Handleiding Face-IT. (c) 2006 Agro Centre for Strategic Entrepreneurship versie NT NL Face-IT versie x

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Face-IT. (c) 2006 Agro Centre for Strategic Entrepreneurship versie 8.2006 NT NL Face-IT versie 9.0.0.x"

Transcriptie

1 Handleiding Face-IT (c) 2006 Agro Centre for Strategic Entrepreneurship versie NT NL Face-IT versie x

2 Systeem eisen Windows XP. Acrobat Reader. Evt. te downloaden op De weergaven in deze tutorial kunnen afwijken van de versie van het programma wat u gebruikt en van de gebruikersrechten van uw account. Wat is Face-IT? Face-IT Face-IT is een tool waarmee de prestaties van een bedrijf kunnen worden gepositioneerd ten opzichte van spiegelgroepen. Op basis hiervan kunnen sterke- en zwakke punten in de bedrijfsresultaten worden opgespoord. Een spiegelgroep bestaat uit een groep bedrijven die goed vergelijkbaar is met het te spiegelen bedrijf. De gebruiker van de tool kan zelf bepalen op basis van welke criteria de spiegelgroep wordt samengesteld. Een tot nu toe veel gebruikte methode is het selecteren op basis van overeenkomstige bedrijfsstructuur. Face-IT is uitgerust met aan faciliteit waarmee rapporten in pdf-formaat kunnen worden gepresenteerd. Naast cijfers in tabelvorm worden de verschillen tussen het te spiegelen bedrijf en de spiegelgroep ook grafisch weergegeven met behulp van groene en rode balkjes (zie figuur). Een groene balk betekent steeds een gunstige afwijking t.o.v. de spiegelgroep, terwijl een rode balk juist wijst op een ongunstige afwijking. Het spiegelen kan voor elk willekeurig kengetal plaatsvinden. Zodra een kengetal in de database van het programma staat, dan kan het ook gespiegeld worden. Aanvankelijk werd Face-IT met name gebruikt om te spiegelen op Profit- en Planet-kengetallen, maar momenteel wordt ook aan de invulling van Peoplekengetallen gewerkt. De tool is in eerste instantie ontwikkeld voor de melkveehouderij, maar wordt nu ook gebruikt binnen andere sectoren. De enige voorwaarde om met de tool aan de slag te gaan is het beschikbaar hebben van een database voor de desbetreffende sector. Face-IT wordt op dit moment ingezet in verschillende projecten en binnen het groene onderwijs. Het is een web-based programma, welke gedownload kan worden. Het programma kan via een wachtwoord worden opgestart.

3 Face-IT opstarten Na het starten van PFaceIT.exe kan worden gekozen uit verschillende talen voor zover deze zijn meegeleverd met de installatie. De Tools worden standaard in het Engels geschreven. Een installatie bevat standaard ook de Nederlandse vertaling. Indien een taal wordt gekozen waarvan geen taalbestand aanwezig is, dan wordt de Tool in het Engels gestart. Na het kiezen van de taal komt u in het welkomstscherm.

4 Van start met Face-IT. In het welkomstscherm kunt u de database kiezen. Wilt u veranderingen in de gebruikte gegevens van de database aanbrengen dan kan dit in het menu Setup, waar u kunt kiezen tussen formules en opties. Dit kan alleen indien dit binnen uw gebruikersrechten past. Kies nu een database, kies een jaar. Indien u de beschikking heeft over de invoer facaliteit, dan is de knop [Invoer data] zwart. Dit kan alleen indien dit binnen uw gebruikersrechten past

5 Invoer data Ga via de knop [Invoer data] naar de invoerschermen. Nu kunt u op twee manieren verder gaan. 1) Inlezen Excel-bestand 2) Handmatige invoer (alleen bedrijfseconomisch / inclusief btw) Downloaden Excel-bestand Via de link is de invoersheet voor veehouderij te downloaden. Ga hiervoor naar [Tools], [Informatie]. Om dit bestand te downloaden moet u wel eerst inloggen. Gebruik hiervoor hetzelfde account als voor Face-IT Invoer gegevens in Excel-bestand Gegevens kunnen worden ingevoerd in de sheet invoer. Kies hier Soort invoer en vul de gekleurde velden in. Sla vervolgens het bestand op en sluit Excel af. Inlezen Excel-bestand Gaat u een Excel-bestand inlezen. Sluit dan eerst alle Excel-applicaties af indien deze geopend zijn. Ga naar [Bestand], [Inlezen], [Excel-bestand]. Hierna krijgt u het volgende scherm: Zet bij sheetnaam de naam van de sheet en kies <Inlezen>. Nu krijgt u een scherm waarin u het in te lezen bestand moet selecteren. Kies <OK> en uw bestand wordt ingelezen. Indien het bedrijf al bestaat in de database, dan zal er een melding komen of u de data wilt overschrijven.

6 Als onderin het inlees scherm de melding <-klaar-> komt te staan, dan kunt u het scherm sluiten. Het is aan te raden om hierna het bedrijf te kiezen, de invoerschermen te bekijken en de data (evt.) op te slaan. Sluit u hierna de invoer af, dan kan u de volgende melding krijgen. Klik hier [No].

7 Handmatige invoer bedrijfsgegevens: Om nieuwe basis bedrijfsgegevens in te voeren, kies in het startmenu. U komt nu in het formulier Invoer basis bedrijfsgegevens. Hiervan zijn bedrijfsnummer, naam en woonplaats verplichte invoervelden. Door nu de button [Opslaan] te kiezen wordt de ingevoerde data opgeslagen en komt u in het volgende menu terecht. Kiest u [Terug] dan worden de gegevens niet opgeslagen en komt u terug in het hoofdmenu. Om een al reeds ingevoerd bedrijf te selecteren, kies [Bestaand bedrijf] in het startmenu.

8 In dit venster kunt u eenvoudig met de muis de regel van het gewenste bedrijf aanklikken en de selectie is gemaakt. U komt nu in het hoofdmenu.

9 Via de knop [Bijwerken] het startmenu komt u in het scherm Wijzig basis bedrijfsgegevens. Hier kunt u de gegevens wijzigen: wijzig de gegevens en klik op de knop [Wijzigen]. U komt dan terug in het startmenu. U kunt hier ook bedrijven verwijderen. Hiermee verwijdert u de data van het gekozen bedrijf uit de interface. Klik hiervoor de knop [Verwijderen].

10 4 Invoerscherm Heeft u een nieuw bedrijf toegevoegd of een bestaand bedrijf gekozen, dan komt u in het hoofdmenu LEI-Tools. Klik nu de knop [Invoerschermen]. Kies nu de soort invoer.

11 U komt nu in de invoerschermen. Hier worden de specifieke gegevens gevraagd afhankelijk van de gekozen database en tool. Het invoerscherm bestaat uit meerdere schermen achter elkaar. geeft aan in welk scherm u zit. U kunt via de buttons en respectievelijk vooruit en achteruit bladeren. Met [Opslaan en Terug] wordt de data opgeslagen en keert u terug naar het hoofdmenu.. Met [Cancel] verlaat u het invoerscherm zonder de data op te slaan. U wordt nog wel om een bevestiging gevraagd:

12

13 Face-IT Met het programma Face-IT kan o.a. een GSD invoerbestand gecreëerd worden op basis van een database met BIN-gegevens. Face-IT kan ook gebruikt worden om voor een bestaand bedrijf zogenaamde spiegelgroepen samen te stellen. Een spiegelgroep kan worden gebruikt als hulpmiddel voor de interne bedrijfsanalyse. Daarnaast kan Face-IT worden gebruikt ter ondersteuning van de strategievorming, door oriëntatie op andere strategieën. Hiervoor kan Face-IT gevoed worden met elke willekeurige gegevensset. Stap 1: kies hoofdinstelling: Voor het maken van een vergelijkingsgroep op basis van bedrijfsgegevens uit de Face-IT database vink [Strategie]. Voor het maken van een vergelijkingsgroep niet op basis van gegevens uit de database of voor het verkennen van strategie, vink [Strategie] aan. Het eerste deel van deze handleiding gaat alleen in op het aanmaken van een strategiegroep. U doorloopt daarbij de volgende stappen: 1. Kies in het invoerscherm een bedrijf (zie bedrijfsnummer in bijlage FACE-IT Invoerscherm ) Voor het aanmaken van een GSD-bestand is in feite niet van belang welk bedrijfsnummer u kiest. 2. Vink onder aan het strategiehokje aan (standaard aangevinkt). 3. Kies voor dat bedrijf een klein aantal relevante criteria. Voor deze criteria kunt u aangeven wat het belang hiervan is, oftewel, wat de spreiding mag zijn ( 1 houdt in geen spreiding). Omdat u onderaan in het invoerscherm het Strategie hokje heeft aangevinkt, kunt u ook streefwaarde, -belang en spreiding invullen. Face-IT zoekt op basis van de getallen die u hier invult een zo goed mogelijk passende groep bedrijven. Let op!! Hoe meer kengetallen u aanvinkt, hoe kleiner de kans dat het programma passende spiegelbedrijven kan vinden. Het kan ook zo zijn dat er geen enkele spiegelbedrijven van uw bedrijf in de database aanwezig zijn (b.v. als u een quotum heeft van liter). 4. Aandachtspunt bij de op te geven kengetallen vormen eventuele tweede takken. Zoekt u een zuiver melkveebedrijf, geef dit dan ook aan. Anders bestaat het risico dat u een bedrijf aanmaakt met enkele varkens en kippen met bijbehorende meststromen. Dit levert bij de toepassing van de spelsimulatie weer problemen op. 5. Druk op start om de berekeningen te starten. Face-IT zoekt vervolgens in de BIN-database naar bedrijven die het meest op het door u ingestelde bedrijf lijken. Tijdens de verwerking ziet u een voortgangsscherm. Nadat de berekeningen klaar zijn, verschijnt een scherm zoals in bijlage FACE-IT uitvoerscherm. Hierin ziet u boven bij bedrijven: of bedr-str (afhankelijk of u wel of niet strategie heeft aangevinkt) de gevonden bedrijven. 6. U kunt aan het getal links onderin het scherm zien hoe goed het gevonden bedrijf (eigenlijk het gemiddelde van de gevonden groep bedrijven) past bij de opgegeven criteria.

14 Als de match erg goed is dan is dit getal bijna 1. Globaal kan worden gesteld dat het getal minimaal 0.7 moet zijn. U kunt dit zelf echter ook beoordelen op basis van de kengetallen. 7. Vul in NrDataSet het bedrijfsnummer van uw bedijf in en druk op opslaan om het bedrijf met het juiste nummer op te slaan. Het bestand wordt op de GSD directory uitvoer opgeslagen. Om het zojuist gecreëerde bestand te kunnen gebruiken in GSD, dient u dit bestand eerst in de schil in te lezen. Daarna kunt u GSD pas opstarten. Standaard worden er 10 spiegelbedrijven gezocht. Onderaan in het FACE-IT Invoerscherm wordt het aantal bedrijven in de vergelijkingsgroep in de variabele #InGroep (ook#genen) vastgelegd. Dit cijfer bepaalt dus de grootte van de spiegelgroep. Wijkt de spiegelgroep sterk af van het te spiegelen bedrijf, dan kan de groepsgrootte kleiner worden gemaakt. De spiegelgroep kan uit maximaal 20 bedrijven bestaan. Wij adviseren u de instelling van de variabelen die zich naast #InGroep bevinden niet (!) te wijzigen. Voor het aanmaken van een spiegelgroep geldt bijna dezelfde handelswijze. Echter hier kunnen geen waarden worden ingevuld.

15 Uitvoer PDF-Rapportage De rapportage: - Mirror report: Deze rapportage geeft zowel de bedrijfsgegevens als de vergelijkingsgroep(en) weer, tevens worden de verschillen (grafisch) weergegeven. Kies in het uitvoerscherm [Uitvoer], [Exporteer naar rapportage PDF]. Nu wordt de data voor de rapportage berekend. Dit kan afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding even duren. Hierna wordt Acrobat Reader geopend met de rapportage. Let op: op sommige systemen wordt Acrobat Reader niet automatisch geopend. Open in dit geval eerst Acrobat Reader en genereer daarna het rapport. Let op: Heeft u een rapport gegenereerd en u wilt het volgende genereren onder dezelfde naam, sluit dan eerst de reeds geladen rapportage.

16 BIJLAGE: FACE-IT Invoerscherm Figuur 1, Instellingen Face-IT In dit voorbeeld wordt een spiegelgroep gezocht voor bedrijf 10. De vergelijkingsgroep bedrijf wordt gezocht op basis van de structuur van het bedrijf (grasland, akkerbouw, percentage veen, vleesvarkens en totale melkproductie). Wat voor deze sessies van belang is, is het '#Genen': dit cijfer bepaald de grootte van de spiegelgroep. Wijkt de spiegelgroep sterk af van het te spiegelen bedrijf, dan kan de groepsgrootte kleiner worden gemaakt. Afhankelijk van de licentie kan worden gekozen uit twee soorten bedrijven: de BIN-bedrijven of bedrijven die in de LEI-Tools-interface zijn ingevoerd.

17 BIJLAGE: FACE-IT Uitvoerscherm Figuur 2, Presentatie spiegelgroep. In dit scherm worden in het meest linkse vlak het aantal bedrijven ingegeven. Ook worden de absolute waarden van zowel het te spiegelen bedrijf weergegeven, als het gemiddelde van de vergelijkingsgroep. Ook wordt de spreiding weergegeven van de kengetallen. In dit scherm kan worden gecontroleerd of de vergelijkingsgroep voldoet aan de normen van de gebruiker.

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met

Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met Handleiding verbinding maken met ioffice via Extern Bureaublad Deze handleiding beschrijft de stappen voor het verbinden met de ioffice omgeving met behulp van Extern Bureaublad Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)...

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)... Inhoud 1. INLEIDING... 2 Controleer de huidige Queen versie... 2 2. UPDATE QUEEN... 2 2.1. Maak eerst een Backup... 2 2.2. Download de software en pak de nieuwe software uit... 2 3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN INHOUD PROFIT COMMUNICATION CENTER... 1 BESTANDEN VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: MAIL VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: BESTAND VASTLEGGEN VANUIT VERKENNER... 4 UPDATES... 5

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Handleiding. SaldoMaster

Handleiding. SaldoMaster Handleiding SaldoMaster Inhoudsopgave 1. Saldomaster... 4 1.1 Gegevens uitwisselen... 5 1.1.1 Als u Agis Total Farm System heeft... 5 1.2 Synchroniseren... 7 1.3 Invoeren... 8 1.3.1 Periodegegevens...

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V.

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V. CCV CARD ONLINE Gebruikershandleiding v3.0 Computer Centrum C. van de Velden B.V. Inleiding CCV Card online stelt u in staat om m.b.v. uw PC mutaties te verzorgen op debiteuren, kaarthouders en/of kaarten.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Aanmaken CLIEOP bestand:

Aanmaken CLIEOP bestand: Aanmaken CLIEOP bestand: Open KING Selecteer Crediteuren -> Betalingsopdrachten -> Aanmaken/wijzingen/inzien betalingsvoorstellen Klik op toevoegen Selecteer de vinkjes zoals in de afbeelding hierboven.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index 1 Inleiding 2 Opstarten MJK link 2.15 3 Keuze van Hardware 4 Set-up van een nieuw processcherm. 5 Instellen communicatie 6 Bestand openen 7 Verbinding maken met

Nadere informatie

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten Voor nieuwe gebruikers Indien u gebruik maakt van Remote Desktop of Citrix: het DFM e-sign programma voor Windows moet geïnstalleerd

Nadere informatie

Handleiding Liquid Office

Handleiding Liquid Office Handleiding Liquid Office Netbebeheerders Elektriciteit en/of Gas U heeft twee opties voor het invullen van het informatieverzoek Prestaties Facturering : - U kunt de data zelf handmatig in de Liquid Office

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel (2007) Tool Versie 1.2 (21 december 2010) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 6 2.2 HET INLEZEN VAN

Nadere informatie

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0 Handleiding NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Mei 2016 Versie 2.0 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie 2.0 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 2.1. Startpagina...

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

imangine Stichting SchoolLan

imangine Stichting SchoolLan imangine Stichting SchoolLan 25 augustus 2004 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Werking 4 2.1 Opstarten werkstation....................... 4 2.2 imangine activeren........................ 4 3 Maken van spiegel

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Het maken van een back-up schema

Het maken van een back-up schema Het maken van een back-up schema 1. Wanneer u het programma heeft opgestart en u heeft met uw gegevens ingelogd kunt u in het overzicht voor de knop Back-up schema s kiezen. Klik deze aan. 2. Klik in het

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

FitVos handleiding Versie 1 november 2013

FitVos handleiding Versie 1 november 2013 FitVos handleiding Versie 1 november 2013 1 Inhoudsopgave Fitvos Handleiding Bladzijde: Installatie van FitVos 3 Opstarten FitVos 4 Problemen bij Opstarten FitVos 4 Overzicht personen 5 Muteren persoon

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.

Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers. Key2Begraven Versie 1.20. Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1. Gebruikershandleiding Webagenda voor Begrafenisondernemers Key2Begraven Versie 1.20 Gebruikersdocumentatie webagenda ondernemers V 1.20 Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Standaardfunctionaliteit...

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding Occure verzuimportaal

Handleiding Occure verzuimportaal Handleiding Occure verzuimportaal April 2015 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Inloggen Inloggen Checklist voor verdere handelingen 3. Openingsscherm Mijn Dashboard Overzicht Actueel Verzuim, Acties, Managementrapportages

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Installatie van Sprinter2000 Installatie van Sprinter2000 1. Vóór de installatie Voordat we met de installatie kunnen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007)

Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Gebruikershandleiding Green Leaf Excel Tool Versie 1.1 (13 februari 2007) Inhoudsopgave 1 HANDLEIDING EXCEL TOOL... 3 2 TOEGEVOEGDE MENU OPTIES... 4 2.1 KEUZEOPTIE NIEUW... 5 2.2 HET INLEZEN VAN EEN GLF

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen 1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen In deze snel op weg handleiding leert u stap voor stap hoe u links kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Met de module Links kunt u links naar andere websites

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding People Inc. - Maetis link

Handleiding People Inc. - Maetis link Handleiding People Inc. - Maetis link I Handleiding Installatie en Gebruik Maetis link voor People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc. - Maetis link 1.1 Inleiding... 1. Werking... van de link 1.3

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF versie 1.2, september 2015 Copyright 2015 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Act! Salutation Tool ICT

Act! Salutation Tool ICT Act! Salutation Tool Handleiding Versie 1.0 1-07-2015 Inleiding Betrapt u uzelf er ook regelmatig op, dat uw t.a.v. en uw briefaanhef niet volgens de juiste regels zijn opgesteld? Bent u ook altijd aan

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Copyright 2013, Centric Netherlands B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-003 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-003 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-003 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-003 WiFi-repeater kunt instellen. Deze instellingen

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software Het inlezen van het PAB bestand dient uitgevoerd te worden op de Server / Computer waarop ENK Software is geïnstalleerd. (Nb. In de verschillende schermafbeeldingen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie