Controleer, bewaak en beheer de voor uw tegengehouden berichten regelmatig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Controleer, bewaak en beheer de voor uw tegengehouden berichten regelmatig"

Transcriptie

1 Handleiding Jongkind IIS en 4F, Spamfilter Alle binnenkomende berichten naar alle accounts worden gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van een computervirus, malware, spyware, fraude, pogingen tot oplichting, fishing, berichten etc. Eenmaal aangetroffen worden deze berichten tegengehouden, wanneer het een virus betreft dan word deze vernietigd en anders word het desbetreffende bericht in quarantaine geplaatst. Spamtitan verteld achtereenvolgends de gebruiker wat er met het desbetreffende bericht is gedaan, met een bericht (bijvoorbeeld wanneer er een bericht met een computervirus) is verwijderd of met een rapportje dat er een bericht in quarantaine is geplaatst. Spamtitan is uitermate effectief maar niet perfect. Net zoals hij sommige spamberichten niet altijd even goed herkent en dan door laat gaan, zo kan hij incidenteel ook gewone berichten als ongewenst verklaren. Dit afgaand op inhoud of het feit dat de afzender op een zwarte lijst staat, wat ook niet altijd diens schuld is. Kortom sommige berichten kunnen per ongeluk door het spamfilter zijn tegengehouden. Gelukkig worden deze berichten 14 dagen lang door het spamfilter vastgehouden en kan de vermeende ontvanger deze vaak alsnog vrijgeven en zelfs whitelisten (dan word hij in het vervolg ook niet nogmaals tegengehouden). Geen spamfilter is zo goed als een regelmatig gecontroleerde! Controleer, bewaak en beheer de voor uw tegengehouden berichten regelmatig Het controleren en eventueel vrijgeven van tegengehouden berichten door het spamfilter kan op twee manieren:

2 Controle nr 1: Het quarantaine rapport. Spamtitan stuurt de gebruiker standaard een zogenaamd quarantainerapport, Een spamrapport word alleen verstuurd wanneer er in de voorgaande 24 uur spamberichten zijn ontvangen en in quarantaine zijn gezet. Wanneer er in de voorgaande 24 uur geen spamberichten zijn tegengehouden word er door het systeem geen rapport gegenereerd, ook al zijn er nog altijd berichten in quarantaine. Elk in het rapport vermelde spambericht heeft direct de volgende opties: Deliver : Lever het desbetreffende bericht alsnog af bij de ontvanger Whitelist: Alsnog afleveren bij de ontvanger en in het vervolg ook alle andere berichten van dezelfde afzender doorlaten. Delete: Verwijder dit bericht definitief uit quarantaine (niet meer terug te halen) Delete All Messages: Verwijder alle berichten uit de quarantainelijst (niet aanbevolen) Berichten die langer dan 14 dagen quarantaine staan worden volautomatisch verwijderd en kunnen daarna niet worden teruggehaald.

3 Genereer een nieuw rapport middels een oude Het word aanbevolen om een eerder ontvangen quarantaine rapporten niet weg te gooien maar er ten minste eentje te bewaren. Elk quarantaine rapport geeft namelijk snel en gemakkelijk de mogelijkheid om per direct een nieuw compleet overzicht te generen die in enkele minuten per kan worden ontvangen. Zo kunt u met de opties in een oud rapport bijvoorbeeld: De frequentie van toekomstige rapporten veranderen of zelfs compleet uitzetten Een nieuw compleet en aktueel rapport generenen van alle in zich in quarantaine bevindende berichten. Ideaal om te zien of dat berichtje waar u op zit te wachten wellicht in het spamfilter is beland. Virus besmette berichten. Wanneer spamtitan een bericht aantreft, voorzien van een computervirus dan word de vermeende ontvanger hier direct van op de hoogte gesteld. Ook word er melding van gemaakt op het reguliere spam quarantaine rapport. Daarbij word ook de afzender vermeld. Bedenk echter wel dat u hier te maken heeft met een bericht verstuurd van een andere virus besmette computer, vaak is het afzender adres daarbij vervalst en is de vermeende afzender zich vaak van geen kwaad bewust. Berichten die met een computer virus zijn besmet, worden niet in quarantaine geplaatsts maar per direct vernietigd, inzage en vrijgeven achteraf van het bericht is dus niet mogelijk. Vermiste berichten! Spamtitan is het spamfilter van Jongkind-IIS en 4FHosting BV. Als klant heeft u ten aller tijden volledige toegang tot alle tegengehouden berichten. Spamtitan is echter niet de enige spamfilter in de route die een bericht aflegt van afzender tot ontvanger. Dat wil zeggen dat er ook andere spamfilters kunnen zijn waar wij geen controle over hebben en u dus ook geen inzage in heeft. Het komt dan ook regelmatig voor dat aan u verzonden berichten mogelijk hun bestemming nooit zullen bereiken. In tegenstelling tot wat veel providers beweren, er bestaat geen aflever garantie voor berichten!, dit heeft overigens niets met uw provider te maken maar is inherent aan het gebruik van over internet.

4 Controle nr 2: Direct inzage in het spamtitan quarantaine rapport! Hoewel de bovenstaande methode met gebruik van het zogenaamde spamquarantaine rapport verreweg het gemakkelijkst is, is een directe inzage ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u niet over een eerder verstuurd spamquarantainerapport beschikt. Ga hiervoor als volgt te werk: Stap 1: Open een willekeurige webbrowser, Internet explorer, firefos e.a. en ga naar het adres: Let op!, doet u dit voor het eerst dan heeft u waarschijnlijk nog geen inlogcode: klik op forgot your password en vul uw eigen volledige adres, klik op send. Er word dan direct een code voor u gegenereerd die naar het eerder verzonden adres word verzonden. Dit adres moet overigens wel in het spamfilter opgenomen zijn. Dit wachtwoord staat volledig los van uw adres en de specifiek daarbij behorende wachtwoord, en word alleen gebruikt voor toegang tot uw spamfilter.

5 Heeft u uw wachtwoord ontvangen of reeds voorhanden? Open een willekeurige webbrowser, Internet explorer, firefos e.a. en ga naar het adres: Na het inloggen (kan een minuutje duren) komt u terecht op hetvolgende scherm: In dit scherm kunt u heel gemakkelijk en direct bepaalde berichten lezen, verwijderen, doorzetten of whitelisten vrij vertaald: doorgeven en niet meer tegenhouden. De mogelijkheden zijn vrijwel exact hetzelfde als die van een spamquarantaine rapport!

6 Spamfilter instellingen Zoals al eerder gezegd, het filteren van berichten op gewenst en oongewenst (spam) is bijzonder lastig. Regelmatig komt het voor dat ongewenste berichten worden doorgelaten en een enkele ker ook dat een serieus bericht per ongeluk als ongewenst word bestempeld. U kunt echter zelf de specifieke instellingen bewerken en de functionaliteit van uw spamfilter verbeteren middels de functie filter Rules bovenin uw scherm. De optie : Filter rules, geeft uw toegang tot de door het spamfilter gebruikte zogenaamde blacklist en de zogenaamde whitelist lijsten. Door handig gebruik te maken van deze lijsten kunt u uw eigen spamfilter haarscherp instellen en ervoor zorgen dat hij aanzienlijk effectiever gaat werken. Blacklist De blacklist (vrij vertaald: zwarte lijst) is niets anders dan een opsomming van losse adressen en domeinen waarvandaan u absoluut nooit en te nimmer een bericht wilt ontvangen. U kunt daarbij zowel domeinen invullen als afzonderlijke adressen waarbij u wel rekening moet houden met hetvolgende. Voorbeeld 1 Stel dat u een reclameboodschap afkomstig van tellsell@hotmail.com in het vervolg niet meer wilt ontvangen. U kunt dan natuurlijk dit specifieke adres toevoegen aan u lijst met blacklistend Addresses. Berichten van tellsell@hotmail.com worden dan in het vervolg tegengehouden. U kunt natuurlijk ook het domein: hotmail.com toevoegen aan de lijst met Blacklisted Domains. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat alle berichten van Tellsell@hotmail.com in het vervolg worden tegengehouden maar tevens ook alle berichten van alla andere adressen die eindigen

7 Voorbeeld2 U krijgt ongewenste berichten van: verkoper@tellsell.nl, Door dit specifieke adres aan de lijst met Blacklistend Adresses toe te voegen worden berichten van deze persoon voor u tegen gehouden, echter die van alle andere adressen eindigend komen echter wel gewoon binnen. Door nu i.p.v. het adres verkoper@tellsell.nl aan de lijst Blacklisted adresses nu het domein Tellsell.nl toe te voegen aan de lijst Blacklist Domains, worden niet alleen de berichten van verkoper@tellsell.nl tegengehouden maar ook die van al zijn collega s, feitelijk alle adresssen die eindigen aanzienlijk effectiever dus. Opgelet! De Blacklist en Whitelist kunnen ook gemakkelijk leiden tot verwarring en fouten. Zo is het dus mogelijk om een specifiek domein op te nemen in de whitelist en een specifiek adres behorende tot datzelfde domein, met een vermelding op de blacklist, even opletten dus! De Whitelist De whitelist (vrij vertaald: witte lijst) is niets anders dan een opsomming van losse adressen en domeinen waarvandaan u absoluut altijd een bericht wilt ontvangen. De werking van de whitelist is exact het tegenovergestelde van de Blacklist. Door hier de afzonderlijke adresen of beter nog de door uw klanten gebruikte domeinen aan de lijst Whitelisted domains toe te voegen, voorkomt u dat uw spamfilter mogelijk berichten van uw klanten als ongewenst bestempeld en tegenhoud. Op deze manier kunt u zelf aangeven van welke adressen er geen berichten mogen worden tegengehouden. Wat U verder nog moet weten over de Blacklist en de Whitelist Alle berichten die volgends de instellingen in uw Blacklist worden tegengehouden worden in quarantaine geplaatst. Alle berichten waarvoor er geen specifieke vermeldingen zijn geplaatst in de Blacklist en de Whitelist worden beoordeeld door het spamfilter zelf. De Blacklist en whitelist instellingen gaan niet op voor mogelijk met een virus besmette berichten. Zo zal een met een virus besmet bericht waarvan de afzender op de whitelist voorkomt, niet worden doorgelaten.

8 Virus contained in mail addresses to you Wanneer Spamtitan een virus detecteerd in een bericht aan u gericht dan word deze direct tegengehouden en vernietigd. Het is dan ook niet meer mogelijk om dit bericht alsnog terug te halen. Wel word er volautomatisch een bericht naar u gestuurd met de details van het aangetroffen virus en de afzender ervan. Veel virus mailberichten hebben gebruiken vaak een vervalst adres of simpelweg eentje uit de contactlijst van de desbetreffende computer. Het is dus niet gezegd dat de afzender besmet is of zich van enige kwaad bewust. Banned Attachment contained in mail addressed to you Spamtitan controleerd uw erichten ook op mogelijk onbetrouwbare attachments, vaak besmettingen met een computervirus, malware, spyware of een andere uiters dubieus pakketje, niet zelden vermomd als afbeelding, SMS bericht, Excel sheet, word document etc. Deze berichten word tegengehouden en blijven 14 dagen lang beschikbaar in quarantaine. U kunt hem hier zelf ophalen en alsnog openen maar wees hier extreem voorzichtig mee. Incidentieel komt het wel eens voor dat iemand u welbewust een excel of word document sturt die op deze manier word tegengehouden maar veel vaker ook niet!. Mocht U het niet vertrouwen, neem dan even contact op met de afzender alvorens het bericht te openen. Vrijwel altijd betreft het hier een misselijke poging om uw computer te besmetten met uiterst dubieuze software.

Handleiding: Hoe stel ik mijn email autoresponder of vakantiebericht in.

Handleiding: Hoe stel ik mijn email autoresponder of vakantiebericht in. Handleiding: Hoe stel ik mijn email autoresponder of vakantiebericht in. Deze Handleiding verteld U als gebruiker specifiek hoe u uw eigen emailinstellingen kunt veranderen via het zogenaamde DirectAdmin

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Personal Message Manager Handleiding

Personal Message Manager Handleiding Personal Message Manager Handleiding Faculteit der Sociale Wetenschappen - Universiteit Leiden Geschreven door: S. de Jong 3 januari 2005 Revisie 21 december 2007 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Hoe maak ik een nieuwe mailbox aan? Hoe stel ik mijn programma in? Hoe kan ik via webmail bekijken?... 4

Hoe maak ik een nieuwe mailbox aan? Hoe stel ik mijn  programma in? Hoe kan ik  via webmail bekijken?... 4 Inhoudsopgave Hoe maak ik een nieuwe mailbox aan?... 2 Hoe stel ik mijn e-mail programma in?... 4 Hoe kan ik e-mail via webmail bekijken?... 4 Hoe kan ik een automatisch antwoord instellen op mijn e-mailadres?...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Door : QNS - Quality Network Services Datum: Donderdag 01 november 2018 Plaats: Breda Versie: 1.2 Inhoudsopgave Spamfilter Algemene

Nadere informatie

E-mail Spam & Antivirus Admin gebruiker

E-mail Spam & Antivirus Admin gebruiker E-mail Spam & Antivirus Admin gebruiker Gebaseerd op : E-mail Spam & Antivirus Gecreëerd door : B. Maree Versie : 1.0 Inleiding: In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u kunt inloggen met de admin gebruiker

Nadere informatie

Antispambeheer. Wat is spam? Hoe wordt spam opgespoord? Het Gemeenschapsonderwijs weert spam. Antispam zelf beheren? Het kan!

Antispambeheer. Wat is spam? Hoe wordt spam opgespoord? Het Gemeenschapsonderwijs weert spam. Antispam zelf beheren? Het kan! Antispambeheer Wat is spam? Er bestaat geen eenduidige definitie van spam. Over het algemeen verwijst de term naar ongevraagde en vrijwel altijd ongewenste e-mail. Meestal is het een reclameboodschap en/of

Nadere informatie

Hunter-CRM. Documentatie Handleiding Spamfilter

Hunter-CRM. Documentatie Handleiding Spamfilter Documentatie Handleiding Spamfilter 1 Voorwoord Deze handleiding is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze helpdesk.

Nadere informatie

Handleiding SPAMFILTER

Handleiding SPAMFILTER Handleiding SPAMFILTER Auteur: Johan Mos, Toon Hopkoper Datum: 27 mei 2008 Versie: 1.2 Pagina 1 INLEIDING De e-mail filter van PROXSYS houdt ongewenste mails vast op haar server zodat uw e- mailbox vrij

Nadere informatie

Handleiding E-mailboxen aanmaken en beheren in Plesk 11

Handleiding E-mailboxen aanmaken en beheren in Plesk 11 Handleiding E-mailboxen aanmaken en beheren in Plesk 11 Deze handleiding beschrijft hoe je e-mailboxen kunt aanmaken en beheren binnen Plesk. Versie 1.0 Inhoud Aanmaken van e-mailboxen... 2 Instellen van

Nadere informatie

SPAMFILTER PARENTIX STARTERSKIT. Parentix Support. Versie: 1.0

SPAMFILTER PARENTIX STARTERSKIT. Parentix Support. Versie: 1.0 PARENTIX STARTERSKIT Parentix Support Versie: 1.0 INHOUDS OPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Het spamfilter beheren... 3 2.1 Gefilterde berichten bezorgen... 3 2.2 Quarantaine overzicht... 3 2.3 Black- en whitelist

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

SpamSecurity 2.0: Handleiding. Laatste update: 2 oktober 2009 11:30 AM www.shsxs.nl www.spamsecurity.nl

SpamSecurity 2.0: Handleiding. Laatste update: 2 oktober 2009 11:30 AM www.shsxs.nl www.spamsecurity.nl SpamSecurity 2.0: Handleiding Laatste update: 2 oktober 2009 11:30 AM www.shsxs.nl www.spamsecurity.nl Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. De Sidebar 4 2.1 Pagina s 4 2.2 Mappen 4 2.3 Zoeken 4 2.4 Kalender

Nadere informatie

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V.

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. HANDLEIDING Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. Inhoudsopgave Inkomend... 3 Inkomende Spam Quarantaine... 4 Inkomende log zoekopdracht... 6 Opslagperiode... 7 Toegang... 7 Vertraging...

Nadere informatie

Anti Spam. Een handleiding die de vele opties van de anti spam dienst vertaald naar het Nederlands! Informatel. Ontzorgt.

Anti Spam. Een handleiding die de vele opties van de anti spam dienst vertaald naar het Nederlands! Informatel. Ontzorgt. Anti Spam Een handleiding die de vele opties van de anti spam dienst vertaald naar het Nederlands! Informatel. Ontzorgt. Inleiding Voor u ligt de handleiding over de beheerinterface (portal) van Informatel

Nadere informatie

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2 Inhoudsopgave 1. Startpagina 1 2. Gebruikers 1 3. Mail 2 3.1 Een nieuwe e-mailbox aanmaken 2 3.2 Een e-mailalias aanmaken 2 3.3 Een e-mailbox/e-mailalias verwijderen 2 3.4 E-mail doorsturen en naar een

Nadere informatie

Microsoft Outlook beheren

Microsoft Outlook beheren Microsoft Outlook 2016 E-mail beheren Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen we je mee

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

IC Mail Gateway Gebruikershandleiding

IC Mail Gateway Gebruikershandleiding IC Mail Gateway Gebruikershandleiding Versiebeheer Versie Datum Naam Wijziging 1.0 27 oktober 2008 ICA Initieel document 1.1 18 juni 2010 ICA Document geheel herzien 2.0 30 januari 2013 ICA Aanpassing

Nadere informatie

Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail)

Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail) Handleiding E-mails versturen met studentenaccount vanuit privé account (hotmail) Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe je jouw studenten e-mailadres als verzendadres kan toevoegen aan je persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van het antispam-systeem

Handleiding voor het gebruik van het antispam-systeem Handleiding voor het gebruik van het antispam-systeem Voorstelling van het systeem: Dagelijks worden er miljoenen e-mails verstuurd, waarvan ¼ van alle verstuurde e-mails effectief belangrijk zijn. De

Nadere informatie

Handleiding YourBoost webmail

Handleiding YourBoost webmail Handleiding YourBoost webmail U kunt de webmail benaderen via http:///webmail (bijv. http://yourboost.nl/webmail). U krijgt nu als alles goed gaat het volgende scherm te zien: U dient altijd

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

www.meestermichael.nl Gebruik van:

www.meestermichael.nl Gebruik van: Gebruik van: Aanmelden bij Gmail 1. Ga naar www.google.nl 2. Klik daar op Gmail: 3. Klik vervolgens op Aanmelden voor Gmail: 4. Let op: staat de taal op Nederlands? 5. In het volgende venster moet van

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Ongewenste e-mail. Spamfighter downloaden en installeren. U kunt Spamfighter downloaden vanaf de volgende sitepagina

Ongewenste e-mail. Spamfighter downloaden en installeren. U kunt Spamfighter downloaden vanaf de volgende sitepagina Ongewenste e-mail Spam is ongevraagde e-mail die naar veel mensen tegelijkertijd wordt verstuurd. De meeste spam is reclame voor een dienst of een product. Andere soorten ongewenste e- mail, zoals kettingbrieven

Nadere informatie

AllOnline E-mail. Allonline E-mail. Index

AllOnline E-mail. Allonline E-mail. Index Allonline E-mail Index Allonline E-mail...1 Index...1 Introductie....2 Het aanvragen van een E-mail adres...2 Postvakken, Aliassen en omleidingen...3 Gebruikersnaam en wachtwoord...4 1.Webmail....5 Inloggen...5

Nadere informatie

Het aanmaken van een e-mail account Outlook Express

Het aanmaken van een e-mail account Outlook Express Het aanmaken van een e-mail account Outlook Express Versie : 1.1 Datum: maandag 18 oktober 2004 1 Index 1. Inleiding 3 2. Een account aanmaken via de menubalk - extra 4 3. Het aanmaken van een nieuw e-mail

Nadere informatie

Handleiding. Vragenlijsten in ParnasSys

Handleiding. Vragenlijsten in ParnasSys Handleiding Vragenlijsten in ParnasSys 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Een vragenlijst uitzetten... 4 Een nieuwe vragenlijst maken... 4 4. Verschillende vraagtypen... 6 5. Beheer...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van Mailwasher

Handleiding voor het gebruik van Mailwasher Handleiding voor het gebruik van Mailwasher 1. Inleiding SPAM is voor mij de moderne elektronische versie van de reklamefolders die met tonnen in uw brievenbus worden gedropt zonder dat je daarom vraagt.

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

Daxis mail instellen in Outlook.com

Daxis mail instellen in Outlook.com Daxis mail instellen in Outlook.com POP Elke e-mailservice die geschikt is voor POP kun je aan Outlook.com toevoegen. Een POP-account wordt om de 30 minuten gecontroleerd op nieuwe berichten. Per keer

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl

KNZB e-mailaccount @zwembond.nl KNZB e-mailaccount @zwembond.nl Het KNZB e-mailaccount is het mailaccount voor verenigingen/startgemeenschappen en regio functionarissen aangesloten bij de KNZB. Voor verenigingen en startgemeenschappen

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird *****************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird ***************************************************** DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird ***************************************************** Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen

Nadere informatie

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail Handleiding aanpassen verzendadres Google mail SOML Inhoudsopgave 1 Verzendadres aanpassen 3 2 Tot slot 10 Bijlage 11 IT-Workz B.V. - Pagina 2 van 12 1 Verzendadres aanpassen Door de nieuwe werkomgeving

Nadere informatie

VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN...

VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN... INHOUDSOPGAVE 1. VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN... 3 2. HET AANMAKEN VAN DOMEINEN... 4 2.1. Plaatsen website... 6 3. HET AANMAKEN VAN E-MAILADRESSEN... 6 3.1. E-mail ophalen... 7 IntroWeb Plesk Quick Startup

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Wat te doen tegen ongewenste e-mail?

Wat te doen tegen ongewenste e-mail? Wat te doen tegen ongewenste e-mail? 1 van 5 Internet biedt ons steeds meer mogelijkheden en levert ons vele faciliteiten die onze dagelijkse bezigheden enorm kunnen vereenvoudigen. Toch zijn er naast

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express *************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Wat is SPAM eigenlijk? Hoe werkt het spamfilter?

Wat is SPAM eigenlijk? Hoe werkt het spamfilter? Wat is SPAM eigenlijk? Spam is de verzamelnaam van ongevraagde e-mailberichten met reclameboodschappen. De grens tussen spam en gewone e-mail is moeilijk te trekken. Niet iedere ongevraagde e-mail en niet

Nadere informatie

Beheerdershandleiding. Versie: 1.0.3

Beheerdershandleiding. Versie: 1.0.3 Beheerdershandleiding Versie: 1.0.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Uw site uploaden met ftp 3 Mail beheer 3.1 Beheren van mail namen 3.2 Aanzetten mail services 3.3 Mail redirect 3.4 Mail groepen 3.5 Beheer

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Apple Mail ********************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Apple Mail ******************************************** DC Mail: Configuratie en gebruik in Apple Mail ******************************************** Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de mappenstructuur

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP bieden wij u de mogelijkheid om zelf als abonnee uw gegevens, e-mailadressen en telefonie-instellingen te beheren. Ook is het mogelijk uw gesprekskosten

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Wat is SPAM eigenlijk? Hoe werkt het spamfilter?

Wat is SPAM eigenlijk? Hoe werkt het spamfilter? Wat is SPAM eigenlijk? Spam is de verzamelnaam van ongevraagde e-mailberichten met reclameboodschappen. De grens tussen spam en gewone e-mail is moeilijk te trekken. Niet iedere ongevraagde e-mail en niet

Nadere informatie

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding ReproConsult B.V. Customerweb handleiding Versie 2.0 Bij J. Vink Maart 2015 Afbeelding 1 Op afbeelding 1 ziet u het inlogscherm van het Customerweb. U logt hier in met uw e-mailadres en uw eigen wachtwoord.

Nadere informatie

Instructie collectief aanleveren van gegevens voor de vooraanmelding

Instructie collectief aanleveren van gegevens voor de vooraanmelding Instructie collectief aanleveren van gegevens voor de vooraanmelding Stap 1: Maak eerst een werkgeversaccount aan (als u dat nog niet heeft) via: https://skjeugd.nl Klik eerst op Informatie en nieuws Klik

Nadere informatie

Notificaties. Versie 2.0

Notificaties. Versie 2.0 Notificaties Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde topics een notificatie (e-mailalert) te ontvangen als er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Deze notificatie bevat

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

NNCZ. Handleiding . Handleiding voor het gebruik van bij de NNCZ.

NNCZ. Handleiding  . Handleiding voor het gebruik van  bij de NNCZ. NNCZ Handleiding e-mail Handleiding voor het gebruik van e-mail bij de NNCZ. Afdeling ICT 11-2-2014 Inhoud Inleiding... 2 Persoonlijke e-mailpostbus voor alle medewerkers... 2 Efficiënter communiceren

Nadere informatie

Handleiding Mailbeheer. https://mailbeheer.ezorg.nl

Handleiding Mailbeheer. https://mailbeheer.ezorg.nl Handleiding Mailbeheer https://mailbeheer.ezorg.nl Deze website is uitsluitend vanuit een E-Zorg locatie te bereiken, niet vanaf Internet E-Zorg B.V. Karspeldreef 6b 1101 CJ Amsterdam Z.O. Tel: 020-4309033

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam

BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam BIJLAGE. Nieuwsbrieven en spam Per 1 oktober wijzigt de Telecommunicatiewet. Het is vanaf dan niet meer toegestaan om zonder voorafgaande toestemming elektronische berichten (sms, mms, e-mail) met een

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Handleiding boxen aanmaken en beheren in Plesk 12

Handleiding  boxen aanmaken en beheren in Plesk 12 Handleiding E-mailboxen aanmaken en beheren in Plesk 12 Deze handleiding beschrijft hoe u e-mailboxen kunt aanmaken en beheren binnen Plesk. Versie 1.0 Inhoud Aanmaken van uw mailboxen... 2 Instellen van

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Office 365 In Outlook

Office 365 In Outlook Office 365 In Outlook Inhoud Inleiding... 3 Voor het eerst aanmelden... 4 Aanmeldgegevens... 4 Stappen bij de eerste keer aanmelden... 4 Lync... 4 Bureaubladinstallatie... 4 Naar je e-mailberichten gaan...

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010

Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010 Vrije Universiteit Amsterdam Universitair Centrum IT Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010 Deze handleiding beschrijft hoe u toegang krijgt tot VU Webmail en hoe u deze kunt configureren.

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

OUTLOOK WEBACCESS (MAIL.MYLENDAV.EU)

OUTLOOK WEBACCESS (MAIL.MYLENDAV.EU) OUTLOOK WEBACCESS (MAIL.MYLENDAV.EU) INLEIDING In deze handleiding wordt beschreven hoe je jouw medewerkersmail kunt gebruiken door middel van Outlook Web App (OWA). Deze handleiding geeft uitleg over

Nadere informatie

Microsoft Outlook verkeer

Microsoft Outlook verkeer Microsoft Outlook 2016 E-mailverkeer Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen we je mee

Nadere informatie

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Domein Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V.

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Domein Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. HANDLEIDING Premium Spam Filter Domein Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. Inhoudsopgave Inkomend... 4 Inkomende Spam quarantaine... 5 Inkomende log zoekopdracht... 7 Opslagperiode... 8 Toegang... 8

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

Managed E-mail security

Managed E-mail security Managed E-mail security CleanPort Managed E-mail security Omdat de hoeveelheid ongewenste E-mail alsmaar toeneemt, zijn standaard software en applicaties tegen SPAM en virussen niet toereikend meer. CleanPort

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid

Handleiding DocZend. Versie 1.2 januarie 2014. 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Handleiding DocZend Versie 1.2 januarie 2014 2014 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit dit document

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie