3 GE MEEsÉ. ï/zigga../?ß[zs2y3; Opzet Regionale Informatie- en Expertise Centra's in Brabant en Zeeland vanaf 1 januari V ' aaiifiaåaa.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3 GE MEEsÉ. ï/zigga../?ß[zs2y3; Opzet Regionale Informatie- en Expertise Centra's in Brabant en Zeeland vanaf 1 januari V ' aaiifiaåaa."

Transcriptie

1 .,4 ge fat,s6 * ' Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna van 3 ` V ' ' } A V ' ' 3 GE MEEsÉ L _; ; ï/zgga../?ß[zs2y3; Opzet Regonae Informate- en Expertse Centra's n Brabant en Zeeand vanaf januar 202. sé? Ma; f,?, f=f ;` «,_. V, fe V «' ~*Z>".'ff-;\» > '«we,é \fm- Â V. V,èn mm sa..www W W ~ aafaåaa na JM afafw M _ -r

2 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 2 van 3 2 z.. nedng Bj bref van 2 maart 20, gercht aan ae korpsbeheerders van REC's, stet de Mnster van V&J, dat de aanpak van ondermjnende en georganseerde crmnatet een stevger geïntegreerde aanpak van OM, pote, okaa bestuur en de fscus vergt. Onderdee daarn bjft het versterken n zowe kwatateve as kwanttateve zn van de bestuurjke aanpak. Met betrekkng tot de aanpak van de georganseerde msdaad hebben gemeenten bj de Mnster aangegeven behoefte te hebben aan ondersteunng bj het toepassen van het voorhanden zjnde nstrumentarum, zoas de wet BIBOB. Daarnaast hebben gemeenten aangegeven behoefte te hebben om meer geïnformeerd te worden over de okae aanwezghed en actvteten van de georganseerde crmnatet. t Voor het bereken van deze 2 doeen, zet het Kabnet een beangrjke ro weggeegd voor de hudge REC's en het nmddes gevormde Landejk nformate en Expertse Centrum (LEC). Het s om de reden, dat het Kabnet n voornoemde bref kenbaar heeft gemaakt de rjksfnancerng van deze centra per januar 202 een structuree karakter te zuen geven. nmddes s door het Kabnet per bref van 25 augustus j., de 2e Kamer geïnformeerd over de gedende beedskaders en taaksteng voor REC's en LEC vanaf januar 202. Een van de utgangspunten n de neuwe beedskaders s, dat de REC's n hun geografsche opzet de grenzen van de neuwe regonae pote-eenheden zuen vogen. Bj de defnteve toekennng van het subsde voor de jaren 202 en 203 s pas gebeken, dat de beheersmatge omsag a op januar 202 paats vndt. Voor het aanpassen van de nterne organsate en de operatonee processen aan de neuwe beedskaders en taaksteng, za een overgangsperode van maxmaa jaar worden geboden. Het s dus de bedoeng dat de REC's uterjk per 3 december 202 n operatonee zn deze omsag hebben votood. É E Van de REC's Zud West Nederand en Brabant Zud Oost vragen deze ontwkkengen om aanpassngen. Ondermeer van het werkgebed en werkwjzen. De REC-stuurgroepen hebben ervoor gekozen de start van de neuwe fase n de ontwkkeng van de REC's aan te grjpen om: ø tot een eendudge nrchtng en taakutvoerng van de REC's n Zeeand en Brabant te komen; ø de kansen voor maxmae samenwerkngswnst te benutten Deze notte s de utwerkng van de ambte.

3 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 3 van 3 J 3 2. MISSIE, VSE, DOELSTELLINGEN EN JURDSCHE BASIS Een effecteve bestrjdng van de georganseerde crmnatet vergt een geïntegreerde aanpak waarbj de strafrechtejke opsporng en vervogng aansuten op fscae, preventeve en bestuurjk handhavende maatregeen. _í :,-. <_±íé...-_. 2. Doestengen Het LEC en de REC's hebben tot doe () het versterken van de bestuurjke aanpak van georganseerde crmnatet en (2) het facteren van de geïntegreerde aanpak van georganseerde crmnatet. Samen werken, samen kezen 9 Met de versterkng van de bestuurjke aanpak ontstaat een verbeterng van de mogejkheden om te komen tot een geïntegreerde aanpak. Utendejk moet het op deze wjze mogejk worden een verantwoorde keuze te maken tussen de nzet van de verschende mddeen: - strafrecht - bestuursrecht ; I,..=. - fscaarecht -9 Integrae acte van het opsporngs- en handhavngsnetwerk verest net aeen dat edere partner zjn nformateposte op orde heeft, maar dat deze nformate ook gedeed en besproken wordt. Het RIEC functoneert as de pek waar de nformate bj ekaar wordt gebracht (Informatepen). 2.2 Verankerng en egtmerng taken n bestuurjk akkoord De jurdsche bass voor het utoefenen van de taken van de REC's wordt gevormd door het Bestuurjk akkoord geïntegreerde decentrae aanpak georganseerde msdaad", dat een modeconvenant bevat, met daarn het doe van de samenwerkng en afspraken over nformate-utwsseng. Dt convenant wordt aangepast aan de nhoud van de onangs vastgestede neuwe beedskaders voor REC's en LEC. Er wordt één convenant gemaakt voor het LEC en de R EC s met dezefde partners. ask:.;~..mf;.;~.... n:.;..;; _. gn:.;=.._. As utgangspunt gedt dat de REC's geen taken en bevoegdheden van gemeenten of hun (veghed-)partners gaan overnemen: eke partner behoudt zjn egen verantwoordejkhed en bjft zef handeen.... ífamaa.a._e..=üx;.;~, -± -,aef?f

4 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 4 van Taaksteng RIEC 2 E E ḷ.ḷ, t x t r De hudge potperode s nadrukkejk ook bedoed geweest om meer nzcht te krjgen n de taaksteng van de REC's en de daarvoor noodzakejke expertse en capactet. Vanut de ervarngen ut de potperode, zjn recent andejk de neuwe beedskaders en het daarut vogende takkenpakket voor de REC's en LIEC vastgested. Aereerst gt daar een nadrukkejke opdracht n het versterken van de bestuurjke aanpak van georganseerde crmnatet. Seutewoorden daarn zjn versterkng van de nformateposte en vergrotng van de bestuurjke weerbaarhed. Vanut een perodek op te steen bestuurjk crmnatetsbeed kan nzcht ontstaan n de mogejke okae bestuurjke nterventemogejkheden. Voorwaarde daarvoor s we, dat zowe het nformateproces asmede ook de ten denste staande bestuurjke nstrumenten, voedg kunnen worden ngezet. Bnnen de ondersteunng van het project Taskforce B-5 door het RIEC Z\NN zjn daarvoor nmddes vodoende ervarngen opgedaan en producten ontwkked om de poste van de gemeente te kunnen versterken; deze zuen vanaf 202 ook aan ae andere deenemende gemeentebesturen worden aangeboden. Naast de versterkng van de bestuurjke aanpak za ook de ge`ntegreerde aanpak van de georganseerde crmnatet door de REC's ondersteund worden. Zoas ondermeer ut het onderzoek naar de hoge crmnatetscjfers n Brabant s gebeken, ontbreekt het de overhed aan een goed nzcht n de structuren en actvteten van de georganseerde msdaad en de verwevenhed met de bovenwered. Dat nzcht s onmsbaar om te kunnen bepaen weke nterventes het meest noodzakejk en effectef zjn n het beang van de maatschappejke veghed en ntegrtet _ De REC's hebben de taak gekregen om dt nzcht samen met de partners te gaan generen en daartoe de functe van nformatepen te gaan nrchten. n vergejkng met de taaksteng van het RIEC n de potperode, vormen bede hervoor genoemde taken een dudejk extra beastng voor de REC's, waarvoor zeker ook extra nvesterngen noodzakejk zuen zjn. n 202 za daarvoor a een begn moeten worden gemaakt. É 4. Doorontwkkeng RIEC ZWN en RIEC ZO vanaf januar 202. Per januar 202 ontstaan vanut het RIEC ZWN en RIEC ZO de neuwe REC's Zud-West Nederand en Oost-Brabant. De veranderng betreft net aeen een geografsche aanpassng maar ook een herschkkng van de aangesoten gemeenten n de provnce Noord-Brabant; de gemeenten bnnen de hudge poterego Brabant-Noord behoren vanaf januar 202 tot de geografsche omgevng van het RIEC Oost-Brabant.

5 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 5 van 3 5 sm;.;=. _. 9:;.;m Daarnaast za er vanaf genoemde datum gefaseerd nhoud worden gegeven aan de neuwe andejke gewjzgde taaksteng van de REC's. Dt vergt extra capactet op onderdeen. Geïntegreerde aanpak van de georganseerde crmnatet. De georganseerde crmnatet n Zeeand/Brabant za uterjk januar 203 een georganseerde overhed tegenover zch vnden. Bestuur, justte, pote, beastngdenst en andere reevante partjen bestrjden de georganseerde msdaad d.m.v. een structuree aanpak en vanut een sterke nformateposte, daarn ondersteund door de bede REC's. Doe s maxmaa effect te bereken n het breken van de (economsche) machtspostes van crmneen en hun netwerken n onder- en bovenwered. f Om tot ntegrae nterventes te kunnen komen, zuen een dreta voorzenngen daarvoor worden ngercht:. ntegraa nformatepen Het ntegraa nformatepen s van de gezamenjke partners en werkt voor de samenwerkende partners. Het heeft tot taak nzcht te verstrekken over de crmnogene nfrastructuren en ontwkkengen n reate tot de georganseerde crmnatet n Zeeand en Brabant. Vanut dat nzcht wordt ondermeer concrete casuïstek aangeeverd t.b.v. de ntegrae aanpak aan een ntegrae stuurpoeg. Het ntegraa nformatepen wordt een onderdee van de samenwerkende REC's n Brabant en Zeeand. t 2. ntegrae projectvoorberedng Experts ut de opsporng, het fscaa recht en bestuursrecht werken de anayses ut van het nformatepen en komen daarbj tot nterventepannen. Daarn staat het te bereken effect centraa en worden nterventemogejkheden en gevraagde nspannngen van eke partner utgewerkt. *;..&:: 3. ntegrae stuurpoeg De aan te pakken crmnee netwerken, de met behup van de bede hervoor genoemde voorzenngen n beed zjn gebracht, worden geprorteerd door ntegrae stuurpoegen. Bnnen de bede neuwe regonae pote-eenheden worden deze ntegrae stuurpoegen ngercht, bestaande ut vertegenwoordgers van Bestuur, OM, Pote, Beastngdenst en FIOD. n de hudge poterego MWB s nmddes een ntegrae stuurpoeg georganseerde crmnatet operatonee; deze za utgebred kunnen worden naar de grenzen van de neuwe regonae pote-eenhed.

6 g Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 6 van 3 6 De bestaande monodscpnare (pote/justte) stuur- en weegpoegen n de hudge poteregds Brabant-Noord en Zud-Cost kunnen anaoog eveneens doorontwkkeen naar een ntegrae stuurpoeg. 5. Omvang en samensteng REC's De bede REC's ZWN en OB zuen per januar 202 as butengrens de grenzen van de beoogde neuwe regonae pote-eenheden Zeeand-West Brabant en Oost-Brabant kennen; deze gebeden zjn n omvang en samensteng vrjwe aan ekaar gejk te steen. Zj zuen daarbj voedg n staat denen te zjn om het utgebrede takkenpakket herboven aangedud, op een vowaardge wjze ut te kunnen voeren. van de REC's, zoas Op bass van de ervarngen, de het REC ZWN n de potperode heeft opgedaan en de dudejke verzwarng van de taaksteng van de REC's, zou daarvoor utgegaan moeten worden van de vogende kernformate: KernformateRIEC Functe j q Projectmanager Projectedersaccountmanagers 2 Coördnator nformatepen Fnancee/economsche expert E nformatecoördnator 3 Projectmedewerker Crmnooog/anast 4 Bestuursjurst Senor BIBOB-advseur Junor BBOB-advseur Prvacy/gegevensbeschermng Of?ce-management Totaa 8 fte's 6. Één backoffce n shared servce opzet voor bede REC's Gejktjdg met de ontwkkeng van de dre hervoor(4) genoemde voorzenngen bnnen ek REC, za a per januar 202 de aanpassng van hun grenzen aan de van de neuwe regonae pote-eenheden paatsvnden. Maxmae congruente en effcency op het vak van

7 samensteng, taaksteng, aansturng en expotateopbouw doesteng daarbj. s een beangrjke te reaseren 7 Door de stuurgroepen van de voormage REC's ZWN en ZO s de behoefte utgesproken om de kansen voor maxmae samenwerkngswnst te benutten. Daarom zuen de bede REC's vanaf januar 202 eder weswaar gaan werken as een zefstandg REC met een "frontoffce" n het egen werkgebed maar tevens s een sterke voorkeur voor de vormng van één centrae backoffce n z.g. shared-servces-opzet utgesproken, van waarut de operatonee processen zovee mogejk gecoördneerd zuen worden aangestuurd. Het betreft daarbj n eder geva de functes coördnator nformatepen, fnancee/economsch expert, nformatecoördnator, projectmedewerker, nformateanast, bestuurjk jurdsche expertse en prvacydeskundge. n de frontoffces zuen per RIEC o.a. een programmamanager, projecteders/ accountmanagers en of?cemanagement worden ngercht. n de gemeenschappejke backoffce zjn de benodgde expertse op het gebed van nformatevenverkng, crmnooge en de bestuurjke weerbaarhed gebunded. De bezettng bestaat o.a. ut: nformatecoördnatoren, anasten, crmnoogen, bestuurjke jursten, fnancee deskundgen en prvacy deskundgen. Een overhed de succesvo w zjn n bestrjdng van de georganseerde msdaad, moet er ondermeer voor zorgen dat haar nformateposte versterkt wordt. Het oprumen van de bestaande nformateschotten bnnen en tussen organsates s daartoe een eerste vereste. f±~!iu: =.._,Jr: ;.«.-._-, gaat ±;.«.., aant: ;;-._-, am; Met het bundeen van de expertse van bede REC's en het daartoe gezamenjk nrchten van een nformatepen voor hee Zeeand en Brabant, wordt een hnderjke versnpperng van kenns en nzcht voorkomen en kan n een krachtg mdde worden voorzen t.b.v. de ntegrae msdaadbestrjdng n ons gebed. Naast het ontschotten van de nformateposte van de overhed, wordt met een dergejke krachtenbundeng van bede REC's, utvoerng gegeven aan de ambte van bede ' ~ * stuurgroepen om maxmae samenwerkngswnst te behaen bj nrchtng en werkwjzen. De vormng van één backoffce heeft, naast een dudejke meerwaarde n effecteve aanpak van de georganseerde crmnatet, ook zjn meerwaarde n de utendejk noodzakejke capactet voor de bede REC's. Vanut een kernformate van 8 fte's voor ek gehee zefstandg fungerend RIEC n Brabant/Zeeand, zou dt kunnen eden tot een capactetsbesparng van 2 fte's per REC. Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 7 van 3 ï._;r.f...-_ : =m...-_.f_..í@:,

8 RIEC Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 8 van 3 backoffce V 8 ZWN RIEC ZO fronto?ïce ze backoffce frontoffce Functe Projectmanager Projecteders/accountmanagers 2 2 Coördnator nfomwatepen 0,5* 0,5* Fnancee/economsche expert nformatecoördnator 2 2 projectmedewerker Crmnooog/anast 4 4 Bestuursjurst Senor BIBOB-advseur Junor BBOB-advseur Prvacy/gegevensbeschermng 0,5 0,5 Of?ce-management Totaa 6 fte's 6 fte's * Deze functes bj voorkeur n te vuen vanut persoon met ondernge verrekenng van kosten. De vormng van eenbackoffce n shared servces opzet vanut bede REC's edt er toe, dat vanaf januar 202 voor ek RIEC een formateve sterkte van 6 fte's n haar expotate kan geden. De gezamenjke backoffce za worden vormgegeven vanut het RIEC ZWN. Dt betekent dat de eerder aangegeven functonateten, daadwerkejk centraa gehusvest zuen worden bnnen dt RIEC. De daaraan verbonden kosten zuen tussen de bede REC's verrekend worden.

9 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 9 van 3 f 7. Begrotng Voor het opsteen van de begrotng voor bede REC's voor de jaren 202 en 203 s gebruk gemaakt van de ervarngscjfers ut de achterggende jaren van het RIEC ZWN. 7. Begrotng RIEC ZWN Begrotng 202 en 203: Personeeskosten ë opedngskosten ë husvestngskosten E vervoerskosten E automatserng* É Operatonee kosten É beheer *E Totaa G e f *..., :J_. =.«-A.. š * t n de post automatserng wordt ook de jaarjkse bjdrage vanut de rec's n het ec opgenomen voor ontwkkeng en beheer van gezamenjke systemen. De begrotng betreft de kosten, ncusef de (tjdejke) extra capactet van 6 fte's tbv de Taskforce B-5. De kosten van deze extra capactet wordt voedg door de Taskforce vergoed. Na aftrek van deze kosten, bjft een begrotngsbedrag over van ë ,- 7.2 Begrotng RIEC Oost Brabant Begrotng 202 en 203: Personeeskosten ë opedngskosten ë husvestngskosten ë vervoerskosten E automatserng* ë Operatonee kosten E beheer E Totaa ë :..-; :0.-_ :_fã@:...-, -f=%r.~a.«-a,

10 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 0 van Expotate REC's 8. Utgangspunten. Beangrjk onderdee n de expotate betreft de subsde van de rjksoverhed. Recent s door de Mnster van V&J een neuwe subsdereate aangegaan met de (beoogde) regoburgemeesters van de bede REC's voor de jaren 202 en 203. De hoogte van deze subsde s n voume aangepast aan de verzwaarde taakutvoerng van de REC's en bedraagt maxmaa ë ,-/jaar. De verenng van subsde vndt paats onder de vogende voorwaarden:. de rjkssubsde bedraagt maxmaa 50% van de kosten van de jaarjkse begrotng met den verstande dat er per jaar maxmaa ë ,- ter beschkkng wordt gested; 2. nden de aan het REC verbonden partjen mnder dan 50% bjdragen, wordt de rjkssubsde neenvaarts bjgested, waarbj het utgangspunt s een ffty-fftyverdeng. Na de perode za een evauate paatsvnden, waarbj gekeken za worden of de neuwe beedskaders een herjkng behoeven en of de subsdevoorwaarden aangepast denen te worden. Zoas hervoor aangegeven, geden voor dt subsde voorwaarden, waaronder de van cofnancerng: de samenwerkende partners bnnen een REC denen tenmnste eenzefde bedrag n de expotate bj te dragen. Naast de subsde van de rjksoverhed, za n de expotate daarom ook een fnancëe bjdrage van de deenemende gemeenten, de bede provncebesturen en de regonae pote-eenheden en beastngdensten worden opgenomen 8.2 Bjdrage door Pote en Beastngdenst n de potperode heeft, naast de bestuurjke aanpak, ook de ntegrae aanpak van de georganseerde crmnatet vanut het REC een krachtge ontwkkeng doorgemaakt. Deze krjgt nadrukkejk vorm. Op dt moment heeft het REC ZWN 22 ntegrae cases n voorberedng en de vraag neemt eke dag toe. Ook n resutaten zet de ntegrae aanpak zch op de kaart. n de ver projecten de snds december 200 tot utvoerng zjn gekomen waarbj gebruk s gemaakt van de ondersteunng van het REC Z\NN, s n totaa voor 9,5 mjoen euro besag geegd op crmnee vermogen. Het gaat daarbj om zowe fscaa as strafrechtejk besag. De facteten de het REC bedt, zjn net aeen voor het bestuur van beang, maar ook voor Pote, OM en Beastngdenst. Het REC eunt nu op een bestuurjk(v&j, gemeenten en provnces) fnancee fundament. Geet op vorenstaande effecten, s het gerechtvaardgd ook van Pote en Beastngdenst een bjdrage aan de bemensng van het REC te vragen. De regonae vertegenwoordgers van bede densten hebben aangegeven, dat de bjdrage n de vorm van het everen van menskracht za

11 n bestaan. Aan het LEC s gevraagd om met Pote en Beastngdenst andejk afspraken te maken over toekomstge partcpate van deze densten n de REC's. 8.3 Expotate REC ZWN n 202 en 203. De expotateast voor de jaren 202 en 203 bedraagt =ê ,- bj een formateve capactet van 6 fte's.....<..=nzf.çe-w-_..p Het subsde van de rjksoverhed s gested op maxmaa ,-; resteert daardoor een bedrag van ë ,- dat door de samenwerkende partners bjeen gebracht dent te worden.. Voorgested wordt om bj de verdeng van de expotatekosten n 203 ut te gaan van de vogende verdeeseute:. een bjdrage door de gemeenten van E ,- 2. een bjdrage door de regonae pote-eenhed Zeeand-Brabant van 0%.c. E ,-; 3. een bjdrage door de beastngdenst Zud-West van 0%.c. ë ,-; 4. een bjdrage door de provnce Zeeand van G ; f 5. een bjdrage door de provnce Noord Brabant van ,-. t Ad : bjdrage door de gemeenten Het aanta nwoners bnnen het REC ZWN bedraagt ongeveer nwoners. De bjdrage per gemeente za worden opgebouwd vanut: a) een vast bedrag van ë 4250,- per gemeente; b) een bjdrage per nwoner van ë 0,25; c) een extra bjdrage van ë ,- voor gemeenten met een nwonerta > nwoners. Voor het nwonerta wordt (n duzendtaen) het cjfer gebruk van januar 20. Omdat n de potperode het nwonercjfer van januar 2008 s gebrukt, kan dt bj een aanta gemeenten engszns verschen. Ad 2: bjdrage door de regonae pote-eenhed Zeeand-Brabant Voor de nvung van deze bjdrage ze 8.2 Ad 3: bjdrage door de beastngdensten Zud-West Voor de nvung van deze bjdrage ze 8.2 * 'í., Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna van 3

12 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 2 van 3 2 f É É É Expotate RIEC Oost Brabant n 202 en 203. De expotateast voor de jaren 202 en 203 za n een shared-servces-opzet kunnen worden op E ,- bj een formateve capactet van 6 fte's vastgested Het subsde van de rjksoverhed s gested op maxmaa ,-; resteert daardoor een bedrag van ë ,- dat door de samenwerkende partners bjeen gebracht dent te worden. Het aanta nwoners bnnen het RIEZ OB bedraagt ongeveer ; dt s mnder dan n het werkgebed van het RIEC ZWN. Bovenden partcpeert n dt REC sechts, ; provncebestuur. ZWN kan zjn. Dt betekent dat de verdeeseute net gehee anaoog aan de voor REC É» t, Voorgested wordt om bj de verdeng van de expotatekosten vogende verdeeseute: n 203 ut te gaan van de. een bjdrage door de gemeenten van ë ,- 2. een bjdrage door de regonae pote-eenhed Brabant-Oost van 0%.c. ë ,-; 3. een bjdrage door de beastngdenst Oost-Brabant van 0%.c. G ,-; 4. een bjdrage door de provnce Noord Brabant van E 4.700,-. Ad : bjdrage door de gemeenten Het aanta nwoners bnnen het REC OB bedraagt ongeveer nwoners. De bjdrage per gemeente za worden opgebouwd vanut: a) een vast bedrag van ë 4250,- per gemeente; b) een bjdrage per nwoner van =ë0,27; É E É í c) een extra bjdrage van E ,- voor gemeenten met een nwonerta > nwoners. Voor het nwonerta wordt (n duzendtaen) het cjfer gebruk van januar 20. Omdat n de potperode het nwonercjfer van januar 2008 s gebrukt, kan dt bj een aanta gemeenten engszns verschen. t Ad 2: bjdrage door de regonae pote-eenhed Voor de nvung van deze bjdrage ze bj 8.2 Oost-Brabant

13 Scan nummer 4 van 4 - Scanpagna 3 van 3 V 3 Ad 3: bjdrage door de beastngdensten Oost-Brabant Voor de nvung van deze bjdrage ze bj Overgangsjaar 202 RIEC Oost-Brabant De gewjzgde opzet van de voormage REC's edt, naast een verhogng n de bjdrage van de overge partners, ook tot een kene verhogng van de bjdrage vanut de gemeenten en de provnce N.Br. Voor de gemeenten n de hudge poterego Brabant-Noord en het provncebestuur gedt, dat zj n de begrotng 202 deze afwjkende bjdrage net hebben opgenomen en as bjdrage n het RIEC eenzefde bedrag hebben opgenomen dan voor de voorafgaande jaren. Dt betekent dat zj voor het jaar 202 geen hogere bjdrage kunnen verzorgen. De bjdrage vanut deze gemeenten en het provncebestuur N.Br. za n 202 daarom gejk bjven aan de van voorgaande jaren. Vanaf het begrotngsjaar 203 wordt er van utgegaan, dat zj n hun begrotngen we een voorzenng opnemen voor de neuwe bjdrage. Voor de gemeenten n de hudge poterego Zud-Oost Brabant gedt, dat zj n de begrotng 202 nog gehee geen bjdrage n het REC hebben opgenomen. Voor de bjdrage n de expotate 202 wordt op dt moment onderzocht of een nbreng vanut net-benutte subsdegeden ut de potperode van het REC ZO daarvoor aangewend kunnen worden. Vanaf het begrotngsjaar 203 wordt er van utgegaan, dat ook zj n hun begrotngen we een voorzenng opnemen voor de bjdrage n het RIEC OB.

.,. Behoort bij: Nadere Regels maatschappelijke ondersteuning 2015. Gemeente Boekel. 1 i. lnhoud GEMEENTEBOEKEL

.,. Behoort bij: Nadere Regels maatschappelijke ondersteuning 2015. Gemeente Boekel. 1 i. lnhoud GEMEENTEBOEKEL Scan nummer 2 van 3 - Scanpagna van 0 Nadere Reges maatschappejke ondersteunng 205.,. Behoort bj: Gemeente Boeke GEMEENTEBOEKEL 't k :,% nhoud Inedng Jurdsche status Hoofdstuk Procedure medng, onderzoek

Nadere informatie

.;f~f«</aaa _/q-' /4' 7,_. uitkeringsbestand; bestempeld.

.;f~f«</aaa _/q-' /4' 7,_. uitkeringsbestand; bestempeld. Z1414850 / 01. Inkomend 26555 / Scan nummer 1 van 1 Scanpagna 1 van 12 Postbus200 2160 k, L f.;f~f«

Nadere informatie

gronmgen 4 november 2008 Corr.nr. 2008-60.677, MB Zaaknr. 133918 Nummer 39/2008

gronmgen 4 november 2008 Corr.nr. 2008-60.677, MB Zaaknr. 133918 Nummer 39/2008 gronmgen 4 november 2008 Corr.nr. 2008-60.677, MB Zaaknr. 133918 Nummer 39/2008 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provncae Staten van Gronngen betreffende subsdërng van de Verengng Gronnger Dorpen

Nadere informatie

/Öwßlš. Gemeente Boekel. Kadernota integrale veiligheid Z/o ZHOIB. Qå?íåšliåšåš. Illfš? Behoortmj båsišiíi. der gemeente Bßšlíäl.. aa...

/Öwßlš. Gemeente Boekel. Kadernota integrale veiligheid Z/o ZHOIB. Qå?íåšliåšåš. Illfš? Behoortmj båsišiíi. der gemeente Bßšlíäl.. aa... V, AB/0483 Scan nummer 2 van 2 - Scanpagna van 3 GEMEENTEBGEKEL `.f....,...v_~......7... ` Ifš? W Qå?íåšåšåš Behoortmj båsší. der gemeente Bßšíä.. aa...... " bekend F B Z/o ZHOIB Kadernota ntegrae veghed

Nadere informatie

aanbieden /ff 3W * {}'v \`l:)ic ~?- Usselland W `WM_W_MMmM regeling voor zienswijze Gemee

aanbieden /ff 3W * {}'v \`l:)ic ~?- Usselland W `WM_W_MMmM regeling voor zienswijze Gemee Gemeente Dat/sen Tav Geme teraa Postbus 7720 AA Dase eu g dzor 9 rego % Bedrjsvoerngsorgansate  SSe and 9 mm ( dboersma(åbvosseandn ê«; ;Lw 0655 433 69 mj / {}v \:)C? 3W* Damm: 6 ju 205 Geachte Contactpersoon:

Nadere informatie

POST in 2009ev - 37436

POST in 2009ev - 37436 POST n 2009ev - 37436 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagna 1 van 3 f -.».< '.V L" :gj"š',3 ff,, É z w. R BSGW Beastíngsamenwerkng Gemeenten en Waterschappen Mara Theresíaaan 99 V j 6043 CX Roermond

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Hennepconvenant

Nota van B&W. onderwerp Hennepconvenant gemeente Haaremmermeer Nota van B&W onderwerp Hennepconvenant Portefeuehouder dfs. Theo Weterngs Coegevergaderng 9jun2015 nchtngen J.J.M. De Schepper (023 567 6303) Regstratenummer 2015.0022679 Samenvattng

Nadere informatie

Raad (cie) adviezen en besluiten - 990

Raad (cie) adviezen en besluiten - 990 Raad ce) advezen en besuten - 990 Scan nummer 1 van 2 - Scanpagna 1 van 5 ) -. ' ' - 't.,.,.- gemeente. -. outsort Besut Raad Nr. -/t.7t c Datum *. 1 FEB 2013 ' Datum Forum vergaderng : 22 januar 2013

Nadere informatie

"e;t""tt"tri;tt.t, lllwlmliiiifllf. nr: in "* r- _"">"i_" /Â ntnelilig: e...="è= *rf. vernleyggjng b_e"g;retingveranmeeggtng/gemeenten,pdf

e;ttttri;tt.t, lllwlmliiiifllf. nr: in * r- _>i_ /Â ntnelilig: e...=è= *rf. vernleyggjng b_eg;retingveranmeeggtng/gemeenten,pdf _ n "* Z V ~ íííííí m M vv ~ nchten nstante va ema Page 1 01 2 Lbr. 14/036 Rappert Verneuwng van de begretng en verantwoordng van gemeenten VNG aan: VNG 6~05«204 :55 Detas verbergen Van: VNG

Nadere informatie

2-f 'i. wer <vnnrz en Nns :H. l"{_p/f. D g W. r-m:f=~-l«-éf.,. -trabant /I. ï Kvk m navauaa. ._.._-_..i'.šï.ï..`,"i'ã_f. Noordoost-Brabant.

2-f 'i. wer <vnnrz en Nns :H. l{_p/f. D g W. r-m:f=~-l«-éf.,. -trabant /I. ï Kvk m navauaa. ._.._-_..i'.šï.ï..`,i'ã_f. Noordoost-Brabant. Scan nummer van - Scanpagna van 2 ~ v H ` 'j L w u. ~ AI/065934 ` De raden van de aanhet Weñïvoorzenngschap Noordoost Brabant deenemendegemeenten. 2-f ' wer

Nadere informatie

GGD JAARSTUKKEN 2005 GGD ZUID-HOLLAND WEST. 1 4 j:;i 2003. ^sle DELFT * 1 O 1 2 4 5 5 * ZUID-HOLLAND WEST

GGD JAARSTUKKEN 2005 GGD ZUID-HOLLAND WEST. 1 4 j:;i 2003. ^sle DELFT * 1 O 1 2 4 5 5 * ZUID-HOLLAND WEST GGD * O 2 4 5 5 * ZUID-HOLLAND WEST ^se DELFT 4 j:; 23 JAARSTUKKEN 25 GGD ZUID-HOLLAND WEST Jun 26 Inhoudsopgave M anagem entsamenvattng 3 Inedng 7. Besut Accountantscontroe Provnces en Gemeenten (BAPG)

Nadere informatie

Meerjarenraming 2018~2020 Omgevingsdienst Brabant Noord

Meerjarenraming 2018~2020 Omgevingsdienst Brabant Noord w ry Omgevngsdíenst Brabant Noord Begrotng 2017 en Meerjarenramng 2018~2020 Omgevngsdenst Brabant Noord In opdracht van Dagejks Bestuur Omgevngsdenst Brabant Noord Omguvngdcn? EXJIMIIK Voorwoord Met genoegen

Nadere informatie

/02 6 -eq, tgç?' *s-hertogenbosch 1-,7GH, 201L. Behandelaar: Dossier: Ei BQEKEL. t t

/02 6 -eq, tgç?' *s-hertogenbosch 1-,7GH, 201L. Behandelaar: Dossier: Ei BQEKEL. t t Scan nummer 1 van 1 - Scanpagna 1 van 24 t t ø \ V' tgç?' *s-hertogenbosch Aan: Het coege van burgemeester en wethouders G3 ïf š :`í' šïfš ïå =-*E " Dc-cument: E BQEKEL 1-,7GH, 201L. 7 Uw bref van Uw kenmerk

Nadere informatie

Z/2;g2c..;/4.6/zé. BrabantsHistorischinformatie Centrum CONCEPT BEGROTING. s-hertogenbosch, 6 maart E-Iïäy. AB/016226

Z/2;g2c..;/4.6/zé. BrabantsHistorischinformatie Centrum CONCEPT BEGROTING. s-hertogenbosch, 6 maart E-Iïäy. AB/016226 Scan nummer 7 van 8 Scanpagna van 3 š ë F T J Ay Iïäy. f LH" Z/2;g2c..;/4./zé..,..,._..._..._«..,_...... _ x ffßf; %; 4:; CONCPT BGROTING 2 J BrabantsHstorschnformate Centrum shertogenbosch, maart 25 LC..,

Nadere informatie

i I Fortis Hypotheek Bank N.V. 2 9 Ii!NI 2007 KPMG Audit Bijlage behorende bij brief Paraaf voor KPMG Accountants N.V. Gevestigd te Utrecht

i I Fortis Hypotheek Bank N.V. 2 9 Ii!NI 2007 KPMG Audit Bijlage behorende bij brief Paraaf voor KPMG Accountants N.V. Gevestigd te Utrecht Jaarversag 2006 Forts Hypotheek Bank N.V. Gevestgd te Utrecht Statutare drecte:.w.m. van der Knaap W.E. van der Wt KPMG Audt Bjage behorende bj bref 2 9 N 2007 3 '.,.J ~,. Versag van de drecte over 2006

Nadere informatie

023/flóly. ii. lßehenäielaarr. ijugågjarizk. ill . FSC C Boekel Postbus 99 l 8 Zmli

023/flóly. ii. lßehenäielaarr. ijugågjarizk. ill . FSC C Boekel Postbus 99 l 8 Zmli A/06778 g V V - 4 4, _ * A jr 9 f -, L e...< Vctoraaan b-g j 5236 's-hertogenbosch Gdekamp 8 543 SP Cujk Postbus ss 5430 AB cuajk (0485) -338 300 nfo@odbn.n www.odbn.n s FL É. _ Aan het coege van Burgemeester

Nadere informatie

Bollenstreek. Aan de gemeenteraad van de gemeente Noordwijkerhout d.t.v. de griffier Postbus AA NOORDWIJKERHOUT

Bollenstreek. Aan de gemeenteraad van de gemeente Noordwijkerhout d.t.v. de griffier Postbus AA NOORDWIJKERHOUT Z1415179 / 01. Inkomend 25181 / Scan nummer 1 van 1 Scanpagna 1 van 42 Boenstreek Intergemeentejke Socae Denst tegorn ssenourdwjk noor

Nadere informatie

ana.voøruztbaak2017-2019

ana.voøruztbaak2017-2019 AB/0628 Scan nummer 5 van 7 - Scanpagna van 8-6 ana.voøruztbaak207-209 3 Eß?aoñèsëgz 2/2 _( gg ;;/3 _.å V AB/0628 Scan nummer 5 van 7 - Scanpagna 2 van 8 Begro?ng206 meerarenfamng begrotngbegrotng rekenng.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der StatenGeneraal 2 Vergaderjaar 986987 07 Husvestng der Kamer Nr. 66 Herdruk BRIEF VAN DE BOUWBEGELEIDINGSCOMMISSIE Aan de Voorztter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal 'sgravenhage,

Nadere informatie

effectief inzetten? Bert Dingemans

effectief inzetten? Bert Dingemans archtectuur Is meten weten? Kwaltateve en kwanttateve analyse n archtectuurmodellen Kwaltateve en kwanttateve analyses kunnen de denstverlenng van de enterprsearchtect verbeteren. Toch s de nzet van deze

Nadere informatie

L2/25263.../aa/z Qø. 'Ã if uiii CONCEPT-JAARREKEMNG. BrabantsHistorischinformatie Centrum GEMEENTE BQEKEL. Behoon bij; s Hertogenbosch, 4 aprii 2014

L2/25263.../aa/z Qø. 'Ã if uiii CONCEPT-JAARREKEMNG. BrabantsHistorischinformatie Centrum GEMEENTE BQEKEL. Behoon bij; s Hertogenbosch, 4 aprii 2014 AB/03046?,, X GMNT BQKL Behoon bj; L2/25263.../aa/z Qø CONCPTJAARRKMNG 203 BrabantsHstorschnformate Centrum s Hertogenbosch, 4 apr 204 Scan nummer 4 van 6 Scanpagna van 28 j, 'Ã f u S Ã U S AB/03046 Scan

Nadere informatie

ÉL5/_.<l I. pj GEMEENTE BOEKEL. GEMEENTEBOEKEL voorste _ AAN DE RAAD E... b

ÉL5/_.<l I. pj GEMEENTE BOEKEL. GEMEENTEBOEKEL voorste _ AAN DE RAAD E... b 5 E pj GEMEENTE BOEKEL GEMEENTEBOEKEL voorste _ AAN DE RAAD E... b Datum 8 ebruar 204 L5/_.< š Voorste van : coege van burgemeester en wethouders Onderwerp : Grondbedrjrapportage 204 Samenvattng Jaarjks

Nadere informatie

: evaluatie Stichting Facilitair Bedrijf : SC/05/04 Sector : Cultuur 30 juni 2005 Afdeling : Afdeling Toerisme Evenementen

: evaluatie Stichting Facilitair Bedrijf : SC/05/04 Sector : Cultuur 30 juni 2005 Afdeling : Afdeling Toerisme Evenementen \a Gemeente eente 1% ê Bergen op Zoom RAADSVERGADERING Onderwerp Nummer voorste Datum voorste Programmanaam en nummer : evauate Stchtng Factar Bedrjf : SC/05/04 Sector : Cutuur 30 jun 2005 Afdeng : Afdeng

Nadere informatie

E27. Z/0 lí 016. l l. #fdossier: Qgymf. rßøcumem; GEMEENTE BUEKEL. ' Behandelaafï lil/ EDIT U JULZW* Gezondheid telt!

E27. Z/0 lí 016. l l. #fdossier: Qgymf. rßøcumem; GEMEENTE BUEKEL. ' Behandelaafï lil/ EDIT U JULZW* Gezondheid telt! I ` s ` ' AI/061750 Gemeente E27 Gezondhed tet! Hart voor Brabant Kenmerk: É GEMEENTE f BUEKEL rßøcumem; V Qgymf 3 U JULZW* Z/0 í 016 _/ ' Behandeaafï / EDIT14031716 #fdosser: Behanded door: René van Kesse

Nadere informatie

Een levensloopregeling voor software

Een levensloopregeling voor software Een levensloopregelng voor Neuwe benaderng - en nformatebevelgng De gebruker van een nformatesysteem streeft naar contnuïtet. De ongestoorde werkng van s hervoor essenteel. Maar wat weet de gebruker van

Nadere informatie

gemeente HEEIT SkEl'k

gemeente HEEIT SkEl'k Scan nummer van - Scanpagna van 5 gemeente HEEIT SkE'k få Voorschrften grafbedekkng begraafpaatsen Heemskerk 205 januar 205 mvo/204/soovs IH HI I!! ZO4477CA32 fë Inhoudsopgave Artke huurgraven van secte

Nadere informatie

5 vragen over de Deelnemersraad

5 vragen over de Deelnemersraad 1VERKIEZINGS Verkezngskrant KRANT Voor DEELNEMERS Utgave van Stchtng Pensoenfonds ING Uteg dgtae krant De navgate van het document bevndt zch aan de onderkant. Door op de ptes naar rechts of naar nke kkken

Nadere informatie

Raadsmededeling - openbaar

Raadsmededeling - openbaar Raadsmededeng - openbaar Nummer : 40/200 Datum : 28 ju 200 B&W datum : 3 ju 200 Portefeuehouder : Wethouder Kok Onderwerp : Coegebesutvormng voorkeur onderbrengen maatschappejk pakket zwembad 't Wafort

Nadere informatie

- 2 - Datum vergadenn Nota openbaar: ľľo 9. Verzoek toepassing regeling Rood voor Rood met gesloten beurs op de locatie Scharlebeltweg 1 te Nijverdal

- 2 - Datum vergadenn Nota openbaar: ľľo 9. Verzoek toepassing regeling Rood voor Rood met gesloten beurs op de locatie Scharlebeltweg 1 te Nijverdal - 2 - Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 4INT05600 IIIIIIlllllllllIIIIIIIIIIIlllllllllllllllll Onderwerp: Datum vergadenn Nota openbaar: ľľo 9 Gemeente Hellendoorn DEC. 20W Verzoek toepassng

Nadere informatie

DE HAVO-LEERLING STUDIEVAARDIG

DE HAVO-LEERLING STUDIEVAARDIG DE HAVO-LEERLING STUDIEVAARDIG Handrekng voor scholen hoe zj op gestructureerde en structurele wjze de vaardgheden ut de Genereke studevaardghedenset voor doorstroom havo-hbo n hun currculum op kunnen

Nadere informatie

EH SmartView. Een slimme kijk op risico s en mogelijkheden. www.eulerhermes.nl. Monitoring van uw kredietverzekering. Euler Hermes Online Services

EH SmartView. Een slimme kijk op risico s en mogelijkheden. www.eulerhermes.nl. Monitoring van uw kredietverzekering. Euler Hermes Online Services EH SmartVew Euler Hermes Onlne Servces Een slmme kjk op rsco s en mogeljkheden Montorng van uw kredetverzekerng www.eulerhermes.nl EH SmartVew Montor uw rsco s en maak onmddelljk gebruk van neuwe kansen

Nadere informatie

Toelichting advies gemeenteraad bij aanvraag aanwijzing als lokale publieke media-instelling

Toelichting advies gemeenteraad bij aanvraag aanwijzing als lokale publieke media-instelling B000012403 25 ĩ O Toelchtng adves gemeenteraad bj aanvraag aanwjzng als lokale publeke meda-nstellng Ì...Ï 1. Algemeen De wetgever heeft gekozen voor een s ys teem waarbj per gemeente, voor de termjn van

Nadere informatie

Beroepsregistratie en vooraanmelden voor beroepsregistratie. in de jeugdhulp en jeugdbescherming

Beroepsregistratie en vooraanmelden voor beroepsregistratie. in de jeugdhulp en jeugdbescherming Beroepsregstrate en vooraanmelden voor beroepsregstrate n de jeugdhulp en jeugdbeschermng Inhoudsopgave Werk jj n de jeugdhulp of jeugdbeschermng? Bjvoorbeeld n de ggz? Ben je socaal werker? Of begeled

Nadere informatie

AB/ Algemene en bijzondere bijstand; Personen als bedoeld in artikel 7, eerste lid, onder a Participatiewet;

AB/ Algemene en bijzondere bijstand; Personen als bedoeld in artikel 7, eerste lid, onder a Participatiewet; 4.-..._4 \\ ` \:\?_?/// GEMEENTE BoEKEL Raadsbesut De raad van de gemeente Boeke; gezen het voorste van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 205 geet op: artke 6, tweede d, artkeen 7, 8a 0 van de

Nadere informatie

Hoe toekomstvast is de gemeentelijke midofficearchitectuur?

Hoe toekomstvast is de gemeentelijke midofficearchitectuur? archtectuur Het mdoffce concept van GEMMA Hoe toekomstvast s de gemeenteljke mdoffcearchtectuur? Bj het realseren van de elektronsche overhed spelen de gemeenten een voorhoederol. Rchtnggevend daarbj s

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in overig deel Nieuw-Vennep. Portefeuilehouder S. Bak, drs. Th.L.N.

Nota van B&W. onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in overig deel Nieuw-Vennep. Portefeuilehouder S. Bak, drs. Th.L.N. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Utrol gemeenteljk hondenbeled n overg deel Neuw-Vennep Portefeulehouder S. Bak, drs. Th.L.N. Weterngs ollegevergaderng 5 november 20 3 nlchtngen A. Monster

Nadere informatie

B1400914. Datum: 22 mei 2014 Agendapunt nr: 7. Aan de Verenigde Vergadering. Vrijmaken krediet grondverwerving ABH Cromstrijen

B1400914. Datum: 22 mei 2014 Agendapunt nr: 7. Aan de Verenigde Vergadering. Vrijmaken krediet grondverwerving ABH Cromstrijen Datum: 22 me 214 Agendapunt nr: 7. B14914 Aan de Verengde Vergaderng Vrjmaken kredet grondverwervng ABH Cromstrjen Aard voorstel Beslutvormend voorstel met nvesterng Aantal Bjlagen 4 Voorstel behandeld

Nadere informatie

l l l i i l l l P i Projectprogramma Watersport Dordrecht eindrapport 6 december 2005

l l l i i l l l P i Projectprogramma Watersport Dordrecht eindrapport 6 december 2005 Pjectpgramma Watersport Dordrecht endrapport 6 december 25 B Pjectbureau Vjks Parkstraat 1B, 4818 SJ Breda teefoon 76-533985, fax 76-5335391 ma. nfo@vjks.n, web: www.vjks.n P E O * Aanedng In 1999 s n

Nadere informatie

Zo krijg je wél grip op IT-investeringen

Zo krijg je wél grip op IT-investeringen T-servcemanagement Zo krjg je wél grp op T-nvesterngen ntegrate van applcate- en projectportfolomanagement Met één druk op de knop een overzcht genereren van alle T-projecten en bjbehorende applcates (of

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Heerhugowaard Stad van kansen Bestuursdenst I adves aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW 13-0415 Sector/afd.: SO/OV Portefeullehouder: S. Bnnendjk Casenr.: Cbb130383 Steller/tst.: E. Brujns Agenda:

Nadere informatie

Ontvlechting van ICT vereist nieuwe samenwerking

Ontvlechting van ICT vereist nieuwe samenwerking Behoefte aan Archtectuur Lfecycle Management Ontvlechtng van ICT verest neuwe samenwerkng Bnnen de ICT s sprake van verzulng van zowel de systemen als het voortbrengngsproces. Dt komt doordat de ICT n

Nadere informatie

AUDIT FACILITY MANAGEMENT

AUDIT FACILITY MANAGEMENT Mnstere van Verkeer en Waterstaat. Rjkswaterstaat, stafdenst Audt RWS AUDT FACLTY MANAGEMENT drs. P. Kool drs..e. Leene Stafdenst Audt RWS 's-gravenhage, jun 999 waterstaat nent&te! /Fex. 070-3513003 Audt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering BW van 4 november 2014

Openbare besluitenlijst vergadering BW van 4 november 2014 ' gemeente fš ' EE`1S (e'k Openbare besutenjst vergaderng BW van 4 november 2014 Aanwezg Afwezg burgemeester secretars mw. drs. A.E.H. Batus A.W.M. Schoor C.M. Beentjes F.J.A. Frowjn mw.a. van Djk mw.a.

Nadere informatie

Document inkomend alg

Document inkomend alg Scan nummer 2 van 2 - Scanpagna van 9 DE KWALTET VAN VVE N DE GEMEENTE MONTFOORT N 202 Utrecht, februar 203 3499547 Pagna van 9 Scan nummer 2 van 2 - Scanpagna 2 van 9 Voorwoord 3 VVE n de gemeente Montfoort

Nadere informatie

Deze factsheet ouderen en eenzaamheid is een gezamenlijke uitgave van GGD Midden-Nederland en Schakels, adviesbureau voor welzijn en zorg.

Deze factsheet ouderen en eenzaamheid is een gezamenlijke uitgave van GGD Midden-Nederland en Schakels, adviesbureau voor welzijn en zorg. Deze factsheet ouderen en eenzaamhed s een gezamenljke utgave van GGD Mdden-Nederland en Schakels, advesbureau voor welzjn en zorg. Inhoud Informateblad Wat s eenzaamhed? Wat veroorzaakt eenzaamhed? Overge

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Uw opgebouwde pensoen meenemen naar uw neuwe pensoenutvoerder In deze brochure 3 4 5 6 Gefelcteerd! Een neuwe baan Wel of net kezen voor waardeoverdracht? Vergeljk de regelngen Hoe waardevast

Nadere informatie

ISO/IEC 38500 BiSL ASL

ISO/IEC 38500 BiSL ASL nformatevoorzenng Een vergeljkng ISO/IEC 38500 BSL ASL ISO/IEC 38500, BSL en ASL kunnen een grote rol spelen n het professonalseren van de nformatevoorzenng, eder model vanut hun egen doelstellng en kracht.

Nadere informatie

Gezonde School-scan Bewegen & Sport

Gezonde School-scan Bewegen & Sport Gezonde School-scan Bewegen & Sport Met deze Gezonde School-scan worden de actvteten n kaart gebracht de uw school utvoert op het gebed van bewegen en sport. Vragen met een * zjn voorwaarden voor het thema-vgnet.

Nadere informatie

Quality Cube 2013 05-03- 15. 1.Doel

Quality Cube 2013 05-03- 15. 1.Doel 05-0- 5 Qualty Cube 0 Overzcht Bun:nx Tranng & Consultancy W www.bun:nx.org T 060798066 E btc@bun:nx.org.doel u Onderzoek van kwaltetservarngen met betrekkng tot de gegeven zorg en ondersteunng (ervarngen

Nadere informatie

Applicatieportfoliomanagement

Applicatieportfoliomanagement governance Applcateportfolomanagement Governance zet applcatebeheer op scherp Nu applcates steeds nauwer verweven zjn met bedrjfsprocessen, s een gestructureerde aanpak van het applcatebeheer noodzakeljk,

Nadere informatie

Forse besparing op telefonie

Forse besparing op telefonie KleurRjk dgtale neuwsbref voor medewerkers van Koraal Groep - februar 2015 Verder n deze neuwsbref: The Thunderbes maken razendsnel naam op nternet Forse besparng op telefone RvB en RvT bezoeken Berkenhofcollege

Nadere informatie

ARU. ;ijniv-ersitejt. e 3 ndhov (2007.050) TEM. niet uitleenbaar

ARU. ;ijniv-ersitejt. e 3 ndhov (2007.050) TEM. niet uitleenbaar ARU 27 TEM (27.5) ;jnv-erstejt e 3 ndhov F net utleenbaar Colofon Ttel Onderzoek naar Rollen en Rolcombnates bj lokale Rabobanken l onderttel Afstudeeropdracht Verse, datum 27 augustus 27 Samengesteld

Nadere informatie

SERVICESFORTINET PRE PRE PRE SALES SALES

SERVICESFORTINET PRE PRE PRE SALES SALES SERVICE The tme you need SERVICESFORTINET Presales Support - Consultancy - Testapparatuur, Demo s en Plots - Wreless Ste Survey - Tranngen Installate Servce - Onderhoudscontracten - Telemarketng Al deze

Nadere informatie

i 1 NEDERLANDSTALIGE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG BRUSSEL 23e kamer burgerlijke zaken eindvonnis - op tegenspraak 2018/ 3(/ /3474/A Uitgifte

i 1 NEDERLANDSTALIGE RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG BRUSSEL 23e kamer burgerlijke zaken eindvonnis - op tegenspraak 2018/ 3(/ /3474/A Uitgifte --- - ------ R epertorum nummer 208/ 3(/55 Oatum van utspraak 6 maart 208 Ronummer 206/3474/A D Net aan te beden aan de ontvanger Dagvaardng 4 besuten Utgfte Utgerekt aan op ( Utgerekt aan op { - f' (vrj:

Nadere informatie

EH SmartView. Een slimme kijk op risico s en opportuniteiten. www.eulerhermes.be. Monitoring van kredietverzekering. Euler Hermes Online Services

EH SmartView. Een slimme kijk op risico s en opportuniteiten. www.eulerhermes.be. Monitoring van kredietverzekering. Euler Hermes Online Services EH SmartVew Euler Hermes Onlne Servces Een slmme kjk op rsco s en opportunteten Montorng van kredetverzekerng www.eulerhermes.be De voordelen van EH SmartVew De juste nformate op het juste moment helder

Nadere informatie

-,".v.. ... j~r ..~,... I ~ l'. i ---- - ~I I I.. - L r. Flevoland. i,n,,. i. . 8~_~i OMGEVINGSPLAN. i SAMENVATTING. .,'" '"i +- ~"J.~ ~,J ~ ..

-,.v.. ... j~r ..~,... I ~ l'. i ---- - ~I I I.. - L r. Flevoland. i,n,,. i. . 8~_~i OMGEVINGSPLAN. i SAMENVATTING. .,' 'i +- ~J.~ ~,J ~ .. İ 8_ jr SAMENVATTNG "" OMGEVNGSPLAN Flevoland, j "J,J u JlJ, l','" '" + L r,n,, t,"v : ' = :J : f, "':', '52: : SAMENVATTNG Omgevng5plan Flevoland c \lenwlchtlge gluêl Het Omgevngsplan Q :f ": Flevoland

Nadere informatie

LUCIA MARTHAS. Institute for Performing Arts HBO MBO. Talent is only the starting point. Vooropleiding. Leerbedrijf.

LUCIA MARTHAS. Institute for Performing Arts HBO MBO. Talent is only the starting point. Vooropleiding. Leerbedrijf. LUCIA MARTHAS Insttute for Performng Arts Talent s only the startng pont - Irvng Berln - HBO MBO Vooropledng Leerbedrjf Onderwjsvse Voorwoord Het Luca Marthas Insttute for Performng Arts (LMIPA) s een

Nadere informatie

\/\ M M. W/Mvg. ätms. ysßä/w. M ë mm. w ua W! R ï. %t_åßm N M. 4% y. $y%%(_éâ / 4 /_" _ `s _` Wy /pg' ,Mw "X. äg?så. Q a ,_% "V 3 _> / W/

\/\ M M. W/Mvg. ätms. ysßä/w. M ë mm. w ua W! R ï. %t_åßm N M. 4% y. $y%%(_éâ / 4 /_ _ `s _` Wy /pg' ,Mw X. äg?så. Q a ,_% V 3 _> / W/ ` N tw _ ) / f É > > ä > 2 X ` _ > ` _; sy É ` ` ` 7 _ > ` ` ` ` `,V `, VV _» V 3 _> / W/ > V, Wy /pg' R ï // q n í??/í séí I / / 4 /_ w M í ä > í _xu > 0 >L>V_1`_; M/_fs M M X b > Ã É/ V,4 Z 1 I _ /0

Nadere informatie

Den Haag, i g. Kenmerk: DGB 2013-5559

Den Haag, i g. Kenmerk: DGB 2013-5559 Den Haag, g NOV Kenmerk: DGB 2013-5559 Beroepschrft n cassate tegen de utspraak van de Rechtbank te 's-gravenhage X "Z van 3 oktober 2013, nr. 13/07712, op een beroepschrft van SHMRMMI tefj betreffende

Nadere informatie

Rijnland 1 *» JUNI Hoogheemraadschap van. Gemeente Haarlem t.a.v. wethouder C.Y. Sikkema Postbus PB HAARLEM 2016/

Rijnland 1 *» JUNI Hoogheemraadschap van. Gemeente Haarlem t.a.v. wethouder C.Y. Sikkema Postbus PB HAARLEM 2016/ kope aan.046056 Hoogheemraadschap van Rjnland G. van Bruggen E. van der Lnden S. van Geffen M. van Tusveld H Kela J P.de Jong P. sman uw kenmerk uw bref van ons kenmerk bjlagen nlchtngen doorkesnummer

Nadere informatie

3.7.3 Welke meetinstrumenten zijn geschikt voor het vastleggen van motorische vaardigheden?

3.7.3 Welke meetinstrumenten zijn geschikt voor het vastleggen van motorische vaardigheden? 3. Dagnostek 3.7. Hoe meet je verbeterng of verslechterng n het dageljks functoneren met betrekkng tot de mobltet (ztten, staan, lopen, verplaatsen) bj CP? 3.7.3 Welke meetnstrumenten zjn geschkt voor

Nadere informatie

Bestemmingsplan Groene Kruisweg te Albrandswaard 3 mei 2011 PvN Peter J. van Nederpelt p.van.nederpelt@ooms.com (010)424 88 25 (010)424 88 89

Bestemmingsplan Groene Kruisweg te Albrandswaard 3 mei 2011 PvN Peter J. van Nederpelt p.van.nederpelt@ooms.com (010)424 88 25 (010)424 88 89 r^ooms.com Ooms Makelaars Bedrjfshusvestng B.V. Maaskade 113 Postbus 24040 3007 DA Rotterdam Telefoon (010) 424 88 88 Fax (010) 424 88 89 Het College van B&W van de Gemeente Albrandswaard Postbus 1000

Nadere informatie

officiële bijdrage aan het CMMI. Jan Jaap Cannegieter

officiële bijdrage aan het CMMI. Jan Jaap Cannegieter Nederlandse bjdrage aan offcële CMM CMMI-s De Nederlandse stchtng SPIder heeft s ontwkkeld voor het CMMI, verschllende routes door het CMMI voor het oplossen van bepaalde problemen of het halen van bepaalde

Nadere informatie

Betreft Wijziging en overdracht opsporingsvergunning aardwarmte Groningen 2

Betreft Wijziging en overdracht opsporingsvergunning aardwarmte Groningen 2 l'%.3 H t!.-ï ':3ï!.-S ' n > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Mnstere van Economsche Zaken Bezoekadres Bezudenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Overhedsdentfcatenr

Nadere informatie

Praktijkboek De knop om!

Praktijkboek De knop om! Praktjkboek De knop om! Maak uw organsate energebewust >> Duurzaam, Agrarsch, Innovatef en Internatonaal ondernemen De knop om! Maak uw organsate energebewust Voorwoord Bnnen bedrjven en nstellngen wordt

Nadere informatie

Bronnen & Methoden bij Marktscan medischspecialistische zorg 2015

Bronnen & Methoden bij Marktscan medischspecialistische zorg 2015 Bronnen & Methoden bj Marktscan medschspecalstsche zorg 2015 Hoofdstuk 2: Wachttjden voor medsch specalstsche zorg Ontwkkelng van wachttjden Voor de wachttjdanalyses s gebruk gemaakt van gegevens afkomstg

Nadere informatie

L l l IE. Hollands 11/lidd n AANSTELLING

L l l IE. Hollands 11/lidd n AANSTELLING L l l IE r Hollands /ldd n AKTE VAN AANSTELLING Personeelsnummer: 4566 De korpsbeheerder van Polte Hollands Mdden, gelet op het bepaalde n artkel 3, eerste ld, van het Beslu Af gemene Rechtsposte Polte,

Nadere informatie

De kloof: welke kennis heeft een opdrachtgever nodig?

De kloof: welke kennis heeft een opdrachtgever nodig? projectmanagement Goed opdrachtgeverschap De kloof: welke kenns heeft een opdrachtgever nodg? Een van de redenen waarom projecten net succesvol zjn s de kloof tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Om

Nadere informatie

2017- Beschikking op verzoek tot wijziging van de begrenzing van Natura 2000-gebied Weerribben, Rietweg te Nederland (Ov.)

2017- Beschikking op verzoek tot wijziging van de begrenzing van Natura 2000-gebied Weerribben, Rietweg te Nederland (Ov.) Mnstere van Economsche Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Drectoraat-generaal Agro en Natuu r Bezoekadres Bezudenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Factuuradres

Nadere informatie

Wmo inzicht. augustus 2014 nummer 13. ❸ De regio aan zet. In dit e-zine: ⓮ Over de grenzen. Gehandicaptenzorg Nieuwe Stijl. over de grenzen heen

Wmo inzicht. augustus 2014 nummer 13. ❸ De regio aan zet. In dit e-zine: ⓮ Over de grenzen. Gehandicaptenzorg Nieuwe Stijl. over de grenzen heen Wmo nzcht Gehandcaptenzorg Neuwe Stjl augustus 2014 nummer 13 ❸ De rego aan zet In dt e-zne: ❺ Aan de keukentafel met: Ells Jongerus en Caron Landzaat, ervarngsdeskundgen bj LFB ❻ Kennsmaken met Jantene

Nadere informatie

Avaya T3 telefoons aangesloten op Integral 5 Conferentieruimte instellen en gebruiken Aanvulling bij de gebruiksaanwijzing

Avaya T3 telefoons aangesloten op Integral 5 Conferentieruimte instellen en gebruiken Aanvulling bij de gebruiksaanwijzing Avaya T3 telefoons aangesloten op Integral 5 Conferenterumte nstellen en gebruken Aanvullng bj de gebruksaanwjzng Issue 1 Integral 5 Software Release 2.6 September 2009 Conferenterumte gebruken Conferenterumte

Nadere informatie

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 25 JUL 2M. Besluit omgevingsrecht(vergunning) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 25 JUL 2M. Besluit omgevingsrecht(vergunning) WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Beslut omgevngsrecht(vergunnng) VERZONDEN 25 JUL 2M Gemeente : Tlburg Datum 24 jul 2018 Kenmerk : Z-HZ WABO-2018-02458 DIT BESLUIT, OF EEN KOPIE HIERVAN, MOET OP

Nadere informatie

Wmo inzicht. Scharnieren in de regio: Zuid Oost Brabant. december 2014 nummer 15. ⓮ Cliënt in. In dit e-zine: ⓬ Over de grenzen.

Wmo inzicht. Scharnieren in de regio: Zuid Oost Brabant. december 2014 nummer 15. ⓮ Cliënt in. In dit e-zine: ⓬ Over de grenzen. Wmo nzcht Gehandcaptenzorg Neuwe Stjl december 2014 nummer 15 ❸ Scharneren n de rego: Zud Oost Brabant In dt e-zne: Rdderkerk over de grenzen heen ❺ Aan de keukentafel met: Marga de Goej, wethouder gemeente

Nadere informatie

Uitgeest 28 Mei 2013. Geachte Voorzitter en Commissieleden

Uitgeest 28 Mei 2013. Geachte Voorzitter en Commissieleden Utgeest 28 Me 203 Geachte Voorztter en Commsseleden Vanwege neuwe ontwkkelngen n verband met het verwjderen van de scootmobelen ut het atrum van De Slmp wl k dt n de GGZ-vergaderng nogmaals onder uw aandacht

Nadere informatie

nota Ministerie van Defensie De Minister Definitieve appreciatie ongecontroleerde landing Scan Eag\e^gggg^op 26 September 2013

nota Ministerie van Defensie De Minister Definitieve appreciatie ongecontroleerde landing Scan Eag\e^gggg^op 26 September 2013 Mnstere van Defense thj\.";y/r' De Mnster nota Defnteve apprecate ongecontroleerde landng Scan Eag\e^gggg^op 26 September 2013 Referte(s): (a) Nota OOCL20132609-016-MM d.d. 26 September 2013 "Opleggen

Nadere informatie

lus+ De klachtencommissie en de rol van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

lus+ De klachtencommissie en de rol van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen De klachtencommsse en de rol van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen Op het moment dat emand te maken krjgt met ongewenst gedrag zjn er verschllende mogeljkheden om dat ongewenst gedrag te stoppen.

Nadere informatie

D-1029 DGG (INTERN) Betuweroute. Ministerie van Verkeer en Waterstaat

D-1029 DGG (INTERN) Betuweroute. Ministerie van Verkeer en Waterstaat D-029 DGG (NTERN) Betuweroute Mnstere van Verkeer en Waterstaat Organsateontwkkelng Betuweroute Ontwerp van de projectorgansate tjdens de utvoerngsfase f nhoudsopgave.. nledng 2. Ontwerpprncpes 3. Projectdrecte

Nadere informatie

In vier stappen naar een succesvolle informatievoorziening

In vier stappen naar een succesvolle informatievoorziening In ver stappen naar een succesvolle Meer toegevoegde waarde van IT voor de busness IT wordt dkwjls ervaren als net aanslutend op de wensen van de busness en net strategsch voor de organsate. Er gaat veel

Nadere informatie

' 7 MEi Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

' 7 MEi Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties I..n I hj Retouradres Postbus 20011 2511 AE Den Haag Mnstere van Economsche Zaken en Klmaat T.a.v. De mnster, de heer r. Erc Webes MBA Postbus 20401

Nadere informatie

Feestelijke opening nieuwe woningen bij Op de Bies

Feestelijke opening nieuwe woningen bij Op de Bies KleurRjk dgtaal magazne voor medewerkers van Koraal Groep - 2015 - Nr. 6 Verder n dt magazne: Neuwe aanpak leerwerkbedrjven Feesteljke openng neuwe wonngen bj Op de Bes RICHTPUNT 2015: een neuwe kjk op

Nadere informatie

Dit is de digitale schoolgids van. IKC Het Sterrenbos

Dit is de digitale schoolgids van. IKC Het Sterrenbos 2015 2016 Dt s de dgtale schoolgds van IKC Het Sterrenbos IKC het Sterrenbos IKC-gds schooljaar 2015-2016 IKC het Sterrenbos; Onderwjs Knderopvang 2 4 jargen Buten Schoolse Opvang schoolvakantes adressen

Nadere informatie

Breman, Spaans & Harnas

Breman, Spaans & Harnas Z3-b34 Breman, Spaans & Harnas m a n a g e m e n t c o n s u l t a n t s BRANSTORMSESSE OVER KOSTEN EN EFFECTEN VAN VERVOERMANAGEMENT «SU NHOUDSOPGAVE. Voorwoord pag. 2. Clusterng van vervoermaatregelen

Nadere informatie

Rekenen met rente en rendement

Rekenen met rente en rendement Rekenen met rente en rendement Woekerpols? Lenng met lokrente? Er wordt met de beschuldgende vnger naar banken en verzekeraars gewezen de op hun beurt weer terugwjzen naar de consument: Deze zou te weng

Nadere informatie

6. Behandeling van kinderen met spastische cerebrale parese gericht op verbetering van handvaardigheid

6. Behandeling van kinderen met spastische cerebrale parese gericht op verbetering van handvaardigheid 6. Behandelng van knderen met spastsche cerebrale parese gercht op verbeterng van handvaardghed 6.1.Wat s de meerwaarde van oefentherape bj de behandelng van knderen met spastsche CP op vaardghedsnveau

Nadere informatie

/m;. n;;ïum - 9 ju);! ydo. Provinciale Staten van Zeeland Postbus 165. Onderwerp: alternatief advies voor bef beheer van ganzen

/m;. n;;ïum - 9 ju);! ydo. Provinciale Staten van Zeeland Postbus 165. Onderwerp: alternatief advies voor bef beheer van ganzen Provinciae Staten van Zeeand Postbus 165 AFD. SG AMT. 4330 AD Middeburg AFD. 'I'ERMIJN f i n;;ïum - 9 ju);! 2011 -ydo J S e Onderwerp: aternatief advies voor bef beheer van ganzen Amsteveen, 7 juni 201

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd VERZONDEN 26 APR 2017 Onderwerp Datum Bref bj beslut 25 aprl 2017 Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-2017-01025 2868189 DeheerM.F.J van den Oetelaar Afdelng Doorkesnummer Burgemeester Sujsstraat 3 Denstverlenng,

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 28 februari 2012;

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 28 februari 2012; gemeente Den Helder Raadsbeslut Raadsvergaderng d.d. : 2 aprl 2012 Beslut nummer Onderwerp : RB12.0044 :Stmu!erngsregelng gevelopwaarderng wnkelpanden 'STADSHART DEN HELDER 2012-2013' De raad van de gemeente

Nadere informatie

Proostwetering 24L 3543 AE Utrecht Phone +31 (0)30-241.60.30 Fax +31 (0)30-241.60.43 info@realxs.nl. Brochure NL versie.indd 1 24-11-2011 9:38:42

Proostwetering 24L 3543 AE Utrecht Phone +31 (0)30-241.60.30 Fax +31 (0)30-241.60.43 info@realxs.nl. Brochure NL versie.indd 1 24-11-2011 9:38:42 Proostweterng 24L 3543 AE Utrecht Phone +31 (0)30-241.60.30 Fax +31 (0)30-241.60.43 nfo@realxs.nl Brochure NL verse.ndd 1 24-11-2011 9:38:42 Inhoud Pagna 1. Inledng 3 2. Organsate & Tjdbalk 4 3. realxs

Nadere informatie

1.1 Gegevens aanvrager. 1.2 Ondertekening door aanvrager. 1 Invullen door Aanvrager. Ministerie van Veiligheid en Justitie

1.1 Gegevens aanvrager. 1.2 Ondertekening door aanvrager. 1 Invullen door Aanvrager. Ministerie van Veiligheid en Justitie Mnstere van Velghed en Justte Aanvraagformuler Verklarng Omtrent het Gedrag Natuurljke Personen (VOG NP) Invullen n blokletters; Bj het ndenen van de aanvraag bj de gemeente moet u een geldg denttetsbewjs

Nadere informatie

INTRODUCTIE VERPLAATSINGENMETHODE

INTRODUCTIE VERPLAATSINGENMETHODE INTROUTIE ERPLTSINGENMETHOE akerk Met behup van de verpaatsngenmethode a de krachtsverdeng n het onderstaande vakerk orden bepaad. Het vakerk bestaat ut vf staven en s opgeegd n en. 40 kn a = 1,0 m 1 2

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besuit van de directeur-generaa van de Nederandse mededingingsautoriteit as bedoed in artike 37, eerste id, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1264/Woningstichting 's-gravenhage - Woningstichting

Nadere informatie

inhoudsopgave CD MET Bijlagen Bestemmingsplan Beeldkwaliteitplan Landschapsplan Inmetingstekening kavels Artist s Impressions

inhoudsopgave CD MET Bijlagen Bestemmingsplan Beeldkwaliteitplan Landschapsplan Inmetingstekening kavels Artist s Impressions O N T W I K K E L I N G S K A D E R nhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Leeswjzer 4 3 Kaders 5 3.1 Fscale kaders 3.2 Prvaatrechteljke overeenkomst 3.3 Bestemmngsplan 3.4 Beeldkwaltetplan 3.5 Landschapsplan 3.6

Nadere informatie

CAO. Gehandicaptenzorg

CAO. Gehandicaptenzorg 2016 CAO Gehandcaptenzorg Vragen en contact Vragen van werkgevers Voor vragen op het gebed van de nterpretate/toepassng van de CAO kunnen georganseerde werkgevers (leden) zch wenden tot: Verengng Gehandcaptenzorg

Nadere informatie

IKC-gids. Dit is de digitale schoolgids van. IKC Binnenstebuiten

IKC-gids. Dit is de digitale schoolgids van. IKC Binnenstebuiten IKC-gds 2015 2016 Dt s de dgtale schoolgds van IKC Bnnenstebuten IKC Bnnenstebuten nformategds 2015-2016 schoolvakantes adressen 2 Woord vooraf Beste ouders/verzorgers, Geachte ouders, verzorgers en andere

Nadere informatie

Elke dag het zonnige leven

Elke dag het zonnige leven Elke dag het zonnge leven Zomer en wnter, lente en herfst: n Mpato genet u elke dag opneuw van medterrane sferen. In de overdekte bnnentun kunt u het hele jaar door endeloos ontspannen te mdden van groen,

Nadere informatie

Instructie klachten. Inleiding. Klachten naar aanleiding van de uitvoering van werkzaamheden. Onderzoek. U leest dit artikel voor de eerste keer

Instructie klachten. Inleiding. Klachten naar aanleiding van de uitvoering van werkzaamheden. Onderzoek. U leest dit artikel voor de eerste keer U leest dt artkel voor de eerste keer Kantoorhandboek» Kwaltetsbeheer Instructe klachten Inledng Dt artkel bevat de nstructe klachten. We zorgen ervoor dat een clënt kenns kan nemen van onze klachtenregelng.

Nadere informatie

BRUIKLEENREGELING MOBIELE TELEFOON 2008

BRUIKLEENREGELING MOBIELE TELEFOON 2008 -W- " " GEMEENTE I rloorn GEMEENTEBLAD 2010-22 A. Brukleenregelng mobele telefoon 2008. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoorn maakt bekend dat: het op 4 maart 2008, onder ntrekkng

Nadere informatie