JAARVERSLAG De Triangel TOON- AANGEVEND IN LEZEN! informatie over de christelijke basisschool de Triangel Harderwijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG De Triangel TOON- AANGEVEND IN LEZEN! informatie over de christelijke basisschool de Triangel Harderwijk"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG De Triangel TOON- AANGEVEND IN LEZEN! informatie over de christelijke basisschool de Triangel Harderwijk

2 Inhoudsopgave Inleiding 3 CBS De Triangel 3 Evaluatie jaarplan 4 Invoering methode Da Vinci Samen op aarde 4 Evaluatie opbrengsten Cito 4 Kwaliteitskaarten WMK 4 Profilering Leesschool 5 Kindgesprekken 6 Visiegericht werken spelend leren in de onderbouw 6 Identiteit 7 Kwaliteitsbeleid 8 Personeelszaken 9 Publiciteit 10 Organisatorische ontwikkelingen 11 Huisvesting 12 Ouderbetrokkenheid 13 Resultaten 14 Huishoudelijk 15 Afsluiting 16

3 De Triangel jaarverslag Inleiding In het jaarverslag van christelijke basisschool De Triangel geven we u een beeld van de doelen, resultaten en activiteiten van onze school in de periode van september 2017 tot september Het jaarverslag bedoeld voor de ouders, het personeel van onze school, het bestuur van Stichting VCO en andere belangstellenden. CBS De Triangel De Triangel is gehuisvest in een modern gebouw in het centrum van Drielanden. Onze school is één van de elf scholen van Stichting VCO Harderwijk-Hierden. De school wordt bezocht door circa 380 leerlingen. De Triangel wil kwalitatief hoogwaardig onderwijs bieden, met goede ontwikkelingsmogelijkheden voor alle kinderen. Wat resultaten betreft hebben wij een hoog ambitieniveau. Vanuit onze christelijke achtergrond hechten wij veel waarde aan een goede en plezierige omgang met elkaar. Dus veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling, aandacht voor waarden en normen en een heel helder anti- pestprotocol. Al enige jaren wil De Triangel zich ontwikkelen tot een echte leesschool waarbij plezier in lezen voorop staat, gekoppeld aan een aantal speciale activiteiten op het gebied van lezen. Daarvoor is een speciale Leescommissie. De slogan van de school is: Toonaangevend in Lezen.

4 4 De Triangel jaarverslag Evaluatie jaarplan Invoering methode Da Vinci Samen op aarde In de groepen 3 t/m 8 werken we sinds dit schooljaar met de methode Da Vinci. Vanuit de Da Vinci Academie heeft het team scholing gehad over deze methode. Er is een gezamenlijk uitpakmoment geweest en alle groepen hebben met de methode gewerkt. Dit is geëvalueerd. Komend schooljaar zal het team verder begeleid worden bij het invoeren van de methode en met het invoeren van de doelstellingen van de 21st Century Skills. Evaluatie opbrengsten Cito Alle landelijk genormeerde toetsen worden afgenomen en verwerkt in het Cito Leerlingenvolgsysteem. Hierin zijn de resultaten van de verschillende toetsen snel en eenvoudig om te zetten naar vaardigheidsscores, waardoor van iedere leerling, van iedere groep, zelfs van de gehele school de vooruitgang snel in kaart te brengen is. Ook trendanalyses, waarbij een voorspelling kan worden gedaan over de ontwikkeling van een groep, zijn snel en eenvoudig te produceren. Na iedere toets periode (januari en juni) worden de toets uitslagen geanalyseerd. Iedere uitslag van het Cito LVS wordt door de intern begeleider en de leerkracht besproken. Daarnaast gebeurt dit ook structureel in overleg tussen directie en IB. Duidelijke tendensen worden in het kernteam en de verschillende bouwen besproken. Op die manier kan men in korte tijd overzien waar resultaten achterblijven en extra aandacht geboden is. Dit schooljaar zijn de schoolkenmerken in kaart gebracht en is er in alle groepen naast individuele doelen ook met groepsdoelen gewerkt. Per groep is er een streefdoel voor elk vak bepaald aan de hand van de HCO tabellen. Er zijn diverse interventies gepleegd om deze doelen te halen. De streefdoelen zijn door de leerkracht en intern begeleider geëvalueerd. Kwaliteitskaarten WMK De directie en schoolleider in opleiding hebben deelgenomen aan de training Werken met Kwaliteitskaarten van Cees Bos, een kwaliteitszorgsysteem voor het basison-

5 De Triangel jaarverslag derwijs. Cees Bos heeft deze training verzorgd aan de directies en intern begeleiders van onze stichting. De respons op de Quick Scan was 100 %. De school scoort 3,43 en dit is ruim voldoende. De vragenlijst tevredenheid/veiligheid leerlingen is afgenomen in maart 2018 in groep 5 t/m 8. Het responspercentage was 64% en is als goed te kwalificeren. De uitkomst geeft daarom een betrouwbaar beeld. Gemiddelde score voor de sfeer op school is 3,52. Daarmee scoort de school goed (de norm is op 3,0 vastgesteld). De school krijgt als rapportcijfer van de leerlingen een 8,4. De leerlingen scoren de veiligheid met 3,81. Voor veiligheid geven de leerlingen het cijfer 8,9. De vragenlijst tevredenheid/veiligheid ouders is afgenomen in maart Het responspercentage is 23% en daarmee laag. De ouders geven de school in het algemeen het rapportcijfer 7,6 en voor veiligheid een 7,8. De vragenlijst tevredenheid/veiligheid teamleden is afgenomen in maart Het responspercentage was 64 % en goed. Schoolklimaat (omgang, sfeer en veiligheid) scoort als school 3,63. Daarmee scoort de school goed (de norm is op 3,0 vastgesteld). Interne communicatie en informatie scoort 2,95 en is een aandachtspunt voor de school. Profilering Leesschool De school is bezig zich sterker te profileren als Leesschool, door middel van een scala aan activiteiten die met lezen en leesbeleving samenhangen. De klassenbibliotheken zijn geactualiseerd. Het aanbod van boeken is nu actueel en op niveau! Jaarlijks wordt door een commissie een leesplan opgesteld waarin allerlei leesactiviteiten een plaats vinden. Afgelopen jaar zijn er voorleeswedstrijden gehouden waarbij voortaan ook leerlingen uit groep 2 kunnen meedoen. Er zijn leesmiddagen gehouden, groep 8 heeft voorgelezen aan de kleuters en uiteraard is de Kinderboekenweek uitgebreid aan de orde geweest. In januari hebben we een voorleesontbijt door opa s en oma s gehouden, dit was bijzonder geslaagd.

6 6 De Triangel jaarverslag Het computerprogramma Bouw Tutorlezen is afgelopen jaar gebruikt door de leerlingen van groep 3. Dit is een computergestuurd interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 voorkomen kunnen worden. Er is dit schooljaar geïnvesteerd in het zoeken van een gedegen opleiding tot leescoördinator. Komend schooljaar gaat een leerkracht de leescommissie leiden en de opleiding tot leescoördinator volgen. Kindgesprekken In september en april zijn er kindgesprekken gevoerd met alle leerlingen. De uitkomst van deze gesprekken wordt als zeer waardevol ervaren. Kinderen voelen zich gehoord en gezien. Bijzonderheden zijn met ouders besproken en er zijn in samenwerking met de intern begeleider interventies bepaald. Komend schooljaar zullen wij deze werkwijze blijven hanteren. Visiegericht werken spelend leren in de onderbouw In de onderbouw hebben de leerkrachten de visie op spelend leren beschreven. Aan deze visie is passend leerkrachtgedrag gekoppeld. Tijdens de speel- en werkles is veel aandacht voor spelend leren. Door middel van het verbeterbord zijn doelstellingen en acties gepland en deze zijn uitgevoerd. Eind van het schooljaar is dit traject geëvalueerd. In alle kleutergroepen wordt gewerkt volgens deze visie en de kinderen zijn erg betrokken bij het thema. De teamleden van de onderbouw vormen met elkaar een professionele leergemeenschap waar vanuit vertrouwen samen geleerd en gewerkt wordt. Incidenteel hebben teamleden elkaars groepen bezocht om van elkaar te leren. Dit is positief ervaren. Komend schooljaar gaan alle teamleden van de onderbouw elkaar bezoeken om zo te leren van elkaar.

7 De Triangel jaarverslag Identiteit Voor De Triangel is het uitdragen van onze identiteit erg belangrijk. Met iedere ouder die zijn of haar kind aanmeldt wordt een gesprek gehouden waarin dit nadrukkelijk aan de orde komt. Op dit moment wordt aandacht gegeven aan de kennis van de Bijbel door middel van het vertellen van verhalen. We gebruiken hiervoor de Bijbel voor Jou en de Bijbel voor Jullie van J.H. Mulder-van Haeringen. Dat geeft een doorlopende lijn, waardoor de kinderen ook inzicht in de chronologie van de Bijbelse geschiedenis krijgen. Daarnaast wordt achtergrondinformatie gegeven. We zingen met de kinderen psalmen en wisselen dit af met het zingen van opwekkingsliederen. Op alle VCO-scholen maken we gebruik van een liedrooster zodat een aantal psalmen aangeleerd worden. Wij besteden nadrukkelijk aandacht aan de kerkelijke feesten zoals Dankdag, Kerstfeest en Pasen. Het Kerstfeest is dit jaar met de kinderen en ouders in kerkelijk centrum De Regenboog gevierd met een musical. De dienst was erg sfeervol en warm. Ook de jaarlijkse Kerk&School dienst in de Regenboog is door veel leerlingen en hun ouders bezocht. Het thema was Bij u ben ik veilig en de Bijbelverhalen van David stonden centraal. Het Paasfeest is in de groepen op school gevierd hier stond het Paasverhaal centraal en er werd gezongen en met elkaar gegeten. Foto s en verslagen vindt u op onze website.

8 8 De Triangel jaarverslag Kwaliteitsbeleid De kwaliteitszorg is een geregeld onderwerp van gesprek in het overleg IB-Directie. Er is goed en geregeld overleg tussen de intern begeleider en de directie. Onder het kopje kwaliteitskaarten WMK bij evaluatie jaarplan is de kwaliteitszorg beschreven. Het onderwijs in de Engelse taal is twee jaar geleden van start gegaan in alle groepen en we hebben dit voortgezet. Tot volle tevredenheid! Tijdens meerdere momenten is stilgestaan bij onderwijsinhoudelijke onderwerpen. Belangrijk daarbij waren: differentiatie, het zelfstandig werken en aandacht geven aan sociaal emotioneel gedrag. Er zijn twee anti-pestcoördinatoren en twee leerkrachten zijn aangesteld als contactpersonen (voorheen vertrouwenspersonen), waar de leerlingen terecht kunnen als ze dat nodig hebben. Voor de administratie maken we gebruik van het administratiepakket: Parnassys. Dit geeft de leerkrachten veel mogelijkheden voor het invoeren van groeps- en individuele plannen, roosters en zorgkaarten zodat alle informatie over de leerlingen goed te vinden is. In het cursusjaar werd er een leerling ambulant begeleid door De Twijn en een leerling door Auris. Er zijn drie Toelaatbaarheidsverklaringen afgegeven aan leerlingen voor SBO De Springplank in Harderwijk. In het afgelopen schooljaar hebben diverse kinderen gebruik gemaakt van het plusaanbod in onze school. Er is was het hele schooljaar een leerkracht vrij geroosterd om in school met groepjes leerlingen pluswerk te doen. Diverse leerlingen hebben een Plusklas buiten school bezocht.

9 De Triangel jaarverslag Personeelszaken Er worden voortgangsgesprekken gevoerd met de teamleden en er vinden klassenbezoeken plaats. In deze cursus zijn een aantal leerkrachten ook beoordeeld. Wat betreft de functiemix zijn er geen leerkrachten in de LB schaal geplaatst. Hier kwam niemand voor in aanmerking. Een teamlid volgt een opleiding tot schoolleider. Eind van het schooljaar is de directeur met pensioen gegaan; hij heeft hier de afgelopen 9 schooljaren gewerkt. Voor het schooljaar is er een interimdirecteur aangesteld. Deze zal ondersteund worden door de schoolleider in opleiding. In november 2018 zal een van de intern begeleiders met pensioen gaan. Via interne mobiliteit is er een intern begeleider met veel ervaring benoemd om haar op te volgen. Er zijn twee anti-pestcoördinatoren waar de leerlingen bij terecht kunnen en twee interne contactpersonen. Zij hebben afgelopen schooljaar verenigingsbreed scholing gevolgd voor deze taak. Acht teamleden hebben deelgenomen aan de herhalingscursus BHV.

10 10 De Triangel jaarverslag Publiciteit In het afgelopen schooljaar is de school een aantal keer positief in de (lokale) publiciteit geweest o.a. bij de Kinderboekenweek. Eind van het schooljaar stond er een groot interview in Dagblad De Stentor met de directeur en intern begeleider. Er is veel zorg een aandacht besteed aan het bijhouden van onze website en het regelmatig plaatsen van berichten op facebook. We krijgen veel positieve reacties van ouders. De website blijft een belangrijk medium voor ouders om te bepalen bij welke school ze op bezoek gaan voor een kennismakingsgesprek. De school stond beschreven in de flyer van Stichting VCO Harderwijk-Hierden die begin 2018 door heel Harderwijk is verspreid.

11 De Triangel jaarverslag Organisatorische Ontwikkelingen De organisatie is goed georganiseerd en helder. De managementstructuur is vastgelegd en de taken en rol van het kernteam zijn duidelijk. Ook de zorg heeft hierin nadrukkelijk een plaats. Geregeld is er overleg tussen intern begeleider en directie en het kernteam (bouwcoördinatoren, intern begeleider en directie) vergaderen geregeld. In dit overleg worden alle beleidsterreinen besproken en afspraken gemaakt die vervolgens in de verschillende bouwvergaderingen terugkomen. De maandelijkse plenaire teamvergadering is de plaats waar definitieve beslissingen worden genomen. De school beschikt over een conciërge die 50% aanwezig is. De ene week in de ochtend, de andere week in de middag. Er is een administratief medewerker aanwezig op dinsdag en donderdag.

12 12 De Triangel jaarverslag Huisvesting De school beschikt over een ruim en modern ogend gebouw met 18 lokalen. Daarin kunnen de groepen 1 t/m 4 en de groepen 6 t/m 8 gehuisvest worden. Dit schooljaar hebben twee groepen 5 les gekregen in twee lokalen van OBS De Bogen naast onze school. In alle lokalen hangen digiborden en zijn er aansluitingen voor computers. In 2015 werden er ruim 100 nieuwe computers aangeschaft. Er zijn voldoende ruimtes voor de administratie, de zorg en de directie. Er is een ruime, prettig ingerichte teamkamer met faciliteiten, waar gegeten en vergaderd kan worden. In de hal staan voldoende computers waar klassikaal met ICT gewerkt kan worden. In het speellokaal kunnen de kleuters gymmen, de andere groepen gymmen in De Bogen. De ruimte voor de naschoolse opvang in de school wordt vanaf 1 januari 2010 gebruikt door Doomijn. Vanaf december 2012 gebruikt deze stichting ook twee lokalen voor kinderopvang.

13 De Triangel jaarverslag Ouderbetrokkenheid Ouders zijn op vele manieren bij onze school betrokken. Via ouderraad en medezeggenschapsraad uiteraard, maar ook door informatieavonden, 10-minutengesprekken en ouderavonden. We voeren kennismakingsgesprekken met ouders. We nodigen alle ouders uit in de eerste drie weken na de grote vakantie. Daar kunnen de ouders vertellen over hun kinderen, hun verwachtingen en de onderwijsbehoeftes van hun kind(eren). Dit wordt door zowel ouders als de leerkrachten zeer gewaardeerd. Naar aanleiding van het jaarverslag is een klankbordgroep in het leven geroepen. Dit jaar is deze niet bij elkaar geweest vanwege gebrek aan belangstelling. Bij diverse activiteiten wordt de hulp van ouders gevraagd, bij het vervoer, bij bepaalde leesvormen en bij festiviteiten. Ook het zogenaamde luizenpluizen wordt door ouders gedaan. Bij de Kinderboekenweek worden alle ouders uitgenodigd om te zien hoe de kinderen gewerkt hebben en de resultaten te bewonderen. Ook bij de opening van Sinterklaas en Koningsdagactiviteiten zijn de ouders welkom! Ieder jaar sluiten wij de cursus af met onze pleinborrel. Dan komen alle ouders om gezamenlijk het begin van de vakantie te vieren en de cursus af te sluiten. Dat was ook dit jaar een bijzondere happening, en door de Ouderraad met hulp van teamleden groots aangepakt. Een hapje en drankje, verloting, ijs voor de kinderen, een springkussen, schminken en nog veel meer. Een geweldig initiatief wat door de ouders zeer gewaardeerd wordt.

14 14 De Triangel jaarverslag Resultaten De resultaten van onze leerlingen op de Eindtoets zijn gewoon goed te noemen. Onze score is 538,9. Behoorlijk boven het landelijk gemiddelde, maar ook boven het gemiddelde in scholengroep 2, waartoe De Triangel behoort (dat zijn scholen die vergelijkbaar zijn met De Triangel). Op een aantal onderdelen is de uitslag verklaarbaar maar met name de scores voor rekenen en taal zijn duidelijk beter dan in vorige jaren. Wij denken dat de nieuwe methodes hier een positieve rol in spelen. Jaar Score Triangel , , , , ,9 Totaal landelijk gemiddelde score: 535 Het leerlingenaantal is de afgelopen jaren duidelijk gedaald maar afgelopen twee schooljaren is die trend omgebogen. Dit jaar gaf de 1 oktober telling 385 leerlingen aan. Jaar 1 oktober telling

15 De Triangel jaarverslag Huishoudelijk Naast goed onderwijs zijn er verspreid over het jaar een scala van activiteiten waar we als school aan meedoen. De school vindt het belangrijk om met de kinderen deel te nemen aan een aantal sportactiviteiten. De school doet natuurlijk mee aan het jaarlijkse voetbal- en korfbaltoernooi. In de eigen wijk Drielanden neemt de school ook deel aan een sporttoernooi voor de groepen 4 en 5. Ook wordt er door de groepen 5 t/m 8 geschaatst in de winter. De avondvierdaagse was voor het eerst niet schoolbreed georganiseerd, ouders hebben met hun kind gelopen. De koningsdag was een prachtige dag met veel sport en spel activiteiten. Ook zijn er ieder jaar activiteiten voor elke groep op het gebied van kunst en cultuur. Er is een coördinator die de contacten onderhoudt met de organisatie NME (Natuur en Milieu Educatie). In de bovenbouw werd de zogenaamde Daily Mile gelopen. Een moment waarop de leerlingen een stuk hardlopen. Dit om het bewegen extra te stimuleren. Ter gelegenheid van het afscheid van onze directeur is er een Circusvoorstelling opgevoerd door alle leerlingen. Dit was een prachtige dag voor leerlingen, ouders en teamleden! Eind van het schooljaar hebben twee groepen 8 samen afscheid genomen van onze school met een spectaculaire musical en hapje en drankje verzorgd door de ouderraad in kerkelijk centrum De Regenboog.

16 16 De Triangel jaarverslag Afsluiting Alles overziende heeft de school een goed jaar achter de rug. Er wordt hard gewerkt, in een heel fijne sfeer en kinderen en ouders (her)kennen dat.

17 Colofon Christelijke Basisschool De Triangel Tonselsedreef CT Harderwijk T E infotriangel@stichtingvco.nl Uitgave van de Stichting Voor Christelijk Onderwijs (VCO) Harderwijk-Hierden Postbus AD Harderwijk T F info@stichtingvco.nl Internet: Samenstelling en redactie: Josine van Ulden en Moniek Zonneveld (schoolleiding a.i.) Vormgeving:Essencio, Harderwijk

Toonaangevend in Lezen!

Toonaangevend in Lezen! Jaarverslag 2016-2017 CBS De Triangel Toonaangevend in Lezen! De Triangel 0025GJ Tonselsedreef 60 3845 CT Harderwijk 0341-433965 www.cbsdetriangel.nl info@cbsdetriangel.nl Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Toonaangevend in Lezen!

Toonaangevend in Lezen! Jaarverslag 2014-2015 CBS De Triangel Toonaangevend in Lezen! De Triangel 0025GJ Tonselsedreef 60 3845 CT Harderwijk 0341-433965 www.cbsdetriangel.nl info@cbsdetriangel.nl Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Toonaangevend in Lezen!

Toonaangevend in Lezen! Jaarverslag 2012-2013 CBS De Triangel Toonaangevend in Lezen! De Triangel 0025GJ Tonselsedreef 60 3845 CT Harderwijk 0341-433965 www.cbsdetriangel.nl info@cbsdetriangel.nl Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2015-2016 Khbgiuyfi uf De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit

Nadere informatie

JAARVERSLAG De wegwijzer. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk

JAARVERSLAG De wegwijzer. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk JAARVERSLAG 2014-2015 De wegwijzer Khbgiuyfi uf informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk 2 De Wegwijzer jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen en resultaten

Nadere informatie

Inleiding Doelstellingen

Inleiding Doelstellingen Jaarverslag CBS De Wegwijzer 2015-2016 Inleiding In dit jaarverslag van CBS de Wegwijzer leest u over de doelen, resultaten en activiteiten van de school. Dit jaarverslag is bedoeld voor de ouders, het

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2016-2017 De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit / Evaluatie

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016

Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School CBS 3sprong Schoolleider Chris Klaver Datum Mei 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan [1] welke beleidsterreinen we hebben gescoord (mei 2015),

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2017-2018 De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk De Rank jaarverslag 2017-2018 3 Inhoudsopgave Inleiding Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV)

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV) Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede (excellente) school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Inleiding Doelstellingen

Inleiding Doelstellingen Jaarverslag CBS De Wegwijzer 2016-2017 Inleiding In dit jaarverslag van CBS de Wegwijzer leest u over de doelen, resultaten en activiteiten van de school. Dit jaarverslag is bedoeld voor de ouders, het

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

JAARVERSLAG De wegwijzer. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk

JAARVERSLAG De wegwijzer. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk JAARVERSLAG 2017-2018 De wegwijzer informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit 7 Personeelsbeleid 8 Publiciteit 9 Organisatorische

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Jaar School Schoolleider Datum

Jaar School Schoolleider Datum JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar Megelsheim Jos van Gerven September 2015 In ons Jaarplan geven we onze onderwijskundige beleidsvoornemens aan voor komend schooljaar. JAARVERSLAG

Nadere informatie

JAARVERSLAG Willem Alexander. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool Willem Alexander Harderwijk

JAARVERSLAG Willem Alexander. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool Willem Alexander Harderwijk JAARVERSLAG 2014-2015 Willem Alexander Khbgiuyfi uf informatie over de christelijke basisschool Willem Alexander Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit 8 Kwaliteitsbeleid 9 Personeelsbeleid

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS JULIANA VAN STOLBERG

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS JULIANA VAN STOLBERG RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS JULIANA VAN STOLBERG School : obs Juliana van Stolberg Plaats : Castricum BRIN-nummer : 11SK Onderzoeksnummer : 71133 Datum schoolbezoek : 20 december 2005 Datum vaststelling

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding JAARVERSLAG 2014-2015 Jaar 2014-2015 De Kameleon R.Schreurs Juni 2014 School Schoolleider Datum Juni 2015 In ons jaarplan geven we aan Inleiding [1] welke

Nadere informatie

Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst WMK-PO (Werken Met Kwaliteit Primair Onderwijs) Basisschool De Wegwijzer april 2013

Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst WMK-PO (Werken Met Kwaliteit Primair Onderwijs) Basisschool De Wegwijzer april 2013 Samenvatting van de uitkomsten van de oudervragenlijst WMK-PO (Werken Met Kwaliteit Primair Onderwijs) Basisschool De Wegwijzer april 2013 Opzet van het onderzoek Er is een vragenlijst uitgezet onder alle

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling maart 2018

Oudertevredenheidspeiling maart 2018 Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341 426704 directiebron@debronharderwijk.nl www.debronharderwijk.nl Oudertevredenheidspeiling maart 2018 CBS DE BRON, EEN SCHOOL MET MEERWAARDE. Vragenlijst Ouders. Veiligheid

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

Verslag informatieavond 8 maart 2016

Verslag informatieavond 8 maart 2016 Verslag informatieavond 8 maart 2016 Dinsdagavond was er een mooie opkomst van ongeveer 30 ouders bij de informatieavond. Er zijn vier onderwerpen besproken: 1. Tevredenheidsonderzoek 2. Uitslag inspectieonderzoek

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Kameleon Grubbenvorst Datum: 22 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Kameleon Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Moderne onderwijskundige concepten

Moderne onderwijskundige concepten Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken onder

Nadere informatie

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan Montessori Onderwijs Purmerend Jaarplan 2017-2018 Montessori Onderwijs Purmerend Onderwerp uit verbeterplan ICT en LAS Leerkrachten voeren ook incidentenregistratie in in Parnassys, verslagen van derden worden gescand en in Parnassys

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. cbs Koningin Juliana RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK cbs Koningin Juliana Plaats : Wilnis BRIN nummer : 09UW C1 Onderzoeksnummer : 292388 Datum onderzoek : 7 februari 2017 Datum vaststelling : 6 april 2017 Pagina

Nadere informatie

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger.

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger. Stap 9: Evaluatie schooljaar 2016 2017 In onderstaande tabel staan al onze doelen voor het schooljaar 2016 2017 geschreven. Er staat bij op welke manier we aan deze doelen hebben gewerkt en wat het resultaat

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE VLIER School : Basisschool De Vlier Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 07SY Onderzoeksnummer : 94758 Datum schoolbezoek : 24 mei 2007 Datum vaststelling : 29

Nadere informatie

Maandag 21 september 2015

Maandag 21 september 2015 Maandag 21 september 2015 Welkom Presentatie verbeterpunten en interventies Vragen van ouders Evaluatie van de ochtend Kwaliteitsbeleid Jaarplan Informatie verzamelen Prioriteiten stellen Keuzes maken

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool Resultaten oudertevredenheidpeiling maart 2012 Paasbergschool 1. algemeen In maart 2012 hebben de ouders van de leerlingen van de Paasbergschool meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek aan de hand van

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Even voorstellen 5. Waar staan we voor 7. Ons onderwijs 7. Boeiend onderwijs: 8. Kwaliteit bewaken 8

Inhoudsopgave: Even voorstellen 5. Waar staan we voor 7. Ons onderwijs 7. Boeiend onderwijs: 8. Kwaliteit bewaken 8 Informatiegids Inhoudsopgave: Even voorstellen 5 Waar staan we voor 7 Ons onderwijs 7 Boeiend onderwijs: 8 Kwaliteit bewaken 8 Veiligheid door respect en regels 9 Open voor vernieuwingen 9 Engels en Frans

Nadere informatie

Jaarverslag GBS Klim-op Middelstum

Jaarverslag GBS Klim-op Middelstum Jaarverslag 2016-2017 GBS Klim-op Middelstum Schooljaarverslag 2016-2017 Klim-op Naam school GBS Klim-op Brinnummer 03HO Adres Zuiderstraat 1 Postcode + plaats 9991CM Middelstum Telefoon 0595551782 E-mail

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS "DE CIRKEL" LOC. "MAASPLEIN"

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS DE CIRKEL LOC. MAASPLEIN RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK OBS "DE CIRKEL" LOC. "MAASPLEIN" School : obs "De Cirkel" loc. "Maasplein" Plaats : Utrecht BRIN-nummer : 16BL Onderzoeksnummer : 80616 Datum schoolbezoek : 28 september 2006

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur Hierbij presenteren wij het 3 e jaarverslag van IBS de Ceder, het jaar van inzichten. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. We benoemen een aantal verplichte onderdelen. Tevens

Nadere informatie

In dit schoolontwikkelplan geven we aan:

In dit schoolontwikkelplan geven we aan: Schoolontwikkelplan Jaar 2018-2019 School Maria-Bernadette school Directeur Bart Rosa Bian Datum 19 juli 2018 Inleiding In dit schoolontwikkelplan 2018-2019 geven we aan: [1] welke verbeterpunten en activiteiten

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidspeiling maart 2014

Resultaten oudertevredenheidspeiling maart 2014 Resultaten oudertevredenheidspeiling maart 2014 Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Oudertevredenheidspeiling 2014. De tevredenheidspeiling wordt gehouden bij een groot aantal

Nadere informatie

Basisschool De Kleine Wereld Rapportage ouders/verzorgers

Basisschool De Kleine Wereld Rapportage ouders/verzorgers Tevredenheidsonderzoek Josephscholen 2010 Basisschool De Kleine Wereld Rapportage ouders/verzorgers Ten geleide In de periode van 20 september t/m 10 oktober 2010 werd een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Vragenlijst leraren

Vragenlijst leraren Vragenlijst leraren 2018-2019 Uitslagen Vragenlijst Inleiding In dit rapport worden de resultaten beschreven van de Vragenlijst leraren 2018-2019 van. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem

Nadere informatie

tevredenheidspeiling ouders 2017

tevredenheidspeiling ouders 2017 tevredenheidspeiling ouders 2017 Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Jaarverslag OBS De Dalk Klarenbeek

Jaarverslag OBS De Dalk Klarenbeek Jaarverslag 2016-2017 OBS De Dalk Klarenbeek Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 4 4. Doelen van het onderwijs 5 5. Opbrengsten van het onderwijs

Nadere informatie

1. SCHOOL EN IDENTITEIT. Beste ouders/verzorgers,

1. SCHOOL EN IDENTITEIT. Beste ouders/verzorgers, 1. SCHOOL EN IDENTITEIT Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de schoolgids voor het schooljaar 2018-2019. Een nieuw jaar betekent weer veel nieuwe informatie. De nieuwe/actuele vakanties, roosters, schooltijden

Nadere informatie

pcb de Fontein Jaarverslag

pcb de Fontein Jaarverslag pcb de Fontein Jaarverslag 2015-2016 De Fontein 23RH00 De Oude Wereld 52 2408JV Alphen aan den Rijn 05-10-2016 1 1. Algemene informatie De Fontein is een school die na een overgangsjaar in 2012-2013 officieel

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

Willem-Alexander Jaarverslag. Khbgiuyfi uf

Willem-Alexander Jaarverslag. Khbgiuyfi uf Willem-Alexander Khbgiuyfi uf Jaarverslag 2012-2013 2 Willem-Alexander jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4-8 Identiteit 9 Kwaliteitsbeleid 10 Personeelsbeleid 11 Publiciteit

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014 Jaarverslag Primato scholen over schooljaar 2013-2014. 1 Jaarverslag schooljaar 2013-2014 O.B.S. de Piramide vestiging Willemschool Marskant 85 7551 BT Hengelo 074-2913764 willemschool@obspiramide.nl www.obspiramide.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarverslag Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarverslag 2015 2016 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK PCBS "DE PIRAMIDE", LOC. MAASDIJKSTRAAT

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK PCBS DE PIRAMIDE, LOC. MAASDIJKSTRAAT RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK PCBS "DE PIRAMIDE", LOC. MAASDIJKSTRAAT School : pcbs "De Piramide", loc. Maasdijkstraat Plaats : Utrecht BRIN-nummer : 17XB Onderzoeksnummer : 80481 Datum schoolbezoek : 5

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. De Aquarel

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. De Aquarel RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK De Aquarel Plaats : Zwolle BRIN nummer : 13YV C1 Onderzoeksnummer : 291638 Datum onderzoek : 6 februari 2017 Datum vaststelling : 17 mei 2017 Pagina 2 van 10

Nadere informatie

School Schoolleider Datum Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP.

School Schoolleider Datum Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP. JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2016 2017 Jaar 2016 2017 School De Tovervogel School De Tovervogel Schoolleider Sjannie Spijkers Schoolleider Sjannie Spijkers Datum Juni 2016 Datum Juni 2017 Thema SCHOOL & OMGEVING

Nadere informatie

OUDER-TEVREDENHEIDSENQUETE 2014. Koningin Wilhelminaschool. Hendrik Ido Ambacht

OUDER-TEVREDENHEIDSENQUETE 2014. Koningin Wilhelminaschool. Hendrik Ido Ambacht Koningin Wilhelminaschool Hendrik Ido Ambacht Februari 14 1 Deze tevredenheidsenquete werd eerder afgenomen in. Er waren toen 62 reacties. In totaal legden deze keer 73 respondenten deze enquête af. Dat

Nadere informatie

Schooldiagnose najaar 2014

Schooldiagnose najaar 2014 Schooldiagnose najaar 2014 In het najaar van 2014 hebben we de medewerkers, ouders, leerlingen en oud-leerlingen van De Springplank gevraagd onze school en ons onderwijs te beoordelen. Op een schaal van

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek L Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan Schoolbibliotheek Leesplan CBS de Regenboog Visie Op onze school vinden wij goed leren lezen belangrijk.

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK PCB PRINSES JULIANA

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK PCB PRINSES JULIANA RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK PCB PRINSES JULIANA School : PCB Prinses Juliana Plaats : Gouda BRIN-nummer : 08VP Onderzoeksnummer : 89264 Datum schoolbezoek : 24 november 2006 Datum vaststelling : 16 januari

Nadere informatie

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan Beste ouders/verzorgers, In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag 2012-2013 en ons jaarplan 2013-2014. Het jaarverslag dient als evaluatie van alle speerpunten die wij

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Jaarverslag Koningin Emmaschool Schooljaar 2015 / 2016

Jaarverslag Koningin Emmaschool Schooljaar 2015 / 2016 Jaarverslag Koningin Emmaschool Schooljaar 2015 / 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag Koningin Emmaschool, schooljaar 2015 / 2016 Door middel van dit jaarverslag willen wij, net als vorig jaar, graag met u

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 OBS De Oerstek Noardburgum Datum: 1 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam OBS De Oerstek Schoolnaam OBS De Oerstek Datum 20-05-2015

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Leerlingtevredenheidspeiling

Leerlingtevredenheidspeiling Leerlingtevredenheidspeiling Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Kandelaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. De aanpak op schoolniveau: Indicator Doel Actie/middel Tijdpad Wie Resultaat Professionalisering Tussenevaluatie /borging Condities Scholing VVE. Ouders De leerkrachten van de vroegschoolse zijn VVE-geschoold.

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2013-2014 Inleiding: Wat is een jaar toch weer snel om en wat hebben we veel gedaan. Hieronder een beknopt overzicht van het afgelopen schooljaar. Wat hebben we allemaal gedaan? Hoe hebben

Nadere informatie

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 OBS Het Web Datum document 21 juni 2017 Jaarverslag 2016 2017 Het Web Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 3 4. Doelen van het

Nadere informatie

Oudertevredenheidspeiling TriVia

Oudertevredenheidspeiling TriVia Oudertevredenheidspeiling TriVia Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van het responspercentage

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE TROUBADOUR

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE TROUBADOUR RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE TROUBADOUR School : Basisschool De Troubadour Plaats : Arnhem BRIN-nummer : 04QY Onderzoeksnummer : 79475 Datum schoolbezoek : 1 juni 2006 Datum vaststelling

Nadere informatie

Nutsschool Laan van Poot

Nutsschool Laan van Poot Nutsschool Laan van Poot Jaarplan 2014-2015 Nutsschool Laan van Poot Laan van Poot 355 2566 DA Den Haag 070 325 75 47 www.nutsschool.nl info@nutsschool.nl 1 Jaarplan: Kolom 1, 2 Jaarverslag: Kolom 3, 4,

Nadere informatie

1c. Worden de onderdelen 'leesbevordering' ook uitgevoerd (naar uw inschatting)? Ja, die worden in het algemeen wel uitgevoerd.

1c. Worden de onderdelen 'leesbevordering' ook uitgevoerd (naar uw inschatting)? Ja, die worden in het algemeen wel uitgevoerd. Algemeen Titel: Voorbeeldleesplan basisonderwijs feb. 2013 Auteur: A.van Montfoort met dank aan de testgroep NB Dit is een voorbeeld, niet perse het ideale leesplan. Er is geen school hetzelfde dus zet

Nadere informatie

JAARPLAN ZUUKERSCHOOL

JAARPLAN ZUUKERSCHOOL ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN ZUUKERSCHOOL 2010-2011 Onderdeel van de Stichting Proo Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010-2011 School Zuukerschool Schoolleider Frans van Duren Datum Juni 2010 Inleiding In ons

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 Inleiding: Alweer een schooljaar voorbij. Een schooljaar waarin we heel veel hebben gedaan. Hieronder een beknopt verslag van het schooljaar 2015-2016. We hebben een hele actieve

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

GRIP OP KWALITEIT. Grip op Kwaliteit 1

GRIP OP KWALITEIT. Grip op Kwaliteit 1 Inleiding Grip op kwaliteit betekent dat de stichting en de scholen onderwijsontwikkelingen in gang zetten en houden om eigentijds onderwijs te verzorgen, waarbij aan de kwaliteitseisen van zowel de overheid

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan Schooljaarplan 2015-2016 RKBS De Kiem Schoolplein 1 Roelofarendsveen 2371 EK 071-3314359 de.kiem@ssba.net http://dekiem.ssba.net directeur Marjan de Lange Voor u ligt het schooljaarplan 2015 2016 van onze

Nadere informatie

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar:

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar: Speerpunten 2014-2015 Item 1, 3, 7, 9 en 17 (zie onderstaand format) Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen 17-06-2015 Schooljaar: 2014-2015 Onderwijs en identiteit + leerlingenzorg Plan Do Check/act (Evaluatie

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL KOTTEN School : Basisschool Kotten Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18WW Onderzoeksnummer : 74364 Datum schoolbezoek : 30 maart 2006 Datum vaststelling : 24 april

Nadere informatie

vragenlijst team nov14

vragenlijst team nov14 vragenlijst team nov14 Uitslagen Vragenlijst Nutsschool voor basisonderwijs Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4

Nadere informatie

18a Team Ruimteschip. Uitslagen Vragenlijst. R.K. Basisschool 't Ruimteschip

18a Team Ruimteschip. Uitslagen Vragenlijst. R.K. Basisschool 't Ruimteschip 18a Team Ruimteschip Uitslagen Vragenlijst R.K. Basisschool 't Ruimteschip Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering

Nadere informatie

Vragenlijst Sociale Veiligheid Ouders 2016

Vragenlijst Sociale Veiligheid Ouders 2016 Vragenlijst Sociale Veiligheid Ouders 2016 Uitslagen Vragenlijst CBS De Burcht Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 4 Periode van afname...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten NIEUWSBRIEF Juni/ Juli 2014 Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Inmiddels zijn de voortgangsgesprekken in volle gang en zijn de schoolverlaters druk bezig

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS. BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS. BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802 RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK DE KUBUS School : De Kubus Plaats : Enschede BRIN-nummer : 19MN Onderzoeksnummer : 90802 Datum schoolbezoek : 18 december 2006 Datum vaststelling : 22 maart 2007 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie