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland. Programma van Eisen. Perceel Ondersteuning op locatie Inkoop Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland Programma van Eisen Perceel Ondersteuning op locatie Versie 29 augustus 2016 1. PROGRAMMA VAN EISEN Bij het onderdeel A staan de eisen beschreven die voor

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP Informatienotitie resultaat inkoop voorzieningen jeugdhulp en Wmo 2016 DATUM 28 januari 2016 BIJLAGE Zorgproducten

Nadere informatie

Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018

Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018 Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018 Het afgelopen jaar is volop gewerkt aan de doorontwikkeling van het inkoopmodel voor de jeugdhulp in de regio IJsselland.

Nadere informatie

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3

Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Migratiehandreiking: iwmo 2.2 en ijw 2.2 naar iwmo 2.3 en ijw 2.3 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 19 december 2018 Definitieve versie Inhoud Inleiding 3 1 Regieberichten bij aspecifieke toewijzingen

Nadere informatie

Contourenvoorstel ontwikkeltafel jeugd (werkgroep begeleiding/behandeling)

Contourenvoorstel ontwikkeltafel jeugd (werkgroep begeleiding/behandeling) Contourenvoorstel ontwikkeltafel jeugd (werkgroep begeleiding/behandeling) Inleiding De werkgroep begeleiding/behandeling buigt zich over een nadere verduidelijking en aanscherping van de perceelbeschrijving

Nadere informatie

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Welkom Paul Grob: Manager TWO Sprekers Paul Grob: Manager TWO Lauran van Kaam en Guido Uland : implementatie berichtenverkeer Karin van Gelderen:

Nadere informatie

Toelichting productcodetabellen iwmo en ijw. 24 augustus 2015 Online vragenuur

Toelichting productcodetabellen iwmo en ijw. 24 augustus 2015 Online vragenuur Toelichting productcodetabellen iwmo en ijw 24 augustus 2015 Online vragenuur Agenda Waar voor dienen de productcodes? Uitgangspunten Toelichting op productcodetabellen Opbouw van de productcodetabellen

Nadere informatie

Concept Verordening jeugdhulp gemeente Velsen 2015

Concept Verordening jeugdhulp gemeente Velsen 2015 Concept Verordening jeugdhulp gemeente Velsen 2015 De raad van de gemeente Velsen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 2014 met nummer..; gelet op de artikelen 2.9,

Nadere informatie