JAARVERSLAG Willem Alexander. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool Willem Alexander Harderwijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Willem Alexander. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool Willem Alexander Harderwijk"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG Willem Alexander Khbgiuyfi uf informatie over de christelijke basisschool Willem Alexander Harderwijk

2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit 8 Kwaliteitsbeleid 9 Personeelsbeleid 10 Publiciteit 11 Organisatorische ontwikkelingen 12 Huisvesting 13 Ouderbetrokkenheid 14 Resultaten 15 Leerlingenaantal 16 Huishoudelijke zaken 17 Colofon 18

3 Willem-Alexander jaarverslag Inleiding Het jaarverslag is bedoeld voor het bovenschools management, het bestuur van de stichting, het personeel en ouders van de school en andere belangstellenden. Het dient op deze manier niet alleen als verticale maar ook als horizontale verantwoording.

4 4 Willem-Alexander jaarverslag Doelstellingen In het schooljaar stonden een aantal onderwerpen, afkomstig uit de veranderingsparagraaf van de school, centraal. Deze waren te vinden in het schoolplan Onderwijskundige ontwikkelingen Met de uitwerking van het schoolplan en de bijbehorende missie en visie van de school, Samen bouwen aan de toekomst wordt aangegeven waar cbs Willem Alexander voor wil staan Samen: Bouwen: Toekomst: Ouders, kinderen en teamleden hebben elkaar nodig. Alleen door samen op te trekken kan resultaat worden geboekt. Team, kinderen en ouders bouwen samen aan de ontwikkeling van kind en school. Bouwen geeft aan dat we in ontwikkeling zijn. Er groeit iets maar het is nog niet af. We willen kinderen een fundament voor de toekomst meegeven zodat ze later, wanneer ze de Willem Alexanderschool verlaten, voldoende bouwstenen hebben meegekregen om verder hun eigen toekomst vorm te geven. VISIE: Cbs Willem Alexander is een christelijke school en schept daarin een onderwijsomgeving waarin kinderen zich veilig, gerespecteerd en waardevol kunnen voelen. De school wil een Vreedzame school zijn waarin kinderen in een pluriforme schoolbevolking leren zorgdragen voor elkaar en de omgeving, een eigen mening vormen en respect hebben voor de mening van een ander. Plezier in leren hebben krijgt daarin een belangrijke plaats. Het welbevinden van leerlingen vinden wij de belangrijkste voorwaarde om tot ontwikkeling te komen. Door het aanbrengen van een duidelijke structuur werken we aan een doorgaande lijn in onze aanpak en onderwijsaanbod. Schoolregels zijn daarin voor kinderen, ouders en leerkrachten duidelijk en richtinggevend.

5 Willem-Alexander jaarverslag Resultaat staat voorop, wij willen er uit halen wat er in zit, het maximale resultaat voor elk kind. Kinderen en ouders worden daarom betrokken bij het leren waarbij de kinderen mede eigenaar worden van hun eigen leerproces. Samenwerkend leren krijgt een belangrijke plaats in de school. We streven naar een school waarin de begrippen relatie, competentie en autonomie echt inhoud krijgen. In kernzinnen uitgedrukt: een school die: christelijke normen en waarden uitdraagt een veilige leeromgeving wil bieden zorg draagt voor elkaar en omziet naar de omgeving waarde hecht aan naleving van regels om structuur te bieden werkt met groepsplannen zorg én uitdaging wil bieden aan kinderen en tegemoet wil komen aan de verschillen die er tussen kinderen zijn afspraken vastlegt en nakomt kinderen betrekt bij hun eigen leerproces zelfstandig werken en samenwerkend leren hoog in het vaandel heeft en standaard toepast zich wil richten op nieuwe media De uitwerking van deze visie en missie is verwoord in de veranderingsparagraaf van de school. Deze veranderingsparagraaf is vastgelegd voor de schooljaren , wordt jaarlijks geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

6 6 Willem-Alexander jaarverslag Evaluatie van de gestelde doelen Voor het schooljaar is aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Kindgesprekken We gaan door met het voeren van kindgesprekken met als doel kinderen meer bij hun eigen doelen en leerproces te betrekken. Invoeren Technisch lezen Gekozen is voor de invoering van de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen. (Kim versie). Leerkrachten volgden een training in het gebruik van deze methode. Nieuwe rekenmethode Na breed beraad en uitproberen is gekozen voor de aanschaf en invoering van de nieuwste versie van Wereld in Getallen. Dit betreft de methode en de bijbehorende software. De leerkrachten volgden twee trainingen in het gebruik van deze methode. WMKPO (werken met kwaliteitskaart primair onderwijs) De kaarten leerstofaanbod, opbrengsten en Vreedzame school werden afgenomen. Daltonontwikkeling Er volgde een 2-tal trainingen in het verder verbeteren van de Dalton vaardigheden, dit olv de Daltonspecialisten van de KPZ. Werkgroepen zijn steeds bezig geweest de aspecten van Daltononderwijs te beschrijven en vast te leggen. Aandacht aankleding gebouw Profilering en imago hebben alles te maken met uitstraling. De school dient er op en top uit te zien en zo een veilige plek te zijn voor iedereen die er werkt en binnenkomt. Er is voortdurend aandacht voor aankleding en presentatie van de school. Kinderen ervaren daarmee dat het hun school is.

7 Willem-Alexander jaarverslag Vreedzame school In september werden 10 leerlingen opgeleid tot peer mediator. Deze opleiding werd verzorgd door een lid van de stuurgroep Vreedzame School. Na de opleiding werden de leerlingen ingezet als mediator om conflicten tussen kinderen op te lossen. De resultaten zijn positief te noemen, leraren en leerlingen reageren goed op de ingezette mediation. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen conflicten tussen kinderen onderling meer voorkomen. Door de inzet van mediatoren en uitvoering van het programma Vreedzame School zijn zowel leerlingen als leraren meer bewust met conflicthantering bezig.

8 8 Willem-Alexander jaarverslag Identiteit Dit schooljaar jaar heeft iedere groep weer meegewerkt aan een maandviering. Hierbij waren steeds ca. 15 ouders aanwezig. Voor het nieuwe schooljaar zijn een 8-tal vieringen door het jaar heen gepland waarbij iedere keer een andere groep de leiding heeft. Kerst werd evenals Pasen gevierd op school. De viering van de themaweek werd gehouden in samenwerking met de kerk in Stadsdennen. In de school werd tijdens een viering aandacht besteed aan de Dankdag en de Biddag.

9 Willem-Alexander jaarverslag Kwaliteitsbeleid Leerlingen kregen, waar dat nodig was, een individueel handelingsplan of geclusterd met meerdere leerlingen een groepsplan. De plannen worden regelmatig geëvalueerd. De planning van de evaluaties is in de jaarkalender opgenomen. De IB-er heeft daardoor meer grip op de ontwikkelingen van kinderen en krijgt meer controle op de voortgang. Met name het werken met groepsplannen spelling en rekenen kreeg veel aandacht. Binnen het kwaliteitsbeleid werden leerkrachten diverse malen in hun groep bezocht door de directeur en werden beoordelingsgesprekken gevoerd. Ook werd gebruik gemaakt van collegiale consultatie.

10 10 Willem-Alexander jaarverslag Personeelsbeleid Vervangingen konden tijdens het schooljaar worden opgelost. In alle gevallen is het gelukt vervanging voor kortdurende ziekte van leerkrachten te vinden. Aan het eind van het schooljaar werd afscheid genomen van een 2-tal leerkrachten. Wegens het teruglopend aantal leerlingen is er voor hen geen formatieve ruimte meer. Gelukkig konden zij worden ingezet op een andere VCO school.

11 Willem-Alexander jaarverslag Publiciteit Eind januari is de VCO-folder voor de open dag op 4 februari in de wijk verspreid. De open dag leverde een 8-tal belangstellenden op in de school. De 2-wekelijkse nieuwsbrief de WAStiweer werd digitaal verstuurd. De school had positieve contacten met de plaatselijke media, dit resulteerde in een aantal persberichten in de Harderwijker Courant.

12 12 Willem-Alexander jaarverslag Organisatorische ontwikkelingen Teamvergaderingen vinden tweewekelijks plaats, evenals bouwvergaderingen. In het MT worden bouw en teamvergaderingen voorbereid. Daarnaast vindt er regelmatig overleg plaats tussen IB-er en directeur over de voortgang van de leerlingen.

13 Willem-Alexander jaarverslag Huisvesting De school maakte gebruik van 9 groepslokalen. De 3 kleine lokalen werden veelvuldig gebruikt voor o.a. RT en voor kinderen die iets meer aan kunnen. In de gemeenschappelijke ruimte vinden meerdere malen per jaar VCO activiteiten plaats. In de grote hal van de school wordt regelmatig een training gegeven, het zij voor de overblijfouders, hetzij voor de BHV. BSO Doomijn heeft de school aan het einde van het schooljaar weer verlaten en haar intrek genomen in de Wegwijzer. Reden hiervan is het teruglopend aantal kinderen dat gebruik maakt van de naschoolse voorzieningen.

14 14 Willem-Alexander jaarverslag Ouderbetrokkenheid Ouders zijn in de ouderraad erg actief bij diverse activiteiten. Zij spelen daarbij een faciliterende rol en dragen ook financieel bij d.m.v. diverse activiteiten. De ouderraad vergadert met en zonder teamleden om en om. Ouders zijn ook vertegenwoordigd via de MR. Deze stelt zich kritisch op en signaleert en stimuleert waar nodig. In de MR hebben drie ouders en drie leerkrachten zitting. De directeur is bij enkele vergaderingen aanwezig. Verschillende ouders die zich via de vacaturebank hebben opgegeven werken mee aan diverse activiteiten. Tussen ouders en leerkrachten zijn een 5-tal 10-minuten gesprekken gepland. De opkomst tijdens deze gesprekken die 3x een verplicht karakter hebben, is groot. Verder zijn ouders actief bij het ELLO lezen, overblijven, uitjes etc. Vier keer per jaar maken ouders de lokalen in de school extra schoon.

15 Willem-Alexander jaarverslag Resultaten Het resultaten van de eindtoets groep 8 was met 538,4 ruim boven het landelijke gemiddelde van 534,8. Voor het volgende schooljaar zal de score waarschijnlijk meer in de buurt van het landelijke gemiddelde liggen. De tussentijdse resultaten van taal en rekenen voor kleuters, technisch lezen, begrijpend lezen, rekenen en spelling laten een positief beeld zien. De vaardigheidsniveaus zijn op een enkel resultaat na boven de gestelde normen. Het verbetertraject de Betere Basis School werd in juni afgesloten.

16 16 Willem-Alexander jaarverslag Leerlingenaantal Dit schooljaar is er 1 leerlingen verwezen naar het SO (speciaal onderwijs) en 1 leerling naar het SBO. 25 leerlingen vertrokken naar het VO. Doorstroming in de wijk zorgt voor een lichte teruggang in het leerlingenaantal. Wanneer grotere gezinnen verhuizen heeft dat direct sterke invloed op het leerlingenaantal van de school. Op de teldatum van 1 oktober 2014 waren er 194 leerlingen in de school. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren eerst iets zal dalen.

17 Willem-Alexander jaarverslag Huishoudelijk zaken Alle groepen zijn eind mei op schoolreisje geweest. De ouderraad had wederom het initiatief genomen om de schoolreisjes te organiseren en voor max. 25,- de groepen op reis te laten gaan. Het is gelukt om binnen het budget te blijven. Groep 8 groep ging in juni op schoolkamp. Zowel schoolreisjes als schoolkamp zijn prettig verlopen.

18 Colofon Christelijke Basisschool Willem-Alexander Veldkamp BG Harderwijk T E info@cbswillemalexander.nl Uitgave van de Stichting Voor Christelijk Onderwijs (VCO) Postbus AD Harderwijk T F a.palland@vco-harderwijk.nl Internet: Samenstelling en redactie: Klaas Groen Vormgeving: Studio Vrolijk

Willem-Alexander Jaarverslag. Khbgiuyfi uf

Willem-Alexander Jaarverslag. Khbgiuyfi uf Willem-Alexander Khbgiuyfi uf Jaarverslag 2012-2013 2 Willem-Alexander jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4-8 Identiteit 9 Kwaliteitsbeleid 10 Personeelsbeleid 11 Publiciteit

Nadere informatie

JAARVERSLAG De wegwijzer. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk

JAARVERSLAG De wegwijzer. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk JAARVERSLAG 2014-2015 De wegwijzer Khbgiuyfi uf informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk 2 De Wegwijzer jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen en resultaten

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. Khbgiuyfi uf. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2015-2016 Khbgiuyfi uf De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2016-2017 De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen 5 Zending en acties 6 Kwaliteit / Evaluatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk

JAARVERSLAG De Rank. informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk JAARVERSLAG 2017-2018 De Rank informatie over de christelijke basisschool de Rank Harderwijk De Rank jaarverslag 2017-2018 3 Inhoudsopgave Inleiding Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit en vieringen

Nadere informatie

Inleiding Doelstellingen

Inleiding Doelstellingen Jaarverslag CBS De Wegwijzer 2015-2016 Inleiding In dit jaarverslag van CBS de Wegwijzer leest u over de doelen, resultaten en activiteiten van de school. Dit jaarverslag is bedoeld voor de ouders, het

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

Inleiding Doelstellingen

Inleiding Doelstellingen Jaarverslag CBS De Wegwijzer 2016-2017 Inleiding In dit jaarverslag van CBS de Wegwijzer leest u over de doelen, resultaten en activiteiten van de school. Dit jaarverslag is bedoeld voor de ouders, het

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarplan

Jaarverslag Jaarplan Jaarverslag 2012-2013 Jaarplan 2013-2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige en andere ontwikkelingen 4 3.1 Algemeen. 4 3.2 Professionalisering 5 3.3 Instroom en uitstroom 5

Nadere informatie

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016

Schooljaarplan obs de Skûle 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015 2016 Jaarplan in plaats van het schoolplan i.v.m. fusie cbs de Wyngert Toegevoegd Jaarplan 2015-2016 van de samenwerkingsschool Drachtstercompagnie Naam school Adres Postcode Telefoon

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Pesse Datum: 10 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum 24-05-2018 Datum Inleiding In ons jaarplan geven we aan: welke

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

Schoolgegevens: Daltonschool De Waterval

Schoolgegevens: Daltonschool De Waterval Evaluatie Jaarplan 2012-2013 Schoolgegevens: Daltonschool De Waterval Brinnummer: 12 EQ Directeur: R. Alfons Locatieleider: T. Middelkoop Adres hoofdvestiging: Cronjéstraat 46, 3851 ZS Ermelo Contact school:

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

JAARVERSLAG De wegwijzer. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk

JAARVERSLAG De wegwijzer. informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk JAARVERSLAG 2017-2018 De wegwijzer informatie over de christelijke basisschool de Wegwijzer Harderwijk Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstellingen 4 Identiteit 7 Personeelsbeleid 8 Publiciteit 9 Organisatorische

Nadere informatie

Schooljaarplan De Ichthus

Schooljaarplan De Ichthus Schooljaarplan 2016-2017 De Ichthus Zie schoolplan: 10 Meerjarenplanning 2016-2017 uit schoolplan 2015-2019 Thema Verbeterdoel Leerstofaanbod De school heeft een aanbod gericht op bevordering van actief

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen

School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs. Opmerkingen JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2012-2013 Jaar 2012-2013 School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs School Gildeschool voor openbaar basisonderwijs Schoolleider Albertien Kolkman Schoolleider Albertien

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 17 18 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Bolderik Hank Datum: 14 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Bolderik Schoolnaam Basisschool

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Basisschool à Hermkes Epen Datum: 15 juni 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School Basisschool à Hermkes School Basisschool à Hermkes

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Haanstra Basisschool Leiden Datum: 9 juni 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Haanstra Basisschool Schoolnaam Haanstra Basisschool

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 Heerlen Datum: 27 juni 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum 20-05-2019 Datum Inleiding Vanaf schooljaar 2019-2020 evalueren

Nadere informatie

Nutsschool Laan van Poot

Nutsschool Laan van Poot Nutsschool Laan van Poot Jaarplan 2014-2015 Nutsschool Laan van Poot Laan van Poot 355 2566 DA Den Haag 070 325 75 47 www.nutsschool.nl info@nutsschool.nl 1 Jaarplan: Kolom 1, 2 Jaarverslag: Kolom 3, 4,

Nadere informatie

School Schoolleider Datum Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP.

School Schoolleider Datum Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP. JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar 2016 2017 Jaar 2016 2017 School De Tovervogel School De Tovervogel Schoolleider Sjannie Spijkers Schoolleider Sjannie Spijkers Datum Juni 2016 Datum Juni 2017 Thema SCHOOL & OMGEVING

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Doel van het jaarverslag Dit jaarverslag is opgesteld door de schoolleiding na vaststelling in de MR en met het team. Het geeft een overzicht van de behaalde resultaten in schooljaar

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

The world needs Men without fear Helen Parkhurst (1887 1973)

The world needs Men without fear Helen Parkhurst (1887 1973) The world needs Men without fear Helen Parkhurst (1887 1973) J a a r p l a n 2014 2015 Schoolgegevens: Daltonschool De Vlinderboom Brinnummer: 11 VA Directeur: M.Hoekstra Locatieleider: M.Stevens Adres

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS Thrimwalda Gytsjerk Datum: 7 juli 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS Thrimwalda Schoolnaam OBS Thrimwalda Datum 29-06-2016

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld: Vormen van samenwerking Basisschool St. Oda Versie: 01 Datum: 07-01-2011 Doel Wij proberen onze overlegstructuur zo in te richten

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs

2014-2015 De Kameleon R.Schreurs JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding JAARVERSLAG 2014-2015 Jaar 2014-2015 De Kameleon R.Schreurs Juni 2014 School Schoolleider Datum Juni 2015 In ons jaarplan geven we aan Inleiding [1] welke

Nadere informatie

KWALITEITSKAART OUDERBETROKKENHEID. Uitgewerkt. in een protocol voor basisschool Merijntje

KWALITEITSKAART OUDERBETROKKENHEID. Uitgewerkt. in een protocol voor basisschool Merijntje KWALITEITSKAART OUDERBETROKKENHEID Uitgewerkt in een protocol voor basisschool Merijntje Mei 2011 Files\Low\Content.IE5\QO1XG778\kwaliteitskaart%20ouderbetrokkenheid%20versie%202011[1].doc 1 / 5 Lowys

Nadere informatie

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar:

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar: Speerpunten 2014-2015 Item 1, 3, 7, 9 en 17 (zie onderstaand format) Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen 17-06-2015 Schooljaar: 2014-2015 Onderwijs en identiteit + leerlingenzorg Plan Do Check/act (Evaluatie

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas'

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. School met de Bijbel ''t Kompas' RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK School met de Bijbel ''t Kompas' Plaats : Westbroek BRIN nummer : 06TA C1 Onderzoeksnummer : 266517 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag

OBS Het Web. Datum document 21 juni Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 OBS Het Web Datum document 21 juni 2017 Jaarverslag 2016 2017 Het Web Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Onderwijskundige zaken en ontwikkelingen 3 4. Doelen van het

Nadere informatie

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM

JAARPLAN ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN CR ROTTERDAM JAARPLAN 2018-2019 ST. MATTHEUSSCHOOL AFDELING SO ALEYDA VAN RAEPHORSTLAAN 243 3054 CR ROTTERDAM 010-4223517 MATTHEUS@ZMLK.NL INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Schoolplan en jaarplan... 4 3. Planning...

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 Ter Inleiding Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de fusie tussen de scholen Kinderland en Groenhorst. In de eerste editie hebben wij u uitgenodigd

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016 - Basisschool 't Speel- Kwartier Veenendaal www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 - JAARVERSLAG 2016 - Schoolnaam Basisschool 't Speel-Kwartier Schoolnaam Basisschool 't Speel-Kwartier

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Jaarplan 2010-2011 Versie augustus 2011 Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Actiepunt 4A: Schoolplan Hoofdstuk 4 Onderwijskundig beleid: Obs de Schovenhorst heeft deelgenomen aan de bijeenkomsten georganiseerd

Nadere informatie

Schooljaarplan

Schooljaarplan Schooljaarplan 2015-2016 RKBS De Kiem Schoolplein 1 Roelofarendsveen 2371 EK 071-3314359 de.kiem@ssba.net http://dekiem.ssba.net directeur Marjan de Lange Voor u ligt het schooljaarplan 2015 2016 van onze

Nadere informatie

Nutsschool Laan van Poot

Nutsschool Laan van Poot Nutsschool Laan van Poot Jaarplan 2012-2013 Nutsschool Laan van Poot Laan van Poot 355 2566 DA Den Haag 070 325 75 47 www.nutsschool.nl info@nutsschool.nl 1 Jaarplan: Kolom 1, 2 Jaarverslag: Kolom 3, 4,

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari 2017 OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat 1 7203JB Zutphen Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 3 Doelstellingen 4 Planningsoverzicht

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015

Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 GBS Het Mozaïek Haren Naam school GBS Het Mozaïek Brinnummer 06NB Adres Tussenziel 25 Postcode + plaats 9753 EL Haren Telefoon 050-5370087 E-mail hetmozaiek@noorderbasis.nl

Nadere informatie

2. Waar staat de school voor?

2. Waar staat de school voor? 2. Waar staat de school voor? Missie en Visie Het Rondeel gaat uit van de Wet op het Basisonderwijs. Het onderwijs omvat de kerndoelen en vakgebieden die daarin zijn voorgeschreven. Daarnaast zijn ook

Nadere informatie

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging

Inhoud: Schoolplan 2015-2019. Verantwoording. Motto, missie, visie, overtuigingen. Doelen. Samenvatting strategisch beleid van de vereniging Schoolplan 2015-2019 Inhoud: Verantwoording Motto, missie, visie, overtuigingen Doelen Samenvatting strategisch beleid van de vereniging 21 e eeuwse vaardigheden Schematische weergave van de vier komende

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rozenburg. Datum: 18 september 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rozenburg. Datum: 18 september 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Basisschool De Regenboog Rozenburg Datum: 18 september 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Regenboog Datum 23-06-2015 Inleiding Het team van PCBS

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Inhoud Inleiding.... 2 1. Doelstellingen en domeinen 2016-2017... 4 1.1 Domein 1: Kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen) 4 1.2 Domein 2: Onderwijs

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. St. Michaëlschool

Jaarplan basisschool. St. Michaëlschool Jaarplan basisschool St. Michaëlschool 2018 2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarverslag MR Beatrixschool

Jaarverslag MR Beatrixschool Jaarverslag MR Beatrixschool Schooljaar 2012-2013 Een jaarverslag om als Medezeggenschapsraad ouders/verzorgers en medewerkers te informeren over, en te betrekken bij zaken, die veelal jaarlijks, aan bod

Nadere informatie

JAARVERSLAG SCHOOLJAAR PROT. CHR. BASISSCHOOL DE REGENBOOG.

JAARVERSLAG SCHOOLJAAR PROT. CHR. BASISSCHOOL DE REGENBOOG. JAARVERSLAG SCHOOLJAAR 2010-2011 PROT. CHR. BASISSCHOOL DE REGENBOOG. ALGEMEEN: Zoals u van ons gewend bent, willen wij u door middel van dit jaarverslag een korte terugblik geven over het afgelopen schooljaar

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP

Thema SCHOOL & OMGEVING Thema SCHOOL & OMGEVING Formatieve inzet Directie Zorg en begeleiding Leraren OOP JAARPLAN Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2014 2015 Jaar De Tovervogel Sjannie Spijkers Juni 2014 In ons jaarplan geven we aan [1] welke Quick Scans we hebben gescoord [2] welke Schooldiagnose(s)

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden 10.2 Uitwerking doelen PDCA-cyclus Schooljaarplan 2015-1. ONDERWIJS 1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in 2018-2019 eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Vervanging methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Coöperatief Leren 4 3.3 Verbetering

Nadere informatie

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL

JAARPLAN. St. ALOYSIUSSCHOOL JAARPLAN St. ALOYSIUSSCHOOL 2018-2019 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm,

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur Hierbij presenteren wij het 3 e jaarverslag van IBS de Ceder, het jaar van inzichten. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. We benoemen een aantal verplichte onderdelen. Tevens

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 6 juli 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS It Kruirêd Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 21-06-2016

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Jistrum Datum: 2 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum 11-06-2018 Datum Inleiding In ons jaarplan geven we aan: 1.

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Jaar 2018-2019 School De Wegwijzer Schoolleider Mark Mondé Datum nov. 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 beschrijven we wat onze voornemens zijn. Daarnaast vermelden we welke

Nadere informatie

Jaarplan Gytsjerk. Datum: 12 juli

Jaarplan Gytsjerk. Datum: 12 juli Jaarplan 2017-2018 OBS Thrimwalda Gytsjerk Datum: 12 juli 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS Thrimwalda Datum 13-06-2017 Inleiding Wij doen mee met het Next Level project. Door

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Basisschool De Kandelaar Ameide Datum: 3 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School Basisschool De Kandelaar School Basisschool De

Nadere informatie

DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG.

DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG. r.k. Daltonschool Valkenheuvel Jaarplan 2015/2016 HOGE ONDERWIJSKWALITEIT DOEL: DE KWALITEIT VAN ONS ONDERWIJS BEWAKEN, BORGEN EN UITBREIDEN. DOEN WE DE GOEDE DINGEN EN DOEN WE ZE GOED GENOEG. Geplande

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag

Onderwijskundig jaarverslag Onderwijskundig jaarverslag 2017-2018 O.S. Cazemier Christelijke Jenaplanschool O.S. Cazemier G.W. Spiegelstraat 4, 7722 ST Oudleusen 0529471574 www.cazemierschool.nl info@cazemierschool.nl Inhoud onderwijskundig

Nadere informatie

JAARVERSLAG. St. ALOYSIUSSCHOOL

JAARVERSLAG. St. ALOYSIUSSCHOOL JAARVERSLAG St. ALOYSIUSSCHOOL 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

JAARPLAN BS Buurse De Noor RL Buurse

JAARPLAN BS Buurse De Noor RL Buurse JAARPLAN 2018 2019 BS Buurse De Noor 101 7481 RL Buurse 053-5696363 directie@bsbuurse.nl www.bsbuurse.nl Voorwoord Het onderwijs op BS Buurse is continu in ontwikkeling. Wij streven naar optimaal onderwijs.

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan t Startnest

Strategisch Beleidsplan t Startnest Strategisch Beleidsplan t Startnest 2017-2021 Pagina 1 Inleiding In het strategisch beleidsplan (SBP), opgesteld en vastgesteld door het bestuur na instemming door de MR, wordt beschreven wat de korte

Nadere informatie

pcb de Fontein Jaarverslag

pcb de Fontein Jaarverslag pcb de Fontein Jaarverslag 2015-2016 De Fontein 23RH00 De Oude Wereld 52 2408JV Alphen aan den Rijn 05-10-2016 1 1. Algemene informatie De Fontein is een school die na een overgangsjaar in 2012-2013 officieel

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014 Evaluatie schooljaar 2012-2013

Jaarplan 2013-2014 Evaluatie schooljaar 2012-2013 Jaarplan 2013-2014 Evaluatie schooljaar 2012-2013 CBS Het Braambos info@braambos.nl Naam van de school: CBS Het Braambos BRIN nr. 11BW Adres: Postcode: Telefoon: 023 5577663 E-mail: info@braambos.nl p.vandebult@braambos.nl

Nadere informatie

Jaarplan Marjolein Reurink September 2017

Jaarplan Marjolein Reurink September 2017 Jaarplan 2017-2018 Marjolein Reurink September 2017 Inhoud 1) Inleiding 2) Het strategisch beleidsplan Samen Scholen 3) Professionaliseren 4) Hoge onderwijskwaliteit 5) Kwaliteitszorg 6) Goede huisvesting

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 Beatrixschool Rijssen www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam Beatrixschool Schoolnaam Beatrixschool Datum 22-06-2016 Inleiding In ons

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni

Jaarplan Mûnein. Datum: 29 juni Jaarplan 2017-2018 OBS It Kruirêd Mûnein Datum: 29 juni 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017-2018 Schoolnaam OBS It Kruirêd Datum 14-06-2017 Inleiding Voor u ligt het schooljaarplan 2017-2018 van OBS

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARPLAN

OBS Koningin Beatrix JAARPLAN OBS Koningin Beatrix JAARPLAN 2017-2018 Jacqueline de Fouw Buren, 1 sept.2017 1 Inleiding Dit jaarplan is een logisch vervolg op het jaarverslag 2016-2017 en onderdeel van het schoolplan 2015-2019. Visie

Nadere informatie

MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl. MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010

MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl. MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010 MR Basisschool Sint Antonius email: MR@antonius-alverna.nl MR Jaarverslag schooljaar 2009-2010 Inleiding Hierbij het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2009-2010. Wederom heeft dit verslag een sterk

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Toonaangevend in Lezen!

Toonaangevend in Lezen! Jaarverslag 2012-2013 CBS De Triangel Toonaangevend in Lezen! De Triangel 0025GJ Tonselsedreef 60 3845 CT Harderwijk 0341-433965 www.cbsdetriangel.nl info@cbsdetriangel.nl Inleiding. Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Basisschool De Steenen Brug Roermond Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam Basisschool De Steenen Brug Schoolnaam

Nadere informatie

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari

Jaarplan Steenwijksmoer. Datum: 19 januari Jaarplan 2017 RKBS Sint Theresia Steenwijksmoer Datum: 19 januari 2017 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2017 Schoolnaam RKBS Sint Theresia Datum 07-01-2017 Inleiding Dit jaarplan is geschreven voor de RKBS

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan Jaar O.B.S. Durperhonk

Onderwijskundig jaarplan Jaar O.B.S. Durperhonk Onderwijskundig jaarplan Jaar 2016-2017 School O.B.S. Durperhonk Schoolleider Ingeborg Halsema Datum Juli 2016 Inleiding In ons jaarplan geven we aan welke beleidsterreinen we hebben gescoord, welke vragenlijsten

Nadere informatie

Maandag 21 september 2015

Maandag 21 september 2015 Maandag 21 september 2015 Welkom Presentatie verbeterpunten en interventies Vragen van ouders Evaluatie van de ochtend Kwaliteitsbeleid Jaarplan Informatie verzamelen Prioriteiten stellen Keuzes maken

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV)

Onderwijskundig Jaarplan ( OKJP) OnderwijsKundig JaarVerslag ( OKJV) Werken aan kwaliteit op De Schakel Hieronder leest u over hoe wij zorgen dat De Schakel een kwalitatief goede (excellente) school is en blijft. U kunt ook gegevens vinden over de recent afgenomen onderzoeken

Nadere informatie

Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016

Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016 Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016 Onderwerpen naar aanleiding van Schoolplan 2015 2019 Onderwerp: Kwaliteitszorg Kwaliteitsinstrument

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE LOCKAERT

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE LOCKAERT RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK BASISSCHOOL DE LOCKAERT School : Basisschool De Lockaert Plaats : Oss BRIN-nummer : 00CD Onderzoeksnummer : 63530 Datum schoolbezoek : 16 december 2005 Datum vaststelling :

Nadere informatie