Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle"

Transcriptie

1 Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle - 1 december Deze factsheet is voor jeugdaanbieders GGZ Zwolle. In deze factsheet zijn een processchema, beschrijving en veel gestelde vragen met antwoorden opgenomen, die inzicht geven in de basisprocessen voor: Meldingen van de jeugdige en de DBC bij de Backoffice Sociaal wijkteam Zwolle. Samenwerking in de behandeling van de jeugdige tussen het Sociaal wijkteam (SWT) Zwolle en de jeugdaanbieder. Bijlagen bij deze factsheet: Regionale Excel-format Indienen jeugdcliënten Regio IJsselland Factureringsproces BVO Overzicht contactgegevens Sociaal wijkteam Zwolle & Backoffice Sociaal wijkteam Zwolle. Contact en meer informatie Vragen over het administratieve proces kunnen gesteld worden aan de Backoffice van het Sociaal wijkteam Zwolle via: zorgmailjeugd@swt.zwolle.nl. Dit is een algemeen toegankelijk, niet-beveiligd adres. U hoeft voor het gebruik hiervan niet aangesloten te zijn op de beveiligde zorgmail. Hier kunnen ook vragen worden gesteld over de factsheet dan wel suggesties worden doorgegeven. Vragen over de samenwerking met het Sociaal wijkteam: bellen of mailen naar het Sociaal wijkteam Zwolle in de woonwijk van de cliënt. Elk stadsdeel heeft een wijkteam. U benadert het wijkteam aan de hand van het woonadres van de cliënt. Facturen: via de Bedrijfsvoeringsorganisatie Regionale Jeugdzorg heeft u een werkinstructie gekregen hoe u de facturen bij hen kunt indienen. Vragen over facturen kunnen gesteld worden via: factuur@bvoijsselland.nll Voor melding aanvang, beëindiging, verlenging van de behandeling (in DBC): Backoffice Sociaal wijkteam Zwolle via aanmeldingenjeugdzwolle@zorgmail.nl Dit is een beveiligde mail. Als u geen gebruik maakt van de beveiligde Zorgmail, dan verstuurt u het Excel bestand beveiligd met een wachtwoord naar zorgmailjeugd@swt.zwolle.nl. Het wachtwoord om het bestand te kunnen lezen verstuurt u in een aparte mail.

2 Processchema jeugd GGZ Proces jeugdige/ouders die zich melden bij het Sociaal wijkteam voor een ondersteuningsvraag (links). Proces jeugdige/ouders die zich melden bij een verwijzer zoals huisarts, jeugdarts, medisch specialist* (rechts). Kind of ouders Sociaal wijkteam Samenwerking Verwijzer* Gesprek en opstellen ondersteuningslan Eerste contact met jeugdaanbieder Uitvoeren ondersteuningsplan evt. met jeugdaanbieder Start ondersteuning /behandeling Melding Backoffice SWT via format Einde behandeling Einde behandeling Melding vervolg DBC Factuur versturen naar BVO Factuur versturen naar BVO Toelichting proces via Sociaal wijkteam (links): Jeugdige/ouders melden zich bij het Sociaal wijkteam. Het Sociaal wijkteam doet onderzoek naar de ondersteuningsvraag. Zij benaderen betrokken partij(en) wat hun aandeel kan zijn. Gesprek met ouders, eventueel de jeugdige, het Sociaal wijkteam en uw organisatie. SWT, ouders/jeugdige en jeugdaanbieder stellen het ondersteuningsplan op. U ontvangt een toewijzingsbericht. De cliënt ontvangt het ondersteuningsplan met de beschikking. Na ontvangst van het toewijzingsbericht start de behandeling. In overleg kan de behandeling direct starten na het gesprek. Het toewijzingsbericht volgt zo snel mogelijk.

3 Aan het einde van de termijn evalueren u, het SWT, ouders en jeugdige in hoeverre de gestelde doelen uit het ondersteuningsplan gehaald zijn. De beëindiging of eventueel verlenging wordt bepaald en de (gewijzigde) doelen worden afgesproken. Het eindverslag van de behandeling wordt met toestemming van ouders en jeugdige aan het SWT overgedragen. U stuurt de factuur naar de Bedrijfsvoeringsorganisatie Regionale Jeugdzorg volgens hun factureringsproces. Toelichting proces via verwijzer (rechts) De jeugdige/ouders melden zich bij de verwijzer: huisarts, jeugdarts, medisch specialist. De jeugdige/ouders melden zich bij uw organisatie. De behandeling start. U meldt dit binnen 5 werkdagen via het regionaal vastgestelde Excel-format per: o Beveiligde mail: aanmeldingenjeugdzwolle@zorgmail.nl o Indien u geen gebruik maakt van zorgmail: het bestand beveiligd met een wachtwoord naar zorgmailjeugd@swt.zwolle.nl U ontvangt bij een juiste en volledige melding binnen 10 werkdagen het toewijzingsbericht. Bij niet juiste of onvolledige melding ontvangt u eenmalig een bericht. U dient de melding dan opnieuw in te sturen. U stuurt de factuur naar de Bedrijfsvoeringsorganisatie Regionale Jeugdzorg volgens hun factureringsproces. Uw cliënt c.q. ouder(s)/verzorger(s) ontvangt van de gemeente Zwolle een beschikking Beëindiging of vervolg DBC Bij een verwijzing door een huisarts, jeugdarts, medisch specialist is het uw verantwoordelijkheid om een inschatting te maken of een behandeling kan worden afgerond of een verlenging van de Diagnose Behandel Combinatie (DBC) noodzakelijk is. Dit moet passen binnen de contractuele financiële en inhoudelijke kaders 2016 en de geldende professionele standaarden. De scenario s zijn: U constateert dat er geen vervolgbehandeling noodzakelijk is. U stuurt de factuur naar de Bedrijfsvoeringsorganisatie Regionale Jeugdzorg volgens het factureringsproces van de BVO. U constateert dat er een verlenging van de DBC nodig is, binnen de contractuele financiële en inhoudelijke kaders 2016 en de geldende professionele standaarden. U meldt dit binnen 5 werkdagen via het regionaal vastgestelde Excel-format: o Beveiligde mail: aanmeldingenjeugdzwolle@zorgmail.nl o Indien u geen gebruik maakt van zorgmail: beveiligd met een wachtwoord naar zorgmailjeugd@swt.zwolle.nl o U ontvangt bij een juiste en volledige melding binnen 10 werkdagen het toewijzingsbericht. o U stuurt de factuur naar de Bedrijfsvoeringsorganisatie Regionale Jeugdzorg volgens het factureringsproces van de BVO.

4 Samenwerking: Het Sociaal wijkteam wil graag in belang van de jeugdige/ouders samenwerken met u. Het Sociaal wijkteam heeft als opdracht om integraal te kijken naar gezinnen. Het kan voorkomen dat het Sociaal wijkteam betrokken is voor een ander gezinslid dan de bij u aangemelde jeugdige. Als u hoort van ouders dat het Sociaal wijkteam betrokken is, verzoeken we u om contact te leggen. Het Sociaal wijkteam en u kunnen dan de ondersteuning/behandeling op elkaar afstemmen vanuit het principe 1 gezin, 1 plan. Als u constateert dat er een vervolg van de ondersteuning nodig is, maar niet perse een behandeling in de Jeugd GGZ, dan neemt u contact op met het Sociaal wijkteam in het stadsdeel waar de jeugdige woont om afspraken te maken voor de warme overdracht en het beleggen van de regierol in dit vervolgtraject. De gemeente Zwolle gaat er vanuit dat u vanuit professioneel oogpunt actie onderneemt indien u zich zorgen maakt over een jeugdige/gezin. Het Sociaal Wijkteam kan met u meedenken over de te zetten stappen. Crisissituatie: In goed overleg met het Sociaal wijkteam kan de diagnostiek en/of behandeling al starten na het (inhoudelijke) gesprek, het toewijzingsbericht en ondersteuningsplan volgen dan zo snel mogelijk. De gemeente Zwolle werkt vanuit vertrouwen. Met een mondelinge toezegging van het Sociaal wijkteam hoeft u in een crisissituatie niet op wachten op een toewijzingsbericht. U kunt er dan vanuit gaan dat dit toewijzingsbericht volgt.

5 Veel gestelde vragen en antwoorden Hoe neem ik contact op met het Sociaal wijkteam om inhoudelijk af te stemmen? Op de website kunt u zien met welk Sociaal wijkteam u contact kunt opnemen. Dit is afhankelijk van het adres van de inwoner. In elk stadsdeel is een Sociaal wijkteam. Contactgegevens vindt u ook in de bijlage Overzicht contactgegevens Sociaal wijkteam Zwolle & Backoffice Sociaal wijkteam Zwolle. Wanneer neemt het Sociaal wijkteam contact op met mij/mijn organisatie? Wanneer tijdens de verwerking van de melding blijkt dat het Sociaal wijkteam ook betrokken is bij deze cliënt of zijn/haar gezin. Wanneer mag ik starten met de behandeling? U mag direct na het ontvangen van de verwijzing starten met de behandeling. U hoeft dus niet te wachten op een toewijzingsbericht. Als de behandeling is gestart meldt u dat binnen 5 werkdagen bij de backoffice Sociaal Wijkteam Zwolle door het invullen van het regionaal vastgestelde Excel-format en te sturen naar: Beveiligde mail: aanmeldingenjeugdzwolle@zorgmail.nl Indien u geen gebruik maakt van zorgmail: beveiligd met een wachtwoord naar zorgmailjeugd@swt.zwolle.nl Contactgegevens vindt u ook in de bijlage Overzicht contactgegevens Sociaal wijkteam Zwolle & backoffice gemeente Zwolle/SWT. Waarom moet ik melden na een verwijzing door huisarts, jeugdarts of medisch specialist? Zonder melding kunnen wij geen toewijzing in het systeem zetten, ontvangt u geen toewijzingsbericht en kan uw factuur niet worden betaald. Ik heb geen Zorgmail account. Wat doe ik dan? Heeft u geen zorgmail-account, dan adviseren wij u om een zorgmail-account aan te vragen. Tot die tijd, of indien u geen gebruik wenst te maken van zorgmail kunt u het format, beveiligen met een wachtwoord. U kunt het beveiligde format versturen naar Zorgmailjeugd@swt.zwolle.nl. Het wachtwoord om het bestand te kunnen lezen verstuurd u dan in een aparte mail. Ontvang ik een ontvangstbevestiging van mijn melding? Nee, u ontvangt alleen een toewijzingsbericht. Hoe lang na mijn melding ontvang ik een toewijzingsbericht? De backoffice van het Sociaal wijkteam streeft naar een verwerkingstijd van 10 werkdagen. Tot maart 2016 zal de verwerkingsfase door de hoeveelheid vervolg-dbc s helaas langer duren. Hoe weet ik dat mijn melding is verwerkt? Het bewijs hiervan is het toewijzingsbericht.

6 Wat gebeurt er met mijn melding? Op basis van de melding worden de gegevens verwerkt in het systeem en dit leidt tot een toewijzingsbericht. Er vindt daarnaast een check plaats of deze persoon of gezin reeds bekend is bij het Sociaal wijkteam. Wanneer dit het geval is, neemt het Sociaal wijkteam contact met u op om afspraken te maken hoe het principe 1 gezin, 1 plan kan worden toegepast. Ontvang ik een beschikking? Nee, een beschikking is een overeenkomst tussen de cliënt en de gemeente Zwolle. U ontvangt een toewijzingsbericht. Ontvangt mijn cliënt een beschikking? Ja, uw cliënt c.q. ouder(s)/ verzorger(s) ontvangt een beschikking van de gemeente Zwolle. Waar bestaat een toewijzingsbericht uit? Dit is een geautomatiseerd bericht. Dit bericht wordt via VECOZO verstuurd. Het toewijzingsbericht is een zogenaamd ijw-bericht, bestaand uit: BSN-cliëntgegevens, naam aanbieder (AGB-code voor routering), productcode, eenheid (dagen/ uren/ minuten/ traject), aantal eenheden (Volume), start datum en eind datum. Ik heb geen toewijzingsbericht ontvangen, wat nu? Dan heeft u of geen melding gedaan, of het format niet juist/volledig ongevuld en/of u heeft deze niet opnieuw verstuurd. Uw melding is daardoor buiten behandeling gesteld. U moet dan een nieuwe melding doen met inachtneming van de routing en hiervoor het Regionale Excel-format Indienen jeugdcliënten Regio IJsselland gebruiken.

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE RAALTE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE RAALTE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Raalte Adres Zwolsestraat 16 E-mailadres info@raalte.nl Telefoonnummer 0572-347799 Declaratieformat

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Workshop 2: Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 16 november 2017 Berichtenverkeer

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

WERKAFSPRAKEN VOOR HET TOEWIJZEN VAN S-GGZ IN Versie 1.1

WERKAFSPRAKEN VOOR HET TOEWIJZEN VAN S-GGZ IN Versie 1.1 WERKAFSPRAKEN VOOR HET TOEWIJZEN VAN S-GGZ IN 2018 10-01-2018 Versie 1.1 INLEIDING Dit document beschrijft hoe aanbieders van s-ggz in 2018 een toewijzing aanvragen voor de te leveren hulp. Ook beschrijven

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door huisartsen jeugdartsen en medisch specialisten Proces in schema: 1 Vraag gespecialiseerde jeugdhulp 2 Verwijzing door medisch specialist 3 Aanmeldgesprek

Nadere informatie

Regionaal Administratieprotocol

Regionaal Administratieprotocol Regionaal Administratieprotocol WMO en Jeugdhulp 2019 Januari 2019 versie 2 Inhoudsopgave 1 Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd? 3 2 Globaal administratief proces Wmo- en Jeugdhulp

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 Beste zorgaanbieders, Dit is de zevende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Jeugdhulp en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Workshop berichtenverkeer Karin Jentzsch / Harry Doornink / Ronald Noorman. 12-2-2015 workshop berichtenverkeer Samen14 1

Workshop berichtenverkeer Karin Jentzsch / Harry Doornink / Ronald Noorman. 12-2-2015 workshop berichtenverkeer Samen14 1 Workshop berichtenverkeer Karin Jentzsch / Harry Doornink / Ronald Noorman 12-2-2015 workshop berichtenverkeer Samen14 1 Programma van vandaag Welkom Karin Jentzsch Overzicht proces Ronald Noorman Proces

Nadere informatie

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018 Administratieprotocol Twents Model Samen 14 november/december 2018 Programma 29 november 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) 10 december 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) RK november 2018 2

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

Werkafspraken facturatie voor zorgaanbieders jeugdhulp regio Midden-Holland

Werkafspraken facturatie voor zorgaanbieders jeugdhulp regio Midden-Holland Werkafspraken facturatie 2017 voor zorgaanbieders jeugdhulp regio Midden-Holland Versie 1 Januari 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Contactinformatie... 3 2.1 Contactgegevens BO NSDMH... 3 2.2 Postadressen

Nadere informatie

Welke opdracht krijgen de aanbieders mee.

Welke opdracht krijgen de aanbieders mee. Verslag themagroep: procesafspraken informatie-uitwisseling Ervaringen van De Viersprong met hoofd- en onderaannemerschap Tijdens bijeenkomst voor jeugdhulpaanbieders segment B en C Regio Amsterdam-Amstelland

Nadere informatie

Piroschka Beun. Berichtenverkeer

Piroschka Beun. Berichtenverkeer Piroschka Beun Berichtenverkeer 315-bericht 316-bericht 301-bericht 302-bericht 305-bericht 306-bericht 303-bericht 304-bericht 321-bericht 322-bericht 307-bericht 308-bericht Verzoek om toewijzing ondersteuning

Nadere informatie

Melding Nieuwe Cliënt directe verwijzing

Melding Nieuwe Cliënt directe verwijzing Melding Nieuwe Cliënt directe verwijzing Handleiding voor zorgaanbieders De MO-zaak Postbus 410 8901 BE Leeuwarden Archipelweg 111 8921 TH Leeuwarden 088-10 11 700 Backoffice.fryslan@mozaak.nl Februari

Nadere informatie

Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018

Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018 Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018 Raamovereenkomst individuele voorzieningen Jeugd Artikel Motivering wijziging Nieuwe artikel Artikel 5. Acceptatieplicht Artikel 8. Facturatie en betaling Doorvoeren

Nadere informatie

Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen

Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen Wijzigingen t.o.v. versie 1.3 - Vragen in FAQ toegevoegd

Nadere informatie

Intakeformulier GGZ Kind / Jeugdige

Intakeformulier GGZ Kind / Jeugdige Intakeformulier GGZ Kind / Jeugdige U hebt uw zoon/dochter aangemeld bij Psychologenpraktijk Ad-RM voor onderzoek en/of behandeling/begeleiding. Aangezien Psychologenpraktijk Ad-RM Geestelijke Gezondheidszorg

Nadere informatie

Werkinstructies SPIC-wissel

Werkinstructies SPIC-wissel Werkinstructies SPIC-wissel In dit document treft u de werkinstructies voor een SPIC-wissel. De werkinstructies zijn gericht op gecontracteerde aanbieders, lokale teams, Gecertificeerde Instellingen (GI

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

Gestelde vragen en antwoorden door zorgaanbieders

Gestelde vragen en antwoorden door zorgaanbieders Gestelde vragen en antwoorden door zorgaanbieders over financieel administratief beheer hulp/zorg voor jeugd en beschermd wonen Nr Vraag Antwoord Z01 Hoe moeten onze facturen geadresseerd worden? Dat hangt

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE EPE. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE EPE. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE EPE Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Epe Adres Markt 14, Epe E-mailadres gemeente@epe.nl Telefoonnummer 14 0578 Declaratieformat Wmo De

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

Verzoek om Toewijzing (VOT) sturen via een iwmo315: Werkinstructie voor de dienstverlener VIV

Verzoek om Toewijzing (VOT) sturen via een iwmo315: Werkinstructie voor de dienstverlener VIV Verzoek om Toewijzing (VOT) sturen via een iwmo315: Werkinstructie voor de dienstverlener VIV Vanaf maandag 16 juli 2018 (periode 8) worden de Vrij Inzetbare Voorzieningen bij de gemeente aangemeld via

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Amersfoort Adres Stadhuisplein 1, Amersfoort E-mailadres info@amersfoort.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen herbeoordeling Jeugdhulp voor Zorg in natura (Versie 14-10) jeugdhulpaanbieders en die ingezet kan worden als dit nodig is.

Veelgestelde vragen herbeoordeling Jeugdhulp voor Zorg in natura (Versie 14-10) jeugdhulpaanbieders en die ingezet kan worden als dit nodig is. Veelgestelde vragen herbeoordeling Jeugdhulp voor Zorg in natura (Versie 14-10) Vraag Wat is Zorg in natura? (afgekort Zin) Ik heb geen brief ontvangen maar mijn kind krijgt wel jeugdhulp. Antwoord Dit

Nadere informatie

Administratieprotocol

Administratieprotocol Administratieprotocol 2019 1 Inhoudsopgave Achtergrond... 3 Voor wie en waarop betrekking... 3 Inkoop en contractbeheer... 3 Leeswijzer... 3 Berichtenverkeer... 4 Verzoek om toewijzing (ijw315)... 5 Verwijzer

Nadere informatie

Factsheet. Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0

Factsheet. Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0 Factsheet Berichtenverkeer ijw 2.0 en iwmo 2.0 Inleiding Vanaf januari 2017 gaat gemeente Apeldoorn uitsluitend werken met het berichtenverkeer. Bent u nog niet aangesloten op het berichtenverkeer, dan

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Vragen bijeenkomst Administratieprotocol. ijw315:

Vragen bijeenkomst Administratieprotocol. ijw315: Vragen bijeenkomst Administratieprotocol ijw315: De meeste ouders gaan met een verwijzing naar één zorgaanbieder en die levert de zorg. Het komt ook voor dat ouders kennis willen maken met meerdere zorgaanbieders

Nadere informatie

Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK. Gemeentelijke Groene Vink

Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK. Gemeentelijke Groene Vink Vragenlijst GEMEENTELIJKE GROENE VINK Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente 1. Vul hieronder uw gegevens in. We gebruiken uw persoonlijke contactgegevens alleen voor onze eigen administratie. Naam

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie Excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht verstrekt

Nadere informatie

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG

Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG Proces gespecialiseerde jeugdhulp (ZIN): Toegang door CJG 1 Aanmelding jeugdige 2 Onderzoek CJG Geen/ voorliggende hulp nee 3 Gesp jeugdhulp nodig? ja 4 Opstellen deel 1 5 Bepalen inzet en aanbieder 6

Nadere informatie

Conversie DBC naar uitvoeringsvariant

Conversie DBC naar uitvoeringsvariant Conversie DBC naar uitvoeringsvariant Handleiding zorgaanbieder - 1 - Inhoud Aanleiding... - 3 - Planning & Uitvoering conversie... - 4 - B-JGGZ... - 4 - Uitvoeringsvariant... - 4 - Productcode & tarief...

Nadere informatie

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie)

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Algemeen Dit document beschrijft op welke wijze zorgaanbieders een Jeugd-GGZ toewijzing dienen aan te vragen. De wijze van het aanvragen van een toewijzing voor

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: factuurmodule 3. GGK (ijz berichtenverkeer) / Vecozo 4. CAK aanlevering

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u? z 1 Belangrijk! Wilt u meer weten over de vergoeding van uw onderzoek of behandeling in

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u? eigen risico vergoeding of zelf betalen uitleg over de ziekenhuisnota z 1 Belangrijk!

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Facturatie en/of declaratie en administratie afhandeling Jeugdhulp

Facturatie en/of declaratie en administratie afhandeling Jeugdhulp Facturatie en/of declaratie en administratie afhandeling Jeugdhulp Welkom Agenda Plaats van de BackOffice NSDMH in proces Jeugdhulp Facturatie/ declaratie Bevoorschotting Management informatie Verantwoordingsinformatie

Nadere informatie

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting.

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Looptijd: Dit interim declaratieprotocol geldt voor de periode

Nadere informatie

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Verwijzen Criteria voor verwijzen vanuit de huisartsenpraktijk 1 Uit Landelijke samenwerkingsafspraken:

Nadere informatie

HANDREIKING TOEGANG/ DECLARATIE/KWALITEITSTOEZICHT/RECHTMATIGHEID

HANDREIKING TOEGANG/ DECLARATIE/KWALITEITSTOEZICHT/RECHTMATIGHEID [1] BIJLAGE F: HANDREIKING TOEGANG/ DECLARATIE/ KWALITEITSTOEZICHT/ RECHTMATIGHEID HANDREIKING TOEGANG/ DECLARATIE/KWALITEITSTOEZICHT/RECHTMATIGHEID BEHORENDE BIJ OVEREENKOMST INKOOP JEUGDHULP EN WMO OP

Nadere informatie

Model inrichting declaratie- / facturatieproces. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd

Model inrichting declaratie- / facturatieproces. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Model inrichting declaratie- / facturatieproces VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Declaratie- / facturatieproces Procesmodel op hoofdlijnen Gemeentelijke administratie Zorgaanbieder

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 Zorgopdracht in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht

Nadere informatie

Bijeenkomst over het berichtenverkeer Jeugdhulp in Zeeland

Bijeenkomst over het berichtenverkeer Jeugdhulp in Zeeland Bijeenkomst over het berichtenverkeer Jeugdhulp in Zeeland Goes, 12 februari 2015 Programma Welkom Het berichtenverkeer nu tijdelijk Het berichtenverkeer straks digitaal SVB en CAK Vragen Elkaar beter

Nadere informatie

Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind. Wat verandert er in 2015?

Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind. Wat verandert er in 2015? Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden of buren uw leven prima organiseren. Maar soms

Nadere informatie

Administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder

Administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder Administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder Disclaimer Het administratieprotocol Wmo en jeugdhulp Samen 14 voor het jaar 2019 en verder. Het document is de komende periode

Nadere informatie

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 WMO i-standaarden Gemeente Nijkerk Versie 01-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Beschikken/toewijzen... 2 2.1. Toewijzing ontvangen (301)... 2 2.2.

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning

Wet maatschappelijke ondersteuning Wet maatschappelijke ondersteuning Maatwerkvoorziening Ondersteuning Protocol facturatie en berichtenverkeer 1 INHOUD Facturatieprotocol. Pagina 3 Berichtenverkeer Pagina 7 Versie: 17 mei 2016 2 Protocol

Nadere informatie

Excel declaratie format

Excel declaratie format Inkoopbureau H-10 Excel declaratie format Invulinstructie voor het gebruik van het Excel Declaratie format voor de jeugdzorg Het Inkoopbureau H-10 14-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Excel declaratie

Nadere informatie

Implementatieplan versie 1.0

Implementatieplan versie 1.0 Implementatieplan versie 1.0 Van aanvraag tot factuur voor de Jeugdzorg Werkgroep facturering en berichtenverkeer Jeugd Peel 6.1 9 maart 2015 - Opmerkingen vanuit werkgroep van 9 februari verwerkt - Aangepast

Nadere informatie

Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer

Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer Friese gemeenten 16 december 2014 Maxim ter Hedde Kwartiermaker inrichting beheertaken Centrumgemeenteconstructie 3d Fryslân

Nadere informatie

Medisch specialist ziekenhuis

Medisch specialist ziekenhuis Factsheet Medisch specialist ziekenhuis en de Jeugdhulp Almere 2015 Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp: ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Harlingen Adres Voorstraat 35 E-mailadres gemeentebestuur@harlingen.nl Telefoonnummer 140517

Nadere informatie

Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd

Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/producten-diensten/diensten/declaratie-jeugd 17 november Het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Het Gemeentelijk

Nadere informatie

Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag

Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag ALGEMEEN Aantal aanpassingen in bewoording en indeling zonder inhoudelijk effect Leesbaarheid en taalgebruik, logische

Nadere informatie

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Wmo 2015 en Jeugdwet Regio Amersfoort Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 A. Gebruik maken van het landelijk berichtenstelsel... 4 B. Inspanningsgerichte uitvoering

Nadere informatie

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE WMO303 Inleiding De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gaan ervan uit dat gecontracteerde aanbieders van ondersteuning

Nadere informatie

Handreiking berichtenverkeer DBC's jeugd-ggz (concept)

Handreiking berichtenverkeer DBC's jeugd-ggz (concept) Handreiking berichtenverkeer DBC's jeugd-ggz (concept) 1. Inleiding In augustus 2015 is de 'handreiking uitvoeringsvarianten iwmo en ijw' verschenen. Daarin worden drie uitvoeringsvarianten beschreven

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD

Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD Vraag Antwoord Facturatie 1 Moeten wij vóór 15 december een voorfactuur over

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Schiermonnikoog Adres Nieuwestreek 5 E-mailadres Postbus20@schiermonnikoog.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg

Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg Inleiding Met ingang van januari 2015 is, voortkomend uit de

Nadere informatie

Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Vanaf 1 januari 2015 zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp in Hendrik-Ido- Ambacht.

Nadere informatie

Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd

Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd Processtappen berichtenverkeer Wmo en Jeugd Inhoud 1 Wmo Casus A: Mevrouw Van Castricum Toegang via Gemeente... 3 Beschikking en toewijzing Wmo-ondersteuning... 3 Start Wmo-ondersteuning... 3 Corrigeren

Nadere informatie

Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017

Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017 Hoe werk je samen voor kind en gezin in 2018? Informatie voor professionals over de transitie specialistische jeugdhulp Versie december 2017 Een kind dat jeugdhulp nodig heeft bepaalt samen met de ouder(s)

Nadere informatie

Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN

Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN INHOUD 1. Scope en afbakening 2. Berichtenverkeer 3. Overdracht

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt.

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. VRAGENLIJST Quickscan voorbereiding decentralisatie begeleiding Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. Vraag

Nadere informatie

Handleiding Berichtenverkeer Versie 1.5 Auteurs: Emiel Wanningen, Regio Nijmegen; Paul Brederveld, Michiel Rademaker, gemeente Nijmegen

Handleiding Berichtenverkeer Versie 1.5 Auteurs: Emiel Wanningen, Regio Nijmegen; Paul Brederveld, Michiel Rademaker, gemeente Nijmegen Wijzigingen t.o.v. versie 1.4 - Info over berichtenapp VNG toegevoegd. Het toeleidings- en declaratieproces voor zorgaanbieders Het declaratieproces tussen de zorgaanbieder en de gemeente verloopt via

Nadere informatie

Vragen over de ziekenhuisrekening

Vragen over de ziekenhuisrekening Vragen over de ziekenhuisrekening Ziekenhuis Gelderse Vallei Na afloop van uw behandeling in het ziekenhuis stuurt het ziekenhuis de rekening. Soms betaalt u deze rekening zelf, soms betaalt uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

BIJEENKOMST OVER ONTWIKKELINGEN JEUGDHULP VHL

BIJEENKOMST OVER ONTWIKKELINGEN JEUGDHULP VHL BIJEENKOMST OVER ONTWIKKELINGEN JEUGDHULP VHL VOOR AANBIEDERS JEUGDHULP 5 NOVEMBER 2018 Vijfheerenlanden: vanaf 1 januari een nieuwe gemeente ovijfheerenlanden is een middelgrote gemeente met 55.000 inwoners,

Nadere informatie

Jeugd-ggz nu en toekomst

Jeugd-ggz nu en toekomst Jeugd-ggz nu en toekomst Waarom de jeugd-ggz anders is Sinds 1 januari 2015 onderdeel van de Jeugdwet Onderdeel van het totale aanbod van jeugdhulp Gemeenten kopen tot en met 2017 jeugd-ggz in o.b.v. de

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016

Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016 Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016 In het kader van de verantwoording is het Controleprotocol Jeugdhulp regio FoodValley van toepassing. In dit protocol wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: 1. Definities

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Factsheet Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp: ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedproblemen, en geestelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Vragen over de ziekenhuisrekening

Vragen over de ziekenhuisrekening Vragen over de ziekenhuisrekening Ziekenhuis Gelderse Vallei Na afloop van uw behandeling in het ziekenhuis stuurt het ziekenhuis de rekening. Soms betaalt u deze rekening zelf, soms betaalt uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG Wat is het? In sommige gezinnen zijn ernstige problemen. Lichamelijke, psychische of sociale problemen. Of verschillende problemen tegelijk. Dat kan slecht

Nadere informatie

Stap 3: Uitwerking van het declaratie- / facturatieproces op hoofdlijnen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd

Stap 3: Uitwerking van het declaratie- / facturatieproces op hoofdlijnen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Stap 3: Uitwerking van het declaratie- / facturatieproces op hoofdlijnen VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Declaratie- / facturatieproces Procesmodel op hoofdlijnen Gemeentelijke

Nadere informatie

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Welkom Paul Grob: Manager TWO Sprekers Paul Grob: Manager TWO Lauran van Kaam en Guido Uland : implementatie berichtenverkeer Karin van Gelderen:

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden budget voor kinderen

Het Persoonsgebonden budget voor kinderen Het Persoonsgebonden budget voor kinderen Inhoud Het persoonsgebonden budget 3 Over het Pgb 4 Een Pgb aanvragen 5 Inkopen met een Pgb 9 Overige regels bij een Pgb 11 Aan de inhoud van deze uitgave kunnen

Nadere informatie

Protocol herstarten berichtenverkeer ijw in de jeugd-ggz

Protocol herstarten berichtenverkeer ijw in de jeugd-ggz Protocol herstarten berichtenverkeer ijw in de jeugd-ggz 1 december 2017 Versiebeheer Versie Datum Toelichting 1.0 1 december 2017 Initiële versie. Inhoud Inleiding 3 1 Uitgangspunten 6 1.1 Protocol beëindiging

Nadere informatie

H10 Inkoopbureau Toewijzings- en declaratieprotocol jeugdhulp 2017

H10 Inkoopbureau Toewijzings- en declaratieprotocol jeugdhulp 2017 H10 Inkoopbureau Toewijzings- en declaratieprotocol jeugdhulp 2017 Beschrijving toewijzings- en declaratieproces jeugdhulp voor de gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

Stroomschema interne processen

Stroomschema interne processen Stroomschema interne processen 10-2-2015 De ondersteuning van de jeugdige of diens vertegenwoordiger zal zoveel als mogelijk in het directe netwerk dienen plaats te vinden. Preventief handelen is het uitgangspunt.

Nadere informatie

De kosten van een ziekenhuisbezoek

De kosten van een ziekenhuisbezoek Gaat u binnenkort naar het MCL? Kijk dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar om te kijken of deze een contract met ons heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan. Check ook uw polisvoorwaarden

Nadere informatie

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders

Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders Afspraken inzet klinisch verblijf JGGZ bij niet-gecontracteerde aanbieders 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding:...3 2. Beschrijving collegiale toets...4 3. Administratief proces...8 Inzet gecontracteerde aanbieder

Nadere informatie

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Versie 05-03-15 1. Inleiding Deze instructie is bedoeld voor zorgverleners om declaraties in te dienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Het

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD. Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014

UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD. Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014 UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014 Inhoud Jeugd proces en berichtenverkeer: Start Structureel vanaf uiterlijk 1 juli 2015 Gegevensoverdracht

Nadere informatie

Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Informatie voor de klant Wij zijn Geert Bouwmeester was pas 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop werd ingericht als kantoorruimte en de

Nadere informatie

Ondersteuningsprofielen Wmo: Administratieprotocol

Ondersteuningsprofielen Wmo: Administratieprotocol Ondersteuningsprofielen Wmo: Administratieprotocol Informatiebijeenkomst 16 februari 2018 Doel administratieprotocol Het beschrijven van administratieve en facturatieprocessen tussen de aanbieder en de

Nadere informatie