Handleiding: Clubgebonden design. Beheer van aanmeldingen. Bekijken en combineren van tussenstanden. Beheer inschrijvingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding: Clubgebonden design. Beheer van aanmeldingen. Bekijken en combineren van tussenstanden. Beheer inschrijvingen."

Transcriptie

1 Handleiding: Clubgebonden design Beheer van aanmeldingen Bekijken en combineren van tussenstanden Beheer inschrijvingen Beheer uitslagen Beheer ringen Beheer mededelingen Versie:

2 2 Handleiding Online Applicatie: Sans Peur vzw versie_ Versie: Inloggen: Om toegang te krijgen tot de applicatie dien je eerst naar de website: te gaan en je in te loggen met paswoord en gebruikersnaam: Menu s: Er zijn verschillende menu s, sommige zoals 1, 2, 3, 4, 5, 6,7 en 10 zijn voor iedereen zichtbaar. Menu 8 en 9 zijn voorbehouden voor de administrator en de vluchtbeheerder. We bekijken ze één voor één:

3 3 1 Home Dit is het startscherm van de applicatie, je vereniging kan hier eveneens mededelingen en vluchtinformatie plaatsen. 2 - Uitslagen We krijgen knoppen te zien van alle uitslagcategorieën waar de liefhebber een abonnement op heeft. Door op de uitslag te klikken krijgen we ofwel de melding dat de uitslag nog niet online staat of in het andere geval wordt de pdf file geopend. 3 Archief uitslagen Dit is een gelijkaardig scherm als bij de knop uitslagen alleen zijn dit de uitslagcategorieën waar de liefhebber de afgelopen jaren een abonnement op had. Men hoeft dus geen archief van uitslagen meer bij te houden. Alles staat netjes gerangschikt per jaar. 4 - Administratie: In het menu administratie kan de liefhebber zijn gegevens wijzigen, ringen bestellen, inschrijvingen toevoegen en zijn paswoord wijzigen:

4 4 B D C A A - Liefhebbergegevens: Hier kan de liefhebber zijn persoonlijke gegevens invullen. B - Paswoord Wijzigen: Hier kan de liefhebber zijn persoonlijk paswoord wijzigen

5 5 C - Inschrijvingen: Voorbeeld 1: Voorbeeld 2: Vb2:

6 6 D - Bestellen Ringen: Liefhebbers kunnen hun aantal ringen invullen, hun opmerkingen en de wijze waarop ze wensen te betalen. Onderaan vinden ze een historiek terug van de reeds aangekochte ringen. 5 Aanmeldingen Het aanmelden van duiven op een vlucht kan enkel wanneer de vlucht actief staat en wanneer je zelf deelneemt aan deze vlucht. Wanneer er geen vluchten actief staan zal je onderstaand scherm te zien krijgen.

7 7 Het is dus nog even wachten tot de vluchtbeheerder van de maatschappij de vlucht actief plaatst. We proberen nog eens, ondertussen staat er een vlucht actief en we krijgen nu volgend scherm te zien: Als je maar één aanmelding wil doen vul je maar één rij in, je kan tot 5 aanmeldingen invoeren per keer. Om je aanmelding te verzenden druk je op de knop opslaan. Een kort overzicht van de invulvelden: - Gummi: Hier vullen we de gummirek nummer in. indien er geen gummirek is vullen we de 3 laatste cijfers van de ringnummer in. Dit veld mag enkel uit cijfers bestaan, tekst of andere tekens zijn niet toegelaten! - Uur van bestatiging: Hier vullen we het uur in van de bestatiging. Als je duif om 15u46min16sec is geklokt vul je in dit veld 1546 in of indien je de seconden ook wil ingeven. Enkel 4 of 6 cijfers ingeven. Andere zaken zal het systeem niet aannemen. - Contramerk: Dit veld is een vrij tekstveld dat niet verplicht is, enkel wanneer er een contramerk aanwezig is in de vleugel van de duif mag dit gebruikt worden. - Categorie: Hier worden de categorieën vermeld waar jij duiven op mee hebt. Als je enkel jonge mee hebt zoals in bovenstaand voorbeeld zal de categorie reeds aangeduid zijn. Als je zowel oude als jaarse zou mee hebben zal je zelf nog het juiste bolletje van de categorie moeten aanduiden. Je aanmelding is pas definitief als je ze tussen de tussenstanden ziet staan!!! Bij problemen nooit twijfelen om eerst je duif telefonisch aan te melden!

8 8 Tot nu toe zijn we er steeds vanuit gegaan dat er maar 1 vlucht actief stond. We weten dat we ook in situaties terecht komen dat de Grote halve fondvluchten en fondvluchten nog samen aan het vallen zijn. Wanneer we dan op de knop Aanmelden duwen zullen we eerst een selectie moeten maken van de vlucht waar we een duif voor willen aanmelden. We krijgen volgend keuzeveld te zien: We duiden de vlucht aan waar we een duif of duiven voor willen aanmelden en drukken op selecteer. Nu zien we weer ons vertrouwde invulveld en kunnen we onze duiven aanmelden. 6 Tussenstanden Via de knop tussenstanden kunnen we de aanmeldingen gaan bekijken. De meldingen die je zelf gedaan hebt zullen in het geel aangeduid staan zodat je deze op een makkelijke manier kan terugvinden. Bij meerdere actieve vluchten zullen we eerst een keuze moeten maken:

9 9 Je kan nu de gewenste vlucht aanduiden en op wijzigen klikken. De vluchtinfo verschijnt nu samen met de aanwezige aanmeldingen. Goed om weten is dat deze pagina zal zichzelf om de 100 seconden zal vernieuwen zodat u steeds op de hoogte blijft van de laatste wijzigingen. De laatste prijs volgens de aanmeldingen per 3-tal van iedere categorie komt in het rood te staan. Je eigen aanmeldingen staan in het Geel gekleurd. Elke keer de pagina zich automatisch vernieuwt en er duiven bijkomen heb je de mogelijkheid om een geluidssignaal te laten afspelen. Dit kan je doen door het vinkje naast de knop wijzigen aan te vinken. De werking is voorlopig enkel maar verzekerd voor gebruikers van windows internet explorer. Een voorbeeld: - Categorie: 1=OUDE 2=JAARSE 3=JONGE - De volgorde is de rangschikking volgens de snelheid van de duif. Een voorlopige uitslag met andere woorden en dus geen rangschikking volgens aanmelding.

10 10 7 Tussenstanden Multi Bovenstaand scherm opent zich in een nieuw scherm en geeft een lijst van alle actieve vluchten van alle deelnemende verenigingen. Wanneer een vlucht door verschillende lokalen wordt ingekorfd en deze maken ook gebruik van deze applicatie is het dus mogelijk om de gewenste lokalen aan te duiden en op de knop wijzigen te drukken. Het resultaat is een samengevoegde aanmeldingslijst van de gekozen verenigingen. Deze pagina vernieuwt zichzelf ook automatisch om de 100 seconden met de gekozen lokalen. De lijst kan er dan als volgt uit zien: De knoppen 8 en 9 zijn enkel voor de administrators

11 11 8 Admin Onder de knop admin vinden we volgende mogelijkheden: Paswoord Resetten: Onder paswoord resetten kunnen we een gebruiker selecteren en een nieuw paswoord ingeven. Door op wijzig paswoord te drukken kunnen we het paswoord wijzigen. Er is geen mogelijkheid om een oud paswoord opnieuw op te vragen. Dit omdat een paswoord persoonlijk is.

12 12 Gebruikersaccounts beheren: We Maken onderscheid tussen de lijst van gebruikers en de algemene gegevens datatabase van alle liefhebbers. De eerste 2 knoppen dienen dus om een login aan te maken zodat jullie liefhebbers kunnen inloggen op de applicatie. De onderste 2 knoppen dienen om liefhebbers die geen account hebben toe te voegen zodat je aan deze liefhebbers ook ringen of inschrijvingen kan toekennen. Een nieuwe gebruikersaccountaccount: Hier kunnen we een nieuwe gebruiker aanmaken, verplichte velden zijn: gebruikersnaam, paswoord, naam en licentie. De gebruikersnaam is de naam waar de liefhebber mee inlogt. De naam is de naam waaronder de liefhebber speelt(naam op de hoklijst). De licentie is de lidnummer van de kbdb maar zonder andere tekens tussen, een aaneenschakeling van 8 cijfers. Vb: Ook hier kunnen we met de drie onderste velden de liefhebber activeren of deactiveren, hem toegang geven tot het aanmeldbeheer of rechten geven als administrator. Een login account wijzigen:

13 13 We krijgen een lijst met de naam van de gebruikersaccount gevolgd door de naam van de liefhebber. We duiden de juiste liefhebber aan en drukken op bewerken om de gegevens van de liefhebber te wijzigen. Hier kunnen we al zijn adresgegevens, gebruikersnaam en licentie wijzigen. Ook kunnen we gebruikers hier extra rechten geven zoals administrator rechten of toegang tot het beheer van de aanmeldingen. Met Actief op 0 te zetten zorgen we dat de liefhebber niet meer actief staat en dus niet meer kan aanmelden. Een liefhebber toevoegen:

14 14 We vullen de velden in en kunnen zo een liefhebber toevoegen aan de database, indien de licentie van een persoon reeds aanwezig is in de database zal je een melding krijgen. Liefhebbers die deelnemen aan een vlucht hoef je niet toe te voegen aangezien die rechtstreeks toegevoegd worden wanneer er een vlucht wordt opgeladen. Een liefhebber wijzigen: We kiezen een Liefhebber uit de lijst en drukken op selecteer om de gegevens te wijzigen We hebben de mogelijkheid om de gegevens van deze liefhebber te wijzigen en deze wijzigingen te updaten. Uitslagen opladen Via deze knop kunnen we pdf bestanden opladen, druk op de knop browse kies je pdf file en druk op open. Daarna drukken we op de knop upload bestand om het bestand op te laden. De naam van de pdf-file is belangrijk en moet een combinatie zijn van de naam die je opgeeft wanneer je een uitslagenlijst aanmaakt en de volgnummer van die vlucht. Bijvoorbeeld: mom8.pdf

15 15 Abonnement uitslagen toevoegen Hier krijgen we een lijst van alle gebruikers van de locale online applicatie en een lijst van alle OMAR gebruikers, we kiezen een liefhebber en drukken op selecteer. Je krijgt hier een keuzelijst van alle abonnementen die je zelf hebt aangemaakt. Afhankelijk van de knoppen die je zelf hebt aangemaakt krijg je hier dus meer keuzes te zien.(zie volgend punt) Op deze manier kan je dus uitslagen gaan toevoegen aan liefhebbers al dan niet van uw eigen vereniging. Je duid de gewenste uitslagcategorie aan en drukt op de knop Opslaan. Moet je iets wijzigen kan je de liefhebber op dezelfde manier opnieuw opvragen en wijzigingen aanbrengen. Beheer uitslagen: A B C D F E

16 16 A - Nieuwe uitslagencategorie en vluchten toevoegen: In bovenstaand voorbeeld gaan we een nieuwe knop en uitslagenlijst aanmaken. Nadien kunnen we deze uitslagengroep gaan toevoegen aan liefhebbers. Dit hebben we in voorgaand punt gezien. We overlopen even alle velden. Jaartal is het jaar waar de uitslagen gespeeld worden. Omschrijving is een omschrijving waarover het gaat, zoals in bovenstaand voorbeeld hebben we de initialen van het lokaal genomen gevolgd door de vluchtcategorie en het jaartal. Bestandsnaam is de naam die je achteraf moet gebruiken om je pdf bestand te hernoemen. Zo zal in dit voorbeeld de uitslag van 12 december de naam KLFOND1.pdf krijgen en de volgende KLFOND2.pdf. Een combinatie dus van de bestandsnaam en de volgnummer. In het onderste deel gaan we de vluchten invullen en door op het + teken links bovenaan de tabel te duwen creëren we een extra rij. Rijen die we teveel hebben aangemaakt kunnen we niet mee laten opslaan door het vinkje helemaal rechts uit te vinken voor die specifieke rij. Het veld opmerking kunnen we gebruiken om een mededeling te geven zoals: verbeterde uitslag of vlucht afgelast. Deze lijst kunnen we achteraf gaan wijzigen, zie volgend punt. B - Uitslagcategorie en vluchten wijzigen We kunnen een Categorie aanduiden en deze bewerken wat hieronder wordt verduidelijkt, een andere mogelijkheid is de knop en bijhorende uitslagenreeks verwijderen.

17 17 We zien bijna hetzelfde scherm als in het vorige punt, alle lijnen zijn ingevuld zoals je dit het laatste hebt opgeslagen. We hebben nu de mogelijkheid om rijen te verwijderen door het vinkje opslaan weg te vinken, we kunnen een rij toevoegen door in te vullen waar je een lijn wil toevoegen en op Voeg toe te drukken. Hier kunnen we ook een opmerking gaan toevoegen wanneer er bijvoorbeeld verbeterde uitslagen zijn. Hou er wel rekening mee dat je best geen lijnen meer toevoeg of verwijderd wanneer het seizoen bezig is aangezien de bestanden die je opgeladen hebt hun volgnummer behouden. Wanneer je dus al bestand Fond1, Fond2 en Fond 3 hebt opgeladen en daarna tussen lijn 2 en 3 een lijn gaat toevoegen zal Fond3 nog steeds verwijzen naar lijn 3 en dus niet naar lijn 4. C Uitslagencategorie en vluchten dupliceren We kiezen de gewenste lijst uit de historiek van uitslagenlijsten en drukken op dupliceren. We krijgen het gekende scherm te zien en passen alles aan zoals gewenst:

18 18 Als alles is aangepast drukken we op de knop Duplicaat opslaan. D Groep van uitslagen maken We krijgen een lijst van alle uitslagcategorieën die we vooraf hebben aangemaakt. We duiden aan welke we in de groep willen toevoegen, we geven de groep een naam en een omschrijving. Ook de prijs en de prijsomschrijving vullen we in. Vervolgens klikken we op Groep Maken. Wanneer er al groepen bestaan en je deze wil verwijderen kan je een groep aanduiden naast de knop Verwijder Groep en vervolgens op de knop Verwijder Groep klikken om de gekozen groep te verwijderen. E Lijst abonnementen We krijgen een lijst te zien van de aangemaakte categorieën en groepen, wanneer we een groep aanduiden en op selecteer klikken krijgen we een overzicht van alle liefhebbers die zich hiervoor hebben ingeschreven:

19 19 F Overzicht per liefhebber Beheer Mededelingen

20 20 Door op de + linksboven te klikken kunnen we een lijn toevoegen. Bij Type kiezen we het type dat we willen gebruiken. We hebben 2 keuzes: Tittel Text of Tittel-Link. In beide gevallen de tekst die je in het tittelveld invult gebruikt worden om een tittel in het donkerblauw en onderlijnt weer te geven. Het text/link veld wordt als text gebruikt wanneer je als type tittel-text hebt gekozen. Wanneer je voor tittel-link hebt gekozen zal dit de tekst zijn waar de liefhebber kan op klikken om de bijlage te openen. Onder filenaam geven we de naam van het bestand in zoals bijvoorbeeld: test.pdf Dit veld wordt enkel gebruikt wanneer je voor het type tittel-link hebt gekozen. Met het veld volgorde kan je bepalen welke opmerking bovenaan staat. Je kan ze op die mannier gaan nummeren als 1, 2, 3,. Nummer 1 zal steeds als eerste staan. Met het veld actief kan je kiezen of een mededeling wordt weergegeven. Door een mededeling inactief te plaatsen(op 0) zal deze niet zichtbaar zijn. Wanneer we het vinkje bij opslaan niet aanvinken en op opslaan drukken zal deze mededeling verwijderd worden. Je kan ook een rij tussenvoegen door onderaan de rij in te vullen waar je een rij wil invoegen en op Voeg Toe te klikken. Beheer inschrijvingen A B C F G H E D A Nieuw Formulier maken Dit was het voorbeeldje 1 dat we daarstraks aanhaalden, Dit kunnen we op onderstaande mannier aanmaken:

21 21 We vullen het jaartal en de naam of tittel van het formulier in, actief wil zeggen of het formulier zichtbaar is voor de liefhebbers. Indien een formulier niet actief is kunnen liefhebbers zich niet inschrijven. Uitslagen kan je op ja zetten indien je wil dat de mensen onderaan dit formulier een overzicht krijgen van de uitslagen en zich ook daarvoor kunnen inschrijven. In bovenstaand voorbeeld is dit niet aan de orde. Veldnaam is de naam van het veld, het type is hoe het veld er moet uitzien. Je hebt 3 keuzes - Wanneer je voor tussentittel kiest gaat hij de veldnaam aanzien als een tittel die hij zal onderlijnen en die dient om verschillende groepen op te delen. - Numeriek/tekstveld geeft de liefhebber de mogelijkheid om een getal in te vullen - Selectieveld geeft de liefhebber de mogelijkheid om iets aan te vinken Opmerking is een veld waar je wat meer duidelijkheid kan geven of een prijs kan vermelden. Kostprijs is de prijs dat het kost. In dit veld enkel een getal invullen aangezien dit gebruikt wordt om de berekening te maken van de kostprijs van het totale formulier. Wanneer er een formulier ingevuld wordt door een liefhebber krijgt de maatschappij hier een mailtje van. B C Activeren / Deactiveren van een formulier Voor de naam van het formulier zie je een 1 of een 0 staan, 1 betekend actief en zichtbaar voor de liefhebbers, 0 betekend inactief en dus onzichtbaar voor de liefhebbers. D Inschrijving Toevoegen/Wijzigen Wanneer we het formulier kiezen en op de knop inschrijving toevoegen/wijzigen klikken krijgen we een lijst van alle liefhebbers die in het systeem zitten, je kan hier manueel een inschrijving gaan toevoegen, aanpassen of verwijderen van een liefhebber. Wanneer we op toevoegen/wijzigen klikken krijgen we het aangemaakte formulier en kunnen we wijzigingen aanbrengen.

22 22 E Lijst inschrijvingen weergeven We kiezen weer een formulier en drukken op de knop om de lijst van inschrijvingen weer te geven, we krijgen alle invulvelden van het gekozen formulier zoals in het voorbeeld hieronder: Wanneer we de velden die we willen zien aanduiden en onderaan op de knop drukken krijgen we een lijst van de liefhebbers die zich hebben ingeschreven. F Formulier verwijderen Dit is enkel aan te raden wanneer je een formulier hebt aangemaakt dat door niemand gebruikt werd. Wanneer je een formulier verwijderd kan je geen lijsten meer opvragen van liefhebbers die zich ooit hebben ingeschreven. De historiek van de inschrijvingen blijft voor de liefhebbers wel behouden. G Formulier Wijzigen Op voorwaarde dat er nog geen inschrijvingen zijn toegewezen aan dit formulier kan je de layout wijzigen. Heb je dus een foutje gemaakt of moet er iets bijkomen kan dit via deze knop doen, de werking is geheel dezelfde als bij de opmaak van het formulier. H Formulier Dupliceren Dit geeft ons de mogelijkheid om een formulier te dupliceren, moet je dus een inschrijvingsformulier maken dat veel gelijkenissen heeft met iets dat je ooit al gemaakt hebt kan je dit eenvoudig doen door een formulier te dupliceren, wijzigingen aan te brengen en je duplicaat als nieuw formulier op te slagen.

23 23 Beheer Ringen F B D A C E G A Ringen Toevoegen Ringen toevoegen aan de lijst: We kiezen een naam, vullen het aantal ringen in en de beginnummer van de reeks. Onderaan kunnen we ook nog een betalingswijze invullen. En een status meegeven of de betaling effectief is uitgevoerd. Een liefhebber kan bijvoorbeeld zeggen dat hij het zal overschrijven en je kan in afwachting de ringen als status niet betaald meegeven. B Ringen aanpassen

24 24 We krijgen een lijst te zien van alle liefhebbers met daarachter het bestelde aantal ringen en de beginnummer van de reeks. Zo kunnen we kijken bij wie nog geen reeks is toegekend. Door een naam te kiezen en op selecteer te drukken komen we in volgend scherm terecht: Hier kunnen we het aantal en de beginreeks aanpassen, het einde van de reeks zal hij automatisch berekenen. C Ringnummer opzoeken D Lijst Ringen We krijgen een lijst te zien van alle ringen die we toegevoegd hebben:

25 25 In deze lijst vinden we de bestellingsdatum en uur terug, het jaar, aantal, begin en einde van de reeks. Alsook de betalingswijze, opmerkingen, of ze de bestelling zelf geplaatst hebben en of de ringnummers al verstuurd zijn naar de kbdb(een 0 is nog niet verstuurd, de datum van verzending verschijnt hier indien ze verzonden zijn geweest). Achteraan kan je ook de betaalstatus opvolgen en kan je zien wanneer deze status het laatste gewijzigd is. Bovenaan vinden we een lijstje terug van het aantal ringen dat de laatste jaren werden verkocht en heb je de mogelijkheid om heel deze lijst naar Excel te exporteren. E Lijst niet verstuurde Ringen Hier vinden we een soortgelijke lijst maar enkel de ringnummers die we nog niet naar de kbdb hebben doorgestuurd. F PDF lijst niet verstuurde ringen Als we op deze knop drukken wordt er een pdf aangemaakt die we kunnen afdrukken en doorfaxen naar de kbdb of gewoon opslaan en doormailen. Hier ook enkel de ringen waar een reeks is aan toegekend en die nog niet waren verzonden. G Status aanpassen KBDB niet verstuurde Ringen Hiermee gaan we alle ringnummers die zich in de lijst van niet verstuurde ringen bevinden wijzigen en deze de status geven van verzonden. In de ringenlijst zal er dan in de laatste kolom de datum komen te staan wanneer we de status hebben aangepast. Deze actie is niet omkeerbaar dus zorg dat je zeker alles hebt doorgestuurd alvorens dit uit te voeren. Bonverkoop Beheren Hiervoor is een aparte handleiding beschikbaar. Instellingen Hier kunnen we bepaalde instellingen gaan wijzigen. Als eerste zien we de welkomsttekst die bovenaan de webapplicatie staat. Je kan deze wijzigen, dit wordt wel pas zichtbaar na een volgende login. We kunnen ook de achtergrond kleur wijzigen van de account. Dit moet wel de html benaming zijn van een kleur dus je kan je best eerst even bevragen alvorens dit te wijzigen. De volgende knoppen dienen op het beheer van medelingen, ringen en inschrijvingen te activeren of te deactiveren. Wanneer je dit deactiveert worden zowel de knoppen die verband houden met het beheer van mededelingen, ringen of inschrijvingen niet meer weergegeven. Het adres voor

26 26 inschrijvingen zorgt ervoor dat er een mail wordt gestuurd naar dit adres wanneer een liefhebber een inschrijving toevoegt. De mail adressen voor de ringen zijn 2 mail adressen die een mailtje krijgen wanneer een liefhebber ringen heeft besteld. Het rekeningnummer wordt enkel gebruikt op de pagina van de bestelling van ringen om liefhebber de kans te geven het bedrag van de ringen over te schrijven op de rekeningnummer wan het lokaal. Verder kan je nog de jaren aanpassen van de verschillende modules. Ook wanneer je bijvoorbeeld in je ringenbeheer een aanpassing moet doen van een voorgaand jaar kan je hier het jaar wijzigen en kan je terug aan je oude gegevens. 9 Beheer aanmeldingen Een overzicht:

27 27 1) Aanmeldingen toevoegen We krijgen een lijst van alle liefhebbers die deelnemen aan de actieve vluchten. Hoe we een vlucht actief maken krijgen we in één van volgende punten te zien. We selecteren een liefhebber en komen in het vertrouwde aanmeldscherm terecht:

28 28 We kunnen nu 5 aanmeldingen toevoegen. De uitleg hiervan is dezelfde als in hoofdstuk 2. Er is maar één verschil dat je nu een extra knop hebt Opslaan en toevoegen met deze knop sla je de 5 aanmeldingen op en krijg je voor dezelfde liefhebber en dezelfde vlucht een nieuw leeg scherm te zien om opnieuw 5 aanmeldingen in te geven. 2) Aanmeldingen Wijzigen: We krijgen een lijst te zien van alle deelnemers die duiven mee hebben op de actieve vluchten. We selecteren een liefhebber en krijgen volgend scherm: Van de gekozen liefhebber en vlucht krijgen we een overzicht van de aanmeldingen, wanneer het over meerdere vluchten gaat krijgen we eerst nog een keuze om de juiste vlucht te selecteren. Je kan nu een aanmelding aanduiden om deze te gaan bewerken, of direct verwijderen. Wanneer we een aanmelding selecteren krijgen we volgende gegevens te zien: Hier kunnen we het uur van aanmelding, de gummi, de categorie, de aanmelddatum, een duivin(1 is ja, 0 is nee), het contramerk en de vlucht gaan wijzigen. Bij de vlucht krijgen we een keuze tussen alle actieve vluchten waar de liefhebber aan deelneemt. Door de knop update gaan we de wijzigingen opslaan, met cancel gaan we terug naar de lijst van liefhebbers en door de knop verwijder aanmelding wordt de aanmelding verwijderd.

29 29 3) Vlucht importeren adminclub We krijgen volgend scherm te zien, door op de browse knop te drukken komt er een windows schermpje om een bestand te selecteren, we selecteren het bestand en kiezen voor de knop import om het te importeren. 3BVlucht importeren Data Technologie We laden het bestand Poel in door op de knop browse te drukken. We kiezen een lossingsplaats en geven de vermoedelijke lossingsdatum en het vermoedelijke lossingsuur in. Deze datum en uren kunnen we achteraf nog wijzigen via wijzig vluchtgegevens dat we in volgend punt verder bekijken. Als alles correct is toegevoegd en ingevuld drukken we op Import. 4) Beheer Vluchten

30 30 Hiermee wijzigen en beheren we de vluchten. We kiezen een vlucht, voor de vlucht zien we een cijfer staan (0 of 1) dan een - teken en terug een cijfer. Het eerste cijfer geeft weer of een vlucht actief staat. Het tweede cijfer geeft weer of een vlucht zichtbaar is bij de tussenstanden. We kunnen een vlucht dus activeren of deactiveren door de eerste twee knoppen. Met de volgende twee maken we de vlucht zichtbaar of onzichtbaar in de tussenstanden. Wanneer een vlucht dus niet meer actief staat omdat het aanmelden gedaan is kan je deze nog steeds zichtbaar laten staan in de tussenstanden. - Wijzig vluchtgegevens. Hiermee kunnen we de vluchtgegevens zoals de naam van de vlucht, gordelafstand, lossingsdatum, lossingsuur, zon onder, zon op, de categorieën en de coördinaten van de vlucht gaan wijzigen. LET OP: Bij een overnachtingsvlucht dienen steeds de velden zon onder en zon op ingevuld te worden. Met een uur (vb: 0600) zonder tekens of letters, enkel 4 cijfers invullen.

31 31 - Verwijder vlucht Met de knop verwijder vlucht verwijderen we alle vluchtinfo en deelnemers uit de database. 5) Herbereken snelheden We kiezen de juiste vlucht en kiezen voor snelheden herberekenen. Hiermee worden alle aanmeldingen van die vlucht opnieuw berekend ) Lijsten - Tussenstanden bekijken/pdf bekijken o Dit is een lijst zoals de liefhebber te zien krijgen van de aanmeldingen gerangschikt per snelheid. - Tussenstanden bekijken met contramerk/pdf bekijken o Dit is een lijst waar het contramerk is aan toegevoegd - Lijst gesorteerd volgens aanmelduur in PDF formaat 10 uitloggen Met deze knop loggen we ons uit.

Handleiding: Clubgebonden design. Beheer van aanmeldingen. Bekijken en combineren van tussenstanden. Beheer inschrijvingen.

Handleiding: Clubgebonden design. Beheer van aanmeldingen. Bekijken en combineren van tussenstanden. Beheer inschrijvingen. Handleiding: Clubgebonden design Beheer van aanmeldingen Bekijken en combineren van tussenstanden Beheer inschrijvingen Beheer uitslagen Beheer ringen Beheer mededelingen Versie: 08032012 2 Handleiding

Nadere informatie

Lokaalgebonden Design Aanmelden van duiven Bekijken van Tussenstanden Combineren van Tussenstanden Bekijken van Uitslagen Historiek van de uitslagen

Lokaalgebonden Design Aanmelden van duiven Bekijken van Tussenstanden Combineren van Tussenstanden Bekijken van Uitslagen Historiek van de uitslagen 1 2 Lokaalgebonden Design Aanmelden van duiven Bekijken van Tussenstanden Combineren van Tussenstanden Bekijken van Uitslagen Historiek van de uitslagen Inschrijvingen Beheer Ringen Mededelingen Bonverkoop

Nadere informatie

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be Handleiding vereniging: v130319 Log aan met je gebruikersnaam en paswoord via: www.anons.be Als administrator zou je onderstaande groene knoppen moeten zien, indien deze niet zichtbaar zijn gelieve dan

Nadere informatie

Presentatie Online web applicatie 10 januari 2015. Online Management for Administration and Registration

Presentatie Online web applicatie 10 januari 2015. Online Management for Administration and Registration Presentatie Online web applicatie 10 januari 2015 Administration and Registration 1 Geschiedenis Statistieken 2014 Lokaalgebonden Design Werkingsprincipe Samenwerking Briconweb Aanmelden van duiven Bekijken

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 5 Registreren! 5 Club verantwoordelijke! 6 Bestaande club! 6 Nieuwe club aanmaken! 6 Aanmaken wedstrijd! 7 Betekenis icoontjes! 8 Inkorven! 9 Aantallen

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Siemens Industry Mall. Administratie handleiding voor Administrator Vennootschap (CM Company Manager)

Siemens Industry Mall. Administratie handleiding voor Administrator Vennootschap (CM Company Manager) Siemens Industry Mall Administratie handleiding voor Administrator Vennootschap (CM Company Manager) Page: 1 of 16 Inhoudstafel 1 VOORWOORD...3 2 GEBRUIKERSADMINISTRATIE...4 2.1 Creatie van een nieuwe

Nadere informatie

Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen

Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen Opstarten Open Internet Explorer en ga naar de URL Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen Indien gebruiker onbekend is of geen

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

FAQ s module online inschrijven

FAQ s module online inschrijven Ledenbeheer - ClubDESK FAQ s module online inschrijven Gent l 16 juli 2015 Hieronder kunnen jullie een antwoord vinden op de meest gestelde vragen die gesteld worden over de module online inschrijven.

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET Algemeen Met CROP online kunt u uw teeltregistratie bijhouden en direkt beschikbaar stellen aan TV DE SCHAKEL. Als u geen managementsysteem op de eigen computer heeft en/of de gegevens daarmee niet op

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

voor de clubs

voor de clubs www.vyflink.be voor de clubs Jo Vandendriessche www.jvd-solutions.be 02-01-2008 V2 (wijzigingen ten op zichtte van V1 zijn aangebracht in het rood) Inhoud: 1. De inlog pagina...2 2. De ledenlijst...3 2.1.

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie MMS Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie 1 Document Versie Versie Datum Door Omschrijving 1.0 13-4-2018 André Boom Nieuw 1.1 23-4-2018 André Boom Review door Nielson Domburg verwerkt

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins).

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). SNS zelf: http://interactief.plantyn.com/sns Beheersmodule: http://interactief.plantyn.com/sns/adminacc Na het inloggen met een docentenaccount

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Inschrijvingsmodule. Handleiding voor de ploegverantwoordelijke

Inschrijvingsmodule. Handleiding voor de ploegverantwoordelijke Handleiding voor de ploegverantwoordelijke Dit document beschrijft in detail de inschrijvingsmodule en is geschreven om de ploegverantwoordelijke tijdens het inschrijven van zijn of haar ploeg te ondersteunen.

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing.

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing. Mailmerge In deze handleiding gaan we nader bekijken hoe we een mailing uitvoeren. We gaan kijken hoe we een adressenbestand manipuleren, hoe we een selectie maken in een adressenlijst en een mailing uitvoeren

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2019

Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2019 Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2019 TOEGANG DEELNEMERS/INLOGGEN... 2 ACCOUNT DEELNEMER... 3 MIJN GEGEVENS... 4 Logo opladen... 4 WEBPAGINA... 7 Foto persoonlijke webpagina... 7 AFFICHE AANMAKEN...

Nadere informatie

mijnnaktuinbouw - Keuringen

mijnnaktuinbouw - Keuringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Nieuwe update mijnnaktuinbouw - Keuringen... 2 Uw keuringendossier altijd beschikbaar... 2 Uw jaarlijkse teeltaangifte... 3 1 Voorlopige teeltaangiftes voor u klaargezet

Nadere informatie

Uitleg schermen online software MBCP

Uitleg schermen online software MBCP Uitleg schermen online software MBCP Als eerst gaat u naar de website www.bouwprijzen-software.nl. Hier krijgt u de onderstaande pagina te zien. Vervolgens kunt u inloggen doormiddel van uw e-mail adres

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008

Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 Handleiding Formulieren in TYPO3 Versie 1.2, 18 juli 2008 1. Formulieren aanmaken en plaatsen... 2 1.1 Formulieren aanmaken... 2 1.2 Formulier plaatsen op een pagina... 8 1.3 Aanmaken formulieren map...

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie

Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie Handleiding Mijn Bibliotheek- Administratie Versie 29 juni 2015 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 2 Aanmelden... 2 Beginscherm... 3 Beheer... 4 1. Bibliotheek... 4 2. Welkomboodschap... 9 3. Gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval Handleiding WasteTool voor bedrijven Registratie verpakkingsafval Inhoud 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 Voor het eerst inloggen 4 De volgende keren inloggen 5 3 Overzicht opvragen 7 4 Switchen tussen profielen

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants

e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants e-boekhouden.nl Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een abonnement op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie

Nadere informatie

Memorix Maior. 1. Inloggen. Log in op https://maior.memorix.nl

Memorix Maior. 1. Inloggen. Log in op https://maior.memorix.nl Memorix Maior 1. Inloggen Log in op https://maior.memorix.nl Bij klantcode: heu Voer je gebruikersnaam en paswoord in. Het veld om ingelogd te blijven mag leeg blijven Druk op OK 2. Startscherm Memorix

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK INHOUD INLOGGEN + OPZOEKEN SELECTIE... 2 OVERZICHT TABBLADEN + CRITERIA INGEVEN... 4 DETAIL RESULTATEN INSCHRIJVINGEN... 10 MIJN SELOR... 16 ONLINE SOLLICITEREN... 16 Handleiding

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 17 februari 2016 Versie 2.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Handleiding Profielbeheer

Handleiding Profielbeheer De verschillende webpagina s werden ontwikkeld om een test met de VAB Mobility Assistant mogelijk te maken, maar nog niet op punt staan. Wij horen graag van jou wat wij verder kunnen verbeteren. Handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

BriconWeb.com wordt de trigger waarmee onze duivensport naar een volgend niveau getild wordt.

BriconWeb.com wordt de trigger waarmee onze duivensport naar een volgend niveau getild wordt. BriconWeb.com BriconWeb.com wordt de trigger waarmee onze duivensport naar een volgend niveau getild wordt. www.briconweb.com is het internet domein dat als platform gebruikt wordt om wedstrijden over

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Eclipse Cards b.v.b.a Industriezone Ter Straten Ter Stratenweg 30 BE 2520 Ranst Oelegem info@eclipse-cards.be info@eclipse-cards.

Eclipse Cards b.v.b.a Industriezone Ter Straten Ter Stratenweg 30 BE 2520 Ranst Oelegem info@eclipse-cards.be info@eclipse-cards. Eclipse Cards b.v.b.a Industriezone Ter Straten Ter Stratenweg 30 BE 2520 Ranst Oelegem info@eclipse-cards.be info@eclipse-cards.nl Handleiding Website & E-Commerce Gemaakt dr.: Van der Stee Klem Datum:

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie