Afhankelijk van het project kan een omgevingsvergunning bestaan uit toestemmingen voor één of meer activiteiten uit de verschillende hoofdgroepen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afhankelijk van het project kan een omgevingsvergunning bestaan uit toestemmingen voor één of meer activiteiten uit de verschillende hoofdgroepen."

Transcriptie

1 Bijlage 1 De reikwijdte van het VTH beleid gemeente Uden De Wab mvat een verzameling van activiteiten waarvr de mgevingsvergunningplicht van tepassing is. In artikel 2.1 en artikel 2.2 van de Wab zijn alle activiteiten benemd waarvr een mgevingsvergunning (testemming) ndzakelijk is. Afhankelijk van het prject kan een mgevingsvergunning bestaan uit testemmingen vr één f meer activiteiten uit de verschillende hfdgrepen. De kerngedachte van de Wab is het integreren van testemmingen. Van integratie in de mgevingsvergunning is sprake als het gaat m plaatsgebnden activiteiten die van invled kunnen zijn p de fysieke leefmgeving én er een grte kans is p samenlp van verschillende testemmingen De wettelijke grndslag van de mgevingsvergunning, de testemmingen, is gelegen in de verbdsartikelen 2.1 en 2.2 van de Wab. Artikel 2.1 Wab In artikel 2.1 geeft de activiteiten weer wanneer de aanvrager verplicht is m een mgevingsvergunning aan te vragen. Testemmingen/deelvergunningen Buwtestemming Buwen, Vergunningvrij Dit is de uitzndering p de vergunningsplicht. (wel handhaving achteraf). Buwen, mgevingsvergunning In art. 2.1 lid 1 nder a Wab is aangegeven dat het verbden is m znder mgevingsvergunning een buwwerk te (ver)buwen Buwen en planlgisch strijdig gebruik/afwijken bestemmingsplan, gefaseerde aanvraag Op basis van artikel 2.1. lid 1 sub c Wab wrdt bij deze mgevingsvergunningen vr de activiteit buwen tegestaan dat er wrdt afgeweken van de geldende planlgische regelgeving. Ruimtelijktestemmingen Planlgisch vergunningvrij In bijlage II besluit Omgevingsrecht artikel 2 wrdt aangegeven in welke situatie er geen mgevingsvergunning ndig is. Bestemmingsplan, aanlegactiviteit Een aanlegactiviteit Wab (artikel 2.1. lid 1 sub b. Wab) geeft testemming stukken grnd p te hgen, af te graven, een kikkerpel te graven, een hutgewas te vellen f te rien f andere activiteiten te verrichten die gevlgen hebben vr het aanzien van het landelijk gebied van de gemeente.

2 Bestemmingsplan, afwijkingen Binnenplans Op grnd van art. 2.12, lid 1 nder a, sub 1 Wab kan via de mgevingsvergunning tepassing gegeven wrden aan de in het bestemmingsplan (f beheersverrdening) pgenmen bevegdheid vr het cllege van B&W inzake het afwijken van dat plan. Bestemmingsplan, afwijkingen kruimelgevallen Op grnd van art 2.12, lid 1 nder a, sub 2 Wab kan vr gevallen die per Algemene maatregel van bestuur (AMvB) zijn aangewezen met een mgevingsvergunning wrden afgeweken van het bestemmingsplan. Het gaat hierbij m de zgenaamde kruimelgevallen die in Bijlage II, artikel 4 Besluit mgevingsrecht (Br) zijn pgenmen. Dit zijn bijvrbeeld bepaalde bijgebuwen, dakkapellen, nutsvrzieningen en antenne-installaties. Bestemmingsplan, afwijkingen Buitenplans Met de mgevingsvergunning buitenplanse afwijking (art lid 1, sub a sub 3 Wab), het vregere prjectbesluit, kan wrden afgeweken van het bestemmingsplan. Sinds de invering van de Wet Permanent wrden Chw geldt een nieuwe benadering vr een (tijdelijke) planlgische mgevingsvergunning. Hierdr kan het bevegd gezag p grndslag van de aanvraag een planlgische mgevingsvergunning verlenen vr zwel een permanent als tijdelijk planlgisch strijdig gebruik. Bestemmingsplan, afwijken tijdelijk Vr tijdelijk planlgisch strijdig gebruik kan men aan de mgevingsvergunning een termijn verbinden. Het kan daarbij gaan m allerlei varianten. Denk aan een termijn van bijvrbeeld twee f vijf dagen tt bijvrbeeld tien f vijftien jaar en langer. (artikel 2.12 lid 1 Wab) Afwijken bestemmingsplan en tetsen milieuregelgeving Bij de verschillende ruimtelijke testemmingen van de Wab speelt k milieu een rl in de afweging. De afwegingskaders vr de aspecten geluid, luchtkwaliteit en externe veiligheid bij de ruimtelijke testemmingen van de Wab die bij de ruimtelijke testemmingen gehanteerd meten wrden. (artikel 2.1. lid e Wab) het slpen van een buwwerk in gevallen waarin dat in een bestemmingsplan, beheersverrdening f vrbereidingsbesluit is bepaald, (artikel 2.1.lid f Wab) Milieu testemming Milieu, mgevingsvergunning In artikel 2.1. lid 1 sub e is aangegeven dat het verbden is m znder mgevingsvergunning een inrichting f mijnbuwwerk p te richten, te veranderen f de werking te veranderen, in werking te hebben. Via een testemming milieu (mgevingsvergunning milieu is ntheffing van dit verbd mgelijk. Beperkte milieutets (OBM), mgevingsvergunning

3 De vrschriften vr een mgevingsvergunning beperkte milieutets is een simpele vergunning znder vrschriften. De vrschriften vr OBM-plichtige activiteit staan in het Activiteitenbesluit (AIM). De AIM geeft aan f een OBM ndig is. (OBM kmt te vervallen bij de Omgevingswet) Testemming Natuur Handelingen met gevlgen vr natuurgebieden, mgevingsvergunning Deze testemming maakt sms deel uit van de mgevingsvergunning. De initiatiefnemer kiest ervr m de testemming ls (vergunning wet natuurbescherming) f gelijktijdig met de mgevingsvergunning aan te vragen (wab). Indien het gelijktijdig met de mgevingsvergunning is aangevraagd, is er sprake van een mgevingsvergunning die is aangehaakt. Het bevegd gezag kan de mgevingsvergunning alleen verlenen met een verklaring van geen bedenkingen. Handelingen met gevlgen vr beschermde plant- en diersrten Deze testemming is verplicht indien de activiteiten nadelige gevlgen hebben vr beschermde plantf diersrten. Deze testemming maakt sms deel uit van de mgevingsvergunning. De initiatiefnemer kiest ervr m de testemming ls (vergunning wet natuurbescherming) f gelijktijdig met de mgevingsvergunning aan te vragen (wab). Indien het gelijktijdig met de mgevingsvergunning is aangevraagd, is er sprake van een mgevingsvergunning die is aangehaakt Verklaring van geen bedenkingen Een verklaring van geen bedenkingen is een instemming van een ander bestuursrgaan vr het verlenen van een mgevingsvergunning (artikel 2.27 wab). De gevallen waarin een verklaring ndig is staat in paragraaf 6.2. van het Besluit mgevingsrecht. Testemming Mnumenten Rijksmnumenten, mgevingsvergunningen. Bij gehele f gedeeltelijke slp; verstring (vral aan de rde bij archelgische waarden in de ndergrnd); verplaatsing; wijziging (zals restauratie waarbij materiaal vervangen wrdt en recnstructie); het mnument in gevaar brengend f ntsierend herstel f gebruik van een gebuwd rijksmnument is een vergunning ndig (art. 2.1 lid 1 nder f van de Wab). Vr zver de aanvraag betrekking heeft p een activiteit als bedeld in artikel 2.1, eerste lid, nder f, kan de mgevingsvergunning slechts wrden verleend indien het belang van de mnumentenzrg zich daartegen niet verzet. Bij de beslissing p de aanvraag hudt het bevegd gezag rekening met het gebruik van het mnument. (Artikel 2.15 Wab) Archelgische rijksmnumenten De Wet algemene bepalingen mgevingsrecht (Wab) regelt de bescherming van archelgische waarden, met uitzndering van archelgische rijksmnumenten. De laatste vallen, net als vrheen, nder het vergunningstelsel van de Mnumentenwet Vr ingrepen aan archelgische rijksmnumenten met een archelgische mnumentenvergunning wrden aangevraagd. Vr deze mnumentenvergunning is en blijft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het bevegd gezag. De aanvraag met wrden ingediend bij de gemeente, die hem direct drstuurt naar de Rijksdienst vr het Cultureel Erfged. Deze berdeelt de aanvraag namens de minister.

4 Slp, Omgevingsvergunning In 3 gevallen is een mgevingsvergunning vr slpen ndig: het buwwerk is een mnument; (artikel 2.1. lid 1 sub f) het buwwerk ligt in een beschermd stads- f drpsgezicht; (artikel 2.1. lid 1 sub h) in het bestemmingsplan staat dat een mgevingsvergunning ndig is; (artikel 2.1 lid 1 sub g) Testemming Brandveiligheid Brandveiligheid, mgevingsvergunning Gebuwen meten brandveilig wrden gebruikt. Hiervr gelden landelijke regels die zijn vastgelegd in het Buwbesluit De regels vr brandveilig gebruik zijn p al het gebruik van tepassing. Vr de meer risicvlle vrmen van gebruik is een mgevingsvergunning brandveilig gebruik f een gebruiksmelding ndig. (Artikel 2.1 lid 1 sub d Wab) Een mgevingsvergunning vr brandveilig gebruik is ndig wanneer in een gebuw f ander buwwerk: Bedrijfsmatig f in het kader van verzrging nachtverblijf aan meer dan 10 persnen wrdt verschaft. Bijvrbeeld in een htel, pensin, kampeerberderij, ziekenhuis, verpleeg- f verzrgingshuis f gevangenis; Dagverblijf wrdt verschaft aan meer dan 10 kinderen nder de 12 jaar, bijvrbeeld in een basisschl f kinderdagverblijf ; f Dagverblijf wrdt verschaft aan meer dan 10 lichamelijk fverstandelijk gehandicapte persnen, bijvrbeeld dr dagpvang. Brandveiligheid, melding Indien een mgevingsvergunning vr brandveilig gebruik niet ndzakelijk is, dan kan het z zijn dat een gebruiksmelding met wrden gedaan. Dit is vastgelegd in paragraaf 1.5 van het Buwbesluit Een gebruiksmelding is van tepassing wanneer: in een gebuw meer dan 50 persnen tegelijk verblijven (geldt niet vr wningen en wngebuwen); een wning kamergewijs wrdt verhuurd aan vijf f meer afznderlijke bewners; aan de brandveiligheidseisen van hfdstuk 6 en 7 van het Buwbesluit 2012 is vldaan p basis van een gelijkwaardige plssing Artikel 2.2 Wab Activiteiten waarvr de vergunningplicht vlgt uit een prvinciale f gemeentelijke verrdening. En in de wet is vastgelegd dat deze vergunning een mgevingsvergunning is (art. 2.2, lid 1 Wab).

5 Vr deze activiteiten is in een prvinciale f gemeentelijke verrdening bepaald f en in welke gevallen er sprake is van een vergunningplicht. De eisen die gelden vr de aanvraag van de betreffende testemming zijn landelijk, in de Regeling mgevingsrecht (Mr), vastgelegd. Testemmingen in verrdeningen van gemeenten en prvincies Gemeentelijke en prvinciale testemmingen - Slpmelding Artikel 1.26 Buwbesluit - Mnumentenvergunning; (gemeentelijke en prvinciaal ) Mnumentenverrdening artikel 2.2 lid 1 sub b Wab - Aanlegvergunning (aanleggen en veranderen van een weg) artikel 2.2 lid 1 sub d van de Wab en artikelen 2.11 en 2.12 van APV gemeente Uden - Uitwegvergunning (het maken, hebben en veranderen ervan) artikel 2.2 lid 1 sub e van de Wab en artikel 2.12 van APV gemeente Uden - Vergunning vr het hebben van een alarminstallatie (geluid en licht) aan een nrerende zaak (niet pgenmen in APV gemeente Uden) - Activiteit Kappen en vellen van hutpstanden artikel 2.2 lid 1 sub g van de Wab en artikel 4.11 APV gemeente Uden - Reclamevergunning artikel 2.2 lid 1 sub i van de Wab en artikel 4.15 APV gemeente Uden - Opslagvergunning (rerende zaken) artikel 2.2 lid 1 sub j en k van de Wab en artikel 4.13 APV gemeente Uden Testemmingen in verrdeningen van gemeenten en prvincies die kunnen aanhaken Op grnd van artikel 2.2, tweede lid, kan bij prvinciale, gemeentelijke f waterschapsverrdening wrden bepaald dat het verbden is daarbij aangewezen andere activiteiten die van invled kunnen zijn p de fysieke leefmgeving, te verrichten znder vergunning krachtens deze wet. Met andere wrden prvincies, gemeenten en waterschappen kunnen zelf ng testemmingstelsels aanwijzen die aanhaken bij de mgevingsvergunning. Denkbaar is dat de gemeenten bijvrbeeld de splitsings- en nttrekkingsvergunning uit de Huisvestingswet aanwijzen. Deze vergunning lpt vrijwel altijd samen met de buwvergunning De reikwijdte van het VTH beleid betreft dus de artikelen 2.1 en 2.2 Wab.

Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd:

Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd: Artikel 20 Wnen 20.1 Bestemmingsmschrijving De vr "Wnen" (W) aangewezen grnden zijn bestemd vr: a. het wnen in een wning; b. bijbehrende erven, terreinen en vrzieningen, zals ntsluitingswegen ten beheve

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE

AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE AANVRAAGFORMULIER PROCEDUREVERORDENING PLANSCHADE Aanvraagfrmulier behrende bij de Prcedureverrdening planschade Deurne 2008 De Wet ruimtelijke rdening (Wr) geeft in afdeling 6.1 aan dat een belanghebbende

Nadere informatie

Het basistakenpakket VTH:

Het basistakenpakket VTH: Het basistakenpakket VTH: Een verzicht van de taken die in ieder geval dr een mgevingsdienst wrden uitgeverd Wij zijn Exsin Echte specialisten in het leveren van denkkracht en mankracht in de niche van

Nadere informatie

Inwerkingtreding Het aanwijzingsbesluit wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking.

Inwerkingtreding Het aanwijzingsbesluit wordt van kracht met ingang van de dag na die van deze bekendmaking. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Breda Nr. 124537 13 juni 2018 Besluit van het cllege van burgemeester en wethuders en de burgemeester van de gemeente Breda hudende regels mtrent het Besluit

Nadere informatie

Planologisch afwijkingsbeleid Artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo Gemeente Lopik

Planologisch afwijkingsbeleid Artikel 2.12 lid 1 onder a sub 2 Wabo Gemeente Lopik Planlgisch afwijkingsbeleid Artikel 2.12 lid 1 nder a sub 2 Wab Gemeente Lpik 1 11 COLOFON TITEL: Planlgisch afwijkingsbeleid, artikel 2.12 lid 1 nder a sub 2, Wab gemeente Lpik STATUS: Definitief PROJECTNUMMER:

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit

ONTWERPBESLUIT. Omgevingsvergunning. Besluit ONTWERPBESLUIT Datum : Ons kenmerk : 2013.0. Zaaknummer : 130201236 Cntactpersn : mw. J. Elbrecht Telefnnummer : (026) 377 31 39 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethuders hebben p 18 februari 2013

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJKE VERHUUR OP GROND VAN LEEGSTANDWET

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJKE VERHUUR OP GROND VAN LEEGSTANDWET AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJKE VERHUUR OP GROND VAN LEEGSTANDWET Met dit frmulier kunt u een vergunning tt tijdelijke verhuur van leegstaande wnruimte aanvragen. Lees vr u dit frmulier invult

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer J.N. Jonker Raadhuisplein TZ HOOFDDORP

Gemeente Haarlemmermeer J.N. Jonker Raadhuisplein TZ HOOFDDORP Burgemeester en wethuders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de p 20 nvember 2012 ntvangen aanvraag van Gemeente Haarlemmermeer J.N. Jnker Raadhuisplein 1 2132TZ HOOFDDORP Omgevingsvergunning vr een

Nadere informatie

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE

AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING IN PLANSCHADE Gegevens gemeente Registratienummer: Datum ntvangst: Indienen bij afdeling: Dienstverlening Verzendadres gemeente Bunnik Pstbus 5, 3980 CA Bunnik Singelpark 1, 3984 NC Odijk AANVRAAG OM TEGEMOETKOMING

Nadere informatie

Besluit omgevingsrecht, Bijlage II

Besluit omgevingsrecht, Bijlage II Besluit mgevingsrecht, Bijlage II (Tekst geldend p: 16-04-2014) Bijlage II. Behrende bij de artikelen 2.3, 2.5a en 2.7 Aanwijzing van categrieën gevallen waarin: vr buwactiviteiten, planlgische gebruiksactiviteiten

Nadere informatie

Besluit van 25 maart 2010, houdende regels ter uitvoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Besluit omgevingsrecht)

Besluit van 25 maart 2010, houdende regels ter uitvoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Besluit omgevingsrecht) Besluit mgevingsrecht (Tekst geldend p: 06-11-2013) Besluit van 25 maart 2010, hudende regels ter uitvering van de Wet algemene bepalingen mgevingsrecht (Besluit mgevingsrecht) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Gemeente Ede. Memo. Bijlage 2 (behoort bij 663983)

Gemeente Ede. Memo. Bijlage 2 (behoort bij 663983) Gemeente Ede Bijlage 2 (behrt bij 663983) Mem Aan : De gemeenteraad van Ede Van : Cllege van burgemeester en wethuders Datum : 12 april 2011 Registratienummer : 663981 Onderwerp : Discussienta vr uitwerking

Nadere informatie

Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu

Inspectie Leefomgeving en Transport Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu [DATUM, ^TVANGST_. /ADVOOOR_Lf!:^ -! itkn/, \ Inspectie Leefmgeving en Transprt Ministerie var\ Infrastructuur en Milieu > Returadres Pstbus 16191 2500 BD Den Haag Het cllege van burgemeester en wethuders

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied Hfdstuk 4 Regels vr het landelijk gebied Artikel 12 Verbd tt aanleg van bedrijventerreinen en kantrlcaties 1. Een bestemmingsplan vrziet niet in een nieuw bedrijventerrein en kantrlcatie f een uitbreiding

Nadere informatie

Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning

Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning > www.vrom.nl Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning Wetsvoorstel algemene bepalingen omgevingsrecht, november 2008 Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning Wetsvoorstel algemene bepalingen omgevingsrecht,

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

Leges omgevingsvergunningen 2018

Leges omgevingsvergunningen 2018 Leges omgevingsvergunningen 2018 Hoofdstuk 2 Vooroverleg/beoordeling conceptaanvraag 2.2 Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag: 2.2.1 om beoordeling van een schetsplan in verband

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING W

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING W *W11.01733* *W11.01733* ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING W-2010-0112 Beschikking p de aanvraag van Gevestigd (geannimiseerd) (geannimiseerd) Aanvraag Deze aanvraag is ntvangen p 26 nvember 2010, waarbij een

Nadere informatie

Beste raads-/commissieleden en bewoners,

Beste raads-/commissieleden en bewoners, Beste raads-/cmmissieleden en bewners, Navlgend een reactie van de wethuder p nze nderstaande mail. De wethuder heeft tijdens de raadsvergadering van 4 juli jl. aangegeven, p vragen van het CDA, dat het

Nadere informatie

Biljartzaal De Sport A.L. de Jong Huigsloterdijk 3 a 2156 LD Weteringbrug. Betreft: Weigering omgevingsvergunning. Geachte mevrouw De Jong,

Biljartzaal De Sport A.L. de Jong Huigsloterdijk 3 a 2156 LD Weteringbrug. Betreft: Weigering omgevingsvergunning. Geachte mevrouw De Jong, Bezekadres Ebbehut 31 1507 EA Zaandam Biljartzaal De Sprt A.L. de Jng Huigslterdijk 3 a 2156 LD Weteringbrug Pstbus 209 1500 EE Zaandam www.dnzkg.nl Betreft: Weigering mgevingsvergunning Geachte mevruw

Nadere informatie

Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning

Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, juli 2009 Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, juli 2009 Toestemmingen die opgaan

Nadere informatie

Schiphol Nederland B.V. De heer A.S. Timmerman Postbus ZG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning

Schiphol Nederland B.V. De heer A.S. Timmerman Postbus ZG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning Bezekadres Ebbehut 31 1507 EA Zaandam Schiphl Nederland B.V. De heer A.S. Timmerman Pstbus 7501 1118 ZG Schiphl Pstbus 209 1500 EE Zaandam www.dnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 2 mei

Nadere informatie

MMC De Doorbraak B.V. N.J.J. van der Jagt Hugo de Vriesstraat CT Nieuw-Vennep. Betreft: Omgevingsvergunning

MMC De Doorbraak B.V. N.J.J. van der Jagt Hugo de Vriesstraat CT Nieuw-Vennep. Betreft: Omgevingsvergunning Bezekadres Ebbehut 31 1507 EA Zaandam MMC De Drbraak B.V. N.J.J. van der Jagt Hug de Vriesstraat 11 2152 CT Nieuw-Vennep Pstbus 209 1500 EE Zaandam www.dnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Nummer: 8A Tubbergen, 22 december 2011 Onderwerp: Afwijzen verzek bestemmingsplanherziening Autbedrijf Krezen, Reutummerweg 35 Tubbergen. Samenvatting raadsvrstel:

Nadere informatie

Bouwverordening 2011 gemeente Stichtse Vecht (incl. 14e serie wijzigingen)

Bouwverordening 2011 gemeente Stichtse Vecht (incl. 14e serie wijzigingen) Buwverrdening 2011 gemeente Stichtse Vecht (incl. 14e serie wijzigingen) 1 van 72 Inhudspgave Buwverrdening 2013 gemeente Stichtse Vecht (incl. 14e serie wijzigingen)... 1 1. Inleidende bepalingen... 5

Nadere informatie

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden?

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden? Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. December 2011 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

besluit: vast te stellen de volgende wijziging van het Reglement voor de warenmarkten Oldenzaal 2012

besluit: vast te stellen de volgende wijziging van het Reglement voor de warenmarkten Oldenzaal 2012 reg. nr. INTB-18-03473 Het cllege van burgemeester en wethuders van Oldenzaal; Oldëñzeäál geiet p het bepaalde in artikel160, eerste lid, sub h, van de Gemeentewet, artikel 3 van de Verrdening p de warenmarkten

Nadere informatie

Toelichting bij het voorstel tot afgifte van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen windturbine Krabbegors (Duivelseiland) in Dordrecht

Toelichting bij het voorstel tot afgifte van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen windturbine Krabbegors (Duivelseiland) in Dordrecht Bijlage 1 behrende bij het raadsvrstel inzake afgifte ntwerpverklaring van geen bedenkingen windturbine Krabbegrs (Duivelseiland) Telichting bij het vrstel tt afgifte van een ntwerpverklaring van geen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 200 /

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 200 / PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 200 / Officiële naam regeling: Beleidsregels ntheffingen tijdelijk en uitznderlijk gebruik luchtvaart prvincie Limburg Citeertitel: idem Beslten dr: Gedeputeerde Staten p 15-12-2009

Nadere informatie

WMO 2015 en Huishoudelijke hulp

WMO 2015 en Huishoudelijke hulp Kennisdcument WMO 2015 en Huishudelijke hulp De gevlgen van uitspraken van de Centrale Raad van Berep vr gemeentelijk beleid biedt u dit kennisdcument aan in samenwerking met haar partner: Auteur: mr.

Nadere informatie

'Handhaving hokken en keten gemeente Eemsmond' Datum vaststelling: 10 maart 2016 Steller: R. Tromp (e.a.), Bestuurszaken

'Handhaving hokken en keten gemeente Eemsmond' Datum vaststelling: 10 maart 2016 Steller: R. Tromp (e.a.), Bestuurszaken 'Handhaving hkken en keten gemeente Eemsmnd' Datum vaststelling: 10 maart 2016 Steller: R. Trmp (e.a.), Bestuurszaken Inleiding Hkken en keten hebben een belangrijke sciale functie p het platteland; als

Nadere informatie

De voor 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

De voor 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen gronden zijn bestemd voor: 14.1 Bestemmingsmschrijving De vr 'Recreatie - Verblijfsrecreatie' aangewezen grnden zijn bestemd vr: verblijfsrecreatie, met de nadere bestemming welke is weergegeven in de nderstaande tabel: Adres Nadere

Nadere informatie

Inspraakreactie Voorontwerp Bestemmingsplan Bilthoven Zuid

Inspraakreactie Voorontwerp Bestemmingsplan Bilthoven Zuid Inspraakreactie Vrntwerp Bestemmingsplan Bilthven Zuid Wijkvereniging Vgelzang cntact: Gerrit Blthft, Kppellaan 2, 3721 PE Bilthven (vrzitter) 20 juli 2009 I Hfdlijnen De Wijkvereniging Vgelzang wil zijn

Nadere informatie

Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning en legestabel

Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning en legestabel Overzicht reikwijdte omgevingsvergunning en legestabel [kolom 1 t/m 4 zijn ontleend aan: Tweede Kamer, vergaderjaar 2008 2009, 31953, nr. 3, blz. 145/146 (bijlage 1, MvT Invoeringswet Wabo)] Toestemmingen

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede;

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede; Uitveringsbesluit Jeugdhulp Enschede 2015 Het cllege van Burgemeester en Wethuders van de gemeente Enschede; - gelet p de artikelen 2.3, 12.3, 12.4 en 19 van de Verrdening Jeugdhulp Enschede 2015, waarin

Nadere informatie

Bouwverordening gemeente Utrechtse Heuvelrug (14e serie wijzigingen)

Bouwverordening gemeente Utrechtse Heuvelrug (14e serie wijzigingen) CVDR Officiële uitgave van Utrechtse Heuvelrug. Nr. CVDR297014_1 3 ktber 2017 Buwverrdening gemeente Utrechtse Heuvelrug (14e serie wijzigingen) Behrt bij raadsvrstel 2012-387 De raad van de gemeente Utrechtse

Nadere informatie

PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins. Versie d.d. 22 juni 2017

PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins. Versie d.d. 22 juni 2017 PROTOCOL FACILITERING VOOR LEERLINGEN MET EEN BEPERKING Winkler Prins Versie d.d. 22 juni 2017 Instemming MR 22/06/2017 Vaststelling Bestuurder 22/06/2017 Inhudspgave Inleiding... 3 Del... 4 Extra tijd

Nadere informatie

A Fi.ier.!~ uw brief: 3 februari 2011 ons kenmerk: datum: 21 maart 2011 bijlage: uw kenmerk: doorkiesnr:

A Fi.ier.!~ uw brief: 3 februari 2011 ons kenmerk: datum: 21 maart 2011 bijlage: uw kenmerk: doorkiesnr: uw brief: 3 februari 2011 ns kenmerk: 11.15058 datum: 21 maart 2011 bijlage: uw kenmerk: drkiesnr: 0166-668354 nderwerp: beslissing p aanvraag mgevingsvergunning. verzenddatum: '2 2 MAART 2011 Geachte

Nadere informatie

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant

De toezichtstaken van de Partijen Het doel van dit convenant Cnvenant inzake de samenwerking bij het tegengaan van ntelaatbaar gedrag van externe accuntants, accuntantsrganisaties en (mede)beleidsbepalers tussen de Belastingdienst en de Stichting Autriteit Financiële

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK 2.2.1 Vooroverleg 2.2.1.1 vooroverleg wanneer het een plan betreft dat valt in de reguliere procedure: 204,50 2.2.1.2 vooroverleg wanneer het een

Nadere informatie

Terrassen-, uitstallingen-, reclameen ramkraakbeleid. Ruimte voor de openbare ruimte

Terrassen-, uitstallingen-, reclameen ramkraakbeleid. Ruimte voor de openbare ruimte Terrassen-, uitstallingen-, reclameen ramkraakbeleid Ruimte vr de penbare ruimte Gemeente Ommen 14-10-2014 1. Inleiding In de gemeente Ommen zijn diverse terrassen, uitstallingen en reclamebjecten aanwezig.

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Bouwen en ontwikkelen met de Wabo

Bouwen en ontwikkelen met de Wabo Prof. mr. A.G.A. Nijmeijer Mr. S. Hillegers Mr. T.E.P.A. Lam Bouwen en ontwikkelen met de Wabo Eerste druk Kiuwer a Wolters Kiuwer business Alphen aan den Rijn - 2010 INHOUDSOPGAVE Voorwoord / V lijst

Nadere informatie

Bomen over Bomen. Bomen en de APV

Bomen over Bomen. Bomen en de APV Bmen ver Bmen Bmen en de APV Apeldrn, december 2007 Bmen en de APV Inhud Pagina Bmen en de APV...3 1. Inleiding...5 1.1 Aanleiding...5 1.2 Del...5 1.3 Prduct...5 1.4 Plangebied...6 1.5 Status...6 1.6

Nadere informatie

Vraag en antwoorden over de volmacht

Vraag en antwoorden over de volmacht Vraag en antwrden ver de vlmacht Hiernder treft u een verzicht aan van de vragen en antwrden die zijn gesteld ver de vlmacht. Heeft de vlmacht een lptijd? Heeft de deelnemersraad psitief advies gegeven

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord bij de derde druk /V. Lijst van afkortingen / XIII. HOOFDSTUK 1 Inleiding /1

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord bij de derde druk /V. Lijst van afkortingen / XIII. HOOFDSTUK 1 Inleiding /1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord bij de derde druk /V Lijst van afkortingen / XIII HOOFDSTUK 1 Inleiding /1 1.1 Algemeen / 1 1.2 Doelstelling van de Wabo / 2 1.3 Reikwijdte en werkingssfeer van de Wabo / 4 1.4

Nadere informatie

Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Welstandsnota gemeente Peel en Maas

Nota Ruimtelijke Kwaliteit. Welstandsnota gemeente Peel en Maas Nta Ruimtelijke Kwaliteit Welstandsnta gemeente Peel en Maas september 2011 Nta Ruimtelijke Kwaliteit Welstandsnta gemeente Peel en Maas Versie 6 ktber 2011 Pagina 1 Inhud Nta Ruimtelijke Kwaliteit 1.

Nadere informatie

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden Bijlage 4: Criteria en prcedure sluiting jacht bij bijzndere weermstandigheden Beleid: GS nemen als uitgangspunt dat de jacht p alle wildsrten geslten wrdt bij sneeuwbedekking van minimaal 90% die langer

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK

HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK HOOFDSTUK 2 VOOROVERLEG OF GLOBAAL HAALBAARHEIDSONDERZOEK 2.2.1 Vooroverleg 2.2.1.1 Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag om vooroverleg wanneer het een plan betreft dat valt

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Verordening tot wijziging Aanpassing Algemeen Plaatselijke Verordening 2003 Purmerend (Evenementen)

Verordening tot wijziging Aanpassing Algemeen Plaatselijke Verordening 2003 Purmerend (Evenementen) ... 44 RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1095993 Datum: Behandeld dr: 19 september 2013 Sanne Knijn Afdeling/Team: Stadsntwikkeling I Ecnmie Onderwerp: Verrdening tt wijziging Aanpassing

Nadere informatie

Burgemeester Behandelend ambtenaar B&W/Burgemees Behandelend. ter ambtenaar. ambtenaar. Behandelend ambtenaar. ambtenaar.

Burgemeester Behandelend ambtenaar B&W/Burgemees Behandelend. ter ambtenaar. ambtenaar. Behandelend ambtenaar. ambtenaar. AFDELING KLANT CONTACT BEVOEGDHEID Het afgeven van bewijzen van Nederlanderschap. Het uitveren van de in de Kieswet aan burgemeester en wethuders en de burgemeester pgedragen taken met betrekking tt de

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje- Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje- Nassau, enz. enz. enz. Wet van 6 februari 2003, hudende regels inzake de veiligheid en kwaliteit van lichaamsmateriaal dat kan wrden gebruikt bij een geneeskundige behandeling (Wet veiligheid en kwaliteit lichaamsmateriaal)

Nadere informatie

AZIJNMAKERIJ Maurikstraat 20 te Zeist

AZIJNMAKERIJ Maurikstraat 20 te Zeist HUURAANBIEDING AZIJNMAKERIJ Maurikstraat 20 te Zeist Prject Deze huuraanbieding betreft de huur/verhuur van (bedrijfs)ruimte ten beheve van naam rechtspersn f persn met vrletters en geb. datum deel uitmakend

Nadere informatie

Het bewind. Inleiding

Het bewind. Inleiding Het bewind Inleiding Wanneer iemand meerderjarig is, wrdt hij juridisch zelfstandig. De persn kan bijvrbeeld cntracten afsluiten, een bankrekening penen, Smmigen zijn hierte echter niet in staat. Deze

Nadere informatie

De nieuwe omgevingsvergunning : enkele bedenkingen. Jan Bouckaert

De nieuwe omgevingsvergunning : enkele bedenkingen. Jan Bouckaert De nieuwe mgevingsvergunning : enkele bedenkingen 12.09.2013 Jan Buckaert Stand van zaken Eerste principiële gedkeuring van het vrntwerp dr de Vlaamse Regering dd. 19 april 2013 Adviezen van de strategische

Nadere informatie

Postbus KA Eindhoven T: I:

Postbus KA Eindhoven T: I: Pstbus 8035 5601 KA Eindhven T: 088-369 03 69 I: www.dzb.nl Beschikking van Gedeputeerde Staten van Nrd-Brabant p de p 21 ktber 2014 en 3 nvember 2014 bij hen ingekmen aanvragen van Kvemi B.V. te Asten,

Nadere informatie

Betreft: Ontwerp-besluit tot verlening van een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een windturbinepark langs de Westfrisiaweg N302

Betreft: Ontwerp-besluit tot verlening van een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een windturbinepark langs de Westfrisiaweg N302 Betreft: Ontwerp-besluit tt verlening van een vergunning vr het prichten en in werking hebben van een windturbinepark langs de Westfrisiaweg N302 Nummer: 777206 (OLO nummer 2210099) Aanvrager: Windpark

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

o - hoogte van de weg: de hoogte van de weg zoals die door of namens burgemeester en wethouders is vastgesteld;

o - hoogte van de weg: de hoogte van de weg zoals die door of namens burgemeester en wethouders is vastgesteld; Buwverrdening 1 Inleidende bepalingen Artikel 1.1 Begripsmschrijvingen 1. In deze verrdening wrdt verstaan nder: - asbest: hetgeen daarnder wrdt verstaan in artikel 1, letter a, van het Asbestverwijderingsbesluit

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. ; De raad van de gemeente Ges; gelezen het vrstel van het cllege van burgemeester en wethuders d.d. ; gelet p de Algemene wet bestuursrecht en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; verwegende dat het

Nadere informatie

Wanneer u onze juridische hulp inschakelt, worden de gegevens die u verstrekt door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder:

Wanneer u onze juridische hulp inschakelt, worden de gegevens die u verstrekt door ons vastgelegd. Wij verzamelen gegevens waaronder: PRIVACYVERKLARING Altadvcaten Met deze privacyverklaring infrmeren wij u nder meer ver welke srt persnsgegevens wij verzamelen, waarvr uw gegevens wrden verwerkt en welke rechten u heeft. Wanneer u nze

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS

PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS PRIVACY STATEMENT DE HUISMEESTERS Inhudspgave Privacy statement... 3 Algemeen... 3 Grndslagen... 3 Waarm verzamelen wij uw persnsgegevens?... 3 Welke persnsgegevens gebruiken wij van u?... 4 Wningzekende...

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Omgevingsvergunning

Hoofdstuk 3 Omgevingsvergunning Hoofdstuk 3 Omgevingsvergunning 2.3 Het tarief bedraagt voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een omgevingsvergunning voor een project: de som van de verschuldigde leges voor de verschillende

Nadere informatie

6 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften

6 Verordenende stedenbouwkundige voorschriften 6 Verrdenende stedenbuwkundige vrschriften Het grafische bestemmingsplan wrdt weergegeven in figuur 8: verrdenend grafisch plan. 6.1 Artikel 1. Lkaal wngebied met lage dichtheid en gren karakter Telichting

Nadere informatie

Formulier UK/S. 2. Gegevens aanvrager (De aanvrager dient tevens subsidieontvanger te zijn) Aanvrager: Postadres: Postcode: Contactpersoon:

Formulier UK/S. 2. Gegevens aanvrager (De aanvrager dient tevens subsidieontvanger te zijn) Aanvrager: Postadres: Postcode: Contactpersoon: Frmulier UK/S Indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, DG Milieu en Internatinaal, directie Klimaat, Lucht en Geluid, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Pstbus 97, 3440 AB, Werden. 1.

Nadere informatie

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel

Inkoop- en aanbestedingsbeleid Energiefonds Overijssel Inkp- en aanbestedingsbeleid Energiefnds Overijssel 2013 Inhudspgave 1 Inleiding 3 2 Het beleid 4 2.1 Rechtmatigheidsthema's 4 Prcedures 4 Meerwerk en herhalingspdrachten 4 2B-diensten 5 Integriteit 5

Nadere informatie

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK

K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK BIJZONDER PLAN VAN AANLEG K5 GEMEENTEPARK VIJVERPARK GOEDGEKEURD BIJ KB VAN 7/10/1969 VOORSCHRIFTEN Gedgekeurd bij KB van 7/10/1969, Digitaal bestemmingsplan gedgekeurd bij MB van 28/04/2004 2 INHOUD.

Nadere informatie

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant -

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant - Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant - prvincie Nrd-Brabant - Het del van de Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant (ECOINNONB) is het realiseren van een aantal delstellingen uit het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Team stedenbuw ntwerp 07062013 Inleiding Het prject betreft de herntwikkeling van de huurwningen aan de Van Dekemalaan westzijde evennummers

Nadere informatie

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden.

dat u gemakkelijker het huurcontract kunt opzeggen als u een koper voor de woning heeft gevonden. Telichting huurcntract Tijdelijke verhuur p basis Leegstandwet behrende bij het huurcntract p de website van Vereniging Eigen Huis datum van pstellen telichting: 14 december 2012 Inleiding Het verhuren

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom verlenen wij u de gevraagde omgevingsvergunning. OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethuders hebben p 16 nvember 2017 een aanvraag vr een mgevingsvergunning ntvangen en geregistreerd nder nummer 2017OMG0124. Het betreft het buwen van 6 wningen, aan

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

SPELLING WERKWOORDEN. Doelgroep Spelling Werkwoorden

SPELLING WERKWOORDEN. Doelgroep Spelling Werkwoorden SPELLING WERKWOORDEN Spelling Werkwrden is een prgramma vr het leren schrijven van de werkwrdsvrmen. Deze mdule behandelt de spelling van infinitief, tegenwrdige tijd, verleden tijd, vltid deelwrd, en

Nadere informatie

Beheerplan voor bouwhistorische objecten

Beheerplan voor bouwhistorische objecten Beheerplan vr buwhistrische bjecten 2.7.1 Inleiding Met een beschermd stadsgezicht, ngeveer 1500 mnumenten en een uniek laatmiddeleeuws bdemarchief heeft Drdrecht een mvangrijke bven- en ndergrndse cultuurhistrische

Nadere informatie

Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2017.

Verordening Winkeltijden gemeente Emmen Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2017. CVDR Officiële uitgave van Emmen. Nr. CVDR473607_1 26 april 2018 Verrdening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 Verrdening Winkeltijden gemeente Emmen 2017 De raad van Emmen; Gelezen het vrstel van het cllege

Nadere informatie

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk)

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk) Ruimtelijke tekmstvisie drp (discussiestuk) Waarm dit vrstel De behefte aan een tekmstvisie vr de verdere ruimtelijke ntwikkeling van ns drp is ntstaan naar aanleiding van de bijeenkmsten met bewners ver

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord bij de vierde druk /V. Lijst van afkortingen / XIII

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord bij de vierde druk /V. Lijst van afkortingen / XIII INHOUDSOPGAVE Voorwoord bij de vierde druk /V Lijst van afkortingen / XIII HOOFDSTUK 1 Inleiding /1 1.1 Algemeen / 1 1.2 Doelstelling van de Wabo / 2 1.3 Reikwijdte en werkingssfeer van de Wabo / 4 1.4

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

De opbouw van de Machinerichtlijn

De opbouw van de Machinerichtlijn De pbuw van de Machinerichtlijn Vrafgaand aan de fficiële tekst van de richtlijn zijn de verwegingen van de Raad van de Eurpese Gemeenschappen pgenmen. Deze verwegingen geven aan welke uitgangspunten hebben

Nadere informatie

Paragraaf 2: Indicatie aanvraag omgevingsvergunning

Paragraaf 2: Indicatie aanvraag omgevingsvergunning Tarieventabel behorende bij de verordening Leges omgevingsvergunning 2017 1 Bebouwde omgeving: Omgevingsvergunning Paragraaf 1: Begripsomschrijvingen 1.1. Voor de toepassing van dit hoofdstuk wordt verstaan

Nadere informatie

OVEREENKOMST INSCHAREN

OVEREENKOMST INSCHAREN Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST INSCHAREN Deze vereenkmst wrdt aangegaan dr: Naam:... Adres:... Wnplaats:... Telefnnummer:... E-mail:... en Vefgrund V.O.F., Grsveldweg 32a 7497 NN Bentel mariekeweber@hetnet.nl

Nadere informatie

Gemeente Delft. Gemeente Delft, verkeersbesluit (brom)fietspad Van Foreestweg, opheffen verplichte passeerzijde verkeersgeleider

Gemeente Delft. Gemeente Delft, verkeersbesluit (brom)fietspad Van Foreestweg, opheffen verplichte passeerzijde verkeersgeleider Gescand archief datumjjg AArt i e mv. 201?, verkeersbesluit (brm)fietspad Van Freestweg, pheffen verplichte passeerzijde verkeersgeleider Nummer: 3111687 Burgemeester en wethuders van Delft, Gelet p: artikel

Nadere informatie

Privacyreglement NFG hulpverlener

Privacyreglement NFG hulpverlener Privacyreglement NFG hulpverlener 1. Begripsbepalingen In dit reglement wrdt verstaan nder: De hulpverlener, Ulla Wlters-Prnk handelend nder Verlies en Ruw Kind en Jngere, Kvk nummer: 67578896, te Gruttstraat

Nadere informatie

Inleiding M. Kivits heeft subsidie aangevraagd voor het bijgebouw en gemeentelijk monument Nassaudwarsstraat 5 in Vlijmen.

Inleiding M. Kivits heeft subsidie aangevraagd voor het bijgebouw en gemeentelijk monument Nassaudwarsstraat 5 in Vlijmen. Zaaknummer: OLOGCvT17 Onderwerp: subsidie gemeentelijk mnument Vlijmen Cllegevrstel Inleiding M. Kivits heeft subsidie aangevraagd vr het bijgebuw en gemeentelijk mnument Nassaudwarsstraat 5 in Vlijmen.

Nadere informatie

Privacyreglement Libereaux BV

Privacyreglement Libereaux BV Privacyreglement Libereaux BV versie 3.0 20-05-2015 Inhud 1. Inleiding... 3 1.1 Begripsbepalingen... 3 1.2 Melding verwerking persnsgegevens... 4 1.3 Testemming verwerking persnsgegevens... 4 2. Omgaan

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Jeugdhulp Enschede 2015

Uitvoeringsbesluit Jeugdhulp Enschede 2015 Uitveringsbesluit Jeugdhulp Enschede 2015 Het cllege van Burgemeester en Wethuders van de gemeente Enschede; - gelet p de artikelen 2.3, 12.3, 12.4 en 19 van de Verrdening Jeugdhulp Enschede 2015, waarin

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 29 Wet van 6 november 2008, houdende regels inzake een vergunningstelsel met betrekking tot activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving en inzake handhaving van regelingen op het gebied

Nadere informatie

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van

De kans is groot dat uw testament niet voldoet aan uw wensen, geen gebruik maakt van Testamenten check Streep dr wat niet van tepassing is VRAAG 1 Is uw testament van vóór 2003? De kans is grt dat uw testament niet vldet aan uw wensen, geen gebruik maakt van de mgelijkheden sinds de invering

Nadere informatie

Raadsvoordracht. Onderwerp: Actualisatie Afvalstoffenverordening. Gevraagde beslissing Vaststelling van de Afvalstoffenverordening Diemen 2009

Raadsvoordracht. Onderwerp: Actualisatie Afvalstoffenverordening. Gevraagde beslissing Vaststelling van de Afvalstoffenverordening Diemen 2009 Raadsvrdracht Onderwerp: Actualisatie Afvalstffenverrdening Datum: 1 ktber 2009 Steller: R. van t Hf / M. Ferier Prtefeuillehuder L.W.M. Wrm Gevraagde beslissing Vaststelling van de Afvalstffenverrdening

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

27 juni 2011 - Seminar Wabo

27 juni 2011 - Seminar Wabo 27 juni 2011 - Seminar Wabo DE CLERCQ ONS KANTOOR - veelzijdig, multidisciplinair - 32 advocaten, 8 (kandidaat)notarissen - sedert 1850: 160 jaar jong - creatief, proactief - aantrekkelijk alternatief

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Inhoud presentatie 1. Impact Wabo o o o Doelstellingen Verplichtingen Kansen 2. Inzicht in de inhoud o o o o Inhoud en reikwijdte Procedures Aandachtspunten Inwerkingtreding

Nadere informatie

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede;

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede; Uitveringsbesluit Jeugdhulp Enschede 2017 Het cllege van Burgemeester en Wethuders van de gemeente Enschede; - gelet p de artikelen 2.3, 12.3 en 12.4 van de Verrdening Jeugdhulp Enschede 2017, waarin aan

Nadere informatie

AANSTIPLIJST GEMEENTELIJKE GEÏNTEGREERDE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING. Modelformulier bolletje kleuren wat van toepassing is & ondertekenen.

AANSTIPLIJST GEMEENTELIJKE GEÏNTEGREERDE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING. Modelformulier bolletje kleuren wat van toepassing is & ondertekenen. Wat bij te vegen bij de aanvraag van het plaatsen van reclame/ een afsluiting/ een penlucht zwembad/ een gevelwijziging/ het plaatsen van znnepanelen/ het rien van een bm/ aanleggen van een terras: AANVRAAGFORMULIER

Nadere informatie