Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- participatie in shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so aanduiden minstens twee kandidaat-bestuurders voor vacant bestuurdersmandaat; aangetekende kennisgeving aan shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so Eddy Couckuyt Mevrouwen en mijne Heren, I. Rechtsgronden en onverenigbaarheden Het provinciebestuur heeft een kapitaalsparticipatie in de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en in vrijwel alle door de Vlaamse Overheid erkende regionale sociale huisvestingsmaatschappijen in Oost- Vlaanderen. Dit aandeelhouderschap wordt praktisch geregeld in de statuten van de vennootschappen (bijlage 1). Als aandeelhouder van de regionale sociale huisvestingsmaatschappijen is het provinciebestuur vertegenwoordigd in de raden van bestuur en in de algemene vergadering van aandeelhouders. In de praktijk wordt momenteel één mandaat van bestuurder (effectief lid) voorbehouden voor het provinciebestuur. Het provinciebestuur wordt verder als vennoot vertegenwoordigd in de algemene vergadering van de sociale huisvestingsmaatschappijen (één mandaat: één effectief lid en één plaatsvervangend lid). De Provincieraad duidde op 19 december 2012, na de installatie van het nieuwe provinciebestuur, rechtstreeks de provincieraadsleden aan die het bestuur legitiem kunnen vertegenwoordigen in de organen van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de regionale sociale huisvestingsmaatschappijen. Het mandaat van de vertegenwoordigers geldt voor de duur van hun mandaat als provincieraadslid en voor de duur van de maatschappij in haar huidige vorm. De statuten van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so bepalen in artikel 13, paragraaf drie: Bestuurders die hun mandaat vervullen als vertegenwoordiger van een provincie, een gemeente of een openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, worden gekozen uit de kandidaten die door de openbare besturen in kwestie worden voorgedragen. Hun mandaat vervalt van ambtswege op verzoek van het openbaar bestuur dat hen heeft voorgedragen, aan de vennootschap betekend bij aangetekende brief.

2 De statuten bepalen verder in artikel 13, paragraaf zes, volgende onverenigbaarheden: Het mandaat van bestuurder is onverenigbaar met de functie van directeur of ander personeelslid van de vennootschap. II. Ontslagnemend provincieraadslid uit raad van bestuur vennootschap De Provincieraad stelde de heer Marc De Buck op 19 december 2012 aan als provinciaal vertegenwoordiger in de raad van bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij Deinze Sociale Bouwmaatschappij cvba-so, voor de duur van zijn mandaat als provincieraadslid en voor de duur van de maatschappij in haar huidige vorm. Het ontslag van Marc De Buck als provincieraadslid op 16 februari 2017 maakte een einde aan het mandaat waarmee hij door de Provincieraad was bekleed, waardoor het provinciebestuur momenteel niet op legitieme wijze vertegenwoordigd kan worden in de raad van bestuur van Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so. Het aanduiden van een nieuwe legitieme vertegenwoordiger door de Provincieraad is dus noodzakelijk en meteen het onderwerp van dit dossier. III. Aanduiding minstens twee kandidaat-bestuurders De meest recente statuten van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so werden op 11 mei 2015 goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering (bijlage 1). De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie leden. De duur van hun mandaat wordt vastgesteld op zes jaar. Artikel 13, derde lid, van de statuten van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij bepaalt dat bestuurders die hun mandaat vervullen als vertegenwoordiger van een provincie, een gemeente, of een openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, worden gekozen uit de kandidaten die door de openbare besturen in kwestie worden voorgedragen. In de praktijk gaat het dus om minstens twee kandidaat-bestuurders; De Provincieraad kan daarbij een eventuele voorkeur aangeven. De raad van bestuur van de vennootschap kan dan een keuze maken en een voorlopige bestuurder aanstellen, die door de algemene vergadering definitief wordt benoemd. De kandidaat-bestuurders als vertegenwoordigers voor het provinciebestuur in de raad van bestuur van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so kunnen worden aangevuld in het ontwerp van het provincieraadsbesluit. Het gaat om minstens twee kandidaatbestuurders voor één en slechts één mandaat in de raad van bestuur. Het gaat om een effectief lid in de raad van bestuur: vervanging is geen optie. De Deputatie stelt voor dat de Provincieraad twee kandidaat-bestuurders voordraagt aan de raad van bestuur van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so, met duidelijke opgave van voorkeur.

3 IV. Nieuwe regels inzake interne beheersaspecten: BVR 16 mei 2014 Het Besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 tot bepaling van de nadere regels met betrekking tot de beheersaspecten van sociale huisvestingsmaatschappijen en tot wijziging van het Besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2010 tot vaststelling van de aanvullende voorwaarden en de procedure voor de erkenning als sociale huisvestingsmaatschappij en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van sociale huisvestingsmaatschappijen bepaalt in artikel 19 (bijlage 3): 1. Aan artikel 3, eerste lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2010 tot vaststelling van de aanvullende voorwaarden en de procedure voor de erkenning als sociale huisvestingsmaatschappij en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van sociale huisvestingsmaatschappijen, wordt een punt 6 toegevoegd, dat luidt als volgt: 6 een raad van bestuur aanstellen met ten minste een derde van de aangestelde leden van een ander geslacht en die maximaal uit het volgende aantal leden bestaat: a) vijf leden voor een sociale huisvestingsmaatschappij die minder dan 500 sociale huurwoningen in beheer heeft en die de laatste vijf jaar gemiddeld minder dan 10 sociale koopwoningen per jaar heeft gerealiseerd; b) negen leden voor een sociale huisvestingsmaatschappij die minstens 500 en minder dan sociale huurwoningen in beheer heeft of die de laatste vijf jaar gemiddeld minstens 10 sociale koopwoningen per jaar heeft gerealiseerd; c) dertien leden voor een sociale huisvestingsmaatschappij die minstens sociale huurwoningen in beheer heeft. Artikel 20 van hetzelfde Besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 bepaalt: De algemene vergadering voert de nodige aanpassingen door aan de statuten en aan de samenstelling van de raad van bestuur om te voldoen aan de bepalingen van artikel 19, ten laatste op 1 januari In afwijking hiervan kan de algemene vergadering beslissen om de samenstelling van een nieuwe raad van bestuur uit te stellen tot ten laatste de algemene vergadering waarop de jaarrekening van het jaar 2018 wordt neergelegd, en uiterlijk op 1 juli Het patrimonium van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so omvat minder dan 500 sociale huurwoningen. Dat betekent dat de raad van bestuur van de vennootschap, uiterlijk in juli 2019, maximaal vijf bestuurders zal tellen.

4 De vennootschap geeft er de voorkeur aan om de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur overeenkomstig de bepalingen van het Besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 tot bepaling van de nadere regels met betrekking tot de beheersaspecten van sociale huisvestingsmaatschappijen en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van sociale huisvestingsmaatschappijen uit te stellen tot ten laatste de algemene vergadering waarop de jaarrekening van het jaar 2018 wordt neergelegd (uiterlijk op 1 juli 2019). Ook de andere sociale huisvestingsmaatschappijen in Oost-Vlaanderen zullen de regelgeving moeten volgen en hun raden van bestuur uiterlijk in 2019 aanpassen aan de nieuwe regels. V. Genderevenwicht Door het voornoemde Besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 zullen de nieuwe raden van bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappijen niet alleen een maximaal aantal leden tellen in verhouding tot de grootte van het patrimonium. Er zal ook sprake moeten zijn van een genderevenwicht. De Algemene Vergadering van de sociale huisvestingsmaatschappij kan evenwel beslissen om de samenstelling van de raad van bestuur nieuwe stijl uit te stellen tot uiterlijk 1 juli Anticiperend op dat verplichte genderevenwicht in de raden van bestuur kan de Provincieraad eventueel nu reeds, naar aanleiding van de voordracht van kandidaat-bestuurders voor het vacante mandaat, het evenwicht bewaken tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten. VI. Voorstellen De Deputatie stelt voor om de Provincieraad uit te nodigen om twee kandidaat-bestuurders aan te duiden die het provinciebestuur legitiem kunnen vertegenwoordigen in de raad van bestuur van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so. De namen kunnen worden ingevuld in het ontwerp van provincieraadsbesluit, inclusief duidelijke opgave van voorkeur. In het licht van het genderevenwicht beveelt de Deputatie aan om een mannelijke en een vrouwelijke kandidaat aan te reiken. De raad van bestuur van shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij cvba-so zal een kandidaat-bestuurder voorstellen aan de algemene vergadering van de vennootschap, die zal aanstellen. De Deputatie stelt voor om shm Deinse Sociale Bouwmaatschappij een aangetekende brief toe te sturen met kennisgeving van het ontslag van provincieraadslid Marc De Buck en van de door de Provincieraad aangeduide kandidaat-bestuurders voor het invullen van het vacante bestuurdersmandaat. De namen kinnen worden ingevuld in het briefontwerp (bijlage 4).

5 Kan de Provincieraad, indien akkoord, het ontwerp van provincieraadsbesluit aanvullen met twee kandidaat-bestuurders, met duidelijke opgave van voorkeur? Kan de Provincieraad het ontwerp van aangetekende brief laten aanvullen en ondertekenen? Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Eddy Couckuyt

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1802247 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- fusie sociale huisvestingsmaatschappijen Fusie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Wonen dossiernummer:. 1900807 Verslag aan de Provincieraad betreft wonen: vertegenwoordiging provinciebestuur in Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW),

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1805210 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805210 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december 2018

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502298 Verslag aan de Provincieraad betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding

Nadere informatie

fif ln: û? -ij- irit Dendermondse VOLKSWON ING EN i:èif lv l.iii r f,li:1p:;";;. -, i Õr;:'ì'r- i i i.r.'.1'.j 'j:"irlijfil

fif ln: û? -ij- irit Dendermondse VOLKSWON ING EN i:èif lv l.iii r f,li:1p:;;;. -, i Õr;:'ì'r- i i i.r.'.1'.j 'j:irlijfil Dendermondse VOLKSWON ING EN i:èif lv l.iii r f,li:1p:;";;. -, i Õr;:'ì'r- i i i.r.'.1'.j 'j:"irlijfil ln: û? -ij- irit të: Ir! L-e I AANGETEKEND Aan Provinciebestuur Oost- Vlaanderen t.a.v. de Heer Gouverneur

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1300113 Provincieraadsbesluit betreft Aanduiding provinciale vertegenwoordigers in de algemene vergadering/raad

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505721 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever IGS Westlede- algemene vergadering op 1 december 2015

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie Provi ncieraadsbesl uit betreft STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303488 Verslag aan de Provincieraad betreft Fingem-algemene vergadering 27 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0411827 betreft ZORG - Nieuw mandaat PRATO en voorstel van statutenwijziging (62/03i/fm/04002) verslaggever de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1403691 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwe samenstelling Provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1402910 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Team Sociale Planning en Netwerking - Regionaal Welzijnsoverleg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502298 Provincieraadsbesluit betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505884 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501287 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft INTERCOMMUNALE VERENIGINGEN, MAATSCHAPPIJEN EN V.Z.W.'S. Vertegenwoordiging van de provincie in diverse organen De Provincieraad, overwegende dat de provincie participeert

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502557 Verslag aan de Provincieraad betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505884 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst, wordt onder bedienden verstaan: de mannelijke en vrouwelijke bedienden.

Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst, wordt onder bedienden verstaan: de mannelijke en vrouwelijke bedienden. CAO van 5 augustus 2010 gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid tot oprichting van het fonds voor bestaanszekerheid voor het sectoraal pensioenstelsel voor de bedienden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie --- dossiernummer:. 1103280 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever WAALSE KROOK cvba Statutaire jaarvergadering - Bijeenkomst van de algemene vergadering op 1

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502557 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen mandaat

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1206895 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CVBA PMSIV Lemberge - Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501286 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever VERKO- buitengewone algemene vergadering BAV

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 MAART 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. Openbaar...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 MAART 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. Openbaar... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 MAART 2019 OM 19.00 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. Notulen: Openbaar...3...3 1. Fraternitas: aanduiding afgevaardigde voor de

Nadere informatie

betreffende het onderwijs XXIV

betreffende het onderwijs XXIV stuk ingediend op 2422 (2013-2014) Nr. 2 26 februari 2014 (2013-2014) Ontwerp van decreet betreffende het onderwijs XXIV Amendementen Stukken in het dossier: 2422 (2013-2014) Nr. 1: Ontwerp van decreet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Gecoördineerde tekst van de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Gecoördineerde tekst van de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid -- - Gecoördineerde tekst van de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk ZONNIGE KEMPEN met maatschappelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 25 MAART 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 25 MAART 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 25 MAART 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

I. ALGEMENE VERGADERING. Artikel 1

I. ALGEMENE VERGADERING. Artikel 1 Email: info@habitareplus.be Hoofdkantoor: Tel: 09/386.37.01 Stationsstraat 29-9800 Deinze Bijkantoor: Tel: 09/362.22.26 Gaversesteenweg 510 9820 Merelbeke HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMENE VERGADERING I.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702649 Verslag aan de Provincieraad betreft Ilva: algemene vergadering op 27 juni 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1107374 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203145 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Maatschappijen - Gemeentelijke Holding in vereffening

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1402026 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Dienst egov: opmaak inventaris in het kader van het project 'Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ONTWIKKELINGSSAMENWERKING/NOORD-ZUID: beleidsopties en regelgeving ter ondersteuning van

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE ALGEMENE VERGADERING De Raad van Bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de gewone algemene vergadering die zal worden gehouden

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Omzendbrief BB 2007/03

Omzendbrief BB 2007/03 Omzendbrief BB 2007/03 Omzendbrief Aan de provinciegouverneurs Aan de colleges van burgemeester en schepenen Aan de leden van de deputaties Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen

Nadere informatie

1 raadgevende comités : de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin;

1 raadgevende comités : de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 19 juli 2007 houdende samenstelling en werking van de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306129 Verslag aan de Provincieraad betreft Algemene vergadering Blijdorp III op 10 december 2003 beslissing

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: Provincieraad:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1404249 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Vormingsinstellingen personeel lokale besturen Overname en integratie in de provinciale organisatie

Nadere informatie

Oprichting van een Fonds voor Bestaanszekerheid demografie voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences

Oprichting van een Fonds voor Bestaanszekerheid demografie voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences Oprichting van een Fonds voor Bestaanszekerheid demografie voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences CAO gesloten op 18 oktober 2016 in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0809422 betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - TEHUIS Protocol van verblijf, opvang,

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN C.V. ONS DAK Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk met zetel te 3680 Maaseik, Maastrichtersteenweg 31 Ondernemingsnummer 401.336.114 GECOÖRDINEERDE STATUTEN Oprichting:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1701941 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WONEN subsidie begeleiding

Nadere informatie

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702649 Provincieraadsbesluit betreft Ilva: algemene vergadering op 27 juni 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1602375 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SVK subsidiereglement Subsidiereglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1306637 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PISAD Oprichting van een

Nadere informatie

OOST-VLAAMSE POLITIEACADEMIE vzw STATUTEN

OOST-VLAAMSE POLITIEACADEMIE vzw STATUTEN OOST-VLAAMSE POLITIEACADEMIE vzw STATUTEN Hoofdstuk I - Benaming, zetel, duur en doel Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 De vereniging draagt de naam "Oost-Vlaamse Politieacademie", vereniging zonder

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Geldelijke bepalingen voor het gesubsidieerd personeel en het niet-gesubsidieerd

Nadere informatie