Word wie je bent. onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Word wie je bent. onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald"

Transcriptie

1

2 Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald Alle scholen van Proloog zijn groen De solvabiliteit van Proloog is toegenomen Proloog is marktleider in het primair onderwijs in de gemeente Leeuwarden Word wie je bent Ieder kind is welkom op de scholen van Proloog, ongeacht afkomst, geloof of levensovertuiging. Onze enthousiaste leerkrachten zetten iedere dag hun beste beentje voor om de kinderen een veilige leeromgeving te geven. Alleen dan kunnen de kinderen met plezier goed onderwijs krijgen zodat ze worden wie ze zijn. School en leerkrachten spelen een grote rol in de ontwikkeling van de kinderen. Voor hun toekomst is personeel van kwaliteit van groot belang; goed onderwijs drijft immers op goed personeel. Proloog voorziet daarin door haar medewerkers te stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen; word wie je bent. Om én kinderen én personeel een fijne leer- en werkomgeving te bieden, is een stabiele en betrouwbare organisatie van grote betekenis. Tevreden stellen we vast dat Proloog na een aantal roerige jaren in rustiger vaarwater is beland. We zijn weer in-control en zitten vol plannen, die we de komende jaren gaan uitvoeren: word wie je bent. Graag vertellen wij u aan de hand van enige overzichten en cijfers van 2015 wat deze plannen zijn: grote uitdagingen die alleen waargemaakt kunnen worden door het samen te doen. Samen presteren inspireert, elkaar kennen stimuleert. In een sterk veranderende samenleving is het van belang elkaar te ontmoeten en de juiste verbindingen te zoeken. Proloog gaat daarom graag met anderen in gesprek, op zoek naar inspiratie voor nieuwe plannen. Wat leeft er vandaag bij ouders, leerkrachten en andere partners om ook morgen klaar te zijn voor de toekomst? Juni 2016 Albert Helder, College van Bestuur Stichting Proloog Goed onderwijs drijft op goed personeel

3 Marktaandeel % 2,3% 2,3% 3,5% ,1% 16,7% oktober oktober oktober 2015 Proloog PCBO RK LSV Gereformeerd Vrije School 3717 leerlingen 2758 leerlingen 1439 leerlingen 300 leerlingen 200 leerlingen Proloog is marktleider als het gaat om het primair onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Aantal leerlingen Proloog Het aantal leerlingen is op 1 oktober 2014 toegenomen als gevolg van de fusie met 5 scholen uit de voormalig gemeente Boarnsterhim. 200 leerlingen We gaan ervoor Onderbouw Bovenbouw Speciaal Basisonderwijs Met ruim 3700 leerlingen op 23 scholen had Proloog in 2015 een fors marktaandeel in het primair basisonderwijs in Leeuwarden en omstreken. Sinds oktober 2015 zitten alle scholen van Proloog weer in het basisarrangement. Dit betekent dat het onderwijs op onze scholen volgens de onderwijsinspectie goed is. Proloog heeft de afgelopen jaren dan ook keihard gewerkt aan de onderwijskwaliteit. De meetbare toets resultaten over kennis alleen zijn niet meer genoeg in onze complexe maatschappij. Onderwijskwaliteit betekent ook het vormen van kinderen tot zelfstandige jonge burgers. " Onderwijskwaliteit betekent ook het vormen van kinderen tot zelfstandige jonge burgers" De wijk-en dorpenteams zorgen steeds vaker voor de verbinding tussen school en bijvoorbeeld jeugdhulp om waar nodig extra hulp te bieden. Om de onderwijskwaliteit te handhaven en te verbeteren, motiveert Proloog haar medewerkers actief te werken aan eigen ontwikkeling. Onderwijsresultaten De onderwijsresultaten van Proloog scoren hoger dan het landelijk gemiddelde. Rekenen Proloog Rekenen landelijk Technisch lezen Proloog Begrijpend lezen landelijk Begrijpend lezen Proloog Begrijpend lezen Proloog Begrijpend lezen landelijk De overgang naar passend onderwijs Als een kind bijzondere aandacht nodig heeft, bekijkt de eigen school of het deze extra zorg zelf kan bieden. Zo niet, dan zoekt de school een goede onderwijsplek elders. Dit is een nieuwe zorgplicht van de scholen: Passend Onderwijs, ingegaan op 1 augustus Bij Passend Onderwijs kijken we niet meer naar budgetten, maar naar behoeftes, d.w.z. wat heeft een kind nodig. Uitgangspunt is dat elk kind proactief kan meedoen in het onderwijs van nu. Voor aanvullende hulp is er een zorgadviesteam met daarin diverse deskundigen en hulpverleners. De eerste ervaringen van Proloog met Passend Onderwijs zijn positief. Deze geven voldoende vertrouwen om Passend Onderwijs verder uit te bouwen.

4 Leeftijdsopbouw Vrouw Man Flexibel personeel Het aandeel vrouwen ten opzichte van mannen is erg hoog. Dit wijkt niet af van de landelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Ziekteverzuim Onze leerkrachten hebben een cruciale rol in de ontwikkeling van de kinderen. Proloog is zich bewust van deze belangrijke taak en anticipeert daarop in haar nieuw personeelsbeleid. Bijvoorbeeld door de interne mobiliteit te stimuleren, waardoor het personeel flexibel en in ontwikkeling blijft. 10% 8% 6% 4% 2% 0% Proloog Landelijk (Landelijk ziekteverzuim 2015 nog niet bekend) Proloog ziet daarin grote voordelen: de medewerkers worden uitgedaagd nieuwe dingen te proberen. En een eventuele roulatie binnen Proloog kan interessante contacten en relaties opleveren die leiden tot een betere afstemming in onze organisatie. " Medewerkers worden uitgedaagd nieuwe dingen te proberen" Daarnaast speelt het informeel leren een steeds grotere rol; een invalbeurt of het samen oplossen van een probleem kunnen bijvoorbeeld ook interessante leerervaringen opleveren. Het ziekteverzuim binnen Proloog is relatief hoog, maar er is de afgelopen jaren een daling ingezet. Conform het jaarplan van Proloog wordt hard gewerkt aan het terugdringen van het ziekteverzuim door intensieve begeleiding en het sturen met op maat re-integratietrajecten. Proloog verwacht met deze vaste flexibiliteit de medewerkers gemotiveerd en gezond te houden. Loonkosten per functiecategorie 11% 82% 7% Directie scholen en bovenschools Onderwijzend personeel Onderwijsondersteunend personeel Om vervanging op de scholen goed te organiseren wil Proloog een flexibele pool maken. De vervangende medewerkers krijgen in deze pool wel een vast contract, doch worden ingezet op verschillende plaatsen. Dit zorgt enerzijds voor continuïteit, anderzijds verbindt Proloog de invallers vaster aan de organisatie. Om de leeftijdsopbouw van het personeel meer in balans te brengen, acht Proloog instroom van goed opgeleide jongeren van groot belang om de vergrijzing op te vangen. " Om vervanging op de scholen goed te organiseren wil Proloog een flexibele pool maken" Het percentage overhead van Proloog bedraagt 18% (landelijk 18,3%).

5 Solvabiliteit Solvabiliteit 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Benchmark PO 2013 Benchmark PO 2014 Proloog 2013 Proloog 2014 Proloog 2015 Proloog 2016 Proloog 2017 Proloog 2018 Proloog 2019 Proloog 2020 De ratio solvabiliteit geeft de mate aan waarin Proloog in staat is om op de lange termijn aan al haar financiële verplichtingen te voldoen. De solvabiliteit van Proloog is toegenomen en ligt boven de ondergrens gesteld door het ministerie van OCW. Liquiditeit 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Benchmark PO 2013 Benchmark PO 2014 Proloog 2013 Proloog 2014 Liquiditeit Proloog 2015 Proloog 2016 Proloog 2017 Proloog 2018 Proloog 2019 Proloog 2020 minimale norm minimale norm Ook de liquiditeit van Proloog is in 2015 hoger dan de minimale norm gesteld door het ministerie van OCW. Internationale taalschool Voor leerlingen die geen of weinig Nederlands spreken, heeft Leeuwarden sinds februari 2016 een Internationale taalschool. Samen met een aantal partners neemt Proloog op dit moment de verantwoordelijkheid voor onderwijs aan met name kinderen van vluchtelingen. Ontwikkeling IKC s De traditionele schooldag maakt steeds meer plaats voor een vernieuwend onderwijsidee, het Integraal Kind Centrum (IKC). Een IKC biedt kinderen van 0-12 jaar een fijne omgeving waar ze met plezier kunnen leren en spelen. De combinatie school en kinderopvang ( uur) zorgt voor meer rust en stabiliteit; dit heeft een gunstige invloed op de ontwikkeling van de kinderen. Bovendien worden in deze leergemeenschap onder één dak ook ouders, de buurt en verenigingen betrokken; het kind staat centraal. IKC Aventurijn nieuwbouw Een mooi voorbeeld van het combineren van school, kinderopvang én buurthuis is het IKC Aventurijn. Vanaf schooljaar alles onder één dak in een nieuw gebouw. Daarbij een prachtig ingericht plein waar natuurlijk spelen centraal staat, in het hart van de wijk Oud-Oost (Tjerk Hiddesstraat). De naam Aventurijn betekent: een unieke plek waar dromen worden waargemaakt.

6 Overzicht financiën Begroting Begroting 2016 x 1000 x 1000 x 1000 Baten Rijksbijdragen OCW Overige overheidsbijdragen en -subsidies Overige baten Totaal baten Lasten Personeelslasten Afschrijvingen Huisvestingslasten Overige instellingslasten Leermiddelen Totaal lasten Financiële baten en lasten Exploitatiesaldo Stichting Proloog heeft over 2015 een positief resultaat behaald van ,-. De afwijking tussen het begrote resultaat en het werkelijk resultaat is beperkt. Voor 2016 wordt opnieuw een bescheiden positief resultaat verwacht van ,- (0,1% van de totale baten). Plannen voor 2016 Proloog heeft de ambitie om haar betrouwbaar goed onderwijs verder uit te bouwen. In zogenaamd ronde-tafel-gesprekken met ouders, leerkrachten en andere samenwerkingspartners wil de organisatie zich laten inspireren voor nieuwe beleidsplannen voor de periode Data voor deze ontmoetingsbijeenkomsten volgen nog. Doelstellingen Opstellen nieuwe strategische beleidsagenda ; hiertoe ontmoetingsbijeenkomsten met ouders, leerkrachten en partners organiseren. Borgen en verhogen van de kwaliteit van onderwijs. Uitbouwen Passend Onderwijs met name aanbod voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. Terugdringen kosten huisvesting; enerzijds aanpak leegstand en anderzijds verlaging onderhoudsuitgaven. Investeren in goed personeel; medewerkers krijgen de ruimte zelf regie te voeren over eigen ontwikkeling. Doorontwikkeling IKC s. " We gaan in gesprek met ouders, leerkrachten en samenwerkingspartners"

7 1 Lekkum Leeuwarden Wirdum Wergea Warten 1. Prof. Wassenberghskoalle 2. Leeuwarder Montessorischool 3. Obs Eestroom 4. Obs Oud Oost 5. Sbo De Trilker 6. Obs De Wester 7. Obs de Vosseburcht 8. Obs de Oldenije 9. Obs Plataanschool 10. Kindcentrum Trianova 11. Kindcentrum De Wielen 12. IKC Het Palet 13. Obs Potmarge 14. Obs de De Weide 15. Kindcentrum Wiardaskoalle 16. Obs Wynwizer 17. Obs de Pionier 18. Obs Uniaskoalle 19. Obs de Twamester 20. Obs de Finne 21. Obs Trije Doarpenskoalle 22. Obs it Tredde Sté 23. Obs De Twa Fisken 21 Reduzum Jirnsum Grou

Goed onderwijs. Kinderen krijgen alle ruimte. Breed aanbod. Alle scholen van Proloog zijn groen. op 23 openbare basisscholen in en rondom Leeuwarden

Goed onderwijs. Kinderen krijgen alle ruimte. Breed aanbod. Alle scholen van Proloog zijn groen. op 23 openbare basisscholen in en rondom Leeuwarden Kinderen krijgen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen Goed onderwijs op 23 openbare basisscholen in en rondom Leeuwarden Alle scholen van Proloog zijn groen Breed aanbod o.a. Montessori, Reggio Emilia,

Nadere informatie

Jaarverslag GMR

Jaarverslag GMR Jaarverslag GMR 2015-2016 Vastgesteld op 6 september 2016 1 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van Proloog Stichting primair openbaar onderwijs Leeuwarden.

Nadere informatie

Toelichting Begroting Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena

Toelichting Begroting Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena Toelichting Begroting 2015 Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena November 2014 Hoofdstuk: Inleiding Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Toelichting resultaat... 4 2. Besluiten... 6 3. Aandachtspunten

Nadere informatie

VERSLAG INZAKE ANBI 2016 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND

VERSLAG INZAKE ANBI 2016 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND VERSLAG INZAKE ANBI 2016 STICHTING CHRISTELIJKE SCHOLENGROEP DE WAARD OUD-BEIJERLAND Inhoud 1. Contactgegevens... 3 2. Kernactiviteiten... 4 2.1 Visie en Missie... 4 2.2 Doelen... 4 2.3 Werkwijze en strategie

Nadere informatie

Het Vlekkenplan. Oud-Oost Westeinde en Valeriuskwartier Bilgaard Camminghaburen Huizum-West

Het Vlekkenplan. Oud-Oost Westeinde en Valeriuskwartier Bilgaard Camminghaburen Huizum-West Het Vlekkenplan Op 8 januari 2013 heeft het College de kadernota Onderwijshuisvesting in nieuwe tijden vastgesteld. Met deze nota heeft het College aan de schoolbesturen de opdracht gegeven om, in gezamenlijk

Nadere informatie

Jaarverslag Missie:

Jaarverslag Missie: Jaarverslag 2014 Missie: SSOL verzorgt gespecialiseerd onderwijs, diagnostiek, advies, consultatie, begeleiding en scholing en ontwikkelt expertise voor leerlingen van 3 tot 20 jaar in de doelgroepen zeer

Nadere informatie

Toelichting bij de begroting 2015 Stopoz Hierbij biedt het bestuur van Stopoz u de toelichtingsbrief en de begroting 2015 aan.

Toelichting bij de begroting 2015 Stopoz Hierbij biedt het bestuur van Stopoz u de toelichtingsbrief en de begroting 2015 aan. Toelichting bij de begroting 2015 Stopoz 28-10-2014 Inleiding Hierbij biedt het bestuur van Stopoz u de toelichtingsbrief en de begroting 2015 aan. De toelichtingsbrief beschrijft de financiële uitgangspunten,

Nadere informatie

Basisschool De Werf: vrije persoonlijkheidsvorming, sterk inhoudelijk onderwijs en een goede zorgstructuur

Basisschool De Werf: vrije persoonlijkheidsvorming, sterk inhoudelijk onderwijs en een goede zorgstructuur Basisschool De Werf: vrije persoonlijkheidsvorming, sterk inhoudelijk onderwijs en een goede zorgstructuur 1. De Werf kijkt vooruit De Werf is een algemeen bijzondere basisschool die onderwijs verzorgt

Nadere informatie

23scholen. open dagen. 21 t/m 24. maart. De week van het. openbaar onderwijs. Ik ben. welkom. bij Proloog. www. proloog.nl

23scholen. open dagen. 21 t/m 24. maart. De week van het. openbaar onderwijs. Ik ben. welkom. bij Proloog. www. proloog.nl 23scholen en 21 t/m 24 maart De week van het openbaar onderwijs Ik ben welkom bij Proloog www. proloog.nl word wie je bent! Ieder kind telt Op onze openbare basisscholen is ieder kind welkom, ongeacht

Nadere informatie

jaarstukken 2016 Stichting RSG Magister Alvinus en Stichting Gearhing

jaarstukken 2016 Stichting RSG Magister Alvinus en Stichting Gearhing Ons nummer: O17.001486 *O17.001486* Informatie raad/mededeling college Onderwerp jaarstukken 2016 Stichting RSG Magister Alvinus en Stichting Gearhing Commissie Boarger en Mienskip Collegebesluit d.d.

Nadere informatie

Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans.

Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans. FINANCIEEL BELEID Financiële positie op balansdatum Onderstaand treft u de balans aan per 31 december 2014. Na de balans volgt een korte toelichting op de belangrijkste wijzigingen in de balans. Activa

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

Samen werken, samen ontwikkelen

Samen werken, samen ontwikkelen Samen werken, samen ontwikkelen Strategisch beleid ROOBOL 2015-2019 Willem Wouda/ Reiny Kas Siderius SAMENVATTING Het strategisch beleidsplan 2015-2019 bevat de missie en visie van Stichting ROOBOL. De

Nadere informatie

SKPO, samen voor schitterend onderwijs

SKPO, samen voor schitterend onderwijs SKPO Eindhoven e.o. Jaarverslag 2014 SKPO, samen voor schitterend onderwijs Voorwoord Carla van den Heijkant, voorzitter College van Bestuur. Onze scholen staan in een omgeving waar het werken aan vooruitgang

Nadere informatie

Jaarverslag samenvatting

Jaarverslag samenvatting Jaarverslag 2018 -samenvatting Verborgen talent zichtbaar maken, dat is de missie van. Door kwalitatief hoogwaardig specialistisch onderwijs te bieden, zorgen onze medewerkers ervoor dat iedere leerling

Nadere informatie

6 Over Innoord 7 Samenwerken in de stad 7 De kinderen 7 Personeel. 15 Vooruitblik

6 Over Innoord 7 Samenwerken in de stad 7 De kinderen 7 Personeel. 15 Vooruitblik Terugblik 2016 Jaarverslag 2016 2 3 Jaarverslag 2016 Inhoud 5 Voorwoord 6 Over Innoord 7 Samenwerken in de stad 7 De kinderen 7 Personeel 9 Onderwijs en kwaliteit 9 ICT 9 Passend onderwijs 11 De schoolgebouwen

Nadere informatie

GMR Proloog. Activiteitenplan

GMR Proloog. Activiteitenplan GMR Proloog Vastgesteld 12 juni 2017 Inhoud Inleiding 3 1. Doelstelling 4/5 2. Samenstelling 6 3. Samenwerking 6/7 4. Doelen voor 2017-2018 7 5. Organisatie en inzet uren 7/8 6. Professionalisering/scholing

Nadere informatie

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw

KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018. SKO Flevoland en Veluwe. Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw SKO Flevoland en Veluwe Ontwerpers van onderwijs voor de 21ste eeuw KINDEREN LATEN LEREN Strategisch beleidsplan 2015-2018 Strategisch beleidsplan SKO Flevoland en Veluwe 1 KINDEREN LATEN LEREN Onze droomschool

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 6 december 2018

Notulen MR-vergadering 6 december 2018 Notulen MR-vergadering 6 december 2018 Aanwezig: Oudergeleding MR: Sergio, Ellen Teamleden MR: Yvonne, Margo Voorzitter: Sergio Notulist: Margo Directie : Rob Afwezig ; Joke actiepunten Wie Status Folder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer 2018/06

RAADSVOORSTEL. Nummer 2018/06 RAADSVOORSTEL Nummer 2018/06 datum raadsvergadering : 15 februari 2018 onderwerp : Begroting Stichting Openbaar Onderwijs Primair (St. OOP) 2018 portefeuillehouder : M.C. van der Weele datum raadsvoorstel

Nadere informatie

JAARSTUKKEN Bestuursverslag Jaarrekening

JAARSTUKKEN Bestuursverslag Jaarrekening JAARSTUKKEN 2015 Bestuursverslag Jaarrekening Leeuwarden, 31 mei 2016 Inhoudsopgave A1. Proloog in 2015... 3 1.1 Proloog: missie en doelen... 3 1.2 Toezicht, bestuur en medezeggenschap... 6 1.3 Onderwijs...

Nadere informatie

Voorwoord. ISW volop in beweging. Algemeen directeur ISW

Voorwoord. ISW volop in beweging. Algemeen directeur ISW Jaarverslag 2013 ISW volop in beweging Voor u ligt het jaarverslag van Interconfessionele Scholengroep Westland. ISW is flink in beweging. Dat is nodig ook, want de ontwikkelingen gaan snel. Niet alleen

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Instandhouding openbaar primair onderwijs 2018

Raadsstuk. Onderwerp Instandhouding openbaar primair onderwijs 2018 Raadsstuk Onderwerp Instandhouding openbaar primair onderwijs 2018 Nummer 2018/199902 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 1.1 Onderwijs en sport Afdeling JOS Auteur Out-Schipper, I. Telefoonnummer

Nadere informatie

Managementrapportage 2016

Managementrapportage 2016 Managementrapportage 26 a. LEERLINGAANTALLEN Leerlingaantal 25 Regulier LWOO PRO VAVO TG Elders les Gecorrigeerd Begroting 2629 Financiële kaders (dec 26) Leerlingaantal 26 Regulier LWOO PRO VAVO TG Elders

Nadere informatie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie

Strategisch koersplan Onderwijs met Ambitie Strategisch koersplan 2019-2023 Onderwijs met Ambitie Inhoud Inleiding...3 1. Waar laten we ons door leiden?...4 2. Waar staan we voor? 3. Waar kiezen we voor?... 6 Speerpunt 1: School en kind...6 Speerpunt

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

Uitgaan van Mogelijkheden

Uitgaan van Mogelijkheden Jaarverslag 2015 Uitgaan van Mogelijkheden Missie Stichting Speciaal Onderwijs Leiden e.o. stelt haar scholen en medewerkers in staat expertise te ontwikkelen voor en gespecialiseerd onderwijs te verzorgen

Nadere informatie

De Wierde. Toekomstplan voor het hart van ons dorp

De Wierde. Toekomstplan voor het hart van ons dorp De Wierde Toekomstplan voor het hart van ons dorp De Wierde kloppend hart van het dorp! 2 Waarom? Behoud van basisschool De Wierde in Adorp heeft grote invloed op de leefbaarheid van het dorp.,,als je

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2014 t/m 2017

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2014 t/m 2017 Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2014 t/m 2017 Opgesteld door: Dyade Dienstverlening Onderwijs Datum: 05-12-2013 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 Opdracht en uitgangspunten...

Nadere informatie

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam.

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Leerdam, 17 februari 2016. Aan het bestuur van O2A5 Dam 1 4241 BL Arkel. Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Geachte toetsingscommissie,

Nadere informatie

Jaarverslag publieksversie

Jaarverslag publieksversie Jaarverslag 2016 publieksversie 1 Het samenwerkingsverband Met het jaarverslag legt het samenwerkingsverband verantwoording af over het gevoerde beleid in 2016. Deze publieksversie geeft de belangrijkste

Nadere informatie

nieuwsbrief December 2017

nieuwsbrief December 2017 nieuwsbrief December 2017 IKC profielplannen In mei van dit jaar ontvingen 14 IKC s, ook die in oprichting, subsidie voor de uitwerking van hun IKC-profielplan. De gemeente Leeuwarden wil graag op de hoogte

Nadere informatie

Directeur wtf 0,6 op obs De Finne te Warten. samen leren, samen leven, samen leren leven

Directeur wtf 0,6 op obs De Finne te Warten. samen leren, samen leven, samen leren leven Stichting Proloog is op zoek naar een: Directeur wtf 0,6 op obs De Finne te Warten samen leren, samen leven, samen leren leven Obs De Finne is een dorpsschool in een mooi gebouw. Het professionele team

Nadere informatie

Meerjarenbegroting

Meerjarenbegroting Meerjarenbegroting 2013-2017 Opgesteld door: Trees Galama en Ingeborg Stegeman Datum: 18 november 2013 Versie: versie 1.0 Route: BT: DO:12.11.2013 GMR:12.11.2013 Bestuur: 19.11.2013 18.12.2013 Vastgesteld

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Colofon. Almeerse Scholen Groep. Koersplan maart 2015

Wat gaan we doen? Colofon. Almeerse Scholen Groep. Koersplan maart 2015 Colofon De uitgebreide versie van het ASG Koersplan 2015-2018 kunt u vinden op www.almeersescholengroep.nl. Dit is een uitgave van de Almeerse Scholen Groep. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

7.2 Meerjarenplanning

7.2 Meerjarenplanning 7.2 Meerjarenplanning Ambitie: St. Antonius Abt biedt voor alle kinderen aantrekkelijk en modern! Wij zijn de eerste keus van alle leerlingen en o uders uit de wijk Acht en daarbuiten. Hierbij zijn de

Nadere informatie

Financiën (VO) RSG Magister Alvinus

Financiën (VO) RSG Magister Alvinus Financiën (VO) 2012 Dit rapport over de financiën van het bestuur toont detailinformatie over de kengetallen en verdeling van de lasten. Er wordt een trend van vijf jaar getoond en een vergelijking gemaakt

Nadere informatie

SAMEN SCHOLEN in Ter Aar

SAMEN SCHOLEN in Ter Aar SAMEN SCHOLEN in Ter Aar op weg naar het Integraal Kind Centrum - KOERSNOTITIE Versie 20 juni 2017 Invoegen en verbinden De drie basisscholen in Ter Aar zijn sinds schooljaar 2015/2016 op zoek gegaan naar

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden?

Ouderbijeenkomst. Andere schooltijden? Ouderbijeenkomst Andere schooltijden? 1 3 Noem wat er in u opkomt, als u denkt aan andere schooltijden? ANDERE goede SCHOOLTIJDEN samenwerking school en ouders 4 Tijden veranderen Sinds 2006: wet flexibele

Nadere informatie

Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle

Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle Presentatie voor Gemeenteraad Kapelle 17-01-2011 Stichting Facetscholen OBS de Tunnel OBS Wemeldinge OBS de Moolhoek Informatie aan ouders: Website-nieuwsbrief-schoolgidsbereikbaarheid!!! Ouderenquête

Nadere informatie

FINANCIEEL CONTINUÏTEITSTOEZICHT. bij Stichting Scholengroep Primato te Hengelo

FINANCIEEL CONTINUÏTEITSTOEZICHT. bij Stichting Scholengroep Primato te Hengelo RAPPORT VAN BEVINDINGEN DEFINITIEF FINANCIEEL CONTINUÏTEITSTOEZICHT bij Stichting Scholengroep Primato te Hengelo Plaats : Utrecht Bestuursnummer : 41814 Onderzoeksnummer : 284469 Edocsnummer : 4910737

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

het vaststellen van de begroting 2013 van de openbare scholengemeenschap (OSG) voor voortgezet onderwijs Winkler Prins

het vaststellen van de begroting 2013 van de openbare scholengemeenschap (OSG) voor voortgezet onderwijs Winkler Prins Nummer: 2013R0014 Afdeling: Samenleving GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari 2013 Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: het vaststellen van de begroting 2013 van de openbare scholengemeenschap (OSG) voor

Nadere informatie

Wij danken iedereen die heeft meegewerkt aan de behaalde resultaten van onze scholen. Bestuur Stichting Poolster

Wij danken iedereen die heeft meegewerkt aan de behaalde resultaten van onze scholen. Bestuur Stichting Poolster Jaarbericht 2012 Wij presenteren u op deze wijze het jaarbericht 2012 van Stichting Poolsterscholen. Dit jaarbericht is een samenvatting van het jaarverslag 2012 van Stichting Poolsterscholen. Graag verantwoorden

Nadere informatie

V E R S L A G. Onderwijsresultaten. Verslag van de ontwikkelingen. binnen Stg BOOM

V E R S L A G. Onderwijsresultaten. Verslag van de ontwikkelingen. binnen Stg BOOM V E R S L A G van de ontwikkelingen binnen Stg. BOOM voor het jaar 2013 2014 Het verslag betreft vooral de onderwijsresultaten, personele en financiële ontwikkelingen en de huisvesting. Ondanks het teruglopende

Nadere informatie

Korte versie beleidsplan

Korte versie beleidsplan Korte versie beleidsplan 2015 2019 Voorwoord In dit strategisch beleidsplan Ieder talent blijft tellen beschrijft de Stichting Archipel Scholen de richting waarin de organisatie zich de komende vier jaar

Nadere informatie

Basisschool De Werf: op weg naar een integraal kindcentrum.

Basisschool De Werf: op weg naar een integraal kindcentrum. Basisschool De Werf: op weg naar een integraal kindcentrum. 1. De Werf: een nieuwe toekomst op basis van een stabiele organisatie De Werf is een algemeen bijzondere basisschool die onderwijs verzorgt op

Nadere informatie

Verkort jaarverslag 2013

Verkort jaarverslag 2013 Verkort jaarverslag 2013 Dit jaarverslag is een verkorte versie. Voor het volledige jaarverslag klik hier. 2013 was een intensief jaar voor. We hebben veel tijd en energie gestoken in de overgang naar

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

Ondersteuningsplan

Ondersteuningsplan Ondersteuningsplan 2018-2022 Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Friesland Publieksversie Alle leerlingen gaan succesvol naar school dat is onze opdracht en daar werken alle scholen voor primair onderwijs

Nadere informatie

word wie je bent! informatiegids schooljaar

word wie je bent! informatiegids schooljaar word wie je bent! informatiegids schooljaar 2016-2017 www.proloog.nl 1 word wie je bent! Op de openbare basisscholen van Proloog krijgen kinderen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Om te worden wie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 PRESENTATIE GEMEENTEN, RAAD VAN TOEZICHT, GMR EN DIRECTIES

JAARVERSLAG 2013 PRESENTATIE GEMEENTEN, RAAD VAN TOEZICHT, GMR EN DIRECTIES JAARVERSLAG 2013 PRESENTATIE GEMEENTEN, RAAD VAN TOEZICHT, GMR EN DIRECTIES Juni 2014 JAARVERSLAG; PROCES Maart t/m Mei: voorbereiding jaarafsluiting Mei: accountantscontrole Juni: opstellen bestuursverslag

Nadere informatie

BIJLAGE 5: UITWERKING STAPPEN ARRANGEREN

BIJLAGE 5: UITWERKING STAPPEN ARRANGEREN BIJLAGE 5: UITWERKING STAPPEN ARRANGEREN ARRANGEREN IN VERSCHILLENDE STAPPEN Stap 1: Groep Stap 2: School Stap 3: Wijk Stap 4: MDT Omschrijving De leerkracht werkt in de groep vanuit de handelingsgerichte

Nadere informatie

FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT. bij Stichting voor Speciaal Basisonderwijs te Doetinchem

FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT. bij Stichting voor Speciaal Basisonderwijs te Doetinchem RAPPORT VAN BEVINDINGEN FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT bij Stichting voor Speciaal Basisonderwijs te Doetinchem Plaats : Utrecht Bestuursnummer : 22453 Onderzoeksnummer : 279804 Datum onderzoek : februari

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets directiefunctie Jenapleinschool

Profiel- en situatieschets directiefunctie Jenapleinschool Profiel- en situatieschets directiefunctie Jenapleinschool De Jenapleinschool is een leuke school in een prachtig gebouw aan een levendig plein in het hart van de negentiende-eeuwse wijk Assendorp in Zwolle.

Nadere informatie

JAARREKENINGEN 2012 VAN INSTELLINGEN VOOR FUNDEREND ONDERWIJS. FINANCIEEL BEELD PER SECTOR Versie 1.0 definitief

JAARREKENINGEN 2012 VAN INSTELLINGEN VOOR FUNDEREND ONDERWIJS. FINANCIEEL BEELD PER SECTOR Versie 1.0 definitief JAARREKENINGEN 2012 VAN INSTELLINGEN VOOR FUNDEREND ONDERWIJS FINANCIEEL BEELD PER SECTOR Versie 1.0 definitief Utrecht, december 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Basisonderwijs en speciaal basisonderwijs...

Nadere informatie

Sport in Leeuwarden

Sport in Leeuwarden GEMEENTE LEEUWARDEN Sport in Leeuwarden 2010-2016 Resultaten van de wijkenquête 2016 Rapportage & Statistiek & Onderzoek April 2017 Inleiding Eind 2016 is voor de vierde keer in het kader van de Sociale

Nadere informatie

MAXIMALE ZELFSTANDIGHEID, MINIMALE AFHANKELIJKHEID

MAXIMALE ZELFSTANDIGHEID, MINIMALE AFHANKELIJKHEID IEDER TALENT TELT MAXIMALE ZELFSTANDIGHEID, MINIMALE AFHANKELIJKHEID INLEIDING Ieder talent telt is het motto dat als een rode draad door ons strategisch beleidsplan voor de jaren 2013-2017 loopt, waarvan

Nadere informatie

Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019

Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019 Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019 Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Voorne-Putten en regio Kwaliteit op een hoger plan brengen Wie zijn we? Sinds 1

Nadere informatie

Strategisch beleid SOOOG Ruimte voor. morgen. Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen Oldambt - Pekela - Westerwolde

Strategisch beleid SOOOG Ruimte voor. morgen. Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen Oldambt - Pekela - Westerwolde Strategisch beleid SOOOG 2019-2023 Ruimte voor morgen Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen Oldambt - Pekela - Westerwolde Beste ouders en verzorgers... In deze folder informeren wij u over ons nieuwe

Nadere informatie

Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012

Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012 Alle scholen van Archipel op weg naar een educatief centrum een IKC in de praktijk! 23 mei 2012 Vooraf Archipel ontwikkelt haar scholen tot educatieve centra In nauwe samenwerking met De Blokkentoren Januari

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente. Van ons allen, met z n allen Scholen met lef!

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente. Van ons allen, met z n allen Scholen met lef! Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente Van ons allen, met z n allen Scholen met lef! April 2016 Raad van Toezicht Martin Verbeek (voorzitter) Marijke Peters Willemien Dijkman (voorgedragen)

Nadere informatie

Visie Kindcentrum Vroondaal

Visie Kindcentrum Vroondaal Visie Kindcentrum Vroondaal Daar word je wijzer van! Den Haag, mei 2017 Deze visietekst is tot stand gekomen via stuurgroepbijeenkomsten met professionals vanuit SCOH en Triodus, gesprekken met teamleden

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

C. Herziene Begroting Bestuursbureau/bovenschools Strategisch Beleidsplan Omvang en verloop van reserves 15

C. Herziene Begroting Bestuursbureau/bovenschools Strategisch Beleidsplan Omvang en verloop van reserves 15 Herziene Begroting 2 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 5 A. Herziene Begroting - O2A5 7 B. Toelichting 1. Algemeen 8 2. Baten 8 3. Lasten 10 4. Financiële baten en lasten 11 5. Exploitatie deelbegrotingen:

Nadere informatie

IKC Padbroek INFORMATIEAVOND 4 APRIL

IKC Padbroek INFORMATIEAVOND 4 APRIL IKC Padbroek INFORMATIEAVOND 4 APRIL Welkom Genodigd: ouders/verzorgers en medewerkers van: Spring kinderopvang De Zevensprong OBS Harlekijn Inhoud presentatie: IKC Padbroek: Waarom een Integraal Kindcentrum?

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Directeur openbare basisschool De Dubbelburg te Valkenburg en Rijnsburg

PROFIELSCHETS Directeur openbare basisschool De Dubbelburg te Valkenburg en Rijnsburg PROFIELSCHETS Directeur openbare basisschool De Dubbelburg te Valkenburg en Rijnsburg Vacature Vanaf het begin van het schooljaar 2017-2018 ontstaat er een vacature voor een ervaren en inspirerende directeur

Nadere informatie

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot Workshop AVS-congres 15 Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot 1 Programma 1. Kennismaking 2. Wat zijn de verwachtingen? 3. Krimp in Nederland 4. Krimp in de Achterhoek 5. Situatie OPONOA in vogelvlucht

Nadere informatie

Jaarplan De Zwaneridder

Jaarplan De Zwaneridder Jaarplan 2018-2019 De Zwaneridder inhoudsopgave inhoudsopgave 2 voorwoord 3 school & positionering 4 kwaliteit 4 onderwijs 4 personeel 5 administratie 5 beheer 5 doelen 5 2 van 5 voorwoord Dit beknopte

Nadere informatie

Profiel voor de nieuwe bestuurder Voorzitter college van bestuur van

Profiel voor de nieuwe bestuurder Voorzitter college van bestuur van Profiel voor de nieuwe bestuurder Voorzitter college van bestuur van Karen Kragt & Nicole Boevé Van der Laan & Company BV Baarn, 21 juli 2016 1 Over Tabijn Tabijn is een stichting voor katholiek, protestants-christelijk,

Nadere informatie

Verkort jaarverslag 2014

Verkort jaarverslag 2014 Dit jaarverslag is een verkorte versie. Het volledige jaarverslag vindt u op de site van RENN4. Verkort jaarverslag 2014 Het afgelopen schooljaar was het eerste jaar dat we werkten binnen het nieuwe stelsel

Nadere informatie

Visiedocument bestuurlijke samenwerking & IKC vorming

Visiedocument bestuurlijke samenwerking & IKC vorming Visiedocument bestuurlijke samenwerking & IKC vorming SAMEN LEREN, ONTWIKKELEN, WERKEN, LEVEN EN OPVOEDEN 22-10- 2018 REGIO LANGEDIJK & HEERHUGOWAARD Motto: IkKanNu Inhoudsopgave Samenvatting:... 1 Inleiding...

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus EA Den Haag >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Financieel-Economische Zaken IPC 5350 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375

Nadere informatie

Ten behoeve van: Algemene Ledenvergadering Steller: J.P. van den Berg, Controller Datum:

Ten behoeve van: Algemene Ledenvergadering Steller: J.P. van den Berg, Controller Datum: Begroting 2016 1 Ten behoeve van: Algemene Ledenvergadering Steller: J.P. van den Berg, Controller Datum: 10-02-2016 Algemeen Op 26 januari 2016 heeft de financiële commissie van de Raad van Toezicht de

Nadere informatie

IKC De Werf directeur

IKC De Werf directeur School- en functieprofiel IKC De Werf directeur DC Versie 27 september 2018 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact op met Miriam Valk-Koenders, BeteoR; telefoonnummer 06-20 74 84 48; miriam.koenders@beteor.nl.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer 2018/56

RAADSVOORSTEL. Nummer 2018/56 RAADSVOORSTEL Nummer 2018/56 datum raadsvergadering : 11 oktober 2018 onderwerp : Jaarrekening 2017 stichting Openbaar Onderwijs Primair (St. OOP) portefeuillehouder : M.C. van der Weele datum raadsvoorstel

Nadere informatie

Het IJsselgroep IKC-model. Anders kijken naar uw Integrale Kindcentrum. IJsselgroep. Educatieve Dienstverlening

Het IJsselgroep IKC-model. Anders kijken naar uw Integrale Kindcentrum. IJsselgroep. Educatieve Dienstverlening Het IJsselgroep IKC-model Anders kijken naar uw Integrale Kindcentrum IJsselgroep Educatieve Dienstverlening Waarom? Waarom nadenken over de mogelijkheden van een Integraal Kindcentrum (IKC)? De reden

Nadere informatie

Eigenaarschap, samenwerking en vernieuwing centraal

Eigenaarschap, samenwerking en vernieuwing centraal Tekst en beeld: drs. Liesbeth van den Berg-Hardenbol drs. Sietske Mol Eigenaarschap, samenwerking en vernieuwing centraal Schoolleider Liesbeth van den Berg ontwikkelde samen met haar team een heldere

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

Respondenten Aantal Cijfer 2019 Cijfer 2017 PO benchmark* Kinderen 39 8,3 7,9 8.0 Ouders 31 7,3 6,9 7,6 Teamleden 17 8,5 8,9 8.4

Respondenten Aantal Cijfer 2019 Cijfer 2017 PO benchmark* Kinderen 39 8,3 7,9 8.0 Ouders 31 7,3 6,9 7,6 Teamleden 17 8,5 8,9 8.4 Krommenie, 19 mei 2019 Onderwerp: tevredenheidsonderzoek 2019 Beste ouders/verzorgers, Dit schooljaar is het tevredenheidonderzoek in januari 2019 afgenomen. Hieronder lees je een overzicht van het aantal

Nadere informatie

Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland

Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland Omgaan met het lerarentekort - Aanpak BMS Friesland Pagina 1/5 Omgaan met het lerarentekort Aanpak BMS Friesland Vooraf Dit document beschrijft de manier

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan 2014-2018

Strategisch Beleidsplan 2014-2018 Strategisch Beleidsplan 2014-2018 Stichting ELAN Stichting ELAN in onderwijs is op 1 augustus 2014 ontstaan door een fusie van de Stichting CSO Gooi e.o. en de Vereniging Annie M.G. Schmidt. ELAN bestaat

Nadere informatie

Koersplan. Geloof in de toekomst

Koersplan. Geloof in de toekomst Koersplan Geloof in de toekomst Storytelling als innerlijk kompas De stichting hanteert het verhaal van Springmuis voor draagvlak en gemeenschappelijke taal. Springmuis gaat op reis naar het onbekende.

Nadere informatie

ALGEMEEN Leerling-populatie. Algemeen

ALGEMEEN Leerling-populatie. Algemeen ALGEMEEN Leerling-populatie Leerlingverzuim KPI Voorstel voor norm Perspectief Absoluut aantal leerlingen Ratio leerlingen per FTE OP Leerlingverzuim Actueel toezichtsarrangement inspectie Norm o.b.v.

Nadere informatie

Betreft: Brief aan de coalitiepartijen / -onderhandelaars. Olst, 26 maart Geachte heer Duursema,

Betreft: Brief aan de coalitiepartijen / -onderhandelaars. Olst, 26 maart Geachte heer Duursema, Betreft: Brief aan de coalitiepartijen / -onderhandelaars Olst, 26 maart 2018 Geachte heer Duursema, De tijd van campagnevoeren is achter de rug. De uitslag van de verkiezingen is bekend. Wij feliciteren

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN (DEFINITIEF) FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT

RAPPORT VAN BEVINDINGEN (DEFINITIEF) FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT RAPPORT VAN BEVINDINGEN (DEFINITIEF) FINANCIEEL CONTINUITEITSTOEZICHT bij Onderwijs Stichting College Hageveld Plaats : Utrecht Bestuursnummer : 78157 Onderzoeksnummer : 249329 Documentnummer : 4397189

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Raadsvergadering : 21 november 2011 Agendanr. 14

Raadsvergadering : 21 november 2011 Agendanr. 14 Raadsvergadering : 21 november 2011 Agendanr. 14 Voorstelnr. : R 6861 Onderwerp : jaarverslag en jaarrekening 2010 Scholengroep OPRON Stadskanaal, 4 november 2011 Beslispunten 1. Kennisnemen van het jaarverslag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Welkom nieuwe kinderen Samenwerking Smallsteps Sociale veiligheid Staken Montessoriweetje Wachtlijst Connect logopedie Oproep denktank

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m juli 2015

MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m juli 2015 MANAGEMENTRAPPORTAGE Periode van januari t/m juli 2015 Mevrouw K. Punter Planning en Control Onderwijsbureau Meppel De heer P. Haverkamp Coördinator Samenwerkingsverband Meppel, 1 oktober 2015 Industrieweg

Nadere informatie

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2013 t/m 2017

Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2013 t/m 2017 Meerjarenbegroting Stichting Openbaar Basisonderwijs Alblasserdam 2013 t/m 2017 Opgesteld door: Dyade Dienstverlening Onderwijs Datum: 3-7-2013 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 3 2 Opdracht en uitgangspunten...

Nadere informatie

Servicedocument. Voor het opnemen van een continuïteitsparagraaf in het. Geïntegreerd Jaardocument 2013 en verder

Servicedocument. Voor het opnemen van een continuïteitsparagraaf in het. Geïntegreerd Jaardocument 2013 en verder Servicedocument Voor het opnemen van een continuïteitsparagraaf in het Geïntegreerd Jaardocument 2013 en verder MBO Raad maart 2014 Inleiding Voor u ligt het servicedocument voor het opnemen van een continuïteitsparagraaf

Nadere informatie

openbaar primair onderwijs breda

openbaar primair onderwijs breda openbaar primair onderwijs breda Hoogwaardig onderwijs dat past in deze tijd Markant Onderwijs staat voor kwaliteit in de openbare basisscholen in de gemeente Breda. Tien scholen/locaties met een unieke,

Nadere informatie

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE INHOUD Missie & visie 4 Het onderwijs voorbij 5 Kwaliteit vanuit identiteit 7 Werken vanuit passie 8 Elke leerling telt 10 Ondernemend en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer 2016/38

RAADSVOORSTEL. Nummer 2016/38 RAADSVOORSTEL Nummer 2016/38 datum raadsvergadering : 6 oktober 2016 onderwerp : Jaarverslag en jaarrekening 2015 Stichting Openbaar Onderwijs Primair (St. OOP) portefeuillehouder : Wethouder M.C. van

Nadere informatie

Zienn gaat verder. Jaarplan 2014

Zienn gaat verder. Jaarplan 2014 Zienn gaat verder Jaarplan 2014 Een verhaal heeft altijd meer kanten. Zeker de verhalen van de mensen voor wie Zienn er is. Wij kijken naar ál die kanten. Kijken verder. Vragen verder. Gaan verder. Zo

Nadere informatie

Financiële bedrijfsvoering

Financiële bedrijfsvoering Financiële bedrijfsvoering Grote dag voor kleine kinderopvangorganisaties 23 november 2011 Tony Weggemans coördinator Netwerk Professionals Kinderopvang Even voorstellen Tony Weggemans AYIT Consultancy

Nadere informatie