Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad"

Transcriptie

1 Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda, waar u ook bent U weet altijd waar u moet zijn door uw agenda-items te synchroniseren met uw iphone of ipad. Uw contacten synchroniseren Bewaar uw contacten op uw iphone of ipad om het delen van documenten, het verzenden van en het plannen van vergaderingen met collega's makkelijker te maken. Toegang tot alle OneNotenotitieblokken van uw team Gebruik de OneNote-app voor iphone of ipad om eenvoudig toegang te krijgen tot alle OneNotenotitieblokken die zijn opgeslagen op een SharePoint-teamsite of op uw site van OneDrive voor Bedrijven. Een vergadering persoonlijk bijwonen Gebruik de app Lync om deel te nemen aan vergaderingen, chatberichten te verzenden en te ontvangen, of videogesprekken met collega's te voeren. Hiermee blijft u ook op de hoogte wanneer u niet op uw werk bent. Samenwerken met uw team Open uw teamsites en deel of bewerk bestanden die hierop zijn opgeslagen. Werken aan uw documenten Gebruik de app OneDrive voor Bedrijven om te werken aan documenten op uw site van OneDrive voor Bedrijven of om deze te delen. Uw documenten onderweg weergeven en bewerken Gebruik de app Office Mobile om documenten rechtstreeks op uw iphone weer te geven en te bewerken.

2 gebruiken Wanneer u uw account voor Office 365 hebt ingesteld op uw iphone of ipad, werkt uw op dezelfde manier als andere accounts op uw apparaat. U kunt het volgende doen: controleren Tik in het beginscherm op . verzenden Tik op Bewerk. Voeg geadresseerden toe, schrijf het bericht en tik op Verstuur. beantwoorden Tik op Beantwoord. Tik op Verstuur als u klaar bent. Aandere mappen controleren Tik op Mappen. Selecteer de map die u wilt weergeven. Alle accounts op uw apparaat bekijken Tik op . (Als nu de map Inkomend wordt weergegeven, tikt u in de linkerbovenhoek op de naam van het account dat u wilt zien.) Hier kunt u alle accounts zien die op het apparaat zijn ingesteld. U kunt ook andere mappen weergeven in de verschillende accounts. Tik in het gedeelte Accounts op het account met de map die u wilt weergeven. Tik op het Office 365-account om de andere mappen van het account weer te geven. Uw agenda beheren Met de agenda kunt u vergaderingen en afspraken maken en bijhouden. Een agenda-item bekijken Tik op de app Agenda. Een nieuwe vergadering of activiteit maken 1. Tik op de app Agenda en selecteer de tijd en andere details voor de afspraak. 2. Tik in het scherm Voeg toe op Agenda en selecteer uw Office 365-agenda. Tik op Gereed als u klaar bent. Uw contactpersonen beheren U kunt contactpersonen toevoegen, bewerken of verwijderen vanuit uw Office 365-account. Een contactpersoon toevoegen 1. Tik in het beginscherm op Telefoon > Contacten. 2. Tik op Nieuw en typ de gegevens van de contact. Tik op Gereed als u klaar bent. Een contact bewerken of verwijderen 1. Tik op de naam van het contact en tik op Bewerk. 2. Wijzig de gegevens en tik op Gereed. Als u de contactpersoon wilt verwijderen, veegt u omlaag en tikt u op Verwijder contactpersoon.

3 (Samen)werken aan documenten op een site van OneDrive voor Bedrijven of op SharePoint-teamsites Uw team kan een SharePoint-teamsite gebruiken om te communiceren, documenten te delen en samen te werken aan projecten. OneDrive voor Bedrijven is uw persoonlijke site waar u bestanden kunt opslaan die u alleen kunt bekijken, maar die u ook eenvoudig kunt delen met collega's. U hebt via Office Mobile toegang tot documenten op beide sites, maar als u naar de site wilt navigeren, moet u dat doen vanuit Safari op uw iphone of ipad. Een site van OneDrive voor Bedrijven of een SharePoint-teamsite openen: 1. Open Safari. 2. Typ de URL voor uw site in de adresbalk van de browser. gebruikersnaam>_contoso_onmicrosoft_com is hoe de URL voor een persoonlijke site zoals de site van OneDrive voor Bedrijven eruit kan zien. Voor een teamsite ziet de URL er ongeveer als volgt uit: (Vervang hierbij 'contoso' in de URL door de domeinnaam van uw organisatie.) Opmerking Als u niet zeker weet wat de URL voor de site is, navigeert u naar de site vanuit de browser van uw computer en noteert u de URL uit het adresvenster of stuurt u deze per naar uzelf zodat u deze kunt kopiëren en plakken. 3. Wanneer het aanmeldingsscherm van Microsoft Office 365 verschijnt, typt u uw gebruikersnaam en wachtwoord, en tikt u op Aanmelden. Als de site wordt geopend in een mobiele weergave en u de computerweergave wilt, tikt u op Instellingen > Overschakelen naar computerweergave. Als u terug wilt gaan naar de mobiele weergave, tikt u op Instellingen > Mobiele weergave. 4. Tik in de mobiele weergave op Instellingen > Site-inhoud voor een lijst met alle inhoud, zoals document- of lijstbibliotheken op een site. Computerweergave Mobiele weergave Tip U kunt eenvoudig navigeren tussen de site van OneDrive voor Bedrijven en een teamsite door in de navigatiekoptekst in de computerweergave op OneDrive of Sites te tikken.

4 Apps voor iphone en ipad gebruiken Installeer apps voor iphone en ipad die speciaal zijn ontworpen voor Office 365, zodat u kunt blijven samenwerken met collega's en ook onderweg kunt werken. Raadpleeg de snelstartgids Office 365 instellen op uw iphone en ipad als u wilt weten hoe u zich de eerste keer kunt aanmelden bij deze apps: Lync 2013 voor iphone of Lync 2013 voor ipad OneDrive voor Bedrijven voor abonnees van Office 365 OneNote voor iphone of OneNote voor ipad Office Mobile voor abonnees van Office 365 (voor iphone-gebruikers) De Lync 2013-app gebruiken Als uw organisatie Lync gebruikt, kunt u de app Microsoft Lync 2013 voor uw iphone of ipad gebruiken om contact te houden terwijl u onderweg bent. Uw status instellen of afmelden Als u uw status wilt wijzigen, tikt u in het scherm Mijn info op uw status en selecteert u uw status of tikt u op Afmelden. Zoeken naar een contactpersoon Een chatbericht verzenden Wanneer u de gewenste persoon hebt gevonden, tikt u op de naam en vervolgens op het pictogram Chat. Typ uw bericht en tik op het pictogram Verzenden. Opmerking Als u een chatbericht wilt verzenden tijdens een videogesprek, tikt u op het pictogram Chat, typt u uw bericht en tikt u op Verzenden. Audio toevoegen aan een chatsessie Wanneer u de persoon wilt bellen waarmee u aan het chatten bent, tikt u op het pictogram Telefoon en selecteert u het nummer dat u wilt bellen. Deelnemen aan een Lync-vergadering Als u wilt deelnemen aan een Lync-vergadering, selecteert u de vergadering op het tabblad Vergaderingen en tikt u op Deelnemen aan vergadering. Tik in het scherm Contactpersonen op Zoeken. Typ de naam van een persoon in het zoekvak. De resultaten worden onder het vak weergegeven.

5 De app OneDrive voor Bedrijven voor abonnees van Office 365 gebruiken Zodra u zich hebt aangemeld, worden uw bestanden en mappen weergegeven in OneDrive voor Bedrijven en kunt u direct aan de slag met uw bestanden. Uw bestanden in OneDrive voor Bedrijven weergeven Tik op een item om het te openen. U ziet een downloadknop als een bestand beschikbaar is om offline te worden bekeken. U kunt uw bestanden op drie manieren weergeven. Kies onder aan het scherm van OneDrive voor Bedrijven een van de volgende opties: Tik op Bestanden om alle bestanden in OneDrive voor Bedrijven weer te geven. Tik op Recent om de bestanden van OneDrive voor Bedrijven weer te geven die u het meest recent hebt geopend. Tik op Offline om de bestanden weer te geven die u beschikbaar hebt gemaakt om te bekijken als u geen verbinding hebt. Bestanden weergeven als u offline bent Download bestanden van OneDrive voor Bedrijven naar uw iphone of ipad om ze beschikbaar te maken voor weergave als u offline bent. 1. Tik op het bestand dat u wilt downloaden om het te openen. 2. Tik op de downloadknop. 3. Het bestand wordt nu weergegeven wanneer u op Offline tikt. De offlineversie van het bestand is een gedownloade kopie. Als u dit bestand bewerkt, worden updates niet gesynchroniseerd met de versie in OneDrive voor Bedrijven. Een bestand delen 1. Tik op het bestand dat u wilt delen. 2. Als het bestand is geopend, tikt u op de knop om te delen met OneDrive voor Bedrijven. Als u het bestand al deelt, ziet u een lijst met de mensen die het bestand delen. In het andere geval wordt aangegeven dat dit item niet wordt gedeeld. 3. Tik op Toevoegen boven aan het scherm Delen. 4. Tik op het scherm Personen toevoegen in het vak Delen met en voer het adres in van de persoon met wie u het bestand wilt delen. U kunt ook op Toevoegen tikken en een naam in de lijst met contactpersonen selecteren. Herhaal deze procedure voor iedere persoon met wie u het bestand wilt delen. 5. Stel de machtiging voor delen in voor de persoon die u uitnodigt om het bestand te delen. De standaardinstelling is Laat ontvanger bewerken. Desgewenst kunt u machtigingen voor delen later wijzigen. 6. Tik op Toevoegen. Machtigingen voor delen wijzigen 1. Tik op het bestand waarvoor u de machtigingen voor delen wilt wijzigen. 2. Als het bestand is geopend, tikt u op de knop om te delen met OneDrive voor Bedrijven. 3. Tik op de naam van de persoon waarvoor u de machtigingen wilt wijzigen. 4. Tik op de gewenste machtigingsinstelling.

6 De OneNote-app gebruiken Office 365-notitieblokken synchroniseren Als u notitieblokken hebt die u regelmatig gebruikt op SharePoint-sites van Office 365, kunt u deze synchroniseren met uw iphone of ipad door het Office 365-account toe te voegen nadat u zich hebt aangemeld met een Microsoft-account. Zorg ervoor dat de notitieblokken die u wilt openen onlangs zijn weergegeven op uw computer of een ander apparaat. Notitieblokken die u lange tijd niet hebt geopend, worden namelijk niet gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt. 1. Als er een notitieblok is geopend, tikt u op Notitieblokken. 2. Tik op Instellingen. 3. Tik op Accounts > Een service toevoegen > Office 365 SharePoint. 4. Typ uw adres en wachtwoord, en tik op Aanmelden om uw Office 365-account toe te voegen. 5. Sluit OneNote-instellingen. 6. Tik in het scherm Notitieblokken op Meer notitieblokken. Uw notitieblokken worden nu weergegeven onder Recent. Offline werken Synchroniseer eerst uw notitieblokken met OneDrive voor Bedrijven. Daarna worden uw wijzigingen automatisch gesynchroniseerd door OneNote als u aan het werk bent. Als de internetverbinding op enig moment wordt verbroken, worden de niet-gesynchroniseerde wijzigingen gesynchroniseerd zodra u weer online bent. Notities delen U kunt afzonderlijke pagina's via verzenden of een notitieblok delen. Een pagina per verzenden 1. Open de pagina die u wilt verzenden en tik op de pijl in de rechterbovenhoek. 2. Tik op Pagina per verzenden. Een koppeling naar een notitieblok verzenden 1. Tik op Notitieblokken. 2. Tik op de pijl in de titelbalk. 3. Ga naar het notitieblok dat u wilt delen en tik op de pijl-rechts. 4. Geef aan of de ontvanger het notitieblok alleen mag lezen of ook mag wijzigen. Er wordt een e- mailbericht geopend met een koppeling naar het notitieblok. 5. Voer het adres in en verzend het bericht.

7 De Office Mobile-app gebruiken Documenten op uw iphone krijgen De beste manier om uw Office 365-documenten op uw iphone te krijgen, is door ze online op te slaan, bijvoorbeeld in OneDrive voor Bedrijven of op SharePoint-teamsites. U kunt ze dan later bekijken op uw iphone. 1. Als u nog niet bent verbonden met uw Office 365- documenten en verbinding wilt maken met OneDrive voor Bedrijven of SharePoint, tikt u op de map Openen. 2. Tik in het scherm Plaatsen op Locatie toevoegen en meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord van Office 365. Als u zich in een submap bevindt, tikt u op de knop Terug en gaat u naar het scherm Locatie toevoegen. 3. Tik op de service waarin uw document is opgeslagen en tik vervolgens op het document om het te openen. Documenten delen U kunt een document delen door het te verzenden als bijlage. 1. Open het document dat u wilt delen. 2. Tik op Bestand. 3. Tik op Delen. 4. Typ uw bericht en tik op Verzenden. Offline werken U kunt uw Office-document blijven bewerken als u offline bent. Wanneer u uw wijzigingen weer wilt opslaan op de server, controleert u of u met internet bent verbonden en tikt u op Bestand > Opslaan. Wat u kunt doen in Word Dit soort bestanden openen:.doc,.docx,.dot,.dotx,.dotm,.docm Dit soort bestanden bewerken:.docx,.dotx Opmerkingen toevoegen, verwijderen en weergeven Wat u kunt doen in Excel Dit soort bestanden openen:.xls,.xlsx,.xlt,.xltx,.xlsm,.xltm Dit soort bestanden bewerken:.xlsx,.xltx Door bladen navigeren in de overzichtsweergave Een filter toepassen Het totaal, gemiddelde en dergelijke van een reeks bekijken met AutoSom Opmerkingen toevoegen, verwijderen en weergeven Wat u kunt doen in PowerPoint Dit soort bestanden openen:.ppt,.pptx,.pps,.ppsx,.pptm,.ppsm Dit soort bestanden bewerken:.pptx,.pptm Dianotities toevoegen en bewerken Bestanden delen via Tekst zoeken Tekst opmaken Tekst zoeken in een werkmap Geselecteerde data sorteren Cellen opmaken Cellen wissen Bewerkingen ongedaan maken/opnieuw uitvoeren Bestanden delen via Navigeren door de dia's in de miniaturenweergave De presentatie delen via

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Overstappen Office 365 voor bedrijven ziet er anders uit dan Google Apps. Wanneer u zich aanmeldt, ziet u deze weergave om aan de slag te gaan. Na de eerste paar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian

Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Uitgave 1.0 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft -apps voor uw Nokia Belle-telefoon

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

SharePoint Online. Zoeken Zoek sites, personen of bestanden. Maak een site of nieuwsbericht

SharePoint Online. Zoeken Zoek sites, personen of bestanden. Maak een site of nieuwsbericht Handleiding Snel aan de slag Doe meer met beveiligde toegang, delen en bestandsopslag, waar u ook bent. Meld u aan bij uw Office 365-abonnement en selecteer SharePoint in het startprogramma. Zoeken Zoek

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Als onderdeel van Office 365 kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw zakelijke bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen, en tegelijk met anderen aan Office-documenten

Nadere informatie

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7

1 Het Microsoft-account 1. Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4. 2 Office op de ipad installeren 7 Inhoudsopgave 1 Het Microsoft-account 1 Microsoft-account 2 Aanpassen Microsoft-account 4 2 Office op de ipad installeren 7 Office 8 Word installeren 9 Excel installeren 9 PowerPoint installeren 10 OneNote

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

5. Office op de ipad. In dit hoofdstuk leert u:

5. Office op de ipad. In dit hoofdstuk leert u: 181 5. Office op de ipad Een van de meest gebruikte programmapakketten voor de computer is Microsoft Office. Office is ook in een eenvoudigere vorm beschikbaar op de ipad. De gratis versie bestaat uit

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Microsoft Apps

Gebruikershandleiding Microsoft Apps Gebruikershandleiding Microsoft Apps Uitgave 1 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft-apps voor uw Nokia Belle-telefoon waarop softwareversie

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

OneDrive & OneNote voor smartphone

OneDrive & OneNote voor smartphone OneDrive & OneNote voor smartphone Inhoud 1. Inleiding... 3 2. OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.1 OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.2 Bestanden in OneDrive

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Handleiding Office365

Handleiding Office365 Handleiding Office365 Inhoud 1 Algemeen... 2 Inloggen... 2 2 Documenten en folders... 3 Mijn Documenten... 3 Openen en bewerken document... 3 Aanmaken nieuwe documenten... 3 Opslaan documenten... 3 Documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Visual Steps Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Visual Steps Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Agenda. Snelstartgids

Agenda. Snelstartgids Agenda Snelstartgids Een Lync-vergadering plannen Plan een persoonlijke vergadering of plan een online vergadering met Lync 2013 en bespaar uzelf een reis. Schakelen tussen weergaven Gebruik de agendaweergave

Nadere informatie

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt.

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt. Mensen laten weten wat u aan het doen bent De communicatiesoftware Microsoft Lync stelt automatisch uw aanwezigheid in op basis van uw huidige activiteit. U kunt echter ook een locatie instellen of een

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Webmail Office 365... 3 Inloggen... 3 E-mail... 5 Basis functies E-mail lezen... 5 E-mail opstellen... 6

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

LotusLive. SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding

LotusLive. SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding LotusLive SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding LotusLive SametimeChatonLotusLiveen LotusLive Meetings mobile Gebruikershandleiding Opmerking Lees eerst Kennisgevingen

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen

1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen MAIL 1. Controleren of er nieuwe berichten zijn en uw berichten lezen Via het scherm 'Postbussen' in Mail hebt u snel toegang tot al uw postbussen 'Inkomend' en andere postbussen. Wanneer u een postbus

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen 13 1.1 icloud op de iphone of ipad... 14 1.2 icloud op de Mac... 16 1.3 Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 16 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 17 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

Daxis mail instellen in Outlook.com

Daxis mail instellen in Outlook.com Daxis mail instellen in Outlook.com POP Elke e-mailservice die geschikt is voor POP kun je aan Outlook.com toevoegen. Een POP-account wordt om de 30 minuten gecontroleerd op nieuwe berichten. Per keer

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Snel aan de slag

Handleiding Snel aan de slag Handleiding Snel aan de slag Microsoft Outlook 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Aanpassen aan uw wensen Pas

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Mail. 1. Informatie over Mail. 2. E-mailaccounts instellen. Google-, Yahoo!- en AOL-accounts instellen

Mail. 1. Informatie over Mail. 2. E-mailaccounts instellen. Google-, Yahoo!- en AOL-accounts instellen Mail 1. Informatie over Mail U kunt de berichten van al uw e-mailaccounts in één venster weergeven. Mail geeft berichtenreeksen weer, zodat u eenvoudig ziet welke berichten bij elkaar horen. Met Mail kunt

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2. HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.1 INHOUD INHOUD... 1 ALGEMEEN Filosofie... 2 INSTALLATIE...

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

4. Office-apps op uw ipad

4. Office-apps op uw ipad 113 4. Office-apps op uw ipad Een van de meestgebruikte programmapakketten voor de computer is Microsoft Office en die functionaliteit kunt u in een eenvoudigere vorm ook op uw ipad gebruiken. Hiervoor

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 17 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 18 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Outlook app instellen op Telefoon/Tablet

Outlook app instellen op Telefoon/Tablet Outlook app instellen op Telefoon/Tablet Document: Outlook app instellen op telefoon/tablet Datum: 17-7--2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Android Telefoon/Tablet... 3 1.1 Automatisch...

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Outlook Web App. 1. Inloggen. 2. Nieuwe webmailomgeving

Outlook Web App. 1. Inloggen. 2. Nieuwe webmailomgeving 1. Inloggen Outlook Web App Ga naar de webmailomgeving (outlook.office.com) en vul in het scherm van Office 365 uw e- mailadres en wachtwoord in. De eerste keer moet je je wachtwoord wijzigen. Dringend

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de ipad 14 1.2 ipad aan- of uitzetten 16 1.3 Sluimerstand 17 1.4 Tijd voor sluimerstand instellen 17 1.5 ipad instellen bij eerste

Nadere informatie

OneNote 2013 Snelstartgids

OneNote 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Uw notities in de cloud houden Als u

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie