Project. Opdrachtgever. Architect. Oplevering. Toelichting. Uitbreiding HZN, Harlingen. HZN stralen en conserveren. Penta architecten, Harlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project. Opdrachtgever. Architect. Oplevering. Toelichting. Uitbreiding HZN, Harlingen. HZN stralen en conserveren. Penta architecten, Harlingen"

Transcriptie

1 Uitbreiding HZN, Harlingen HZN stralen en conserveren Penta architecten, Harlingen 2010 Op bedrijventerrein Oostpoort in Harlingen, op een locatie direct aan het Van Harinxmakanaal, was HZN tot voor kort gevestigd in een standaard bedrijfsloods met zadeldak. Naar ontwerp van Penta architecten heeft bouwbedrijf Van Marrum dit getransformeerd tot een aansprekend en markant bedrijfsgebouw. In aansluiting op de bestaande bebouwing zijn kantoor- en aanverwante functies respectievelijk aan-, maar vooral opgebouwd. Door de zo ontstane hoogte is het gebouw herkenbaar en oriëntatiepunt op het bedrijventerrein en vanaf het Van Harinxmakanaal.

2 Sportcentrum SHAPE te Franeker Van Hurck BV Bouwbedrijf Van Marrum BV 2010 Op bedrijventerrein Het Want in Franeker heeft bouwbedrijf Van Marrum een sportcentrum gebouwd met daarin vele faciliteiten, waaronder een tweetal zwembaden, fitnessruimtes, oefenzalen voor groepssporten als aerobics en een praktijk voor fysiotherapie. Naast de directe sportfaciliteiten kent het gebouw een centraal gelegen kantine met zicht op sport.. Het exterieur van het gebouw is ingetogen., sober en industrieel vormgegeven. Het interieur daarentegen is uitgesproken uitbundig van kleurstelling

3 Bedrijfsgebouw SOLAIR zonwering te Harlingen Solair Zonwering Penta architecten, Harlingen 2010 Op het nieuwste bedrijventerrein van Harlingen, Oostpoort, is een modern en transparant bedrijfsgebouw gerealiseerd met een bebouwd oppervlak van ca m2. Het gebouw staat op een markante plaats vlakbij de rotonde die toegang geeft tot het bedrijventerrein Het bedrijfsgebouw omvat o.a. een werkplaatsgedeelte, kantoren en een showroom. De showroom met een grote transparante voorgevel gericht op het oosten, legt impliciet de relatie met zon en licht. In deze voorgevel is dan ook de zonwering op een bijzondere, vrjjhangende wijze, geïntegreerd.

4 Appartementen en commerciële ruimtes Sjaardemastraat Franeker Accolade Heerenveen Adema en, Dokkum 2013 Als inbreidingsplan aan de Sjaardemastraat te Franeker zijn een 3-tal commerciële ruimtes en 14 appartementen voor aangepast wonen gebouwd. Naast sanering van een aantal panden is een karakteristiek deel van de gevel in het ontwerp geïntegreerd. Het ontwerp als geheel is passend in de stedelijke context. Het bouwen op deze locatie in de binnenstad stelt hoge eisen aan voorbereiding, logistiek en planning. Ook het handhaven en herstel van de te handhaven gevel vraagt bijzondere technieken. Het overleg met betrokken, omwonenden, ondernemers en gemeente in dit project is essentieel voor het verloop,

5 Project Autobedrijf Aart Terpstra te Menaldum Aart Terpstra Ontwerp boekema-advies te Franeker 2014 Op het kleinschalige bedrijventerrrein De Stapel in Menaldum is autobedrijf Aart Terpstra opnieuw gehuisvest. In een nauwe en directe samenwerking met de opdrachtgever ontwikkeld. is Vanaf deze nieuwbouw het allereerste initiatief is er voortdurend overleg en afstemming nieuwbouw geweest te om realiseren deze binnen de kaders van eisen, wensen en met name financiën. Desondanks is zeker géén sprake van een low-budget resultaat. Het gebouw onderscheidt zich in die zin van een groot aantal andere gebouwen op dit lokale bedrijventerrein. Het gehele traject van omgevingsvergunning inclusief milieuaspecten is verzorgd door bouwbedrijf van Marrum. Start van de bouw was in juni 2013 en de oplevering vond plaats op 1 november De bouwkosten inclusief installaties en de infrastructuur rond het gebouw bedroegen ,excl. BTW.

6 Uitbreiding/verbouw RKBS De KABAS te Franeker Bisschop Möllerstichting Grunstra en Groep te Bolsward 2010 Voor het eerst in gebruik genomen in 1964 en diverse uitbreidingen in de loop van de jaren daarna, is in 2010 de RKBS De KABAS ingrijpend gerenoveerd, aangepast en uitgebreid. Het aantal groepslokalen is uitgebreid van 5 naar 7, de hoofdingang is verplaatst en prominenter gemaakt, er is een grote gemeenschapsruimte gerealiseerd centraal tussen de groepsruimten en het geheel is opgewaardeerd in afwerking en kleur. Van een gedateerd schoolgebouw is De Kabas getransformeerd naar een ruim, modern en kleurig schoolgebouw, met alle gebruiksmogelijkheden die hedendaags basisonderwijs vragen. De totale bouwkosten bedroegen ,- excl. BTW en het project is binnen de planning opgeleverd.

7 Uitbreiding CBS Staetlansskoalle te Tzum PCBO Noordwest Friesland ALYNIA architecten te Harlingen 2012 Vernieuwingen en veranderingen in het basisonderwijs vragen een schoolgebouw dat die faciliteert. In de situatie van de Staetlansskoalle in Tzum is de oplossing hiervoor gevonden in een ingrijpende, interne herschikking, in combinatie met een minimale uitbreiding van het gebouw. Naar een ontwerp van ALYNIA architecten te Haringen is het geheel naar tevredenheid van de opdrachtgevers en de gebruikers gerealiseerd.

8 Bedrijfsgebouw JJ Welding te Franeker JJ Welding PENTA architecten te Harlingen 1 e fase 2006, 2 e fase 2007 JJ Welding is een jong, metaalverwerkend bedrijf dat gespecialiseerd is in laswerk van roestvaststaal, duplex en andere hoogwaardige materialen. Aan 110 m1 kade aan open vaarwater van het Van Harinxmakanaal is in 2 fasen een compleet nieuwe productiehal van 15 m1 hoog en een vloeroppervlak van totaal 1600 m2 gerealiseerd. De hal is voorzien van vloerverwarming en 2 bovenloopkranen met een totale hijscapaciteit van 26 ton.

9 Bedrijfsgebouw Zijlstra beroepskleding met showroom te Franeker Zijlstra Beroepskleding Bouwbedrijf Van Marrum BV 2008 Aan de nieuwe rondweg van Franeker is op bedrijventerrein Kie een modern bedrijfsgebouw met een bebouwd oppervlak van ca m2 gerealiseerd voor Zijlstra Beroepskleding. Het bedrijfsgebouw omvat o.a. een opslag- en bewerkingsdeel, kantoren en een showroom. Deze showroom van ruim 300 m2 heeft, door de situering op de verdieping als antwoord op de situering aan de oprit naar de Frisia-brêge, een markante plaats en daarmee hoge attentiewaarde.

10 Uitbreiding/verbouw CBS De Toermalijn te Franeker PCBO Noordwest Friesland Tromp Partners en te Joure Juni 2010 CBS De Toermalijn te Franeker kampte al jarenlang met gebrek aan capaciteit in de bestaande huisvesting.. Daarnaast was de onderwijsaccommodatie gedateerd op zowel onderwijskundig, als wel op bouwkundig gebied. In een bouwteamconstructie is een ingrijpend verbouw- en uitbreidingsplan ontwikkeld dat deze school weer volledig actualiseert Na de verbouw beschikt de school over 12 groepsruimten, een speellokaal en handvaardigheidruimte op de begane grond en nog 4 groepsruimten en een mediatheek op de te realiseren eerste verdieping..

11 Johan Friso School te Harlingen PCBO Noordwest Friesland Van Overbeek Tromp uur te Joure 2007 In opdracht van de vereniging voor PCBO is aan de Grettingalaan te Harlingen de Johan Frisoschool gerealiseerd. Met deze nieuwbouw beschikt het bijzonder onderwijs Harlingen over een modern, flexibel en kwalitatief hoogstaand schoolgebouw voor het basisonderwijs. Onderwijskundig is aan alle aspecten van modern basisonderwijs in het ontwerp aandacht besteed en de nieuwe school biedt daarvoor alle mogelijkheden. De school is in 8 maanden gerealiseerd. Binnen het budget is dit project in een optimale samenwerking tussen de verschillende partijen tot stand gekomen.

12 Uitbreiding OBS Middelstein te Midlum Gemeente Harlingen PENTA architecten te Harlingen 2009 Als gevolg van vernieuwingen in het onderwijs had OBS Middelstein in Midlum gebrek aan de specifieke ruimten daarvoor. Naar een ontwerp van PENTA architecten, eveneens verantwoordelijk voor het oorspronkelijke ontwerp, is aan de zuidzijde een uitbreiding gerealiseerd in dezelfde structuur, vormgeving en materiaalkeuzes. Deze materiaalkeuze (betonsteen in verschillende kleuren, golfplaat en naturel hout voor de topgevels) maakt deze school, inclusief de uitbreiding tot een bijzondere verschijning in het dorpsbeeld van Midlum.

Ruimte voor Ondernemen Van bedrijventerreinen naar Bedrijvenparken en Stedelijke werklocaties

Ruimte voor Ondernemen Van bedrijventerreinen naar Bedrijvenparken en Stedelijke werklocaties Ruimte voor Ondernemen Van bedrijventerreinen naar Bedrijvenparken en Stedelijke werklocaties Gemeente Maastricht Voorstel Raadsvergadering 19 november 2013 1 Voorwoord Voor u ligt een nieuwe visie op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Masterplannen Onderwijshuisvesting

Nieuwsbrief Masterplannen Onderwijshuisvesting Nieuwsbrief Masterplannen Onderwijshuisvesting December 2010 Nummer 3, derde jaargang Deze nieuwsbrief bevat actuele onderwerpen over de Masterplannen Onderwijs en verschijnt drie keer per jaar. Algemeen

Nadere informatie

Voorzieningen onder dak. Integraal accommodatiebeleid gemeente Uithoorn 2008 2014 en daarna

Voorzieningen onder dak. Integraal accommodatiebeleid gemeente Uithoorn 2008 2014 en daarna Voorzieningen onder dak Integraal accommodatiebeleid gemeente Uithoorn 2008 2014 en daarna 2 Voorzieningen onder dak Integraal accommodatiebeleid gemeente Uithoorn 2008 2014 en daarna Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Kantoren. visie op interieur en huisvesting

Kantoren. visie op interieur en huisvesting Kantoren visie op interieur en huisvesting Visie op interieur en huisvesting De meerwaarde van de interieurarchitect Het specialisme van onze interieurgroep is het vormgeven Organisaties zijn voortdurend

Nadere informatie

Kaderstellende Nota. Herontwikkeling KPN-gebouw Koelmalaan 350. Juni 2011. Kaderstellende Nota Herontwikkeling KPN-gebouw, versie 27 juni 2011 1

Kaderstellende Nota. Herontwikkeling KPN-gebouw Koelmalaan 350. Juni 2011. Kaderstellende Nota Herontwikkeling KPN-gebouw, versie 27 juni 2011 1 Kaderstellende Nota Herontwikkeling KPN-gebouw Koelmalaan 350 Juni 2011 Kaderstellende Nota Herontwikkeling KPN-gebouw, versie 27 juni 2011 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Plangebied.. 4 3. Vigerend

Nadere informatie

Flexibel wonen voor Oost-Europese werknemers

Flexibel wonen voor Oost-Europese werknemers Flexibel wonen voor Oost-Europese werknemers Auteur: V. Kojadin Studentnummer: 0788836 Opleiding: Bouwkunde Voorwoord Dit onderzoeksverslag is gemaakt in het kader van het afstuderen voor de opleiding

Nadere informatie

WONEN IN EEN OUDE SCHOOL

WONEN IN EEN OUDE SCHOOL WONEN IN EEN OUDE SCHOOL Plan bouwgroep Nieuwe Energie Betondorp Doe je mee? Impressie van de school (foto uit 1941) Oktober, 2013 Bouwgroep Nieuwe Energie Betondorp -1- ZELFBOUW IN DE AANBIEDING Verkoop

Nadere informatie

Eenvoudig, snel en accuraat Primeur elektronische zorgtijdregistratie in Mariposa t Harde

Eenvoudig, snel en accuraat Primeur elektronische zorgtijdregistratie in Mariposa t Harde November 2007 Jaargang 6, nr. 11 Een uitgave van Habion In dit nummer: Primeur zorgtijdregistratie 1 Het nieuwe ouder worden, het nieuwe wonen 2 Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Bert de Jong 3

Nadere informatie

transformatie kantoren rotterdam

transformatie kantoren rotterdam transformatie kantoren rotterdam Transformatie van leegstaande gebouwen in Rotterdam Rogier van den Berg Wat is er nodig voor de succesvolle herontwikkeling van leegstaande gebouwen in de stad? Dat is

Nadere informatie

8 royale 2-onder-1 kapwoningen in mooi Deurne

8 royale 2-onder-1 kapwoningen in mooi Deurne 8 royale 2-onder-1 kapwoningen in mooi Deurne Naar hartelust wonen Smaakvol wonen betekent ruimte kwaliteit geven, hoogstaande architectonisch vormgeving creëren en duurzaamheid garanderen. Deze riante

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Maatschappelijke en financiële verslaglegging. Blik. vooruit

Jaarverslag 2014 Maatschappelijke en financiële verslaglegging. Blik. vooruit N Jaarverslag 2014 Maatschappelijke en financiële verslaglegging Blik vooruit 2014 Inhoud Over dit verslag 3 Jaarverslag 2014 Heembouw Holding 4 Klantbeleving 8 Lean Bouwen 10 Bedrijfsruimten: Eén partij

Nadere informatie

Kinderopvang Uden e.o. B.V. Jaarverslag 2009.

Kinderopvang Uden e.o. B.V. Jaarverslag 2009. Kinderopvang Uden e.o. B.V. Jaarverslag 2009. April 2010 Directie Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2009 van Kinderopvang Uden e.o. B.V. Een jaar waar veel zaken in gang zijn gezet die deels in 2010

Nadere informatie

BOUWEN AAN DE TOEKOMST DE MOED

BOUWEN AAN DE TOEKOMST DE MOED BOUWEN AAN DE TOEKOMST DE MOED Bouwen aan de toekomst - De Moed 25 Dit is het nu Maar liefst vijfendertig jaar was Vijverhofstraat 65 in Rotterdam het adres van ons partijbureau. Hier zijn voedselpakketten

Nadere informatie

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011)

LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) LEVS ARCHITECTEN TIJDELIJKE HUISVESTING ST. IGNATIUSGYMNASIUM AMSTERDAM IN LEEGSTAAND KANTOOR (2009-2011) PROJECTOMSCHRIJVING DE KLENCKE 2008-2009 OPDRACHTGEVER STICHTING VO A DAM-ZUID P/A ST.IGNATIUSGYMNASIUM

Nadere informatie

aan ambities / bouwen Het nieuwe samenwerken Integrale advisering heeft de toekomst Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Constructief glas in Gouda

aan ambities / bouwen Het nieuwe samenwerken Integrale advisering heeft de toekomst Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Constructief glas in Gouda / bouwen aan ambities Het nieuwe samenwerken Integrale advisering heeft de toekomst Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Constructief glas in Gouda Spoorzone Delft The Base, Schiphol: Houten diagrid voor

Nadere informatie

RECREATIEOORD DE WARANDE 2.0 OOSTERHOUT

RECREATIEOORD DE WARANDE 2.0 OOSTERHOUT PRESENTATIEBOEK www.facebook.com/vaessen Postbus 239 / 4940 AE Raamsdonksveer info@vaessenbv.nl www.vaessenbv.nl T (0162) 522 120 F (0162) 520 274 RECREATIEOORD DE WARANDE 2.0 OOSTERHOUT DD. 20 NOVEMBER

Nadere informatie

25 A G architecten PB 1

25 A G architecten PB 1 25 A G architecten 1 voorwoord De tijd vliegt, AG architecten bestaat 25 jaar. Om stil te staan bij deze mijlpaal hebben we 25 projecten geselecteerd, die staan voor de manier waarop we werken. Ze laten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer OOPPH02. Onderwerp Stedenbouwkundig visie Dillenburg

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer OOPPH02. Onderwerp Stedenbouwkundig visie Dillenburg Zaaknummer OOH02 Onderwerp Stedenbouwkundig visie Dillenburg Raadsvoorstel Inleiding Op 19 februari 2002 is het raadsbesluit genomen om te komen tot de realisatie van een nieuwe sporthal in sport- en recreatiepark

Nadere informatie

ZICHTBAAR, HERKENBAAR GEZAGWEKKEND EN FUNCTIONEEL

ZICHTBAAR, HERKENBAAR GEZAGWEKKEND EN FUNCTIONEEL Rijksgebouwendienst Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties ZICHTBAAR, HERKENBAAR GEZAGWEKKEND EN Gerechtsgebouw Amsterdam Ambitiedocument voor de geïntegreerde aanbesteding van nieuwe

Nadere informatie

Van oude gebouwen en nieuwe functies

Van oude gebouwen en nieuwe functies Van oude gebouwen en nieuwe functies Herbestemming voor wonen met zorg De lessen In opdracht van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Architectuur Lokaal Dirk Bergvelt Hans van Rossum maart 2009 Rapportnummer:

Nadere informatie

Conversie en hergebruik The Corridor

Conversie en hergebruik The Corridor Conversie en hergebruik The Corridor Auteurs: A. Dullaert, N. van Spronsen, W. Steunenberg en M. Waanders Opdrachtgever: Gemeente Enschede in samenwerking met Stichting Pioneering Kader: Minor Regie Stedelijke

Nadere informatie

Uitgangspuntennotitie. Buitengebied Súdwest-Fryslân. Vastgesteld door de raad van Súdwest-Fryslân op 21 juni 2012.

Uitgangspuntennotitie. Buitengebied Súdwest-Fryslân. Vastgesteld door de raad van Súdwest-Fryslân op 21 juni 2012. Uitgangspuntennotitie Buitengebied Súdwest-Fryslân Vastgesteld door de raad van Súdwest-Fryslân op 21 juni 2012. Inhoudsopgave 1 Algemeen 1.1 Inleiding 6 1.2 Doel 7 1.3 Visie 7 1.4 Opbouw 7 1.5 PlanMER

Nadere informatie

ALTIJD GERICHT OP EEN OPLOSSING

ALTIJD GERICHT OP EEN OPLOSSING KWARTAALNIEUWSBRIEF VAN GREEN REAL ESTATE NIEUWSBRIEF 22 - JULI 2015 ALTIJD GERICHT OP EEN OPLOSSING Het thema van deze editie van GREEN Leaf is oplossingen. Linksom of rechtsom vindt GREEN altijd een

Nadere informatie

Renovatie Journaal. Tripolis gebouw 200 opgeleverd. Voorwoord. Nummer 8, april 2010. In dit nummer o.a.:

Renovatie Journaal. Tripolis gebouw 200 opgeleverd. Voorwoord. Nummer 8, april 2010. In dit nummer o.a.: Renovatie Journaal Voorwoord Heembouw is specialist op het gebied van renovatie. Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze meest recente renovatie-projecten, zowel op het gebied van

Nadere informatie

Via G7 onder de aandacht van de hele provincie. Het nieuwe gezicht van Den Helder. Nieuwe jachthaven en Kopgebouw in Amsterdam april 2014 editie 60

Via G7 onder de aandacht van de hele provincie. Het nieuwe gezicht van Den Helder. Nieuwe jachthaven en Kopgebouw in Amsterdam april 2014 editie 60 ASSENDELFT Via G7 onder de aandacht van de hele provincie Het nieuwe gezicht van Den Helder Nieuwe jachthaven en Kopgebouw in Amsterdam april 2014 editie 60 Colofon Uitgave: Van Soelen Communicatie bv

Nadere informatie

BusinessPARK jaargang 9, oktober 2010

BusinessPARK jaargang 9, oktober 2010 3 BusinessPARK jaargang 9, oktober 2010 magazine Platform voor duurzaam ondernemen en lokale economie BIZ op Spoorzicht Samen Lokaal Ondernemen Roadmap voor verzakelijking Masterclass Industrieel Erfgoed

Nadere informatie

Quickscan Bibliotheek en Artplex, Utrecht Alternatieve huisvesting voor de bibliotheek en Artplex

Quickscan Bibliotheek en Artplex, Utrecht Alternatieve huisvesting voor de bibliotheek en Artplex Quickscan Bibliotheek en Artplex, Utrecht Alternatieve huisvesting voor de bibliotheek en Artplex Plaats Datum Referentie Baarn 10 januari 2014 2014001/OGU6-QSBA-HV/CKO/FHE 2014001/OGU6-QSBA-HV/CKO/TED/FHE/10.01.2014

Nadere informatie

NAAR EEN VISIE WERKLOCATIES VOOR AMERSFOORT Stec Groep aan gemeente Amersfoort -CONCEPTVERSIE-

NAAR EEN VISIE WERKLOCATIES VOOR AMERSFOORT Stec Groep aan gemeente Amersfoort -CONCEPTVERSIE- NAAR EEN VISIE WERKLOCATIES VOOR AMERSFOORT Stec Groep aan gemeente Amersfoort -CONCEPTVERSIE- Stec Groep B.V. Peije Bruil, Guido van der Molen en Boudewijn Kuijl November 2010 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING

Nadere informatie

Na eerst gekeken te hebben of er geschikte bestaande bouw voorhanden was, besloot Applied tot het. uitschrijven van een design & build-

Na eerst gekeken te hebben of er geschikte bestaande bouw voorhanden was, besloot Applied tot het. uitschrijven van een design & build- 02 KantorenJournaal september 2012 2 Fotoserie: Applied Medical Europe Hoofdkantoor BOVAG na renovatie klaar voor Het Nieuwe Werken 3 Duurzaam maatwerk kantoor op Delftechpark Nieuw kantoor voor Applikon

Nadere informatie

Ervaringen van zes koplopers van (bijna) energieneutrale scholen

Ervaringen van zes koplopers van (bijna) energieneutrale scholen # Ervaringen van zes koplopers van (bijna) energieneutrale scholen Whitepaper in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Inhoud 1. Inleiding 3 2. Het definiëren van de

Nadere informatie