Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Promotie Zorgberoepen Jaarplanning organisatie zorgberoepenrally's in Dendermonde, Oudenaarde en het Meetjesland (toekenning subsidies aan Het Beroepenhuis vzw) Eddy Couckuyt Mevrouwen en mijne Heren, 1. Situering Om tegemoet te komen aan de huidige en verwachte tekorten aan beroepskrachten in de welzijns- en zorgsector lanceerde minister Vandeurzen in 2010 het actieplan 'Werken aan Werk in de Zorgsector'. Een van de grote actiepunten daarin is een promotiecampagne van de zorgsector. Lon Holtzer is aangesteld als 'Ambassadeur Zorgberoepen' op Vlaams niveau en trekt deze grootscheepse actie. De spil van de campagne is de Vlaamse website De provincies werden structureel ingeschakeld in deze campagne via een convenant met Vlaanderen. De deputatie van Oost-Vlaanderen ondertekende deze samenwerkingsovereenkomst op 6 oktober Zoals in het Bestuursakkoord staat, richt de provincie haar welzijnsbeleid, naast sociale planning en netwerking, op impulsbeleid. De promotie van zorgberoepen is te situeren binnen deze laatste pijler waardoor dit akkoord de convenant vervangt die afloopt in In Oost-Vlaanderen stond 2011 vooral in het teken van het opzetten en uitbouwen van het provinciale overlegnetwerk rond zorgberoepen, bestaande uit partners van de zorg- en welzijnssector, onderwijs en economie. In 2012 werd vervolgens een eerste provinciaal project op poten gezet, met name de Zorgambassadeurs Oost-Vlaanderen, dat inzet op positieve beeldvorming van tewerkstelling in zorg en welzijn. Dit als noodzakelijke basis voor verdere acties in de toekomst. In 2013 werd een vormings- en intervisietraject voor zorgambassadeurs uitgewerkt rond perceptiemeting en hoe dit kan worden vertaald in hun extern ambassadeurschap. Verder vonden de eerste aanzetten plaats om te werken rond stages binnen de zorg met als belangrijke realisatie de zorgberoepenrally s in Gent, Aalst en Sint-Niklaas.

2 De provinciale werking rond zorgberoepen kan online gevolgd worden op 2. De nood blijft bestaan Op dit moment is te zien dat het verwachte tekort aan beroepskrachten in de zorgsector met enkele jaren is uitgesteld. Deze stagnatie is voornamelijk te danken aan de lonende campagne ter promotie van de zorgberoepen. In het laatste onderzoek van Pacolet (2014, zie bijlage) wordt de grote kloof verwacht in Vanaf dat moment zal de vraag om oudere werkkrachten te vervangen groter zijn dan het aanbod van nieuwe mensen binnen de zorg. Daarenboven wordt onze samenleving, naast de verzilvering van werknemers, de komende jaren geconfronteerd met een vergrijzing van de bevolking die de nood aan meer zorgberoepen met zich meebrengt. Het tekort aan zorgwerkers zal in de daaropvolgende jaren enkel toenemen. De nood om blijvend in te zetten op de promotie van zorgberoepen blijft dan ook bestaan. 3. Planning 2014 Voor 2014 stellen we graag volgende planning voor aan de deputatie: Platformwerking vertaald naar thematisch werken In 2013 werden een aantal afspraken gemaakt tussen Vlaanderen en de provincies resulterend in het Actieplan Werk maken van werk in de zorgsector 2.0. Dit actieplan omschrijft de engagementen van de verschillende partners en omvat de concrete opdrachten voor de provinciale platformen, voorgesteld in 17 actiepunten. Vervolgens werd de lijst met actiepunten voorgelegd aan de Oost-Vlaamse leden van het platform promotie zorgberoepen en op relevantie getoetst. Op basis van deze resultaten werden de actiepunten gegroepeerd en werden drie thematische werkgroepen in het leven geroepen. Alle leden van het Provinciaal Platform Promotie Zorgberoepen (PPPZ) werden opgeroepen tot deelname aan deze werkgroepen rekening houdend met de eigen interesses en achtergrond. De bedoeling bestaat erin om aan het einde van het jaar alle resultaten samen te brengen op één grote bijeenkomst van PPPZ en partners. Met deze aanpak trachten we de betrokkenheid van alle leden te verhogen enerzijds en heel gericht in te zetten in functie van de vooropgestelde doelstellingen anderzijds. Concreet betekent dit voor de drie werkgroepen: - Werkgroep Stage o Inventariseren van alle mogelijke stageplaatsen (o.a. via de sociale kaart) zodat verschillende soorten stageplaatsen kunnen worden ingeschakeld voor stages in verpleegkunde en personenzorg. o Studenten koppelen aan een verpleegkundige waarbij de student dezelfde uren werkt als de verpleegkundige. o Het creëren van meer leerzorgcentra in diverse zorgomgevingen met verschillende opleidingen samen.

3 o Per provincie en Brussel het aantal studenten, het aantal stage-uren per domein en het aantal stageplaatsen in kaart brengen om overzicht te creëren en het probleem te kwantificeren. o Samenwerking tussen de provinciale overlegraden promotie zorgberoepen, onderwijs en zorginstellingen verder zetten en good practices uitwisselen. o Binnen de stageverlenende ziekenhuizen de stage herorganiseren (spreiding over meerdere diensten via zorgprogramma logica). o De stage spreiden over het volledige academiejaar, met inbegrip van weekends en vakantieperiodes. o Voorzitter: Leen Van Landschoot HoGent o Ledenlijst (zie bijlage) - Werkgroep Ouderenzorg o Zoeken naar troeven in de sector en die in de kijker zetten. o Negatieve beeldvorming proberen beïnvloeden door naar buiten te komen met goede praktijken en positieve verhalen. o Verder kiest de werkgroep ervoor wisselende accenten te leggen in hun werking. o Voorzitter: Bart Coigniez - WZC Vincenthof o Ledenlijst (zie bijlage) - Werkgroep Etnische en Culturele Minderheden en zij-instromers o In nauwe samenwerking met de VDAB worden onder meer servicepunten zorg uitgerold en samen met verschillende organisaties wordt getracht inactieven te activeren. o Via het provinciaal overleg promotie zorgberoepen wil de werkgroep de contacten met het minderhedenforum versterken en groepsactiviteiten laten aanbieden door activeringsconsulenten van het Minderhedenforum. o Voorzitter: Ümit Karanfil - Provincie Oost-Vlaanderen o Ledenlijst (zie bijlage) Focus op ASO De focus op leerlingen uit het ASO is een belangrijk aandachtspunt vanuit de vaststelling dat in de toekomst een grote groep van leidinggevenden in de zorg zal moeten vervangen worden. Om die reden wordt gemikt op de hogere profielen vanuit het ASO. Op 15 januari 2014 werd hiervoor een eerste aanzet gegeven vanuit het UZ Gent naar het voorbeeld van Leuven. Het UZ organiseerde een collectief inleefmoment in 3 trajecten (sportletsel, hartfalen, neonatologie) met de bedoeling de ASO-studenten in contact te brengen met uiteenlopende, hogere, profielen in de zorg. Het PPPZ ambieert het uitrollen van dit initiatief in alle ziekenhuizen van Oost-Vlaanderen. Daartoe willen we de partners graag samenbrengen voor overleg in functie van een verdere concretisering. De vooropgestelde timing om dergelijke inleefmomenten te realiseren wordt voorzien in februari Deze periode is het meest zinvol in functie van een eventuele studiekeuze willen we benutten om dit initiatief verder inhoudelijk voor te bereiden en een goede samenwerking op te zetten tussen de ziekenhuizen in onze provincie. Gent heeft in dat verband haar netwerk, met name het Gents Ziekenhuisoverleg, maar de ambitie reikt verder en bestaat erin provinciebreed tot een goede samenwerking te komen. Zorgberoepenrally's (najaar 2014)

4 In 2013 organiseerde Provincie Oost-Vlaanderen via het PPPZ en in samenwerking met Het Beroepenhuis vzw zorgberoepenrally's in Gent, Aalst en Sint-Niklaas. Via dit initiatief werden leerlingen uit de tweede graad secundair onderwijs gedurende een halve dag ondergedompeld in de zorg- en welzijnssector door via doe-opdrachten kennis te maken met de diversiteit aan zorgberoepen. Er was grote interesse voor dit initiatief waardoor het traject in elke regio twee maal werd doorlopen en bijgevolg ook een dubbel aantal deelnemers bereikt werd (ongeveer 700 leerlingen in totaal). Daar waar de zorgberoepenrally s vorig jaar open stonden voor ASO, TSO en BSO, hebben we vastgesteld dat de grootste interesse hiervoor bestaat binnen TSO en BSO en dat de uitwerking zelf ook best aansluit bij de leerlingen van die richtingen. Voor 2014 willen we dit initiatief dan ook graag gericht promoten ten aanzien van TSO en BSO en daarnaast de nodige aparte inspanningen leveren voor ASO (zie hoger focus op ASO). Van bij aanvang leefde de ambitie in het Provinciaal Platform Promotie Zorgberoepen (PPPZ) om de zorgberoepenrally s in samenwerking met onze Oost-Vlaamse zorgambassadeurs uit te rollen over de hele provincie. Dit impliceert voor 2014 het organiseren van beroepenrally's in het Meetjesland, regio Oudenaarde en regio Dendermonde. Het gaat daarbij telkens om aparte initiatieven met andere partners en locaties. In die zin bekijken we het ook als drie verschillende en apart te evalueren projecten, waar weliswaar eenzelfde concept achter schuilt. Dit project biedt de opportuniteit om provinciaal sterk in te zetten op een positief imago van de zorg- en welzijnssector en op de ondersteuning van het maken van een beroepskeuze. Timing De realisatie in samenwerking met Het Beroepenhuis vzw is mogelijk in het najaar van 2014 (september / oktober). Partner Het Beroepenhuis vzw heeft de nodige expertise om de beroepenrally's uit te werken in de verschillende regio's. Zij zijn in dit verband de meest natuurlijke en geschikte partner voor de concrete realisatie van het initiatief, weliswaar in nauw overleg en samenspraak met het PPPZ en Provincie Oost-Vlaanderen. Er worden geen andere inkomsten gegenereerd met betrekking tot dit project. De middelen van Provincie Oost-Vlaanderen zullen niet ingezet worden voor de basiswerking van de organisatie, maar louter voor het realiseren van de regionale zorgberoepenrally's. Dit vereist vooral contacten en afstemming met de effectieve, regionale partners en vergt met andere woorden enkel een personeelsinzet. Budgettair impliceert dit voor 2014 het financieren van de organisatie door het Beroepenhuis vzw van deze drie rally s, in het Meetjesland, de regio Oudenaarde en de regio Dendermonde. De normale prijs voor drie rally's bedraagt EUR. Maar gezien het voorstel tot samenwerking in functie van drie rally's en de goede samenwerking vorig jaar, kan Het Beroepenhuis de prijs drukken tot EUR.

5 Voor deze financiële tegemoetkoming vraagt Het Beroepenhuis vzw ook een tegemoetkoming aan het PPPZ. Het platform kan zich vinden in onderstaande zaken: o De perscommunicatie verloopt via de provincie. o De werking van Het Beroepenhuis wordt gepromoot door vermelding van hun website in het persartikel en op de website van Provincie Oost- Vlaanderen. o Het materiaal dat nodig is voor de goede werking van de zorgberoepenrally s zal worden aangeleverd vanuit het provinciaal netwerk (2 rolstoelen, 1 set lakens voor een ziekenhuisbed, 2 stethoscopen en 300 stuks van universele zwachtel op kindermaat). Zorgambassadeurs OVL Inzet De zorgambassadeurs engageren zich nog steeds tot intern (binnen de eigen organisatie) en extern zorgambassadeurschap (buiten de eigen organisatie, op vraag). De vragen naar externe inzet worden beheerd vanuit de provinciale administratie en zijn erg divers van aard. Voor 2014 betekende dit onder andere de inzet op de SID-in beurs in Flanders Expo, toelichting in klascontext, inzet op Dag van de Zorg, interviews op vraag Het PPPZ wil de mogelijkheid tot het inzetten van ambassadeurs nog verder bekend maken mede door de zorgambassadeurs een actieve rol toe te kennen in hun eigen promotie. Zij krijgen hiervoor de gepaste vorming zoals die rond sociale media in 2013 om zichzelf als zorgambassadeur op de gepaste wijze in de kijker te zetten. Het PPPZ zou daarom graag verder willen gaan op de huidige manier. Vormings- en intervisietraject De jaarplanning voor 2014 moet nog verder vorm krijgen. De bedoeling is om inhoudelijk aan te sluiten bij de thematische focuspunten van het PPPZ in 2014 (stage, ouderenzorg, ECM en zij-instromers). Aan de werkgroepen wordt gevraagd de nodige suggesties tot ondersteuning van onze ambassadeurs te doen en daarnaast wordt aan de zorgambassadeurs ook zelf gevraagd welke noden zij in dit verband hebben. Op basis van deze input willen we graag een sterk programma uitwerken voor Betrokkenheid bij thematisch overleg Bij de oproep tot deelname aan de werkgroepen werden ook de zorgambassadeurs gestimuleerd tot participatie. Op die manier willen we zowel beleidsvisies als praktijkervaringen in beeld krijgen in functie van zinvolle en gedragen analyses en acties. Betrokkenheid bij alle initiatieven van PPPZ Bij alle concrete initiatieven van het PPPZ worden zorgambassadeurs ingeschakeld. Zij blijven een belangrijke rol spelen doorheen de werking en vormen mee het gezicht van Oost-Vlaanderen. De inzet van zorgambassadeurs vraagt voornamelijk een personeelsinzet maar heeft ook financiële implicaties, met name catering bij samenkomsten en de kostprijs voor begeleiding van vorming en intervisie. Vrijwilligers in de zorg

6 Om het Meerjarenplan van de dienst welzijn te realiseren wordt vanuit het PPPZ maximale afstemming gezocht met andere welzijnsactoren. Concreet voor het luik vrijwilligers in de zorg wordt intern afstemming gezocht met de dienst maatschappelijke participatie. Enerzijds willen we op die manier graag jongeren warm maken om zich te engageren voor vrijwilligerswerk in de zorg. Het zou een mooi resultaat zijn van het volgen van een inleefmoment voor ASO-leerlingen. (zie boven: Focus op ASO ) Dit zou de studiekeuze op een later tijdstip kunnen beïnvloeden richting een job in de zorgsector. Anderzijds wordt getracht via het vrijwilligerswerk de beeldvorming rond ouderenzorg aan te pakken en op een positieve manier te beïnvloeden. De klemtoon van vrijwilligers in de zorg zal voorlopig bij het thema ouderenzorg liggen aangezien de nood daar het hoogst is. Daarnaast wordt vanuit de provinciale netwerkfunctie afstemming gezocht met partners in het werkveld. In dit verband kan JOKA als belangrijke partner aangehaald worden. Deze organisatie wil een traject van vier halve dagen opzetten voor jongeren vanaf het 4 de jaar secundair waarbij kennis kan gemaakt worden met een aantal voorzieningen binnen de zorgsector. Om dit traject te realiseren kan JOKA beroep doen op de contacten van het PPPZ. JOKA zal in de toekomst betrokken worden bij de gesprekken met Het Beroepenhuis. Perceptiemeting Aan het einde van 2013 werden de resultaten van onze perceptiemeting voorgesteld. Recent toonde de Universiteit Gent interesse om hiermee verder aan de slag te gaan. De gesprekken hierrond worden opgestart maar het is voorlopig nog even wachten wat het resultaat daarvan precies zal zijn. Inleefmomenten Oost-Vlaanderen kent samen met Limburg het grootste aantal aanvragen voor inleefmomenten. Om aan al deze aanvragen te voldoen is het systeem van beantwoorden efficiënter en rechtstreekser gemaakt. Deze aanvragen worden verder opgevolgd en beheerd vanuit de provinciale administratie. De afhandeling van deze aanvragen tot inleefmomenten vragen op vandaag enkel nog een beperkte personeelsinzet. Dag van de Zorg Bij de editie van 2014 was Provincie Oost-Vlaanderen voor de tweede maal partner van de Dag van de Zorg. Het engagement dat hier werd opgenomen kadert binnen een samenwerking tussen woon-, zorg- en welzijnsactoren. In het Meerjarenplan is gekozen voor een betere besteding van financiële middelen en een gerichtere inzet van personeel. Bij een dergelijke geïntegreerde aanpak komt de meerwaarde van het provinciaal beleid naar voor wat gelijktijdig zijn vruchten afwerpt binnen een netwerkfunctie zoals vooropgesteld voor de provincie.

7 De Dag van de Zorg draagt sterk bij tot een positieve beeldvorming van de zorgsector. Naast het verhogen van de attractiviteit past deze dag volledig in de campagne promotie zorgberoepen en biedt dit initiatief een aantal mogelijkheden voor het PPPPZ. Bovendien kan de provincie via de Dag van de Zorg projecten in de kijker zetten die met de steun van provinciale subsidies uitgroeien tot een succesverhaal. Nadat de organisatie van de Dag van de Zorg de afgelopen editie heeft geëvalueerd, wordt initiatief rond overleg voor de editie van 2015 verwacht. Dit overleg staat in functie van de keuze tot provinciaal engagement. De Dag van de Zorg vraagt een personeelsinzet en bij een engagement tot partnerschap volgt eveneens een financiële implicatie van EUR, immers als hetzelfde bedrag van de voorbije jaren aangehouden wordt. 4. Besluitvorming De deputatie stelt voor om voorliggende jaarplanning inzake de promotie van zorgberoepen uit te voeren. De deputatie stelt voor om de zorgberoepenrally s in 2014 uit te rollen in het Meetjesland, de regio Oudenaarde en de regio Dendermonde en daarvoor EUR toe te kennen aan Het Beroepenhuis vzw voor de concrete realisatie ervan. De helft hiervan (50% of EUR) zal meteen uitbetaald worden na goedkeuring door de deputatie. De overige 50% wordt overgemaakt na afloop en verantwoording van het initiatief. Deze uitgave kan verrekend worden op budgetcode 2014/649001/08/0900 (Subsidies en prijzen/sociale bijstand Subsidies voor promotie van zorgberoepen) met actienummer ; Attractiviteit van tewerkstelling in zorg en welzijn promoten door provinciale imagocampagnes, impulsbeleid, en door partners uit welzijn, zorg, onderwijs en economie samen te brengen (netwerkvorming) en ramingsnummer Bestelbonnummer: Wil uw Raad, bij akkoord bijgevoegd ontwerp van besluit met de toekenning van ,00 EUR aan Het Beroepenhuis vzw, voor de organisatie van zorgberoepenrally s, ondertekenen? Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Eddy Couckuyt

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1701538 Provincieraadsbesluit betreft JEUGD - JEUGDWERK VOOR ALLEN 2017 toekenning

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1302712 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1504563 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG dossier mantelzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1704175 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg Buzau Goedkeuring

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1402757 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Ontwikkeling,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1107374 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1600604 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Programmatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404176 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nachtzorg - 50 000

Nadere informatie

Op zaterdag 21 mei organiseerde Plazzo een Trefdag Zelfzorg rond het thema vernieuwen en verjongen van je vereniging.

Op zaterdag 21 mei organiseerde Plazzo een Trefdag Zelfzorg rond het thema vernieuwen en verjongen van je vereniging. PLAZZO VANDAAG Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen (Plazzo) is een samenwerkingsverband dat werkt rond zelfzorg en gebruikersparticipatie in Oost-Vlaanderen. Plazzo versterkt zelfzorggroepen, valoriseert

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer:. 1403325 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404161 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG provinciale initiatieven

Nadere informatie

Graag wens ik een actuele stand van zaken te verkrijgen met betrekking tot het aanbod van voorzieningen voor ouderen in woonzorgcentra.

Graag wens ik een actuele stand van zaken te verkrijgen met betrekking tot het aanbod van voorzieningen voor ouderen in woonzorgcentra. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 519 van ELS ROBEYNS datum: 11 mei 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Woonzorgcentra Limburg - Bijkomende bedden Aangezien de provincie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0713224 betreft verslaggever KRINGLOOPCENTRA Herziening subsidiereglement ter ondersteuning van de kringloopcentra

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404216 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Zelfzorg en gebruikersparticipatieprojectwerking

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1307514 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Samenwerkingsovereenkomst met 11.11.11 voor ondersteuning van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

Zorgverlener en leraar It takes two to tango!

Zorgverlener en leraar It takes two to tango! Zorgverlener en leraar It takes two to tango! 14/01/2016 - Leuven Lon Holtzer Zorgambassadeur, Vlaamse Overheid Coördinator gezondheidszorg, Associatie KU Leuven 1 Op het rekenhof kunnen jullie al rekenen

Nadere informatie

verder genoemd de Provincie en anderzijds:

verder genoemd de Provincie en anderzijds: Overeenkomst voor de uitvoering van een ondersteuningsprogramma ter bevordering van het lokale Noord-Zuidbeleid in Oost-Vlaanderen in uitvoering van het Provincieraadsbesluit van 04/12/2013 met betrekking

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1403691 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwe samenstelling Provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ONTWIKKELINGSSAMENWERKING/NOORD-ZUID: beleidsopties en regelgeving ter ondersteuning van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1506537 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Noord-Zuidsamenwerking: samenwerkingsovereenkomst met 11.11.11

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1701688 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: THUISZORG IN BUZAU- ROEMENIE Goedkeuring

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer:. 1307822 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1402910 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Team Sociale Planning en Netwerking - Regionaal Welzijnsoverleg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIALE CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS Samenwerking tussen de Provinciale Centra voor Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 maart 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00152 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst tussen de cultuur-toeristische partners van de Oost-Vlaamse Leiestreek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1505586 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering

Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering Martine De Moor Coördinator initiatief vrijwillige bewindvoering Brussel/21 maart 2019 Initiatief vrijwillige bewindvoering is genomen in 1997 maakt deel

Nadere informatie

Commissie Welzijn, Werk en Milieu

Commissie Welzijn, Werk en Milieu Commissie Welzijn, Werk en Milieu Mondelinge vraag OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2016 Nummer: 2016_MV_00477 Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Zeneb Bensafia: Opvolging Project Ambassadeurs

Nadere informatie

Wegwijs in de social profit

Wegwijs in de social profit 8/10/2015 Trefdag Gent Wegwijs in de social profit SPREKER: Tine Winnelinckx - VIVO Wegwijs in de social profit Even kennismaken? ONDERWIJS ARBEIS- MARKT LEVENSLANG LEREN DIVERSITEIT FOSEN SAINCTELETTESQUARE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat PERSBERICHT 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat De lokale besturen Asse, Dilbeek en Ternat organiseerden gisteren, maandag 20 mei, samen met VDAB en partners een job-

Nadere informatie

Zorg om talent in én met de eerste lijn. 07/12/2013 Brussel Lon Holtzer, zorgambassadeur, Vlaamse Overheid Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg om talent in én met de eerste lijn. 07/12/2013 Brussel Lon Holtzer, zorgambassadeur, Vlaamse Overheid Agentschap Zorg en Gezondheid Zorg om talent in én met de eerste lijn 07/12/2013 Brussel Lon Holtzer, zorgambassadeur, Vlaamse Overheid Agentschap Zorg en Gezondheid 1 Overzicht De toekomst in cijfers Campagne en actieplan Resultaten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie intern verzelfstandigd agentschap (IVA) egov dossiernummer:. 1105540 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever OVINOB Project Bibliotheekportalen - overeenkomst

Nadere informatie

Een zorgjob: ik ga ervoor! Juni 2012 Lon Holtzer, zorgambassadeur

Een zorgjob: ik ga ervoor! Juni 2012 Lon Holtzer, zorgambassadeur Een zorgjob: ik ga ervoor! Juni 2012 Lon Holtzer, zorgambassadeur 1 Overzicht De toekomst in cijfers Actieplan Campagne Uitdagingen 2 De zorg uitgedrukt in cijfers Vergrijzing van de bevolking Start van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1402026 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Dienst egov: opmaak inventaris in het kader van het project 'Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN INTERPROVINCIALE SOCIALE PLANNING

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN INTERPROVINCIALE SOCIALE PLANNING SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN INTERPROVINCIALE SOCIALE PLANNING Tuss De provincie Antwerp, vertegwoordigd door de deputatie waarvoor optred: mevrouw Le Dries, directeur, de heer Peter Bells,

Nadere informatie

Wegwijs in de social-profitsector

Wegwijs in de social-profitsector 09/10/2014 Schaarbeek Wegwijs in de social-profitsector SPREKERS: Bart van Opstal (VIVO) Sandra Vermeulen (Servicepunt Zorg Gent) 09/10/2014 Wegwijs in de social-profitsector Opbouw van de sessie VIVO

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever OLYMPISCHE SPELEN EN PARALYMPICS LONDEN 2012 Oost-Vlaanderen en Gent gaan voor goud mevrouw Hilde Bruggeman De

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b07/fm/05003) de heer

Nadere informatie

Evaluatierapport Dag van de Zorg

Evaluatierapport Dag van de Zorg Evaluatierapport Dag van de Zorg Eerste editie zondag 18 maart 2012 Dit rapport over de eerste Dag van de Zorg is gebaseerd op: een schriftelijke evaluatie met deelnemers, aangevuld met enkele interviews

Nadere informatie

Brussel, 14 november Aanbeveling Streekpacten. Aanbeveling. De draagwijdte en opvolging van de streekpacten

Brussel, 14 november Aanbeveling Streekpacten. Aanbeveling. De draagwijdte en opvolging van de streekpacten Brussel, 14 november 2007 141107 Aanbeveling De draagwijdte en opvolging van de streekpacten Inhoud 1. Context... 3 2. Problematiek... 3 3. Draagvlak bij de Resoc-actoren... 4 4. Sterker engagement van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1805210 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december

Nadere informatie

de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar regering, in de persoon van heer Sven Gatz, minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel

de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar regering, in de persoon van heer Sven Gatz, minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Overeenkomst tussen de vzw Forum van Etnisch-Culturele Minderheden en de Vlaamse Gemeenschap Tussen de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door haar regering, in de persoon van heer Sven Gatz, minister

Nadere informatie

De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen

De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen De rechtenverkenner: een hefboom voor het lokaal sociaal beleid in Vlaanderen Steven Vanackere Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) 1 Lokaal sociaal beleid: een sterk verhaal Decreet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PARTNERGEWELD subsidiëren van 3 centra voor algemeen welzijnswerk voor de hulpverlening in het kader van de integrale projecten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Samenwerkingsprotocol provinciale hulpverlening partnergeweld met de Mee-ander 1

Samenwerkingsprotocol provinciale hulpverlening partnergeweld met de Mee-ander 1 Samenwerkingsprotocol inzake partnergeweld tussen Provinciebestuur en Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander Tussen enerzijds: Thuisbegeleidingsdienst De Mee-ander, Gasthuisstraat 19, 9500 Geraardsbergen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1700652 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- participatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1305002 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten opmaak inventaris in het kader van de projecten: "GIScoördinator ten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit --- dossiernummer:. 1802759 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg in Buzau - Roemenië Toekenning subsidies 2018 ter ondersteuning

Nadere informatie

WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE

WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE Filip Van Laecke Raadgever Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen Situatieschets social

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

Tweede adviesnota. van het STEM-PLATFORM. aan de stuurgroep. donderdag, 12 december Brussel, Koning Albert II - Laan.

Tweede adviesnota. van het STEM-PLATFORM. aan de stuurgroep. donderdag, 12 december Brussel, Koning Albert II - Laan. Tweede adviesnota van het STEM-PLATFORM aan de stuurgroep donderdag, 12 december 2013 Brussel, Koning Albert II - Laan Pagina 1 Beoordelingskader voor de subsidiëring van initiatieven ter ondersteuning

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

BRUSSEL gaat ervoor!

BRUSSEL gaat ervoor! BRUSSEL gaat ervoor! Inspiratienamiddag 20 februari 2014 Huis voor Gezondheid vzw Lakensestraat 76 / 7 1000 Brussel info@huisvoorgezondheid.be www.huisvoorgezondheid.be Brussel!? Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN VISIETEKST WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN 2017-2024 P a g i n a 2 INHOUD 1. Wat vooraf ging 2. Roadshow 3. Keuzes en beleid 4. Gestelde doelstellingen 5. Meerjarenplan 6. Vooropgestelde

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

MENTOR + Een opleiding voor mentoren 1. voor mentors. 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering

MENTOR + Een opleiding voor mentoren 1. voor mentors. 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering MENTOR + Een opleiding voor mentoren 1 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor mentors. Belang van een goede mentor Niet iedereen is geschikt als mentor. Het is in de 1 ste

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b/fm/04007) de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking Inleiding Resultaten bevraging van de Logo s Ondersteuning Logo s door de provincies Ondersteuning Logo s door de lokale besturen Suggesties voor een betere lokale samenwerking Bevraging in opdracht van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511357 betreft - Subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c06/fm/05002) verslaggever de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Verslag werkgroep 6A: innovatie in de zorgberoepen Actie 1: e-learning E-learning wordt als waardevol aanzien: Flexpoint: Federgom organiseert tegenwoordig

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Naar werkbaar werk in de buitenschoolse kinderopvang. 27/04/2017 Lon Holtzer, zorgambassadeur, Vlaamse Overheid

Naar werkbaar werk in de buitenschoolse kinderopvang. 27/04/2017 Lon Holtzer, zorgambassadeur, Vlaamse Overheid Naar werkbaar werk in de buitenschoolse kinderopvang 27/04/2017 Lon Holtzer, zorgambassadeur, Vlaamse Overheid 2 Overzicht Voorgeschiedenis Situering van de globale problematiek Specifiek voor de kinderopvang

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1307114 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Impulsbeleid

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie 2006-2007 Tussen de partijen: De Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sainctelettesquare 17 te 1000 Brussel, hierna genoemd de regionaal coördinator,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1303365 Provincieraadsbesluit betreft Wonen-Welzijn Projectsubsidies 2013 Toekennen

Nadere informatie

PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE ( )

PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE ( ) PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE (2017-2019) Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent (België), handelend in

Nadere informatie

Draaiboek voor organisaties die inleefmomenten willen aanbieden via www.ikgaervoor.be/pro

Draaiboek voor organisaties die inleefmomenten willen aanbieden via www.ikgaervoor.be/pro Draaiboek voor organisaties die inleefmomenten willen aanbieden via www.ikgaervoor.be/pro Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 1 Wat is een inleefmoment?... 2 Doelgroep voor de inleefmomenten...

Nadere informatie

Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift

Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift PERSBERICHT Hasselt, 31 augustus 2017 Onderzoek VKW Limburg en UNIZO Limburg: Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift Bedrijven willen minstens 3 maanden stage in élke opleiding Limburgse

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1206911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidiedossier mantelzorg

Nadere informatie

Beleidsvisie Sociaal Werk

Beleidsvisie Sociaal Werk Beleidsvisie Sociaal Werk Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Het momentum Groot enthousiasme voor deelname aan werkgroepen Sociaal werkers uit verschillende sectoren en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector In 2015 hebben

Nadere informatie

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES BIJLAGE Bijlage nr. 1 CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES Tussen De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Betreft: Vervanging van het provinciale mobiliteitscharter met de Vlaamse overheid - ondertekening

Betreft: Vervanging van het provinciale mobiliteitscharter met de Vlaamse overheid - ondertekening B 84 30 augustus 2018 VOORSTEL nr. 0 Betreft: Vervanging van het provinciale mobiliteitscharter met de Vlaamse overheid - ondertekening In 2013 sloot elke Vlaamse provincie het mobiliteitscharter af met

Nadere informatie