Verslag groepsgesprekken bewonersavond 4 april 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag groepsgesprekken bewonersavond 4 april 2018"

Transcriptie

1 Verslag grepsgesprekken bewnersavnd 4 april 2018 Rnde 1: vrbeeld van kaart met geïnventariseerde prblemen Rnde 2: vrbeeld van ntwerp met input wat is ged en wat is minder ged Grep 1 tafel Dminic Meesters Aanwezigen en hun reden van aanwezigheid: Bewner Pinstraat Aanwezig m er vr te zrgen dat de straat leefbaar en veilig wrdt.

2 Bewner Huis te Zuijlenlaan Aanwezig m te zrgen dat de aanpak z integraal mgelijk is. Niet alleen verkeer, maar k gren, beleving etc. Aanwezig vanwege te hard rijden dat gevaarlijk is vr kinderen Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren en mdat de snelheid mlaag met. Aanwezig vanwege het te hard rijden. Aanwezig vanwege belangstelling Huidige situatie - Welke prblemen wilt u graag pgelst hebben als het kan? Prinses Irenelaan: Op het stuk tussen Muidersltplantsen en Zwanenvechtlaan wrdt erg hard gereden. De inrit van de Zwanenvechtlaan- aan de westzijde- is erg breed waardr de bcht te ruim wrdt genmen. Op de hek met de Dctr Max Euwestraat is slecht zicht waardr aut s ver p de weg meten gaan staan m de Prinses Irenelaan p te draaien. ntbreekt Tussen Muidersltplantsen en Nifterlakeplantsen slecht zicht bij versteken. Ter hgte van Muidersltplantsen te hge stepen vr rlstelen en kinderwagens. Hek Daelwijcklaan slecht zicht. Hek Vechtplantsen verbeteren vr fietsers die afslaan f pdraaien van en naar de Vecht Op de afrit vanaf privéparkeerterrein appartementencmplex tussen Prinses Ireneplateau en Huis te Zuylenlaan wrdt slecht zicht ervaren. Ter hgte van Huis te Zuylenlaan slecht zicht vr verstekende vetgangers. Pinstraat: Bcht naar de Adriaan van Bergenstraat heel gevaarlijk. Aut s vliegen uit de bcht, he deze afremmen? In de bcht naar de Adriaan van Bergenstraat; bus inhalen in de bcht is gevaarlijk. De bcht tussen de Simultaanstraat en de Stauntnstraat is erg smal. Kan de weg hier meer pschuiven? Dit zrgt ervr dat aut s snelheid minderen vr de bcht. Een drempel is niet geneg vr snelheidsvermindering. Pad Adriaan van Bergenplein in het verlengde van de Jan van Ransdrpstraat; hier is geen gede aansluiting p het fietspad naar de Vecht

3 Vrstel tekmstige situatie - Wat vindt u ged aan het ntwerp en waarm De 30 km weg, he lager de snelheid, he beter. Drempels Oversteekplaatsen Psitief plan, blij dat er wat gaat gebeuren! - Wat vindt u minder ged aan ntwerp en waarm Bushalte met niet vr deur kmen. De lcatie nu en de grenstrk is ged. Slechte aansluiting p het fietspad aan de Vecht. Ondanks de maatregelen ndigt de weg ng steeds uit m te hard te rijden. Hgere drempels en meer slalm zijn ndzakelijk. Parkeerplaatsen Pr Ireneplateau niet weg - Vrstel tekmstige situatie Bushalte met inham ter hgte van en aan kant van Adriaan van Bergenplein, zdat verkeer niet achter de bushalte heft te wachten. Zrg vr fietspad vanuit Stauntnstraat met gede aansluiting naar Vecht. Ter hgte van Huis te Zuylenlaan; Grenstructuur/ visie ruimtelijk p weg Grep 2 tafel Jhn Buitink Aanwezigen en reden van aanwezigheid Bewner elders Aanwezig vanuit belangstelling. Bewner adres nbekend Aanwezig m te bespreken dat vernieuwing van drempels niet zrgt vr trillingen in huis zals bij vrige drempels het geval was. Bewner adres nbekend Aanwezig m het park meer tt uiting te laten kmen, meeden met speelbs en jnge kinderen die graag willen skaten in de wijk. Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren. Bewner Setendaallaan (vrzitter speelbscmmissie) Aanwezig mdat ze graag wil dat het park vr iedereen veilig bereikbaar is. Bewner Nijenrdeplantsen Aanwezig vr veilige versteekplaatsen vr schlgaande kinderen, dat het Nifterlakepark niet wrdt nderbrken dr een drukke weg en dat eenheid in het park belangrijk is. Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren en het racen tegen te gaan.

4 Aanwezig vr verbetering van de verkeersveiligheid, veilig versteken, veilig fietsen en snelheidsbeperkende maatregelen. Bewner Nifterlakeplantsen Aanwezig m mee te denken m de straat veiliger te maken met name vr de fietsers. Aanwezig m mee te denken ver de veiligheid, snelheidsbeperkende maatregelen en infrmatie ver de Prinses Irenebrug. Huidige situatie - Welke prblemen wilt u graag pgelst hebben? Prinses Irenelaan: Aansluiting fietspad p de rijweg bij de bushalte aan het eind van de Prinses Irenelaan bij de rtnde J.M. Muinck Keizerplein is nveilig mede dr slecht zicht dr de abri. De bcht p de Prinses Irenelaan ter hgte van Vechtplantsen is nverzichtelijk dr geparkeerde aut s. Oversteken vr en na de Prinses Irenebrug is nveilig. Dit met verbeterd wrden en vrkmen wrden dat aut s er snel langs schieten. Oprijden Prinses Irenelaan vanuit Daelwijcklaan nveilig dr slecht zicht dr geparkeerde aut s. De drempel vanaf/naar de Zwanenvechtlaan zuidzijde is te laag, wrdt te hard gereden. Kruispunt Zwanenvechtlaan is nveilig. Betere versteekplaatsen zicht verbeteren. Vanuit de Schaakstraat, Paardensprnglaan en de Simultaanstraat de Prinses Irenelaan/Pinstraat prijden is gevaarlijk, aut s meten ver de straat p m zicht te hebben p de Prinses Irenelaan dr geparkeerde aut s. Oversteken Pinstraat p de hgte van de Stauntnstraat is gevaarlijk dr de hge snelheid van de aut s in de bcht. Bushalte vr de bcht van de Pinstraat naar de Adriaan van Bergenstraat is nhandig gepsitineerd mdat aut s daar de gestpte bus tch inhalen vlak vr de bcht. Vrstel tekmstige situatie - Minder ged aan ntwerp en waarm Vanaf het J.M. Muinck Keizerplein de Prinses Irenelaan p direct 30km zne maken i.v.m. de bushalte en het punt waar fietsers de weg p kmen. Daarnaast graag zebrapaden aanleggen. Ander (kleur) wegdek gebruiken vr de parkzne (Prinses Irenelaan tussen Vechtplantsen en Muidersltplantsen en aut te gast maken.

5 Bushalte Nifterlakeplantsen verplaatsen Naar het gebuw de dame / winkelcentrum Rkade. Hier kmen gebruikers van de bus. Kruising Zwanenvechtplantsen; parkeerplaatsen belemmeren het zicht; zebrapad aanleggen en fietsers vrrang geven. Start 30km zne nu niet van rtnde naar rtnde. Bijv. start 30km-brd al p rtnde en echte 30km zne dr wegindeling pas waar dit nu is is al beter. De Pinstraat ligt in het verlengde van de Adriaan van Bergenstraat. Die begint bij de rtnde burgemeester van tuylkade/van Hrnekade en Van Egmndkade. Bewners vinden het vanzelfsprekend dat vanaf deze rtnde tt aan de rtnde Jm de Muinck Keizerlaan een 30 km inrichting wrdt vrmgegeven in vereenstemming met het nieuwe ntwerp. Dit ntwerp begint nu (pas) vlak vr de bcht in de Pinstraat. Afsluiting Nifterlakeplantsen leidt tt enrm parkeerprbleem en evt. bij terit Brandweer. Dit kan tt gevlg hebben dat er een aantal parkeerplekken wegmeten, met daarbij het vrdeel van breder zicht p het wegverkeer vanuit het plantsen gezien. Men zal daar altijd blijven parkeren, nu is het altijd vl tussen de hek en Nifterlakeplantsen 11, verder richting Crmwijcklaan is het altijd rustiger. Vanwege het idee m het park dr te laten lpen zu het tussen Nifterlakeplantsen 11 en de Pr. Irenelaan het park breder kunnen. Echter juist in dit deel van de straat is de parkeerdruk hger dan vrbij de Crmwijcklaan richting pr. Margrietstraat. Het parkeren geeft tegenstrijdige reacties. Op veel plaatsen belemmeren parkerende aut s het zicht m veilig te kunnen versteken. Bewners kijken liever naar een grene inrichting dan naar aut s. Het terugbrengen van het aantal parkeervakken (wat een plssing zu kunnen zijn) vindt men k weer niet kunnen, gezien de behefte aan parkeerplekken. Een dubbel fietspad (er ligt al een fietspad aan de nrdzijde van de Prinses Irenelaan/Pinstraat) zal leiden tt minder gebruikt gaan wrden. Oversteken als fietser in de bcht naar de Adriaan van Bergenstraat richting Jacb Simnsz de Rijkstraat is er niet veilig. Krijgt het verkeer vanuit de zijwegen vrrang? Drempel tussen Nijenrdelaan en Simultaanstraat verrzaakt trillingen Vanuit de Adriaan van Bergenstraat de aanlp naar parallel fietspad handhaven mdat fietsers anders teveel tussen de aut s meten manuvreren. Grep 3 tafel Len Peeters Aanwezigen en reden van aanwezigheid Aanwezig vanuit belangstelling dr studie en als mwnende.

6 Aanwezig m infrmatie ver de wijk. Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren en geluidshinder te verbeteren. Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren, de snelheid te reguleren en mee te denken in de besluitvrming. Aanwezig m de verkeersveiligheid/versteekbaarheid te verbeteren. Bewner Huis te Zuylenlaan Aanwezig m de bereikbaarheid en ntsluiting. Bewner R. Meeuwisstraat Aanwezig m de versteekbaarheid en de veiligheid vr fietsers. Huidige situatie - Welke prblemen wilt u graag pgelst hebben? Prinses Irenelaan: Gevaarlijke rtnde > rtnde J.M. Muinck Keizerplein Fietsers van alle kanten naar 1 richting > rtnde J.M. Muinck Keizerplein Stilstaande bus bij bushalte zrgt vr inhalende aut s > einde Prinses Irenelaan vanaf rtnde J.M. Muinck Keizerplein Bus met hier de weg p terwijl fietsers in de dde hek zitten is een gevaarlijke situatie > bushalte einde Prinses Irenelaan vanaf rtnde J.M. Muinck Keizerplein Weinig zicht vanaf de uitrit van het prive parkeerterrein van het appartementencmplex Prinses Ireneplateau De bcht p de Prinses Irenelaan ter hgte van Vechtplantsen is nverzichtelijk, er wrdt hard gereden waarbij aut s de fietsers bij de vluchtheuvel niet kunnen passeren De bcht p de Prinses Irenelaan ter hgte van Vechtplantsen is weinig ruimte vr fietsers. Oversteken vr de Prinses Irenebrug (gezien vanaf de J.M. Muinck Keizerlaan) is geen drlp, plssing ngelijkvlerse kruising en zebrapad. Oversteken na de Prinses Irenebrug (gezien vanaf de J.M. Muinck Keizerlaan) is nveilig. Oversteken van de Prinses Irenelaan vlak vr de Zwanenvechtlaan (gezien vanaf de J.M. Muinck Keizerlaan) is een kleine versteek. Op de hgte van de Zwanenvechtlaan wrdt er p de Prinses Irenelaan hard gereden. De drempel vanaf/naar de Zwanenvechtlaan zuidzijde is te laag, wrdt te hard gereden. Oversteken Zwanenvechtlaan van nrd naar zuid is nverzichtelijk. T.. Prinses Irenelaan (25,23,21) is een nfficiële parkeerplaats vr hulpdiensten en andere aut s. Vanuit de Dr. Max Euwestraat, Schaakstraat, Paardensprnglaan, Simultaanstraat, Zuilenveldlaan en de Stauntnstraat de Prinses Irenelaan/Pinstraat prijden is

7 gevaarlijk, aut s meten ver de straat p m zicht te hebben p de Prinses Irenelaan. Oversteken Pinstraat p de hgte van de Stauntnstraat is gevaarlijk dr de hge snelheid van de aut s in de bcht. Bushalte vr de bcht van de Pinstraat naar de Adriaan van Bergenstraat is nhandig gepsitineerd mdat aut s daar te hard rijden, het er te druk is en het de verzichtelijkheid van de straat verslechtert. Vrstel tekmstige situatie - Ged aan het ntwerp en waarm Alle tafelgenten waren juist psitief verrast dr het vrstel. Met name het inveren van 30 km werd als erg psitief gezien. Niet iedereen had het idee dat dit mgelijk was. In basis ligt er een ged vrstel. De aandachtspunten hiernder zijn eerder verbeter vrstellen en vragen die prezen bij de mensen. - Minder ged aan ntwerp en waarm Vanaf het J.M. Muinck Keizerplein de Prinses Irenelaan p direct 30km zne maken i.v.m. de bushalte en het punt waar fietsers de weg p kmen Bij bushalte na J.M. Muinck Keizerplein p de Prinses Irenelaan zuidzijde stenen verhging van de bushalte drtrekken Zebrapaden tevegen p de Prinses Irenebrug, bij de versteek van de Prinses Irenelaan p de Zwanenvechtlaan en bij de versteek van de Pinstraat p de hgte van de Stauntnstraat. Vrkmen van drstekende aut s vanaf de Prinses Irenelaan richting Nifterlakeplantsen; mgelijkheid creeren m m te keren als alle parkeerplekken bezet zijn aan het Nifterlakeplantsen. Bushalte aan de Pinstraat vr de bcht richting de Adriaan van Bergenstraat verplaatsen. Grep 4 tafel Maaike van Teeseling Aanwezigen en reden van aanwezigheid Bewner Pinstraat Aanwezig vanuit belang snelheidverlaging /Zwanenvechtlaan Aanwezig m nveilige kruising Prinses Irenelaan <> Zwanenvechtlaan Bewner Dr. Max Euwelaan Aanwezig mdat hij/zij veel gebruik maakt als fietser van de Pinstraat Bewner Nifterlakeplantsen Aanwezig mdat de bewner veel gebruik maakt van de Prinses Irenelaan als fietser en autmbilist Bewner Jacb Cabelliaustraat (tevens fietsersbnd)

8 Aanwezig als fietser in de straat en m de wijk beter te maken vr de fiets Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren en steun te geven aan de 30km zne nbekend Huidige situatie - Welke prblemen wilt u graag pgelst hebben? Situatie fietsers bij bushalte einde Pr. Irenelaan (bij rtnde J.M. Muinck Keizerplein): bus met de weg p terwijl fietsers in de dde hek zitten, is een gevaarlijke situatie; fietsers meten de weg pkmen vanaf het fietspad. De bcht in de Prinses Irenelaan ter hgte van het Vechtplantsen is nverzichtelijk mede dr de vluchtheuvel en geparkeerde aut s Schlkinderen steken de Prinses Irenelaan ver ter hgte van het Nifterlakeplantsen: verbeteren versteek. Oversteekplaats ter hgte van de Prinses Irenelaan 33: diepe tuinen ntnemen zicht p de versteekplaats (als je vanaf de Zwanenvechtlaan de Prinses Irenelaan prijdt richting nrden) Fietsers die vanaf het fietspad (aan de nrdzijde van de Prinses Irenelaan) de Prinses Irenelaan willen versteken ter hgte van de Zwanenvechtlaan meten zich midden p de straat pstellen / nduidelijk waar ze zich het beste kunnen pstellen. Graag een duidelijke pstelplaats. Ter hgte van de uitrit Zwanenvechtlaan naar Prinses Irenelaan gebeurt veel: vetgangers in meerdere richtingen, aut s die afslaan, fietspad kmt hier de weg p, slecht zicht dr geparkeerde aut s, dubbel parkeren p de winkelstrip. Vanuit de Dr. Max Euwestraat versteken naar de Vreelandhf is gevaarlijk, slecht zicht dr geparkeerde aut s. Belangrijke versteekplaats vanwege afvalinzamelpunt p de Dr. Max Euwestraat. Op het fietspad ten nrden van de Pinstraat rijden veel brmfietsers en er lpen veel mensen. Haag rnd hndentilet is nl verkeerd aangelegd, deze ligt tussen het vetpad en het hndentilet. Vanaf het vetpad kun je daarm niet bij het hndentilet kmen, hndenbezitters zijn hier dus verplicht m via het fietspad te lpen. Dit geeft verlast en gevaarlijke situaties vr fietsers. Met de fiets de bcht naar de Adriaan van Bergenstraat versteken linksaf naar het Adriaan van Bergenplein is nhandig mdat er van alle richtingen aut s kmen. Op de Adriaan van Bergenstraat westzijde ter hgte vanaf nummer 113 lpt de fietsstrk ver in de parkeervakken. Dit levert een nduidelijke en nveilige situatie p vr de fietsers. Vrstel tekmstige situatie - Wat vindt u ged aan het ntwerp en waarm? Aanpassing fietspad/bushalte bij rtnde J.M. Muinck Keizerplein

9 Nieuwe brug Inveren 30-km Drlpende fietsstrk ver hele traject geeft duidelijk beeld vr fietser en autmbilist Smallere weg (p verschillende plekken) De drempels Verbeteren van de versteekplaatsen - Wat vindt u minder ged aan ntwerp en waarm? Daelwijcklaan is smal, afsluiting Nifterlakeplantsen (fietsdrsteek) creëert een ander prbleem, k elders in de wijk; s chtends druk met aut s i.v.m. schl Drempels te laag Te weinig zebrapaden Kruising Zwanenvechtlaan kan drukte niet aan Files tijdens spitsuur vanwege wegversmalling? Fietsers velen zich pgejaagd dr 30-km zne Fietspad langs de Pinstraat en fietsstrken p de Pinstraat zelf is dubbelp en nduidelijk Bushalte vr de bcht naar Adriaan van Bergenstraat verplaatsen Geen gede plssing in het plan vr aansluiting van fietspad p de Prinses Irenelaan bij de J.M. Muinck Keizerplein. Kan bushalte van Prinses Irenelaan naar de Dame wrden verplaatst? Opstelplaats vr fietsers bij kruising Zwanenvechtlaan niet pgelst. Grep 5 tafel Marielle Versteeg Aanwezigen en reden van aanwezigheid Bewner Nijenrdeplantsen Aanwezig m infrmatie en mee te praten Bewner Nijenrdelaan Aanwezig m nveilige kruising Pinstraat/Nijenrdelaan te verbeteren Bewner Nijenrdeplantsen Aanwezig m de veiligheid van de kinderen (versteken van de Vecht naar Prinses Margrietschl) Bewner Muidersltplantsen Aanwezig m de verkeersveiligheid, met name vr de kinderen Bewner Huis te Zuylenlaan Aanwezig m de verkeersveiligheid, met name vr de kinderen, versteek van Huis te Zuylenlaan naar het park, drempels zals k in parkeerhuizen, aut te gast Bewner Schaakstraat (hek Pinstraat)

10 Aanwezig m de verkeersveiligheid, met name vr de kinderen en andere kwetsbare weggebruikers (versteken, fietsen, wandelen) Bewner Schaakstraat Aanwezig m de verkeersveiligheid, met name vr de kinderen Huidige situatie - Welke prblemen wilt u graag pgelst hebben? Prinses Irenelaan: Bushalte einde Prinses Irenelaan vanaf rtnde J.M. Muinck Keizerplein beperkt het zicht vr fietsers die de weg pkmen vanaf het fietspad en mgekeerd. Fietspad drtrekken? Oversteekplaats ter hgte van de Prinses Irenelaan 33 met zebrapad. Hier wrdt veel vergestken i.v.m. winkelcentrum. Vanuit de Zwanenvechtlaan de Prinses Irenelaan pkmen is lastig, geparkeerde aut s beperken het zicht. Fietspad dat parallel lpt aan de Prinses Irenelaan/Pinstraat is dubbelp en verbdig. Liever bredere grenstrk, iets bredere weg en bredere parkeervakken. Fietspad dat parallel lpt aan de Prinses Irenelaan/Pinstraat; fietsers meten zigzaggen tussen hnden en hun baasjes dr. Step is niet zichtbaar vr hun. Heg staat p de verkeerde plek. De Prinses Irenelaan versteken van de Schaakstraat naar de Zuileveldlaan is nveilig mdat wrdt beperkt dr geparkeerde aut s. Bij het uitrijden van de Zuileveldlaan de Prinses Irenelaan p staat een bm (stzijde van de uitrit) in de weg en beperkt het zicht. Op de Pinstraat tussen de Paardensprngstraat en de Simultaanstraat is een wegversmalling. Aut s racen m als eerste bij de versmalling te zijn. Klein vrdeel is dat er maar 1 aut van 1 kant kmt. Fietsers die vanaf het fietspad dat parallel lpt aan de Prinses Irenelaan/Pinstraat willen versteken richting de Simlutaanstraat hebben slecht zicht. Vanuit de Stauntnstraat linksaf de Pinstraat prijden is nveilig vanwege selcht zicht dr geparkeerde aut s. Bushalte Pinstraat vlak vr de bcht richting de Adriaan van Bergenstraat is nveilig, k i.v.m. versteekpunt. De fietsstrk p de Adriaan van Bergenstraat aan de stzijde stpt pltseling. De bcht p de Prinses Irenelaan ter hgte van Vechtplantsen is nverzichtelijk mede dr geparkeerde aut s en de aut s rijden hier hard. Misschien de parkeervakken verplaatsen van zuidzijde naar nrdzijde? Kinderen steken de Prinses Irenelaan ver ter hgte van het Nifterlakeplantsen richting het park. Aut s rijden hier te hard. Misschien z n ribbel aanleggen zals in de parkeergarage van de Ikea? Graag blemrijke bermen langs de step/park t.. het Prinses Ireneplateau

11 Vrstel tekmstige situatie - Minder ged aan ntwerp en waarm? Fietspad bij bushalte einde Prinses Irenelaan en het J.M. de Muinck Keizerplein later de Prinses Irenelaan p laten kmen, meer geleidelijke pgang. Parkeervakken in de bcht p de Prinses Irenelaan zuidzijde (binnenbcht) tussen het Vechtplantsen en de Prinses Irenebrug verplaatsen naar de nrdzijde (buitenbcht). Dit in verband met het zicht dr de bcht heen bij het versteken. Zebrapaden aanleggen p alle plateaus s p de Prinses Irenelaan en de Pinstraat Aansluiting fietsstrk Adriaan van Bergenstraat naar fietspad dat parallel lpt aan de Pinstraat > huidige situatie is beter/veiliger Vetgangers meten duidelijker naar het vetpad geleid wrden i.p.v. naar het fietspad dat parallel lpt aan de Pinstraat Heg naast het fietspad dat parallel lpt aan de Pinstraat verplaatsen; Mensen die hun hnden uitlaten gelegenheid geven p het trttir te lpen i.p.v. p het fietspad. De fietsstrk p de Pinstraat vanaf de Adriaan van Bergenstraat tt de Zwanenvechtlaan is verbdig vanwege het fietspad dat parallel lpt aan de Pinstraat. Vrijliggend 2-richtings fietspad drtrekken vanaf de Zwanenvechtlaan richting Muidersltplantsen i.p.v. fietsstrken p de weg aanleggen. Grep 6 tafel Martijn Dijkhf Aanwezigen en reden van aanwezigheid nbekend Bewner Adriaan van Bergenstraat nbekend Bewner Vreelanthf nbekend Aanwezig m veiligheid Prinses Irenelaan en versteekplaatsen vrzien van zebrapaden Bewner Nijenrdeplantsen Aanwezig m de verkeersveiligheid van de kinderen te verbeteren die 2x per dag de straat versteken

12 Aanwezig m de verkeersveiligheid te verbeteren en meer eenheid aan te brengen in het fietspad Huidige situatie - Welke prblemen wilt u graag pgelst hebben? Prinses Irenelaan: Kruispunt Zwanenvechtlaan-Prinses Irenelaan is erg druk vr kinderen. Aut s zijn hier teveel de baas. Begin Vreelanthf aanpassing van de heuvel/plateaudrempel. Er wrdt nu veel geparkeerd waardr er slecht zicht p het fietspad ntstaat. Fietspad aan de nrdzijde van de Pinstraat > strenger handhaven p hnden uitlaten en wandelaars langs het fietspad. Fietsers hebben last hiervan. Vanuit de Dr. Max Euwestraat, Schaakstraat, Paardensprnglaan, Simultaanstraat, Zuilenveldlaan en de Stauntnstraat de Prinses Irenelaan/Pinstraat prijden is gevaarlijk, aut s meten ver de straat p m zicht te hebben p de Prinses Irenelaan Nagekmen pmerking: Bushalte einde Prinses Irenelaan vanaf rtnde J.M. Muinck Keizerplein is verhgd waardr men recht de wningen van de verzijde inkijkt. Bewners velen zich bekeken. Vrstel tekmstige situatie - Ged aan het ntwerp en waarm? Vetpad van Muidersltplantsen ver de Prinses Irenebrug Veel drempels - Minder ged aan ntwerp en waarm? 30km zne laten starten vanaf de rtnde J.M. Muinck Keizerplein Alle kruispunten verhgen Stiller asfalt. Kruising Dr. Max Euwelaan en Prinses Irenelaan aanpassen i.v.m. grte vrachtaut s van het winkelcentrum. Meer versteekplaatsen maken vr fietsers tussen de Stauntnlaan en de Zwanenvechtlaan. Zebrapad maken bij Bedistische tempel p de Adriaan van Bergenstraat i.v.m. verstekende kinderen ter hgte van de Verlengde Prinses Margrietlaan.

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg,

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg, Onderwerp: Advies fietsplan Van: Gebiedscmmissie Hillegersberg-Schiebrek E-mail: gebiedscmmissies@rtterdam.nl Datum: 31 maart 2015 Cllege van burgemeester en wethuders Ter attentie van wethuder Pex Langenberg

Nadere informatie

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Strende interacties zne 30 Preventie Vrrang 3 Actieplan: Vrrang 3 Fietspad Fietsstraat HCP Ken Wuters - HINP Nic Vandenbempt 1. Cntext Algemeen De stad

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET REGENTESSEKWARTIER vrstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in pdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Inleiding: De belangrijkste

Nadere informatie

Zienswijzenota. Behorend bij het. Inpassingsplan provincie Gelderland Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat

Zienswijzenota. Behorend bij het. Inpassingsplan provincie Gelderland Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat Zienswijzenta Behrend bij het Inpassingsplan prvincie Gelderland Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat (gemeente Brummen en gemeente Zutphen) Inhudspgave 1. Inleiding... 2 1.1 Prcedure

Nadere informatie

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger PERSCONFERENTIE VAN 27 FEBRUARI 2007 Vrrang van rechts: eenvudiger, duidelijker, veiliger Renaat LANDUYT Minister van Mbiliteit Vrzitter van het Belgisch Instituut vr de Verkeersveiligheid Inleiding Op

Nadere informatie

DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST

DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DORPSONTWIKKELINGSPLAN RENINGELST DOSSIER TRANSPORT EN MOBILITEIT PARKEERRUIMTE Vaststellingen vanuit de resultaten 44% van de bewners heeft nd aan extra parkeerruimte ; 37% niet Vrnaamste mgelijkheden

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Er is/was weinig verkeer; De buurt is relatief ruim opgezet; Er wordt weinig criminaliteit ervaren in de wijk.

Er is/was weinig verkeer; De buurt is relatief ruim opgezet; Er wordt weinig criminaliteit ervaren in de wijk. BUURTPERSPECTIEF NIEUWEROORD 1 INLEIDING Wat ligt hier vr u Op 6 februari 2019 was de startbijeenkmst vr het pstellen van het buurtperspectief Nieuwerrd. Het waarm en he van het buurtperspectief is uitgelegd,

Nadere informatie

Verkeersadviesraad. De adviesraad werd gevraagd om een advies uit te brengen over de heraanleg van de Nobelstraat

Verkeersadviesraad. De adviesraad werd gevraagd om een advies uit te brengen over de heraanleg van de Nobelstraat Verkeersadviesraad 4/07/2010 Advies ver de heraanleg van de Nbelstraat De adviesraad werd gevraagd m een advies uit te brengen ver de heraanleg van de Nbelstraat Verslag van verkeersadviesraad dd. 1/02/2010.

Nadere informatie

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost

Bijlage 4. Toetsingskader ontwerp levensloopbestendig Zeist-Oost Bijlage 4 Tetsingskader ntwerp levenslpbestendig Zeist-Ost 1. Opzet Het tetsingskader Levenslpbestendig Zeist-Ost bestaat uit een aantel nderdelen. Een algemeen deel gaat ver de levenslpbestendige wijk:

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Een toelichting op de beste oplossing voor de inrichting van het kruispunt Maaseikerweg Beatrixlaan

Een toelichting op de beste oplossing voor de inrichting van het kruispunt Maaseikerweg Beatrixlaan Een telichting p de beste plssing vr de inrichting van het kruispunt Maaseikerweg Beatrixlaan Wie Waarm Onze visie Intrductie De direct betrkkenen. Buurtschap Mesel1. Wijkraad Samen Graswinkel. Wijkraad

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen!

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen! WERKBLAD FUNDA.NL Inleiding De mdule leefbaar Nederland gaat ver de verschillen in sciale mstandigheden tussen mensen. Het gaat ver verschillen in gezndheid, verschillen tussen stad en platteland en ver

Nadere informatie

ENQUETE WOON-WERKVERKEER

ENQUETE WOON-WERKVERKEER ENQUETE WOON-WERKVERKEER Deze enquête dient m een zicht te krijgen p uw dagelijkse verplaatsingen van, naar en vr het werk. De enquête richt zich tt ALLE mensen die werken p de bedrijfslcatie (inclusief

Nadere informatie

Een natuurlijk proces

Een natuurlijk proces Ik vel het weer. Het is er weer. Sms even, dan de hele tijd. Ik wil je niet kwetsen. Ik wil het niet weer zeggen, maar het is er weer. (Gijs Hrvers) Overprikkeling Veel mensen met autisme hebben gede intellectuele

Nadere informatie

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen.

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen. PESTEN Deze flder is een hulpmiddel vr ju en je kind m samen te leren ver pesten en he je dit kan stppen. WAT IS PESTEN? Pesten is iemand anders bewust bedreigen, bang maken, uitdagen, uitschelden f pijn

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSONDERZOEK DOVEN STRAATVERLICHTING HEUVELLAND

VERKEERSVEILIGHEIDSONDERZOEK DOVEN STRAATVERLICHTING HEUVELLAND KENNISPLATFORM OPENBARE VERLICHTING Brugge, 11 februari 2015 VERKEERSVEILIGHEIDSONDERZOEK DOVEN STRAATVERLICHTING HEUVELLAND Philip Vaneerdewegh OVERZICHT 1. BIVV 2. AANLEIDING VOOR HET ONDERZOEK 3. DOEL

Nadere informatie

Protocol Vier ogen principe

Protocol Vier ogen principe Prtcl Vier gen principe Dit principe is verplicht vr kinderen van nul tt vier jaar. Dit betekent dat p elk mment de reële kans bestaat dat er een vlwassene meekijkt f meeluistert met de berepskracht. Dit

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Participatieproces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Informeren, verzamelen wensen & meningen

BIJLAGE 1: Participatieproces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Informeren, verzamelen wensen & meningen gemeente Eindhven BIJLAGE 1: Participatieprces en draagvlakmeting Herinrichting Vestdijk Resultaten Fase 1: Infrmeren, verzamelen wensen & meningen In deze bijlage een uitgebreide telichting p het participatieprces

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14-07-2015

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14-07-2015 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING ZONNEPARK MIDDELBURG 14072015 ZONNEPARK TORENWEG GrenLeven is vrnemens m p de lcatie aan de Trenweg in de gemeente Middelburg een nieuw znnepark te realiseren ten beheve van

Nadere informatie

Verslag Variantenoverleg met direct belanghebbenden over toegangswegen toegangswegen Randweg Vlijmen Oost; 10 november 2015

Verslag Variantenoverleg met direct belanghebbenden over toegangswegen toegangswegen Randweg Vlijmen Oost; 10 november 2015 Verslag Variantenverleg met direct belanghebbenden ver tegangswegen tegangswegen Randweg Vlijmen Ost; 10 nvember 2015 1. Intrductie Vanuit een van de bewners is de vraag gesteld f er een pname gemaakt

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

Dorp inzicht Slijpe - pag 2

Dorp inzicht Slijpe - pag 2 Drp inzicht Slijpe - pag 2 Drp inzicht Slijpe - pag 3 Inhudstafel ALGEMENE GEGEVENS... 5 WOONSITUATIE... 6 OPENBARE VOORZIENINGEN... 16 TRANSPORT EN MOBILITEIT... 25 LANDBOUW, LANDSCHAP EN MILIEU... 51

Nadere informatie

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs Dde hek prject Prject vr het basisnderwijs Ontwikkeling: Regi-cördinatie Verkeerseducatie Drenthe Jaar van uitgave: 2013 Auteurs: Marja Derksen, Karin Pasjes en Geralda Vrieling Educm Cnsultancy, Pin Verkeersadvies,

Nadere informatie

FACTSHEET SAMENWERKING COA

FACTSHEET SAMENWERKING COA FACTSHEET SAMENWERKING COA LOCATIE EN GEMEENTE VOOR JEUGDHULP AAN ASIELZOEKERSKINDEREN Factsheet samenwerking COA lcatie en gemeente vr jeugdhulp aan asielzekerskinderen INLEIDING ALGEMEEN Met de inwerkingtreding

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zolder

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zolder Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zlder Situering gemeente Heusden-Zlder De gemeente Heusden-Zlder is gelegen in de prvincie Limburg, ten nrdwesten van Hasselt. Grenzend aan het

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting

LAC. Inspiratie LAC water. Organiseer je LAC-zitting. Maak afspraken met de watermaatschappijen. Organiseer je LAC-zitting Maak afspraken met de watermaatschappijen Organiseer je LAC-zitting Ken de WATER-rechten en plichten van je klant Vermijd afsluitingen Maak een draaibek vr je interne werking LAC Bied nazrg Betrek je cliënt

Nadere informatie

Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep)

Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep) Bewoner (ontwerpgroep) Civieltechnisch Bureau Besprekingsverslagnummer: 2 Prject : Recnstructie Eilandseweg gem. Wijdemeren Datum : 23-03-2015 Prjectnr. : 15005 Plaats : Nederhrst den Berg Onderwerp : Ontwerpverleg belanghebbenden

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvragenvan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid (vervolgvragen)

gemeente Eindhoven Raadsvragenvan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid (vervolgvragen) gemeente Eindhven Inbeknummer 12bst02008 Beslisdatum B&W 20 nvember 2012 Dssiernummer 12.47.103 (2.4.1) Raadsvragenvan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) ver het afschuiven van verantwrdelijkheid (vervlgvragen)

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Vogelbuurt Amersfoort

Vogelbuurt Amersfoort Vgelbuurt Amersfrt Adressen: de Kramsvgelstraat 1 10 en 12 16 even en neven, Kwikstaartpad 35 46 even en neven, Talingstraat 1 21 neven, IJsvgelpad 1 35 neven, Geelgrsstraat 17-22 even en neven, Merelstraat

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

Verslag Extra infovergadering Belgiëlei en Van den Nestlei

Verslag Extra infovergadering Belgiëlei en Van den Nestlei Verslag Extra infvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei 13 augustus 2012 Panel Chris Anseeuw: Districtsvrzitter district Antwerpen Jan Peeters: ntwerper stadsntwikkeling Jhan Van Eester: Stedelijk wijkverleg

Nadere informatie

Bewoners Bombardonstraat, Knuppelweg, De Bekroning, De Beurs Totaal circa 40 personen

Bewoners Bombardonstraat, Knuppelweg, De Bekroning, De Beurs Totaal circa 40 personen Verslag Gemeente Amersfrt Bambe Emiclaer 10 december 2008 Plaats: Tijd: Aanwezig: Kerk Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 1, Amersfrt 20.00 21.15 uur, inlp vanaf 19.30 uur Mieke Janssen, vrzitter Angela

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

Van stip naar stap naar stip

Van stip naar stap naar stip Van stip naar stap naar stip Vr startende trainers 1-1 Inhud 1. Telichting... Fut! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Teamvrming... 2-3 3. Omgeving... 3-3 4. Weet wat je wil: he ziet de stip eruit?... 4-3

Nadere informatie

Workshop Castricum d.d. 11-09-2014

Workshop Castricum d.d. 11-09-2014 Wrkshp Castricum d.d. 11-09-2014 Opening Kasper Vs pent en heet iedereen van harte welkm. Hij verzekt deelnemers elkaar te laten uitspreken m nduidelijkheden te vrkmen. En legt de agenda vr. Agenda 1.

Nadere informatie

Voorstel 1. Kennis nemen van de uitwerking van het voorkeurstracé TALK: het Voorlopig Ontwerp van de verbindingsweg Ladonk Kapelweg

Voorstel 1. Kennis nemen van de uitwerking van het voorkeurstracé TALK: het Voorlopig Ontwerp van de verbindingsweg Ladonk Kapelweg Onderwerp TALK: Vrlpig Ontwerp Verbindingsweg Ladnk - Kapelweg Status Infrmerend Vrstel 1. Kennis nemen van de uitwerking van het vrkeurstracé TALK: het Vrlpig Ontwerp van de verbindingsweg Ladnk Kapelweg

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met een tractor van links. Moeten de fietsers voorrang geven? Ja Nee Vraag 1.2 Milla en Rosan krijgen te maken met een auto die uit een uitrit

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Module 5 Uitwerkingen van de opdrachten

Module 5 Uitwerkingen van de opdrachten Mdule 5 Uitwerkingen van de pdrachten Hfdstuk Therie van vervrming dr buiging Opdracht Deze pdracht heeft als del vertruwd te raken met het integreren van de diverse betrekkingen die er bestaan tussen

Nadere informatie

Kindcentrum OPwierde. Nieuwsbrief maart In deze nieuwsbrief:

Kindcentrum OPwierde. Nieuwsbrief maart In deze nieuwsbrief: Kindcentrum OPwierde Nieuwsbrief maart 2019 In OPwierde staan de kinderen van 0-13 in het middelpunt. Een ged samenwerkend team biedt een breed en gevarieerd aanbd, waarbij we via die verbinding samen

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1

Obs de Wezeboom. Protocol vervoer bij uitstapjes onder schooltijd. Protocol vervoer onder schooltijd obs de Wezeboom 1 Obs de Wezebm Prtcl verver bij uitstapjes nder schltijd Prtcl verver nder schltijd bs de Wezebm 1 Vrwrd Vr u ligt het prtcl: verver bij uitstapjes nder schltijd. Op schl wrden allerlei activiteiten gerganiseerd,

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Openbare Werken 12 december 2013

Verslag raadscommissie Openbare Werken 12 december 2013 Verslag raadscmmissie Openbare Werken 12 december 2013 Aanwezigen: Bevegde schepen: de heer Dirk Rbbeets, schepen Effectieven: de heer Mich De Winter, vrzitter mevruw Eveline Madrid de heer Pierre Neefs

Nadere informatie

ING, 2 2 JUNI 2012 GEMEENTEIJSSELSTEIN. Aan: De raadsleden van de gemeente IJsselstein. T.a.v. de griffier. Overtoom 1.

ING, 2 2 JUNI 2012 GEMEENTEIJSSELSTEIN. Aan: De raadsleden van de gemeente IJsselstein. T.a.v. de griffier. Overtoom 1. Aan: De raadsleden van de gemeente IJsselstein T.a.v. de griffier vertm 1 IJsselstein RG.NR.: GMNTIJSSLSTIN ING, 2 2 JUNI 212 RAPPL: B L.NR.: SKT. AFP./AMBT. TA/TK KPI X Datum: 21 juni 212 Betreft: lusterbijeenkmst

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool PEST PROTOCOL Prins Willem-Alexanderschl Wat is een pestprtcl? Een pestprtcl is een aantal vereenkmsten ver het tegengaan van pesten. Een afspraak tussen de schl, de kinderen en de uders. Waarm een pestprtcl?

Nadere informatie

B&W d.d. 11 maart 2014

B&W d.d. 11 maart 2014 B&W 14.0248 d.d. 11 maart 2014 Onderwerp Verkeersbesluit kruispunten Langegracht-Klkprt en Higracht-Ing.Driessenstraat Besluiten:Behudens advies van de cmmissie 1. De beantwrding van de zienswijzen ten

Nadere informatie

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs Dde hek prject Prject vr het basisnderwijs Ontwikkeling: Regi-cördinatie Verkeerseducatie Drenthe Jaar van uitgave: 2013 Auteur: Karin Pasjes, Marja Derksen, Geralda Vrieling Pin Verkeersadvies; Educm

Nadere informatie

Wilt u het volledige rapport van VROM inzien, klik dan hier. 2 Hoeveel kamers heeft uw woning? (de keuken telt niet mee)

Wilt u het volledige rapport van VROM inzien, klik dan hier. 2 Hoeveel kamers heeft uw woning? (de keuken telt niet mee) Vragenlijst VROM Dit is een vragenlijst vr het inventariseren van mgelijke knelpunten in uw eigen wning die een belemmering kunnen zijn vr bewning p hgere leeftijd. De vragenlijst geeft u infrmatie ver

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Advies

Stedenbouwkundig Advies Aan het cllege van Burgemeester en Wethuders Gemeente Mk en Middelaar T.a.v. de heer B. Tlkamp Get.wes GENOOtScHAP Stedenbuwkundig Advies Betreft Verkenning gezndheidscentrum adviseur Ing. C.M.H. Steentjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2011

Nieuwsbrief december 2011 Nieuwsbrief december 2011 Vrwrd Het bestuur kijkt met vldening terug p het jaar 2011! Een jaar waarin nder andere Hanzeland werd verfraaid met een tunnelschildering, er met ndernemers aan het Lübeckplein

Nadere informatie

Teamtrainingen en teamdagen

Teamtrainingen en teamdagen Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Teamtrainingen en teamdagen Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Dossier : drugs in het verkeer

Dossier : drugs in het verkeer Dssier : drugs in het verkeer 1 Enkele gangbare pvattingen ver illegale drugs Ik merk het direct wanneer iemand drugs heeft genmen. Ik lp dus geen risic m mee te rijden met iemand die nder invled rijdt.

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

o Dagelijks Bestuur )( Stadsdeel Oud-Zuid o Vaststelling o Anderen o Zienswijze geven 181 Ter kennisname .. Raadsvoordracht )( Gemeente Amsterdam

o Dagelijks Bestuur )( Stadsdeel Oud-Zuid o Vaststelling o Anderen o Zienswijze geven 181 Ter kennisname .. Raadsvoordracht )( Gemeente Amsterdam Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud-Zuid.. Raadsvrdracht VDRnummer Raad Onderwerp Herinrichting Ring Oud Zuid fase 8, Ceintuurbaan tussen Ruysdaelkade en Dusartstraat Gevraagd besluit Raad I. nvt Del Raad

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt.

De tips waar niets bij staat, worden opgepakt. Inventarisatie tips en tps De tips waar niets bij staat, wrden pgepakt. Thema: cmmunicatie Stelling: Het gebruik van digitale cmmunicatiemiddelen (Schudercm) in cmbinatie met persnlijke gesprekken zrgt

Nadere informatie

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KALKOEN VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KALKOEN BIJ ELKAAR

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

Verslag Startvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei

Verslag Startvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei Verslag Startvergadering Belgiëlei en Van den Nestlei 26 juni 2012 Panel Chris Anseeuw: Districtsvrzitter district Antwerpen Danny Lamury: Cmmissaris verkeersplitie Jhan Van Eester: Stedelijk wijkverleg

Nadere informatie

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn)

Verontschuldigd: Sylvain Deboutte (diensthoofd burgerzaken), Pascal Vanhoenacker (De Lijn) Overlegvergadering bewnersplatfrm Reningelst Thema Transprt en mbiliteit Dnderdag 4 februari 2010 Aanwezig: Christf Dejaegher (burgemeester en schepen mbiliteit), Jurgen Vanlerberghe (schepen van inspraak),

Nadere informatie

Stap 1. Wat wil jij?

Stap 1. Wat wil jij? Stap 1. Hi Iemand heeft het idee dat jij wel wat supprt kunt gebruiken. Dat kunnen je uders zijn, een vriend/vriendin een therapeut f iemand anders die ju ged kent. Die iemand wil graag dat jij hulp krijgt

Nadere informatie

Van afvalrace tot kringloop

Van afvalrace tot kringloop Dag van de Aarde 1 ste graad Van afvalrace tt kringlp Delstellingen De leerlingen bedenken ideeën m zrg te dragen vr de Aarde: hergebruiken, recycleren, cnsuminderen. De leerlingen verruimen hun blik dr

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

WORKFLOW4U. Voor transparante processen en voorspelbare kwaliteit

WORKFLOW4U. Voor transparante processen en voorspelbare kwaliteit WORKFLOW4U Vr transparante prcessen en vrspelbare kwaliteit U kunt zich er vast iets bij vrstellen: Bedrijfsprcessen l ijken een wirwar van afspraken en acties. W erkprcessen zijn vaak cmplexer dan ndig

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 24 Wegeniswerken te Zingem

NIEUWSBRIEF 24 Wegeniswerken te Zingem NIEUWSBRIEF 24 Wegeniswerken te Zingem 11 april 2016. Wegeniswerken uitveren zrgt vr nvermijdelijke hinder vr de bewners en passanten. Maar we zijn ervan vertuigd dat een intense cmmunicatie kan helpen

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Verslag Buurtvergadering Circulatie omgeving Turnova, ten noorden van Otterstraat

Verslag Buurtvergadering Circulatie omgeving Turnova, ten noorden van Otterstraat Verslag Buurtvergadering Circulatie mgeving Turnva, ten nrden van Otterstraat Verlp van de avnd: In het begin van de avnd werden de werken aan de Barn Frans du Furstraat en het resultaat na de werken tegelicht.

Nadere informatie

BBB BikeBoard: Zo hoort een fiets applicatie te werken

BBB BikeBoard: Zo hoort een fiets applicatie te werken BBB BikeBard app BBB BikeBard: Z hrt een fiets applicatie te werken Na het intrduceren van Bluetth sensren en een vernieuwende smartphnehuder vrig jaar, knden we eigenlijk niet anders dan k een fietsapplicatie

Nadere informatie

Kolom A Kolom B Kolom C Kolom D 1 Je wilt leren zeilen. Wat doe je? Ik stap direct in de boot en ik probeer te zeilen.

Kolom A Kolom B Kolom C Kolom D 1 Je wilt leren zeilen. Wat doe je? Ik stap direct in de boot en ik probeer te zeilen. Leerstijlen Iedereen heeft een vrkeur bij leren en hanteert daarbij, nbewust, een bepaalde leerstijl. Het is prettig als jij weet wat vr leerstijl jij hebt. Het is k handig als jij weet he een ander bepaalde

Nadere informatie

t Rapport van Rotselaar volgens kinderen en jongeren

t Rapport van Rotselaar volgens kinderen en jongeren t Rapprt van Rtselaar vlgens kinderen en jngeren Waarm krijgt de gemeente een rapprt? Het is ndertussen zes jaar geleden dat het huidige gemeentebestuur aan de slag ging. Tijdens die zes jaren hebben zij

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Team stedenbuw ntwerp 07062013 Inleiding Het prject betreft de herntwikkeling van de huurwningen aan de Van Dekemalaan westzijde evennummers

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

AVONDMARKTEN 2019 Roeselare - Houthulst Middelkerke Westende Lombardsijde De Panne Dadizele Heule

AVONDMARKTEN 2019 Roeselare - Houthulst Middelkerke Westende Lombardsijde De Panne Dadizele Heule www.avndmarktenkust.be AVONDMARKTEN 2019 Reselare - Huthulst Middelkerke Westende Lmbardsijde De Panne Dadizele Heule bvba Dacvan Verantwrdelijk uitgever: Danny Crnelis 0475/42.13.62 BVBA DACOVAN ORGANISATIE

Nadere informatie