nieuwsbrief December 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief December 2017"

Transcriptie

1 nieuwsbrief December 2017 IKC profielplannen In mei van dit jaar ontvingen 14 IKC s, ook die in oprichting, subsidie voor de uitwerking van hun IKC-profielplan. De gemeente Leeuwarden wil graag op de hoogte gebracht worden van de voortgang, ervaringen en de eventuele knelpunten tijdens deze realisatie. Alle 14 IKC s ontvingen daarom afgelopen maand, per , het verzoek om ons hierover te informeren. Dit kan kort en bondig en geeft ons informatie voor de volgende aanvraagronde voor het schooljaar 2018/2019. Hierover ontvangen alle scholen en IKC s medio december 2017 een uitgebreidere mail. De uiterste indieningsdatum van de volgende IKC-profielplannen staat wel al vast: 1 februari 2018! IKC s die een budget toegekend hebben gekregen voor schooljaar 2017/2018; Overzicht gehonoreerde aanvragen IKC 's Wytgaard 2 Willem Alexanderschool 3 Wiarda school 4 Trianova 5 Prins Mauritsschool 6 Prins Constantijnschool 7 Eestroom/Aventurijn/Plataan/Potmarge 8 Palet 9 Kinderkoepel 10 JW Frisoschool 11 Franciscus (incl. VVL) totaal 11 aanvragen gehonoreerd; 14 IKC 's

2 Nieuwbouwflits van de Integrale Kindcentra Een aantal IKC s in Leeuwarden krijgen een nieuwe vorm: IKC Prins Maurits De Prins Mauritsschool en Sinne de Kei/Brandemeer komen straks samen in één IKC. Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer is geselecteerd voor de architectuur van de nieuwbouw. Het nieuw te bouwen IKC in Bilgaard komt op de bestaande locatie van de Prins Mauritsschool aan de Brandemeer. De voorbereidingen zijn in een ver gevorderd stadium. IKC Prins Constantijn De Prins Constantijnschool en Sinne Willem Sprengerstraat vormen straks ook een IKC. Bij het bouwproject voor dit IKC is een ontwerp geselecteerd van bureau Nauta in samenwerking met bureau De Zwarte Hond. Het uitgangspunt van het ontwerp is dat de karakteristieke Amsterdamse schoolelementen van het huidige gebouw worden geïntegreerd in de nieuwbouw. De bouw vindt plaats op de bestaande locatie van de school aan de Willem Sprengerstraat. Het huidige gebouw blijft grotendeels staan, aangevuld met een gedeelte nieuwbouw, uiteraard wordt de binnenkant van het bestaande gebouw aangepast. Ook hier zijn de voorbereidingen in een ver gevorderd stadium. IKC Eigen Wijs Adema Architecten uit Dokkum is door Proloog geselecteerd om de verbouw en uitbreiding van de bestaande SBO de Trilker en OBS de Wester te realiseren. Het gebouw van OBS de Trilker zal deels worden gesloopt, het overblijvende gedeelte wordt ingrijpend aangepast en uitgebreid. Dit zal resulteren in een multifunctioneel gebouw "IKC Eigen Wijs" ; Een IKC die plaats gaat bieden aan een kinderopvang, een speciale-en regulier basisschool. Ook deze ontwikkeling is in een zeer ver gevorderd stadium van voorbereiding. IKC De Sprong (locatie De Klamp) De Bisschop Möller Stichting heeft voor de architectuur van deze nieuwbouw architecten- en ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer geselecteerd. Bij het IKC ontwerp is gekozen voor een zo compact mogelijk gebouw dat past in de omgeving. Qua silhouet zijn de boerderijen in de omgeving de basis voor de uiteindelijke vorm. IKC s en kinderopvang Een IKC zonder kinderopvang is geen IKC, zonder de kinderopvang en de investeringen die kinderopvang in de gebouwen doet is IKC ontwikkeling in deze mate en in dit tempo niet mogelijk. We prijzen ons dan ook gelukkig dat in de gemeente Leeuwarden een aantal ondernemende instellingen voor kinderopvang actief zijn die bereid zijn te investeren in de IKC s. Sinne kinderopvang is de partner IKC Prins Maurits, IKC Prins Constantijn en IKC De Sprong. Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) is de partner bij het IKC Eigen Wijs.

3 Ze zijn voor de zomervakantie allemaal verhuisd! De dislocatie van CBS Prins Constantijnschool in het MFC het Mozaïek en de hoofdlocatie aan de Willem Sprengerstraat zijn beiden verhuisd naar de voormalige locatie van OBS Oud Oost. Dit is een tijdelijke oplossing. Het wachten is op de verbouw van de bestaande hoofdlocatie, tot een IKC. Ook Sinne Willem Sprengerstraat wordt hier gehuisvest. OBS de Eestroom Brandemeer is verhuisd naar MFC het Mozaïek. CBS Prins Mauritsschool wordt vanaf januari 2018 tijdelijk gehuisvest in OBS de Eestroom. Op de locatie van de Prins Mauritsschool komt een volledig nieuw gebouwd IKC. Deze wordt samen met Sinne de Kei/Brandemeer in gebruik genomen. OBS Oud Oost verhuisde samen met Stichting Kinderopvang Friesland afgelopen juli naar IKC Aventurijn. De feestelijke opening op 20 oktober zag er zo uit: Studiereis Berlijn In het kader van de IKC-vorming wil de gemeente Leeuwarden managers, beleidsmakers, medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang in staat stellen om inspiratie en kennis op te doen door het aanbieden van studiereizen. We zijn gestart met een 1 daagse studiereis op 7 maart Vanwege het grote succes hebben we de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een meerdaagse studiereis naar Berlijn. Deze reis heeft plaatsgevonden van 8 tot 11 oktober en was wederom een succes! De groep Berlijn-gangers bestond uit een diverse groep: directeuren van het basisonderwijs, directeuren en managers van de kinderopvang, directeur en medewerker van Kunstkade en beleidsmedewerkers van de gemeente. Het programma was vol, inspirerend en goed voor de onderlinge contacten. Na afloop van de reis is dan ook geconcludeerd dat ook dit een vervolg moet krijgen. We denken dan ook na over een volgende studiereis. Hou voor informatie hierover de volgende edities van deze nieuwsbrief in de gaten!

4 Oproep De reis naar Berlijn deed de deelnemers beseffen dat het inspirerend is om je horizon te verruimen door eens bij anderen te kijken. Dit betekent niet altijd dat je naar het buitenland moet om geïnspireerd te raken. In Nederland zijn ook IKC s die dat kunnen. Dus mocht je een wens hebben om eens op bepaalde locatie in Nederland te willen meedraaien meld dat bij hanny.voskuylen@leeuwarden.nl Wij willen dit bruggetje wel voor je slaan. Inspiratie Award De gemeente Leeuwarden kreeg tijdens het landelijke congres Gezond in een inspiratie-award, vanwege de inspirerende manier waarop de GIDS (Gezond in de School)-middelen zijn ingezet. Pilot Verplicht Verlengde Leertijd Drie jaar geleden startten CBS de Prins Mauritsschool, IKC Franciscus en IKC Trianova met de pilot Verplicht Verlengde Leertijd. Directeuren wilden zelf graag middelen om een passend dagarrangement te bieden, om het aanbod voor kinderen te verbreden. Omdat de pilot goede resultaten opleverde, krijgen IKC s tegenwoordig de mogelijkheid om jaarlijks bij de gemeente Leeuwarden een budget aan te vragen voor de uitwerking van hun IKC-profielplannen. Leeuwarden inspireert Deze pilot is destijds bekostigd vanuit GIDS (Gezond in de School)-middelen. Alle landelijke projecten die zijn gestart met behulp van deze middelen zijn geëvalueerd. De wijze waarop Leeuwarden dit heeft ingezet viel op. Pharos (de organisatie die de besteding van GIDS-middelen begeleidt) denkt dat andere gemeenten geïnspireerd kunnen raken door de Leeuwarder aanpak.

5 Combinatiefunctionarissen De gemeente evalueert de inzet van de combinatiefunctionarissen, ook wel de sport- en cultuurcoaches genoemd. Evaluatie Sinds de invoering van de combinatiefunctionarissen in 2010 vond er alleen in 2012 een evaluatie plaats. Sindsdien zijn de combinatiefunctionarissen uitgebreid met buurtsportcoaches, buurtgezondheidscoaches en binnenkort met mediacoaches. Tegelijkertijd waren er ook allerlei veranderingen, zoals de omvorming van Parnas naar Kunstkade en de ontwikkelingen van brede scholen naar IKC s. Het is dus tijd om de inzet van de combinatiefunctionarissen te evalueren en naar de toekomst te kijken. Wat zijn de effecten van 7 jaar sport- en cultuurcoaches en waar liggen de behoeften aan sport-en cultuuraanbod? Enquêtes en interviews Wij sturen binnenkort een online-enquête naar alle scholen en sportverenigingen waar sport- en/of de cultuurcoaches actief zijn. De coaches zelf krijgen ook een enquête. Daarnaast worden interviews afgenomen met een aantal sleutelfiguren die met de coaches te maken hebben. De evaluatie wordt in januari 2018 afgerond. Resultaten De resultaten worden meegenomen in een nieuwe opdracht aan bv SPORT en Kunstkade, met betrekking tot de inzet van de combinatiefunctionarissen. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk betrokkenen meewerken aan het invullen van de enquêtes en interviews. Wij houden u op de hoogte!

6 Het gedoe naar een IKC toe De gemeente Leeuwarden, de besturen van PCBO, Proloog, BMS, Sinne en SKF hebben gezamenlijk de theatervoorstelling De Zweethut- Het gedoe naar een IKC toe, naar Leeuwarden gehaald. De Zweethut is een lachwekkend en spiegelend programma, geschreven voor iedereen die betrokken is of gaat zijn bij een IKC. De voorstelling is uitermate geschikt voor een studiedag, als aanjager voor een prikkelend gesprek. Op woensdagavond, 24 januari 2018 is iedereen die betrokken is bij de IKC-ontwikkeling in Leeuwarden van harte welkom om deze theatervoorstelling in de Harmonie te komen bekijken. Meer informatie volgt nog, maar hou alvast een plekje vrij in uw agenda! *De trailer van de theatervoorstelling is te zien via: Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van De Zweethut. Ouderbetrokkenheid Als gemeente Leeuwarden zetten we al 2 jaar in op het versterken van het partnerschap tussen ouders en het IKC. We hebben de ambitie dat er op onderwijsvoorzieningen waar samengewerkt wordt met de kinderopvang, een duurzaam ouderbeleid aanwezig is. Dit doen we door deze IKC s te ondersteunen bij het opzetten van beleid op ouderbetrokkenheid en dit te blijven actualiseren door het aanbieden van onderhoudstrajecten. Ook in 2018 bieden we met Stichting Actief Ouderschap trajecten aan. Behoefte aan een traject ouderbetrokkenheid en/of een onderhoudstraject verzorgd door Stichting Actief Ouderschap? Meld dit bij hanny.voskuylen@leeuwarden.nl BIOS Het bibliotheekwerk verandert de komende jaren ingrijpend. Een belangrijke verandering is de bijdrage die de bibliotheek gaat leveren aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen en IKC s. De bibliotheek introduceert een nieuwe educatieve (landelijke) aanpak: de Bibliotheek op school. Met deze aanpak kan iedere basisschool/ikc een volwaardige schoolbibliotheek realiseren en wordt er structureel samengewerkt aan taalontwikkeling, leesplezier en 21 e -eeuwse vaardigheden van kinderen. Een aantal scholen in gemeente Leeuwarden is inmiddels gestart met dit succesvol gebleken concept. Laat je inspireren door bijgaand filmpje Meer weten? Neem contact op met Yke de Jong y.dejong@sbmf.nl

Het Vlekkenplan. Oud-Oost Westeinde en Valeriuskwartier Bilgaard Camminghaburen Huizum-West

Het Vlekkenplan. Oud-Oost Westeinde en Valeriuskwartier Bilgaard Camminghaburen Huizum-West Het Vlekkenplan Op 8 januari 2013 heeft het College de kadernota Onderwijshuisvesting in nieuwe tijden vastgesteld. Met deze nota heeft het College aan de schoolbesturen de opdracht gegeven om, in gezamenlijk

Nadere informatie

IKC's in Leeuwarden: KRACHT VANUIT DE BASIS

IKC's in Leeuwarden: KRACHT VANUIT DE BASIS IKC's in Leeuwarden: KRACHT VANUIT DE BASIS 2 Visie voor kinderen tot dertien jaar OPTIMALE ONTWIKKELINGSKANSEN Het Integraal Kindcentrum (IKC) is een compleet concept voor speel-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden

Nadere informatie

Integrale Kindcentra in Leeuwarden

Integrale Kindcentra in Leeuwarden Integrale Kindcentra in Leeuwarden De ontwikkeling van Intergrale Kindcentra in de gemeente Leeuwarden verloopt voorspoedig. Iedereen vindt dat IKC s er moeten komen; politiek, bestuur, de ambtelijke organisatie

Nadere informatie

Gezond in... Leeuwarden

Gezond in... Leeuwarden Gezond in... Leeuwarden 2 Één van de scholen die het gezondheidsprofiel koos, zet dankzij GIDS in op gezonde kooklessen. Gemeente pakt gezondheidsachterstanden aan met visie en regie Leeuwarden: aanjagen

Nadere informatie

Goed onderwijs. Kinderen krijgen alle ruimte. Breed aanbod. Alle scholen van Proloog zijn groen. op 23 openbare basisscholen in en rondom Leeuwarden

Goed onderwijs. Kinderen krijgen alle ruimte. Breed aanbod. Alle scholen van Proloog zijn groen. op 23 openbare basisscholen in en rondom Leeuwarden Kinderen krijgen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen Goed onderwijs op 23 openbare basisscholen in en rondom Leeuwarden Alle scholen van Proloog zijn groen Breed aanbod o.a. Montessori, Reggio Emilia,

Nadere informatie

KRACHT VANUIT DE BASIS

KRACHT VANUIT DE BASIS ikc het leeuwarder model_ikc het leeuwarder model 24-11-13 14:26 Pagina 1 IKC's in Leeuwarden: KRACHT VANUIT DE BASIS ikc het leeuwarder model_ikc het leeuwarder model 24-11-13 14:26 Pagina 3 ikc het leeuwarder

Nadere informatie

Deze regeling heeft als doel om middelen beschikbaar te stellen aan IKC s in de gemeente Leeuwarden voor het uitvoeren van hun profiel.

Deze regeling heeft als doel om middelen beschikbaar te stellen aan IKC s in de gemeente Leeuwarden voor het uitvoeren van hun profiel. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leeuwarden Nr. 40035 26 februari 2018 Regeling subsidie Kansen voor Kinderen 2018 Tekst van de regeling BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

PROGRAMMA VERLENGDE LEERTIJD IKC DE SPRONG

PROGRAMMA VERLENGDE LEERTIJD IKC DE SPRONG PROGRAMMA VERLENGDE LEERTIJD IKC DE SPRONG Johan de Walestraat 1, Leeuwarden 058-2665909 info@ikcdesprong.nl Programma verlengde leertijd IKC de Sprong schooljaar 2015-2016 IKC de Sprong is een IKC met

Nadere informatie

Tussentijdse evaluatie pilot taalklas schooljaar

Tussentijdse evaluatie pilot taalklas schooljaar Tussentijdse evaluatie pilot taalklas schooljaar 2013-2014 Start taalklas In oktober 2013 is de gemeente Asten in samenwerking met het schoolbestuur van stichting PRODAS gestart met een pilot taalklas

Nadere informatie

Word wie je bent. onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald

Word wie je bent. onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald Alle scholen van Proloog zijn groen De solvabiliteit van Proloog is toegenomen Proloog is marktleider in het primair onderwijs in de gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

De toekomst begint vandaag!

De toekomst begint vandaag! verder bouwen aan de kindcentra 0-13 s-hertogenbosch De toekomst begint vandaag! Als professionals, schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en gemeente werken we samen aan de kindcentra 0-13 s-hertogenbosch;

Nadere informatie

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Opdrachtgever: Hans Tanis, Wethouder Onderwijs Auteurs: Hans Erkens en Diana Vonk Datum: 9 oktober 2013 Inleiding 1.1. Aanleiding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Aan de gemeentebesturen van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Geacht gemeentebestuur,

Aan de gemeentebesturen van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Geacht gemeentebestuur, Aan de gemeentebesturen van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest Datum 7 april 2014 Telefoon 088-2465118 Bijlage Ons kenmerk UIT-2014-038927 Fax Uw kenmerk E-mail arjan.stam@brandweer.vrhm.nl Uw brief van

Nadere informatie

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam.

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Leerdam, 17 februari 2016. Aan het bestuur van O2A5 Dam 1 4241 BL Arkel. Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Geachte toetsingscommissie,

Nadere informatie

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan.

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan. Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Jaarplan basisschool Los Hoes 2017-2018 Als basis van het huidige jaarplan gelden de evaluatie van het jaarplan 2016-2017, het schoolplan 2015-2019, het strategisch beleidsplan

Nadere informatie

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten

Doel resultaat - Opbrengsten passend bij landelijk gemiddelde en analyseren opbrengsten Speerpunt 3 Doorgaande leerlijn 2016 2017 1. Waarom Het didactisch handelen van leerkrachten is erop gericht dat kinderen een ononderbroken ontwikkeling kunnen doormaken. Voor die ontwikkeling is een rijke

Nadere informatie

Plan om mogelijkheden IKC Grou te onderzoeken. Opgroeien doe je samen! Onderzoeksplan IKC Grou oktober 14 1

Plan om mogelijkheden IKC Grou te onderzoeken. Opgroeien doe je samen! Onderzoeksplan IKC Grou oktober 14 1 Plan om mogelijkheden IKC Grou te onderzoeken. Opgroeien doe je samen! 1 Inhoud 1. Een Integraal Kindcentrum juist in Grou!... 3 2. Het tijdpad.... 4 3. Definitie van het IKC in Grou.... 6 4. Begroting

Nadere informatie

Betreft: uitwerking vragenlijsten onderwijsvoorzieningen Moergestel.

Betreft: uitwerking vragenlijsten onderwijsvoorzieningen Moergestel. Moergestel, 21 juli 2016 Betreft: uitwerking vragenlijsten onderwijsvoorzieningen Moergestel. Geachte ouders, verzorgers, aspirant ouders en personeelsleden van de Bienekebolders en de Vonder in Moergestel,

Nadere informatie

De nieuwe school gaat door!

De nieuwe school gaat door! De nieuwe school gaat door! Na jaren van vergaderen en stemmingen in de gemeenteraad van Weert, is op 25 februari 2015 eindelijk het definitieve besluit gevallen: Laar krijgt een nieuwe school aan de Aldenheerd.

Nadere informatie

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016 Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties donderdag 13 oktober 2016 Welkom & opening Nanny Roelen Agenda 1. Welkom Nanny Roelen, avondvoorzitter 2.Opzet IKC Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012

Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012 Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012 Vooraf Archipel ontwikkelt haar scholen tot educatieve centra In nauwe samenwerking met De Blokkentoren Januari

Nadere informatie

Scholen en culturele instellingen vinden elkaar. Goed cultuuronderwijs. partnerschap. Foto s kinderen en Paul Loermans: Hans Roggen

Scholen en culturele instellingen vinden elkaar. Goed cultuuronderwijs. partnerschap. Foto s kinderen en Paul Loermans: Hans Roggen Scholen en culturele instellingen vinden elkaar Goed cultuuronderwijs dankzij partnerschap 12 Foto s kinderen en Paul Loermans: Hans Roggen Muziek, dans en drama zijn goed voor de ontwikkeling van het

Nadere informatie

Combinatiefuncties en NASB

Combinatiefuncties en NASB Combinatiefuncties en NASB Aanpak en ervaringen 13-09-2010 Arjan van den Beld Marjolein Zevenbergen Korte terugblik BSI en Bos Eerste sportnota sport, doen en beleven in 2002 vastgesteld. Start BSI in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Talentencampus Eigen Wijs

Nieuwsbrief Talentencampus Eigen Wijs Nieuwsbrief Talentencampus Eigen Wijs In deze nieuwe nieuwsbrief houden we u maandelijks op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het Integrale Kind Centrum dat we ontwikkelen met OBS De Wester, SBAO

Nadere informatie

JAARBERICHT BREDE SCHOLEN EN IKC'S 2013, Terugkoppeling voor Kinderactiviteiten De Singel - - Amsterdam, december 2013

JAARBERICHT BREDE SCHOLEN EN IKC'S 2013, Terugkoppeling voor Kinderactiviteiten De Singel - - Amsterdam, december 2013 JAARBERICHT BREDE SCHOLEN EN IKC'S 2013, Terugkoppeling voor Kinderactiviteiten De Singel - - Amsterdam, december 2013 Regioplan Beleidsonderzoek Nieuwezijds Voorburgwal 35 1012 RD Amsterdam Tel.: +31

Nadere informatie

Ondersteuningsplan

Ondersteuningsplan Ondersteuningsplan 2018-2022 Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Friesland Publieksversie Alle leerlingen gaan succesvol naar school dat is onze opdracht en daar werken alle scholen voor primair onderwijs

Nadere informatie

Combinatiefuncties in Rotterdam Aanknopingspunten met bestaand beleid

Combinatiefuncties in Rotterdam Aanknopingspunten met bestaand beleid Aanknopingspunten met bestaand beleid Voorstellen Mera Oosterom Beleidsmedewerker actieprogramma Voeding en Beweging + interim projectleider Combinatiefuncties Inhoud De aanloop Uitgangspunten in Rotterdam

Nadere informatie

Frank Studulski - Sardes 16 december 2011

Frank Studulski - Sardes 16 december 2011 Frank Studulski - Sardes 16 december 2011 Onderwerpen 1. Ontstaan brede school & definiëring 2. Theoretische basis 3. Ontwikkeling laatste tien jaar 4. Gebouwen 5. Integrale kindcentra 6. Opbrengsten 7.

Nadere informatie

Fusienieuwsbrief OBS Solte Campe en CBS Ichthusschool Zoutkamp Nummer 2, 12 oktober 2015

Fusienieuwsbrief OBS Solte Campe en CBS Ichthusschool Zoutkamp Nummer 2, 12 oktober 2015 Fusienieuwsbrief OBS Solte Campe en CBS Ichthusschool Zoutkamp Nummer 2, 12 oktober 2015 Beste ouders, teamleden en betrokkenen, Voor u ligt de tweede fusienieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief informeren

Nadere informatie

Inleiding. Start met proefabonnement. acadin 1

Inleiding. Start met proefabonnement. acadin 1 Inleiding Acadin is een leeromgeving met veel faciliteiten en een grote hoeveel leeractiviteiten. Het succevol implementeren ervan, vraagt om doordachte keuzes. Voor u ligt de opzet van een plan van aanpak

Nadere informatie

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur..

De Nieuwskraai. Met vriendelijke groet, Paul Moltmaker, algemeen directeur Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Onze directeur.. Nieuwsbrief Obs Het Kraaiennest Datum: 28 januari 2016 Nummer: 11 Inhoud Rapporten... 1 Brief aan de leerlingen!... 1 Onze directeur..... 2 Nieuwe schoolplein WIE O WIE? HERHALING... 3 Leesconsulent van

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 17 18 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK P.C PRINS CONSTANTIJNSCHOOL

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK P.C PRINS CONSTANTIJNSCHOOL RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK P.C PRINS CONSTANTIJNSCHOOL School : p.c Prins Constantijnschool Plaats : Leeuwarden BRIN-nummer : 15AH Onderzoeksnummer : 71440 Datum schoolbezoek : 10 januari 2006 Datum vaststelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN December 2018 Inleiding Aan de Touwlaan wordt een prachtig en krachtig kindcentrum gerealiseerd. In dit spiksplinternieuwe gebouw zal de fusieschool Fatima/Nicolaas,

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Naar andere schooltijden, en dan?

Naar andere schooltijden, en dan? Naar andere schooltijden, en dan? De Vuursteen & De Meander Ede, 9 december 2014 Paul van Lent Waarom andere schooltijden? Behoefte Veranderende maatschappij Aansluiting tussen werk - school - en kinderopvangtijden

Nadere informatie

Bibliotheek van Betekenis Gemeente Reimerswaal. 20 november 2014

Bibliotheek van Betekenis Gemeente Reimerswaal. 20 november 2014 Bibliotheek van Betekenis Gemeente Reimerswaal 20 november 2014 Inleiding De afgelopen jaren is onduidelijkheid ontstaan over de richting en inrichting van het bibliotheekbeleid in gemeente Reimerswaal

Nadere informatie

Project. Opdrachtgever. Architect. Oplevering. Toelichting. Uitbreiding HZN, Harlingen. HZN stralen en conserveren. Penta architecten, Harlingen

Project. Opdrachtgever. Architect. Oplevering. Toelichting. Uitbreiding HZN, Harlingen. HZN stralen en conserveren. Penta architecten, Harlingen Uitbreiding HZN, Harlingen HZN stralen en conserveren Penta architecten, Harlingen 2010 Op bedrijventerrein Oostpoort in Harlingen, op een locatie direct aan het Van Harinxmakanaal, was HZN tot voor kort

Nadere informatie

Ook bij PCBO Leeuwarden-Fryslân nummer 16 / 16 juli Afscheid Keimpe van der Wal

Ook bij PCBO Leeuwarden-Fryslân nummer 16 / 16 juli Afscheid Keimpe van der Wal Postbus 1090 / 8900 CB Leeuwarden 058 2130350 / mail: info@pcboleeuwarden.nl www.pcboleeuwarden.nl nieuwsflits nummer 16 / 16 juli 2018 Ook bij PCBO Leeuwarden-Fryslân 2018 Dat Leeuwarden-Fryslân in 2018

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 EN 2016 IN DE GEMEENTE. Leeuwarderadeel

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 EN 2016 IN DE GEMEENTE. Leeuwarderadeel RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 EN 2016 IN DE GEMEENTE Leeuwarderadeel Plaats : Stiens Gemeentenummer : 0081 Onderzoeksnummer : 288786 Datum onderzoek : 21

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Vakantierooster 2015-2016

Nieuws uit CBS Het Kompas. Vakantierooster 2015-2016 Nieuws uit CBS Het Kompas Deze laatste periode is altijd een beetje dubbel. We zijn volop bezig met dit schooljaar af te ronden: citotoetsen, schoolreisje, schoolkamp, afscheid groep 8, evaluaties. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Kerstvakantie van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari. 22 december: Alle kinderen zijn om 11.45u vrij! Geachte ouder(s) en verzorger(s),

Kerstvakantie van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari. 22 december: Alle kinderen zijn om 11.45u vrij! Geachte ouder(s) en verzorger(s), Geachte ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het vierde en het laatste nummer van de St. Thomasluiden in het jaar 2017. Wij wensen u veel leesplezier! Agenda voor de maand december en januari: 22 december:

Nadere informatie

Ook bij PCBO Onrust in het onderwijs

Ook bij PCBO Onrust in het onderwijs nummer 15 21 december 2017 Postbus 1090 8900 CB Leeuwarden Telefoon 058 2130350 Email: info@pcboleeuwarden.nl Web: www.pcboleeuwarden.nl Ook bij PCBO Onrust in het onderwijs Groeiende werkdruk in het basisonderwijs.

Nadere informatie

Informatieavond Van visie tot gebouw => renovatie. 7 februari 2017

Informatieavond Van visie tot gebouw => renovatie. 7 februari 2017 Informatieavond Van visie tot gebouw => renovatie 7 februari 2017 Doel van deze bijeenkomst 1. Ouders informeren (IKC - traject - visie - tijdpad) 2. Duidelijkheid geven omtrent de verbouwing 3. Vragen

Nadere informatie

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw.

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. PLAN VAN AANPAK INTEGRAAL KINDCENTRUM LINNE Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. Samenwerkingspartners Stichting INNOVO: Basisschool Triangel

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 IN DE GEMEENTE. Aa en Hunze

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 IN DE GEMEENTE. Aa en Hunze RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 IN DE GEMEENTE Aa en Hunze Plaats : Gieten Gemeentenummer : 1680 Onderzoeksnummer : 288090 Datum onderzoek : 11 februari 2016

Nadere informatie

OOSTENWIND EBC-OOST SAMEN GROEIEN OVER EEN FRISSE WIND DOOR SCHIJNDEL-OOST, OOS- TENWIND!

OOSTENWIND EBC-OOST SAMEN GROEIEN OVER EEN FRISSE WIND DOOR SCHIJNDEL-OOST, OOS- TENWIND! EBC-OOST SAMEN GROEIEN 3 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015, editie 1 OOSTENWIND OVER EEN FRISSE WIND DOOR SCHIJNDEL-OOST, OOS- TENWIND! Er waait een frisse wind door de Schijndelse wereld van onderwijs

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

Onderwijshuisvesting. in nieuwe tijden

Onderwijshuisvesting. in nieuwe tijden Onderwijshuisvesting in nieuwe tijden december 2012 SAMENVATTING In deze nota gaat het roer voor onderwijshuisvesting om. De sturende, bepalende rol van de gemeente wordt ingeruild voor een lenige lokale

Nadere informatie

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan o.b.s. De Wieden Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Beulakerwiede 4 Plaats Zwolle Telefoon 038-4542762 E-Mail i.jousma@ooz.nl Datum 8-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs... 4

Nadere informatie

Lijster eens. Welke vraag vindt u dat gesteld moet worden? 29 januari 2018 schooljaar nieuwsbrief 11

Lijster eens. Welke vraag vindt u dat gesteld moet worden? 29 januari 2018 schooljaar nieuwsbrief 11 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 29 januari 2018 schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 11 Van de directie De maand januari is voorbij gevlogen, er is keihard gewerkt aan alle

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden Zaaknummer: OWZDB28 Onderwerp nazorg ex-gedetineerden Collegevoorstel Inleiding In juni 2011 heeft u besloten voor een aantal taken aan te sluiten bij het Bureau Nazorg s-hertogenbosch voor de nazorg van

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Bevordering naar LB-schaal. Stichting Eem-Vallei Educatief

Bevordering naar LB-schaal. Stichting Eem-Vallei Educatief werkveld datum Instemming/advies GMR Goedkeuring RvT Vastgesteld CvB Personeel/MD 07-03-2018 17-04-2018 21-03-2018 Stichting Eem-Vallei Educatief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Twee sporen beleid

Nadere informatie

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN

Collegevoorstel AANLEIDING BEOOGD EFFECT ARGUMENTEN Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4352414 Opsteller : mw. N. Koenen Telefoon : (033) 469 42 81 User-id : KOE2 Onderwerp Convenant Gezonde Scholen in Amersfoort Voorstel: Het Convenant Gezonde Scholen

Nadere informatie

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Waalwijk, september 07 Inleiding In de Deelnemersraad van 30 mei zijn afspraken gemaakt over de inzet van het positieve resultaat over 06. Eén van de afspraken

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Terugblik op de meivakantie. Digitale nieuwsbrief 5 BSO De Toonzetters BSO De Kangoeroe BSO De Egel mei 2013

Locatienieuws & Zo. Terugblik op de meivakantie. Digitale nieuwsbrief 5 BSO De Toonzetters BSO De Kangoeroe BSO De Egel mei 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar 2012 is alweer in de laatste fase terecht gekomen. Wij kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde meivakantie, waarbij we ook veel hulp kregen van

Nadere informatie

Inventarisatie van het werkveld van de cultuurcoach

Inventarisatie van het werkveld van de cultuurcoach Inventarisatie van het werkveld van de cultuurcoach Belangrijke bruggenbouwer, onzekere toekomst Cul tuur coach

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

WouÓENbERq. RAPPORTFORMULIER eigen initiatief. 05- Ol Datum inboeken. onderwerp Toekomst regulier peuterspeelzaalwerk Woudenberg

WouÓENbERq. RAPPORTFORMULIER eigen initiatief. 05- Ol Datum inboeken. onderwerp Toekomst regulier peuterspeelzaalwerk Woudenberg WouÓENbERq RAPPORTFORMULIER eigen initiatief Besluitenregistratie: Postregistratienummer : 13. 05- Ol Datum inboeken Openbaar nee Internet naar RAAD nee OR nee Communicatie ja Europese regelgeving nee

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0020 Rv. nr..: 10.0020 B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: 10.0129 Naam programma +onderdeel: 8. Cultuur, Sport en Recreatie Onderwerp: Evaluatie Topsportbeleid 2006 2008

Nadere informatie

HOI nr. 01 woensdag 22 augustus 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 5 september.

HOI nr. 01 woensdag 22 augustus 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 5 september. HOI nr. 01 woensdag 22 augustus 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 5 september. Agenda Datum Activiteit 29 t/m 31 augustus Intekenen kennismakingsgesprekken

Nadere informatie

Raadsvoorstel (gewijzigd)

Raadsvoorstel (gewijzigd) Raadsvoorstel (gewijzigd) Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1094803 Sliedrecht, 29 oktober 2013 Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Onderwijsvoorzieningen Beslispunten Wij stellen u

Nadere informatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie De Akkers Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 15 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 6 november 2018 een onderzoek uitgevoerd in groep 1 en 2 van basisschool OBS De

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. 't Krekeltje

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. 't Krekeltje RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE 't Krekeltje Plaats : Rotterdam LRKP nummer : 170468756 Onderzoeksnummer : 264606 Datum onderzoek : 2 december 2013 Datum

Nadere informatie

Nieuwsbrief passend onderwijs

Nieuwsbrief passend onderwijs Juli 2012 Uitgelicht Eerste Kamer behandelt wetsvoorstellen op 11 september De behandeling van de wetsvoorstellen passend onderwijs en kwaliteit in het speciaal onderwijs is verplaatst naar 11 september

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Jaarplan 2010-2011 Versie augustus 2011 Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Actiepunt 4A: Schoolplan Hoofdstuk 4 Onderwijskundig beleid: Obs de Schovenhorst heeft deelgenomen aan de bijeenkomsten georganiseerd

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE Pareltje de Schatkaart Plaats : Delft LRKP nummer : 198321922 BRIN nummer : 13QZ C2 Onderzoeksnummer : 288192

Nadere informatie

Maastricht op koers naar kindcentra

Maastricht op koers naar kindcentra 8e Jaarcongres Brede School, 23 mei 2012 Maastricht op koers naar kindcentra Per Ebbelink en Ginny Isbouts Agenda Even voorstellen:mik en MosaLira Omgeving Visie op samenwerken Praktijkvoorbeelden Resultaten

Nadere informatie

Werkdocument Montessori voor een nieuwe tijd

Werkdocument Montessori voor een nieuwe tijd Werkdocument Montessori voor een nieuwe tijd 1 oktober 2013 (revisie) Versie 2.3 1e Amstelveense Montessorischool Michelina Hoogeveen, Irene Simonis, Frank Versloot Inhoudsopgave Inleiding, doelen en uitgangspunten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Welkom nieuwe kinderen Samenwerking Smallsteps Sociale veiligheid Staken Montessoriweetje Wachtlijst Connect logopedie Oproep denktank

Nadere informatie

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo December 2016 Nieuwsbrief van de MR INHOUD Nieuwe samenstelling 2 Nieuwe leden stellen zich voor Wat doet de MR Taken en bezigheden 3 Het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Beleidsplan (concept)

Beleidsplan (concept) Inleiding Met ruim 40 scholen is de daltonregio Noord-Holland een belangrijke regio in ons land. De laatste jaren heeft het toenmalige bestuur van de regio Noord-Holland door diverse omstandigheden geen

Nadere informatie

Voor wat betreft de financiën ligt de prioriteit bij de interne begeleiding op de basisscholen.

Voor wat betreft de financiën ligt de prioriteit bij de interne begeleiding op de basisscholen. Zoetermeer, april 2014. NIEUWSBRIEF PASSEND ONDERWIJS NUMMER 10 Met deze nieuwsbrief willen we alle betrokkenen in het kort informeren over actuele ontwikkelingen met betrekking tot Passend Onderwijs.

Nadere informatie

JAARPLANNING IKC Copyright: Hanny Voskuylen gemeente Leeuwarden

JAARPLANNING IKC Copyright: Hanny Voskuylen gemeente Leeuwarden JAARPLANNING IKC Copyright: Hanny Voskuylen hanny.voskuylen@leeuwarden.nl gemeente Leeuwarden atum Versie 1 / oktober 2015 Auteurs verklaring tekens: = irecteur B= Bestuur K = Kinderopvang PLAN O ACT Onderwerp

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Pedagogisch Beleid. Peuterspeelzalen

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Pedagogisch Beleid. Peuterspeelzalen Stichting Kinderopvang Alkmaar Pedagogisch Beleid Peuterspeelzalen Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 2. DOEL VAN HET BELEID...3 2.1 ALGEMEEN...3 2.2 BIJDRAGE AAN ORGANISATIEDOELEN...3 2.3 ROLLEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN...4

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 17 17 januari 2019 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid

Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid Concept projectplan Steunpunt Hoogbegaafdheid Procesbeschrijving Bij het vormgeven aan het project Hoogbegaafdheid hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden, waaronder met andere samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Notitie Schoolondersteuningsprofiel 2016 en verder

Notitie Schoolondersteuningsprofiel 2016 en verder Notitie Schoolondersteuningsprofiel 2016 en verder Inleiding en relevantie van deze notitie De Amsterdamse scholen hebben in de aanloop naar passend onderwijs in de periode voor 1 augustus 2014 hun eerste

Nadere informatie

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 1. Inleiding In 2008 is de gemeente Nijmegen gestart met de inzet van 13,3 fte combinatiefuncties bij Onderwijs, Sport en

Nadere informatie

Evaluatie Famillement 2018

Evaluatie Famillement 2018 Inhoud Samenvatting Famillement 2018... 1 Resultaten evaluatie standhouders... 2 Beeld van de bezoeker... 2 Locatie... 3 Organisatie... 5 Datum en tijd... 6 Programma... 7 Eindoordeel...12 Resultaten evaluatie

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden de dames C.H.C. Bogers en J.S. Rambaran en de heer A.J.F. Kapteijns

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden de dames C.H.C. Bogers en J.S. Rambaran en de heer A.J.F. Kapteijns Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van de raadsleden de dames C.H.C. Bogers en J.S. Rambaran en de heer A.J.F. Kapteijns sv 2011.223 RIS 180210 Regnr. BOW/2011.260 Den Haag, 24 mei 2011

Nadere informatie

Ouderbeleid. Inleiding. 1 Educatief partnerschap. 1.1 Onze visie op ouderbetrokkenheid. 1.2 Onze missie

Ouderbeleid. Inleiding. 1 Educatief partnerschap. 1.1 Onze visie op ouderbetrokkenheid. 1.2 Onze missie Inleiding Wij hechten veel waarde aan een goed contact met de ouders. Het contact met de ouders is voor ons een essentiële voorwaarde voor een goede ontwikkeling van het kind binnen onze opvang. U als

Nadere informatie

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom.

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Notulen van de mr-vergadering op 12 juni 2017 Aanwezigen: Jasper de Bock (interim-voorzitter MR) Lotte van Deursen Rene Glas Bas de Groot Marco van Leeuwen Laura Lijf-Versteeg Diederik Miedema Lidwien

Nadere informatie

Basisschool Extralent, jaarplan Jaarplan

Basisschool Extralent, jaarplan Jaarplan Basisschool Extralent, jaarplan 2017-2018 1 Jaarplan 2017-2018 Voorwoord Voor u ligt het jaarplan 2017-2018 van basisschool Extralent, een basisschool voor voltijd onderwijs aan hoogbegaafde kinderen (voorheen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2

Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2 Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2 Thema: Daar zorg ik voor! We lezen deze weken over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2015-2016 * nummer 1 * augustus 2015. Start van het schooljaar

Nieuwsbrief. 2015-2016 * nummer 1 * augustus 2015. Start van het schooljaar Nieuwsbrief Start van het schooljaar Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Tegelijk ook in een nieuw fris jasje (iets met: verandering van spijs ) We zijn dit schooljaar goed begonnen.

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Raadsstuk Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Nummer 2017/585256 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

De nieuwe school in Groet. Het gebouw

De nieuwe school in Groet. Het gebouw De nieuwe school in Groet. Het gebouw In de dorpskernen van Groet en Schoorl bevinden zich een 4-tal basisscholen die bestuurlijk worden aangestuurd door ISOB en Flore. De beide schoolbesturen hebben,

Nadere informatie

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

Kind Centrum RUINERWOLD. IKC ontwikkeling niet meer te stoppen

Kind Centrum RUINERWOLD. IKC ontwikkeling niet meer te stoppen Kind Centrum RUINERWOLD IKC ontwikkeling niet meer te stoppen Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van met name onderwijs. Uit het onderzoek van Oberon blijkt dat de samenwerking

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j.

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. Vergadering: 27 januari 2015 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. de Boer-Pontier)

Nadere informatie

Handout Hoe worden wij een integraal kindcentrum?

Handout Hoe worden wij een integraal kindcentrum? Handout Hoe worden wij een integraal kindcentrum? Frank Studulski Kenniscentrum Kindcentra Deze handout gaat in op een veel gestelde vraag: hoe worden wij een integraal kindcentrum (IKC)? De handout geeft

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie