1. Uw elektronische post

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Uw elektronische post"

Transcriptie

1 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: . Bij gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw berichtje op de computer en verzendt het direct via internet. Als u een abonnement heeft bij een internetaanbieder (internetprovider), beschikt u over een adres. Dit adres is nodig om te kunnen versturen en ontvangen. Uw internetprovider regelt uw verkeer. U kunt dat vergelijken met een postkantoor. Bij uw internetaanbieder staat een grote computer (mailserver) die alle berichten doorstuurt. Als u een verstuurt, komt het bericht aan bij die mailserver. Vandaaruit wordt de verder verstuurd naar de internetprovider van de persoon aan wie u de mail heeft geadresseerd. Hetzelfde gebeurt andersom. Om iemand een te kunnen sturen, moet de geadresseerde dus ook een adres hebben. Het maakt niet uit waar die persoon woont. Een naar Australië verzenden gaat net zo snel als een verzenden binnen Nederland. Aan het verzenden van een bericht zijn geen directe kosten verbonden, behalve uw abonnement bij uw internetprovider. Er is geen limiet aan het aantal berichten dat u mag versturen of ontvangen. Windows Vista heeft een eenvoudig programma, Windows Mail, waarmee u snel en eenvoudig elektronische briefjes kunt versturen en ontvangen. Dat programma leert u in dit hoofdstuk gebruiken. U zult ervaren hoe gemakkelijk is: u hoeft geen postzegels meer te kopen en niet meer naar de brievenbus te lopen. In dit hoofdstuk leert u het volgende: openen van Windows Mail; een bericht maken; verzenden, ontvangen, openen en beantwoorden. Om dit hoofdstuk door te kunnen werken moet u beschikken over een eigen adres met bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord. Ook moet dat adres en de bijbehorende gegevens ingesteld zijn in Windows Mail. Beschikt u nog niet over een adres, neem dan contact op met uw internetaanbieder. Is uw adres nog niet ingesteld in Windows Mail? Lees dan eerst Bijlage B Een extra account instellen achterin dit boek door. Daar wordt beschreven hoe u een tweede adres instelt in Windows Mail. De procedure voor het instellen van een eerste adres is hetzelfde.

2 14 Basisboek Windows Mail en Agenda 1.1 Openen van Windows Mail Bij Windows Vista wordt een programma meegeleverd waarmee u elektronische post kunt ontvangen en versturen. Het heet Windows Mail. Het programma Windows Mail opent u als volgt: Windows Mail ziet onmiddellijk of u in verbinding bent met internet (online werken). Als u geen verbinding heeft met internet (offline werken), ziet u een klein venster zoals hieronder. Het kan zijn dat u offline wilt werken om zo de tijd te beperken dat u online bent. Dat zal het geval zijn als u een internetverbinding heeft via de gewone telefoonlijn waarbij u de telefoontikken apart moet betalen. Als u nog geen verbinding wilt maken: Als u wel verbinding wilt maken, gebruik dan de knop.

3 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 15 Als u Windows Mail voor het eerst gebruikt en u bent online, ziet u in de meeste gevallen een venster zoals hieronder: Typ uw gebruikersnaam Typ uw wachtwoord De gebruikersnaam en het wachtwoord heeft u van uw internetprovider gekregen. Hierna ziet u het beginvenster van Windows Mail: Aan de linkerkant ziet u de Mappenlijst: Aan de rechterkant ziet u de Berichtenlijst: In het Voorbeeldvenster kunt u de inhoud van een geselecteerd bericht lezen: In het Voorbeeldvenster opent u het bericht nog niet In het Voorbeeldvenster leest u het bericht, maar u opent het nog niet. Later in dit hoofdstuk leert u een bericht te openen. Als u de eerste gebruiker van Windows Mail bent, ziet u een Welkom bij Windows Mail-bericht in de Berichtenlijst en het Voorbeeldvenster. HELP! Voor het bericht staat Afhankelijk van de instellingen op uw computer kan de gesloten envelop na korte tijd veranderen in een open envelop. Dat maakt niets uit. U kunt gewoon verder lezen. HELP! Mijn venster ziet er heel anders uit Als iemand anders het programma al eens gebruikt heeft, kan het venster er anders uit zien. Dat maakt niets uit. U kunt gewoon verder lezen.

4 16 Basisboek Windows Mail en Agenda 1.2 Het adres Als oefening gaat u een berichtje naar uzelf sturen. Op deze manier kunt u zien hoe u verstuurt. Bovendien heeft dit het voordeel dat u dit bericht meteen teruggestuurd krijgt en zo kunt zien hoe u ontvangt. U maakt als volgt een nieuw bericht: Linksboven in het venster: Nu ziet u het venster Nieuw bericht bovenop het programmavenster: In dit venster kunt u een nieuw bericht maken. Het bericht krijgt allereerst een adres, het adres. Elk adres bestaat uit een aantal woorden met ergens halverwege het bekende Een adres ziet er zo uit: uwnaam@aanbieder.nl Voor het staat de naam van de persoon of de afdeling. staat meestal de naam van de internetprovider of het bedrijf van wie u het adres heeft gekregen. adressen mogen geen spaties bevatten Daarom worden namen of woorden soms gescheiden door een punt. Deze punten zijn heel belangrijk. Als u zo n punt weglaat, komt het bericht nooit aan. Een postbode begrijpt wel wat de afzender bedoelt als een adres niet helemaal klopt, een computer niet.

5 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post 17 Voorbeelden van geldige namen van adressen zijn: jan@hetweb.nl jan99@hetweb.nl jan.de.wit@hetweb.nl info@visualsteps.nl 1.3 Een bericht maken De beste test om te zien of uw elektronische post werkt, is door een bericht naar uzelf te sturen. Typ naast uw eigen adres Ieder bericht krijgt ook een onderwerp: Klik in het vak naast Typ: test Vermeld altijd een duidelijk onderwerp in uw bericht. Berichten zonder onderwerp of met verdachte onderwerpen worden soms automatisch verwijderd door spamfilters van uzelf of van een internetprovider. Het onderwerp ziet u ook in de balk bovenaan uw bericht: Tip Meerdere adressen toevoegen Een kan naar meerdere adressen worden gestuurd. Als u een naar meer dan één persoon wilt sturen, moet u een puntkomma (;) of komma tussen de adressen zetten.

6 18 Basisboek Windows Mail en Agenda Klik in het witte tekstvak Hier kunt u het berichtje typen: Typ: Dit is een eerste als test. Hieronder staan de belangrijkste toetsen voor het bewerken en verbeteren van tekst. Tip De toetsen voor het typen van tekst Verwijderen van het teken links van de cursor. Verwijderen van het teken rechts van de cursor. + Hoofdletters typen. Een nieuwe alinea beginnen. De cursor omhoog, naar links, naar rechts en naar beneden verplaatsen in de tekst. Cursor in één sprong naar het begin van de regel verplaatsen. Cursor in één sprong naar het einde van de regel verplaatsen. Tip Wilt u meer weten over tekstopmaak? Wilt u meer weten over het typen en opmaken van tekst? In hoofdstuk 3 De opmaak van uw leert u hoe u tekst opmaakt of andere achtergronden kiest in Windows Mail.

7 Hoofdstuk 1 Uw elektronische post Prioriteiten instellen Berichten worden standaard verzonden met de prioriteit Normaal. U kunt een bericht ook een hogere of lagere prioriteit geven. Het bericht wordt dan niet sneller of langzamer verzonden, maar krijgt een markering waardoor de ontvanger kan zien hoe belangrijk een bericht is. U stelt dat als volgt in: Klik naast op U ziet de ingestelde prioriteit: 1.5 De verzenden Als het bericht klaar is, kunt u het laten verzenden:

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

1. E-mail, uw elektronische post

1. E-mail, uw elektronische post 9 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meest gebruikte toepassingen van internet is elektronische post: de e-mail. Als u een abonnement heeft op internet, krijgt u vanzelf een zogenaamd e-mailadres.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

1. E-mail, uw elektronische post

1. E-mail, uw elektronische post 13 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meestgebruikte toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Als u een abonnement heeft op internet via een internetaanbieder (provider), krijgt

Nadere informatie

1. , uw elektronische post

1.  , uw elektronische post 13 1. E-mail, uw elektronische post Een van de meestgebruikte toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Als u een abonnement heeft op internet via een internetaanbieder (provider), krijgt

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

doen 7 Windows Live Mail

doen 7 Windows Live Mail doen 7 Windows Live Mail E-mail betekent electronic mail, elektronische post. U gaat berichten verzenden en ontvangen. Daar hebt u een e-mailprogramma voor nodig en een e-mailadres. In deze les werkt u

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Zo een post heet niet meer een brief, maar een mail. Vanaf nu gebruiken we enkel nog het woord mail.

Zo een post heet niet meer een brief, maar een mail. Vanaf nu gebruiken we enkel nog het woord mail. Windows Live Mail Het hierboven genoemde programma staat op je computer, je PC (Personal Computer), en het is bedoeld om post, mail in het Engels, mee te versturen en/of te ontvangen. Zo een post heet

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

1. een e-mailadres aanmaken

1. een e-mailadres aanmaken e-mailen met Windows Live Hotmail 1. een e-mailadres aanmaken We gaan nu zelf een e-mail adres aanmaken. Dit moet je maar één keer doen. Daarna kan je altijd met datzelfde adres werken. We kiezen voor

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Daxis mail instellen in Outlook.com

Daxis mail instellen in Outlook.com Daxis mail instellen in Outlook.com POP Elke e-mailservice die geschikt is voor POP kun je aan Outlook.com toevoegen. Een POP-account wordt om de 30 minuten gecontroleerd op nieuwe berichten. Per keer

Nadere informatie

Les 7 Doen: Windows Live Mail

Les 7 Doen: Windows Live Mail Wegwijs in Windows 7 Les 7 Doen: Windows Live Mail Vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 Hannie van Osnabrugge bussum 2011 Deze vervangende les voor Windows Live Mail versie 2011 hoort bij

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

E-mailen. Een e-mail verzenden

E-mailen. Een e-mail verzenden E-mailen Een e-mail verzenden Inhoudsopgave 1 E-mailen... 3 2 Een e-mail verzenden... 4 2.1 De taal van je mailbox wijzigen... 4 2.2 Een e-mail opstellen... 6 2.3 Gebruik maken van CC en BCC... 7 2.4 Je

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8 E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8 Mei 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl E-mailen met de mail

Nadere informatie

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen.

U kunt per abonnement vijf e-mailadressen aanmaken met elk een mailbox van 100Mb. Per te verzenden e- mailbericht kunt u ca. 10Mb versturen. E-mailadressen beheren via Mijn SKP Via de portal Mijn SKP kunt u zelf e-mailadressen aanmaken, wijzigen, verwijderen of een alias toevoegen. Mijn SKP kunt u bereiken via www.kabeltvpijnacker.nl en dan

Nadere informatie

4. E-mail sorteren en ordenen

4. E-mail sorteren en ordenen 65 4. E-mail sorteren en ordenen Windows Live Mail heeft een uitgebreid systeem van mappen om e-mailberichten te ordenen. Sommige berichten worden automatisch in bepaalde mappen geplaatst. U kunt ook zelf

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

1. E-MAIL VERSTUREN. 1.1. Een E-mailbericht maken. 1.2. Aan, CC en BCC

1. E-MAIL VERSTUREN. 1.1. Een E-mailbericht maken. 1.2. Aan, CC en BCC 1. E-MAIL VERSTUREN Het opstellen en versturen van een E-mailbericht is op zich eenvoudig. Het enige wat u nodig hebt is het adres van de ontvanger. Ook handig is een korte omschrijving in het onderwerpvenster.

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

2. E-mail en tekstopmaak

2. E-mail en tekstopmaak 43 2. E-mail en tekstopmaak E-mail wordt steeds belangrijker in de communicatie tussen mensen. Bij het schrijven van een e-mail bent u bezig met tekstverwerken. In het e-mailprogramma Outlook Express kunt

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

17. Windows Live Essentials (2)

17. Windows Live Essentials (2) 17. Windows Live Essentials (2) 17.1 Windows Live Mail Om Windows Live Mail te openen klik je de knop "Starten" in de taakbalk. Kies je "Alle programma's". Klik de map "Windows Live" en kies "Windows Live

Nadere informatie

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd!

Studio Visual Steps. E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Studio Visual Steps E-mail in Outook Gebruik Outlook effectief en bespaar tijd! Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2015 Visual Steps B.V. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum:

Nadere informatie

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Gmail documentatie. Dit document is copyright (c) Mark Ament. Alleen te verspreiden en te gebruiken met goedkeuring van Mark Ament.

Gmail documentatie. Dit document is copyright (c) Mark Ament. Alleen te verspreiden en te gebruiken met goedkeuring van Mark Ament. Gmail documentatie Auteur: Mark Ament Versie: 0.4 XP Emailadres: m.ament@mailcity.com Telefoonnummer: 06-25490866 Website: http://computerlessen.be-sure-soft.com Dit document is copyright (c) Mark Ament.

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2007 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken offfice_libreoffice_tekstdocument_gebruiken/05-03-15/pag 1/6 Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken vooral Als een tekstdocument ook zal worden gebruikt op een computer zonder LibreOffice dan kan dit

Nadere informatie

Microsoft Outlook 365

Microsoft Outlook 365 Microsoft Outlook 365 Een e-mail versturen met Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Vragenlijst Computerbrevet voor senioren

Vragenlijst Computerbrevet voor senioren Vragenlijst Computerbrevet voor senioren Met deze toets test u uw kennis over Windows XP en de bijbehorende programma s WordPad, Paint, Internet Explorer en Outlook Express. In de toets worden ook vragen

Nadere informatie

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit:

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: Les 7 De app E-mail (de app heet nu Mail) Pagina 208-210 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: 3 Typ uw eigen e-mailadres in het vak achter (niet: onder) Aan. De

Nadere informatie

1. Starten op het World Wide Web

1. Starten op het World Wide Web 13 1. Starten op het World Wide Web Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn door middel van kabels, het telefoonnet of televisiekabelnet en satellietverbindingen.

Nadere informatie

Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010

Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010 Vrije Universiteit Amsterdam Universitair Centrum IT Handleiding VU Webmail (Outlook Web App) december 2010 Deze handleiding beschrijft hoe u toegang krijgt tot VU Webmail en hoe u deze kunt configureren.

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8.1

E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8.1 E-MAILEN MET DE MAIL APP IN WINDOWS 8.1 November 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl E-mailen met

Nadere informatie

Instellen e-mail voor ONSBRABANTNET

Instellen e-mail voor ONSBRABANTNET Instellen e-mail voor ONSBRABANTNET In het volgende document geef ik aan hoe je Outlook Express (of een ander e-mail systeem op soortgelijke wijze) instelt om te bereiken: 1. dat je binnenkomende mail

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex. Versie maart 2016

Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex. Versie maart 2016 Handleiding Digitale post van SOR ontvangen via Postex Versie maart 2016 SOR verstuurt een deel van haar post via het bedrijf Postex. Postex print de brieven van SOR, stopt ze in een envelop en verzendt

Nadere informatie

Handleiding voor ouders. Onderwijs aan boord school@home

Handleiding voor ouders. Onderwijs aan boord school@home Handleiding voor ouders Onderwijs aan boord school@home Een handleiding voor het werken met het digitale onderwijsleerpakket van de LOVK: Stappen Langs het Water Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen

Nadere informatie

Apple Mail e-mailaccount instellen

Apple Mail e-mailaccount instellen instellen Introductie Deze handleiding is geschreven voor Apple Mail versie 3.6 (935/935.3), oudere versies werken grotendeels hetzelfde. Alvorens u een e-mailaccount gaat toevoegen dient u over een aantal

Nadere informatie

Handleiding KPN Secure Mail

Handleiding KPN Secure Mail Handleiding KPN Secure Mail Uw e-mailprogramma instellen Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met de telefonische helpdesk van E- Zorg op 020 430 90 33 of per email

Nadere informatie

Korte handleiding WeTransfer

Korte handleiding WeTransfer Korte handleiding WeTransfer Het versturen van grote bestanden of van veel bestanden per e-mail kan een probleem zijn. Veel mailboxen hebben immers maar een beperkte capaciteit. Je kunt dan het gratis

Nadere informatie

2. maken en versturen

2.  maken en versturen 55 2. E-mail maken en versturen In dit hoofdstuk leer je e-mail berichten versturen en ontvangen met Outlook. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de basishandelingen. Outlook biedt namelijk

Nadere informatie

WINDOWS LIVE HOTMAIL. Windows Live Hotmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

WINDOWS LIVE HOTMAIL. Windows Live Hotmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers WINDOWS LIVE HOTMAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows Live Hotmail C O M P U T E R T

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Instellen e-mailomgeving

Instellen e-mailomgeving Medewerkers handleiding Instellen e-mailomgeving TFM/ infacilities 9 april 2013 medewerkershandleiding e-mail / DM / JK Pagina: 1 Welkom! In deze handleiding kun je lezen hoe je het beste gebruik kunt

Nadere informatie

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail Gebruikershandleiding Inhoudsopgave DSD WebMail 3 1 Folders 3 2 Compose 4 3 Addresses 4 4 Folders 4 5 Options 4 5.1 Personal Information 4 5.2 Index Order 5 5.3 Folder Preferences 5 6 Search 5 7 Help 5

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 4 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Handleiding Snel aan de slag

Handleiding Snel aan de slag Handleiding Snel aan de slag Microsoft Outlook 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Aanpassen aan uw wensen Pas

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Wegwijs in Outlook Express

Wegwijs in Outlook Express Wegwijs in Outlook Express Een e-mailbericht maken en verzenden Met e-mail kunt u tekst, afbeeldingen, geluid en zelfs videobeelden versturen. Maar u moet in elk geval eerst een bericht maken. Als oefening

Nadere informatie

GMAIL. Gmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers

GMAIL. Gmail. 2012 Computertraining voor 50-plussers GMAIL 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

1. Surfen over het internet

1. Surfen over het internet 10 Starten met internet en e-mail met Windows Vista 1. Surfen over het internet Het internet bestaat uit duizenden computers die allemaal met elkaar verbonden zijn. Het World Wide Web is één van de leukste

Nadere informatie

Symbol for Windows Document Maker E-mail

Symbol for Windows Document Maker E-mail Handicom Symbol for Windows Document Maker E-mail (Versie 2.3) Handicom, 2005, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Voordat u kunt e-mailen... 3 1.1 Instellingen... 3 1.2 Adresboek... 5 1.3 E-mailknoppen

Nadere informatie

E-MAILEN MET OUTLOOK.COM

E-MAILEN MET OUTLOOK.COM E-MAILEN MET OUTLOOK.COM 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

WINDOWS LIVE MAIL ESSENTIALS

WINDOWS LIVE MAIL ESSENTIALS WINDOWS LIVE MAIL ESSENTIALS 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows Live Mail Essentials C

Nadere informatie

Handleiding digitale Schoolenquête Verkeersveiligheid rond basisschool van uw kinderen Voor Verkeersouders

Handleiding digitale Schoolenquête Verkeersveiligheid rond basisschool van uw kinderen Voor Verkeersouders Handleiding digitale Schoolenquête Verkeersveiligheid rond basisschool van uw kinderen Voor Verkeersouders Veilig Verkeer Nederland Versie 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 - Aan de slag met SurveyMonkey...

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Notificaties. Versie 2.0

Notificaties. Versie 2.0 Notificaties Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde topics een notificatie (e-mailalert) te ontvangen als er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Deze notificatie bevat

Nadere informatie

Configuratie Outlook XP en 2003

Configuratie Outlook XP en 2003 Configuratie Outlook XP en 2003 Deze gedetailleerde handleiding zal u helpen om: uw nieuwe Euphony-e-mailadres toegangelijk te maken via Outlook (blz. 1 9) uw bestaande e-mailadres(sen) in Outlook toegankelijk

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Inleiding. De handleiding gaat uit van een Nederlandstalige versie van OS X met de meegeleverde versie van Mail versie 1.3.9 (v619).

Inleiding. De handleiding gaat uit van een Nederlandstalige versie van OS X met de meegeleverde versie van Mail versie 1.3.9 (v619). Inleiding Deze handleiding beschrijft de stappen waarmee u e-mailaccounts kunt configureren in het standaard mail programma van Apple OS X, bijvoorbeeld als u een Mobile Connect Card of Wireless Web gebruikt.

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird

Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Handleiding Instellen Email Account In Mozilla Thunderbird Deze handleiding is op het volgende van toepassing: Vodafone Mobile Broadband Systeemvereisten: Mozilla Thunderbird Microsoft Windows Xp / Vista

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet

Veilig e-mailen. Waarom e-mailen via een beveiligde verbinding? U vertrouwt de verbinding met de e-mailserver van InterNLnet niet Veilig e-mailen E-mail heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als communicatiemiddel. Het is een snelle en goedkope manier om met anderen waar ook ter wereld te communiceren. Als gevolg hiervan vindt

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Handleiding PodoFile 4

Handleiding PodoFile 4 Handleiding PodoFile 4 Libersy Online Agenda 2 1 Online afsprakenagenda Laat uw klanten zelf hun afspraken inplannen via uw eigen website. Dat kan met een online afsprakensysteem. Wij adviseren daarvoor

Nadere informatie

Configuratie van Outlook Express.

Configuratie van Outlook Express. Configuratie van Outlook Express. 1. Engelstalige versie. 1.1 Nieuwe account aanmaken. Indien u reeds een account hebt, volgt u dezelfde procedure en wordt er een extra account aangemaakt. Om een nieuwe

Nadere informatie

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WEBACCESS JAVA

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WEBACCESS JAVA VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WEBACCESS JAVA TM GROUPWISE 5.2 SNELSTARTKAART Met GroupWise WebAccess krijgt u via elke HTML 3-webbrowser toegang tot uw post en uw agenda. Berichten verzenden Dankzij

Nadere informatie

Handleiding. Vragenlijsten in ParnasSys

Handleiding. Vragenlijsten in ParnasSys Handleiding Vragenlijsten in ParnasSys 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Een vragenlijst uitzetten... 4 Een nieuwe vragenlijst maken... 4 4. Verschillende vraagtypen... 6 5. Beheer...

Nadere informatie

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail)

Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) Hulp bij een aantal uit te voeren opdrachten Outlook Express (of Windows Mail) outlook Express starten en afsluiten welke versie een bericht verzenden, ontvangen, openen en afdrukken een bericht beantwoorden

Nadere informatie