Schooljaarverslag schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaarverslag schooljaar 2013-2014"

Transcriptie

1 Schooljaarverslag schooljaar Inhoud - Inleiding - Evaluatie schooljaar Activiteiten met de kinderen - Activiteiten met ouders - Personele zaken - Samenwerking met geledingen - Schooljaarplan Inleiding Als school evalueren wij de belangrijkste zaken die betrekking hebben op het afgelopen schooljaar. Dit gebeurt met het team en met de medezeggenschapsraad. Deze verantwoording past in de maatschappelijke ontwikkeling, die van scholen vraagt om zich te verantwoorden aan de ouders/verzorgers. Het schooljaarverslag wordt voor 1 december van ieder jaar naar alle ouders verzonden en eveneens op de website van de school geplaatst. Gezien de vele zaken die er in een schooljaar passeren wordt niet gestreefd naar een allesomvattend document. Gezien de leesbaarheid is het beperkt tot een terugblik op de voorgenomen plannen en wordt ingegaan op een aantal specifieke zaken, gebeurtenissen en activiteiten. Evaluatie schooljaar In het jaarplan zijn voor de onderstaande beleidsterreinen doelen opgesteld. Wat is daarvan gerealiseerd? Werken aan missie, visie en identiteit In het vorige schooljaar zijn we gestart met het stil staan bij onze missie en visie. We bouwen voort op het eerder ontwikkelde statement: school met een schat aan mogelijkheden. Naast het nieuwe logo willen we missie en visie nader uitwerken en hier onze kernwaarden aan toevoegen. In het voorjaar heeft het managementteam contact gehad hierover met een externe deskundige, dhr. Pieter de Witte. Samen met hem hebben we een aantal stappen opgesteld welke wij met een definitief document in het najaar van 2014 afronden. Hiervoor is o.a. een studiedag met het gehele team gepland in september 2014.

2 Het onderwerp missie en visie heeft in het voorjaar ook op de agenda van de stichting KOE gestaan. Deze hernieuwde aandacht is mede ingegeven door het nieuw op te stellen schoolplan voor de jaren We zijn dit jaar gestart met de nieuwe catechesemethode namelijk Hemel en Aarde. Deze sluit meer aan bij actualiteiten, is modern van opzet en geschikt voor alle groepen. Iedere twee maanden is er een nieuw katern en deze worden bij het team altijd geïntroduceerd door de identiteitsbegeleider Hermie Veldhuis, groepsleerkracht van onze school. Werken aan onderwijskwaliteit en onderwijszorg De diverse vakgebieden (rekenen, spelling, werken met groepsplannen) zijn regelmatig aan de orde gekomen in het teamoverleg. De bestaande afspraken zijn besproken, doorgenomen en zo nodig bijgesteld. Het speciale hulpprogramma voor dyslexie genaamd Kurzweil is succesvol van start gegaan o.a. met leerkrachtleerling trainingen. Het team heeft het gehele jaar onder leiding van Alice Bekke gewerkt aan de studie aandacht voor gedrag. Naast theoretische kennis is ook het werken bij elkaar geobserveerd door middel van video-opnamen en besproken. Ook zijn er afspraken gemaakt over de start van Gouden Weken en oudergesprekken aan het begin van het nieuwe schooljaar. Door de uitbreiding van het team met een taal/leescoördinator in de persoon van groepsleerkracht Suzan Wensink, is dit belangrijke vakgebied in nog betere handen gekomen. Werken aan de opbrengsten Het onderwijs op de Bomans draait niet alleen om resultaten en opbrengsten. De vorming van kinderen op de basisschool gaat verder dan rekenen, taal en lezen. Sociale en emotionele ontwikkeling is ook van groot belang. En daarnaast dragen creatieve en culturele zaken bij aan de totale vorming van een kind. Uitsluitend als kinderen zich veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelen, komen zij ook tot leren is onze opvatting! Neemt niet weg dat we alle leerlingen volgen in hun ontwikkeling. Deze worden geobserveerd, getoetst en besproken in het team. Ons onderwijs kan hierdoor worden bijgesteld (andere methode), onze werkwijze of onze individuele hulp aan de kinderen zo nodig aangepast. De rol van de intern begeleider is bij dit proces heel belangrijk. De tussentijdse ontwikkelingen bespreken wij met alle ouders (10 minutengesprek) of indien gewenst tussendoor. De opbrengsten van de CITO-toetsen waren goed. Met uitzondering van begrijpend lezen. Dit is SKOE-breed een probleem en vandaar dat er scholing is gevolgd en wij hebben voor onze school een plan van aanpak besproken en vastgesteld. De uitslag van de CITO-eindtoets van groep 8 van maart was volgens verwachting, maar onder de norm van de inspectie. Er is een speciale werkgroep opgericht bestaande uit directie, teamleden bovenbouw en intern begeleider voor een uitgebreide analyse en plan van aanpak. Ook een expert van Expertis (schoolbegeleidingsdienst) is hierbij betrokken.

3 Werken aan een veilige school De school is gecontroleerd op de speeltoestellen (binnen en buiten) en op de veiligheid van het gebouw door een extern bureau van de gemeente. Enkele kleine aandachtspunten kwamen naar voren welke zijn uitgevoerd, waarmee de school verder is goedgekeurd. Drie keer hebben we een ontruimingsoefening gedaan samen met onze buurscholen. Zo houden we de veiligheid scherp in de gaten. De oefeningen zijn altijd leerzaam en verder prima verlopen. Er is door de hoofd-bhv-er Krista Schenkeveld een nieuw ontruimingsplan opgesteld en vastgesteld. Er is een veiligheidsenquête afgenomen onder teamleden, alle ouders en de leerlingen van groep 6, 7 en 8. De deelname was voldoende. De uitkomsten zijn in het team en in de mr besproken. Echte heel opvallende conclusies om mee aan de slag te gaan, zijn er niet naar boven gekomen. Vastgesteld zijn documenten over omgaan met sociale media en meldcode kindermishandeling. Voor dit laatste hebben de teamleden een digitale cursus gevolgd. Werken aan de personele ontwikkeling en de schoolorganisatie Met alle medewerkers zijn door de directeur diverse gesprekken geweest (functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek). Met de invoering van een digitaal bekwaamheidsdossier is dit ook duidelijker verwerkt. Er is veel aandacht geweest voor de langdurig zieken. Het verzuimpercentage nam aanvankelijk sterk af en lag toen onder het landelijk gemiddelde. Gedurende het tweede halfjaar nam het verzuim sterk toe. Het heeft geleid tot overleg met de bovenschoolse directie en de bedrijfsarts over mogelijke oorzaken. Deze blijken divers te zijn en veelal een persoonlijke achtergrond te hebben. Ook werkdruk in het onderwijs is een duidelijke oorzaak van het verzuim. De vervanging van de afwezigen vroeg eveneens aandacht om de werkzaamheden op school zo goed mogelijk voort te laten gaan. In de organisatie is aandacht geweest voor taken en werkzaamheden, inclusief de werkbeleving. Er zijn drie bouwcoördinatoren in het taakbeleid opgenomen met specifieke taken voor onder-, midden- en bovenbouw om de school nog beter te laten draaien. Scholing is er in teamverband geweest (Werken aan Gedrag en op ICT vlak). Ook individueel hebben vele teamleden een studie gevolgd. Soms kortdurend, maar ook vaak langdurig in het kader van de Lerarenbeurs (opleiding tot taalcoördinator, gedragsspecialist b.v.). Vier teamleden,waaronder de directeur maakten in oktober een boeiende studiereis naar Finland. Samen met collega s van andere KOE scholen waren zij een week in Helsinki en bezochten scholen, opleidingscentrum en hadden gesprekken met Finse onderwijscollega s. Werken aan kwaliteit Er is veel aandacht geweest voor ICT en dit heeft er toe geleid om met alle KOE scholen over te gaan op een Tablet project. In het afgelopen schooljaar zijn we met veel enthousiasme gestart onder leiding van onze ICT-coördinator Myrthe Spijker. Ook de SKOE-dag voor alle medewerkers in november stond geheel in het teken van de invoering van Tablets.

4 Aanvankelijk nog enigszins vrijblijvend zal in het schooljaar het Tablet project een structurele plek in ons onderwijs gaan krijgen. In november werd een ouderavond georganiseerd over Andere Schooltijden. Na een enquête onder alle ouders en medewerkers is besloten om de schooltijden aan te passen met ingang van het nieuwe schooljaar, waarbij de wens om de woensdagmiddag vrij te houden is opgenomen. De PR commissie van de school heeft een succesvol OPEN HUIS georganiseerd in het voorjaar. De belangstelling was goed. Het team en de PR commissie hebben aandacht voor het speelplein gehad en dit heeft tot een aanvraag geleid bij de Cruyff Foundations welke in de zomervakantie is uitgevoerd met enkele nieuwe spelen op het plein en de gevel bij de ingang. Het project loopt in het nieuwe schooljaar voort en zal allereerst antwoord moeten geven op de vraag: wat voor schoolplein willen wij? Activiteiten met de kinderen Het schooljaar werd officieel geopend en in de eerste week bezochten we ook de Samenwerkingskerk met alle kinderen. Nieuwe teamleden en kinderen werden voorgesteld. Samen met de ouderraad zijn er vele activiteiten georganiseerd. Bomansdagen, sportdag (dit keer vanwege het slechte weer in eigen gymzaal en Grote Hal) en Koningspelen stonden op het programma. Maar natuurlijk ook Carnaval, Kerstmis en Sinterklaas. Groep 8 is op kamp geweest in Markelo en vele groepen hebben genoten van de optredens in Concordia vanwege de cultuureducatie. Bijna wekelijks traden groepen op in de Grote Hal bij het Bomanstheater. Zo hoorden en zagen we allerlei jong talent langs komen. Vele ouders genoten van de optredens van kleuters tot en met groep 8. Vele kinderen deden mee aan allerlei buitenschoolse activiteiten zoals bijvoorbeeld basketbal en voetbal en de zeer gezellige wandelvierdaagse waaraan weer massaal werd deelgenomen door ouders, kinderen en teamleden! In het voorjaar is de school gestart met een leerlingenraad van kinderen uit groep 5 t/m 8 onder leiding van de intern begeleider, Charlotte Oolbrink. Zij zijn regelmatig bijeengeweest en vroegen o.a. aandacht voor het voetballen op het plein in de pauzes. Ook verdiepten zij zich in het Goede Doel voor het nieuwe jaar. In april deden we met alle kinderen mee aan de Grote Rekendag en dit jaar werd rekenen gekoppeld aan sport en grafieken. Activiteiten met ouders Uiteraard was er de jaarvergadering voor alle ouders van de ouderraad. Door de OR werd speciaal voor de ouders de Kerstborrel met hapjes georganiseerd tijdens de viering voor de kinderen. Erg geslaagd en sfeervol! De Valentijns-Bingo-avond kende een goede opkomst en opbrengst, mede door de hoofdprijs van een Ipad. Naast de informatieavonden aan het begin van het schooljaar werd ook een thema-avond georganiseerd over het al eerder genoemde continurooster en het thema waar het team aan werkt o.l.v. Alice Bekke: Kinderen en Gedrag. Deze avond werd goed bezocht. Dit jaar organiseerden we in het kader van onze pr een Open Dag op een zaterdagmorgen en werden in alle groepen openbare lessen verzorgd.

5 Aan het einde van het schooljaar werden alle ouders uitgenodigd voor het afsluitende jaarterras. Een goede opkomst en gezellig waarbij ook de leden van ouderraad en medezeggenschapsraad bedankt werden voor hun inzet. Ook de overblijfouders werden enorm bedankt voor hun jarenlange inzet voor het overblijven. Met de komst van het continurooster zijn hun werkzaamheden namelijk komen te vervallen. Deze bedankmiddag vond plaats in de Grote Hal van de school met alle kinderen. En natuurlijk telden we de laatste minuut van het schooljaar massaal af! Naast vele mondelinge mogelijkheden om contact te hebben met directie en team kent de school ook een uitgebreide schriftelijke communicatie: 1. Het wekelijks Bomans Bulletin; 2. Klasbord waarmee u als ouder via iphone, pc of ipad regelmatig berichten ontvangt over de groep van uw kind. Personele zaken We startten het jaar met een nieuw gezicht: Charlotte Oolbrink als nieuwe intern begeleidster. Als gevolg van terugloop (grote groep 8 en enkele verhuizingen) liep het aantal leerlingen terug. Mede door een nieuwe systematiek van afvloeien bij de Stichting KOE moesten we afscheid nemen van Emmy Woudstra. Zij vond een nieuwe werkplek op één van de andere scholen van de KOE. Binnen de Stichting KOE wordt vrijwillige mobiliteit bevorderd en daardoor zijn Ilone Kamphuis en Marleen Kootje naar een andere school van de stichting gegaan. Dankzij deze zelfde regel kwam Liane Loohuis na de zomer nieuw bij ons op school. Samenwerking met anderen De directie van de school heeft zeer regelmatig overleg met alle directeuren van de stichting en het bovenschools management. Daarnaast zijn er vele andere contacten met OR, MR, teamleden uiteraard, bedrijfsarts, buitenschoolse opvang,. schoolmaatschappelijk werk, wijkagent, coördinator overblijven, enz. enz. Ook is er een intensieve samenwerking met de twee scholen en de peuterspeelzaal waarmee wij onder één dak gehuisvest zijn. In het afgelopen jaar heeft dat geleid tot een goede en vertrouwensvolle band, gericht op samenwerking. Vanaf 1 augustus 2013 vormen wij samen het Integraal Kindcentrum (IKC) Meerlanden en streven we naar een goede doorgaande lijn voor alle kinderen van 2-12 jaar. Naast het ontwikkelen van een gezamenlijke folder heeft het IKC zich het afgelopen jaar gericht op de goede ( warme ) overdracht van peuter naar kleuter. Hierbij zijn ook de internbegeleiders en groepsleerkrachten van de onderbouw nauw betrokken. Schooljaarplan Het schooljaarverslag past in de cyclus van kwaliteitsbewaking. Het leidt tot weer nieuwe plannen en tot bijstelling van voorgenomen doelen. Deze doelen worden naast diverse maatschappelijke en SKOE ontwikkelingen opgenomen in een nieuw jaarplan Deze is reeds vastgesteld en treft u aan op U kunt daar doorlinken naar de Bomans. MT Bomans, oktober 2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

JAARPLAN Opgesteld en aangepast september en november 2018

JAARPLAN Opgesteld en aangepast september en november 2018 JAARPLAN 2018-2019 Op basis van het schoolplan 2014-2018 en op basis van ontwikkelingen in de school komen in het komende jaar weer vele onderwerpen aan de orde. Deze onderdelen zijn opgesplitst in de

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016

Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016 Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016 Onderwerpen naar aanleiding van Schoolplan 2015 2019 Onderwerp: Kwaliteitszorg Kwaliteitsinstrument

Nadere informatie

KBS St. Jozef Rijen. Bijlagen Communicatieplan. F. Communicatiemiddelen extern. Communictiemiddel. Doel Doelgroep Boodschap Frequentie Coördinatie

KBS St. Jozef Rijen. Bijlagen Communicatieplan. F. Communicatiemiddelen extern. Communictiemiddel. Doel Doelgroep Boodschap Frequentie Coördinatie Bijlagen Communicatieplan KBS St. Jozef Rijen F. en extern Communictiemiddel Website ouders verzorgers beleidszaken activiteiten school ziekmelding aanmelding nieuwe leerling terugkoppeling gebeurtenissen

Nadere informatie

Uitwerking externe communicatiemiddelen

Uitwerking externe communicatiemiddelen Uitwerking externe communicatiemiddelen Middel Doelgroep Frequentie Betrokkenen a. Schoolplan In het Schoolplan beschrijven en verantwoorden we de werkwijze van de Paulusschool en hoe we ons in de komende

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur

Met vriendelijke groet, Sylvia Woudstra directeur Hierbij presenteren wij het 3 e jaarverslag van IBS de Ceder, het jaar van inzichten. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. We benoemen een aantal verplichte onderdelen. Tevens

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Onlangs was de nieuwe algemeen directeur van stichting Proceon op schoolbezoek. Hij was aangenaam verrast

Nadere informatie

Infobulletin. Beste ouders, verzorgers en kinderen, INFO NR 2

Infobulletin. Beste ouders, verzorgers en kinderen, INFO NR 2 Beste ouders, verzorgers en kinderen, INFO NR 2 De start is geweest. De start van het schooljaar, de start van de Gouden Weken en de startgesprekken om er maar een paar te noemen. Wat ons betreft smaakt

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Invoering methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Invoering Taalmethode Taal op Maat

Nadere informatie

Evaluatie Actieplan / Jaarplan Bergpadschool 2014 2015 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2014-2015

Evaluatie Actieplan / Jaarplan Bergpadschool 2014 2015 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2014-2015 Evaluatie Actieplan / Jaarplan Bergpadschool 2014 2015 Primas-scholengroep 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2014-2015 Onderwerp: Kwaliteitszorg Kwaliteitsinstrument leerresultaten/opbrengsten beter

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Vervanging methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Coöperatief Leren 4 3.3 Verbetering

Nadere informatie

Protocol contact ouders - school

Protocol contact ouders - school Het Mozaïek Houten. Protocol contact ouders - school Wederzijds vertrouwen en openheid naar elkaar toe Dit is uitgangspunt in het contact tussen ouders en leerkrachten/directie. Bij vragen en/of opmerkingen:

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan 2015 2016. Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2015 2016 Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met

Nadere informatie

Samen op weg naar een nieuwe school

Samen op weg naar een nieuwe school Samen op weg naar een nieuwe school Verslag van de gezamenlijke ouderavond van obs De Totem en cbs Skoalfinne d.d. 15 februari 2016 Op 15 februari jl. vond een gezamenlijke ouderavond plaats die wederom

Nadere informatie

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius.

pit de school met Schoolkalender 2007-2008 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat 37 2628 SR Delft T 015-256 83 65 info@cornelismusius. de school met pit Schoolkalender 0-0 RK Basisschool Cornelis Musius Prins Mauritsstraat SR Delft T 0- info@cornelismusius.nl Peuterspeelzaal Het Muizenhuis Prins Mauritsstraat SR Delft T 0-0 0 muizenhuis@laurentiusstichting.nl

Nadere informatie

Evaluatie (School)jaarplan Jaar

Evaluatie (School)jaarplan Jaar (School)jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School De Toermalijn Schoolleider Willem Kamper Datum 20 juni 2016 Inleidend In de evaluatie van het jaarplan 2015-2016 kijken we terug op de verbeterpunten van

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2019-2020 ODBS Onder de Wieken Nieuw-Beijerland Datum: 19 juni 2019 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2019-2020 JAARVERSLAG 2019-2020 School School Datum 21-05-2019 Datum Inleiding

Nadere informatie

Dit jaarverslag is voor de ouders van obs Spitsbergen en gaat over het schooljaar 2012-2013.

Dit jaarverslag is voor de ouders van obs Spitsbergen en gaat over het schooljaar 2012-2013. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 1 2 Inleiding... 2 3 Onderwijskundige ontwikkeling... 3 4 Ontwikkelingen rond leerlingen... 3 5 Contact met ouders... 4 6 Ontwikkelingen rond kinderopvang... 6 7 Ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 1 Inleiding: In dit resumé geven wij u inzicht in de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek van 2009. Het gehele rapport omvat

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur Hiljo Stefes

Nadere informatie

Receptie om het schooljaar in te luiden

Receptie om het schooljaar in te luiden Nieuwsbrief 1 ( 8 september 2017) Beste ouders, Het schooljaar 2017 2018 is gestart. Op De Borgh hebben in het team veel nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen. Samen gaan we er weer een fantastisch jaar

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Jaarplan 2010-2011 Versie augustus 2011 Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Actiepunt 4A: Schoolplan Hoofdstuk 4 Onderwijskundig beleid: Obs de Schovenhorst heeft deelgenomen aan de bijeenkomsten georganiseerd

Nadere informatie

Basisschool De Kleine Wereld Rapportage ouders/verzorgers

Basisschool De Kleine Wereld Rapportage ouders/verzorgers Tevredenheidsonderzoek Josephscholen 2010 Basisschool De Kleine Wereld Rapportage ouders/verzorgers Ten geleide In de periode van 20 september t/m 10 oktober 2010 werd een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Communicatieplan Albertine Agnesschool schooljaar 2013-2014 1

Communicatieplan Albertine Agnesschool schooljaar 2013-2014 1 1. Voorwoord... 2 2. Bewaking communicatie processen... 2 3. Communicatie... 2 4. Het doel van communicatie... 3 5. Betrokkenen... 3 6. Middelen... 3 6.1. Mondelinge communicatie... 3 6.2. Schriftelijke

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan

Onderwijskundig jaarplan Onderwijskundig jaarplan Jaar 2015-2016 School Basisschool St. Jozef Schoolleider Leony van Riswick Datum Juni 2015 Inleiding In ons jaarplan 2015-2016 geven we aan 1) wat onze voornemens zijn gelet op

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2014-2015

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2014-2015 Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2014-2015 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 19 Nieuwsbrief nr. 7 van 1 december Jordaansingel GP Haaksbergen. Tel

Basisschool Pius X. Jaargang 19 Nieuwsbrief nr. 7 van 1 december Jordaansingel GP Haaksbergen. Tel Jaargang 19 Nieuwsbrief nr. 7 van 1 december 2016 Basisschool Pius X Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.eu Sinterklaas Maandagmorgen 5 december zal Sinterklaas een bezoekje

Nadere informatie

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016 Jaarplan 2016-2017 Jaar 2016-2017 School De Toermalijn Willem Kamper Datum 15 juni 2016 Inleiding In dit jaarplan 2016-2017 geven we een overzicht en uitwerking van geplande activiteiten en verbeterpunten

Nadere informatie

Tevredenheids peilingen. Uitkomsten, conclusies en wat we er mee doen.

Tevredenheids peilingen. Uitkomsten, conclusies en wat we er mee doen. Tevredenheids peilingen Uitkomsten, conclusies en wat we er mee doen. Ouders 10 positieve punten 1.Uiterlijk van het gebouw 96%84% 2.Sfeer en inrichting schoolgebouw 94%89% 3.Hygiëne en netheid binnen

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Jaarplan 2013-2014. Still going strong.

Jaarplan 2013-2014. Still going strong. Jaarplan 2013-2014 Still going strong. Een jaarplan is afgeleid van het schoolplan Alle plannen voor 2011-2015 Eerst alle plannen keurig verdeeld over vier jaar; Bijstellingen door evaluaties; Toevoegingen

Nadere informatie

Schooljaarverslag 2014-2015

Schooljaarverslag 2014-2015 Schooljaarverslag 2014-2015 Als school evalueren wij al jarenlang met de MR belangrijke zaken die betrekking hebben op het afgelopen schooljaar. Binnen de stichting KOE is afgesproken dat de scholen ook

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

Kwaliteitscyclus SKO-Maasdal. Voor wie Hoe leggen we verbinding tussen - Bestuur - AD - Schoolleider - IB - leerkracht

Kwaliteitscyclus SKO-Maasdal. Voor wie Hoe leggen we verbinding tussen - Bestuur - AD - Schoolleider - IB - leerkracht Kwaliteitscyclus SKO-Maasdal Voor wie Hoe leggen we verbinding tussen - Bestuur - - Schoolleider - - leerkracht Augustus = controleren = uitvoeren lkr= leerkracht, = schoolleider, S= secr, = interne begeleider,

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Jaarplan basisschool. De Goudakker

Jaarplan basisschool. De Goudakker Jaarplan basisschool De Goudakker 2016 2017 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest SJOALNUUTS AGENDA 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest 10 december studiedag groepen 1 t/m 8 17 december 18.00 uur lichtjestocht leerlingen en ouders 18

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, 1 Onderste Sittarderweg 4 6141 AZ Limbricht Tel: 046-4512861 E-mail:info@deparkschool.nl este ouders / verzorgers, In juni is het tevredenheidsonderzoek (ZEK = Zelf Evaluatie Kader) gehouden. 48% van alle

Nadere informatie

Tool for talent. Nieuwsbrief Scholenstichting Pastoor Ariëns 16 december 2014

Tool for talent. Nieuwsbrief Scholenstichting Pastoor Ariëns 16 december 2014 Nieuwsbrief Scholenstichting Pastoor Ariëns 16 december 2014 Dit is de 16e nieuwsbrief van Scholenstichting Pastoor Ariëns. Deze nieuwsbrief verschijnt twee keer per jaar voor alle personeelsleden van

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen

Schoolondersteuningsprofiel. 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Schoolondersteuningsprofiel 10GE00 Bs De Vier Heemskinderen Inhoudsopgave Toelichting... 3 DEEL I INVENTARISATIE... 6 1 Typering van de school... 7 2 Kwaliteit basisondersteuning... 7 3 Basisondersteuning...

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2013-2014 Pikemar 17, 8939CR Leeuwarden Telefoon 058-2880250, Info.wynwizer@proloog.nl, www.wynwizer.nl 1. Voorwoord Voor u ligt het schooljaarverslag van Obs Wynwizer. In dit jaarverslag

Nadere informatie

1. SCHOOL EN IDENTITEIT. Beste ouders/verzorgers,

1. SCHOOL EN IDENTITEIT. Beste ouders/verzorgers, 1. SCHOOL EN IDENTITEIT Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de schoolgids voor het schooljaar 2018-2019. Een nieuw jaar betekent weer veel nieuwe informatie. De nieuwe/actuele vakanties, roosters, schooltijden

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Franeker Datum: 30 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum 30-07-2018 Datum Inleiding De Opslach is vol in ontwikkeling.

Nadere informatie

26 maart 2015 Nr. 13

26 maart 2015 Nr. 13 26 maart 2015 Nr. 13 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Week 13 23/3-29/3 schoolvoetbal Week 14 30/3-5/4 schoolvoetbal paasontbijt Goede vrijdag Week 15 6/4-12/4 Tweede paasdag Week 16

Nadere informatie

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 AGENDA 7 maart Start projectweek; Hallo Wereld 8 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 9 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 14 maart Ouderavond

Nadere informatie

Vlindernieuws. Vuurvlinder locatie Noord: Vuurvlinder locatie West:

Vlindernieuws. Vuurvlinder locatie Noord: Vuurvlinder locatie West: Vlindernieuws Belangrijke data 18 december kerstdiner 18 december kerstviering Salvatorkerk Vuurvlinder locatie noord 19 december kerstviering Salvatorkerk Vuurvlinder locatie west 22 t/m 2 januari: kerstvakantie

Nadere informatie

OOSTENWIND EBC-OOST SAMEN GROEIEN OVER EEN FRISSE WIND DOOR SCHIJNDEL-OOST, OOS- TENWIND!

OOSTENWIND EBC-OOST SAMEN GROEIEN OVER EEN FRISSE WIND DOOR SCHIJNDEL-OOST, OOS- TENWIND! EBC-OOST SAMEN GROEIEN 3 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015, editie 1 OOSTENWIND OVER EEN FRISSE WIND DOOR SCHIJNDEL-OOST, OOS- TENWIND! Er waait een frisse wind door de Schijndelse wereld van onderwijs

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

SCHOOLGIDS 2015-2016

SCHOOLGIDS 2015-2016 SCHOOLGIDS 2015-2016 Voorwoord Besteouders/verzorgers, HierbijontvangtudeschoolgidsvanbsCleijnHasseltvoorschooljaar201572016.Dezeschoolgidsis bedoeldomuteinformerenoverdegangvanzakenopcleijnhasselt.ookwordtdegidsgebruiktdoor

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht

Jaarplan Basisschool St. Catharina Haastrecht Jaarplan 2016 - Basisschool St. Catharina Haastrecht Voorwoord In dit Jaarplan wordt een concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven. De beleidsvoornemens hebben veelal een directe link met de

Nadere informatie

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw.

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. PLAN VAN AANPAK INTEGRAAL KINDCENTRUM LINNE Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. Samenwerkingspartners Stichting INNOVO: Basisschool Triangel

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Algemeen... 2 3 Bezetting MR 2017 2018... 2 4 Specifieke onderwerpen... 3 4.1 Continurooster en vijf gelijke dagenmodel...

Nadere informatie

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan Beste ouders/verzorgers, In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag 2012-2013 en ons jaarplan 2013-2014. Het jaarverslag dient als evaluatie van alle speerpunten die wij

Nadere informatie

BomansBulletin blz. 1

BomansBulletin blz. 1 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 10 17-10-2013 Algemeen Beste ouders/verzorgers, Het is bijna herfstvakantie. Wij sluiten een blok van 9 weken af. Een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten NIEUWSBRIEF Juni/ Juli 2014 Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Inmiddels zijn de voortgangsgesprekken in volle gang en zijn de schoolverlaters druk bezig

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 Dit is het jaarverslag 2017-2018 van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar Nr. 9

Nieuwsbrief Schooljaar Nr. 9 Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 Nr. 9 Agenda 22 apr - 3 mei Meivakantie 8 mei IVN project groep 3/4/5 15 mei Praktisch verkeersexamen groep 7 28 mei Groep 3 t/m 8 op schoolreis 29 mei Studiedag. Alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 1 Nieuwsbrief Juni 2015 IN DIT NUMMER: Pagina 1 Nieuws vanuit de directie. Info. Pagina 2 Intern schoolcoach. Nieuws vanuit O.C. Pagina 3 Project buitenspeelplaats. Cito. Pagina 4 Rubriek uit de kunst.

Nadere informatie

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht Jaarverslag Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt beschreven wat de resultaten zijn van de voornemens die de school beschreven heeft in het Jaarplan. Gekozen is voor

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. De Troubadour, Vredenburg SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 De Troubadour, Vredenburg 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Troubadour, Vredenburg. Iedere school stelt een

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. CBS De Hoeksteen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. CBS De Hoeksteen RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK CBS De Hoeksteen Plaats : Barendrecht BRIN nummer : 19RG C1 Onderzoeksnummer : 289819 Datum onderzoek : 4 oktober 2016 Datum vaststelling : 21 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Schoolgegevens: Daltonschool De Waterval

Schoolgegevens: Daltonschool De Waterval Evaluatie Jaarplan 2012-2013 Schoolgegevens: Daltonschool De Waterval Brinnummer: 12 EQ Directeur: R. Alfons Locatieleider: T. Middelkoop Adres hoofdvestiging: Cronjéstraat 46, 3851 ZS Ermelo Contact school:

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 16 17 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 09 18 december 2015 De nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie